Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Autoimune bolesti (http://www.alternativa-forum.com/autoimune-bolesti/)
-   -   Hashimoto, hipotiroide - kako sam izlijecila (http://www.alternativa-forum.com/autoimune-bolesti/8730-hashimoto-hipotiroide-kako-sam-izlijecila.html)

LuckyStar 28-07-14 18:23

Citat:

Originally Posted by Bamakhepa (Post 409446)
zena ih ipak odlucila ne uzimat pa nisam dalje trazio.. Naime nije ih izgleda tako lako precizno pratiti i dozirati, pa dosta ovisi o procjenama samog pacijenta koji onda da bi se bolje osjecao ima potencijal uzeti preveliku dozu, a vece doze hormona mogu vremenom dovesti do nuspojava poput osteoporoze.

hihih ;D ;d :))))
Hvala ti na komentaru :):):)
Da, to je lijecnicima adut, vele ne mogu pratit doziranja :)))
Ja ti Bamakhepa zelim sve najbolje u izlijecenju supruge a ako joj ne bude islo sjeti se ovog posta pa mozes probat ovako kako sam se ja izlijecila.
PS
Ako si procitao moj Protokol jasno ti je da je cilj oslusavanje sopstvenog tijela. KAKO MENI MOZE DOKTOR RECI KAKO SE JA OSJECAM ??!!
Ja kad vidim da mi je vise hormona nego sto je odmah se vratim na predjasnju dozu.
I ja sam ovim protokolima SLOBODNA, SRECNA i ZDRAVA zena opet. Nema ni traga o Hashimoto a tiroidni hormoni su u lijecnickim idealama. }
Opet uprkos sto njihove tabele kazu sve je super. ja sam jos uvjek umorna i nije cudo jer prije kraha tiroidne moj TSH je bio 1,7 a sada je 4,3 a to je previse za mene.
Tako da jos malo da ga vratim na to 1,7 i moju idealu i ovaj umor ce takodje prestat.
Srecno i pamet u glavu. Ebe se doktorima, njima je bitno samo da te stave na njihove terapije i skinu obavezu ako se sta lose desi - rekli bi - ucinili smo sve sto je u nasoj moci.
Ma MRSH ! (doktorima mislim :):)))

Jesam 29-07-14 09:02

Ovaj tvoj protokol nije za vegane i vegetarijance.

Toliko mesine ne bih preporučila nikome u prehrani.

Bamakhepa 29-07-14 09:43

Nis mesu ne fali

LuckyStar 29-07-14 16:05

Citat:

Originally Posted by Jesam (Post 409466)
Ovaj tvoj protokol nije za vegane i vegetarijance.

Toliko mesine ne bih preporučila nikome u prehrani.

Nije Jesam, ovaj protokol je za one kojima tijelo vapi za od bolesti unistenim:
- amino kisjelinama
- omega 3-6-9 mastima
- proteinima
- visokim kolicinama vitamina i minerala (od jetre recimo)
to se "travicama" ne moze dobiti.
A ovdje je borba za zivot jer je tiroidna strasna bolest..

Potom... meso (i riba) NISU STETNI STITNOJ ni organizmu a o tome cu posebno napisat. Ono sto bolesti stitne steti su UGLJENI HIDRATI iz skroba ili secera a da ne pominjemo gluten.. PS analize krvi bolesnika od stitne pokazuju manjak svih nutrenata a ovom dijetom se ubacuju visoke kolicine pa tijelo samo uzima koliko mu treba i koliko moze preraditi u tom trenutku. Zato ne vjerujem u izlijecenje stitne bez mesa i ribe i zalim vege unaprijed.
Ali ako je u pitanju zivot pojeo bi covjek g. a ne jetru ili sniclu.

LuckyStar 29-07-14 16:30

Bamakhepa, vele doktori da porkin ne mogu precizno i lako dozirat.. A mogu li tu njihovu hemikaliju reci mi ? Sami kazu da je potrebno najmanje 4 nedjelje da se vidi radi li. Potom, setaju dozom gore dolje - cesto godinama.
Okreni se oko sebe i vidi sam jel istina ovo !
A prirodan porkin radi prisustva direktnog T3 i radi svoje prirodne molekularne strukture se odmah prima.
Vjeruj mi na rijec da sam prvo 1/3 kapsule osjetila ISTOG TRENA i dobila olaksanje. A ako sam nekad malo prebrzo povecavala dozu odmah sam se vratila na raniju dok se nisam adaptirala.. Dakle radilo se o par sati ili jednom jedinom danu.
Kod doktora kad promasi dozu treba zakazat pa radit analiza pa dobit pristanak pa je to vec par nedjelja da je covjek na pogresnoj dozi.
Ti pricas sa zenom koja SE IZLIJECILA a moje stanje nije bilo sala. Ja ovdje pisem za ljude koji zele da cuju i koji shvataju da jedna pilulica od doktora ne moze da im vrati zdravlje (i zivot). To moraju sami.
Doktor nema u danasnje vrijeme NIMALO SLOBODE. (imam doktora u familiji cak). Doktori ako ne prate naucene protokole mogu biti prozvani za sarlatane. Doktor je treniran da stavi pacijente pod protokol koji je naucio i tacka. Vecina doktora je svjesno sprdnje ali nemaju izbora jer poslije svih ogromnih skola znaju da su i sami prevareni.
A neki ni toliko, nego piche dalje i vele "ucinili smo sve sto smo mogli"
Ako ti je supruga mlada zena greota je da se ne otarasi ove bolestine a moze kad sam ja mislim svako. Morace zrtvovat oko 2 godine al zato moze biti srecna, slobodna zena opet.

PS
Sada cu da editujem razloge za pucanje stitne i dobijanje Hashimoto jer ako to bolesnik razumije onda ce znati kako da ozdravi.
PS2
Jos da ti kazem da supruga ako se odluci da krene sa ovim - moze momentalno preci na prirodne hormone ali za 30 posto nize od kolicine koju je imala na sinteticnim. Jer prirodni hormoni imaju direktan T3 a takodje i T1 T2 i cijelu jednu smjesu koju sintetika nema. Oni su samo T4 i ako tijelo to ne moze da konvertuje - nema poboljsanja nego pogorsanja jer se tijelo napreze nizasta.
Pored ovoga, ja sam misljenja da ako bi tijelo i konvertovalo taj T4 u T3 - to je na kratke staze.
Ne moze se prevariti Bog ! Al djavo pokusava a na nama je da ga mrshemo. ;D

LuckyStar 29-07-14 17:30

Mislila sam da editujem prvi post ali to vise nije moguce pa cu ovdje da se vratim na sami pocetak - NAJBITNIJE.

STA JE RAZLOG za dobijanje hipotiroizma, Hashimoto-a (i HIPERtiroizma) ??
- Moj zakljucak je da to nikad nije samo jedna komponenta nego njih vise. Cak i u naslijednim slucajevima ti ljudi imaju SAMO SKLONOST - dakle moraju da se vise paze nego oni koji je nemaju - ali ne znaci da ce oboljeti.
Evo spisak razloga radi kojih se ove bolestine jave a kao sto rekoh malo kada je samo jedan individualni razlog: u najvecem dijelu je skup stvari sa ove liste.
(zao mi je da sam propustila da kazem ovo na samom pocetku...)
Al ukratko: sve ove bolesti stitne su BOLESTI METABOLIZMA i tacka. (onaj ko ovo shvati je na pola puta do izlijecenja)

RAZLOZI ZA DOBIJANJE Hashimoto, Hipotiroidne i Hipertiroidne

- sklonost radi naslijednog faktora
- hormoralni poremecaj (pubertet, trudnoca, klimaks)
- poremecaji metabolizma znani ili neznani (hipofiza, dijabetes, ne konvertovanje T4 u T3 .. i nepoznato)
- maligna oboljenja na stitnoj ili negdje drugo
- bolesti jetre (masna jetra, hepatitis, ciroza jer se bas u jetri T4 pretvara u T3 i ako ona dobro ne radi, nije problem u stitnoj nego jetri)
- toksinacija ljekovima
- toksinacija iz hrane, kozmetike i okoline
- toksinacija florom i hlorom iz vode
- toksinacija elektro zagadjenjem
- manjak ili visak joda
- manjak nutrenata
- stres
- pilule za kontracepciju

Dakle kao sto rekoh 99 posto je kombinacija ovih faktora.
Ja sam shvatajuci ovo sve ovo eliminisala na nacin o kome pisem.

PS ubacila sam takodje pilule za kontracepciju koje mogu (su kombinaciji ostalih cesto neizbjeznih faktora biti okidac!)
Menadzerka od moje bioloske radnje mi je rekla da se izlijecila od istog problema i da joj je homeopatkinja rekla da odmah prestane za antiBejbi pilulama. To je i ucinila a koristila ih je cio zivot, tad je imala oko 35 godina. Ja ih nisam nikad koristila jer sam kao klinka probala i dobijala krvarenja van ciklusa i potom nikad vise od to mjesec, dva.
Ova menadzerka se izlijecila za 4 godine i napravila ogromne promjene u svom zivotu kao sto je promjena posla i tako je iz komercijalne firme zavrsila u radnji organske ishrane.
A mozda najljepse sto sam cula je da kad je batalila pilule i popravila stitnu - ostala trudna i to ne planirano :):):)
Sada je mama :)

Moje alhemijsko objasnjenje za bataljivanje antiBejbi pilula bi bilo u ravni sa ostatkom sto sam pisala. Ako su hormoni (stitne jel') vec poremeceni a oni uticu na sve hormone u orgaznizmu ukljucujuci POLNE .. udar na tijelo sa sintetickim polnim hormonima u obliku antiBejbi jos vise zbune metaboliku i pogorsaju stanje.
Poznato je da zene oboljele od stitne tesko mogu ostati trudne a antiBejbi salju lazan signal da su polni hormoni poviseni i tijelo je u totalnom haosu.

Zato odmah prekinite tablete za kontracepciju jer je sansa da ostanete (nezeljeno) trudne majusna ako imate problem sa stitnom a ako se bojite ondah jednostavno gumica.

LuckyStar 29-07-14 18:49

FAZA 3 - fanaticno sprovodjenje mjera iz faze 1 i 2 i posmatranje organizma

Kod mene je Faza 1 trajala mjesec dana, kao i faza 2 a takodje i faza 3.
Dakle, treci mjesec vecina simptoma ce nestati: moj san je bio regulisan, umor u mnogo zdravijoj mjeri, koncetnracija znatno poboljsana itd.
Sada sam bila spremna na Fazu 4.

FAZA 4 - normalizacija stanja i vracanje u non-bolesnicki zivot

Dakle ovo je kod mene bio bukvalno 4-i mjesec ali ako se osjecate da se niste stabilizovali onda produzite mjere. Ja sam poslije 4 mjececa uradila analize i na moje veliko iznanedjenje - HASHIMOTO JE NESTAO. Dakle POSLIJE SAMO 3 MJESECA nalazi nisu vise pokazivali povisena anti-tijela !!
Ali rezultat je moja doktorka saopstila na tako hladan nacin da ja nisam povjerovala u to. Onda je pocelo ubjedjivanje jer njihovim nalazima ne vjerujem nista, da bi prokomentarisala sa "pa nekad se tijelo samo vrati" :d;D ;D ;D
Kako sam tada vec bila kao preporodjena nije mi ostajalo nista nego da povjerujem nalazima. Hashimoto je nestao, moje tijelo vise na napada samo sebe a sad je red na proizvodnju svojih hormona !

LuckyStar 29-07-14 19:27

Faza 5 - izlijecenje i odrzavanje

Nastavila sam sa svim mjerama i u 5-om mjesecu bez iznimke. Nalaz u 4-om mjesecu je pokazao jak pad TSH na nekih 23 (od 63/4) i povecanje T4 i T3 - to se slagalo sa onim kako sam se ja osjecala.
Peti i sesti mjesec od pocetka terapije sam nastavila sa rezimom i ulazeci u 7 mjesec opet sam uradila analize. TSH smanjen na nekih 12 a T4 i T3 povecani do skoro normale.

Opet sam nastavila sa protokolom malo fleksibilnijim sto se tice ishrane. Uvela sam rizu i krompir i ostala jos narednih 5 mjeseci. Trebao mi je jednostavno predah. Nazalost kilogrami su poceli da se slazu, opet sam se ugojila.
Nesto prije godinu dana po pocinjanu rezima sam pocela da SMANJUJEM DOZU PORKINA. Po shemi po kojoj sam je gradila, dakle za 1/3 ili 1/4 manje pa tako sljedece pola godine dok nisam dosla do NULA hormona.
Uskoro pocinje moj 4-i mjecec bez hormona i upravo sa radila analize koje ne pokazuju da se stanje pogorsalo - dakle moje tijelo opskrbava samo hormonima koje treba. Iako 3 puna mjeseca bez hormona moji nalazi su isti kao kad sam bila pod njima.

U naredno vrijeme ocekujem da se T4 i T3 nastave rasti (iako su sada po tabelama u normali ali ja jos imam umor !) jer nema Hashimoto vec godinu dana a organizam se ocistio i spreman je da proizvodi koliko mu treba.

Dakle sazime bi bio ovakav:
- sest mjeseci dovodjenje u normalno stanje
- sest mjeseci odrzavanje tog stanja
- sest mjesec spustanje sa hormonima
- vec 4-i mjesec bez hormona a nalazi su uprkos tome bolji za 30 posto !! Sada je recimo TSH samo 4,3 a to je u rangu normalnog labaratorija sto se tice.
Mene sto se tice NIJE DOBAR jer moj TSH prije bolesti je bio 1,7 sto objasnjava moj umor koji je jos uvjek !

Sada vec 4-i mjesec bez hormona, racunam da cu u skoroj buducnosti dotjerati TSH na moju normalnu vrijednost i time se rijesiti umora koji jos osjecam.
( a mogla bi prestat pustit i piti alkohol, a takodje grijeh na sladolede (secer/laktoza/toksini) ... )

PS
Ko moze (ja nisam takav karakter, srdacno preporucujem prestanak pusenje i alkohol ! Ja nisam ni u jednoj fazi :( ... A mislim da sam i to mogla da bih sada pucala od zdravlja. Jer jetra mora da se bakce sa nikotinskim tvarima i alkoholom a ima tako prioritentni posao .. :(
Ako ne pusite i ne pijete - vase sanse su mozda i 50 posto brze za ozdravljenje nego moje !!)

LuckyStar 29-07-14 19:41

Faza 5 - izlijecenje i odrzavanje - volume 2

Dakle, ja sebe smartam izlijecenom. Hashimoto je nestao a hormoni su u normali. Nazalost, (bogu hvala da je ovo anonimno) moji poroci za duvanom i alkoholom nikad nisu prestali :(
Jos prije par mjeseci su mi dolazile alhemisticke misli da se necu totalno izlijeciti ako ne prestanem sa porocima. Posto ja nikad nisam prestala, mozda samo smanjivala - a umor je jos tu - mislim se za ponovni preokret u zivotu.
Da batalim te poroke.
Sada razmisljam o razlozima radi koji toliko pusim i pijem.
Mislim da bi mi promjena sredine na malo duze vrijeme prijala pa planove pravim u tom pravcu.
Svjesna sam da jetra ne moze konvertirati T4 u T3 ako je zauzeta toksinima iz duvana i alkohola. Pa moje tijelo je vec uradilo cudo i moram to ispostovat.
Apelujem na one jaceg karaktera da batale ovo oboje ako mogu !
Jetra je ORGAN KOJI PROIZVODI VAMA POTREBAN HORMON STITNE a ne sama stitna.
Jer ako jetra ne moze konvertovat ono sto sitna proizvede sve je uzaludno.
Meni neka je bog u pomoci da se rijesim poroka. Amen.

LuckyStar 29-07-14 20:07

- San i odmaranje

Ovo je tako zanimarivano a toliko je bitno. Razlog je to sto se tijelo regenerise U TOKU SNA. Ako ne spavate dobro onda se ono ne moze samo-regenerisati i nista od vaseg truda nece imati pomaka.
Sljedeca bitna stavka je da odnos sna i tijela trebate da posmatrate kao totalno programiran 24h patron u kome tijelo svaki sat daje prioritet jednom od organa za maksimalan RAD I ODMOR.
Nocne sate tijelo daje svakom organu ponaosob za ODMOR a dnevne za RAD. Tako da se tacno zna kad je neki organ u maksimalnom radu ili odmoru - ima na internetu tekstova o tome.
Ovo objasnjava zasto velim da kad god osjetite potrebu za snom morate odmah u krevet. Mozda vam u tom trenutku neki organ obradjuje nesto jako potrebno i treba mu priustiti dobar protok krvi i mir da to obavi. Ili nocni san gdje se organi odmaraju izbacivajuci sve otrove kojih su se oslobodili.


Bez obzira na fazu u kojoj ste, recimo faza u kojoj ne mozete da spavate - morate leci prije 22h. Jednostavno, ugasite svjetla i zamracite a ako u 21h krenete sa citanjem neke knjige san u 22h je skoro zagarantovan. Jer ako se ne osjecate spremnim za san - mozete opustanjem tijela i misica navesti tijelo u to stanje.
Nemojte brinutii ako se u toku noci probudite, popijte casu vode i opet u krevet dok ne utonete.
San u toku dana nije isti kao u toku noci jer je tijelo programirano za de-tox u toku noci. U fazi 1 - nemojte razmisljat o tome nego spavajte svaki put kad tijelo salje signal. Kasnije okrenite na 22h shemu. Nije bitno ako se probudite u 5h, nalijte se svjeze cijedjenim vocem/povrcem i opet u krevet. Zaboravite na sat u pocetku oporavka i pratite sopstveno tijelo.

Slobodno vrijeme provedite onako kako vam prija, nije bitno sta je to. Mozda setnja, sport ili shoping ili ciscenje stana. Ono sto vam valja uradite.
Sve to ce vas osloboditi STRESA je ok. Odmarajte se onako kako vama odgovara.


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 21:13 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0