Alternativa Forum

Zabluda o kiseoniku

Ovo je diskusija na temu Zabluda o kiseoniku u podforumu Astma
Citat: Originally Posted by zoricab . Naročito deci koja od malih ...

Natrag   Alternativa Forum > Bolesti i liječenje > Bolesti pluća i dišnih organa > Astma

Alternativa Forum


Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 05-06-09, 19:51   #21
New member
 
Ohana's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: rijeka
Postovi: 1
Ohana is on distinguished road
Zadani

Citat:
Originally Posted by zoricab Pogledaj Post
. Naročito deci koja od malih nogu treba da poštuju svoj nos, da ga održavaju čisto i koriste samo za ono što je priroda odredila - plitko disanje.
dezinformacija... mala djeca, do 3 mj starosti disu yoga disanjem i to sasvim spontano... upravo zato sto nam je to urodjeno... trebamo kisik... trebamo "pranu"... kratko se dise u panici spontano... u shoku... to nije disanje za "punjenje baterija"
Ohana je offline   Reply With Quote

Nepročitano 03-05-18, 06:46   #22
Guru
 
teemo's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Postovi: 3,133
teemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond repute
teemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond reputeteemo has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za teemo
Zadani

Što je normalno disanje?

Normalno disanje nije vidljivo i nije čujno, kao da ga nema. Kad se disanje počinje približavati normi, ono postaje sve manje duboko i rjeđe, pojavljuju se tzv. automatske pauza između udisaja i izdisaja. Automatska pauza je znak normalnog disanja. U mirovanju, kada nema fizičkog napora, ova pauza uvijek postoji, uključujući i za vrijeme spavanja. Kako ona izgleda? Ako mačka spava, a soba je prevruća, mačka ne diše otežano. Pri izdahu njen grudni koš se spusti, zatim slijedi pauza, a onda – mali udah i zatim – tihi izdah i opet pauza. To je normalno disanje. Takve pauze između udaha i izdaha dozvoljaavju plućima da se odmore. Javljaju se automatski, bez naše svjesne kontrole. Osobe s dubokim disanjem nemaju takvu pauzu i zbog toga ne bi trebale biti na početku vježbe disanja, inače će se zbuniti, pokušat će disati rjeđe, a od tog će im se disanje produbiti. Automatska pauza dolazi sama, kada disanje postane pliće. Onoliko koliko se disanje približava normi, toliko automatska norma postaje duža.

Izvor: U JEDNOM DAHU dr. Butejko


...umnozi l`se blago ,
nek vam srce za nj ne prione . Ps, 62,11Podijeli post!

teemo je offline   Reply With Quote
Nepročitano 04-05-18, 22:48   #23
Alternativa addict
 
Namaste ASC's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2012
Postovi: 304
Namaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant future
Namaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant futureNamaste ASC has a brilliant future
Zadani

Kako je život pokret tako on počinje sa udisajem, no budući da su društveni autoriteti uglavnom nas učili da dišemo plućima mi smo počeli i razvijati linearni ego um i umjesto da smo smirivali naše misli mi smo ih počeli još više intezivirati i puniti su tijelo sa nepotrebnim informacijama i podacima. Među veoma bitnim stvarima je da trebamo početi biti svjesni sebe tj da osjetimo što znači spustit se u tijelo, tek kada dodemo do te pozicije primjeti ćemo jednu doista neobičnu senzaciju a to de nećemo više disati plućima već abdoninalno ili kako drevni sustavi govore kroz Haru.

Ako bi malo počeli promatrati naše kućne ljubimce , životinje sisavce primjetit ćete da svi oni dišu trbuhom tj kroz Haru ili onim dijelom u kojem se nalaze životinjska iznutrica.Možda niste tako gledali ali sada kada vidite psa ili mačku kako spava primjetit ćete da diše Harom tj abdominalno trbuhom. zašto živitinja mesojed kada kreće jeesti kreće od iznutrice tj od utrobe jer tamo je Hara tamo se nalazi duh, dah in spiritis ili Shen.

No sada je pitanje zašto čovjek ne diše na takav način tj zašto ga se ne uči da tako diše jer bi počeo biti svjestan sebe a to znači da bi počeo razumijeti mehanizme djelovanja mikrokosmosa i makrokosmosa. Ako dišemo harom mi više ne možemo ulaziti u infatilni mod da se manipulira sa nama pa tako postajemo svjesni da se kroz pravilno uzimanje kisika unosi u potrebne energetske informacije koje su veoma bitne za razvijanje esencije jing koja i je seksualana eneergija bez koje čovjek ako nema postaje depresivan, žalostan, tužan i na kraju zadnji stupanj depresije je samoubojstvo znači oduzimamo si dah, duh. Dolazi do fizičke separacija našeg duha i fizičkog tijela. Nisi Slučajno razvili i tradicionalno ubijanje sebe svoje biti kao odnošenje daha iz centra našeg bivstvovanja u Haru kroz Sppuko ili Harakiri gdje samuraju tako se kaznjavaju jer su iznevjerili svoje istinsko dostojanstvo.

Kada čovjek počne disati Harom on počinje puno dublje da diše i to cijelim svojim tijeloma to ukljućuje i jedan popratni efekat koji se zove „dah koji hladi tvoj um“ jer čovjek kada se oslobodi kontrakcija on može početi normalno disati Harom i to svakodnevno do kraja života. Osobno sam tako dišem i to ne kao kroz prakse raznih tehnika disanja jer to je i dosta nasilno jer često tijelo praktikanta koji želi disati tako abdominalno nema dovoljan kapacitet da bi održao takav kontinuitet, pa se vrlo brzo počinje vraćat na disanje plućima jer nije svoju svijest iz glave poćeo da spušta u središte svijesti koje se nalazi baš u to području odakle mi i dišemo duboko kroz Haru.

Budući da tek sada se vidi kako disanje može biti i veoma štetno jer ako ne dišemo kroz Haru mi ćemo početi da utječemo na razne procese u našem tijelu koje neće biti prosperativni više će biti destruktivne prirode jer Treba razumijeti da mi kisik možemo gledati i kao sastojak koji nam je potreban za život i kao kisik ali ako bi gledali van hologramskog djelovanja kroz van konsenzualnu realnost to je aeter tj prozirna modrina koja okružuje svijet i zrak koji udišemo po definiciji ali ono je ispunjeno sa Qi energijom svemira univerzuma koje ima yang strukturu ako bi gldali kroz dualnost kao i Yin strukturu zemlje koja ima svoju energiju koju možemo osjetiti preko Schmanove frekvence koja se izražava i kao impuls zemlje tj intuicija.

Tek kada počnemo razumijeti lat: pojam spiritus dah , udah ili disanje razumjet ćemo zašto je bitno da dišemo duboko jer tako razvijamo istinsku duh koji se kod taoizma prikazuje kao Shen. Većina danas bolesti koje su vezane za psihičke poremećaje ili ako imamo neke neugodne emocionalne naboje koje nas doslovno mogu slomiti su vezani baš zbog disanja koje nemože procesuirati i redestilirati Qi energiju u našem tijelu i onda počinje dolaziti do raznih pritisaka u tijelu jer čovjek ne diše svjesno iz centra sebe iz svoje istinske biti neuvjetovanoga orgnalnog Ja već diše tako da svijest ponovno plučima diže u glavu.

Ako ste primjetili kako ljudi često imaju razne probleme u ovom periodu kada je najveća energetska aktivnost kod jetre jer dolazi do procesa razaranja tj budući da su pluća i debelo crijevo element metala i oni su međusobno povezani kroz energetsku interakcju i korelaciju radi čega ako bi gledali disanje kroz haru počeli bi razumijeti da mi kroz takvo disanje djelujemo i na bakterije mikroorganizme, koji se tamo nalaze i utjeću na našu crijevnu fluoru. Ako bi gledali što znači pravilno disanje onda samo gledajte da čovjek kada prirodno prodiše kroz Haru on se momentalno počinje prirodno uspravljati, zateže erector spinae mišić koji drži kralježnicu a tako i djeluje na L2, L3 lumbalni dio kralježnice u koje se nalazi i Ming Men tj Yang bubreg koji je energetska tvorevina znači nije anatomski i njega ne možete uhvatiti ili raditi sa njime nikako drugačije nego energetski, a kada počnemo disati sa Harom mi počinjemo djelovati i na njega djelujemo na esenciju života iz koje i nastaje život jer se djeluje na reproduktiven organe.

Ming Men se nalazi nasuprot našeg pupka mjesta odakle smo i bili povezani preko pupčane vrpce sa našom majkom i odatle smo imali prvi kontakt sa unošenjom kisika preko naše majke dok smo bili još u pupčanoj vrpci. Pa radi toga se i kaže čovjek ako želi biti zdrav treba pronači mjesto svoje svijesti i esencije biti kroz disanje u Hari.
Iako se dans uveliko promovira razne tehnike disanja sugeriram da je uvijek najbolje raditi bez nasilnog pristupa tj kada tijelo bude spremno tj kada se oslobodimo kontrakcija kada nam omekšaju organi, tetive, ligamenti kada se stvori elastičnosti i gipkost njih.

Tek tada mi možemo prirodno prodisati, jer u suprotnom ako netko radi razne tehnike disanja i počnu mu se događati različite neugodne senzacije koje će se manifestirati ili kroz destruktivne realnosti ili razne misli, emocionalne naboje raznih emocija poput bijesa, ljutnje, ogorčenosti, tuge, tjeskobe, straha itd.. dolazi baš zato jer smo počeli preintezivno djelovati na ego strukturi jer smo ga počeli buditi i tako dizati energetski mulj, pa tako da dobro razumijete ako radite bilo kakve tehnike disanja da bolje nemojte raditi ako nemate protočno tijelo, ako niste centrirani ako nemate dobro uzemljavanje a to ćete najbolje vidjeti koliko niste indentificirani sa raznim vjerovanjima, tako ako nešto branite vi ste indentiicirani i pod djelovanjem ste linearnog ego uma znači ne dišete kroz Haru već plućima samo da toga niste ni svjesni.

Uglavnom kada osvjetimo što znači svjesno disanje razumijet ćemo zašto disanje može biti i veoma štetno ako se ne radi pravilo a jedna od veoma bitnih stvari je da radi toga i puno brđe starimo, stvaraju se bore, hiperpigmentacija, vitiligo itd jer pojedini organi ne mogu dobiti kvalitetno procesuirani Qi iz zraka koji treba biti zagrijan radi ćega i služe pluća da griju nerafinirani kisiki i QI iz zrka. Primjetit ćete ako dišete kroz Haru kako imate iste intervale između udaha i izdaha i kada udišemo trbuh nam ide prema van a kada izdišemo idem nam prema unutra kako di dotakao Ming Men vatru koja grije naše bubrege. Dosta o tome se može pisati ali vjerujem da će vam ovaj tekst pomoći da dobijete što veću transparentnost o bitnosti disanja a ne da je kisik štetan jer on je takav kakav je a mi trebamo znati kako ga trebamo unositi u tijelo.

Lijep pozdrav i svako dobro :)


Sve dolazi u tišini, sve nestaje u tišini...
namasteasc@gmail.comPodijeli post!

Namaste ASC je offline   Reply With Quote
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 10:07 sati.Iz ponude izdvajamo:Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0