Alternativa Forum

Molim info za centar za astrološku edukaciju

Ovo je diskusija na temu Molim info za centar za astrološku edukaciju u podforumu Astrologija
Ne razumijem zašto bi se gledanje u horoskop djeteta kosilo s ...

Natrag   Alternativa Forum > Alternativna znanost > Astrologija

Alternativa Forum


Astrologija Što kažu zvijezde?

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 24-07-13, 11:48   #11
Supermoderator
 
Jesam's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Postovi: 14,386
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Zadani

Ne razumijem zašto bi se gledanje u horoskop djeteta kosilo s etičkim kodeksom? Po čemu je gledanje u horoskop djeteta etički drugačije od gledanja horoskopa odraslog. S etičkog stanovišta mogu jedino biti jednako prihvatljivi odnosno jednako neprihvatljivi? U oba slučaja se dešava identična stvar.


slobodni.net za slobodni svijetPodijeli post!

Jesam je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Relax (24-07-13), Uoo (24-07-13)

Nepročitano 24-07-13, 11:58   #12
zadovoljna
 
Relax's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2012
Lokacija: Zagreb
Postovi: 2,203
Relax has a reputation beyond reputeRelax has a reputation beyond reputeRelax has a reputation beyond reputeRelax has a reputation beyond reputeRelax has a reputation beyond reputeRelax has a reputation beyond repute
Relax has a reputation beyond reputeRelax has a reputation beyond reputeRelax has a reputation beyond reputeRelax has a reputation beyond reputeRelax has a reputation beyond reputeRelax has a reputation beyond reputeRelax has a reputation beyond reputeRelax has a reputation beyond reputeRelax has a reputation beyond reputeRelax has a reputation beyond reputeRelax has a reputation beyond reputeRelax has a reputation beyond reputeRelax has a reputation beyond repute
Zadani

S druge strane, evo našla sam od I. Ognjenovića jedan općeniti članak o sunčanim znakovima, no ja bih ipak za konkretno dijete napravila konkretan horoskop...

http://www.24sata.hr/obitelj/odgojne...najmlae-253311

Djeca rođena u vatrenim znakovima (Ovan, Lav, Strijelac) vrlo su aktivna i samostalna. Intuitivno slijede svoj put, koji potvrđuje njihove posebne vrijednosti. Ako ih se ne poštuje, skloni su bijesnim reakcijama. Roditelji bi ih trebali učiti praktičnosti. Poznavanjem obilježja horoskopskog znaka djeteta roditelji mogu bolje upoznati kako doživljava svijet te njegove osnovne potrebe.


Tako se djeca rođena u zračnim znakovima (Blizanci, Vaga, Vodenjak) snalaze u svijetu oslanjajući na kvalitete uma. Izrazito su društvena i komunikativna te često roditelje zasipaju različitim pitanjima. Djeca rođena u zračnom elementu katkad teško razumiju svoje osjećaje, koji su vrlo često posve suprotni njihovu dominantnome analitičkom umu.
Upravo suprotno, djeca koja pripadaju vodenim znakovima (Rak, Škorpion, Ribe) u pravilu su vrlo emotivna i sklona zanemarivanju logičnog. Reagiraju veoma intenzivno i pritom pokazuju priličnu dozu iracionalnosti. Svijet doživljavaju na razini sviđanja i nesviđanja. Tu maštovitu i osjetljivu djecu roditelji bi trebali naučiti metodičnom promišljanju i objektivnosti.
Djeca rođena u zemljanim znakovima (Bik, Djevica, Jarac) već kao mali kontroliraju svoje ponašanje te su veoma praktična i okrenuta trajnim vrijednostima. Da nešto trajno privuče njihovu pozornost, to mora biti sasvim konkretno i svima vidljivo. Roditelji bi im trebali razvijati entuzijazam i poticati ih na prihvaćanje viših sustava vrijednosti.
Ovan

Mali se Ovnovi već u ranom djetinjstvu odlikuju velikom aktivnošću i hrabrošću. To su djeca koja žude za pustolovinama i ne poznaju nikakva ograničenja. Vrlo brzo odlučuju i ne podnose nikakva odgađanja. U školi nastoje preuzeti ulogu vođa te se zbog toga katkad sukobljavaju s profesorima. U prijateljskim i ljubavnim odnosima Ovnovi su jako iskreni i neskloni manipuliranju.
Savjet: Od ranog djetinjstva djecu Ovnove treba usmjeriti na sport. Tako ćete pozitivno usmjeriti njihovu potrebu za natjecanjem i potaknuti ih na suradnju s vršnjacima.
Bik

U ranom djetinjstvu mali Bikovi pokazuju veliku potrebu za ljubavlju i pažnjom. Treba im puno vremena kako bi išta počeli, ali su njihova osjetila izrazito razvijena i u pravilu su nadareni za kreativno izražavanje. U školi traže da im se sve konkretno objasni i izbjegavaju svako teoretiziranje. U prijateljstvu i ljubavi skloni su biti posesivni i ljubomorni. Tvrdoglavi su i teško mijenjaju ponašanje.
Savjet : Djeci Bikovima treba razvijati osjećaj za lijepo i što češće im omogućiti da borave u prirodi. Na Bikove pozitivno utječe glazba.
Blizanci

Djeca Blizanci vrlo su znatiželjna. Stalno su aktivna te ih je teško kontrolirati. Kako obožavaju biti s drugom djecom, treba im od ranog djetinjstva omogućiti da se što više druže s vršnjacima. Djeca Blizanci su svestrana pa mogu imati teškoća s odabirom onoga čime će se baviti. Nadareni su za jezike i vrlo se lako snalaze u svim oblicima komunikacije. U školi uče samo ono što im je zanimljivo.
Savjet: Već od ranog djetinjstva male Blizance je potrebno podučiti upornosti i ne ulazite s njima u nepotrebne diskusije.
Rak

Dijete Rak emocionalno je osjetljivo i sklono snažnom vezivanju uz jednog roditelja, najčešće uz majku. Prilično je sramežljivo i traži zaštitu starijih. Ono vrlo sporo odrasta te se često veže uz navike koje je usvojilo u ranom djetinjstvu. Rakićima je početak školovanja traumatičan jer se mora odvojiti od sigurnosti doma. Roditelji djeteta Raka uvijek bi trebali podupirati i poticati njegovu maštovitost i intuiciju.
Savjet: Ovo dijete traži veliku nježnost i pažnju. Roditelji će mu najviše pomoći ako ga podupru u pokušajima samostalnog izražavanja.
Lav


Dijete Lav prepuno je pozitivne energije i nastoji biti u središtu pozornosti. U njegovu odgoju roditelji ga ne trebali neargumentirano kritizirati jer će time povrijediti njegov ponos i blokirati mu kreativnost. Dijete Lav u školi teško prihvaća podređenu ulogu i ljuti se ako ne može dobiti priliku izraziti svu svoju kreativnost. Iako je sklono učenju, katkad ulazi u razdoblja nezainteresiranosti.
Savjet: Za dijete rođeno u znaku Lava važno je pronaći područje u kojem će biti natprosječno. Pomozite mu da ego iskoristi na najbolji način.
Djevica

Djeca Djevice jako se trude ispuniti roditeljska očekivanja. Veoma su marljiva i stalno se brinu o ispravnom ponašanju. Vrlo rano nauče govoriti, a u osnovnoj školi, osobito na početku, često postižu bolje rezultate od vršnjaka. Male Djevice ne treba kritizirati jer tako samo učvršćujete njihovu nesigurnost. U njima treba razvijati praktičnost i pomoći im da se osjećaju što korisnijima u društvu.
Savjet: Djeci Djevicama treba pomoći da se opuste i katkad zaborave na pravila. Zbog analitičnosti najbolje će se izraziti u istraživanju.
Vaga

Djeca Vage od ranog djetinjstva pokazuju veliku društvenu osviještenost. Njihovu je šarmu teško odoljeti pa su često miljenici roditelja. U školi uvijek nastoje ostaviti što bolji dojam na profesore, a to katkad iritira njihove vršnjake. Djeci Vagama vrlo je važan njihov izgled i stil odijevanja. Ulaskom u pubertet brzo osvješćuju potrebu za stvaranjem bliskih veza i pritom često pogrešno odabiru partnere.
Savjet: Malim Vagama najviše će pomoći uravnotežen i dosljedan odgoj. Vrlo su kreativne i u djetinjstvu ih treba upoznati s umjetnošću.
Škorpion

Dijete Škorpion nije sklono biti u središtu pozornosti niti javno izražavati osjećaje. U djetinjstvu testira snagu roditelja i, ako se oni pokažu slabima, bez imalo grižnje savjesti počinje nametati svoju volju. Dijete Škorpion služi se iznimnom inteligencijom kako bi istraživalo, kritiziralo, išlo u dubinu stvari. Njegovi su osjećaji veoma snažni, a u životu traži aktivnosti kojima bi se potpuno posvetilo.
Savjet: Škorpionu treba pomoći da osvijesti unutarnje potencijale. U pubertetu bi ga roditelji trebali i dovoljno informirati o seksualnosti.
Strijelac

Dijete Strijelac želi odrastati u pozitivnoj i veseljem ispunjenoj okolini te ne podnosi nikakva durenja i svađu. Obožava kretanje i vrlo rano izražava potrebu za bavljenjem sportom. Roditeljima u pravilu postavlja vrlo teška pitanja i ne zadovoljavaju ga površni odgovori. Dijete Strijelac obožava putovati i sudjelovati u svim mogućim pustolovinama. Ono posjeduje intuitivnu i imaginativnu inteligenciju.
Savjet: Malim Strijelcima treba pomoći u stvaranju ideala prema kojima će kreirati život. Treba im izraziti potpuno povjerenje i ne ograničavati ih.
Jarac

Jarci se vrlo rano počinju ponašati gotovo odraslo. Roditeljima žele pokazati svoju pouzdanost i pritom oponašaju njihove navike. Ona su vrlo jasna u svojim željama i nastoje ih ostvariti pod svaku cijenu. Tijekom školovanja pokazuju veliku ambicioznost i jako se trude kako bi dobili dobre ocjene. Premda ne uče brzo, posjeduju iznimnu koncentraciju i dugo pamte usvojeno gradivo.
Savjet: Djecu Jarce treba poticati na smijeh i izražavanje humora. Treba im se pomoći da odaberu prikladnu karijeru jer na tom području doživljavaju najveće ispunjenje.
Vodenjak

Djeca Vodenjaci u pravilu odstupaju od pravila i slijede neki svoj poseban put. Istodobno su vrlo inventivna i tvrdoglava, a to njihove roditelje dovodi u velika iskušenja u odgoju. Već od najranije dobi kod te djece postoji nešto što ih izdvaja od ostalih. Ako im se ne pomogne pri uključivanju, osjećaju se usamljenima i neshvaćenima. U pubertetu usvajaju buntovničko ponašanje.
Savjet: Vodenjake stalno treba poticati na fizičke aktivnosti. Kako bi uspješno odrasli, treba poštovati njihovu individualnost.
Ribe

Dijete rođeno u znaku Riba vrlo se teško prilagođava zakonitostima ovog svijeta. Često je odsutno duhom te živi u svijetu mašte. Vrlo je osjetljivo te za najmanje sitnice uvijek traži potporu. Kako bi normalno funkcioniralo, treba mu omogućiti da svaki dan neko vrijeme provede samo sa sobom. Ribe su izrazito maštovite i kreativne pa ih potičite na umjetničko izražavanje.
Savjet: Roditelji bi Ribicu trebali naučiti odgovornosti i ustrajnosti. Poticanjem samostalnosti pomoći će mu ostvariti kreativne potencijale

Pročitajte više o temi na stranici Astro.


Lord, Save Me From Your "Followers"!Podijeli post!

Relax je offline   Reply With Quote
Relax, hvala ti na korisnom postu!
Uoo (24-07-13)
Nepročitano 24-07-13, 12:38   #13
New member
 
ann4you's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2013
Postovi: 23
ann4you is a jewel in the rough
ann4you is a jewel in the rough
Zadani

Citat:
Originally Posted by Relax Pogledaj Post
nije da se hvalim, ali roditelji su mi zahvalni na analizi djeteta jer su upravo kroz analizu shvatili i prihvatili svoje dijete takvim kakvo jest
pa svakako je to dobrobit
pretpostavljam da se mislilo da mu se iz natala ne proricava buducnost jer ima jako podloznih ljudi pa bi dijete usmjeravali u tom smjeru, a mozda je astrolog u datom trenutku pogrijesio.
Jednom sam bila citala kako je jedan astrolog, mislim u Srbiji, svoje djete ajmo reci silio na vatrepolo jer je vidio uspjeh u tom sportu, iako klinac nije nikako htio ici.
Par godina kasnije mali je postao vrlo uspjesan
ann4you je offline   Reply With Quote
ann4you, hvala ti na korisnom postu!
Uoo (24-07-13)
Nepročitano 04-03-22, 03:57   #14
Guru
 
Silvio Sponza's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2021
Lokacija: Rovinj , Istra , Hrvatska
Postovi: 547
Silvio Sponza has a spectacular aura aboutSilvio Sponza has a spectacular aura aboutSilvio Sponza has a spectacular aura aboutSilvio Sponza has a spectacular aura aboutSilvio Sponza has a spectacular aura aboutSilvio Sponza has a spectacular aura aboutSilvio Sponza has a spectacular aura aboutSilvio Sponza has a spectacular aura aboutSilvio Sponza has a spectacular aura aboutSilvio Sponza has a spectacular aura aboutSilvio Sponza has a spectacular aura aboutSilvio Sponza has a spectacular aura about
Zadani

Znanost ne priznaje astrologiju , a time onda ne priznaje niti diplome astrologa .

Ja nemam diplomu astrologa jer se slažem sa znanstvenicima da je klasična astrologija pseudoznanost , ali mogu učiti te diplomirane astrologe jer imam moju astrološku teoriju link http://www.forum.hr/showthread.php?t=842039
Silvio Sponza je offline   Reply With Quote
Nepročitano 04-03-22, 09:12   #15
New member
 
Zaratustra's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2022
Postovi: 91
Zaratustra will become famous soon enoughZaratustra will become famous soon enoughZaratustra will become famous soon enoughZaratustra will become famous soon enoughZaratustra will become famous soon enoughZaratustra will become famous soon enoughZaratustra will become famous soon enoughZaratustra will become famous soon enoughZaratustra will become famous soon enough
Zadani ZNANOST U POVOJIMA ...

Citat:
Originally Posted by Silvio Sponza Pogledaj Post
Znanost ne priznaje astrologiju , a time onda ne priznaje niti diplome astrologa .
Astrologija ne priznaje znanost...znanost je još u povojima rekao je jedini pametni znanstvenik našeg vremena - Tesla

Astrologija je na tragu a znanost u mraku....vrhunac naše znanosti je nuklearna energija i njen nerješivi opasni otpad....velike li znanosti ...
Zaratustra je offline   Reply With Quote
Nepročitano 05-03-22, 10:51   #16
Guru
 
Silvio Sponza's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2021
Lokacija: Rovinj , Istra , Hrvatska
Postovi: 547
Silvio Sponza has a spectacular aura aboutSilvio Sponza has a spectacular aura aboutSilvio Sponza has a spectacular aura aboutSilvio Sponza has a spectacular aura aboutSilvio Sponza has a spectacular aura aboutSilvio Sponza has a spectacular aura aboutSilvio Sponza has a spectacular aura aboutSilvio Sponza has a spectacular aura aboutSilvio Sponza has a spectacular aura aboutSilvio Sponza has a spectacular aura aboutSilvio Sponza has a spectacular aura aboutSilvio Sponza has a spectacular aura about
Zadani

Citat:
Originally Posted by Zaratustra Pogledaj Post
Astrologija ne priznaje znanost...znanost je još u povojima rekao je jedini pametni znanstvenik našeg vremena - Tesla

Astrologija je na tragu a znanost u mraku....vrhunac naše znanosti je nuklearna energija i njen nerješivi opasni otpad....velike li znanosti ...
Ako je znanost priznala psihologiju onda bi mogla priznati i astrologiju kada bi se u astrologiji ispravilo puno grešaka to jest kada bi se astrologija koregirala i dokazala znanostvenicima da statistički funkcionira ( samim time što u znanosti ima sve više žena link https://hr.n1info.com/znanost/mlade-...ji-na-svijetu/ i dosta žena su zainteresirane za astrologiju , te ako žennske znanstvenice budu željele statistički istražiti astrologiju mala je vjerovatnost da im muški znanstvenici budu mogli to zabraniti ) . Ali astrolozi-gginje koji-e imaju medijski prostor su većinom ti-e koji-e ne žele koregirati greške u astrologiji niti napraviti neka veća statistička istraživanja s astrologijom da bi mogli naći greške nego uće napamet staru klasičnu astrologiju koja u praksi stvara situaciju da sve manje ljudi zanimaju savijeti astrologa , a kada bi ta klasična astrologija bila tična onda bi se to pročulo i puno ljudi bi bili zainteresirani za astrologiju . Na primjer ja sam napravio puno korekcija astrologije s novom teorijom i ne primječujem da bilo tko od astrologa-inja želi statistički provjeriti je li sam uspio napraviti korekcije i astrofoni na kojima su ženske u velikoj prevlasti kada bi željeli mogli bi dati mi priliku da napravim jedno prezentacijisko predavanje da podučim astrologe o mojim korekcijama u astrologiji , te da provjere je li funkcionira u praksi , međutim do sada nije bilo zainteresiranosti od astrološke struke , tako da sve dok bude takva situacija s astrologijom nemoguće je znanstvenoj struci bilo što dokazati o astrologiji . Dakle astrologija ima vrlo slabu društvenu reputaciju jer satrolozi-ginje ( čini se prvenstveno koji imaju medijski prostor ) ne zainteresirani za korekcije astrologije nego čini se da im je zarda iz astrologije prioritet dok su astrološka istraživanja nešto potpuno sporedno , ali na taj način ljudi gube povjerenje u astrologiju i time astrolozi-ginje sve više gube i zaradu , što znači da odbijanje korekcije astrologije dobija društveni kontra efekt da ljudi smatraju astrologijom šarlatanstvom , te omalovažavaju i ismijavaju astrologe- inje , a to povečava ugled znanstvenicima .


Kada hipotetski bi astrolozi-ginje uspijeli koregirati greške u astrologiji onda bi se

takvo nešto pročulo i ljudi bi masovno odlazili na savjet astrolozima , a kada bi

znanstvenici primjetili da je masovna zainteresiranost za astrologijom onda bi

znanstvenici bili ti koji-e bi nastojali-e statistički provjeriti astrologiju jer ni im bilo

čudno kako to da im masa ljudi ne vjeruje da astrologija ne funkcionira .

Prema tome slaba društvena reputacija astrologije je po najviše zbog astrologa-inja ,

a ne zbog znanstvenika-ca
Silvio Sponza je offline   Reply With Quote
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 04:40 sati.
Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0