Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Aloe Vera (http://www.alternativa-forum.com/aloe-vera/)
-   -   Aloe vera - eliksir dugovječnosti (http://www.alternativa-forum.com/aloe-vera/171-aloe-vera-eliksir-dugovjecnosti.html)

Spring 29-04-09 00:00

Aloe vera - eliksir dugovječnosti
 
Aloe vera je od davnina je poznata kao eliksir dugovječnosti. Zbog svoje hranjive vrijednosti i izuzetnih ljekovitih svojstava nazivaju je "Kraljicom ljekovitih biljaka".

Aloe vera je trajna sukulenta iz obitelji ljiljana (Liliaceae). Aloe raste samo u područjima sa toplom i suhom klimom. Od biljke se najviše upotrebljava njezin gel, želatinasta masa koja se nalazi u unutrašnjosti lista.

Znanstvenici su ustanovili da gel Aloe vere sadrži preko 240 hranjivih i ljekovitih sastojaka i među njima:

 • VITAMINE: A, B1, B2, B3, B6, B9, B12, C, E i folnu kiselinu;
 • MINERALE: (više od 20); Ca,K,Fe, Na, Mg, Mn, Cu, Cr, Zn ...
 • MUKOPOLISAHARIDE: imuno-modulatori (pomažu kod AIDS-a, karcinoma, imunoloških poremećaja), antioksidansi,
  imaju protuupalno, antibakterijsko i antivirusno djelovanje.
 • AMINOKISELINE: (potrebne za sintezu bjelančevina) - sadrži 7 od 8 esencijalnih i 11 od 14 neesencijalnih;
 • ENZIME: (16 enzima) iz grupe proteaza, amilaza, lipaza i celulaza (pomažu probavu bjelančevina, ugljikohidrata, masti i celuloze)
 • ANTRAKININE, LIGNINE, SAPONINE, STEROLE,...


Aloe vera djeluje dobrotvorno na mnoge funkcije organizma:

 • jača imunološki sustav
 • smanjuje upale
 • uništava viruse, bakterije, gljivice, parazite, ličinke i spore
 • detoksicira organizam
 • potiče metabolizam i djelovanje svih organa: jetre, žuči, bubrega, srca, probavnog i živčanog sustava, kože, očiju…
 • pomaže kod odvikavanja odpušenja, alkohola i droga.
Kod lokalne uporabe u obliku krema, sprejeva i kapljica idealno je sredstvo za njegu kože, alergije, cijeljenje rana i opeklina, zaustavljanje krvarenja iz rana, kod bolova u zglobovima i mišićima, za njegu zubi i usne šupljine (upala desni, paradentoza, afte), njegu i bolesti očiju (konjunktivitis, mrena…), za akne, seboreju.

Spring 29-04-09 00:05

Kako djeluje aloe vera
 
 • Potiče probavu, neutralizira povišenu želučanu kiselinu, uravnotežuje djelovanje gastrointestinalnih simbiotičnih bakterija, smanjuje gljivice, normalizira pH stolice, pomaže kod iritabilnog crijevnog sindroma, kolitisa, proljeva i zatvorenosti. Prodire kroz stijenku probavnog trakta, ispire štetne bakterije i čisti crijevne resice od naslaga. Na taj način smanjuje upale i povećava apsorpciju hranjivih tvari.
 • Poboljšava rad jetre, detoksicira je i regenerira. Preporuča se kao dodatna terapija kod bolesti žuči, ciroze jetre, akutnog i kroničnog hepatitisa i masne jetre.
 • Regulira i snižava razinu šećera u krvi, smanjuje oscilacije šećera (posebno važno kod bolesnika na inzulinu).
 • Jača srčani mišić. Snižava razinu kolesterola u krvi i krvni tlak te smanjuje učestalost napada angine pektoris.
 • Aloe vera sadrži faktore koji uništavaju tumore (alfa faktor, blokira dotok krvi u rastući tumor, acemanan…). Potiče imunološki sustav. Kao dopunska terapija, smanjuje štetne nuspojave kemo i radio terapije.
 • Ublažava simptome astme i alergije.
 • Ublažava akutne i kronične upale, djeluje i na bakterije koje su otporne na antibiotike (npr. Escherichia Colli).
 • Pomaže kod akutnih i kroničnih upala respiratornih organa (upala sinusa, ždrijela, glasnica, pluća itd.).
 • Smanjuje upalu, crvenilo, bolove i oteklinu zglobova i mišića. Učinkovita je kod uganuća, nategnuća i upala tetiva, modrica… Pomaže kod neuralgija, išijasa i glavobolje. U kombinaciji sa organskim spojevima kalcija učinkovita je kod osteoporoze.
 • U obliku kapljica za oči uspješno se upotrebljava kod upale očne sluznice (konjunktivitis), mrene, trahoma, glaukoma, keratitisa (upale rožnice), herpes simplexa…
 • Izvanredno vlaži kožu jer prodire do najdubljeg dermalnog sloja, pomlađuje kožu jer povećava stvaranje fibroblasta 8x brže nego je to normalno te na taj način ubrzava cijeljenje rana. Izvanredna je za suhu, osjetljivu i oštećenu kožu; ublažava i otklanja staračke pjege po rukama. Oralnom primjenom u obliku napitka i lokalnom u obliku krema djelotvorna je kod psorijaze.

zoricab 29-04-09 12:47

Pila sam aloju, pre par godina i to običnu, odnosno čistu aloju o kojoj si gore napisala čemu služi, zatim Forever freedom aloju, dobijenu kombinacijom tradicionalnog ALOE VERE GELA i niza prirodnih supstanci koji svojim usaglašenim delovanjem daju do sada najuspešniji zapaženi efekat u terapiji inflamatornih reumatskih bolesti,zatim reumatskih i nereumatskih oboljenja mekih tkiva i uopšte problema vezanih za zglobove,tetive,ligamente i mišiće. imala sam problema sa kolenom i uspešno sam izlečila problem!
Ključni sastojci koji ulaze u sastav FOREVER FREEDOM GELA:
- Glukozamin sulfat – komponenta koja je prirodni sastojak hrskavice i veoma je važna u formiranju njene potke i infrastructure.Istraživanja su pokazala da je doza od 1500mg Glukozamin sulfata(pomenuta količina se nalazi u 1dl FREEDOM GELA)ekvivalentna dozi od 1400mg ibuprofena kada je u pitanju efikasnost u eliminaciji bola.
- Hondroitin sulfat – takođe prirodna komponenta hrskavice;formira matriks i u kombinaciji sa glukozaminom ima izuzetno snažan amortizujući efekat.
- MSM – komponenta koja ulazi u sastav svake ćelije u organizmu i neophodna je u procesu sinteze proteina;primarni je izvor sulfuril grupe kritične u formiranju zdravog vezivnog tkiva i funkcije zglobova.
- Vitamin C – nužno je potreban za postizanje maksimalnih efekata prethodno pomenute komponente MSM;veoma je značajan u produkciji kolagena i vezano za to neophodan u procesu formiranja zdrave hrskavice.

SASTAV: ALOE VERA GEL sa dodatkomGlukozamin sulfata1500mg; Hondroitin sulfata 1200mg; MSM 750mg i C vitamina 250mg na 1,2dl FREEDOMA (preporučena dnevna doza).
NAČIN UPOTREBE: Kao i ALOE VERA GEL, 0,5-1,5 dl dnevno.
Zati sam koristila ALOE BERRY NECTAR-Ovaj egzotični napitak sadrži 85% ALOE VERA GELA i 13% borovnice i jabuke. Ima sve lekovite sastojke koji se nalaze u ALOE VERA GELU,a zahvaljujući borovnici i jabuci poboljšan mu je ukus i pogodan je za celu porodicu. Od velike je koristi onima koji imaju problema sa urinarnim sistemom, potencijom, bolestima polnih organa,malokrvnošću,sterilitetom (muškim i ženskim). Nisam ostajala u drugom stanju per meseci i posle 2 boce ovog napitka ostala sam odmah trudna!
DOZIRANJE I NAČIN UPOTREBE: Kao kod ALOE VERE GELA
PAKOVANJE: 1 litar; rok trajanja 4 godine(posle otvaranja 3 meseca uz držanje u frižideru):smile_heart::smile_heart::smile_heart:

Spring 07-05-09 21:27

Evo Zorice, po tvojoj preporuci prije par dana naručila sam Forever Freedom Aloe Vera gel. Već nekoliko godina imam problem sa koljenom, probala sam mnoge alternativne lijekove, ali ništa ne pomaže - samo ublažava simptome.

Nadam se da će mi Forever Freedom pomoći da konačno riješim taj problem.

zoricab 08-05-09 05:07

Citat:

Originally Posted by Ramya108 (Post 1298)
Evo Zorice, po tvojoj preporuci prije par dana naručila sam Forever Freedom Aloe Vera gel. Već nekoliko godina imam problem sa koljenom, probala sam mnoge alternativne lijekove, ali ništa ne pomaže - samo ublažava simptome.

Nadam se da će mi Forever Freedom pomoći da konačno riješim taj problem.

Hoće, videćeš!:smile_inlove: Samo jedna boca nije dovoljna za rešenje problema. Potrebno je da popiješ nekoliko, u zavisnosti koliki je problem.:smile_heart:
Sve najlepše ti želim:smile_heart:

Spring 12-05-09 22:10

Hvala! Za sada sam naručila jednu bocu Forever Freedom. Kada popijem, naručit ću još!

zoricab 13-05-09 07:37

Citat:

Originally Posted by Ramya108 (Post 1572)
Hvala! Za sada sam naručila jednu bocu Forever Freedom. Kada popijem, naručit ću još!

Primetićeš olakšanje već posle nekoliko dana, samo je uzimaj na prazan stomak, jer hrana neutrališe u nekoj meri, lekovita svojstva aloje!:smile_heart:

Spring 13-05-09 20:40

Molim te reci, koliko žlica si pila dnevno i koliko dugo.

zoricab 14-05-09 05:05

Citat:

Originally Posted by Ramya108 (Post 1613)
Molim te reci, koliko žlica si pila dnevno i koliko dugo.

Pila sam iz staklene čašice, 50ml, 3 puta dnevno u početku (150ml dnvno), pa kada sam ispila prvu bocu, nastavila sam samo ujutru i iveče da bi mi duže trajalo! Mada mislim da je to greška! U prilog tvom pitanju šaljem ti sledeći tekst:

Aloja se ne moze predozirati

Postoji donja granica za odraslu osobu od 50 - 100 mililitara dnevno (2-3 unce) u slucaju kada se koristi kao preventiva i za ocuvanje zdravlja

Doziranje Aloje se krece od jedne kapi kod novorodjencadi do jednog litra dnevno kod osoba sa metastazama.Sve zavisi od stanja osobe . Licna iskustva korisnika sirom sveta ,pokazuju da u slucajevima :malignih, reumatskih, kardiovaskularnih, koznih obolenja, kao i kod steriliteta i impotencije dnevne kolicine se krecu od 150-200 mililitara (5 -8 unci) Tokom 120 dana ( period obnove krvi) ovim kolicinama se postizu izvantredni rezultati. Kada se postigne stabilno stanje dnevne kolicine se mogu smanjiti, za odrzavanje top forme.

Aloja se pije tri puta dnevno, na prazan stomak, najmanje pola sata pre jela.Pije se iz staklene ili plasticne posude.Nakon otvaranja boca se drzi u frizideru. Istovremeno se uzima i 2 litra vode dnevno Kod tezih slucajeva , uzima se svakog sata u manjim kolicinama. uz sav propisani medicinski tretman.

nadam se da sam pomogla!
Veliki pozdrav:smile_heart::00020116::smilie_smile:

zoricab 14-05-09 05:12

Kada se osete prva poboljsanja?

Po frekventnosti, ovo je moglo biti pitanje broj jedan. Aloja vera je po sastavu smesa mnostva razlicitih bioaktivnih hemikalija koje su prisutne u malim koncentracijama.Deluje na uzroke poremecaja.Deluje znatno sporije od farmaceutskih preparata., koji u svom satavu imaju jednu do dve aktivne supstance. Njihova reakcija je znatno brza., jer deluju na simptome.

Prvi znaci podoljsanja se vecinom osete u periodu imedju treceg i tridesetog dana.To je veoma individualno. Zavisi od vrste stanja i vremenskog perioda trajanja bolesti, od redovnosti upotrebe i koilicine unete Aloe, od godina starosti i tezine tela,od sekundarnih obolenja. Najbrze se osete poboljsanja kod stomacnih tegoba i koznih obolenja, a kasnije kod autoimunih bolesti, hronicnih reumatskih obolenja, depresija.

:smile_heart::smilie_smile:

Spring 14-05-09 12:19

Citat:

nadam se da sam pomogla!
Jesi! Puno ti hvala. :00020116:

Koliko si boca popila?

zoricab 14-05-09 14:56

Pila sam u kontinuitetu tri boce, pa za par meseci još dve! Pila sam i ALOE BERRY NECTAR (2 boce) pre nego što sam ostala trudna sa mlađim detetom, jer uništava sve bakterije i poboljšava plodnost! Čak sam je pila i u prvom mesecu trudnoće, a rekli su da to ne radim jer nisu bili sigurni kako će delovati, tj. da ne dođe do pobačaja, pošto čisti organizam itd!
Ali meni nije bilo logično da može da mi naškodi više od ešerihija koje sam imala u mokraći i nastavila sam!:smilie_smile:I hvala Bogu sve je bilo u redu!:smile_heart:
Koleno me od tad ne boli. Nisam pila Freedom već par godina, jer dojim ovog mog malog, ali bi preventivno trebalo popiti bar na godinu dana po nekoliko boca (preporučuju 120 dana), kako bi se kosti regenerisale kao i hrskavica!
:smile_heart::smilie_smile::smile_heart:
Veliki pozdrav

Venus 17-05-09 09:33

VEMMA SADRŽI ISTO ALOE VERU
 
VEMMA je tekuči napitak koji sadrži

V= Vitamine
EM= Essentialne Minerale
M= Mangosteen pericarp
A= Aloe vera

Navodno pomaže i za zglobove jer napuni sinovijalnu takučinu u zglobu


pije se preventivno 60 ml dnevno

a kod postoječe bolesti i više zavisi o dijagnozi do maximalno prporučeno
180ml dnevno naprimjer kod Glioblastoma ili karcinoma

maped 19-05-09 19:37

Postoje vjezbe za zglobove koji tu sinovijalnu tekucinu da tako kazem pokrecu.Jednom prilikom sam pitao na sajtu lucella d.o.o i mislim da doticni gospodin ima ulje koje doboro podmazuje zglobove i koristi sinovijalnoj tekucini.Mislim da problem zglobova dolazi od malo kretanja drugo od tezine medicina klasicna kaze 1kg viska je 7 kg opterecenja za zglob.

Venus 19-05-09 20:59

U pravu si maped kod kretanja se stvara i diže sinovjalna tekučina u zglobovima

Spring 20-05-09 20:39

Venus, koliko košta ta Vemma, o kojoj u zadnje vrijeme toliko često čujem? :smile_happy:

zoricab 11-07-09 08:30

Spektar delovanja Aloe Vera
 
DELOTVORNOST ALOE

IMUNOSTIMULATOR
Jača otpornost organizma
Sprečava pojavu bolesti
Povoljno deluje na bolesti imunološkog sistema i autoimunog sistema

DETOKSINACIJA
Oslobađa organizam od otrova, droga, alkohola,

ANTIOKSIDANTSKA SVOJSTVA
Uništava slobodne radikale

SPREČAVA UPALU
Deluje prilikom upale u organizmu, uništava bakterije, viruse, glivice, oštećenu kožu i sluzokožu, ublažava bolove, doprinosi boljem opštem stanju organizma i ubrzava rad organa za varenje

ANTIDIJABETIČNO SVOJSTVO
Reguliše nivo šećera u organizmu

DERMATOLOŠKA SVOJSTVA ALOE VERA

1. Štiti kožu, zateže je i omogućuje dobru cirkulaciju vlage
2. Poboljšava iskorišćavanje hranljivih materija i uklanja toksine iz ćelija kože
3. Poboljšava cirkulaciju
4. Čisti i dezodoriše, pomaže pri masaži, kožu čini mekom i gipkom
5. Jača i neguje kosu, stiti koren kose, sprečava cvetanje korena kose i pojavu peruti
6. Pomaže prilikom crvenila kože i nadražajenosti kože i akni
7. Štiti kožu od sunčevih zraka
8. Učestvuje u obnovi ćelija - podmladjivanje
9. Smatra se jednom od najboljih lekovitih materija koje prodiru u tkivo što je čini korisnom prilikom tretmana oštećene i povređene kože koja se ne može negovati drugim tretmanima

i još...

1. fizičko naprezanje orgranizma
2. oboljenja kardiovaskularnog sistema
3. želudac, katar creva glad
4. hemofilija
5. plućne bolesti
6. smetnje u razmeni šećera u krvi
7. alkoholizam, droga
8. kostobolja
9. šokantno stanje posle opekotina
10. naduvenost, osećaj sitosti
11. edem, umor
12. teško disanje
13. proliv
14. nedostatak apetita

ALOE VERA se može uporediti sa jednom velikom hemijskom fabrikom koja proizvodi brojne proizvode. Svaki proizvod je sam po sebi malo čudo prirode. U stvari, tek je jedna kockica u mozaiku. Nauka proučava i pokušava da istraži ulogu svakog sastojka posebno. Pravi efekat ova biljka postiže tek sinergističkim delovanjem svih njenih sastojaka. Tada ona postaje čudo od prirode.

Spektar delovanja ALOE VERA

A
ALERGIJA, AFTE, ABSCES, ATEROSKLEROZA, AKNE, ARTRITIS, AIDS, AKTIVIRA UNUTRAŠNJE ŽLEZDE I ORGANE, DELUJE ANTIBAKTERIJSKI, ANTISEPTIČKI, ANTIVIRUSNO
B
BRONHITIS, BRADAVICE, BUBREZI (UPALE), BOGINJE, BLEDILO, BOLOVI (SMIRIVANJE)
C
CREVA (STIMULIŠE RAD, ČISTI OD OTROVA), DVANAESTOPALAČNO CREVO, CISTE, COLITIS
D
DIJABETES, DEPRESIJA, DUŠEVNI POREMEĆAJI, PROBLEMI SA DISANJEM, DEZODORANS
E
EPSTAJN BAR VIRUS (SINDROM MALAKSALOSTI I UMORA), EKCEMI
G
GROZNICA, GLJIVIČNA OBOLJENJA, GAĐENJA, GROZNIČAVA BLEDILA, GLISTE, GASTRITIS, GRUDI (UPALA)
H
HERPES, HEMOROIDI, HOLESTEROL, HEMOTERAPIJA (UBLAŽAVA POSLEDICE)
I
UBODI INSEKATA, IMUNITET, INFEKCIJE
J
OBOLJENJA JETRE
K
KATARAKTA, KRAJNICI, KIJAVICE, KRVNA OBOLJENJA, KRVOTOK, ZAUSTAVLJA KRVARENJE, KRASTE
L
LEUKEMIJA (UBLAŽAVANJE TEGOBA)
M
MULTIPLA SKLEROZA, MENSTRUALNE TEGOBE, OTEŽANI METABOLIZAM, UPALE MORKAĆNOG MEHURA, MALOKRVNOST, MUČNINE, UPALE MIŠIĆA
N
NEURODERMATITIS, INFEKCIJE NOSA, NAPETOST NERAVA, NADIMANJA
O
OPEKOTINE, OTOCI, OJEDI, OSIPI, OTROVI (ZAŠTITA),
P
PSORIJAZA, PROSTATA, PAADENTOZA, PODLIVI, PERUT, POSEKOTINE, PROBLEMI SA PRITISKOM, PROBAVA, UPALA PLUĆA
R
REUMA, RADIOAKTIVNO ZRAČENJE PRILIKOM SNIMANJA, REGENERACIJA TKIVA, RANA I UNUTRAŠNJIH RANA
S
ZAŠTITA OD SUNCA, SRČANA OBOLJENJA, SEBOREJA, SVRABEŽ, SPORTSKE POVREDE, STRES, STERILITET NA OSNOVU NEREDOVNOG CILKUSA, STOMAČNA NAPETOST, ŠECER U KRVI
T
TUBERKOLOZA, TUMORI (UBLAŽAVANJE TEGOBA), TELESNA TEŽINA
U
U-V ZRAČENJE, ZADAH USNE DUPLJE, UPALE UHA
V
VENSKE RANE, VAGINALNI POREMEĆAJI
Z
ZUBOBOLJA, ZATVOR, OPRAVKA ZUBA

Anita 13-09-09 15:19

Sušena aloe vera
 
Je li netko već jeo sušenu aloe veru?
Ja sam oduševljena njome, tako je fino slatka, divota...al toliko je slatka da me brine da možda u njoj nema šećera iako nije naveden u sastavu.
Šta vi mislite? Treba li sušena aloe vera biti tako slatka?

Spring 13-09-09 16:02

Citat:

Originally Posted by Anita (Post 10403)
Je li netko već jeo sušenu aloe veru?

Nisam! :confused-smiley-013

Anita 13-09-09 23:07

Probaj! Jako je fina...slatka..mmm :)
A navodno nema šećera!

Spring 14-09-09 13:01

Citat:

Originally Posted by Anita (Post 10428)
Probaj! Jako je fina...slatka..mmm :)
A navodno nema šećera!

A gdje se može kupiti? Njam! :smile_tongueout:

Anita 14-09-09 17:46

U Billi znam da može, a možda i u DMu.

Spring 14-09-09 19:05

Citat:

Originally Posted by Anita (Post 10497)
U Billi znam da može, a možda i u DMu.

:thanks:

nano 17-09-09 18:24

pitanje....jel proslo koljeno?

pa kako onda da ne pomogne, pijes aloe veru, imas zapper itd...jedino ak je mehanicko ostecenje..??

Ev u mene kolega ima zamaknut disk na kicmi, i to ga koci stalno i ne zna sta da radi, bio na operaciji i nista..ni ja nemam ideju.
Ne znam jel bio na nekim ispravljanjima kicme,haman da jest al niFta :D

Spring 18-09-09 12:34

Citat:

Originally Posted by nano (Post 10731)
pitanje....jel proslo koljeno?

Prošlo je!
(Sada sam na sirovom. Ništa me ne boli. Osjećam se ko curica od 10 godina. He he. :smilie_smile:)

Koljeno je boljelo od pretjeranog rada za kompjuterom. Ali sada je sve OK.

Hvala što se brineš, Nano! :smile_sun:

nano 21-09-09 22:23

hmmm...nesto kontam da i dalje radis za kompom :) dakle,uzrok je tu...jedino moras promijeniti polozaj, probaj lezat.
pitam se jesil uspjela otklonit problem (koji se moze vratit ak nisi uzrok otklonila) il si opet samo ublazila simptome :-S
ev recimo u mene, nakon duzeg stajanja ili hodanja po npr. soping centru, ono stop and go, koljeno sa unutrasnje strane boli. Ja bih to prisio oslabljenim misicima noge, ali biorezonantni skener je pokazao crni kvadratic na podrucju koljena, sto znaci da nekaj ima..a UVZ nije pokazao niFta!....e, gdje si ti narucila taj gel od aloe?
imal toga, a ima 100%, u zagrebu?gdje?
ak pomaze tako da jaca srcani misic i spusta pritisak, kako ga se u tom slucaju za tu namjeru treba piti?
nicht zu dank :D

Spring 23-09-09 18:54

Citat:

Originally Posted by nano (Post 11047)
hmmm...nesto kontam da i dalje radis za kompom :) dakle,uzrok je tu...jedino moras promijeniti polozaj, probaj lezat.

Probala sam raditi na ležečki: koljeno je prošlo, ali onda me je počeo boljeti vrat!!!!!:smile_surprised:


Citat:

ev recimo u mene, nakon duzeg stajanja ili hodanja po npr. soping centru, ono stop and go, koljeno sa unutrasnje strane boli. Ja bih to prisio oslabljenim misicima noge, ali biorezonantni skener je pokazao crni kvadratic na podrucju koljena, sto znaci da nekaj ima..a UVZ nije pokazao ništa!....e, gdje si ti narucila taj gel od aloe?
imal toga, a ima 100%, u zagrebu?gdje?
ak pomaze tako da jaca srcani misic i spusta pritisak, kako ga se u tom slucaju za tu namjeru treba piti?
nicht zu dank :D
Ima toga u Zagrebu, i ako trebaš broj, poslat ću ti ga preko PM.
Ali ja sam sada postala entuzijast žive (sirove) hrane.

Skida dijabetes, visoki tlak i druge probleme za mjesec dana!

nano 23-09-09 19:39

moze,salji.
Kako vrat da zaboli??? cudno

Spring 23-09-09 23:40

Probaj pa ćeš vidjeti! :smile_giggle:

nevenkagaragic 22-12-09 08:10

Procitah neki dan nesto vrlo, vrlo zanimljivo i verujem da je moguce!

http://img97.imageshack.us/img97/265...akialoj.th.jpg
http://img97.imageshack.us/img97/265...09rakialoj.jpg
"Express", 17.12.2009.godine

nevenkagaragic 22-12-09 08:10

Procitah neki dan nesto vrlo, vrlo zanimljivo i verujem da je moguce!

http://img97.imageshack.us/img97/265...akialoj.th.jpg
http://img97.imageshack.us/img97/265...09rakialoj.jpg
"Express", 17.12.2009.godine

Spring 23-12-09 23:15

1 Pridružena/e datoteka/e
Odlično, hvala!
Za svaki slučaj - ako članak nestane sa Interneta, stavila sam ga na naš server.

Spring 23-12-09 23:15

1 Pridružena/e datoteka/e
Odlično, hvala!
Za svaki slučaj - ako članak nestane sa Interneta, stavila sam ga na naš server.

Pero 25-01-10 19:41

iako postoji više od dvije stotine vrsta aloe vere,
samo njih nekoliko ima medicinska svojstva,
od njih je najblagotvornije sorte:
aloe vera- barbadensis.
aloe vera - Arborescens,
aloe vera - Chinensis
aloe vera - Ferox

Pero 25-01-10 19:41

iako postoji više od dvije stotine vrsta aloe vere,
samo njih nekoliko ima medicinska svojstva,
od njih je najblagotvornije sorte:
aloe vera- barbadensis.
aloe vera - Arborescens,
aloe vera - Chinensis
aloe vera - Ferox

Spring 26-01-10 01:26

Citat:

Originally Posted by Pero (Post 25247)
iako postoji više od dvije stotine vrsta aloe vere,
samo njih nekoliko ima medicinska svojstva,
od njih je najblagotvornije sorte:
aloe vera- barbadensis.
aloe vera - Arborescens,
aloe vera - Chinensis
aloe vera - Ferox

:thanks:Upravo sam to planirala pitati, jer znam da postoji puno vrsta aloje.

nevenkagaragic 31-01-10 00:19

Nadjoh jos jedan slucaj izlecenja alojom :


http://img300.imageshack.us/img300/3...loja600.th.jpg

http://img402.imageshack.us/img402/3...10aloja600.jpg
"Express", 28.01.2010.godine

nevenkagaragic 31-01-10 00:19

Nadjoh jos jedan slucaj izlecenja alojom :


http://img300.imageshack.us/img300/3...loja600.th.jpg

http://img402.imageshack.us/img402/3...10aloja600.jpg
"Express", 28.01.2010.godine

Spring 01-02-10 23:44

1 Pridružena/e datoteka/e
Hvala, Nevenka!
Opet upload-am, za svaki slučaj.

Spring 01-02-10 23:44

1 Pridružena/e datoteka/e
Hvala, Nevenka!
Opet upload-am, za svaki slučaj.


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 22:23 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0