Alternativa Forum

Lečenje anksioznosti

Ovo je diskusija na temu Lečenje anksioznosti u podforumu Anksioznost
Citat: Originally Posted by momak-24 Pozdrav,mozda je greska sto u ovoj ...

Natrag   Alternativa Forum > Bolesti i liječenje > Psihički poremećaji > Anksioznost

Alternativa Forum


Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 09-04-14, 19:45   #161
New member
 
Hektor_5's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2014
Postovi: 33
Hektor_5 will become famous soon enoughHektor_5 will become famous soon enoughHektor_5 will become famous soon enoughHektor_5 will become famous soon enoughHektor_5 will become famous soon enoughHektor_5 will become famous soon enoughHektor_5 will become famous soon enoughHektor_5 will become famous soon enough
Hi! Hipnoza, sugestija i anksioznost....

Citat:
Originally Posted by momak-24 Pogledaj Post
Pozdrav,mozda je greska sto u ovoj temi pisem ali,mislim da sam anxiozan,e sad potrebno mi je vase misljenje/savet...Oktobra 2012 sam osetio u grudima bol,i kardiolog mi je rekao da je to bio bol zbog priraslice,medjutim on me je na pregledu pitao da li normalno gutam i ja sam rekao da normalno,jer je bas 2 dana pre nego da osetim taj udarac imao sam problem sa gutanjem hrane...To se desilo tad jednom pre tog udara srcane priraslice...Medjtim posle nekih mesec dana meni je pocelo intezivnije otezano gutanje,i to najvise kad jedem neko pecivo,zaglavi se hrana i onda moram da popijem vodu,kad uz ovdu progutam zaboli me i onda kad taj zaglavljeni zalogaj progutam onda normalno gutam hranu...Ovo tesko gutanje se desava sa hranom,ne sa vodom...I to kad jedem na primer pecivo,kao neku rol virslu ili kad parce susenice,u vecem delu hrane nema otezanog gutanja...E sad,posot traje mesecima i nije me pospsutilo ja bih krenuo kod lekara,ali bih prvo pitao vas za savet...Da li moze biti ono najgore,kao drugo da li mogu umesto cevi kroz usta za dijagnozu ici na ct skener,i da li otezano gutanje moz eimati veze ako sam emocionalno tuzan godinama i sl?
Pozdrav još jednom !

Vjerojatno si već pomalo po svuda "pokupio" mnogo podataka o anksioznosti (tjeskobi ) i mnogo su ti jasniji problemi uzajamne povezanosti autosugestije i anskisoznosti (tjeskobe) i tvog problema vezanog uz gutanje, odnosno osjećaj "knedle u grlu".
Da bi ti stvari bile još jasnije, nastojat ću te što kraće i banalnije upoznati sa osnovama hipnoze i sugestije, odnosno tvoje autosugestije te o nekim najtipičnijim načinima liječenja (opće ) anksioznosti ! (Opća) anksioznost ili tjeskoba nije bolest, (ona je stanje ili, bolje rečeno, osjećanje niza simptoma ) zato joj i nije potreban neki poseban lijek. Naravno, potrebno je ublažavanje i uklanjanje popratnih smetnji, koje zaista ponekad mogu biti vrlo velike i opasne. Ponekad, (istina rijetko ) u nekim drugačijim ( i težim ) anksioznim poremećajima se smatraju i teškim faktorom rizika,ali o tom........

Naime, pojam hipnoze poznat je još u antičko doba i spominje se kao "spavanje " što je i dokazano EEG ispitivanjima mozga. Danas se o umjetno stvorenoj hipnozi govori kao o stanju promijenjene svijesti.
Vrlo značajan period je period djelovanja njemačkog liječnika Mesmera koji je liječio magnetskim glađenjem bolesnika , odnosno oboljelog dijela tijela i pri svemu postizao određene uspjehe u liječenju. Kako taj fenomen nije mogao biti objašnjen, Mesmerov pristup bio je odbačen. ( O fenomenu magnetizma i elektriciteta nisu uspjeli mnogo reći ni puno kasnije autoriteti T.A. Edison, a ni N.Tesla, a i do danas je ostao uveliko neobjašnjen. Zna se da magnetizam ( elektricitet - polaritet - naboj ) postoji, da se može primijeniti u određene korisne svrhe i ništa više i konkretnije od tog !) Međutim, liječnik Mesmer ( 1734-5. do 1815. god.) je jako dobro znao što radi. Očito je vrlo dobro znao što su sugestije (ovdje izazvane glađenjem medija magnetima ) i kako one djeluju na ljude iako o magnetizmu, vjerojatno nije znao gotovo ništa, ali je magnete koristio kao pomoćno sredstvo indukcije ( izazivanja ) sugestija i sredstvo obmane, kako je puno kasnije objasnio tzv. "otac psihioanalize" Sigmund Freud, govoreći o transformaciji sugestije u autosugestiju.Tako je Mesmer svojevremeno proglašen šarlatanom, a njegova metoda je, unatoč uspjesima, kako je rečeno - odbačena, a sam Mesmer je bio i protjeran. Mnogo kasnije, hipnozi i sugestijama se posvetio i sam psihijatar S. Freud koji je, pri postupku psihoanalize, sugestijama uvodio medije u stanje pospanosti, te su se isti u stanju smanjene budnosti prepuštali slobodnim asocijacijama ne pružajući gotovo nikakav otpor. Svejedno, psihoanalitički postupak ponekad je znao trajati i godinama na poznatom "Freudovom kauču",a da vrlo često u cijelosti nikad nije bio i dovršen.

Širokom čitalaštvu i tebi osobno preporučio bih vrlo jednostavnu i razumljivu, čitljivu i popularnu knjigu autora Kurta Teperweina: "Visoka škola hipnoze ".

Zašto onda, znajući što je sugestija, autosugestija i anksioznost (tjeskoba) uopće ulaziti u taj problem? Čak je, možda, unaprijed pripisivati i samom sebi ? Anksioznost (tjeskoba ) je već mnogo puta opisana i liječi se na više načina, s tim da se Freudov psihooanalitički pristup ( kao nekad smatranoj neurozi ) vrlo, vrlo rijetko primjenjuje. Gotovo više i ne! Postoji niz drugih terapeutskih postupaka, kao što je "AT" H. Lindemanna i progresivno opuštanje, ragovor, intervju, radna i kreativna trapija, grupna terapija razgovorom i niz drugih postupaka, kojima često prethodi ili se istovremeno provodi i psihologijski tretman, a sve osvisno o uvjetima.

Međutim i nažalost, najčešće se (pored postojeće biljne terapije ) primjenjuju vrlo raširena biokemijska, sredstva koja "ekspresno" rješavaju gotovo sve pobleme vezane uz anksioznost. Anksioznost (tjeskoba ili....) naročito su tipični za naše doba pa se shodno tom primjenjuje i raspoloživa suvremena medikamentozna terapija. A najčešće su se sve do danas (gotovo svakodnevno ) propisivale tisuće recepata sa preparatima pod zajedničkim imenom benzodiazepini, koji sve poteškoće anksioznosti rješavaju "kao rukom" i toliko su rasprostranjeni da ih posjeduje gotovo svako kućansvo ili kućanica (makar "za spavanje "). Danas, u najnovije doba, zbog izuzetne štetnosti ovih preparata, a posebno stoga, što izuzetno brzo izazivaju i tjelesnu (kemijsku ) i psihološku ovisnost, liječnicima opće prakse ili obiteljske medicine zabranjeno je propisivanje ove vrste lijekova uopće. Tek uz isključivu preporuku liječnika specijalsta - psihijatara , mogu se propisivati i ovi psihofarmaci. Djelovanje nastupa vrlo brzo, gotovo za pola sata, sat , sat i pol i traje do (u ekstremnim slučajevima ) preko 12 sati, a ovisno o vrsti lijeka, dozi, prehrani, podložnosti osobe ovim lijekovima i sl. Naime, što je djelovanje brže i kraće, veća je i ovisnost o lijeku, a odvikavanje je vrlo dugo, do nekoliko mjeseci, godinu dana , a ponekad čak i dulje, a u pravilu, provodi se klinički makar u prvim danima odvikavanja, pri čemu se mogu primjenjivati jedan od dva najčešća postupka : 1.na suho ili 2.davanjem fizioloških otopina u koje se ubrizagava postupno sve manja količina injekcije psihofarmaka, a ponekad se i neki drugi lijek koristi kao suport u postupku odvikavanja.
Znajući tako za sve ove elemente , postavljam ti pitanje, zašto bi uopće unaprijed ulazio u područje anksioznosti? Zašto bi se "uvlačio" pod utjecaj kemije, s kojom se bitka uvijek gubi, zašto bi postao ovisan (u vrlo,vrlo velikom broju slučajeva), zašto bi proživljavao ogroman trud i poteškoće oko kasnijeg dugotrajnog odvikavanja? Ne bi li se bilo pametnije pozabaviti sugestijama, vježbama i relaksaciji, pokušajima ignoriranja postojećeg problema odnosno problema gutanja, - "knedle u grlu"!? "Mislim da sam anksiozan "- već pomalo i donekle govori o tom, kako se želiš počešati tamo gdje ne možeš, a nešto te svrbi !? A ako bi zamijenio sadržaj - značenje misli, pretvorio ga u negaciju, možda bi se i stanje promijenilo, a problem uklonio ! Misli da nisi ...!

Želim ti uspjeh u cijelosti !


Hektor_5 je offline   Reply With Quote
Hektor_5, hvala ti na korisnom postu!
Miu (06-02-15)

Nepročitano 28-10-14, 23:23   #162
New member
 
Aleks123's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2014
Postovi: 8
Aleks123 is on distinguished roadAleks123 is on distinguished roadAleks123 is on distinguished roadAleks123 is on distinguished road
Zadani

Dragi moji ,evo i ja da se oglasim.Naime vec mesec dana i jace imam ogroman problem ,pracen brojnim fizickim tegobama.Utvrdjena mi je anksioznost,od koje sam ja maltene prvih dve nedelje lezala u krevetu toliko u grcu i strahu,da nisam imala snage da ustanem iz kreveta i prezivljavala sam nevidjenu agoniju.Krenula sam na fakultet i moja doktorka,neuropsihijatar misli da ce mi to okupirati paznju i da cu vremenom pregurati problem.Medjutim,ja sam sve povucenija i svaki dan se razlicito osecam.Telo mi preko noci toliko bridi,da maltene boli,vid mi je pomucen ,zvukovi mi ne prijaju,koncentracija mi je opala za 100%,imam utisak da nikada nece proci.Pijem rivoltril cetvrtinu uvece i to je sve od terapije sto imam.ni to ne podrzavam,ali ovakvim tempom ne vidim nikakve znakove napredovanja ka ozdravljenju.molim vas ako mozete da mi kazete da li su ti fizicki simptomi normalni za ankisozna stanja ili bih trebala ipak jos nekom doktoru da se obratim?Jako sam prestravljena,demoralisana i razmisljam da odustanem od skole,jer u ovom stanju,ne moze normalno da se funcionise.
Aleks123 je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
JANG (04-11-14), Miu (06-02-15)
Nepročitano 01-11-14, 13:31   #163
New member
 
mindiga's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2014
Postovi: 1
mindiga is on distinguished roadmindiga is on distinguished road
Zadani IMA LEKA

LEK ZA ANKSIOZNOST, A NEKAD I NAPADE PANIKE
Ljudi, ja sam 25 godina patio od anksioznosti i ove godine sam resio problem. Nasli su mi "Pyrrole Disorder". Uvek sam imao povisen bilirubin, a sad su nasli i povisen (HPL) hydroxyhemopyrrolin-2-one. To je znak slabijeg rada jetre pri reciklazi crvenih krvnih zrnaca. Problem je sto HPL vezuje za sebe Cink i Vitamin B6, pa kad izmokrite ovaj toksin izgubite i Cink i Vitamin B6. To vremenom dovodi do manjka vitamina B6 i Cinka koji su kljucni za rad nerava i pravljenje GABA, Serotonina, Dopamina i ostalih amino kiselina u mozgu i nervima. Tako da zbog hronicnog nedostatka GABA amino kiseline, nervi ne mogu da stopiraju signale i nastaje stalna uznemirenost. Lecenje je povecanje unosa Cinka i Vitamina B6. Kompletan tretman ukljucuje i Unos Aktivnog Vitamina B6 (P5P), vitamina C, D i E, i Magnezijuma. Uz to se dodaje i Mangan, jer je posledica same terapije gubitak Mangana. Terapija traje 3 meseca, jer se nervi vrlo sporo regenerisu, kad upadnete u nedostatak vitamina B6 i Cinka. Evo vec cetiri meseca uzimam vitamine i sve je super. S obzirom da sam se patio 25 godina i da su anti depresivi sve slabije delovali ovo je za mene fenomenalno. Prema studijama 80% anksioznosti i depresije su sbog ovoga. Neki to imaju hronicno a neki upadnu u ovo stanje i kad se izlece bude im skroz dobro. Oni koji imaju genetski problem sa radom jetre kao ja ce morati stalno da uzimaju vise Cinka i Vitamina B6.
Kao privremenu pomoc dok vitamin B6 i Cink ne pocnu da deluju mozete da uzimate GABA amino kiselinu direktno i to ce vam dosta olaksati tegobe. Takodje moze da se uzima i manja kolicina l-triptofana za bolje raspolozenje, ali nedostatak GABA amino kiseline je uzrok anksioznosti. Oralinim unosenjem mozete da olaksate simptome. GABA amino kiselina ne prodire u nerve, zbog barijere izmedju nerava i ostatka tela, ali moze da ublazi bolove i nelagodnost, jer ce nervni zavrsetci manje okidati kad uzmete GABA amino kiselinu pa ce samim tim biti i manje bola. Da bi se izlecili morate da unosite dovoljno Cinka i Vitamina B6 da bi nervi sami poceli da prave GABA. Pozdrav
Valjda ovo nekom pomogne. Pozdrav
mindiga je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
JANG (04-11-14), smješko (04-11-14)
Nepročitano 01-11-14, 17:06   #164
New member
 
Optimistična's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8
Optimistična is on distinguished roadOptimistična is on distinguished roadOptimistična is on distinguished roadOptimistična is on distinguished roadOptimistična is on distinguished road
Zadani

Pozdrav svima.Htjela bi vaše savjete za moju situaciju.
Ovako,cijeli život sam plašljiva osoba,dosta osjetljiva,sada imam 22 godine.I prije nekih godinu dana povećala mi se anksioznost i imala sam prvi napadaj panike.Od tada više ništa nije isto i pitam se uvijek je li baš tako moralo biti,da mi se život tako preokrene u jednom danu.Pala sam u depresiju i bilo mi je jako teško izvući se iz nje,imala sam osjećaj da ludim,nisam htjela izlaziti iz sobe i povukla sam se u sebe,svoje negativne misli i jednostavno sam se bojala izaći van.Nisam mogla ništa nego plakati i to je bilo prestrašno,i sad mi dođu suze kada pišem o tome.I uspjela sam se barem osloboditi tog depresivnog stanja.Ali me uvijek prati taj osjećaj anksioznosti i samo iščekujem kada će se pojaviti panika.Puno puta se pojavila i to me iscrpljuje,znači svi oni simptomi,lupanje srca,nervoza,vrtoglavice,više me nije volja za ništa onda.Inače,studiram i radim i ispiti na faksu mi predstavljaju veliki problem jer se pred njega ne mogu smirit nego me svakakvi negativni osjećaji obuzmu.
Općenito,kad sam sama sebi priznala da imam taj problem nekako je bilo lakše jer pričam o tome,obitelj i dečko mi daju podršku i pomažu mi.Ali ima dana kad je jednostavno preteško se pokrenut.Idem na posao jer moram ali nekad jedva čekam doći doma da se zatvorim u svoju sobu sa svojim mislima.Bojim se ići negdje,u velike trgovačke centre,vani u klubove da mi ne dođe slabo i da se ne srušim.To mi je valjda najveći strah.A nikad se to nije dogodilo ali tako je.Ne volim tramvaje,gužve,izbjegavam mjesta gdje ima previše ljudi,male skučene prostore gdje osjećam da mi fali zraka.I gdje mi se povećava ta nervoza gdje se onda pojave svi ti simptomi i samo želim bit negdje sama sa sobom.A želim ići van,želim živjeti punim plućima mlade osobe i zabavljati se a ovo je jače od mene.Neke najmanje sitnice su mi postale problem kao što je stajanje negdje u redu u dućanu.
Ali moram reći da mi je danas bolje s jedne strane,volim vježbati,koliko toliko se zdravo hranim,idem na posao,prihvatila sam da se moram boriti s tim i imam veliku volju to pobijediti.
Ne pijem nikakve lijekove i odbijam to,ne želim.Pijem čaj od matičnjaka i gospine trave,bila sam na homeopatiji i mislim da mi nije nešto pomogla ali slijedeći tjedan idem opet probati.Čula sam za Bachove kapi pa zna li netko nešto o tome?
Čitam i knjigu koju sam tu našla Panic away.Kako sam nedavno prebolila mononukleozu koja me dodatno bila iscrpila,napravila sam neke nalaze krvi,srca i sve je bilo u redu.Znam da je sve to glupo i da sve umišljam ali moram te sve negativne misli pobijediti.I želim živjeti!
Oprostite na dugom postu ali morala sam to izbaciti iz sebe.Imate li savjete kako da si još pomognem?Hvala puno


Without music life would be a mistakePodijeli post!

Optimistična je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
JANG (04-11-14), smješko (04-11-14)
Nepročitano 01-11-14, 19:51   #165
Dandapani
 
Jesam's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Postovi: 13,983
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Zadani

Teal - Kako se riješiti anksioznosti


slobodni.net za slobodni svijetPodijeli post!

Jesam je offline   Reply With Quote
Nepročitano 03-11-14, 00:57   #166
Super Moderator
 
Adamina's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2014
Postovi: 4,621
Adamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond repute
Adamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond repute
Zadani

Meni je kod anksioznosti pomogla molitva.


Let me heal youPodijeli post!

Adamina je offline   Reply With Quote
Nepročitano 03-11-14, 09:38   #167
New member
 
Optimistična's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8
Optimistična is on distinguished roadOptimistična is on distinguished roadOptimistična is on distinguished roadOptimistična is on distinguished roadOptimistična is on distinguished road
Zadani

Hvala na odgovorima.A je li netko koristio te Bachove kapi i je li pomoglo?


Without music life would be a mistakePodijeli post!

Optimistična je offline   Reply With Quote
Optimistična, hvala ti na korisnom postu!
smješko (04-11-14)
Nepročitano 03-11-14, 13:58   #168
Super Moderator
 
Adamina's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2014
Postovi: 4,621
Adamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond repute
Adamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond repute
Zadani

Nisam naišla na neke dobre komentare, možda bolje korisiti neku biljnu tinkturu za smirenje poput valerijane, matičnjaka.

Ili probaj piti čaj od matičnjaka, meni osobno je fini.


Let me heal youPodijeli post!

Adamina je offline   Reply With Quote
Adamina, hvala ti na korisnom postu!
Optimistična (03-11-14)
Nepročitano 03-11-14, 14:18   #169
New member
 
Optimistična's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2014
Lokacija: Zagreb
Postovi: 8
Optimistična is on distinguished roadOptimistična is on distinguished roadOptimistična is on distinguished roadOptimistična is on distinguished roadOptimistična is on distinguished road
Zadani

Pijem ga svaki dan i super mi je :) a što se tiče valerijane,znam nekad uzeti persen ali sve mi je to nekako trenutno.Kad bi se bar tog svega mogla riješiti za stalno,iz korijena.Sad ću probati opet sa homeopatijom pa se nadam nečemu


Without music life would be a mistakePodijeli post!

Optimistična je offline   Reply With Quote
Nepročitano 03-11-14, 14:38   #170
Dandapani
 
Jesam's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Postovi: 13,983
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Zadani

Optimistična - nema čarobnih kapi niti pilula koje će nas riješiti bolesti.
Ljudi su skloni prebacivati odgovornost za svoju bolest na vanjske faktore i tražiti eksterno pomoć za uklanjanje te iste bolesti.

No, činjenica je da nitko ne može umjesto nas odraditi ono što moramo odraditi da bismo ozdravili, prvenstveno da se educiramo o uzrocima nastanka bolesti, a onda i da radimo na sebi.

Rad na sebi zahtijeva određeno vrijeme, volju i napor. Kome se to ne da, taj se lažno nada ozdravljenju. Pilulama, čajevima i pomadamo samo ublažavamo simptome, ali ne liječimo ništa.

Možda zvuči jako oštro, ali je istina.


slobodni.net za slobodni svijetPodijeli post!

Jesam je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Bambina (06-11-14), JANG (04-11-14)
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 00:17 sati.

Iz ponude izdvajamo:

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0