Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Aloe Vera (http://www.alternativa-forum.com/aloe-vera/)
-   -   Aloe vera - eliksir dugovječnosti (http://www.alternativa-forum.com/aloe-vera/171-aloe-vera-eliksir-dugovjecnosti.html)

Spring 29-04-09 00:00

Aloe vera - eliksir dugovječnosti
 
Aloe vera je od davnina je poznata kao eliksir dugovječnosti. Zbog svoje hranjive vrijednosti i izuzetnih ljekovitih svojstava nazivaju je "Kraljicom ljekovitih biljaka".

Aloe vera je trajna sukulenta iz obitelji ljiljana (Liliaceae). Aloe raste samo u područjima sa toplom i suhom klimom. Od biljke se najviše upotrebljava njezin gel, želatinasta masa koja se nalazi u unutrašnjosti lista.

Znanstvenici su ustanovili da gel Aloe vere sadrži preko 240 hranjivih i ljekovitih sastojaka i među njima:

 • VITAMINE: A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E i folnu kiselinu;
 • MINERALE: (više od 20); Ca,K,Fe, Na, Mg, Mn, Cu, Cr, Zn ...
 • MUKOPOLISAHARIDE: imuno-modulatori (pomažu kod AIDS-a, karcinoma, imunoloških poremećaja), antioksidansi,
  imaju protuupalno, antibakterijsko i antivirusno djelovanje.
 • AMINOKISELINE: (potrebne za sintezu bjelančevina) - sadrži 7 od 8 esencijalnih i 11 od 14 neesencijalnih;
 • ENZIME: (16 enzima) iz grupe proteaza, amilaza, lipaza i celulaza (pomažu probavu bjelančevina, ugljikohidrata, masti i celuloze)
 • ANTRAKININE, LIGNINE, SAPONINE, STEROLE,...


Aloe vera djeluje dobrotvorno na mnoge funkcije organizma:

 • jača imunološki sustav
 • smanjuje upale
 • uništava viruse, bakterije, gljivice, parazite, ličinke i spore
 • detoksicira organizam
 • potiče metabolizam i djelovanje svih organa: jetre, žuči, bubrega, srca, probavnog i živčanog sustava, kože, očiju…
 • pomaže kod odvikavanja odpušenja, alkohola i droga.
Kod lokalne uporabe u obliku krema, sprejeva i kapljica idealno je sredstvo za njegu kože, alergije, cijeljenje rana i opeklina, zaustavljanje krvarenja iz rana, kod bolova u zglobovima i mišićima, za njegu zubi i usne šupljine (upala desni, paradentoza, afte), njegu i bolesti očiju (konjunktivitis, mrena…), za akne, seboreju.

Spring 29-04-09 00:05

Kako djeluje aloe vera
 
 • Potiče probavu, neutralizira povišenu želučanu kiselinu, uravnotežuje djelovanje gastrointestinalnih simbiotičnih bakterija, smanjuje gljivice, normalizira pH stolice, pomaže kod iritabilnog crijevnog sindroma, kolitisa, proljeva i zatvorenosti. Prodire kroz stijenku probavnog trakta, ispire štetne bakterije i čisti crijevne resice od naslaga. Na taj način smanjuje upale i povećava apsorpciju hranjivih tvari.
 • Poboljšava rad jetre, detoksicira je i regenerira. Preporuča se kao dodatna terapija kod bolesti žuči, ciroze jetre, akutnog i kroničnog hepatitisa i masne jetre.
 • Regulira i snižava razinu šećera u krvi, smanjuje oscilacije šećera (posebno važno kod bolesnika na inzulinu).
 • Jača srčani mišić. Snižava razinu kolesterola u krvi i krvni tlak te smanjuje učestalost napada angine pektoris.
 • Aloe vera sadrži faktore koji uništavaju tumore (alfa faktor, blokira dotok krvi u rastući tumor, acemanan…). Potiče imunološki sustav. Kao dopunska terapija, smanjuje štetne nuspojave kemo i radio terapije.
 • Ublažava simptome astme i alergije.
 • Ublažava akutne i kronične upale, djeluje i na bakterije koje su otporne na antibiotike (npr. Escherichia Colli).
 • Pomaže kod akutnih i kroničnih upala respiratornih organa (upala sinusa, ždrijela, glasnica, pluća itd.).
 • Smanjuje upalu, crvenilo, bolove i oteklinu zglobova i mišića. Učinkovita je kod uganuća, nategnuća i upala tetiva, modrica… Pomaže kod neuralgija, išijasa i glavobolje. U kombinaciji sa organskim spojevima kalcija učinkovita je kod osteoporoze.
 • U obliku kapljica za oči uspješno se upotrebljava kod upale očne sluznice (konjunktivitis), mrene, trahoma, glaukoma, keratitisa (upale rožnice), herpes simplexa…
 • Izvanredno vlaži kožu jer prodire do najdubljeg dermalnog sloja, pomlađuje kožu jer povećava stvaranje fibroblasta 8x brže nego je to normalno te na taj način ubrzava cijeljenje rana. Izvanredna je za suhu, osjetljivu i oštećenu kožu; ublažava i otklanja staračke pjege po rukama. Oralnom primjenom u obliku napitka i lokalnom u obliku krema djelotvorna je kod psorijaze.

zoricab 29-04-09 12:47

Pila sam aloju, pre par godina i to običnu, odnosno čistu aloju o kojoj si gore napisala čemu služi, zatim Forever freedom aloju, dobijenu kombinacijom tradicionalnog ALOE VERE GELA i niza prirodnih supstanci koji svojim usaglašenim delovanjem daju do sada najuspešniji zapaženi efekat u terapiji inflamatornih reumatskih bolesti,zatim reumatskih i nereumatskih oboljenja mekih tkiva i uopšte problema vezanih za zglobove,tetive,ligamente i mišiće. imala sam problema sa kolenom i uspešno sam izlečila problem!
Ključni sastojci koji ulaze u sastav FOREVER FREEDOM GELA:
- Glukozamin sulfat – komponenta koja je prirodni sastojak hrskavice i veoma je važna u formiranju njene potke i infrastructure.Istraživanja su pokazala da je doza od 1500mg Glukozamin sulfata(pomenuta količina se nalazi u 1dl FREEDOM GELA)ekvivalentna dozi od 1400mg ibuprofena kada je u pitanju efikasnost u eliminaciji bola.
- Hondroitin sulfat – takođe prirodna komponenta hrskavice;formira matriks i u kombinaciji sa glukozaminom ima izuzetno snažan amortizujući efekat.
- MSM – komponenta koja ulazi u sastav svake ćelije u organizmu i neophodna je u procesu sinteze proteina;primarni je izvor sulfuril grupe kritične u formiranju zdravog vezivnog tkiva i funkcije zglobova.
- Vitamin C – nužno je potreban za postizanje maksimalnih efekata prethodno pomenute komponente MSM;veoma je značajan u produkciji kolagena i vezano za to neophodan u procesu formiranja zdrave hrskavice.

SASTAV: ALOE VERA GEL sa dodatkomGlukozamin sulfata1500mg; Hondroitin sulfata 1200mg; MSM 750mg i C vitamina 250mg na 1,2dl FREEDOMA (preporučena dnevna doza).
NAČIN UPOTREBE: Kao i ALOE VERA GEL, 0,5-1,5 dl dnevno.
Zati sam koristila ALOE BERRY NECTAR-Ovaj egzotični napitak sadrži 85% ALOE VERA GELA i 13% borovnice i jabuke. Ima sve lekovite sastojke koji se nalaze u ALOE VERA GELU,a zahvaljujući borovnici i jabuci poboljšan mu je ukus i pogodan je za celu porodicu. Od velike je koristi onima koji imaju problema sa urinarnim sistemom, potencijom, bolestima polnih organa,malokrvnošću,sterilitetom (muškim i ženskim). Nisam ostajala u drugom stanju per meseci i posle 2 boce ovog napitka ostala sam odmah trudna!
DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE: Kao kod ALOE VERE GELA
PAKOVANJE: 1 litar; rok trajanja 4 godine(posle otvaranja 3 meseca uz držanje u frižideru):smile_heart::smile_heart::smile_heart:

Spring 07-05-09 21:27

Evo Zorice, po tvojoj preporuci prije par dana naručila sam Forever Freedom Aloe Vera gel. Već nekoliko godina imam problem sa koljenom, probala sam mnoge alternativne lijekove, ali ništa ne pomaže - samo ublažava simptome.

Nadam se da će mi Forever Freedom pomoći da konačno riješim taj problem.

zoricab 08-05-09 05:07

Citat:

Originally Posted by Ramya108 (Post 1298)
Evo Zorice, po tvojoj preporuci prije par dana naručila sam Forever Freedom Aloe Vera gel. Već nekoliko godina imam problem sa koljenom, probala sam mnoge alternativne lijekove, ali ništa ne pomaže - samo ublažava simptome.

Nadam se da će mi Forever Freedom pomoći da konačno riješim taj problem.

Hoće, videćeš!:smile_inlove: Samo jedna boca nije dovoljna za rešenje problema. Potrebno je da popiješ nekoliko, u zavisnosti koliki je problem.:smile_heart:
Sve najlepše ti želim:smile_heart:

Spring 12-05-09 22:10

Hvala! Za sada sam naručila jednu bocu Forever Freedom. Kada popijem, naručit ću još!

zoricab 13-05-09 07:37

Citat:

Originally Posted by Ramya108 (Post 1572)
Hvala! Za sada sam naručila jednu bocu Forever Freedom. Kada popijem, naručit ću još!

Primetićeš olakšanje već posle nekoliko dana, samo je uzimaj na prazan stomak, jer hrana neutrališe u nekoj meri, lekovita svojstva aloje!:smile_heart:

Spring 13-05-09 20:40

Molim te reci, koliko žlica si pila dnevno i koliko dugo.

zoricab 14-05-09 05:05

Citat:

Originally Posted by Ramya108 (Post 1613)
Molim te reci, koliko žlica si pila dnevno i koliko dugo.

Pila sam iz staklene čašice, 50ml, 3 puta dnevno u početku (150ml dnvno), pa kada sam ispila prvu bocu, nastavila sam samo ujutru i iveče da bi mi duže trajalo! Mada mislim da je to greška! U prilog tvom pitanju šaljem ti sledeći tekst:

Aloja se ne moze predozirati

Postoji donja granica za odraslu osobu od 50 - 100 mililitara dnevno (2-3 unce) u slucaju kada se koristi kao preventiva i za ocuvanje zdravlja

Doziranje Aloje se krece od jedne kapi kod novorodjencadi do jednog litra dnevno kod osoba sa metastazama.Sve zavisi od stanja osobe . Licna iskustva korisnika sirom sveta ,pokazuju da u slucajevima :malignih, reumatskih, kardiovaskularnih, koznih obolenja, kao i kod steriliteta i impotencije dnevne kolicine se krecu od 150-200 mililitara (5 -8 unci) Tokom 120 dana ( period obnove krvi) ovim kolicinama se postizu izvantredni rezultati. Kada se postigne stabilno stanje dnevne kolicine se mogu smanjiti, za odrzavanje top forme.

Aloja se pije tri puta dnevno, na prazan stomak, najmanje pola sata pre jela.Pije se iz staklene ili plasticne posude.Nakon otvaranja boca se drzi u frizideru. Istovremeno se uzima i 2 litra vode dnevno Kod tezih slucajeva , uzima se svakog sata u manjim kolicinama. uz sav propisani medicinski tretman.

nadam se da sam pomogla!
Veliki pozdrav:smile_heart::00020116::smilie_smile:

zoricab 14-05-09 05:12

Kada se osete prva poboljsanja?

Po frekventnosti, ovo je moglo biti pitanje broj jedan. Aloja vera je po sastavu smesa mnostva razlicitih bioaktivnih hemikalija koje su prisutne u malim koncentracijama.Deluje na uzroke poremecaja.Deluje znatno sporije od farmaceutskih preparata., koji u svom satavu imaju jednu do dve aktivne supstance. Njihova reakcija je znatno brza., jer deluju na simptome.

Prvi znaci podoljsanja se vecinom osete u periodu imedju treceg i tridesetog dana.To je veoma individualno. Zavisi od vrste stanja i vremenskog perioda trajanja bolesti, od redovnosti upotrebe i koilicine unete Aloe, od godina starosti i tezine tela,od sekundarnih obolenja. Najbrze se osete poboljsanja kod stomacnih tegoba i koznih obolenja, a kasnije kod autoimunih bolesti, hronicnih reumatskih obolenja, depresija.

:smile_heart::smilie_smile:


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 16:34 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0