Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Astrologija (http://www.alternativa-forum.com/astrologija/)
-   -   Izbor kristala prema horoskopu (http://www.alternativa-forum.com/astrologija/2574-izbor-kristala-prema-horoskopu.html)

alison 12-01-11 11:09

POSTUIPAK S KRISTALIMA

S kristalima postupajte kao s prijateljima, čistite ih, volite i čuvajte na mjestima koja su vam draga. Oni će vam tu pažnju vračati. Ako ih želite čistiti i ćuvati istovremeno oblikujte od njih spiralu, krug, četverokut ili simbol. Tako ste stvorili energetsko polje u kojemu se kristali sami čiste.
Vrlo snažno energetsko polje čine gorski kristali. Ametist je kamen transformacije kad je u spiralnom obliku.

IZBOR KRISTALA
Važno je otvoriti svoje srce za kristale. Vjerujte svojoj intuiciji i svojim osjećajima. Ne koristite um da ih objasnite ili racionalizirate.
Možete poželjeti da imate kristal koji je ugoden na vaš znak zodijaka, ali nemojte se ograničavati na samo taj kristal. Dopustite svom višem JA (unutarnjem vodiču) da vas vodi do kristala koji trebate SADA, zbog njegove posebne boje ili osobine. Kada promislite o svom izboru, jedan ili dva kristala jako će privući vašu pažnju. To su oni koji trebaju ići sa vama.

ELIKSIRI, KUPKE
Kristal potopite u čašu s vodom i ostavite najmanje 1 sat, a najbolje preko noči. Ujutro popijte vodu. Ako u kupku stavite kristale ona treba trajati najmanje 1 sat.

MASAŽA
Masažu s ametistom, ahatom, gorskim kristalom, turmalinom ili nekim drugim kristalom možemo izvoditi 1 sat na cijelom tijelu, a ako masiramo akupunkturne točke treba paziti i masažu izvoditi najduže 3 minute na pojedinoj točki. Kod teških bolesti dopuštena je masaža i 3 puta dnevno. Moguće je masirati samo bolno mjesto i to kružnim pokretima u smjeru kazaljke na satu. Izuzetni rezultati postižu se kombinacijama esencija i kristala.

BOJE
Pored estetskog užitka i Ijepote boja doprinosi više nego ijedan faktor na transformiranje duha i duše. Boja je neizmjerna snaga i beskonačna moć. Ona vrši ogroman utjecaj na duh i emocije. Svaka boja ulijeva se u odgovarajući duhovni centar (čakru) snagom i vitalnošću. Priroda nam daje taj predivan oblik energije - svjetlost i boju da bi održavala naš duh i naše tijelo u savršenom zdravlju.
Liječenje bojama sastoji se od određenih reakcija koje se zbivaju u organima posredstvom zrake. Svjetlost nije snaga izvan nas, svjetlost ulazi u centar svake stanice, živca, tkiva tijela.
U nastojanju da potpuno razumijemo i upotrebljavamo snagu kristala moramo naučiti kako je važno razumijevanje svjetlosti i to da sva materija isijava svjetlost i svjetlost je ta koja je uzrok zdravlju.

FIZIČKA RAZINA
1. crveno
2. narančasto 3. žuto
4. zeleno

DUHOVNA RAZINA
5. plavo
6. indigo
7. ljubičasto, bijelo

Svaka boja ima sedam aspekata: vitalizira, oživljava, iscjeljuje, osvjetljava, snabdijeva, nadahnjuje i ispunjava.
Boje imaju različitu primjenu:
1. Iscjeljivanje fizičkog tijela u kojemu boje i kristali služe kod tretmana 2. Psihološki aspekt koji pokazuje utjecaj boja na duh i emocije
3. Ezoterični aspekt koji se manifestira u simbolici i osobinama boja i u aspektima boja u auri
Potrebno je prihvatiti neke odnose prema kristalima da istinski razumijemo njihova magična iscjeljujuća svojstva. Kristali nose vibracije određene boje zrake na koju su usklađeni. U tekstu koji slijedi svaka zraka je u korelaciji sa svojom čakrom i kristalom koji nosi vibracije te čakre. Učenje o bojama i razumijevanje boja je temelj za upotrebu kristala u liječenju na svjestan način. Na primjer kako razmišljamo 0 osnovnim bojama:
plava ... duhovnost ... svi plavi kristali (safir, lapis lazuli, sodalit), žuta ... mudrost .... svi žuti kristali (citrin, topaz),
crvena ... vitalnost ... svi crveni kristali (rubin, jaspis, koralj).


SEDAM ČAKRI, ZRAKE I KRISTALI

Bijela svjetlost ulazi kroz auru. Svaka od sedarn zraka ulijeva se u odgovarajući duhovni centar ili čakru sa njenim posebnim osobinama. Svaka čakra upija posebnu struju vitalne energije kroz njenu posebnu boju zrake odgovarajuće fizičke okoline i sa više razine svjesnosti. One su specijalizirani kanali obojenih energija. 4ne su eterični organi koji rade kroz misli i emocije direktno prema fizičkom tijelu.
Tabela pokazuje kako sedam zraka odgovara čakrama i na koje osobine utječe.

Sjajni spektar boja duge podsjeća nas da skala boja ima svrhu da podigne, oplemeni i produhovi sav život. Komunikacija sa duhom boje podiže nas iznad realnog materijalnog, gore u sfere duha i u kozmički prostor jer svjetlost je univerzalna i beskonačna.
Duga objavljuje predivnu tajnu kroz Ijepotu i duhovnu suštinu sedam zraka. Tu su sve mogućnosti, najveće dinamične snage i moći. Duga sadrži moć apsoluta. Sjajni spektar duge podsjeća nas da skala boja ima svrhu da nas podigne, oplemeni i produhovi sav život. Komunikacija sa duhom boje podiže nas iznad realnog materijalnog, gore u sfere duha i u kozmički prostor, jer svjettost je univerzalna i beskonačna.
Prema tradiciji yoge postoji stanje koje se naziva "rainbow body" koje se postiže dugotrajnom praksom yogi učenja. Fizičko tijelo prenosi se u tijelo svjetlosti. To je najviše postignuće tijela.

ČAKRE
1. muladhara
2. svadhišthana
3. manipura
4. anahata
5. višudha
6. ajna
7. sahašrara

BOJE crvena, crna crvena, narandžasta žuta, zelena, roza plava, ljubičasta zlatna, bijela

KRISTALI jaspis, hematit, dimni kvarc karneol, citrin, tigrovo oko citrin, topaz
žad, rozenkvarc, aventurin sodalit, lazulit, ametist, sugilit gorski kristal

PRVA ČAKRA - muladhara (baza kičme)
svi crveni kristali: rubin, koralj, crveni jaspis, garnet, hematit
Crveno je simbol života, snage, vitalnosti i fizičke prirode. U prirodi se crvena boja povezuje sa toplinom, vatrom, Ijutnjom upravo kao što pocrvenimo kada smo u stanju Ijutnje ili strasti. Crveno je boja vatre. Crvenilo zemaljske vatre prelazi u zlatno - žuto (čista duhovnost) kako se uzdiže. Crveno je boja jednostavnih tipova. Roza je medutim boja univerzalne harmonije.
Kod liječenja crveno je odlično kod bolesti krvi, kao anemija npr. Treba biti korištena u stanjima iscrpljenosti, kad je hladnoća i promrznu ruke i lice, kod stanja pothranjenosti, depresija i letargije. To je iscjeljujuća i stimulirajuća vibracija.

DRUGA ČAKRA - svadhištana (pupčana)
svi narančasti kristali: karneol, narančasti jaspis, opal
Narančasta je simbol energije. Sastavljena je od crvene i žute. Crveno simbolizira osobnost a žuto mudrost. Medutim, integrirajući ova dva svojstva možemo nadići Ijutnju i stabilizirati samokontrolu.
Kod iscjeljivanja narančasta je od suštinskog značenja za zdravlje i vitalnost. Ona je topla, pozitivna, stimulirajuća. Prvotno djeluje na vitalne probleme asimilacije i cirkulacije. Regulira probavu hrane.
TREĆA ČAKRA - manipura (solar pleksus) svi žuti i zlatni - žuti kristali : citrin, topaz
Žuto je simbol uma, intelekta, visoke inteligencije, mudrosti, mentalne razine. Ovo je pozitivna magnetična vibracija koja umirujuće djeluje na živce. Obzirom na to da je solar pleksus organizirani "mozak~ nervnog sistema, top je naše "sunce" ili centar snage i potrebno je da bude u savršenoj ravnoteži. Žuto je medutim veliki "izjednačivač" za iritantna stanja nervnog sistema koje uravnotežuje energije solar pleksusa.
Kod iscjeljivanja žuto moćno djeluje i liječi dijabetes i konstipaciju. Ako je netko neuobičajeno slab i mršav on vjerojatno "vuće" suviše crvenog zračenja i žuto će mu pomoći da neutralizira to stanje u sistemu. Za one koji su predebeli i flegmatični plavo zračenje je vjerojatno prekomjerno i žuto zračenje će im pomoći neutralizirati i takovo stanje.

ČETVRTA ČAKRA - anahata (srčana)
svi zeleni kristali i roza kristal: smaragd, turmalin, malahit, žad, aventurin i rozenkvarc
Zeleno je simbol harmonije, simpatije, kreativnosti, zdravlja, izobifja u prirodi. Zeleno je mješavina žutog (duša) i plavog (duh). Pojavljuju se u spektru u točki balansa boja, izmedu prve i treće zrake (koje su više posvećene fizičkom aspektu i tri posljednje zrake (koje se odnose na duhovni aspekt). Zeleno djeluje prema van u horizontalno, a plavo prema gore u vertikalno. Zajedno oni tvore križ. koji je simbol života. Zelena boja, koja zrači svuda u prirodi - u poljima, šumama, travi odmara umorne živce i daje novu energiju.
Kod iscjeljivanja zeleno ima balansirajuće vibracije što je važno za nervni sistem. Ono ne razdražuje, raspaljuje ili iritira. Obzirom na jak utjecaj na srčanu čakru, koja je centar opskrbe krvlju, zeleno je velika pomoć za bilo koji problem sa srcem ili poremećaj krvnog pritiska. Uvijek može biti upotrebljeno da smiri umorne živce i pomoći svakome tko treba energiju. lako će se zeleno u osnovi koristiti da kreira zdravije vibracije, neki će čitalac možda željeti raditi na srčanoj čakri sa ružičastim kristalom, pošto roza simbolizira nježnost, naklonost i Ijubav. Neki fjudi možda trebaju pustiti više nježnosti i Ijubavi u svoje srce, a ako je to slučaj, radite s kristalom rozenkvarc , rodokrozit ili ružičasti turmalin.

PETA ČAKRA - višudha (grlena)
svi plavi kristali: safir, lapis lazuti, sodalit, akvamarin, tirkiz, plavi topaz
Plavo je simbol predanosti, inspiracije, beskrajnosti i vjerskih osječanja. Ono podiže, uzvisuje i inspirira prema većim visinama i nastojanjima i dostignućima. Proizvodi toplinu, mirno zračenje koje ima uspavljujuća svojstva. Grlena čakra je fokusirajuća točka govorene riječi. Pomoću ovog centra nastanjeni duh u svakom od nas dokazuje komunikaciju sa vanjskim svijetom. Grlena čakra je zadužena za izražavanje osječaja.
Kod iscjeljivanja plavo zračenje ima veliku kurativnu snagu u pogledu bilo koje bolesti ili blokade u grlu. Pošto je plavo povezano sa nestašicom topline, ono se upotrebljava za snižavanje temperature ili kod nekog unutarnjeg krvarenja ili uzrujanog stanja. Plavo je smirujuče, sedativno, astrigentno i iscjeljujuće. Duboko tamno plavo indikativna je snaga nevjerojatnog intenziteta, dok je svijetlo plavo (ili azurno) indikativno za visoko etična nadahnuča.

ŠESTA ČAKRA - ajna (treće oko)
svi indigo kristali: safir, azurit, lapis lazuli, ametist
Indigo zračenje je simbol mističnog kraljevstva - duhovnog postignuća, samospoznaje, mudrosti. Ovo zračenje pomaže u otvaranju trećeg oka (unutarnjih ili vanjskih vizija) i ono otvara vrata podsvijesti. Ono može oživjeti duboko pokopana sjećanja duše. Indigo simbolizira most izmedu konačnog i beskonaćnog. Ono izbacuje negativne elemente iz svijesti i pomaže u stvaranju viših razina. Pomaže i vodi nas u unutarnjem putovanju prema kozmičkom znanju. U iscjeljivanju velika mu je vrijednost u tretmanu bilo kojeg mentalnog poremećaja. Takoder se upotrebljava da pomogne razvoju trećeg oka.

SEDMA ČAKRA - sahašrara (krunska)
svi Ijubičasti kristali i bijeli i prozirni kristali: ametist, fluorit, gorski kristal
Ljubičasto zračenje je znak duhovnog majstorstva. To je najviša, najsuptilnija specijalizacija svjetlosti i odgovara najvišim elementima u našoj prirodi. Ono stoji na kruni spektra u kontrastu sa crvenim. Ove najviše vibracije mješavina su crvenog(materija) i plavog (duhovno). Zadatak je čovjeka produhoviti materiju, a proces transformacije može biti bolan. Kada radite s kristalima imajte na umu da su tamniji tonovi povezani sa tugom. Tamno Ijubičasto označava visoko duhovno postignuće, blijedo Ijubičasto ukazuje na kozmičku svijesti Ijubav - humanost, blještava Ijubičasta označava transcendentalni idealizam.
U iscjeljivanju Ijubičasti kristali pomažu kod nesanica, glavobolja i kod lakših mentalnih poremećaja.

Bijelo sadrži sve boje u sebi, aktivnost, pozitivnost. Moć bijelog zračenja nije toliko u fizičkom iscjeljivanju koliko u duhovnoj iluminaciji. Bijelo se upotrebljava za zaštitu oba: mentalnog i fizičkog tijela. Postoje situacije u kojima se čudesna zaštita postiže okruživanjem pojedinca aurom bijele svjetlosti.

alison 12-01-11 11:12

SEDAM DRAGIH KAMENOVA

RUBIN isijava tople valove u obliku crvenih kozmičkih zraka. Zbog toga ga upotrebljavamo kod bolesti i bolesnih stanja koja izviru iz njegovih suprotnosti tj. hladnoga. Ta bolesna stanja su neravnoteža ili disfunkcija krvnih žila i limfe, raznih anemija, slabosti i neravnoteže psihe, prehlade i loše cirkulacije. Jača imunitet i snagu fizičkog i duhovnog tijela. Kamen prve čakre.
Prema Ajurvedi je rubinov prah sposoban produžiti život.
http://www.apstraktno.com/images/sto...ecimen_cut.jpgBISER nije uistinu dragi kamen, već nastaje kao bolesna tvorba u mekušcima, posebno školjkama bisernicama. Biseri daju hladnu sebi svojstvenu boju svjetlosti narančasto-mareličine boje. Upotrebljavamo ga kod oboljenja koja nastaju iz stanja vrućine, kao astma, vrućica i kašalj, bronhitis, giht, kronični reumatizam, upala bubrega, žučni kamenci, izostanak menstruacije.
Uspješno se upotrebljava u kozmetici jer utječe na regulaciju vlažnosti kože. Prema Ajurvedi biser je hladan, sladak i ugodno djeluje na oči. Posebno djeluje na žene - daje im obilje energije i ljepotu.
http://www.apstraktno.com/images/sto.../pearl_nat.jpgKORALJI također nisu klasično drago kamenje, stvaraju ih koralji toplih mora. Crveni koralj toplo zrači. Utječe na limfu, upotrebljava se u teškoćama se želucem, pri probavnim smetnjama, kod kašlja, pri oštećenju i bolesti jetre, hemeroida, ekcema i kod depresivnih stanja.
Povećavaju ljepotu žena.
http://www.apstraktno.com/images/sto...nde_stenen.jpgSMARAGD je kamen koji sjaji hladnom zelenom bojom. Utječe na kosti, tanko crijevo, želudac, bubrege i mišiće. Pomaže kod visokog krvnog pritiska, glavobolja i neuralgija i gripe. Izvanredno je sredstvo kod opeklina kože i kod astme.
Djeluje na raspoloženje i dobro ga je povremeno odložiti.
http://www.apstraktno.com/images/sto...e/Smaragd5.jpgTOPAZ ovisno od primjesa različitih je boja. Modri topaz ugodan je kod bolesti grla, štitnjače , epilepsiji, kod nesanica, bolnih menstruacija itd. Topaz dolazi u različitim bojama, crveni, zeleni, zlatni. U tom slučaju je kamen sunca i djeluje toplo.
http://www.apstraktno.com/images/sto...burma_twin.jpgDIJAMANT je jedini kamen koji pomaže kod svih bolesti, naročito bolesti pluća, uha, grla, nosa i očiju, ali radi njegove vrlo visoke cijene rijetki su oni koji si mogu priuštiti taj lijek. Pojačava funkcije mozga, uklanja blokade između krunske čakre i ostalih čakri tijela. Pročišćava negativne energije u fizičkom i eteričkom tijelu. Jača volju i spektar energetskih djelovanja tijela, uma i duše.
Dijamant je izvanredno sredstvo za pročišćavanje vode. Boljega sredstva za tu svrhu medu kristalima nema. Okus takove vode je izvanredan. Sposoban je potpuno očistiti i morsku vodu, pri čemu se smanjuje slanost.
Dijamant je u životu čovjeka prouzročio najviše radosti i patnje, pa ipak ostaje kamen koji je najviše željen od svih.
http://www.apstraktno.com/images/sto...amondRough.jpgSAFIR je Ijubičaste boje i povezuje se s kožom čovjeka. Tvrdi se da hrani i ozdravljuje kožu, a koristi se i kod duševnih bolesti, neuroza i išijalgija, bolesti živaca i bolesti kože na glavi, bolesti bubrega i mjehura. Pomaže i kod reume i gihta. Tonik za tijelo, um i duh . Djeluje na snove i produbljuje meditaciju. Predstavlja božanski potencijal u nama: prosperitet, Ijubav, nježnost. Dovodi u ravnotežu energije solarnog pleksusa i srčane čakre.
http://www.apstraktno.com/images/sto.../sapphire1.jpg http://www.apstraktno.com/images/sto.../sapphire2.jpg http://www.apstraktno.com/images/sto.../sapphire3.jpg

POLUDRAGO KAMENJE

AHAT Fino vlaknast agregat kremena iz skupine kalcedona. Dolazi u plavoj, smeđoj, crvenoj, sivoj i žutoj boji. Djeluje na probleme sa želucem, neurozu i krvni pritisak. Pomaže kod liječenja virusnih oboljenja i alergijskih bolesti. Odstranjuje otrove, krijepi mjehur, crvena krvna zrnca, epilepsija, koža, prostata, bubrezi, tumor, probava. Prugasti ahat ljekovito djeluje protiv reumatskih oboljenja koljena, bedra, skočnih zglobova, ramena, laktova, ruku, prstiju na rukama i stopalima, te kralježnice. Zeleni ahat je pogodan za nošenje kod oštećenja meniskusa, te upala koljena, sportskih povreda, uganućima, iščašenjima itd. Plavi ahat vrlo dobar za iscjeljivanje ogrebotina, opeklina i kožnih ozljeda - čisti i štiti ranu, te potiče proces iscjeljivanja. Ovisno o boji djeluje na više čakri.
Psiha: štiti od negativnih zračenja iz okoline i drugih ljudi, depresija, letargija.
http://www.apstraktno.com/images/sto...00px-Agate.JPGAHAT MIRA - BIJELI AHAT Bijeli ahat ima snažno djelovanje na intuiciju. Jaka je zaštita od zloćudnih melanoma - raka kože. Zaštita za nježnu dječju kožu i za Ijude sa puno pigmentacije i madeža. Ahat mira djeluje na smanjivanje osjetljivosti kože na svjetlost, te čini kožu otpornijom. Ovaj kamen iscjeljuje rak kože u ranom stadiju i zbog toga bi ga trebali nositi svi Ijudi kao zaštitu tokom Ijeta a osobito djeca. Uz to ahat mira regulira hormonalne poremećaje koji kod žena uzrokuju prekomjeran rast kose i dlakavost.

AKVAMARIN Svijetlo modre i svijetlo zelene boje, prozirni kamen.
Stari Grci su ovaj kamen štovali kao simbol čistoće, ljubavi i u svrhu zaštite bračne sreće. Akvamarin posebice iscjeljuje bolesti dišnih putova, kao bronhitis, astmu, plućne bolesti i bolove grla i glasnica - pripremite vruću vodu od akvamarina s kamilicom i limunom. Voda od akvamarina čisti kožu od akni i prišteva.
Učinak na ruke, oči, protok krvi, bijela krvna zrnca, srce, sklonost srčanom infarktu, imunološki sustav, čeljust, kosti, jetru, čir na želucu, slezenu, vrat, bubrege, živce, timus, kralježnicu.
Psiha: Djeluje smirujuće na živce i srce, ublažuje depresije ,regulira emocije, daje samopouzdanje i stabilnost karakteru. Izvanredan za meditaciju. Dovodi u ravnotežu energije grlene i srčane čakre i solarnog pleksusa.
U braku i partnerskom odnosu akvamarin je kamen koji Ijubav jača i produbljuje i u najtežim razdobljima.
http://www.apstraktno.com/images/sto...marine1web.jpgAMETIST ljubičasti kristal koji koristi za jačanje endokrinog i imunološkog sistema u organizmu. Snažan je čistač krvi i energizator. Pomaže kod mentalnih poremećaja. Pročišćavać i regenerator na svim razinama svijesti. Transformira ljubičastim zrakama osobne energije na najviše i najrafiniranije razine vašeg osobnog potencijala. Pomaže protiv migrene i stresom uvjetovanih napetosti. Pod jastukom ametist donosi miran san i štiti od noćnih mora. Aktivira vezivno tkivo i pomaže koži u boljoj pohrani vlažnosti. Koža tako postaje otpornija na obofjenja i do u duboku starost ostaje podatnija i mekša. Voda ametista ne njeguje samo kožu, nego pročišćava i žlijezde i pore od začepljenja, pa je možemo koristiti kao tonik u kozmetičke svrhe. Ametist djeluje na oči, dijabetes, epilepsiju, slijepilo za boje, masno tkivo, hormone, glavobolju, čir na želucu, timus.
Treće oko i krunska čakra.
Psiha: Poboljšava koncentraciju, djeluje umirujuće na srce i živce, smanjuje strast, nesanicu, a jača samopoštovanje. U meditaciji jača intuitivne sposobnosti i vidovitost. Zaštićuje od lažnih prijatelja koji se jednostavno više ne pojavljuju.
http://www.apstraktno.com/images/sto...e/amethist.jpgAVENTURIN sivozeleni zrnati agregat kremena. Nošenjem na koži ~iscjeljuje kožne alergije, akne i prišteve. Ublažuje opadanje kose, cvjetanje kose, prhut i osip, a jača i lomnu kosu. Voda od aventurina dobra je za smirenje očiju kod prenaprezanja. Kao dodatak kupkama iscjeljuje bolove u ledima. Ljekovita svojstva: alergije, oči, koža, živci, mišići, psihosomatska oboljenja, timus, srce. U kombinaciji sa gorskim kristalom iscjeljuje alergije. Aventurin - kamen sunca ima svojstvo jačanja potencije. Čaj sa kamenom aventurina ublažuje i liječi bolesti crijeva i čireve dvanaesterca koji se ponekad vuku godinama, a potiče i probavu. Ublažuje kronične upale debelog crijeva i s njom povezane probadajuće bolove ili proljev. Probavne smetnje, vjetrove i čestu začepljenost takoder ublažuje i iscjeljuje.
Psiha: Aventurin ublažuje psihosomatske smetnje i strahove , posebno one koji potječu iz prvih sedam godina života. Podržava neovisnost, veselje, humor i vedrinu, a negativnu snagu pretvara u pozitivan stav prema životu. Programira se za rast blagostanja i novac.
Pomaže u zadržavanju pravih prijatelja u vjernom prijateljstvu.
http://www.apstraktno.com/images/sto...Aventurijn.jpgCITRIN, Ovaj je kamen vrlo pogodan za pripremanje eliksira, kupke i mineralne vode. Citrin još bolje razvija svoja svojstva u kombinaciji sa drugim kristalima i Ijekovitim travama. Podržava izmjenu tvari u organizmu, a izmjena tvari je temelj svih životnih procesa. Vrlo dobar za probavu, stolicu, djeluje na dijabetes, bubrege, crijeva, jetru, mjehur, probavne organe. Regenerira kod opekotina, srčano tkivo, krvne žile, jača imunitet, mišiće, pospješuje probavu, smanjuje temperaturu. Čisti otrove iz organizma, povećava iscjetjujuće energije. Smanjuje destruktivne sklonosti.
Psiha: smanjuje ljubomoru, jača naklonost, vedrinu, samopouzdanje.
Čakra: solarni pleksus. Citrin je kamen zlatno - žute boje koji vrlo nježno prodire u naš organizam. U meditaciji to je kamen koji donosi svjetlost i veću mjeru zadovoljstva i ravnoteže.
http://www.apstraktno.com/images/sto...e/citrinrf.jpgGORSKI KRISTAL, prozirni kvarcni kristal, takoder poznat kao gorski kristal jedan je od najsvetijih kamenova, ako ne i najsvetiji od svih. Koristili su ga mnogi narodi kroz povijest. Rimljani su vjerovali da u gorskom kristalu borave bogovi koji će im podariti mudrost, hrabrost i vjernost u ljubavi. Indijanci su svojoj novorodenčadi stavljali gorski kristal u kolijevku. U meditaciji s gorskim kristalom mnogi su se nadali prosvijetljenju. Ponekad je čišći i prozirniji od vode. Predmeti se mogu vidjeti tako jasno kroza nj kao u ogledalu. Oni hvataju svjetlost i reflektiraju je u prekrasne duge. Gorskom se kristalu pored intuitivnih i duhovnih moći na Ijude pripisuju i
snažna ljekovita svojstva. Pogodan je kao kamen usklađenja za svo ljekovito kamenje i zbog svojih snažnih a istodobno nježnih vibracija prodire do velikog broja organa. Njegova posebna ljekovita svojstva leže u preventivnom, pročišćavajućem i ljekovitom djelovanju na žile, krvne posude i koronarne arterije. Koristi se za liječenje različitih bolesti i čišćenje svih čakri, a uravnotežuje energije u organizmu. Djeluje na oči, mrenu, krvna zrnca, krvarenja, crijeva, žlijezde, masno tkivo, srce, hormone, protok krvi, pluća, limfu, leukemiju, nervni sistem, probavu, vitalnost. Stimulira funkcije mozga i pojačava koncentraciju. Na svim razinama cijelim spektrom energija djeluje na svjesnost. Otklanja negativnosti iz energetskog polja u okolini i to ga čini nenadmašnim za zaštitu prostora od štetnih zračenja.
Psiha: dovodi u ravnotežu, uklanja emocionalne blokade, povećava senzibilnost, sigurnost.. Izvanredan za meditaciju. Povećava potencijal unutarnjih sposobnosti za komunikaciju sa višim JA i duhovnim vodstvom.
http://www.apstraktno.com/images/sto...ockCrystal.jpg

alison 12-01-11 19:39

HEMATIT I RIUŽA HEMATITA, Kamen srebrno-sive boje prekrasnog svilenog sjaja. Ima pozitivno djelovanje na protok krvi pa povećava imunitet i pomaže kod bolesti krvi, slabokrvnosti i leukemije; očiju, pluća, jetra, slezene, bubrega, opekotina. Regulira krvni tlak i strukturu stanica. Kod proširenih vena, zastoja krvi i smetnji sa cirkulacijom krvi hematit ima neprocjenjiv učinak.
Krvarenja i krvave rane brzo zacjeljuju bez ožiljaka a izljevi krvi brže nestaju. Hematit, a posebno ruže hematita vrlo dobro pomažu kod menstrualnih tegoba i hormonalnih poremećaja. Ruže hematita nošene oko vrata ublažuju hormonalno i duševno uvjetovane smetnje i bolne menstruacije.
Voda hematita ujutro, natašte ne potiče samo cjelokupni optok krvi i limfni sustav, nego je i darivatelj željeza koji tijelu dovodi željezo u posebno dobro probavljivom obliku. Vitalnost, svježina i mladenački izgled samo su simptomi koje možete postići hematitom, ružama hematita i vodom hematita.
Izbacuje otrove i štetne tvari iz organizma, a čuva nas i od zračenja iz okoline. Psiha: Poklanja nam više spontanosti i životnu radost, jača osobnu privlačnost, optimizam, volju, hrabrost a smanjuje egoizam i histerije. Štiti od negativnih energija drugih ljudi, a u snovima upozorava na nadolazeće opasnosti.
http://www.apstraktno.com/images/sto...atiteUSGOV.jpgJASPIS u raznim bojama, tamne narančaste, crvene i šaren. Crveni jaspis bio je jedan od najvrednijih dragulja antičkog doba. Stari Grci su vjerovali kako jaspis svom vlasniku podaruje unutarnji sklad i sretan brak. Žene su nošenjem jaspisa na grudima bivale oslobo8ene tipičnih ženskih tegoba, a i skladnoj trudnoći bio je na taj način otvoren put. Jaspis u nama budi životnu radost, unosi svjetlost i toplinu u našu dušu i podaruje nam šarm. Vrlo snažan kamen koji bi svatko trebao imati u svojoj kući. Zaustavlja krvarenje i zacjeljuje rane. Kod krvarenja iz nosa dobro ga je staviti na čelo. Ljekovito djeluje na mjehur, žuč, hormone, imunitet, jetru, probavu, dijabetes, jača vitalnost.
Vrlo dobar za mršavljenje - eliksir treba pripremiti od jaspisa, magnezita i gorskog kristala. Ovaj eliksir trebalo bi piti kroz nekoliko tjedana prije svakog obroka.
U trudnoći crveni jaspis ublažuje mučnine i djeluje protiv čestog povraćanja. Budućoj majci osigurava skladnu trudnoću i duboku ljubav prema bebi koja raste u njoj. Štiti od mentalnih poremećaja i malformacija. Kod žena potiče redovit tijek menstruacije i aktivira reprodukcijske organe oba spola.
Psiha: Oslobađa nas od blokada i utjecaja drugih Ijudi. Postižemo visok stupanj unutarnjeg sklada, razumijevanje, senzibilitet koji se neprestano odražavaju na veće zadovoljstvo i razumijevanje u braku, prijateljstvu i na radnome mjestu.
http://www.apstraktno.com/images/sto...rode_Silex.jpgKALCEDON siv, svijetlo do golublje modar. Tibetanci su ovaj kamen uspoređivali s ljepotom lotosovog cvijeta koji štiti od slabosti, nezadovoljstva i potištenosti.
Kalcedon pomaže kod povišene tjelesne temperature, gnojnih rana i proširenih vena, a svojim djelovanjem na koštanu srž upravlja i stvaranjem crvenih krvnih zrnaca. Ublažava leukemiju. Posebno pomaže kod bolesti ždrijela, grla i grkljana. Ublažava bolove nakon operacije krajnika te potiče čist, mek i topao glas. Štiti od govornih mana i mucanja. Pjevače i govornike kalcedon nošen oko vrata štiti od prenadraženosti glasnica i gubitka glasa. Iscjeljuje promuklost, grebanje u grlu, nateknuća grkljana, jaki suhi kašalj i bronhitis. Djeluje na oči, ovapnjenje krvnih žila, žuč, kožu, srce, krvni pritisak, pluća, slezenu, trudnoću, dojenje. Potiče samoiscjeljujuće sposobnosti, podaruje dubok san.
U kombinaciji s gorskim kristalom kalcedon olakšava tegobe u klimakteriju.
Eliksir od kalcedona i gorskog kristala napravljen preko noći i uziman natašte ujutro štiti od oboljenja u donjem dijelu trbuha, ovapnjenja arterija i bolesti pluća. Istovremeno podaruje mekšu i zdraviju kožu.
Čakre: grlena i čeona.
Psiha: depresije, noćne more, osjetljivost, sigurnost
http://www.apstraktno.com/images/sto...3chalcedon.jpgKARNEOL Egipćani su ovaj kamen uvijek nosili kao kamen obnavljanja i vjernosti. Svojom bojom podsjeća na zalazak sunca pa je već kod starih Grka predstavljao simbol sunca koje se vraća. Karneol je prozirni kristal narančasto-crvene boje. Posebno pomaže kod bolesti zastoja krvi. Snižava razinu šećera u krvi, obnavlja krvna zrnca, okrepljuje cijelo tijelo, čisti kod trovanja krvi, jača krvne žile, crijeva, čireve, kožu, pluća, ublažava bolne menstruacije, zaustavlja krvarenje iz nosa, jača bubrege, djeluje na reumu, spolne organe, paradentozu, pothranjenost, probavu. Prištevi, lišajevi i starosne bore se mogu ublažiti i iscijeliti karneolom. Svojim Ijekovitim svojstvima na krv rasterećuje srce tako što krv elastičnije kola žilama. Srčani mišić ne mora vršiti toliki pritisak kako bi cjelokupni organizam opskrbio s dovoljno krvi. Srce se na taj način više štedi a krvni tlak se ipak drži konstantnim.

Karneol regulira prenizak i previsok tlak. Pročišćava krv i to tako što jača i podržava slezenu.
Voda karneola pomaže kod paradentoze i krvarenja desni te štiti od lošeg zadaha. Psiha: Karneol jačajući prodire u potrebe našeg srca te nam pomaže doći do pravilnih odluka u Ijubavi i partnerskom odnosu.
http://www.apstraktno.com/images/sto...%20Carneol.jpgLAPIS LAZULI, Predanja o lapis lazuliju sežu u daleku prošlost čovječanstva. Iskopine u najstarijem gradu u povijesti čovječanstva u Uru dokazuju da se lapis lazuli već oko 5000 godina p.n.e. koristio za nakit i ogrlice. S primjesama piritnih zrnaca lapis lazuli nalikuje zvjezdanom noćnom nebu. Grci, Rimljani i Indijanci su vjerovali da je lapis lazuli nebeski kamen koji Ijudima donosi mir, mudrost i Ijubav. Lapis lazuli su sve kulture štovale kao kamen prijateljstva, koji potiče meduljudske odnose, podiže samopouzdanje i njeguje istinsko prijateljstvo.
Lapis lazuli u vrlo jakim vibracijama prodire u naš organizam. To je indigo plavi kamen sa umirujućim Ijekovitim djelovanjem na oči, alergije, visoki krvni pritisak, krvarenje, bronhitis, odstranjuje otrove iz tijela, kožne bolesti, pomaže kod uboda insekata, protoka krvi, glavobolja, grlobolja, jača pluća, limfu, slezenu , živce, štitnjaču, kosti, timus. Ogrlice od lapis lazulija štite od kompjutorskih zračenja i drugih zračenja iz okoline. ,
Psiha: Oslobada u nama skrivene pozitivne snage razgradnjom blokada, strahova i predrasuda. Stječemo samopouzdanje i spoznajemo da su partnerski odnos i prijateljstvo najvrednija dobra koja posjedujemo i koja bi trebali njegovati jednako kao i zdravlje. Na duhovnoj razini lapis lazuli intuitivno oživljava i potiče koncentraciju. Čini nas optimističnim i pozitivnim a istovremeno podaruje maštovitost.
http://www.apstraktno.com/images/sto...like/lapis.jpgLAZULIT prekrasne plave boje. Djeluje na endokrine žlijezde, hormone, povećava samoiscjeljujuće sposobnosti.
Veoma dobra zaštita od štetnih zračenja su pločice lazulita.
http://www.apstraktno.com/images/sto...is_Lazuli5.jpg
MAGNEZIT Omiljeni zaštitni i Ijekoviti kamen kod starih Grka. Afrički narodi poštovali su ga kao kamen plodnosti i kao talisman sreće. Svojom čistom bjelinom simbolizira nevinost, slobodu i plodnost. Svog vlasnika štiti od lažnih prijatelja, intriga i glumljene Ijubavi.
Zbog velike koncentracije magnezija ovaj je kamen bitan za cjelokupnu strukturu kostiju i solarni pleksus. Jača krvotok, snižava kolesterol i sprječava taloge u žilama. Magnezit regulira rad želuca i probavnog trakta. Pročišćava krv od probavnih ostataka i otrova, a potiče i izlučivanje vode. U kombinaciji s gorskim kristalom i crvenim jaspisom pomaže u mršavljenju.
Trudnice bi neizostavno trebale nositi magnezit ili redovito piti vodu od magnezita. Time se zaštićuju od proširenih vena, a istodobno podupiru zdravi rast bebe. Kod majke magnezit jača spolne organe i maternicu i pomaže u lakšem porodu.
Nakon poroda pospješuje bezbolne i redovite menstruacije. Kao privjesak na koži preventivno djeluje protiv prekomjernog znojenja. Muškarce štiti od oboljenja spolnih organa i prostate.
Psiha: Tako što pospješuje izbacivanje otrovnih tvari oslobadamo se depresija, prekomjerne osjetljivosti i emocionalnih napetosti. Učimo kako uravnoteženo i zadovoljno živjeti a postižemo i proširenje duhovne svijesti.
Magnezit svoju najjaču snagu razvija kroz sporedne čakre ruku i koljena i duboko prodire u strukturu kostiju. U kombinaciji s gorskim kristalom posebno se aktiviraju iscjeljujuće sposobnosti organizma.
http://www.apstraktno.com/images/sto.../Magnesite.jpgMALAHIT kamen nade i pouzdanja svom vlasniku poklanja sreću i sklad u Ijubavnom odnosu. Malahit je jasne zelene boje s blago valovitim prugama kamen osjetljiv na vodu, kiselinu i vručinu. Vrlo snažan kamen sa snažnim Ijekovitim djelovanjem. Ljekoviti učinak malahita: okrepfjuje tijelo, već nakon vrlo kratkog djelovanja ublažuje reumu, upalu meniska i zglobova. Prodire duboko u živčani sustav te štiti od otvrdnuća tkiva u mozgu i lednoj moždini. Pomaže kod kronićnih oboljenja dišnih putova, astme i upale pluća. Štiti srce kod slabe prokrvljenosti, previsokog tlaka i oboljenja arterija. Stabilizira i pročišćava srce i krvotok, a pomaže i odstranjivanju štetnih tvari iz tijela. Jača otpornost protiv zaraznih bolesti, gripe, groznice, angina itd.
Psiha: Pročišćava i na duhovnoj razini, razvija nesebičnost, uspostavlja ravnotežu, smanjuje strah i nesanicu. Malahit donosi svjetlost preko srćane čakre i raspiruje tokove energije koji donose živost, transformaciju i Ijubav ali i veću povezanost s prirodom.
Dobro djeluje na čišćenje od negativnih energija.
http://www.apstraktno.com/images/sto...alahit_jpg.jpgMJESEČEV KAMEN, pastelnih boja svilenog sjaja, često modar i bijel. Kamen snage koji bi na zemlji trebao pojačati karakteristike mjeseca. U arapskim zemljama i danas se štuje kao obiteljski kamen blagostan a i kamen koji donosi blagoslov za bogatstvo djecom, plodnost i predanu Ijubav. ~ene u Šri Lanki i Indiji i danas ušivaju mjesečev kamen u odjeću a radi duhovne ravnoteže i preventivne zdravstvene zaštite nose ogrlice od mjesečevog kamena. Dobro djeluje ne žlijezde, crijeva, čišćenje otrova, šećer u krvi, otekline, kožu, hormone, limfu, slezenu, čir na želucu, trudnoću, probavu i kralježnicu. Žene koje žele zatrudnjeti pomoču mjesečevog kamena postižu sklad izmedu ovulacije i sluznice maternice koja prihvaća oplođenu jajnu stanicu. Polaganjem mjesečevog kamena na donji dio trbuha dovode se u sklad jajnici, ovulacija i plodnost.
Starije žene koje ulaze u klimakterij trebale bi se zaštititi ogrlicom od mjesečevog kamena ili privjeskom za zaštitu od duševnih oscilacija. Mjesečev kamen ima snažan utjecaj na žljezdani sustav štitnjače, slezene, gušterače i limfnih žlijezda. Psiha: Jaća životnu radost, oduzima strah, pojačava sposobnost Ijubavi, mir, harmoniju, osjetljivost. Kod žena do u duboku starost čuva životnu radost, mladenački izgled i ženstvenost.
http://www.apstraktno.com/images/sto...on%20stone.jpgONIKSU antičkom dobu je crni oniks spadao u najvažniji nakit i Ijekovito kamenje. Gotovo svi narodi, a naročito Indijanci štovali su ga kao zaštitni kamen protiv crne magije, čarobnjaštva i čarolija. Uvježbanim je čarobnjacima davao sposobnost sprječavanja teških bolesti i katastrofa. Rane i oboljenja su se iscjeljivale.
Ljekoviti učinci: oči, apatija, noge, sluh, srce, koža, kosa, kosti, čir na želucu, slezena, živci, bubrezi, nokti, osjetljivost na promjenu vremena.
Crni oniks vrlo snažno prodire kroz kožu. Pri tome potiče prirodnu funkciju kože i štiti ju od gljivica, upala i sunčevih opekotina. Preporućuje se blago ispiranje kože otopinom oniksa.
Očne bolesti, gluhoća i ušne bolesti, pa i osjetljivost na promjene vremena i apatija mogu se ublažiti i iscijeliti oniksom.
Psiha: strah, naklonosti, odnosi, strast, labilnost raspoloženja, žalost.
Oniks stvara veći sklad izmedu duše i tijela i tako podaruje otpornost, stabilnost i životnu radost. To se prenosi i na naše unutarnje organe. Ublažuje i iscjeljuje melankoliju, depresije i negativne utjecaje kroz zračenje zemlje, zle Ijude
i crnu magiju.
http://www.apstraktno.com/images/sto...x_Gemstone.jpg

OPAL - mliječni opal, vatreni opal, crni opal
Opalu svim svojim varijacijama spada u legendarno kamenje koje su nekadašnji narodi neposredno povezivali s bogovima. Opal je od bogova nakon stvaranja dragog kamenja od svih vrsta dobio po nešto. Tako je dobio crvenu vatru rubina, Ijubičastu svjetlost ametista, raskošnu zelenu boju smaragda i plavu boju safira. Opal odvajkada vrijedi kao kamen nepatvorene Ijubavi i balzam za dušu. Djeluje na zarastanje kostiju, pomaže kod steriliteta i teških depresija, pomaže kod bolesti želuca i probavnog sustava. Hemofiličari se mogu iscijeliti opalom, a anemija i leukemija mogu ublažiti i iscijeliti. Opalna voda štiti kožu od osipa i prišteva.
Najjače djeluju polaganjem na solarni pleksus, ćetvrtu i sedmu ćakru.
Psiha: Plemeniti opali rastjeruju depresije i pomažu pronalaženju istinske Ijubavi. Oni su balzam za našu dušu i podaruju skladniji emocionalni život. Jačaju gledišta i samoostvarenje. Djeluju na razvoj intuicije.
http://www.apstraktno.com/images/sto...like/opal5.jpgROZENKVARC - ružičasti kvarc se već u antičkom dobu slavio kao kamen Ijubavi i srca. Tijekom povijesti često mu se pripisivala vrijednost rubina.
Rozenkvarc je kamen s mnogostranim Ijekovitim svojstvima za naše tijelo. Njegovo težište je u djelovanju na srce, krv i krvotok. Ublažuje bolesti koje ugrožavaju srce, utječe na dovoljnu opskrbljenost srca kisikom. Preventivno djeluje protiv tromboze i srčanog infarkta. Svojim Ijekovitim i regenerirajućim djelovanjem na krv rozenkvarc utječe na dovoljnu opskrbljenost krvlju srčanog i plućnog sustava i tako potiče razmjenu tvari. Rozenkvarc - masažom u kombinaciji s vodom od rozenkvarca ubrzava se rast stanica i regeneracija kože. Pod jastukom rozenkvarc ublažava depresije i smetnje u snu. Vrlo su dobra zaštita od zračenja - već rozenkvarc veličine šake optimalna je zaštita od kompjutorskih zračenja i trebao bi se koristiti pri radu za ekranom.
Poboljšava cirkulaciju, briše strahove.
Psiha: Potiče našu unutarnju potrebu za vjernošću i Ijubavlju i osnažuje naša osjetila za Ijepotu. Daje samopouzdanje, sigurnost, otpuštanje. Donosi sreću u Ijubavi.
http://www.apstraktno.com/images/sto...oze_kwarts.jpgRUTIL KVARC zlatne i srebrne boje niti u prozirnom kvarcu. Okrepljuje tijelo, mozak, jača imunitet, dugovječnost životnu snagu. Regeneracijom tkiva cijelog tijela povećava životnu snagu, imunitet, stimulira funkcije mozga. Iscjeljuje preko svih čakri i transformira negativne energije.
Psiha: depresije
http://www.apstraktno.com/images/sto...ke/rtqg143.jpgSODALIT pomaže pankreasu uravnotežiti endokrini sistem. Jaća metabolizam i limfni sistem. Vrlo dobro djeluje na rad štitne žlijezde. Nosi se kao privjesak na kratkom lančiću. Sodalit je intenzivno plave boje ponekad s primjesama bijelog.
Ljekovitost: limfa, štitnjača, upale grla.
Psiha: povećava kreativnost i komunikativnost, samopouzdanje i smanjuje osjećaj krivnje.
http://www.apstraktno.com/images/sto...lite_large.jpg
TIGROVO OKO Od davnina vrlo cijenjen kamen koji svog vlasnika razveseljuje i izoštrava mu osjetila. Tigrovo oko je zlatno-smedi kamen u slojevima. Iscjeljuje migrenu i jake glavobofje, pomaže kod duševnih oboljenja, grčevitih napadaja, gubitka svijesti, epilepsije, upale živca, neuralgije kao i vaginitis. Posebno jak utjecaj ima na kosti i zglobove. Pomaže kod zadebljanja kostiju koji uzrokuju bolne promjene koštane strukture. Iskrivljenje kralježnice kod mladih osoba mogu se ublažiti nošenjem tigrovog oka kao i reumatizam zglobova, te upala zgloba koljena. Pomaže kod hepatitisa, alergija i astme.
Psiha: Tigrovo oko svom vlasniku podaruje sigurnost i ravnotežu a posebno kod djece spremnost na učenje i prijemfjivost. Kod ispita, školskih zadaća i polaganja vozačkog ispita preporućuje se nošenje tigrovog oka kako bi se aktivirala sposobnost razmišljanja i koncentracije.
Najveću snagu razvija u zoni soiarnog pleksusa.
http://www.apstraktno.com/images/sto.../Tijgeroog.jpgTIRKIZ Indijanci su vjerovali da tirkiz stvara neposrednu vezu neba i mora i štovali ga kao zaštitni i Ijekoviti kamen. Tirkiz posjeduje svojstvo odbijanja svega negativnog i neprirodne mrti svoga vlasnika. U situacijama teških bolesti ili nadolazećih sudbonosnih udara tirkiz mijenja boju pa je na taj način upozorenje i zaštita. Njegove boje su svijetlo i tamnija plava boja u grumenu. Jača žlijezde i krvotok. Ublažava nedovoljnu opskrbljenost organa hranjivim tvarima, mineralima, vitaminima i ugljikohidratima. Talozi, ovapnjenja i otvrdnuća se brzo ublažuju i iscjeljuju tirkizom. Pucanje ligamenata i tetiva mogu se ublažiti i iscijeliti vodom od tirkiza. Psihosomatska oboljenja impotencija, grčevi kao i prejako znojenje mogu se dobro kontrolirati ovim kamenom.
Psiha: strah, obrana kod crne magije TURMALIN zelenkastih i ružičastih nijansi u prozirnom kamenu. Po predaji je kamen prijateljstva i Ijubavi. Preko srca i krvotoka prodire u naše tijelo. Jača srčani mišić, vene i arterije sve do pluća. Zeleni turmalin potiče razmjenu kisika u plućima i tako štiti od tuberkuloze. Regulira krvni tlak u cijelom organizmu, dobra je prevencija protiv srčane kapi i infarkta. Zarazne bolesti brže i efektnije se iscjeljuju s tumalinom. Nošeni oko vrata ovi turmalini uvjetuju ispiranje taloga iz arterija i tkiva, koji su česti uzroci arteriosklerozi i artritisu. Preventivno djeluje i protiv raka krvi, jetre, testisa i jajnika. Vjerni su pomagači kod psihosomatskih oboljenja i epilepsije.
Psiha: Zeleni turmalin djeluje Ijekovito, ali i obnavljajuće i pomlađujuće .
http://www.apstraktno.com/images/sto...ke/TIRKIZ2.jpg

alison 12-01-11 19:42

ŽAD javlja se u više boja, najčešće zelenoj i bijeloj. Od davnina ga smatraju kamenom dugovječnosti. Nježne vibracije žada na temelju svoje visoke frekvencije prodiru duboko u organizam. Na taj način iscjeljuje oboljenja unutrašnjih organa kao što su slezena, jetra i crijevni trakt. Posebno bubrege žad štiti od tegoba, kolika i kamenaca. Dubokim prodiranjem žad jača cjelokupni imunološki sustav i regulira tjelesnu i duhovnu razmjenu tvari. Ublažava visoki krvni tlak, a dobar je i u trudnoći, jer štiti od bolnih trudova i pobačaja. Koristi se i kao kamen plodnosti, koji kod želje za djetetom pospješuje spajanje jajnih stanica. Pod jastukom žad ublažuje stresom uvjetovane poteškoće da se zaspi, te preventivno posebno kod djece djeluje protiv oboljenja štitnjače i grkljana. Jača strukturu kostiju i muskulaturu, ublažava povrede kože i opekotine. Vodom od žada ublažavaju se u brzo iscjeljuju trovanja hranom, pokvaren želudac i mučnine s povraćanjem.
Psiha: Vrline poput pravednosti i milosrđa jačaju žadom. Poklanja nam više radosti i volje za životom. Kao kamen Ijubavi, unutrašnjeg mira, sklada i uravnoteženosti žad nam podaruje hrabrost i osobnost. Strahovi i trema nestaju a u pregovorima s pretpostavljenima i poslovnim partnerima postajemo spretniji.
Možemo ga koristiti na svim našim čakrama kao fjekoviti kamen koji nas ujedno i grije.
http://www.apstraktno.com/images/sto...de_Nefriet.jpg

sunčica 23-01-11 13:23

Citat:

Originally Posted by alison (Post 43150)
VAGA: Za pojačavanje energije: žad
Za ublažavanje osobina: rodonit
Neutralni kristal: dimni kvarc, topaz, opal

Na žalost, nisam probala efekte žada, moji "ljubimci" u kolekciji su gorski, rozenkvarc i ametist.

Roze boja mi je omiljena, tako da se sa rozenkvarcom rodila ljubav na prvi pogled. :smile_heart: Koja traje li, traje. :smile_giggle: :smile_sun:

Ryuujin 24-01-11 18:59

uf sto su lijepi..i ja bi jedan! :smile_sun: ili dva...tri mozda..joj a gle onaj! moze cetiri!... uf,uf a vidi ovog tek.......:smile_nod:


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 23:15 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0