Alternativa Forum

Štitnjača

Ovo je diskusija na temu Štitnjača u podforumu Autoimune bolesti
Citat: Originally Posted by Jesam Uopće ne vidim gdje je problem. ...

Natrag   Alternativa Forum > Bolesti i liječenje > Autoimune bolesti

Alternativa Forum


Autoimune bolesti Posljedica pretjerane reakcije imunološkog sustava

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 04-08-16, 18:24   #421
Imam rospiju od LOM-ice
 
Piskavac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 40
Piskavac is on distinguished roadPiskavac is on distinguished road
Zadani

Citat:
Originally Posted by Jesam Pogledaj Post
Uopće ne vidim gdje je problem. Ja sam zaposlena i imam još tisućuijednu obvezu pa sam uspjela provoditi i mms protokol (uzima se svakih sat vremena) i sva muguća čišćenja i detoks, pa kud ne bi 3 puta dnevno tako nešto jednostavno.
Uz dobru organizaciju i volju, sve je moguće.

Ako želiš, mogu ti na mail poslati Brownsteinovu knjigu.
Molim te, pošalji je na piskavac@gmail.com


Neformalno upravljanje suptilnije je i dugotrajnije od formalnog i strukturiranog. U neformalnom upravljanju, svatko u granicama svoga znanja i shvaćanja, misli da radi za sebe i svoju ideju. Izvan tih granica, on ustvari radi za onoga, tko zna i shvaća više.



Podijeli post!

Piskavac je offline   Reply With Quote

Nepročitano 16-08-16, 01:06   #422
New member
 
Kora's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2016
Postovi: 2
Kora is on distinguished road
Zadani

Pročitala sam vaše postove o štitnoj ovdje...Uradila sam prvi put nalaze hormona štitne. Nisam imala neke značajnije simptome osim što sam se udebljala za tri mjeseca nekih 6 -7 kg, kvalitet kose mi je oslabio, a sad uočavam i da mi je koža suvlja odnedavno s blagim perutanjem. Gluten i šećer izbacila sam iz ishrane prije dva mjeseca, smanjila sam unos mlijecnih proizvoda na minimum, jednom do dva puta sedmično. Pokušavam da se hranim zdravo, uz svakodnevnu konzumaciju povrca, povremeno uzimam piletinu i ribu, pijem dosta vode, koristim maslinovo, kokosovo, laneno, i ostala zdrava ulja...bademi, itd...rezultat nakon prelaska na ovaj režim ishrane je da se dobro osjećam, a višak kilograma se istopio. Nemam osjećaj umora i pospanosti.
Još nešto da dodam, dugi niz godina unosila sam po minimum soli u ishrani, cijedila sokove od svjezeg povrca-brokoli, kelj, kupus, karfiol, etc-, u zadnje vrijeme koristim himalajsku so.

Može li mala pomoć jer ne znam kako da protumačim nizak nivo T3, on je ispod referentne vrijednosti. Kod doktorke idem naredne sedmice da pogleda nalaze, a vas molim da pogledate i kažete svoje mišljenje...

Nalazi od prije dva dana:

T3-1,15 (ref. 1.30-3.10)
T4- 100,40 (ref. Vr. 66,00-180,00)
FT3- 3,83 (ref. 3,10- 6,80)
FT4- 17,70 (ref. vr. 12,00-22,00)
TSH - 1,04 (ref.vr. 0,27- 4,20)
Anti TPO At 6,94 (ref. 0.00- 34)
Anti TG At 17,68 (ref. 10,00-115,00)

Hvala
Kora je offline   Reply With Quote
Nepročitano 16-08-16, 10:40   #423
......
 
Jesam's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Postovi: 12,649
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Zadani

Ovaj nalaz je još uvijek vrlo dobar, no nešto niže razine T3 (kao i slobodnog T3 - fT3) mogu ukazivati na problem organizma u pretvaranju T4 (neaktivnog hormona) u T3 (aktivni oblik).

Pokušaj se malo suplementirati sa selenom (u obliku selenomethionin) i jodom (lugolova otopina).

Također problem kod konverzije može ležati u niskim razinama željeza, pa svakako provjeri serumsko željezo ali i feritin, te hemoglobin i hematokrit.

Nadalje uzrok može ležati i u zatrovanosti organizma teškim metalima pa svakako preporučujem neki od oblika čišćenje i detoksifikacije - mms, zelena glina ili DMSA (kelator) jer svi smo zagađeni i to maksimalno, što kao posljedica cjepiva, što iz hrane, vode, pića, okoliša, kozmetike itd. Pripazi što stavljaš na kožu - neka to bude isključivo ono što možeš pojesti jer koža je naš najveći organ. Ako imaš amalgame u zubima, svakako ih izvadi kod stručnog stomatologa i tek nakon toga idi na detoks.

Uzroci slabijeg pretvaranje T4 u T3 mogu biti i u jetri (npr. pyrolurija) pa svakako obrati pozornost na njezin ispravan rad i napravi neko čišćenje jetre i antiparazitni program ... tu ima još čitav niz stvari na koje liječnici ne obraćaju pozornost, no za početak je ovo dosta.

Ne znam koliko imaš godina, no estrogenska dominacija može uzrokovati slične probleme koje opisuješ pa bi savjetovala da napraviš barem estradiol - progesteron i vidiš njihov omjer.

Potraži stručnog endokrinologa ili ginekologa koji je otvoren za diskusiju i nije dogmatičan (znam, skoro pa nemoguća misija).
Ima i privatnika koju su nešto kvalitetniji i koji su počeli razumijevati međusobnu povezanost kompletnog endokrinog i imunološkog sustava pa ne tretiraju isključivo simptome nego i traže uzroke.

Ako si iz Zg, preporučujem dr. Sanju Toljan u poliklinici Orlando. Također preporučujem (svakom) da pročita njezinu knjigu Čudesna moć hormona i da se sami educiraju o svom zdravlju tako da s liječnikom mogu kvalitetnije komunicirati i tragati za uzrocima ev. patološkog stanja.


slobodni.net za slobodni svijet



Podijeli post!

Jesam je offline   Reply With Quote
Jesam, hvala ti na korisnom postu!
Kora (16-08-16)
Nepročitano 16-08-16, 15:29   #424
New member
 
Kora's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2016
Postovi: 2
Kora is on distinguished road
Zadani

Hvala na ovim preporukama.
Da, hemoglobin je 135, a hematokrit je 40,4. Oba u okviru referentnih vrijednosti. Imam 42 god.
Ostalo ću provjeriti i zeljezo i progesteron itd..

Da li moze zeolit pomoći za ciscenje organizma, nekad sam ga pila?

Počela sam nedavno opet raditi i Ho'oponopo, nekad prije tri godine sam radila par mjeseci...i prestala.
Kora je offline   Reply With Quote
Nepročitano 17-08-16, 10:11   #425
......
 
Jesam's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Postovi: 12,649
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by Kora Pogledaj Post
Da li moze zeolit pomoći za ciscenje organizma, nekad sam ga pila?
Osobno preferiram glinu (uzimala sam oba pa mogu procijeniti razliku) a i jeftinija je i usput i liječi organizam.

Svakako pročitaj knjigu Raymonda Dextreita Ljekovita moć gline - sve što trebaš znati o primjeni gline, a ona ima čitav niz primjena, ne samo oralno.


slobodni.net za slobodni svijet



Podijeli post!

Jesam je offline   Reply With Quote
Jesam, hvala ti na korisnom postu!
Kora (17-08-16)
Nepročitano 19-08-16, 12:25   #426
Imam rospiju od LOM-ice
 
Piskavac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 40
Piskavac is on distinguished roadPiskavac is on distinguished road
Zadani

Negdje na ovoj temi ili na temi o hpotireozi pisao sam o laksativnom učinku magnezij klorida. On više nema takav učinak na mene, a stalno pijem istu dozu. Tj. pola čajne žličice. Ili malo manje od pola, što je dosta visoka doza, btw.


Neformalno upravljanje suptilnije je i dugotrajnije od formalnog i strukturiranog. U neformalnom upravljanju, svatko u granicama svoga znanja i shvaćanja, misli da radi za sebe i svoju ideju. Izvan tih granica, on ustvari radi za onoga, tko zna i shvaća više.



Podijeli post!

Piskavac je offline   Reply With Quote
Nepročitano 04-12-16, 21:18   #427
Imam rospiju od LOM-ice
 
Piskavac's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2016
Lokacija: Zagreb
Postovi: 40
Piskavac is on distinguished roadPiskavac is on distinguished road
Zadani

Citat:
Originally Posted by Piskavac Pogledaj Post
Pročitao sam cijelu knjigu dr. Carolyn Dean Invisible Minerals prvi dio. Drugi mislim da neču ni čitati. Probat ću saznati što o svemu piše dr. Brownstein... samo kad sam ošo na njegovu web stranicu nisam naletio na baš mnogo članaka. Bit će da ih ne obavljuje puno, nego ih je skupio u onim knigama pa ih prodaje.
Eh... već jako dugo nisam svraćao ovamo, pa samo da kažem da sam u međuvremenu pročitao knjigu dr. Davida Brownsteina koju mi je poslala forumašica ""Jesam"" - i puno ti hvala... mislio sam da je knjiga ipak informativnija, nije da nisam saznao zanimljive detalje, ali mislim da će bit red pretplatiti se na scribd, + neki portal sa znanstvenim člancima i plačat mjesečno za informacije. Ovo što se sazna preko knjiga koje besplatno kolaju Internetom su pola reklame a pola znanstvene činjenice.

Najbolje odsad gledat znanstvene članke i gotovo.

Ali još jednom svejedno ti puno hvala, forumašice JESAM.


Neformalno upravljanje suptilnije je i dugotrajnije od formalnog i strukturiranog. U neformalnom upravljanju, svatko u granicama svoga znanja i shvaćanja, misli da radi za sebe i svoju ideju. Izvan tih granica, on ustvari radi za onoga, tko zna i shvaća više.



Podijeli post!

Piskavac je offline   Reply With Quote
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 08:44 sati.


Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0