Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Aloe Vera (http://www.alternativa-forum.com/aloe-vera/)
-   -   Aloe vera - eliksir dugovječnosti (http://www.alternativa-forum.com/aloe-vera/171-aloe-vera-eliksir-dugovjecnosti.html)

Iggy 23-11-11 18:27

A jel zna netko gde se moze kupiti seme od lekovite Aloe vere?

Zadovoljni korisnik 28-11-11 02:01

Odgovor za Iggija !!!
 
Seme od aloje se nemoze nigde naci jer se ona sadi i dobija iz novih mladica tj. izdanaka koje pusta !!! Sama biljka svoju punu zrelost dostize tek u 5 - 6 godini zivota i tek tako stari listovi, ukoliko su u prirodnim uslovima, na otovorenom i na suncu imaju svoju punu lekovitu moc !!!

Kucne varijante gajenja raznih vrsta kaktusa koji lice na aloju ne znachi da ce to dati i efekta na zdravlje jer vecina mesa razne kaktuse sa biljkom Aloe!!!

Najbolje je ako imate nekog da vam direktno donese mladicu sa plantaza u americi, koje kompanija koja poseduje sopstvene plantaze preko 500 hiljada hektara, sadi i proizvodi kompletnu paletu proizvoda od aloje i to bez vode i hemikalija!!!

Zadovoljni korisnik 28-11-11 02:21

Listovi Aloje su socni, debeli i u njima se nalazi zelatinozni providni deo koji se jedini koristi od celog lista !!!
Zeleni delovi su opasni i ne koriste se jer mogu izazvati krvave prolive kao i neke psihosomatske probleme ukoliko se prave napitci sa tim zelenim delovima lista !!!

Sam taj zelatinozni deo je bogat sa preko 250 izuzetno korisnim bio-hemijskim materijama kao sto su enzimi, aminokiseline, minerali, vitamini, proteini . . . Antrakinonima kao i specificnim materijama koje pomazu kod problema kancera i tumora jer unistavaju maligne celije a povecavaju broj zdravih celija te se na taj nacin prirodnim putem organizam oporavlja !!!

Zadovoljni korisnik 07-12-11 01:59

Evo konacno da vidite kako izgleda PRAVA ALOJA - Barbadensis Miler

http://tinyurl.com/8ydhcr2 Izgled listova izbliza (ovo je mlada biljka)

http://tinyurl.com/86jrlp6 Presecen list sa socnim sadrzajem (sredisnji deo lista je Gel koji se upotrebljava)

http://tinyurl.com/d52rcmv Izgled tog korisnog dela biljke (sredisnji zelatinozni deo) kod biljke koja je stara 5 - 6 godina, a to je vreme kada su listovi zreli i bogati sa sa preko 300 hranljivih, korisnih i zastitnih elemenata za nase celije !!!

Ako pazljivo pogledate slike videcete i sami o cemu vam govorim i u cemu je razlika izmedju aloje i raznih stetnih kaktusa !!!

http://tinyurl.com/6qzutbo Aloja u saksiji (izgled u saksiji)

Aloe Vera Barbadensis Miler nije kaktus vec pripada porodici biljaka koje se nazivaju "Lilacea", a u ovoj grupi je i Beli Luk !!!

ZELENI DELOVI LISTA SE NE KORISTE I NE UPOTREBLJAVAJU !!!

srki 19-12-11 10:16

Pozdrav za sve posjetioce foruma :smilie_smile:
Imam jednu dilemu pa bih od vas forumasa zamolio savjet. Dobio sam onaj poznati Ruski recept za povecanje imuniteta i pomaganju pri savladavanju malignih oboljenja. Dali je moguce zamijeniti zelene listove aloje sa preradjevinom, fabrikatom aloje. I ako moze koje konkretno traziti posto se negdje spominje gel negdje ulje.
Imam kod kuce dvije vrste aloje, ali sam u nedoumici dali je odgovarajuca pa je svaki savjet, sugestija dobrodosla

Iggy 27-12-11 23:53

Ko se razume, da li je ova Aloe lekovita i dobra za upotrebu?
http://www.limundo.com/originalslika-6607694.jpg

AmericanSpirit 02-01-12 00:38

Gdje se može kupiti aloe vera da mogu uzgajati doma? I jel se može rezat listovi i odma staviti sok na kožu i umasirati?

Zadovoljni korisnik 02-01-12 01:59

Da se ne ponavljamo sa tekstovima, ali odgovore na vase pitanje, gde nabaviti, kako i sta je dobro i sta je prava aloja a sta nije zajedno sa slikama pogledaj na strani 6 ili klikni na ovaj link http://www.alternativa-forum.com/alo...ecnosti-6.html i videces i sam dole pri dnu strane slike kako izgleda prava aloja (ima mesnate listove)!!!

Aloja ima svoje specificne enzime i materije koje poseduje samo aloja koja je sazrela na suncu, u prirodnim uslovima i ako su joj listovi stari minimum 5 godina !!!

Neki od tih materija su: Aloe emodin, Alprogen i jos slicnih a specificni su i vazni jer su izuzetno neophodni kod teskih bolesti kao sto su tumori i kanceri a ako je list zreo i rastao na suncu onda je ta kolicina ovih enzima i materija u dovoljnoj koncentraciji da deluje protiv tumorskih celija i upalnih procesa!!!

Aloja koja je uzgajena u kucnim uslovima je izuzetno siromasna sa svim hranljivim, korisnim i lekovitim materijama, a domacice listove koriste po potrebi a ni neznaju da list mora da sazri i da se zeleni delovi listova ne koriste !!!

Detaljnije pogledajte na ovom interesantnom sajtu: www.aloe-vera.rs

Sativa 02-01-12 10:43

Citat:

Originally Posted by Zadovoljni korisnik (Post 195733)
Aloja koja je uzgajena u kucnim uslovima je izuzetno siromasna sa svim hranljivim, korisnim i lekovitim materijama...

Zašto ?

Zadovoljni korisnik 03-01-12 15:22

Zasto ?
 
Pa iz prostog razloga jer je Aloja Vera biljka jako osetljiva i trazi prirodne uslove!!!

To je tropska biljka, koja zivi u predelima gde nema temperatirnih promena i gde je klima skoro uvek konstantna, zato i najvise raste u tropskim predelima i upravo iz takvih predela je aloja najlekovitija i najbogatija.

Aloja je u takvim uslovima izlozena prirodnim uticajima sunceve svetlosti, ne zagadjenom i hemisjki tretiranom zemljistu, temperatura se skoro uvek krece oko 30 stepeni i u takvim uslovima biljka se normalno razvija, raste i sazreva.

U prirodnim uslovima alojin samo 1 list koji je "zreo" i koji je star 5 godina u sebi ima minim oko 700 grama pa i vise zelatinoznog dela, a bas taj zelatinozni deo (gel) je ono sto se od aloje jedino upotrebljava !!!

Ako ste bili u prilici da idete na letovanje u neke tropske zemlje onda ste sigurno primetili da tamo pomorandze nisu kisele kao ovde kod nas vec su slatkaste, sta mislite zasto?

Upravo je odgovor u prirodnom sazrevanju i prirodnom uticaju sunceve svetlosti na biljku gde se u tim procesima odvijaju specificni hemijski procesi u kojima biljka proizvodi zastitne elemente kao sto su fitonutritienti ili ti kod aloje Aloe emodin, Alprogen i druge retke a vazne zastitne materije!!!

Svaka klimatska promena, temperaturna, oscilacije u zemljistu sve to utice na biljku.
Inache sama biljka koja raste u kucnim uslovima vrlo retko cveta, a listovi su joj najcesce tanki a gel iz tih listova je nekako opornog ukusa i vise vodenast.
Cuvanje u napolju u basti bi unistilo biljku od mraza, cuvanje unekom stakleniku opet znachi da biljka ne dobija prirodnu suncevu svetlost i temperaturu. . .
Nadam se da ste bar ono najosnovnije uspeli da shvatite zbog cega je aloja u kucnim uslovima gajena siromasna !!!


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 17:41 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0