Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Aloe Vera (http://www.alternativa-forum.com/aloe-vera/)
-   -   Aloe vera - eliksir dugovječnosti (http://www.alternativa-forum.com/aloe-vera/171-aloe-vera-eliksir-dugovjecnosti.html)

sinkezg 09-01-12 16:57

Citat:

Originally Posted by Zadovoljni korisnik (Post 183492)
Evo konacno da vidite kako izgleda PRAVA ALOJA - Barbadensis Miler
...

Ako pazljivo pogledate slike videcete i sami o cemu vam govorim i u cemu je razlika izmedju aloje i raznih stetnih kaktusa !!!

Aloe Vera Barbadensis Miler nije kaktus vec pripada porodici biljaka koje se nazivaju "Lilacea", a u ovoj grupi je i Beli Luk !!!
...

ilitiga:
...pripada porodici ljiljana (lat. Liliaceae).

Stojanka 23-03-12 10:42

Citat:

Originally Posted by Josea (Post 75500)
Dobar dan,

evo što je jedna gospođa napisala na coolinarki nedavno, a vezano uz liječenje raka aloe arborescens!!!

Pozdrav,
http://www.alternativa-forum.com/60m...d0ec3d0a83.gif

Veliki pozdrav iz Australie,molila bih vas ako ikako mozete da mi nabavite kontakt sa tom osobom kaja se ljecila sa alojom verom.Moj suprug ima rak na plucima metastaziran je i na dva rebra na ledima,skoro jednu godinu dajemo mu hemp oil(to je ulje od canabisa)ali posto ne pomaze mu 100% pocela sam mu davati aloju veru recept po knjizi od PaterRomano Zago.Mislimda stvarno se nesto desava 10 dana je uzimao i hemp oil i aloju i pceo je povracati nesto kao slajm bjelo ali sta je problem morala sam da stanem sa alojom poradi toga sto tlak ide gore do 190.Sto me jako plasi, pa zato molim vas ako mogu ikako da vidim sto dalje.HVALA

Josea 25-03-12 19:03

Poštovana,

na žalost ja nemam kontakt te gospođe, ovaj post sam pročitala na colinariki http://www.coolinarika.com/recept/al...ijecenje-raka/ pa probajte tamo pitati. Vjerujem da je taj pripravak jako dobar i nemojte odustati od njega. Moj svekar isto ima karcinom, prošao je 2 ciklusa kemoterapija, obzirom na njegovu dob (74 godine) do sada je prošlo bez ikakvih nus pojava. Počeo je piti pripravak 1 mjesec prije početka kemoterapija i konstantno ga pije s pauzama od tjedan dana. On se za sada odlično osjeća. Nadamo se da će tako i ostati.
Lijepi pozdrav,

veky 28-03-12 20:52

Poštovani,
molim za pomoć.Čitala sam za koraljni kalcij,da je dobar kao dodatak prehrani i za rak debelog crijeva.
Kako do koraljnog kalcija,da li postoji u obliku kapsula ili nešto da se ga može koristiti?
Gdje ga nabaviti?
I da li se mogu koristiti sve kapsule i sokovi i sve što je na biljnoj bazi za pomoć kod raka debelog crijeva a istovremeno se ide i na kemoterapije?
Da li itko ima kakvog iskustva?
Unaprijed hvala

inspektori 20-05-12 14:40

Moja baka je sa svojih 56 godina operirala rak na dvanaestercu, gušterači i žući. Ne znam kako je danas, ali tada je postotak preživljavanja bio 0. Dalo joj se maksimalno 6 mjeseci života, a ona je eto živa i sad, ima 95 godina.

Pravila je pripravak od aloe sama, vrlo je jeftin. Znam i ženu koja je izliječila karcinom pluća ovim pripravkom.
Kao i kod svega, vjerujem da ne postoji univerzalni lijek i da ne pomaže sve svima.
Treba probati više stvari, i ne posustajati.

Osim protiv karcinoma, kažu da je ovo odlična stvar za popravljanje imuniteta.

Ovo pišem najviše radi toga jer stalno slušamo i čitamo o ovom i o onom što je pomoglo i izliječilo tisuće, ali na žalost, rijetko se oglasi netko od tih tisuća....

Dakle, provjereno - ovo je izvrsna stvar!

Angelus pease 09-06-12 17:26

Aloe vera - video
 
http://youtu.be/cXwgie8iYq8

Namjerni prolaznik 28-04-13 21:52

Ima li i dalje u Bili (u kojoj)? Zna netko:smile_blush:?

sepso 31-01-14 12:34

Pozdrav da li zna ko ako je ovo aloe vera?

http://i60.tinypic.com/2qc3s77.jpghttp://i59.tinypic.com/2cht0mg.jpg

Zlo 31-01-14 13:13

Ja nemam pojma, imam samo alou arborescens i nju jedino i znam prepoznati svugdje. :D

A što se tiče ovog topica... toliko gluposti je napisano i toliko copy/paste-a je napravljeno bez ikakvog smisla... net je pun krivih i netočnih informacija oko aloe...

aloa je jako izdržljiva biljka, to je biljka koja se sama regenerira, zato je i puna ljekovitih stvari. Moja je u zadnje dvije godine i umirala i sama oživljavala, i sušila se i propadala i opet se oporavljala... i nema neke velike razlike u ljekovitosti između kućne i vanjske, ali bitno je gdje i kako se i drži u kući.

List se može otkinuti i direktno nanijeti na kožu... ali najbolje je list prvo staviti u teglu i onda u frižider na dva dana, jer tek onda aloja bude u svojoj punoj snazi.

Beru se donji listovi jer su oni stariji, u gradu di ja živim ju možeš naći na svakom uglu, svako dvorište ju ima... Baca mladice ko luda, koje se onda mogu presaditi dalje.
Za raditi ljekovite pripravke protiv raka i sl. aloja mora biti najmanje 2 godine stara.

E i listovi se beru nakon što 5 dana NIJE padala kiša, jer je tad najljekovitija, to se može i opipati, list joj bude baš čvrst i kožnat...

Eto...ne slušajte svakoga i ne čitajte bedastoće po netu. Ovdje ljudi koriste aloju stoljećima, ovi novi 'uzgajivači' aloje čuvaju tajne ko da je sveti gral, a sve je tako jednostavno...

I još jedna stvar... dobro im paše zaliti ih nekada sa ionskim srebrom ako počnu žutiti. ;)

sinkezg 31-01-14 21:42

Moja aloja lijepo napreduje... Listovi su dužine 50-ak cm. :smilie_smile:

Adamina 11-06-14 10:16

Aloe vera je odlična nakon depilacije, nema mi bolje stvari, čudesno umiruje kožu. Neko vrijeme sam koristila kremu na bazi aloe vere i argana, stvarno je bila najbolja krema ikad, ali nakon nekog vremena mi nije bila dovoljno hidrantna. 😔

Tapatalkam

uic_uic 17-07-14 15:09

ajme, Aloa...:smile_heart:
Jedno ljeto sam imala puno boca soka, i taj sok je stvarno fin...treba se naviknuti na njega isprva, ali kasnije je ...nešto najfinije što sam ikad pila! Ja sam znala i po litru na dan popiti, ah, to su bili dani...:smile_rofl:
Sad čekam malo para da se nabere...pa da opet nabavim Alou dragu...
No, koliko sam čula, nije ju dobro puno piti, ili? Ili je to moja mama izmislila zbog skupoće :smilie_smile:
da... i nisam ništa liječila...

Adamina 17-07-14 18:41

Pa sve je to valjda individualno, aloja ima 99% vode u sebi, tak da ono...
Super je za sunčane opekline, ali namazati taman da se upije, i ponavljat nakon nekog vremena, nema bolje stvari, a isplativija od Dermazina :)

Gondar 24-07-14 15:50

Koju aloe vera kupovat s vitacost i iherb stranice i u kojoj formi su najbolji?

Adamina 24-07-14 16:33

Najbolja je u obliku 100-postotnog soka, što se tiče proizvođača, nemam pojma...

Gondar 24-07-14 17:39

Citat:

Originally Posted by Adamina (Post 409301)
Najbolja je u obliku 100-postotnog soka, što se tiče proizvođača, nemam pojma...

A citao sam da se pravi od vise dijelova i da su jedni jako ljekoviti dok su drugi slabije pa me zanima od kojeg dijela biljke treba uzimat

Loe 15-10-14 08:32

Pozdrav!
Molila bi vas za pomoć vezano uz mnoštvo proizvoda na tržištu koristim FOREVER alou.....,nedavno sam naletila na alou od essens slovenija i čini mi se jednako dobra...obzirom da još nemam dovoljnog iskustva da sama procijenim koja je bolja molim vas ako netko ima iskustva ili saznanja da mi pomogne obzirom da je essens puno pristupačnija cijenom.
Hvala:help:

ivmaric12 03-11-14 10:25

Aloe vera je odlična za sve.. Ja od i moja obitelj od Forever firme koristimo dosta toga i jako smo zadovoljni.. :)

lipa jele 11-11-14 22:27

zna li netko gdje ima kupit biljku aloa veru baš u pitaru organsku čistu prirodnu znam da je neka žena prodavala u zagrebu biljke aloe ako netko zna bila bi zahvalna.

Zlo 12-11-14 22:45

Citat:

Originally Posted by lipa jele (Post 415761)
zna li netko gdje ima kupit biljku aloa veru baš u pitaru organsku čistu prirodnu znam da je neka žena prodavala u zagrebu biljke aloe ako netko zna bila bi zahvalna.


Navodno ima u centru Cvjetni, u prizemlju. Organski uzgoj, 45 kn. Tako sam ja čula. :)

zujko 19-11-14 20:57

Pozdrav, zanima me dal ima kod nas kupit sok od aloe vere al da je 100% prirodan?
Ima u Bio&Bio dućanu sok od aloe vere, al taj je neki talijanski uz neke dodane aditive, tak da je upitna ta njegova kvaliteta..

Adamina 20-11-14 11:55

Ovdje piše da je čisti nerazrijeđeni, bez konzervansa, ali možeš ih i pitati da provjeriš da nema nikakvih dodataka.
http://alternativa-webshop.com/aloe-vera-sok.html

primavera72 19-10-16 06:32

aloa vera forever
 
znam da je ovaj e-mail jo od 09' godine ali samo bih htjela komentirati da je natrijev benzoonat u aloi od forever living products u biti konzervans iz jasena -prirodni i mogu djeca piti ...i novorođenćad sigurno i iskustveno govoreći :smile_sun:

Sanjolina 23-01-18 23:39

Ja sam poručivala preko ovog sajta sve aloe vera proizvode pa tako i gel na http://aloealoja.com/proizvod/forever-aloe-vera-gel/

Extra je sajt, ima sve što ima na FLP(firma Forever Living Products) samo je jednostavnije za poručivanje a iste su i cene jer su oni ovlašćeni za prodaju. Iz Srbije sam poručivala ali mislim da može preko njih i za Hrvatsku i za sve druge zemlje.
Imaju i neke popuste kad se registruješ kod njih od 15%-35% http://aloealoja.com/dodatni-popusti/

Taj Aloe vera gel kod njih je od 100% aloje, a inače ta firma je na svetskom tržištu preko 40 godina, drže 96% ja mislim svetskih plantaža biljke aloje, tako da to dovoljno govori o njima i najpouzdaniji su. Svi ostali mešaju u manjim ili većim procentima sa vodom.

Jesam 24-01-18 10:12

Taj Aloe Vera gel sadrži toksičnih konzervansa ko u priči.

Kupite si biljku i cijedite svježe lišće. Ništa drugo vam ne treba. Ionako sve što je vrijedno nakon 3 dana od ubiranja propada.

Sanjolina 27-01-18 19:02

Ovaj aloe vera gel sadrži prirodne konzervanse, iz pokozice crne ribizle i imaju poseban patent stabilizovanja. Postoje proizvodjaci koji melju ceo list,a u FLP koriste samo sredisnji deo lista koji je i najzdraviji,tako da svi mogu da ga piju. Nakon otvaranja mora se držati u frizideru i iskoristiti se u roku od mesec dana.
Raspitivala sam se dosta i došla do zakljucka da je ova aloja najbolji izbor.

Mirna.l 26-04-18 08:16

Alo vera je biljka koju već godinama uzgajam. Ona je jedna od ako ne i najljekovitija biljka za koju znam. Nije skupa za kupit, a definitivno ju je dobro imati.

Diamagnetic 26-04-18 18:08

ja ju blendam, sa korom.

mklobu43 26-04-18 18:42

Citat:

Originally Posted by Diamagnetic (Post 462746)
ja ju blendam, sa korom.

I sam blendam voće i povrće već dvije godine, i imam aloe veru par kom ali nikako da se sa njom pokrenem, molim te da li možeš podjeliti opširnije kako to radiš, da li mješaš sa još nećim ili samo skineš listove?
U biti svaki info je više nego dobrodošao :smilie_smile:

Diamagnetic 26-04-18 20:52

pa nema tu nauke, staviš u blenser aloe i vodu i to je to, ako imaš još neko voće-povrće baciš i to.

može i kaktus :smile_bigsmile:

https://www.youtube.com/watch?v=5wuLfCuczjQ

mklobu43 26-04-18 22:43

Thank you sir :applause:
Ok jasno mi je, btw odličan link!

Imam alou sa dugim tankim listovima, pitam samo da budem siguran dakle skineš list i direktno ubaciš u blender, mislim bodlje ne skidaš?

Namjerni prolaznik 26-04-18 23:12

Vidiš ja sam je stavljao u rakiju.

Diamagnetic 27-04-18 11:22

Citat:

Originally Posted by mklobu43 (Post 462750)
Imam alou sa dugim tankim listovima, pitam samo da budem siguran dakle skineš list i direktno ubaciš u blender, mislim bodlje ne skidaš?

aloe i nema baš neke bodlje tako da manje komade i štapni mixer od 600w lagano probavi.

pazi da imaš pravu aloe: https://www.youtube.com/watch?v=8kNPmwmsHU4


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 18:09 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0