Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Autoimune bolesti (http://www.alternativa-forum.com/autoimune-bolesti/)
-   -   Hashimoto, hipotiroide - kako sam izlijecila (http://www.alternativa-forum.com/autoimune-bolesti/8730-hashimoto-hipotiroide-kako-sam-izlijecila.html)

LuckyStar 25-10-14 12:43

Adamina bella, samo da znas kakav divan osmjeh si napravila na mom licu :)
Da, kako kazes "duhovni dio je najbitniji za ozdravljenje".
Jadna bih ja bila da sam boga izigravala i mislila da sam najpametnija, da sve znam. da nauka zna, da doktori znaju. SAMO BOG ZNA i samo on lijeci jer mi je pokazao put.
PS Neka te Adamina prati bozji blagoslov i andjeli cuvari, amin. :*
... Pisem kasnije nastavak moje borbe. LJubac : *
... "duhovni dio je najbitniji za ozdravljenje."

LuckyStar 27-10-14 21:22

Ovdje cu da kazem o nastavku mojeg stanja, mjerenjima joda, promjenama u dijeti i slabostima..

Moji nalazi za stitnu su bili u ravni normalnih u julu, TSH 4,6, T4 9,6 i isto i T3. To je bilo poslije 2 mjeseca da sam prekinula prirodne hormore (Porkin).
Mojim insistiranjem jer sam ipak bila umorna, je pregledan Magnezijum, Vitamin D, Calcijum i Jod.
Vit. D. je bio katastrofa samo 23 od najmanje 60, magnezijum nesto ispod minimuma ali opet ispod kao i Kalcijum.
Uradim takodje i test 24h za jodijum, dakle 24h sam skupljala mokracu jer ovdje kod mene tako jedino mjere jod. Jod 394 a refer. 39-353 dakle znatno povisen.
Povisen jod takodje ne valja za stitnu kao ni manjak.

Onda sjedoh i razmislih o ovim rezultatima jer od moje doktorke iako sam je promjenila i imam novu malo valjde imam uprkos sto je homeopata.
Posto jedem dosta ribe i morskih plodova, ocekivala sam dobar jod jer plus koristim i sirovu morsku so, onu za kisjelenje mokru i sivu - nepreradjenu. Ali se opet iznenadih da je jod tako visok. Potom mi nema logike da magnezijum koji se takodje nalazi puno u skoljkama i morskim plodovima bude manjak ako je jod visak a takodje i vitamin D kao i kalcijum.

Moj zakljucak je da je to ne radi toga sto ne unosim dovoljno ili unosim previse ishranom nego sto to sto ja jedem moj jadni organizam ne moze da obradi. Tako imam manjak iako ne bi trebalo da bude za ova 3 elementa, a za jod takodje ako organizam radi visak izbaci. Ja ne jedem nista vise nego cak manje morskih plodova nego prije.

A sto meni ovako organizam shteka i sto moju hranu ne moze da preradi i izbaci visak i sto mu nije dosta moja super zdrava ishrana da nema manjak ?
Sada to izucavam i mislim da je stvar oko jetre jer je ona kljucna za pravljenje hormona za stitnu i obradu svih materija.
Ona prvo mora izbacivat toksine a ja pusim i pijem (vino, cesto oko 1 bocu dnevno). Kako sa ukinula prirodne hormone tako jetra mora da pravi i hormone za stitnu i maksimalno je opterecena. Moja jetra radi pusenja i alkohola i skrhana bolestima ne moze da obradi materije i tako je nesto u manjku nesto u visku.

Ovdje savjerujem svima koji mogu da batale pusenje i alkohol da bi jetra mogla da proizvede hormone stitne i da obradi ostatak vitamina i tvari.
Znajuci ovo, moram polako bataliti i cigare i alkohol jer mislim da bez toga mogu ovako bolesna da budem godinama..

PS
Evo link sa kojim sam pratila moju ishranu i zacudo iako nekad covjek misli da se super hrani, veoma cesto je lista bila ne popunjena !!
Testirajte sebe na jedno 2 sedmice da vidite sta vam nedostaje... ne engleskom je ali mozete uz pomoc googla upisati vasu ishranu.
https://cronometer.com/

LuckyStar 27-10-14 21:26

JOD test 24h

Ma ne vjerujem u ovaj test, ili vjerujem koliko u ostale a to je cisto onako da se moze porediti licno stanje nezavisno od njihovih tabela.
Ovdje se skuplja mokraca za 24h i onda po onom sto tijelo odbacuje oni zakljucuju koliko je joda u tijelu.
Kada znaju oni kako se tijelo ponasa i kad ce izbaciti jod a kad nece.
Meni je ovaj test (ko i ostali, glupost), tijelo ce jednog dana izbaciti vise drugog manje jer je tijelo kompleksan sistem i samo on zna kod mu odgovara u skladu sa milijon drugih procesa izbacit ili ne izbacit jod.
Pos.... im se na nauku.

Jesam 28-10-14 10:25

Citat:

Originally Posted by LuckyStar (Post 412530)
Da, pogledala sam tu Germansku Novu medicinu, koja koliko sam shvatila, prica da je u osnovi svake bolesti neki psiholoski problem. Takodje da je osnova bolesti neka losa karma itd. Ali ta GNM je vise filozofija nego konkretni, efikasni savjeti za ozdravljenje. Sve se svodi na tesku filozofiju za koju bolesnik nema snage, koncetracije i volje.

:confused-smiley-013

Ne znam što si gledala ali GNM sigurno ne jer ona uopće ne govori ni o karmi ni o psihološkim problemima a ponajmanje se radi o teškoj filozofiji nego o konkretnim biološkim konfliktima - sve znanstveno dokazivo i provjereno i vidljivi su na mozgu kao hamerovi krugovi ako se napravi CT.

Jesam 28-10-14 10:32

Citat:

Originally Posted by LuckyStar (Post 414982)
Ovdje savjerujem svima koji mogu da batale pusenje i alkohol da bi jetra mogla da proizvede hormone stitne i da obradi ostatak vitamina i tvari.
Znajuci ovo, moram polako bataliti i cigare i alkohol jer mislim da bez toga mogu ovako bolesna da budem godinama..

Jetra ne proizvodi hormone štitnjače. :confused-smiley-013

To što ti je manjak D vitamina i kalcija je znak da ti i dalje štitnjača ne radi kako treba, bez obzira na nalaze koji ne moraju biti jedini referentni. (dakle, moraš ipak bogu uložiti reklamaciju jer nije baš dobro odradio posao)

Alkohol i pušenje nisu dobri nikome a ponajmanje onima sa slabom štitnjačom.

LuckyStar 28-10-14 10:38

Cao Jesam, vidjela sam ta GNM ali me ne interesuje jer imam vodilju (Isus) pa cu uloziti reklamaciju ;D ... nadam se ti si zdravo i veselo, pozdrav.

LuckyStar 28-10-14 10:43

Vit. D ... nisam znala za vezu njega i stitnjace i cudila se kako i pored dugih boravaka na moru cak i tokom zime i ishrane ribom on je bio tako drasticno nizak.
Nasla sam dobar text koji fino kaze da bez vit. D koji organizam sam pravi, dakle lishe suplimenata nema zdravitka od stitne. Meni vjerovatno treba jako puno boravka na suncu da bi organizam popunio bolestima istrosenu rezervu.
http://kriscarr.com/blog-video/thyro...perthyroidism/

Adamina 28-10-14 14:35

LuckyStar, ako piješ bocu vina na dan zar to nije alkoholizam? Možda ti ne bi bilo loše napraviti antiparazitni program.

vania 28-10-14 21:23

Citat:

Originally Posted by LuckyStar (Post 414998)
Cao Jesam, vidjela sam ta GNM ali me ne interesuje jer imam vodilju (Isus) pa cu uloziti reklamaciju ;D ... nadam se ti si zdravo i veselo, pozdrav.


Možda ti je vodilja (Isus) pokazao put do GNM, nikad ne znaš, tako da ništa ne treba odbacivati :smilie_smile:

LuckyStar 29-10-14 18:29

Citat:

Originally Posted by Adamina (Post 415027)
LuckyStar, ako piješ bocu vina na dan zar to nije alkoholizam?

Pa vele jeste valjda mada su od case na dan pomjerili cak i na 5-6 casa, a njima vjerujem nula. Pricali su i jedno jaje najvise sedmicno da bi prodavali proteinske praskove pa sad kao pa nije lose jedno jaje dnevno.
Pa vele dobro je bijelo meso da bi prodavali hormonsku piletinu za 2-3 evra kilo itd itd

Meni boca vina ne smeta ali izgleda smeta mojoj stitnoj. Ja se inace redovno cekiram da vidim mogu li bez alkohola: recimo otputujem negdje i kazem e sada nema lokanja 2 nedjelje i uopste nemam problem. Ja mogu sa i bez a pijem radi opustanja jer mislim da je bolje da sljustim bocu vina dnevno nego njihove ljekove. Da, znam da je ovo malo previse ali nije bas svaki dan da popijem bocu al od mjesec dana 20 dana popijem.
Trebalo bi to da maknem na jednu casu dnevno radi stitne i plus cigare pusim skoro 2 pakle...


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 21:59 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0