Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Aromaterapija i prirodna kozmetika (http://www.alternativa-forum.com/aromaterapija-i-prirodna-kozmetika/)
-   -   Celulit i kako ga se rijesiti (http://www.alternativa-forum.com/aromaterapija-i-prirodna-kozmetika/2260-celulit-i-kako-ga-se-rijesiti.html)

yeya 02-03-10 21:24

Celulit i kako ga se rijesiti
 
Drage alternativke,
imate li celulita? Koje ste prirodne proizvode/tehnike isprobale da ga se rijesite i koliko je to (bilo) uspjesno? Sto preporucate u borbi s celulitom?

ram 02-03-10 21:44

Celulit je posljedica pretjeranog povećanja volumena stanica masnog tkiva, odnosno nepotpunog izlučivanja toksina koji se zadržavaju u tijelu, što sprečava normalan optok krvi i limfe koji odvode otpadne vode iz tkiva. Tvari koje organizam ne izluči skupljaju se u dubokom sloju kože, u međustaničnim prostorima masnog tkiva i pritišću sitne krvne žile koje ne mogu masnim stanicama dovoditi normalnu količinu krvi, odnosno hranjive tvari.


Celulit je popraćen oštećenjem okolnog tkiva koje postaje neelastično, te tako dovodi do površinske deformacije kože.

U dijelovima tijela u kojima je cirkulacija najsporija stvaraju se otekline koje na površini kože vidimo kao 'narančinu koru', a istodobno nam slabi tonus.

Obzirom da se celulit nalazi u dubljim dijelovima kože, u hipodermisu, ima tendenciju povećavanja, jer se masne stanice volumenom povećavaju, kako bi se povećao volumen uskladištenja. Posljedica je pogoršanje celulita, usporena cirkulacija krvi što uzrokuje zadržavanje vode i loše uklanjanje masti i štetnih tvari. Tada kažemo da se celulit čvrsto ugradio.

Celulita se bez iznimke užasavaju sve žene iako ga gotovo sve imaju, a u posljednje vrijeme imaju ga i muškarci. Posljedica je to i gena, prehrane, nezdrava sjedilačkog načina života, ali i stresa i psiholoških pritisaka pod kojim većina živi. Ružan izgled narančine kore na bedrima, trbuhu, nadlakticama, koljenima, stražnjici nije stoga samo estetski nego i zdravstveni, pa i psihološki problem.
Kako nastaje celulit? Što i kako učiniti da se ne pojavi? I možemo li ga se riješiti? Odgovor, kažu nutricionisti, treba tražiti ondje gdje nastaje problem, a ne gdje se iskazuje: u tijelu u kojem uostalom nastaju procesi koji uzrokuju celulit. Treba ojačati vezivno tkivo, poboljšati cirkulaciju, smanjiti masnoće i ukloniti nakupljenu vodu. To najčešće znači i promjeniti režim prehrane te povećati fizičku aktivnost uz prirodne pripravke.
http://www.ezadar.hr/repository/image_raw/76522/large/
Izgleda li vaša koža poput narančine kore?

U slučaju celulita nema pravila. Samo ga oko deset posto žena nema, a među onih 90 % koje ga imaju čak je oko 32 % mršavih. Zbog utjecaja hormona, nepravilne prehrane i pomanjkanja tjelesne aktivnosti masno tkivo se nakuplja i čini oko 20 do 25 % ukupne tjelesne težine. U tome se, među ostalim, razlikuje muški i ženski organizam jer žene u tom slučaju imaju manjak mišićne mase.

Zbog toga ne mogu dobiti odgovarajući rezultat samo s dijetama i izgladnjivanjem.

ja sam doma miješala u bazno ulje 20 kapi ružmarina, 15 kapi limuna, 30 kapi kadulje i 15 kapi lavande. koliko je pomoglo, e to je sad već upitno. ukoliko nije i ishrana regulirana mislim da je s bilo čime uzaludan trud.

:85347::smile_sports::smexercise3::smexercise2::smexercise4:

nynnet 03-03-10 09:04

eh i ja se borim s tim :)
zeleni caj, prirodne mackalice, peeling, vjezbanje, puno vode... i valjda ce biti nekih rezultata.

yeya 03-03-10 16:20

Citat:

Originally Posted by ram (Post 31490)
ukoliko nije i ishrana regulirana mislim da je s bilo čime uzaludan trud.

naravno. medjutim, ni ishrana i vjezbanje uz danasnji (sjedilacki) nacin zivota nisu dovoljni bez mazanja, masaza i sl.
ja sam od prirodnih preparata koristila samo Alverde ulje protiv celulita, i to pred skoro 3 godine, i jako mi je tesko reci koliko je djelotvorno.

ram 03-03-10 18:00

Citat:

Originally Posted by yeya (Post 31595)
naravno. medjutim, ni ishrana i vjezbanje uz danasnji (sjedilacki) nacin zivota nisu dovoljni bez mazanja, masaza i sl.
ja sam od prirodnih preparata koristila samo Alverde ulje protiv celulita, i to pred skoro 3 godine, i jako mi je tesko reci koliko je djelotvorno.

shvaćam te. stvar je u tome da se negdje celulit tretira kao bolest tj poremećaj strukture kože i neizliječiv je. mi možemo upornim vježbanjem(ako netko ima volje i vremena), pravilnom ishranom(nema brze i masne hrane), unošenjem puno tekućine, donekle ispraviti te nepravilnosti. međutim, celulitu nema lijeka. gđe koje idu na lipo ili takve nebuloze mogu napraviti još goru stvar. ove stvari koje sam navela je izrekla jedna plastična kirurginja-amerikanka. potražiti ću ime i ako uspijem naći taj interviju.:smile_nod:

ram 03-03-10 22:38

našla sam nešto, ali je na engleskom. ona se zove dr susan evans.

yeya 04-03-10 10:54

super, daj link!
ja sam sad nasla samo ovo:
http://momo-fali.blogspot.com/2008/1...-notes-vi.html

ram 04-03-10 12:27

:thanks:

ram 04-03-10 13:56

ne možeš vjerovat da danas ne mogu naći članak. užassssssss!:confused-smiley-013

dklikic 04-03-10 18:05

Polako draga,kad ga nađeš kopiraj ga u word i na translate da se prevede na naš jezik,tako ja sve straniceisčitavam što god me interesira,neznam njemački ali imam google!!!!:applause:on prevede:smile_blush:


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 09:58 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0