Alternativa Forum

Lečenje anksioznosti

Ovo je diskusija na temu Lečenje anksioznosti u podforumu Anksioznost
Procitao sam. Odlicna stvar. Mnogo mi se vise svidja od Lindena. ...

Natrag   Alternativa Forum > Bolesti i liječenje > Psihički poremećaji > Anksioznost

Alternativa Forum


Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 08-05-11, 23:05   #111
New member
 
Brand's Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Postovi: 3
Brand is on distinguished roadBrand is on distinguished roadBrand is on distinguished roadBrand is on distinguished road
Zadani

Procitao sam. Odlicna stvar. Mnogo mi se vise svidja od Lindena. Hvala vam puno. pozdrav.
Brand je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (15-05-11), Krishna Balaram (25-06-11), zoricab (09-06-11)

Nepročitano 09-06-11, 19:03   #112
New member
 
vodenicar's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Postovi: 13
vodenicar will become famous soon enoughvodenicar will become famous soon enoughvodenicar will become famous soon enoughvodenicar will become famous soon enoughvodenicar will become famous soon enoughvodenicar will become famous soon enoughvodenicar will become famous soon enoughvodenicar will become famous soon enough
Zadani NIVU NAČIN LEČENJA ANKSIOZNOSTI

PRINCIPI LEČENJA ANKSIOZNOSTI FLASTERIMA

Suština je u drugačijem pristupu samom oboljenju, zatim u otklajanju korena samog oboljenja a ne samo ublažavanju simptoma i u korišćenju neinvazivnih sredstava koja nemaju nikakvih negativnih propratnih pojava kao kod lekova.

ŠTA ZNAČI DELOVANJE ZLATNIM TROJSTVOM

Zlatno trojstvo se sasroji od trostrukog delovanja na samo oboljenje, znači putem akupunkture, fitoterapije i putem biofrekvencije na sam organizam.

kako akupunktura deluje na anksioznost

Tradicionalna kineska medicina posmatra anksioznost i depresiju kao patogene faktore koji su ukorenjeni u sistemu meridijana tela. Ovi patogeni faktori su obično smešteni u jetri, koja je zadužena za kruženje Či energije kroz telo
Razne životne traume a i stalna prisutnos stresora ostaju u telu kao prisutan faktor ometanja slobodnog protoka životne energije, ili blokirati protok. Kada je protok blokiran onda je emocionalni i fizički balans ugrožen. Ovo izaziva unutrašnju napetost i dovešće do anksioznosti, depresije, promene raspoloženja, neprikladnog besa, frustracije i drugih simptoma

Ovde kada govorimo o unutrašnjim organima nikako ne misli se na njihovo anatomsko - fiziološko značenje već na njihovo energetsko mentalno po tradiciji kineske medicine.

Telo i duh su jedna neraskidiva celina i ne smeju se posmatrati parcijalno, delovanjem na telo ujedno se deluje i na duh i obrnuto.

Ljudsko telo je razvilo genijalan način odbrane za situacije bori se ili beži, simpatikus se napreže do krajnjih granica što se upravo dešava sa nekom stresnom situacijom. Krv i energija preusmeravaju se na sisteme koji su neophodni da se bore ili beže, kao što su mišići tela, srce i kardiovaskularni sistem. Povećava se broj otkucaja srca, energija se oslobađa iz masti, a mišići postaju spremni za brzu akciju. Pored toga, sekundarni sistemi kao što su digestivni i reproduktivni, se takoreći isključuju jer ničim ne mogu uticati na prevazilaženju stresne situacije.

Kada se jake emocije održavaju tokom dužeg vremenskog perioda, ili kada su proistekle iz posebno stresnog ili traumatskog događaja, one mogu postati uzrok bolesti. Dakle emocije mogu biti uzrok ili simptom poremećaja.
Na primer, produžena ljutnja može da ošteti energetsku oblast jetre, organa sa kojim je povezana. S druge strane neravnoteža u sveri energije jetre može vas dovesti da budete ljuti ili do konstanten nesposobnosti da osećate ljutnju. Kada ste ljuti Či energija raste prema vratu i ramenima i i tu dolazi do pojave simptoma zategnutosti.

Napadi panike se pripisuju iznenadnom i nekontrolisanom oslobađanju blokirane energije, to dovodi do toga da se osoba nekontrolisano trese i ne može koordinirati svoje pokrete

Sada ću navesti koji su organi odgovorni za pojedine simptome. Da nebih mnogo dužio ovde ću govoriti uopšteno a ne posebno o višku, manjku ili blokiranoj energiji ili pak o načinu kako se to utvrđuje.

Jetra –ljutnja, ljubomora, frustracija, ozlojeđenost, ogorčenost -umor, promena raspoloženja, razdražljivost, slab apetit – napetost u vratu i mišićima, zujanje uha, vrtoglavica, zamućenje vida, suvo grlo, nesanica, bes, mržnja, opstipacija

Srce – nervoza, gorušica - odsustvo radosti – nesanice, lupanje srca –noćne more, vrtoglavica, popodnevna groznica, uznemirenost, toplota u dlanovima – osećaj slabosti, nedostatak motivacije, osećanje nesreće, očaj – nadimanje u stomaku, opsesivne brige
Kad god neko pati od bilo kakve emotivne uznemirenosti ili stanja, kao što je anksioznost, srce je uvek uključeno

Bubreg –depresija, nedostatak volje - šok, strah – osećanje straha od straha, slabost kolena, slabost donjeg dela leđa, nedostatak seksualnog libida, često mokrenje, hladne noge –stoje po strani, slabe volje

Pluća –žalost, tuga– promena raspoloženja, kratak dah, noćno znojenje, slab kašalj, svrab, suvo grlo, osećaj čvorići u grlu

Krv – prema kineskim tekstovima krv je sedište uma – lupanje srca, kratak dah, umor, vrtoglavica, loša memorija, nesanica – nedostatak daha, stezanje u grudima, averzija prema hladnom, hladni ekstremiteti – opsesivne i nezdrave misli, utrnulost i peckanje u prstima, glavobolja, vrtoglavica – bled ten – nečujan govor, slab apetit, opstipacija

Slezina – strah, brige - kada preterana briga izmakne kontroli onda dolazi do anksioznosti i straha

Po simptomima koji se ispoljavaju kod bolesnika akupunkturista će lako utvditi u kom je organu došlo do stagnacije ili prkomerne energije i shodno tome će odrediti potrebne tačke. Dakle simptomi pokazuju pravac osnovnog problema.

da li postoje relevantni medicinski dokazi o uspešnosti akupunkture na anksioznost

Da postoje mnogobrojne studije o uspešnosti lečenja akupunkturom. Recimo svetska zdravstvena organizacija je 2002. godine objavila i navodi da je akupunktura za lečenje depresije i naksioznosti, jedan od najkorisnijih tretmana i da je čak u nekim slučajevima efikasnija od lečenja antidepresivima.

Napomenuću jednu studiju iz odeljenja psihijatrije na Univerzitetu u Majncu 1999. god. koja je utvrdila da je akupunkturni tretman uspešnosti bio 70% u odnosu na 65% upotrebom lekova. I da nije bilo ni jedne propratne negativne pojave kao što je kod lekova i naravno da nema nikakvog sticanja zavisnosti.

Zatim postoje mnoge studije koje su dokazale da se akupunkturom može uticati na nivo neurotransmitera serotonina i na na nivo hormona stresa noradrenalina, čiji nivo igra bitnu ulogu u anksioznom poremećaju.

fitoterapisko delovanje flastera

Kineska medicina ima veoma bogatu farmakopeju biljnih lekova. U 90% slučajeva akupunkturisti koriste fitoterapiju da bi pojačali dejstvo akupunkture.

Međutim, postoji jedno pravilo da biljke iz regiona najuspešnije deluju. Tako da se ne koriste kineski recepti, već ekstrati biljaka sa balkana, izuzev jedne koja je iz južne amerike zbog njenog biohemiskog sastava.

Na flasterima se nalazi koncentrovani ekstrat biljaka i koža apsorbuje određenu količinu koja je ekvivalent kao da se popili dve šolje čaja. Korišćene biljke su sve za oralnu upotrebu, i već vekovima se koriste za psihičke poremećaje, a i ispitivanja su utvrdila da nemaju štetnih posledica. Biljke ujedno i pobuđuju akupunkturnu tačku radi uspostavljanja normalnog protoka energije i otklanjanja blokada.

o trećem biofrekventnom svojstvu flastera

Biofrekvetnim delovanjem se bavi vibraciona medicina koja je relativno nov ogranak medicine. Mada se koreni naziru još u dalekoj prošlosti. Drevni šamani su izvodili ritmićni ples i zvuke određene frekvencije, još u paganstvu su poznati magiski obredi i bajalice koje su se izvodile u određenom tonalitetu, zatim mantre koje se takođe izvode određenim tonalitetom, i na kraju muzika.
Svaki ton ima svoju frekvenciju a poznato je da nam određeni tonovi mogu pobuditi i određene emocije.

Svaki atom i svaki molekul vibrira određenom frekvencijom, pa tako je i sa našim molekulima i organima. Svaka promena frekvencije u nekom organu registruje se kao patološko stanje i početak nastanka bolesti.

Kako svaki organ ima okvir svojih vibriranja određenom frekvencijom tako i sama psiha ima svoj okvir, unutar koga najbolje egzistira.

Iskoristio sam jedan zakon fizike o interferenciji, koji kaže da delovanjem određenom frekvenciom na neki predmet posle izvesnog vremena oo menja svoju frekvenciju i sam počne vibrirati zadatom frekvencijom.

Nad preparatom koji je na flasterima delovao sam 48 h laserom određenom frekvencijom tako da je i on sam poprimio tu frekvenciju. Frekvencija je strogo određena za jedan zdrav i funkcionalan rad psihe. Kada koža apsorbuje tako biofrekventno modulirane molekule koji putujući kroz organizam otklanjaju i ispravljaju patološke frekvencije koje su nastale usled dugotrajnog stresa.

pošto je preparat bio bod laserom da li kasnije on zrači

Ne, naprotiv, tu se samo menja frekvencija vibriranja atoma i molekula. To vam je kao na primer, kada ste pored neke osobe koja ima pozitivne frekvencije vi se osećate izvrsno i smireno, dok je sasvim obrnuto kod osoba sa promenjenim frekvencijama gde se osećate uznemireno i odbojno.

da li se smeju koristiti uporedo flasteri i lekovi.

Da, nema nikakvih smetnji ni kontraindikacija. Biljke su pažljivo birane da nisu ni u kakvoj kontradiktornosti sa lekovima. Istočna i zapadna medicina idu rame uz rame. Ako se pak želite osloboditi negativnih štetnih efekata lekova onda se morate posavetovati sa vašim psihijatrom da on odluči o tome, jer ja nisam psihijatar i ne mogu vam reći da prekinete sa lekovima, ipak je on najupućeniji u vašu istoriju bolesti

da li se još negde koristi sličan metod

Ne verujem, mislim da je ovo trostruko delovanje jedinstveno. Akupunkturom se bavim već 25 godina i tim dugim iskustvom a i iscrpnim proučavanjima sam došao do te ideje o stvaranju zlatnog trojstva. A na kraju poznavajući i mentalitet našeg naroda, koji je malo upućen u akupunkturu i već ima strah od igle, a takođe i nemajući baš naviku da pije redovno čaj, ovo je povoljan način da se unesu u organizam korisne materije, koje utiču na poboljšanje zdravlja, i da se održava jedan konstantan nivo u telu, kao kada ste najdisciplinovaniji ispijalac čajeva.

preporuke pacijentima

Da, na svakom upustvu u kutiji flastera su naslikane opšte tačke anksioznosti. Jedna kutija flastera je za mesec dana terapije. Međutim neko ima drugačije primarne simptome, zato bi trebalo da me kontaktiraju i pošaljem im specifične tačke shodno njihovom glavnom simptomu. Kontakt mail i telefon se nalaze na uputstvu.

www.flasteri.com
vodenicar je offline   Reply With Quote
vodenicar, hvala ti na korisnom postu!
Krishna Balaram (10-06-11)
Nepročitano 01-08-11, 18:05   #113
New member
 
vmina's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2011
Postovi: 4
vmina is on distinguished roadvmina is on distinguished road
Zadani

Caos...ja sam nova na forumu.Sa panikom i anksioznoscu se nosim jedno 5 godina,od prilike od 2.godine fakulteta...sad sam na 1 ispit do kraja.Tako je sve i pocelo,odvajanje od roditelja,nesamostalnost,stalni strah,ispiti,muke,ocekivanja,stalni pritisak sa strane...i prosla sam svasta.Sad kad konacno znam da je to panika,a ne ne znam sta drugo,malo se drugacije nosim s tim.Al ima onih dana kad ne znam sta cu sa sobom...uhvati me neka nervoza,nevoljnost...a nista mi se ne radi...ispit jos vucem,teskop sedam da ucim,sve mi je drugo prece...onda se osluskujem,tesko disem,neraspolozena sam,nezadovoljna...vucem se s faxom,panikom,nervozom toliko dugo,i nikako da se resim bar jednog...Kad sam u BG ok sam manje vise,idem i na jogu,trudim se...a kad sam preko leta kuci(ja sam iz malog mesta na jugu Srbije),ne znam sta cu sa sobom...ne zatvaram se ja,izadjem i prosetam,al opet...nekako stalno me prate anksioznost i strepnja...
Inace pre godinu dana upoznala sam psihoterapeuta koji me je uputio u problem zvani panika,i s kojim sam o svemu razgovarala,al imam utisak da taman se trgnem,opet sve u krug...
Zamolila bih vas za vasa iskustva i misljenje...pozz svima,citala sam forum,bas ste pozitivni i dragi.
vmina je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Afroditi (07-08-11), Krishna Balaram (02-08-11)
Nepročitano 01-08-11, 18:27   #114
tragam...
 
Olio's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: ne znam gde sam
Postovi: 5,706
Olio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond repute
Olio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond repute
Zadani

Caos i tebi...
Ja ću pokušati da ti dam neki savet. Savet je nešto lično, a da li može imati ikakvog dejstva zavisi i od tebe. Za jedan post nabrojila si dosta toga. Skoro svi mi imamo neka nezadovoljstva, ali problem nastaje kada ona postanu preoblađujuća, to jest kada negativne emocije (tuga, anxioznost) pređu u dominantno stanje, kada više nisu samo pojava, već kreiraju određeno "raspoloženje" (mood) kod tebe nezadovoljstvo. Šta reći, kako to popraviti? Neću ti davati savet da posetiš psihoterapeuta, jer to možeš kada hoćeš, rešenje je ipak u promeni nekih "stvari" koje kod tebe izazivaju, ili možda sugerišu nezadovoljstvo? Nije bitno da li si na jugu, ili u BG, već je bitno kako doživljavaš neko mesto, i kako ono utiče na tvoje raspoloženje. Sama panika je deo medicinske klasifikacije, ali ti ne mogu pomoći, jer ne znam tačne forme problema. Faks je skoro gotov, pa ne obraćaj previše pažnje na to. Jako je bitan karakter ličnosti, jer svi mi drugačije doživljavamo neke događaje oko nas. Ne želim ti reći da je jednostavno, ali nije ni komplikovano, zavisi najviše od tebe. Anxioznost je problem ako se prihvata, ali se treba boriti da se na to (privremeno) stanje ne obraća pažnja. Moraš sagledati svoj život, odrediti želje i mogućnosti, pa poraditi nešto da sebi otvoriš put ka sreći, ili delovima sreće. koji će ti pomoći da neutrališeš ili eliminišeš neraspoloženje, i paniku. Post nije dovoljan za velike savete, ali kao čovek ti želim sve naj, i pokušaj da se "trgneš" iz svega što te okružuje. U krajnjem slučaju, bilo kakva promena može dovesti do poboljšanja stanja, ako je ono prisutno duže vreme. Pozz

Olio je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Afroditi (07-08-11), Krishna Balaram (02-08-11)
Nepročitano 14-08-11, 14:48   #115
New member
 
naca77's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: BiH
Postovi: 5
naca77 is on distinguished roadnaca77 is on distinguished roadnaca77 is on distinguished roadnaca77 is on distinguished road
Hi!

Pozdrav ! Ni sama ne znam kako da krenem, unatrag dva mjeseca sve je bilo o.k., onda su se javili iracionalni stahovi, drhtaj,bol u želudcu,strah od ludila a jedan ružan san me je dotukao....Od tog trenutka moja svakodnevnica je borba, a do jučer sam bila tako optimistična i sretna! Bila sam kod lječnika, svi nalazi su super ( Hvala Bogu) ali mi je rečeno da me anksioznost uhvatila, dali su mi antidepresive i čačkajući po netu pročitala sam Lindenovu metodu, tako da se borim s kamilicom i ponekim persenom ! Ja sam uvjerena da ću ovu bitku dobiti ali ima momenata kada izgubim borbu sa zastrašujućim mislima i to me baci na pod. San je bio vezan za moju kćerku, koju volim najviše na svijetu ali me je sada strah boraviti s njom,sramota me bilo kome to spomenuti :-(,trudim se mada nekada hoću da pobjegnem, da plačem, vrištim...
Nije mi drago kada vidim da se i drugi ljudi bore s ovim "zmajem", ali priznajem da mi je lakše jer vidim po vašim postovima da ima nade za ljepše sutra !

Nitko ne zna za moju unutrašnju borbu i zato će mi još više značiti koji dobar savjet !!! Hvaaaalaa !!!
naca77 je offline   Reply With Quote
naca77, hvala ti na korisnom postu!
Krishna Balaram (15-08-11)
Nepročitano 14-08-11, 17:15   #116
tragam...
 
Olio's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: ne znam gde sam
Postovi: 5,706
Olio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond repute
Olio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by naca77 Pogledaj Post
Pozdrav ! Ni sama ne znam kako da krenem, unatrag dva mjeseca sve je bilo o.k., onda su se javili iracionalni stahovi, drhtaj,bol u želudcu,strah od ludila a jedan ružan san me je dotukao....Od tog trenutka moja svakodnevnica je borba, a do jučer sam bila tako optimistična i sretna! Bila sam kod lječnika, svi nalazi su super ( Hvala Bogu) ali mi je rečeno da me anksioznost uhvatila, dali su mi antidepresive i čačkajući po netu pročitala sam Lindenovu metodu, tako da se borim s kamilicom i ponekim persenom ! Ja sam uvjerena da ću ovu bitku dobiti ali ima momenata kada izgubim borbu sa zastrašujućim mislima i to me baci na pod. San je bio vezan za moju kćerku, koju volim najviše na svijetu ali me je sada strah boraviti s njom,sramota me bilo kome to spomenuti :-(,trudim se mada nekada hoću da pobjegnem, da plačem, vrištim...
Nije mi drago kada vidim da se i drugi ljudi bore s ovim "zmajem", ali priznajem da mi je lakše jer vidim po vašim postovima da ima nade za ljepše sutra !

Nitko ne zna za moju unutrašnju borbu i zato će mi još više značiti koji dobar savjet !!! Hvaaaalaa !!!
Neće mi biti lako da ti kažem sve što bih hteo, kako bih ti realno pomogao preko posta, ali ću pokušati. I to je bolje nego ne pokušati, Zar ne? Ja neću spominjati metode koje se ovde navode, za to postoje upućenije osobe na ovome forumu, i prepuštam to njima. Ja ću biti otvoren: Nisi ni prva ni poslednja osoba koja se iznenada našla u "neočekivanoj" situaciji, koja ti nije nimalo razumljiva. Odmah ću ti reći (po cenu da me neko od meni simpatičnih ljudi na ovom forumu pogrešno shvate, a nadam se da neće) da NE SMEŠ dopustiti da BILO KAKAV I BILO koji san utiče na tvoj život i tvoju psihu na tako negativan način! Ja sam "malo" proučavao neke pojave vezane između ostalog za snove, i njihov uticaj na ljude, i moram ti skrenuti pažnju da snovi nisu realnost, već posebna forma pseudo-sadržaja koja ne sme uticati na čoveka i njegov život! U potpunosti moraš odbaciti misli i ideje koje te navode da nekakav san (potpuno nebitno kakvog sadržaja) udaljava od deteta, jer to je čista glupost! Ne sme te biti sramota to pomenuti, već naprotiv kako si i uradila to moraš odagnati od ebe, U POTPUNOSTI. Snovi ponekad imaju ulogu da TESTIRAJU osobu koja ih "prima", ali ti taj test ne moraš, i ne trebaš prolaziti!! odbaci ga kao da ga nije ni bilo, pa makar se ponavljao svake noći, jer će prestati. Dalje, iako ti deluje kao zmaj, ne smeš preuveličavati pojavu, i autosugestivno je osnaživati u uticaju na tebe. Kako vidim, ti uopšte nidi u nekakvim teškim problemima, veruj mi da ima daleko gorih stvari. Ovo ti govorim da bi shvatila da si u relativno dobroj psihičkoj situaciji, koja ne zahteva takav pesimistički pristup.
Sada najinteresantnije: Sa Zastrašujućim mislima se možeš boriti na više načina, ali najjednostavniji i najuspešniji je da ih ODBACIŠ, KAO DA SU TI NAMETNUTE, I DA NISU TVOJE! Na taj način ćeš ih samo "čuti" ali ih nećeš proživljavati. Ako te spopadnou bilo kakve zastrašujuće misli, nemoj obraćati pažnju na njih, i pokušaj da se ODMAH baviš neki interesantnim stvarima koje su tebi lično zanimljive. Sve ovo što ti nabrajam, nije nekakva pričica, da bi bila ispričana, već malo ozbiljnija tema. Ne možeš sebi dopustiti da se odjednom menjaš, već sama moraš odbacivati ideje, snove i misli, koje ti se ne dopadaju, ma o čemu da se radi, jer ih moraš smatrati kao nametnute tvojoj ličnosti, i kao takve uporno i snažno odbacivati. Savetujem ti ako možeš da odmah pokreneš neku inicijativu koja ti može okupirati emocije i misli na neki interesantan, ili konstruktivan način, neki posao, zanimljiva obaveza i slično, jer moraš promeniti trenutno stanje koje nije najbolje. Sama anxioznost je posebna tema, i ne mogu ti dati neki jednostavan recept, ali ona nije nezgodna ako ne navodi na druge pogrešne misli i radnje. Sa lekovima nemoj preterivati, jer oni NE LEČE, već smiruju "vatru", a vatru možeš i moraš ugasitisvojim umom i delima koja sama odabiraš, i ne dopuštaš da ti se nameću, na bilo koji način! Pozdrav.

Olio je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Afroditi (14-08-11), Krishna Balaram (15-08-11), nuna007 (19-08-11), sunčica (14-08-11)
Nepročitano 15-08-11, 01:11   #117
alternativa addict
 
Krishna Balaram's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: gde me um nosi
Postovi: 2,058
Krishna Balaram has a reputation beyond reputeKrishna Balaram has a reputation beyond reputeKrishna Balaram has a reputation beyond reputeKrishna Balaram has a reputation beyond reputeKrishna Balaram has a reputation beyond repute
Krishna Balaram has a reputation beyond reputeKrishna Balaram has a reputation beyond reputeKrishna Balaram has a reputation beyond reputeKrishna Balaram has a reputation beyond reputeKrishna Balaram has a reputation beyond reputeKrishna Balaram has a reputation beyond reputeKrishna Balaram has a reputation beyond reputeKrishna Balaram has a reputation beyond reputeKrishna Balaram has a reputation beyond reputeKrishna Balaram has a reputation beyond reputeKrishna Balaram has a reputation beyond reputeKrishna Balaram has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by naca77 Pogledaj Post
Pozdrav ! Ni sama ne znam kako da krenem, unatrag dva mjeseca sve je bilo o.k., onda su se javili iracionalni stahovi, drhtaj,bol u želudcu,strah od ludila a jedan ružan san me je dotukao....Od tog trenutka moja svakodnevnica je borba, a do jučer sam bila tako optimistična i sretna! Bila sam kod lječnika, svi nalazi su super ( Hvala Bogu) ali mi je rečeno da me anksioznost uhvatila, dali su mi antidepresive i čačkajući po netu pročitala sam Lindenovu metodu, tako da se borim s kamilicom i ponekim persenom ! Ja sam uvjerena da ću ovu bitku dobiti ali ima momenata kada izgubim borbu sa zastrašujućim mislima i to me baci na pod. San je bio vezan za moju kćerku, koju volim najviše na svijetu ali me je sada strah boraviti s njom,sramota me bilo kome to spomenuti :-(,trudim se mada nekada hoću da pobjegnem, da plačem, vrištim...
Nije mi drago kada vidim da se i drugi ljudi bore s ovim "zmajem", ali priznajem da mi je lakše jer vidim po vašim postovima da ima nade za ljepše sutra !

Nitko ne zna za moju unutrašnju borbu i zato će mi još više značiti koji dobar savjet !!! Hvaaaalaa !!!
Naco jel nam mozes ispricati svoj san?
ponekad san ima strasni oblik a ne tako strasno tumacenje a plus ako ga nosis u sebi i ne izbacis van samo ce te jesti iznutra.Ako ti je neugodno pisi mi na pm.Ako mozes pisi o svom snu ovde jer se ocito sve promenilo od tada!
Ako uspes to izbaciti iz sebe onda ces moci sagledati ga i sa razlicitih uglova.Bar se meni to desavalo.


Hare Krishna Hare Krishna Krishna Krishna Hare Hare
Hare Rama Hare Rama Rama Rama Hare HarePodijeli post!

Krishna Balaram je offline   Reply With Quote
Nepročitano 15-08-11, 21:57   #118
New member
 
naca77's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2011
Lokacija: BiH
Postovi: 5
naca77 is on distinguished roadnaca77 is on distinguished roadnaca77 is on distinguished roadnaca77 is on distinguished road
Zadani

Prije svega, Hvala na moralnoj podršci !! Kada malo bolje razmislim i vratim vrijeme unatrag, moji simptomi anksioznosti su se javili dosta ranije prije sna, a sam san je bio taj klik da mi se jave i misli koje me izluđuju ali se sve bolje borim protiv neželjenih misli. U snu sam sebe vidjela kako nosim nož i idem prema dječijoj sobi, tada sam se probudila i napad panike je bio tako jak da sam mislila da ću poluditi i to je sve bilo oko 3 sata iza ponoći. Udarilo me je tamo gdje sam najtanja i osječala sam jaku krivicu, kako kao majka mogu usnuti takav san, strašno!!!! Kako vrijeme prolazi i ja shvatam neke stvari dosta se bolje nosim sa svim novim simptomima, neznanje izluđuje, stid što se to događa i najgore što nikome ne mogu reći iskreno što se događa jer teško je shvatiti nekome tko nije pogođen anksioznošću. Danas sam pročitala knjigu Panic away za nekih tri sata i kao da me je preporodila, dosta dobro je objašnjeno kako se boriti protiv misli kojih se plašimo........Znam da će biti vjerovatno još padova do konačnog izlječenja, ali jedno vrlo dobro znam, želim da to pobjedim !

Hvala Vam mnooogo ! Pusaa !!
naca77 je offline   Reply With Quote
Nepročitano 19-08-11, 00:30   #119
New member
 
Ceca's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2011
Postovi: 1
Ceca is on distinguished road
Zadani

Pozdrav svima !
Cesto nocu ne mogu da zaspim, jer imam neobican osjecaj u sebi, koji mi izaziva strah, vrtoglavice, i jaku glavobolju. Zanima me da li i moj slucaj predstavlja anksioznost,jer zaista bih voljela da postoji naziv za ovo sto mi se desava. Napade jako rijetko imam po danu,ali se dese, i izazivaju mi strah. To je sve pocelo prije godinu dana, i veoma sam uplasena zbog toga... Nadam se da ce mi neko moci pomoci jer sam pozelila malo lijepog i dugog sna !
Ceca je offline   Reply With Quote
Nepročitano 19-08-11, 07:50   #120
tragam...
 
Olio's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: ne znam gde sam
Postovi: 5,706
Olio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond repute
Olio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond repute
Zadani

Moraš bliže opisati taj osećaj. Imaš li određenu negativnu emociju (tihi neprijatan osećaj koji prožima telo), imaš li nekakve nadolazeće misli koje te ometaju (bez obzira na sadržaj) imaš li insomniju (nesanicu) i opiši tačne razloge zbog kojih se budiš.itd. Kakvi su to "napadi"? Zašto su napadi? Strah u osećaju, ili u mislima koje te plaše? Svaki poremećaj ima formalnu klasifikaciju, ali samo klasifikovanje ne znači da će ti biti bolje ili gore zbog toga.

Olio je offline   Reply With Quote
Olio, hvala ti na korisnom postu!
chameleon (19-08-11)
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 09:03 sati.

Iz ponude izdvajamo:

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0