Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Autoimune bolesti (http://www.alternativa-forum.com/autoimune-bolesti/)
-   -   Hashimoto, hipotiroide - kako sam izlijecila (http://www.alternativa-forum.com/autoimune-bolesti/8730-hashimoto-hipotiroide-kako-sam-izlijecila.html)

LuckyStar 27-07-14 16:40

Hashimoto, hipotiroide - kako sam izlijecila
 
Meni su ove bolesti toliko razorile organizam da su i specijalisti napisali "ozbiljno stanje" jer sam odbila terapiju sintetickim hormonima, pa su se bojali ishoda. (PS njih nije briga ako ti umres nego ih briga samo da ti KORISTIS ZVANICNU terapiju a ostalo se sve zna zataskati medicinskim isprikama !!)
.... Anti-tijela su bila oko 350 a TSH 63 (od do 4,5 normalnih) a T3/4 u tragovima.
Temperatura tijela mi je bila po 34,5 (dakle metabolizam stravicno spor, a to se povecavalo kad jedem ili pijem alkohol na 35,5 - 36C.

Moj oporavak moram razdijelit u pod naslove jer je stvar jako slozena. Tako da cu ovdje pisati o sljedecim stvarima malo po malo dok ne zavrsim. (Takodje, nema sanse da ja mogu opisat zasto nesto ne ili da - sve u tancine ! Ali mogu MOJE ISKUSTVO a vi posmatrajte svoje tijelo i uzmite ono sto vam odgovara. Jer kad bih se zaplitala u "naucna" objasnjavanja il alternativna - kraja ne bi bilo. Neke stvari jednostavno - RADE - a da nikom nije jasno kako. A nauka mijenja preporuke iz dana u dan tako da je tu slaba vajda.)

- Simptomi
- Odluka da poslusam tijelo i pozovem u pomoc prirodu ( i Boga)
- Faze izlijecenja
- Prirodni hormoni - protokol
- Ishrana
- Sport i sauna
- San i odmaranje
- Suplimenti
- Testiranja i posmatranje sopstvenog tijela
- Oporavak
- Izlijecenje i odrzavanje

LuckyStar 27-07-14 16:58

SIMPTOMI:

- strasan umor - odlazak do samoposluge 100m udaljene i trgovanje me kostalo sate odmaranja.
- nesanica - i kosmari sa trzanjem tijela - dva mjeseca nisam spavala dok nisam krenula sa prirodnim hormonima koji su to vec za mjesec popravili na normalan san
- uzasna hladnoca - temperatura tijela izmedju 34.5 i 35,5 smrzavala sam se konstantno a po izlasku van tresla me groznica. Jedini lijek je bio lezanje ispod elektricnog cebeta sa malom grijalicom koja je udarala na glavu.
- zujanje u usima - konstantno i bez prestanka i samo se jacina smanjivala ili povecavala
- osjecaj da mi nesto stoji u grlu - problem sa gutanjem
- memorija na nuli - krenem u kuhinju i ne sjecam se sta sam htjela
- osjecaj da sam "van ovog svijeta", da lelujam tamo negdje u nekoj nepoznatoj orbiti
- dijareja - nisam mogla da kontrolisem stolicu. Tog trena sam morala u WC inace katastrofa.
- dermatitis - lice osuto, ljustenje i svrab
- kosa opadanje - uzasno puno i po cijeloj kuci
- kapci podbuli kao i cijelo lice
- otuzan pogled u ocima ko sto imaju svi hipotiroidni
itd

LuckyStar 27-07-14 17:11

ODLUKA - da pozovom u pomoc prirodu (i Boga)

... Gledajuci nasta sam dosla i potpuno svjesna da mi je zivot u pitanju, rekla sam sebi - nije mi jos vrijeme za umiranje ni na brze ni na spore staze. Hocu ono sto je moje natrag (zdravlje sto mi je Bog dao !) i hocu slobodu koju imaju zdrave osobe. Hocu opet da budem bezbrizna i uzivam u svom tijelu. Ova nocna mora - NIJE MOJA - i pobijedicu je i uzeti ono sto je moje. Amen.

FAZE IZLIJECENJA

Faza 1 - vadjenje organizma iz opsteg alarma i stabilizacija

- zaustavljanje napada sopstvenog tijela na tiroidnu momentalnim koriscenjem prirodnih hormona
sto ce donijeti regulaciju sna i smirivanje organizma
- momentalno izbacivanje psenicnih proizvoda, svih preradjevina, secera i mlijecnih proizvoda
- odbacivanje svih sredstava za licnu higijenu i zamjena za ne toksicne (domaci sapun, maslinovo ulje, bikarbona za zube)
- otvaranje bolovanja i prekid bilo kojih stresnih aktivnosti

Faza 2 - opskrbljavanje organizma hranljivim materijama i detox

- Kupovanje "slow juicer" i ishrana bogata proteinima a voda kako iz cesme tako iz boca zamjenjena vodom iz sokova
- Anti - parazitni program
- Ciscenje jetre program
- Intezivan sport sa saunom
- Boravak na svjezem vazduhu

Faza 3 - fanaticno sprovodjenje mjera iz faze 1 i 2 i posmatranje organizma

Faza 4 - normalizacija stanja i vracanje u non-bolesnicki zivot

- lagano uvodjenje u bogatiju ishranu
- lagano prihvacanje dnevnih obaveza

Faza 5 - izlijecenje i odrzavanje

- Koliko god zvanicni testovi nisu mjerilo za stanje ako se dobro osjecate i ako testovi pokazuju parametre u "normalnom rangu" onda to treba odrzati.
U ovom odjeljku cu pisati kako ..

LuckyStar 27-07-14 17:31

PRIRODNI HORMONI - protokol
(Link za kupovinu hormona je poslan moderatorima Jesam i
Adamina, slobodno ga mozete slati dalje ali nemojte javno kao link jer je pharma unistila ranije firme tjerajuci ih da mijenjaju formulu a time i efektivitet)

.. Bila sam svjesna da bez dodatnih hormona ne mogu suzbiti ALARM koje je moje tijelo slalo (citaj simptome) i daljnju destrukciju. Al kako to zaustaviti da gore ne napravim.
Prvi korak je bio dati tijelu prirodne hormone i zaustaviti proces samo-unistavanja. To sam postigla narucujuci hormone koji se dobijaju od svinje "porkine" (ostavicu moderatorima link za one koje sam ja koristila, a razlog sto ovdje necu da ga postiram je to sto su par brendova unistili kad su postali popularni ! Dakle, molim moderatore da lajkaju ovaj post da bih im poslala linkove)

Narucim "porkin" brzom postom, za 3 dana mi je bio kuci. Odmah uzmem 1/3 kapsule i tada shvatim DIVNU ISTINU: to je to ja cu se izlijeciti.
Ma dok mi se kapsula topila ispod jezika, odmah mi bolje - moje jadno tijelo nije ni stizalo da izbroji koliko je dobilo nego je samo progutalo to sto mu treba i vratilo se u zivot tog trena ! Poslije 3-4 sata shvatim dobitkom enegrije i vracanjem osmijeha na licu - da ne haluciniram nego da JE TO TO :). Tijelo je napokon dobilo ono sto mu treba i zahvalilo mi veoma istog momenta.

Nisam mogla da vjerujem da stvari mogu biti tako lake ?!
Jos sam bila sumljicava taj prvi dan ali poslije par dana ja pocnem DA SPAVAM ! Otprilike poslije sedmice, od sna koji je bio po sat-dva pocnem polako na 3-4 sata a vec poslije 10 dana na PUNIH SEST. To je bilo nevjerovatno za mene koja nisam spavala dva mjeseca poslije totalnog kraha sa stitnom.
Poslije mjesec sam imala normalan, miran san od 8 sati (i plus par sati u toku dana !)

LuckyStar 27-07-14 17:47

Pripodni hormoni - PROTOKOL
(link za kupovinu poslan moderatorima Jesam i Adamina)

PRVI MJESEC
- Poceti sa 1/3 kapsule i ne vise. Staviti 1/3 kapsule u cajnu kasicicu i potom pod jezik dok se ne rastopi. Ovako raditi bar 7 a moze i 10 dana.
- Potom povecati na 1/2 kapsule i to raditi 7 ili 10 dana
- Potom povecati na 2/3 kapsule i to radito 7 ili 10 dana
- Nakon mjeseca dana preci na cijelu kapsulu takodje na 7 ili 10 dana.
Rezultat: uspostavljanje zdravog sna sa krajnjim rezultatom mirno prospavane noci. Ovdje moj iscrpljeni organizam ima za potrebu spavanje i u toku dana sto sam mi velikodusno priustila. Spavala sam svaki put kad osjetim potrebu bez obzira na vrijeme i sat. Ako sam se osjecala da moram spavat 3 sata nakon budjenja - ja sam spavala. Ako sam se osjecala da moram spavat opet poslije 2 sata - ja sam spavala.
Sve ono sto nisam ja sam nadoknadila dok li sam pocela porkin. Sat i vrijeme nijesu postojali nego MOJE POTREBE.
Dakle, ispostovat svoje stanje i manut se formula i samo pratit svoj organizam i UGODITI MU.
Dakle 2, nema razmisljanja o tome: "Jao necu moci spavat nocas" nego dok signe san - bez obzira na doba dana - odmah u krevet i - SPAVATI.
SAT TOTALNO ZABORAVITI. Samo svoje tijelo slusati. Pa iako ne bude sna onda kad normalnan svijet spava - znajte da ste spavali ONDA KAD JE VAMA BILO POTREBNO.
Jer u snu se VAS ORGANIZAM BORI SA UZASNOM BOLESCU i on vam sam kaze kad je u napadu na bolest i smanji sve ostale funkcije.
Dakle, u 11h ili 23 ili 14 ili 2h ili bilo koje vrijeme - ako se osjecate da morate spavat, zaboravite na sat i - SPAVAJTE.
San u normalno vrijeme je nesto o cemu cete misliti ONDA KAD BUDETE BILI NORMALNI. Do tad, slusajte tijelo i spavajte nezavisno od sata !

DRUGI MJESEC
Isti patron povjecavanja. Dakle prve sedmice cijela kapsula + 1/3 ILI 1/4.
Druga sedmica cijela kapsula + 1/3 ili 1/2.
Treca sedmica cijela kapsula + 2/3 ili 3/4.
Cetvrta sedmica - 2 kapsule.

TRECI MJESEC - isti protokol poceti sa ove dvije osnovne kapsule do 3 ili do onda dok se ne budete poceli osjecati DOBRO ! Dakle, povecavajte dozu dok se ne budete osjecali mirno i fino. Ako osjetite uznemirenost onda ste dostigli svoj maksimum i vratite se na predjasnju dozu.

CETVRTI, pet-i i sesti-i mjesec - odrzavajte dozu koja vam prija. Dakle, ja sam bila na 3 kapsule dnevno kao moj maksimum u ovom lijecenju i to sam postigla za prva 3 mjececa. To sam potom odrzavala jos 3 mjeseca gok se tijelo nije potpuno stabilizovalo !! Vi vidite za sebe koliko ce trajati faza u kojoj ce te se osjecati kao prije bolesti. Ostavite potom tijelo bar 3 mjeseca na toj ravni a potom pristupite smanjivanju kapsula.

SEDMI MJESEC pa na dalje (ovako je bilo kod mene) - se smanjuje doza (istim redoslijedom otprilike) dok se ne dodje do nule.
Jer cilj hormona je samo stabilizacija i dovodjenje tijela u stanje da moze ponovo proizvodit normalnu kolicinu hormona. Ali prije smanjivanja kapsula morate dovesti organizam u stanje stabilizacije i osnaziti ga da sam pocne da proizvodi ove hormone.

PS
... Nemojte zuriti u povecavanju doze, jer vam moze smetati prebrzo doziranje, recimo da srce pocne jace da radi ili da se osjecate kao drogirani. Ali ako se i to desi, nema brige to su samo propratni simptomi jer tijelo odjednom dobija hormon. Ali slobodno mozete laganije jer oporavak nije u ovim porkin suplimentima nego na drugoj strani.

Uloga porkina je da zaustavi sopstveno tijelo od napada na samo sebe (Hashimoto) i da se OPORAVI od deficita hormona i potresa. Porkin samo treba da stabilizuje stanje da bi se pristupilo oporavku koji ce ici do korijena metabolickog procesa.

Zasto porkin (a moze i bovine, dakle hormon proizveden od krava) a ne sinteticki ? Jer sinteticki zavara jedno vrijeme tijelo ako cak i bude poboljsanja da bi se ono poslije nekog vremena bukvalno raspalo na sve strane. Prirodan hormon je koriscen prije sintetike i nema te posljedice jer ga nisu proizvele labaratorije nego Bog.

O vrstama prirodnog hormona:
http://en.wikipedia.org/wiki/Desiccated_thyroid_extract

LuckyStar 27-07-14 17:54

PRIRODNI HORMONI - protokol HIPER stanje ??!!

Sa obzirom da i zvanicna medicina daje sinteticke hormone za HIPERtidoidu (jos jedna paradoksalna medicinska stvar..) mozda ovaj protokol moze suzbiti i HIPER funkciju stitne ? (Ovo samo nagadjam jer ako se nekom vec preporujuju sinteticki hormonii za HIPER sto onda ne bi i taj neko probao sa prirodnim ??)

LuckyStar 27-07-14 17:57

ISHRANA

E ovdje pocinje onaj pravi napad na bolest !! Koriscenje prirodnih ili sinteticnih hormona je samo stabilizovanje stanja. Izlijecenje lezi u ishrani kojom cemo tijelo osloboditi toksina i opskrbiti materijama da se samo izbori.

Faza 1 - vadjenje organizma iz opsteg alarma i stabilizacija

- Prva stvar je momentalno odbacivanje proizvoda od danasnje psenice (ali i alternativnih sorti) i uopste zitarica - radi glutena.
- totalno i apsolutno izbcivanje svih preradjenih proizvoda. Dakle, nikakvi preradjeni sokovi ili flasirana voda (ps o ovom vise kasnije..) ili preradjeni proizvodi (salame, industrijski sirevi, gotova jela, konzerve i staklenke... itd)
U ovoj fazi br. 1 - samo voce i povrce i CISTO MESO I RIBA - sardine u konzervi + losos + skusa (makrel) se mogu koristiti.
Onaj ko moze neka kupuje koliko je god moguce BIOLOSKO. Ako ne mozete onda se sluzite trikovima da bar 50 posto imate biolosko:
- losos u konzervi je vecinom divlje uhvacen i pripremljen na samom brodu.
- crni i bijeli luk se uzgaja bez hemikalija jer ga zivotinjice ne vole, takodje i banane, avokado, narandze, mandarine, lubenice, persun, celer, origano, pecurke i ostali zacini - sansa je mala da imaju hemije. Dakle, to kupujte u normalnim radnjama.
- Riba morskog porijekla cak i iako se neka gaji u ribarnicima pri moru - opet uzima nesto od morskih strujanja pa ima dobrobit. Mushule, ostrige, i razne ribe koje se gaje pri ribnjacima na moru se mogu jesti u ovoj dijeti.
Ali najbolje su ribe koje se ne mogu gajiti u ribarnicima pri moru, proispitajte se sta je dobro to gdje zivite.

U ovoj fazi 1 - hrana treba da bude oslobodjena svih preradjenih proizvoda. Samo cisto meso, riba, voce i povrce.
Jer organizam treba da se stabilizuje a to mora polako. Dakle, par zdravih obroka bi izgledali ovako:

DORUCAK: bioloska jaja, domaca kobasica
ili
snicla sa pecurkama
ili
dzigerica sa lukom, bijelim i porilukom (prazilukom) i sargarepom, bijela dzigerica (pluca) dobro kuvana pa obradjena u gulash.
ili
salata krastavac/paprika/paradajiz sa feta sirom
ili
palacinke od kokosovog brasna (recept kasnije)
ili
Salata od raznog voca

RUCAK:
- bilo sta iz "dorucak" jelovnika
- supe (bez vegete !) od mesa, ribe ili povrca
- Meso ili riba sa brzo dinstanim povrcem po izboru (ovdje ISKLJUCITI kupusarke (kupus, karfiol, brokoli... itd) a staviti pecurke, sargarepu, persun, papriku, tikvu, spanac, blitvu..) ili
salata od rotvica, zelene salate, avokada, paprike, paradajiza, bosiljka ili bilo kog drugog zacina, listovi divljeg bilja: ruzmarin, pelim..,)
- jogurt (kefir) sa krastavcima, biljem

Vecera: - bilo sta iz "dorucak" ili "rucak" jelovnika

Ovaj jelovnik najblizi je dijetama poput LCHF (low carb high fat) ili Paleo i slicno. Pogledajte recepte za takve dijete.

*** Ali takodje ako vam je stanje jako ozbiljno a posebno ako ste se uzasno ugojili - mozete uraditi ATKINS (dijeta sa samo 15gr ugljeno-hidrata) bar prve dvije nedjelje. Ako vam organizam nije totalno iscrpljen onda produzite na cio mjesec pa predjite na Fazu 2. Cak preporucujem prvo Atkins pa onda gornji jelovnik pa tek Faza 2 sa sokovima.
(Radi toga sto ATKINS uzasno ZBUNI BOLEST jer direkto utice na metabolizam, tako da se sa "ketosis" (tjeranjem tijela ga koristi masnoce kao gorivo umjesto secera TIJELO SAMO RESTARTA. Napadi anti-tijela na sopstveni organizam postaju nemocni jer nema hrane na koju su navikli, tako da se i oni pozicioniraju drugacije. A tu je vasa sansa za kontrolu nad bolescu. Dakle, ko moze nek odmah ide na Atkins a onda na neku LCHF ili Paleo dijetu, a tek potom kad se stabilizuje stanje ide Faza 2.

LuckyStar 28-07-14 17:25

Faza 2 - opskrbljavanje organizma hranljivim materijama i detox

Kupite ako nemate:
- morsku so nepreradjenu, najidealnija ona za zimnice siva i mokra (odatle cete uzet minerale)
- maslinovo domace ulje, idealno sa mlina umjesto centrifuge ili kokosovo ulje u najnepreradjenijem obliku ili jednostavno puter.

Sljedece je - kupovina vrhunskog sokovnika, Pisala sam vec o ovom: http://www.alternativa-forum.com/detoksikacija/6482-slow-juicer-samson.html
- onog koji ne centrifugira nego melje i cijedi voce i povrce i time ne ubija molekularnu strukturu nutrenata.

- Dan poceti ispijanjem case cijedjenog voca i povrca po izboru. Recimo: celer, sargarepa, ananas, narandza i DJUMBIR i Zuti djumbir (turmenic), krastavac, cvjekla itd.
Posebno su ljekoviti zeleni sokovi: persun, krastavac, jabuka ljekovito divlje bilje: bosiljak, nana, majcina dusica i sve ono sto se stavlja u cajeve.
- poslije pola sata popiti jos jednu casu odmah dok se iscijedi jer engzimi se gube vremenom dakle stalno cijediti svjeze i odmah piti.
Ovako popiti oko 1/2 do 1litar soka
- Sat poslije zadnje case spremiti dorucak koji ce biti svaki drugi dan dzigerica ! (zato sto se u ovom organu nalazi rudnik svih hranjivih materija koje organizam treba i tako ce i nas uzeti ono sto mu bude trebalo u tom trenutku.)
Dzigericu spremit sa crvenim i bijelim lukom na maslinovom ulju. Kao prilog zelena salata sa krastavcima i masline.
Sljedeci dan dzigericu zamijenit za konzervu sardina/lososa/skuse ili svjezu ribu ili parce mesa.
I tako proci ovu fazu.
- Ovdje vaze sve zabrane iz Faze 1 ali cak i rigoroznije jer ako je neko jeo kao prilog krompir/rizu i sl. - to ovdje nije dopusteno. To je radi toga sto je tijelo bombardovano SECERIMA IZ VOCA i sto su hidrati u ocima organizma takodje seceri pa moze doci do napada na isulin.
Dakle, u ovoj fazi nisu dopusteni nikakvi prilozi i hrana bogata ugljeno-hidratima naravno ukljucujuci pasulj, lecu i sl.
- Rucak izgleda kao dorucak jedino sto mozete mijenjati pa ako vam se ne jede riba onda mozete meso ili jaja. Ali patron o ispijanju sokova prije rucka takodje vazi ! Jedino mozete smanjit na dvije case dakle oko 1/2 litra.
- Vecera po istoj semi: recimo bogata salata posuta izmrvljenim kozjim sirom i sjemenkama lana i suncokreta, zaliveno maslinovim uljem i limunom.

KOZJI SIR i kozje mlijeko
U Fazi 1 i Fazi 2 i sve dok se ne oslobodite bolesti cak i male kolicine kravljeg mlijeka/preradjevina - nisu dozvoljene radi laktoze, mlijecnog secera koji je cest alergent a da ni ne znamo.
Ali je dopusteno oko 100ml kozjeg mlijeka dnevno i prskanje salata sa mrvicama kozjeg sira (po mogucnosti bioloskog, feta recimo)

VODA
Ako mozete ikako - ni malo osim ako nije IZVORSKA !!
To je radi flora i ostalih toksina kojima se navodno cisti. Cijedjenjem voca i povrca cete dobiti vodu preciscenu od biljaka.
Takodje FLASIRANA voda kako u staklenim tako u plasticnim bocama je zabranjena. Ova u plasticnim je posebna havarija jer prima toksine iz plastike. A ova u staklenim pored toga sto ni to staklo nije bioloski cisto je kao i plasticna - MRTVA.
Ako ne biste pili BAJATU vodu kuci zasto biste iz samoposluge, pustite reklame..
Flasirana voda nema kiseonika i nije ziva nego mrtva voda. Ona iz cesme je ZIVA voda jer se non stop krece ali preciscivaci koji se dodaju prave je otrovom za tiroidnu.
Zato, tecnost unosite sokovnikom. Ponekad mozete i caj ali od pravih biljaka jer ce one koliko-toliko dati neke sastojke koji nesto vrijede.
Bamakhepa 28-07-14 17:44

Mislim da nije pajcekomon nuzno tako "kontra lijecnicima". I oni znaju prepisati taj "prirodni" svinjski hormon. Dugo je bio standardna terapija, danas je to sintetski ali se i dalje ovaj u nekim slucajevima prepisuje. Recimo mojoj zeni je nakon sto je bilo problema sa sintetskim upravo lijecnik preporucio prelazak na svinjske. Koji je zasto bolji je i dalje aktivna debata i ima endokrinologa koji preferiraju svinjski, no ipak prevladava misljenje da vaganje prednosti i mana i jednog i drugog ipak daje odredjenu prednost sintetskom.

Samo uzmi u obzir da je upravo to sto se dobro od njih osjecamo cak na neki nacin i jedna od mogucih eventualnih mana svinjskih. Barem koliko sam na brzinu naletio na netu (zena ih ipak odlucila ne uzimat pa nisam dalje trazio). Naime nije ih izgleda tako lako precizno pratiti i dozirati, pa dosta ovisi o procjenama samog pacijenta koji onda da bi se bolje osjecao ima potencijal uzeti preveliku dozu, a vece doze hormona mogu vremenom dovesti do nuspojava poput osteoporoze.

LuckyStar 28-07-14 18:13

Faza 2 - nastavak
- Anti - parazitni program
- Ciscenje jetre program
- Intezivan sport sa saunom
- Boravak na svjezem vazduhu

- U ovoj Fazi pored detoxinacije sokovima, nadjite (prirodni) program za parazite i jetru i uradite ga. Takodje svaki dan u sportsku skolu, ja sam bila na aerobiku, svaki dan i plus sauna.
- Sauna je unutrasnje ciscenje organa ! Sjajna stvar za detox. Svaki dan poslije sporta u saunu na izbacivanje toksina.
- Boravak na cistom vazduhu po mogucnosti planina ili more je jako blagorodno a ako ne mozete onda lokalni izleti u prirodu.
- Otvorite prozor ako je moguce jer cak i gradski vazduh je zdraviji od onog u stanu, pa spavajte sa otvorenim prozorom.

LuckyStar 28-07-14 18:23

Citat:

Originally Posted by Bamakhepa (Post 409446)
zena ih ipak odlucila ne uzimat pa nisam dalje trazio.. Naime nije ih izgleda tako lako precizno pratiti i dozirati, pa dosta ovisi o procjenama samog pacijenta koji onda da bi se bolje osjecao ima potencijal uzeti preveliku dozu, a vece doze hormona mogu vremenom dovesti do nuspojava poput osteoporoze.

hihih ;D ;d :))))
Hvala ti na komentaru :):):)
Da, to je lijecnicima adut, vele ne mogu pratit doziranja :)))
Ja ti Bamakhepa zelim sve najbolje u izlijecenju supruge a ako joj ne bude islo sjeti se ovog posta pa mozes probat ovako kako sam se ja izlijecila.
PS
Ako si procitao moj Protokol jasno ti je da je cilj oslusavanje sopstvenog tijela. KAKO MENI MOZE DOKTOR RECI KAKO SE JA OSJECAM ??!!
Ja kad vidim da mi je vise hormona nego sto je odmah se vratim na predjasnju dozu.
I ja sam ovim protokolima SLOBODNA, SRECNA i ZDRAVA zena opet. Nema ni traga o Hashimoto a tiroidni hormoni su u lijecnickim idealama. }
Opet uprkos sto njihove tabele kazu sve je super. ja sam jos uvjek umorna i nije cudo jer prije kraha tiroidne moj TSH je bio 1,7 a sada je 4,3 a to je previse za mene.
Tako da jos malo da ga vratim na to 1,7 i moju idealu i ovaj umor ce takodje prestat.
Srecno i pamet u glavu. Ebe se doktorima, njima je bitno samo da te stave na njihove terapije i skinu obavezu ako se sta lose desi - rekli bi - ucinili smo sve sto je u nasoj moci.
Ma MRSH ! (doktorima mislim :):)))

Jesam 29-07-14 09:02

Ovaj tvoj protokol nije za vegane i vegetarijance.

Toliko mesine ne bih preporučila nikome u prehrani.

Bamakhepa 29-07-14 09:43

Nis mesu ne fali

LuckyStar 29-07-14 16:05

Citat:

Originally Posted by Jesam (Post 409466)
Ovaj tvoj protokol nije za vegane i vegetarijance.

Toliko mesine ne bih preporučila nikome u prehrani.

Nije Jesam, ovaj protokol je za one kojima tijelo vapi za od bolesti unistenim:
- amino kisjelinama
- omega 3-6-9 mastima
- proteinima
- visokim kolicinama vitamina i minerala (od jetre recimo)
to se "travicama" ne moze dobiti.
A ovdje je borba za zivot jer je tiroidna strasna bolest..

Potom... meso (i riba) NISU STETNI STITNOJ ni organizmu a o tome cu posebno napisat. Ono sto bolesti stitne steti su UGLJENI HIDRATI iz skroba ili secera a da ne pominjemo gluten.. PS analize krvi bolesnika od stitne pokazuju manjak svih nutrenata a ovom dijetom se ubacuju visoke kolicine pa tijelo samo uzima koliko mu treba i koliko moze preraditi u tom trenutku. Zato ne vjerujem u izlijecenje stitne bez mesa i ribe i zalim vege unaprijed.
Ali ako je u pitanju zivot pojeo bi covjek g. a ne jetru ili sniclu.

LuckyStar 29-07-14 16:30

Bamakhepa, vele doktori da porkin ne mogu precizno i lako dozirat.. A mogu li tu njihovu hemikaliju reci mi ? Sami kazu da je potrebno najmanje 4 nedjelje da se vidi radi li. Potom, setaju dozom gore dolje - cesto godinama.
Okreni se oko sebe i vidi sam jel istina ovo !
A prirodan porkin radi prisustva direktnog T3 i radi svoje prirodne molekularne strukture se odmah prima.
Vjeruj mi na rijec da sam prvo 1/3 kapsule osjetila ISTOG TRENA i dobila olaksanje. A ako sam nekad malo prebrzo povecavala dozu odmah sam se vratila na raniju dok se nisam adaptirala.. Dakle radilo se o par sati ili jednom jedinom danu.
Kod doktora kad promasi dozu treba zakazat pa radit analiza pa dobit pristanak pa je to vec par nedjelja da je covjek na pogresnoj dozi.
Ti pricas sa zenom koja SE IZLIJECILA a moje stanje nije bilo sala. Ja ovdje pisem za ljude koji zele da cuju i koji shvataju da jedna pilulica od doktora ne moze da im vrati zdravlje (i zivot). To moraju sami.
Doktor nema u danasnje vrijeme NIMALO SLOBODE. (imam doktora u familiji cak). Doktori ako ne prate naucene protokole mogu biti prozvani za sarlatane. Doktor je treniran da stavi pacijente pod protokol koji je naucio i tacka. Vecina doktora je svjesno sprdnje ali nemaju izbora jer poslije svih ogromnih skola znaju da su i sami prevareni.
A neki ni toliko, nego piche dalje i vele "ucinili smo sve sto smo mogli"
Ako ti je supruga mlada zena greota je da se ne otarasi ove bolestine a moze kad sam ja mislim svako. Morace zrtvovat oko 2 godine al zato moze biti srecna, slobodna zena opet.

PS
Sada cu da editujem razloge za pucanje stitne i dobijanje Hashimoto jer ako to bolesnik razumije onda ce znati kako da ozdravi.
PS2
Jos da ti kazem da supruga ako se odluci da krene sa ovim - moze momentalno preci na prirodne hormone ali za 30 posto nize od kolicine koju je imala na sinteticnim. Jer prirodni hormoni imaju direktan T3 a takodje i T1 T2 i cijelu jednu smjesu koju sintetika nema. Oni su samo T4 i ako tijelo to ne moze da konvertuje - nema poboljsanja nego pogorsanja jer se tijelo napreze nizasta.
Pored ovoga, ja sam misljenja da ako bi tijelo i konvertovalo taj T4 u T3 - to je na kratke staze.
Ne moze se prevariti Bog ! Al djavo pokusava a na nama je da ga mrshemo. ;D

LuckyStar 29-07-14 17:30

Mislila sam da editujem prvi post ali to vise nije moguce pa cu ovdje da se vratim na sami pocetak - NAJBITNIJE.

STA JE RAZLOG za dobijanje hipotiroizma, Hashimoto-a (i HIPERtiroizma) ??
- Moj zakljucak je da to nikad nije samo jedna komponenta nego njih vise. Cak i u naslijednim slucajevima ti ljudi imaju SAMO SKLONOST - dakle moraju da se vise paze nego oni koji je nemaju - ali ne znaci da ce oboljeti.
Evo spisak razloga radi kojih se ove bolestine jave a kao sto rekoh malo kada je samo jedan individualni razlog: u najvecem dijelu je skup stvari sa ove liste.
(zao mi je da sam propustila da kazem ovo na samom pocetku...)
Al ukratko: sve ove bolesti stitne su BOLESTI METABOLIZMA i tacka. (onaj ko ovo shvati je na pola puta do izlijecenja)

RAZLOZI ZA DOBIJANJE Hashimoto, Hipotiroidne i Hipertiroidne

- sklonost radi naslijednog faktora
- hormoralni poremecaj (pubertet, trudnoca, klimaks)
- poremecaji metabolizma znani ili neznani (hipofiza, dijabetes, ne konvertovanje T4 u T3 .. i nepoznato)
- maligna oboljenja na stitnoj ili negdje drugo
- bolesti jetre (masna jetra, hepatitis, ciroza jer se bas u jetri T4 pretvara u T3 i ako ona dobro ne radi, nije problem u stitnoj nego jetri)
- toksinacija ljekovima
- toksinacija iz hrane, kozmetike i okoline
- toksinacija florom i hlorom iz vode
- toksinacija elektro zagadjenjem
- manjak ili visak joda
- manjak nutrenata
- stres
- pilule za kontracepciju

Dakle kao sto rekoh 99 posto je kombinacija ovih faktora.
Ja sam shvatajuci ovo sve ovo eliminisala na nacin o kome pisem.

PS ubacila sam takodje pilule za kontracepciju koje mogu (su kombinaciji ostalih cesto neizbjeznih faktora biti okidac!)
Menadzerka od moje bioloske radnje mi je rekla da se izlijecila od istog problema i da joj je homeopatkinja rekla da odmah prestane za antiBejbi pilulama. To je i ucinila a koristila ih je cio zivot, tad je imala oko 35 godina. Ja ih nisam nikad koristila jer sam kao klinka probala i dobijala krvarenja van ciklusa i potom nikad vise od to mjesec, dva.
Ova menadzerka se izlijecila za 4 godine i napravila ogromne promjene u svom zivotu kao sto je promjena posla i tako je iz komercijalne firme zavrsila u radnji organske ishrane.
A mozda najljepse sto sam cula je da kad je batalila pilule i popravila stitnu - ostala trudna i to ne planirano :):):)
Sada je mama :)

Moje alhemijsko objasnjenje za bataljivanje antiBejbi pilula bi bilo u ravni sa ostatkom sto sam pisala. Ako su hormoni (stitne jel') vec poremeceni a oni uticu na sve hormone u orgaznizmu ukljucujuci POLNE .. udar na tijelo sa sintetickim polnim hormonima u obliku antiBejbi jos vise zbune metaboliku i pogorsaju stanje.
Poznato je da zene oboljele od stitne tesko mogu ostati trudne a antiBejbi salju lazan signal da su polni hormoni poviseni i tijelo je u totalnom haosu.

Zato odmah prekinite tablete za kontracepciju jer je sansa da ostanete (nezeljeno) trudne majusna ako imate problem sa stitnom a ako se bojite ondah jednostavno gumica.

LuckyStar 29-07-14 18:49

FAZA 3 - fanaticno sprovodjenje mjera iz faze 1 i 2 i posmatranje organizma

Kod mene je Faza 1 trajala mjesec dana, kao i faza 2 a takodje i faza 3.
Dakle, treci mjesec vecina simptoma ce nestati: moj san je bio regulisan, umor u mnogo zdravijoj mjeri, koncetnracija znatno poboljsana itd.
Sada sam bila spremna na Fazu 4.

FAZA 4 - normalizacija stanja i vracanje u non-bolesnicki zivot

Dakle ovo je kod mene bio bukvalno 4-i mjesec ali ako se osjecate da se niste stabilizovali onda produzite mjere. Ja sam poslije 4 mjececa uradila analize i na moje veliko iznanedjenje - HASHIMOTO JE NESTAO. Dakle POSLIJE SAMO 3 MJESECA nalazi nisu vise pokazivali povisena anti-tijela !!
Ali rezultat je moja doktorka saopstila na tako hladan nacin da ja nisam povjerovala u to. Onda je pocelo ubjedjivanje jer njihovim nalazima ne vjerujem nista, da bi prokomentarisala sa "pa nekad se tijelo samo vrati" :d;D ;D ;D
Kako sam tada vec bila kao preporodjena nije mi ostajalo nista nego da povjerujem nalazima. Hashimoto je nestao, moje tijelo vise na napada samo sebe a sad je red na proizvodnju svojih hormona !

LuckyStar 29-07-14 19:27

Faza 5 - izlijecenje i odrzavanje

Nastavila sam sa svim mjerama i u 5-om mjesecu bez iznimke. Nalaz u 4-om mjesecu je pokazao jak pad TSH na nekih 23 (od 63/4) i povecanje T4 i T3 - to se slagalo sa onim kako sam se ja osjecala.
Peti i sesti mjesec od pocetka terapije sam nastavila sa rezimom i ulazeci u 7 mjesec opet sam uradila analize. TSH smanjen na nekih 12 a T4 i T3 povecani do skoro normale.

Opet sam nastavila sa protokolom malo fleksibilnijim sto se tice ishrane. Uvela sam rizu i krompir i ostala jos narednih 5 mjeseci. Trebao mi je jednostavno predah. Nazalost kilogrami su poceli da se slazu, opet sam se ugojila.
Nesto prije godinu dana po pocinjanu rezima sam pocela da SMANJUJEM DOZU PORKINA. Po shemi po kojoj sam je gradila, dakle za 1/3 ili 1/4 manje pa tako sljedece pola godine dok nisam dosla do NULA hormona.
Uskoro pocinje moj 4-i mjecec bez hormona i upravo sa radila analize koje ne pokazuju da se stanje pogorsalo - dakle moje tijelo opskrbava samo hormonima koje treba. Iako 3 puna mjeseca bez hormona moji nalazi su isti kao kad sam bila pod njima.

U naredno vrijeme ocekujem da se T4 i T3 nastave rasti (iako su sada po tabelama u normali ali ja jos imam umor !) jer nema Hashimoto vec godinu dana a organizam se ocistio i spreman je da proizvodi koliko mu treba.

Dakle sazime bi bio ovakav:
- sest mjeseci dovodjenje u normalno stanje
- sest mjeseci odrzavanje tog stanja
- sest mjesec spustanje sa hormonima
- vec 4-i mjesec bez hormona a nalazi su uprkos tome bolji za 30 posto !! Sada je recimo TSH samo 4,3 a to je u rangu normalnog labaratorija sto se tice.
Mene sto se tice NIJE DOBAR jer moj TSH prije bolesti je bio 1,7 sto objasnjava moj umor koji je jos uvjek !

Sada vec 4-i mjesec bez hormona, racunam da cu u skoroj buducnosti dotjerati TSH na moju normalnu vrijednost i time se rijesiti umora koji jos osjecam.
( a mogla bi prestat pustit i piti alkohol, a takodje grijeh na sladolede (secer/laktoza/toksini) ... )

PS
Ko moze (ja nisam takav karakter, srdacno preporucujem prestanak pusenje i alkohol ! Ja nisam ni u jednoj fazi :( ... A mislim da sam i to mogla da bih sada pucala od zdravlja. Jer jetra mora da se bakce sa nikotinskim tvarima i alkoholom a ima tako prioritentni posao .. :(
Ako ne pusite i ne pijete - vase sanse su mozda i 50 posto brze za ozdravljenje nego moje !!)

LuckyStar 29-07-14 19:41

Faza 5 - izlijecenje i odrzavanje - volume 2

Dakle, ja sebe smartam izlijecenom. Hashimoto je nestao a hormoni su u normali. Nazalost, (bogu hvala da je ovo anonimno) moji poroci za duvanom i alkoholom nikad nisu prestali :(
Jos prije par mjeseci su mi dolazile alhemisticke misli da se necu totalno izlijeciti ako ne prestanem sa porocima. Posto ja nikad nisam prestala, mozda samo smanjivala - a umor je jos tu - mislim se za ponovni preokret u zivotu.
Da batalim te poroke.
Sada razmisljam o razlozima radi koji toliko pusim i pijem.
Mislim da bi mi promjena sredine na malo duze vrijeme prijala pa planove pravim u tom pravcu.
Svjesna sam da jetra ne moze konvertirati T4 u T3 ako je zauzeta toksinima iz duvana i alkohola. Pa moje tijelo je vec uradilo cudo i moram to ispostovat.
Apelujem na one jaceg karaktera da batale ovo oboje ako mogu !
Jetra je ORGAN KOJI PROIZVODI VAMA POTREBAN HORMON STITNE a ne sama stitna.
Jer ako jetra ne moze konvertovat ono sto sitna proizvede sve je uzaludno.
Meni neka je bog u pomoci da se rijesim poroka. Amen.

LuckyStar 29-07-14 20:07

- San i odmaranje

Ovo je tako zanimarivano a toliko je bitno. Razlog je to sto se tijelo regenerise U TOKU SNA. Ako ne spavate dobro onda se ono ne moze samo-regenerisati i nista od vaseg truda nece imati pomaka.
Sljedeca bitna stavka je da odnos sna i tijela trebate da posmatrate kao totalno programiran 24h patron u kome tijelo svaki sat daje prioritet jednom od organa za maksimalan RAD I ODMOR.
Nocne sate tijelo daje svakom organu ponaosob za ODMOR a dnevne za RAD. Tako da se tacno zna kad je neki organ u maksimalnom radu ili odmoru - ima na internetu tekstova o tome.
Ovo objasnjava zasto velim da kad god osjetite potrebu za snom morate odmah u krevet. Mozda vam u tom trenutku neki organ obradjuje nesto jako potrebno i treba mu priustiti dobar protok krvi i mir da to obavi. Ili nocni san gdje se organi odmaraju izbacivajuci sve otrove kojih su se oslobodili.


Bez obzira na fazu u kojoj ste, recimo faza u kojoj ne mozete da spavate - morate leci prije 22h. Jednostavno, ugasite svjetla i zamracite a ako u 21h krenete sa citanjem neke knjige san u 22h je skoro zagarantovan. Jer ako se ne osjecate spremnim za san - mozete opustanjem tijela i misica navesti tijelo u to stanje.
Nemojte brinutii ako se u toku noci probudite, popijte casu vode i opet u krevet dok ne utonete.
San u toku dana nije isti kao u toku noci jer je tijelo programirano za de-tox u toku noci. U fazi 1 - nemojte razmisljat o tome nego spavajte svaki put kad tijelo salje signal. Kasnije okrenite na 22h shemu. Nije bitno ako se probudite u 5h, nalijte se svjeze cijedjenim vocem/povrcem i opet u krevet. Zaboravite na sat u pocetku oporavka i pratite sopstveno tijelo.

Slobodno vrijeme provedite onako kako vam prija, nije bitno sta je to. Mozda setnja, sport ili shoping ili ciscenje stana. Ono sto vam valja uradite.
Sve to ce vas osloboditi STRESA je ok. Odmarajte se onako kako vama odgovara.

LuckyStar 29-07-14 20:34

- Suplimenti

Od samog pocetka, ali ne obicni nego orthomolecular
(a mozda je bolje tek ih krenuti koristiti tek onda kad se stabilizuje stanje, dakle Faza 3/4. Da se jetra ne bi opteretila razgradjujuci ih. Sam protokol daje mega kolicine raznoraznih tvari ali u organskom stanju tako da tijelo vec ima izvor da uzme sta mu valja. Ja licno sam tek u 4 mjesecu krenula sa sljedecim suplimentima:

- cink (mislim da sam koristila 50mg)
- selenijum (mislim da sam koristila 400mg)
- komplex Vit. B ( imala sam jedan mnogo dobar ali ne znam koji :(. Zadnji sam sama kupila na netu i bio je od "Orthica" - B-100 SR, ipak radije prvi al cu ostat duzna za sva ova tri suplimenta tacke brandove radi toga sto oni za mase jednostano ne rade !)
- Magnezijum - dobar je od Pharmanord ali sam ja koristila orthomolecularni ali ne znam sada brend pa evo ovaj koji znam da je isto lako primajuci u tijelu.

http://www.pharmanord.com/products/d.../bio-magnesium

- tinktura i kapsuje melise/valerijane za smirenje

- Q10 Ubiquinon - ovo je vrsta Q10 koju jetra ne mora da obradjuje nego se odmah sprovodi u krv. Skup je ali mi je jako pomogao kod umora.
http://www.pharmanord.com/products/d...inol-q10-100mg
Ja sam prvo koristila ovaj od 100mg pa presla na 50mg.

Napomena za doziranje suplimenata:
Svaki supliment prepoloviti na dozu ujutro i dozu uvece. Ako je recimo pilula od 50mg cinka onda je prepolovit i uzet ostatak navece. Tako uraditi sa svim ako vam tako nije vec prepisano.
Time cete tijelo dva put pokrenuti da uzme sto mu treba i povecati mogucnost da to obradi.
Suplimente sam pila sa cijedjenim sokovima jer se tako jos bolje povecava mogucnost prijema i obrade. Plus vazno je reci i da sam svaki put poslije ispijanja soka pila mali gutljaj maslinovog ulja da bi se vitamini koji se rastvaraju u uljima mogli obraditi !!

JOD i Jodni suplimenti

.. Kupila sam kelp algu ali sam je bukvalno bacila. Radi toga sto je za par dana mi stvorila nervozu i posto je moj cilj bio osluskavanje sopstvenog tijela, trazila sam po internetu i nasla stvari poput ovih - gdje se kaze da manjak ili visak joda moze da izazove bolesti stitne. Posto sam oduvjek jela puno morskih plodova ja sam odustala od kelp-a.

Ovdje je normalnim jezikom fino objasnjeno:
" A severe iodine deficiency can cause hypothyroidism, and even developmental brain disorders and severe goiter. Less severe iodine deficiency is linked to hypothyroidism, thyroid enlargement (goiter) and hyperthyroidism. At the other end of the spectrum, excessive iodine intake -- both severe and moderate -- is also associated with hypothyroidism and goiter."
http://thyroid.about.com/cs/vitamins...t/a/iodine.htm

Ovdje tekst prepun strucnih termina ali prica istu stvar:

"In patients with autoimmune thyroid disease, there is abnormal autoregulation of iodine economy. Iodine-induced blockade of iodine organification persists and can result in or exacerbate hypothyroidism in patients with Hashimoto's thyroiditis, or ameliorate hyperthyroidism in Graves’ disease. Thus, patients with Graves’ hyperthyroidism are more sensitive to the inhibitory effect of pharmacologic doses of iodine than normal subjects, making iodine treatment effective in some patients. In addition, pharmacologic amounts of iodine may acutely ameliorate hyperthyroidism by blocking thyroid hormone release."

Radi ovog i radi sigurnosti da se kod mene ne radi o manjku joda jer sam se 70% hranila ribom i morskim plodovima - ja sam batalila eksta jod pa cak i direktno iz alge.
Takodje, cak i ljudi koji se ne hrane iz mora - dobijaju dovoljno joda iz kuhinjske soli gdje se standardno dodaje i mesnih preradjevina i ostalih proizvoda koji su puni te kuhinjske ijodirane soli.
Meni je bilo paradoksalno da bih eventualno mogla imat manjak joda jer sam na moru bar po 3 mjeseca u godini plus moja ishrana je 70posto riba i plodovi mora. Nemoguce i tacka. Ali sam pomislila da je MOZDA VISAK !!
A visak takodje razara stitnu.

... Sa obzirom da se sve obradjene namjernice obogacavaju kuhinjskom solju i raznim tvarima ne mozete biti sigurni da li imate manjak (ili visak joda). Zato testirajte se i vidite sta ce reci. Ja nisam ali sljedeci put cu reci doktorki !

Jesam 30-07-14 10:24

Citat:

Originally Posted by LuckyStar (Post 409515)
Nije Jesam, ovaj protokol je za one kojima tijelo vapi za od bolesti unistenim:
- amino kisjelinama
- omega 3-6-9 mastima
- proteinima
- visokim kolicinama vitamina i minerala (od jetre recimo)
to se "travicama" ne moze dobiti.
A ovdje je borba za zivot jer je tiroidna strasna bolest..

Potom... meso (i riba) NISU STETNI STITNOJ ni organizmu a o tome cu posebno napisat. Ono sto bolesti stitne steti su UGLJENI HIDRATI iz skroba ili secera a da ne pominjemo gluten.. PS analize krvi bolesnika od stitne pokazuju manjak svih nutrenata a ovom dijetom se ubacuju visoke kolicine pa tijelo samo uzima koliko mu treba i koliko moze preraditi u tom trenutku. Zato ne vjerujem u izlijecenje stitne bez mesa i ribe i zalim vege unaprijed.
Ali ako je u pitanju zivot pojeo bi covjek g. a ne jetru ili sniclu.

Pa vidiš, ja sam vege i ja sam se izliječila od Hashimota. A nisam jela meso ni ribu ni morske plodove, niti sam prodala svoja uvjerenja i moralna načela za zdravlje. Niti je netko drugi morao platiti glavom za to.

Izgleda da se ipak može. :smile_wink: :thumbs:

LuckyStar 30-07-14 12:35

Sjajno Jesam, cestitam ti od srca jer znam sta si sve morala da zrtvujes da bi bila zdrava ! Jesi pisala negdje o tome, rado bih procitala. PS trebali bismo svi koji se od necega izlijecimo napisati za one koji se muce. Jesi li sada u redu i sa hormonima i jel se osjecas zdravo ili imas jos neke smetnje ? Kod mene umor je jos ostao, kosa i dalje opada i kao metla je i jos me muci dermatitis a imam jos i zujanje u usima ali ne tako jako kao prije i ne svaki dan !

LuckyStar 30-07-14 13:07

Jutros napisah tekst o jos par stvari ali sam greskom pritisla back button i nestalo je pa evo opet pisem.

Ovaj moj rezim treba prilagoditi sebi i svojem stanju. Ako je bolest blaza onda ne mora sve ovako rigorozno ili sve ispratiti ali smanjiti faze. Samo vi znate kako vam odgovara pa vidite sami prioritete.

OVAJ PROTOKOL I NEKA DRUGA TERAPIJA
Potom sta raditi ako je covjek vec pod nekom terapijom i ima jos neki zdravstveni problem ? Recimo pijete tablete za visok pritisak ili regulaciju ovog ili onog. Ovdje takodje samo vi znate sta vam je ciniti. Cilj ovog rezima je detox i bombardovanje tijela sa nutrentima i ubrzavanje (sporog) metabolizma.
Ja licno bih sve te terapije bacila i krenula samo sa ovim. Neki ljekovi se moraju postepeno ukidati pa ako smatrate da je to bezbjednije onda ih lagano ukidajte. Ja znam da bih to sve bacila jer ovaj protokol ide do korjena metabolickog procesa i u sirokoj lepezi utice na mnogo drugih gresaka u organizmu.

BOJENJE KOSE
Prvo pola godine dok se nisam vratila u normalno stanje ja sam kosu bojila kanom. Poslije sam sebe castila frizerkom i farbom. Ne znam ima li neka "bioloska/prirodna" farba na trzistu jer bi bilo najbolje da se bas nikakve hemije ne stavljaju na glavu .. Al bojenje kose do ozdravljenja - ne.

To ne znaci da morate izgledati kao bolesnik, niti je dobro za motivaciju ako izgledate kao strasilo. Zato vidite sta vam odgovara da ipak izgledate njegovano.
(kreme, sminka, parfemi, samponi itd - nikako, sve to ima zdravu alternativu, moj karmin je bio arapski, zelene je boje a oboji usne u roze, a parfem mi je bio takodje neko arapsko ulje. Tijelo sam mazala maslinovim kao i lice i kosu + kokos ulje. Lice pored maslinovog nekag samo koznim mlijekom pa onda ako zategne isprala. Pasta za zube bez flora a najbolje soda bikarbona. Sampon mi je bio domaci sapun ili onaj od kozjeg mlijeka ili onaj sa maslinovim uljem. Sminka nista kao ni LAKOVI ZA NOKTE. Kupila sam 4 u jedan turpiju i glacala nokte i ruku i nogu do divnog sjaja..)

TUSHIRANJE
Tusirajte se po potrebi. Ako vas je oblivao hladan znoj radi toga sto je stitna termometar koji je bolescu poremecen onda se istusirajte. Ali ako ne osjecate potrebu onda nemojte radi toga sto voda iz slavina nije "cista" nego jako isusuje kozu radi flora, hlora i ostalih tvari sto se ubacuju. Nije lose kupiti kravlje mlijeko i staviti na spuzvu i time se istrljati. Nekad kad nema potrebe operite samo privatne dijelove. Protiv znoja se ispod pazduha napuderisite sodom bikarbonom.
Lice jednom nedjeljno namazite medom a moze i ostatcima od pulpe kad pravite sok.
Tu pulpu mozete staviti u vrecice za pranje ili najlon carapu i uroniti u kadu i onda se kupati u tome. (ja sam uvjek cuvala pulpu i kupala se ovako jednom dnevno jer to omeksa i obogati vodu.. takodje kore od narandzi, mandarina, ananasa itd to sve je bilo u vrecice i u mojoj kadi !
Pa ima li boljeg tush sredstva od ovoga ??)

Takodje sam brala poljsko bilje: kamilicu, bosljak, majcinu dusicu itd, pravila jak caj od toga i to sipala u kadu i lezala. Caj sam pravila tako sto sam bilje pustila samo jedan-dva kljuca i sklonila sa vatre i poslije 1/2 sata sipala u kadu.
Ovo je takodje detox.

LuckyStar 30-07-14 13:55

JETRA (dzigerica) recept:

Posto je ovo riznica svih minerala, vitamina i hranjivih tvari ja sam je jela skoro zivu. Kupovala sam jagnjecu jetru jer je ovca mozda najsigurnija zivotinja hormona i ishrane sto se tice i cesto je i u najzagadjenijim zemljama vani jer se tesko drzat unutra..
Jetru sam sjekla u tanke horizontalne snite i stavljala na toplo maslinovo ulje da samo uhvati oko 2mm a unutra bude skorz ziva. Ovako ima totalno drugi ukus nego totalno przena u pozitivnom smislu jer je mnogo blaza i manje prepoznatljive arome i plus meka. Posto sam je jela jednom dnevno da mi ne bi dosadila ja sam u ulje dodavala po volji nekad luk nekad cesnjak nekad mladi luk nekad praziluk nekad papriku na kolutove itd. Kad to omeksa ja slozim jetru preko i poslije minut dva okrenem i potom jedem.

Zasto je bitno da se jetra jede skoro sirova ?
- Radi toga sto se hranjive materije gube pri visokim temperaturama. Pored minerala i vitamina ona ima takodje i ljekovite enzime i - HORMONE STITNE !!
Oni se sacuvaju na ovaj nacin.

Pored jetre ja sam jela i ostale iznutrice: gulas od jagnecih srca, gulas od kuvanih jagnecih pluca, drobove i crijeva. Tu se takodje nalaze HORMONI koji su meni potrebni ali sam ovo ostalo dobro kuvala.

Takodje jako bitno reci za ovaj moj rezime je da se u tijelo mora svaka 2 sata unositi nesto da bi se UBRZAO METABOLIZAM. Bilo sta da pojedete/popijete tijelo se odmah pokrece. Dakle, nalivajte se non stop sokovima a obroke takodje izdijelite da svako malo nesto grickate.

LuckyStar 30-07-14 14:19

DIAGNISTIKA

Posto zvanicnoj vjerujem skoro nista - ja sam dijagnostiku takodje radila na manje poznate nacine:
- The CMD-Prognos system
- Asyra

Iznenadila sam se preciznoscu ovih testova ?! Odmah su pokazali jetru, slezenu i tiroidnu. Potom sam u cak dvije prilike kod terapeuta koji nije znao moju istoriju rekla da zelim prije ista sto mu kazem da cujem ono sto on vidi. Na moje veliko iznenedjenje obojica su mi ocitala ono sto sam znala ali i par stvari koje nisam. Ovi terapeuti su mi takodje prepisali orthomolekularne suplimente koji rade 100 posto !
Uz pomoc ovih aparata oni mogu da vide koji supliment vam odgovara i u kojoj kolicini, prosto nevjerovatno.

PS pored ovog radila sam i mnoge druge dijagnosticke metode i terapije. Poput porukom u vodi, zvucnom frekfencijom itd. Za sve sto sam radila dajem punu podrsku jer sve to jednostavno pomaze iako nekad nije jasno kako. Vjerovatno samo bog zna.

... Ovo je onoliko koliko mislim da neko mora da zna da bi se izlijecio. Ako mi jos sta padne na pamet napisacu a ko se bude bacio u borbu - poslije mojeg izlijecenja ne vjerujem da je to nemoguce za bilo koga drugog. Pa srecno ! :)

Lusi 31-07-14 06:25

Draga LuckyStar, hvala ti na dobroj volji i vremenu koje si uložila da s nama podijeliš svoje iskustvo! :smilie_smile:

Što se tiče boja za kosu, daju se nabaviti boje koje su prirodne, probaj potražiti Radico organske boje za kosu. Bilo ih je u web shopu Alternativa Za Vas.

LuckyStar 31-07-14 06:52

Hvala Lusi, a sad odoh vidjet za te boje..
PS
Editujem zaboravljeni suplimentat koji sam takodje koristila i koji mi je pomogao protiv umora (moracu opet da ga kupim a skup je, svaka kapsula je jedan euro..)
Q10 Ubiquinon - ovo je vrsta Q10 koju jetra ne mora da obradjuje nego se odmah sprovodi u krv.
http://www.pharmanord.com/products/d...inol-q10-100mg
Ja sam prvo koristila ovaj od 100mg pa presla na 50mg.

LuckyStar 31-07-14 07:38

Tek sad vidim ovaj sjajan webshop, cijela biljna apoteka, a proizvodi i za dublji i plici dzep. Plus kozmetika ... Ali kod farbi nema plave..
Iznenadih se za cijenu sode-bikarbone koju sam ja u mojoj apoteci u inostranstvu bas podebelo platila a ovdje 2 eura a to svaka kuca treba imati !
http://alternativa-webshop.com/dodac...bikarbona.html

Jesam 31-07-14 09:20

Citat:

Originally Posted by LuckyStar (Post 409587)
Sjajno Jesam, cestitam ti od srca jer znam sta si sve morala da zrtvujes da bi bila zdrava ! Jesi pisala negdje o tome, rado bih procitala. PS trebali bismo svi koji se od necega izlijecimo napisati za one koji se muce. Jesi li sada u redu i sa hormonima i jel se osjecas zdravo ili imas jos neke smetnje ? Kod mene umor je jos ostao, kosa i dalje opada i kao metla je i jos me muci dermatitis a imam jos i zujanje u usima ali ne tako jako kao prije i ne svaki dan !

Pisala sam dosta o tome na drugim temama - imamo nekoliko tema o štitnjači, ne da mi se sad tražiti gdje točno.

No, svatko tko je odlučan u namjeri da ozdravi, ne sumnjam da će naći način i put. :thumbs:

LuckyStar 31-07-14 10:08

Stavljam link za SUPER DIJETU za stitnu i evo moje dopune ..

http://www.alternativa-forum.com/zdr...hf-dijeta.html

Ne mogu da vjerujem da sam se ja zapravo hranila po ovoj dijeti (u procesu izlijecenja Hashimoto i hipotiroide ?! Moji obroci su bas ovako igledali osim sto sa se nalijevala cijedjenim sokovima iz slow juicera i sto NISAM JELA KUPUSARE.
Kupusare nisu za bolesnike tiroidne a takodje ni suseno voce jer vec ima puno secera iz voca koji po mojoj metodi se sokovima unosi u mega kolicinama. Naravno jedna smokva nece uciniti cuda.

HELJDA je em sto je zahvalna za pravljenje hljebnih proizvoda na koje smo navikli i jeftina a pri tom ima jako malu kolicinu glutena. Ipak i nju tek kad bolest nestane i ni onda svakodnevno.
KUKURUZNO brasno ako nije GMO i ako je organsko se moze kontrolisano koristiti po izlijecenju.
KOKOSOVO BRASNO onako kako se kod nas prodaje (u ljuspicama i ako nema zasladjivaca) NEMA UGLJENIH HIDRATA pa se moze koristiti svaki dan i za pravljenje palacinki, hljebica itd - ono je dopusteno i na ATKINSU. Ja sam pravila palacinke a kasnije kad sam presla na LCHF sam dodavala med.
BADEMOVO/ORAHOVO BRASNO mozete sami napraviti u blenderu i od toga kolace, torte sa naravno medom umjesto secera.
CRNI KAKAO moze takodje posluziti kao brasno (recimo zamijeniti 50 posto u receptu..) a to je onaj bez primjesa od mljevenih kakao zrna.
Kao SECER osim meda mogu posluziti i urme ili smokve a takodje i ostala slatka voca, ja sam pravila super dezerte sa malo palente ili gornjih brasna i vocem !
SOJINO BRASNO i soja uopste je jako kontravezna stvar jer utice na zenske hormone i ne bih je bas previse ako imate problema sa tiroidnom ali ja jesam u Atkinsu tanke snite soja sira (tofu) umjesto mesa...

Zivotinjskih/ribljih masnoca se nemojte bojati ako ih mozete jesti. Cvarci su super radi zelatina ako su domaci sa sirovom morskom solju. Susena mesa/ribe radi dimljenja i ogromne soli kao konzervansa ipak treba ograniciti, ko susi domace vjerovatno da i sam koristi sirovu so za zimnice tako da je bar malo zdravije.

SJAJAN RECEPT prikladan ovoj dijeti su pljeskavice/cuftice od cjelokupne mljevene ribe. Primorci samelju vecinom manje ribice onako cijele sa kostima i dodaju zacine i ukusno je strava a od kostiju imate kalcijum a to treba ako se ne jede mljecno radi laktoze. (PS kozje mlijeko ima minimalnu laktozu a potom ovcje .. ja sam pila i jela pomalo kozjeg)
Drugi sjajan "Rimski" :))) recept je BRODET - onda kad se sa svekoliko kostima kuvaju razne vrste ribe (cesto 3 kat.) za ovo ima mnogo recepta i super je za kalcijum.
Kao i jedine dozvoljene konzerve a to su one sa ribom: sardine, icuni, sardele, haringe, lososi ... ali bez primjesa nego u vodi a ako nema u ulju.

PS
Prije ove dijete bi najpovoljnije bilo uraditi ATKINS od minimalno 2 nedjelje a najbolje bar mjesec dana. Potom preci na ovu LCHF, super je ova nutriskinja..

Markiza 07-09-14 16:45

Draga LuckyStar,

S velikim zanimanjem sam procitala Vas put do izljecenja. Jako me se dojmio.

Kako sam i sama "vlasnik" enormne kolicine anti TPO ( > 3000), te TSH od 82,626 i tiroidnog hormona T4 u tragovima, razumjecete sto sam "progutala" svako slovo napisanog. U tome vidim slamku spasa i za sebe. Do prosle godine nisam imala nikakav problem, zdrava k'o dren! Stres uzrokovan mobbingom odveo me na devetomjesecno bolovanje. Vec mjesec dana sam na terapiji Euthirox 50 mikrograma. Dobro reagujem. Istina, nedostaje mi prijasnja koncentracija i san, ali generalno, bolje se osjecam. Kosa mi jos opada (ali znatno manje nego prije terapije), kozu hranim vise raznim sjemenkama, pa je i to bolje. Manje sam i umorna. Vraca mi se snaga. Buduci da znam da ovako samo lijecim simptome, a ne i uzrok ( antitijela), zelim pokusati ovo sto ste i Vi. Plasim se da ce ovolika antitijela otvoriti Pandorinu kutiju drugih autoimunih bolesti. Relativno sam mlada, 32 su mi godine. Spremna sam promijeniti nacin prehrane i odreci se onoga sto je do sada bio sastavni dio mog zivota. Buduci da nikad nisam zivjela zdravo, a pogotovo se tako nisam hranila ( mladost-ludost ;-) ) trebam mnogo savjeta i temeljitu edukaciju.

Dozvoljavate li ikakav drugi nacin komunikacije osim ove preko foruma? Barem mail? Rado bih Vas kontaktirala.

Najljepsi pozdrav iz Sarajeva

Adamina 08-09-14 09:45

Markiza, to vam je dobra odluka, ali budite ustrajni, sretno!

LuckyStar 14-09-14 20:14

Markiza, vidim da si svjesna osoba i sigurna sam da ces opet biti zdrava !
Totalno si u pravu za otvaranje Pandorine kutije za ostale autoimune a i sve druge bolesti. I ja sam kad mi je pukla stitna i kad sam vidjela da regulise hormone i temperaturu tijela i cio metabolizam i plodnost zene i sta sve ne rekla:
ova bolest na duze staze moze da me unisti. Radi toga sam momentalno primjenila radikalne mjere i pustila prirodu da uradi ono sto ljekari ne mogu.
Sve se nesto oslanjamo na znanje i glumimo bogove a zapravo smo mizerna mala bica koja nista ne znaju. Sva medicima je u opusima a o korupciji da ne pricamo.
Ja svjesna toga sam pustila prirodu da uzme ono sto joj treba iz sokova i makla sve napretke civilizacije poput hljeba, toksina, preradjene hrane itd itd.
Samo shvati da ces brzo biti opet zdrava i iz te tacke podji ka cilju do izlecenja !!
PS
Odmah zamijeni sinteticke hormone za prirodne. Do kraja 80-ih su se koristili prirodni hormoni dok se covjek nije nasao pametan da ih proizvodi u labaratoriji. Sinteticke treba gledat kao eksperimenat jer tek treba da se pokaze kako djeluje na ljudsko tijelo. Za ovo 30 god. vidi se da tijelo ne moze biti zavarano na duze vrijeme, citala sam slucajeve da su se poslije par godina zene raspadale od svakakvih bolestina.
PS ovo sam ti napisala i u PM i zelim ti od srca brz oporavak. Ja sam ovu bolest iskoristila da se ocistim od toksina, pocnem svjesno da hranim, odmorim i naspavam, nacitam i naoruzam o svemu sto cuva zdravlje itd. Jos me muci umor ali zapravo ja sam iz ovoga izasla zdravija nego ikad ! Pozdrav !

Jesam 15-09-14 09:06

Lucky Star, sve što prakticiraš i primjenjuješ je odlično i ne škodi, no preporučujem ti da se upoznaš i s principima Germanske Nove Medicine, koji će ti dati odgovore na sva pitanja o nastanku tvoje bolesti.

LuckyStar 16-09-14 17:22

Da, pogledala sam tu Germansku Novu medicinu, koja koliko sam shvatila, prica da je u osnovi svake bolesti neki psiholoski problem. Takodje da je osnova bolesti neka losa karma itd. Ali ta GNM je vise filozofija nego konkretni, efikasni savjeti za ozdravljenje. Sve se svodi na tesku filozofiju za koju bolesnik nema snage, koncetracije i volje.
... Vjerovatno je uzrok i moje bolesti taj koji prica GMN - pad imuniteta radi psiholoskih okidaca. Ali ta GNM koliko ja shvatam a to je tako tamo zakumuljeno objasnjeno i time NEDOSTUPNO BOLESNOM COVJEKU, dakle stvar o kojoj bolesnik moze razmisljati tek kad stane na noge.
Posto kazes da si i sama bolovala od stitne (i izlijecila se vocem i povrcem :)) onda ti je jasno koliko mozak ne radi ni za 2+2 a kamoli teze te GNM.

Nema GNM konkretne korake ka ozdravljenju nego je sve samo u vazduhu. Ja pisem o KONKRETNIM KORACIMA koji su meni unistili Hashimoto da napada moje tijelo i koji su mi TSH tj alarm smanjili na 4,5 sto se vodi u rangu normalnog.

Sigurno je da covjek kao kompleksan sistem koji je povezan kao alke na lancu pada pod uticajem svih trauma kako fizickih tako i psihickih koje je dozivio. Ali razlozi za bolest su nesto o cemu bolesnik treba da razmislja i da proucava tek kad bude u stanju za to, dakle - po izlecenju. Do tad samo Bozje vodjenje ka zdravlju moze pomoci !

... Do tad na sva pitanja iz bilo koje perspektive treba se ostaviti prirodi i Bogu a po boljitku i te psiho traume se same sloze i ne mogu vise praviti konfuziju u tijelu tj odbrambenom sistemu.

Jer kad covjek dodje na rub opstanka i gleda smrti u oci kao sto sam ja - on u toj svojoj borbi nauci mnoge i mnoge lekcije i sa svakim boljitkom mu se cio njegov zivot kao nekom ko je bio na ivici smrti prelista. Dakle: sto vise napreduje u ozdravljenju - to mu je jasnije sta je sve to prouzrokovalo; a takodje i koja je vrijednost zdravlja i koji je cilj zivota.

Ovom bolescu sam shvatila razlog zivljenja.
Svaki dan zivota je POBJEDA NAD DJAVOLOM i svaki dan sto ste na Zemlji on vas mrzi, jer zeli da salje unistene duse i tijela nasem kreatoru Bogu. Tako mu se on sprda i pokazuje moc.
Dakle, cilj zivota je zapravo SAM ZIVOT, svaki dan kad osvanemo mi se moramo nasmijesiti i biti sretni sto smo zivi i isprkosili djavolu.
A ako pri tome uspijemo da pobjedimo neku strasnu bolest - onda dobijamo i RESPEKT od samog djavola. Jer nije uspijo da nas unisti.
I po ozdravljenju on (djavo) opet ceka svoju priliku kako li bi i kod zdravih ljudi, stvorio priliku da nas unisti i posalje Kreatoru kao POBJEDJENE.
Ta borba dakle nije jednokratna nego cio zivot i to je razlog da za osobe koje dozive dugi vijek imam uzasno postovanje. Neki od njih su na Planeti dugo da bi stitili interese Djavola ali neki su da bi stitili Bozju rijec koja je djelo, stvaranje i ZIVOT nasuprot Djavole prevare, destrukcije i smrti.

... Mozemo mi draga Jesam, pricati i o GNM i o regularnoj i o alternativnoj i o bapskoj medicini ali odgovor je uvjek za najteze stvari - JEDNOSTAVAN.
I Bog i Djavo se bore za nase duse, na nama je ostalo. Ako smo Bozji ljudi - on nam pokaze put: recimo imamo neku ideju ali opet to ne ucinimo a poslije vidimo da je to radi toga jer to nije bilo dobro za nas. Ili: imamo neku ideju da to tako treba a nemamo pojma zasto - to je Bog stavio u nas da nas vodi - i tako onda radimo.

Sad kad sam se izlijecila od stravicnog hepatitisa C (ps bas stigao rezultat poslije 2 godine i NEGATIVAN JE !! i kad sam se izlijecila od Hashimoto + Hipotiroide opasnim po zivot, shvatam da to nije STO SAM JA PAMETNA whahaha :D :))).
Izlijecila sam se jer ME BOG TREBA. Jer sam dobra osoba i jer cu pomoci drugima pa radi obaveze prema Bogu ovo sve i pisem. Nije moja zasluga moje izlijecenje nego BOZJA. Dakle hvala ti dragi Boze i ostavi me jos dugo da te sluzim.
PS
Vjerovatno i ti Jesam i ostali na ovom alternativnom sajtu si imala mnogo prilika da vidite da nesto radi a da ne znas objasnjenje. E to je jednostavno Bozja rijec, znanje usadjeno u nase srce (Bozji prijemnik/odasivac) i to pri samom zacetku. PRE-ZNANJE JE U NASEM DNK - radi toga neki koji to otvore uspiju da se izlijece od bolesti koje je djavo napravio !
Ja recimo nemam pojma odakle mi neka znanja koja poslije procitam i jedino objasnjenje je da su to DMK znanja usadjena za one koji imaju ljubav za boga.

Ja volim sebe i respektujem ali ja znam da sam pored svog svog ega JEDNO MIZERNO BICE i time SA ZADOVOLJSTVOM sluga bozji.
Kad sam se razboljela poslije perfektnog zdravlja i kondicije koje sam uzivala cio zivot, shvatila sam da djavo hoce da me posalje kreatoru da mu se sa mojom ljepotom i zdravljem sprda.
Jer razlog moje bolesti je takodje bio moj odnos sa djavolom, flertovala sam sa njim kroz pice, drogu, alkohol i seks. Djavo me je onda nagradio Hepatitisom C (po nalazima doktora).
Moja mladost, moje perfektno zdravlje i ljepota se srusilo u sekund kad su mi rekli da je razlog umora Hepatitis C. (PS ovdje i dan danas se neckam oko dijagnoze jer sam primila Hepatitis B vakcine i pored mog ludog zivota mi se cini da je ovo bila pogresna dijagnoza radi anti-tijela u krvi radi vakcije. Radi toga sto sam u mojim ludorijama uvjek koristila kondome i nisam injektirala droge.)

Danas dakle kad pogledam nazad mislim da je razlog mog umora bio naporan rad po nekad 19 sati dnevno... i time uzasan stres i nespavanje jer sam pored tog posla isla i na zurke a nekad sa zurke na posao. Tijelo je u jednom trenutku otkazalo. Njihovim nalazima da sam imala Hepatitis C sada ne vjerujem, iako mi se jos pokaziju anti tijela u krvi. Jer sam prije 12 godina imala injekcije protiv Hepatitisa B a posto je ovaj "C" tek znan 20 godina, onda ne vjerujem nicemu vise, a spec. sto cio zivot koristim kondome.

Negoli, natrag na GNM - slazem se da je psiha okidac za sve i pozitivno i negativno i da moze da cak privuce bolesti. Al treba li citat tomove analiza za tako jednostavnu istinu koju svi znamo ??
Zato samo pogledah na brzaka taj GNM i batalih pa ako sam nesto propustila molim te reci mi. Imaj divan dan, divnu sedmicu i divan zivot !

Vi koji citate ovo a ne vjerujete u Boga evo mali savjet. Jednom kad se budete mizerno osjecali i najusamljenjije i najjadnije i najbezizlaznenije (ako ne prije toga) i kad NAJMANJE BUDETE VJEROVALI U BOGA - zakukajte iz sveg srca iskreno jer Boga ne mozete lagati.
Ako ste ljuti - recite mu, ako ste u dvoumici recite mu.
Primjera radi:
" Boze na nebesima toliko njih vjeruje u tebe ali JA NE VJERUJEM, za mene je cijela biblija knjiga bajki za djecu. Ako si stvaran ja bih tako zelio/a da vjerujem u tebe i molim te blagoslovi me da mogu da te saznam. Daj mi dragi boze znak da si tu i da nisam sam u ovom svijetu u kojem je vladar Satana. Amen i imaj milost, daj mi vjeru da te sluzim!"
... Ova pretpostavljena molitva moze da zvuci tako glupo. Ipak, kad vam sve barke potonu, bar vi koji citate ovo - probajte. NAJACI JE BOG KAD JE NJEGOVO DIJETE NA DNU isto kako je najaci i roditelj kad mu tone dijete.
Ako nikad onda kad vam bude tesko, predajte se Ocu koji nas je stvorio, kroz ISUSA JAGNJETA dajte njemu svu moc nad vama - i bicete spaseni.
Ne samo na nebu i u Raju o kom prica Sveta Rijec Bozja, bicete spaseni i od Djavola na zemlji gdje nas Otac nije vladar od grijeha u Vrtu. Ali nas Otac je tu za nas poput divnog roditelja da nas pazi pod samo jednim uslovom: DA GA VOLIMO.

... Grabim priliku kad vec toliko napisah da i ovako kazem svom OCU: Hvala ti dragi Boze za sav blagostov koji si mi dao. Uprkos mojim teskim grijehovima radi kojih si spaljivao ljude i gradove ja znam da mene nisi jer znas da su to moje slabosti kojim mi je Djavo okovao tijelo ali nikad nije uspio da okuje moje srce. Ono je uvjek puno ljubavlju, pokorenosti i zahvalnoscu za tebe Oce.
Ja znam da je JEDINI USLOV ZA TVOJU MILOST - moja ljubav prema tebi i radi toga ne brinem.
Ti dragi moj Oce nisi Djavo da da pa naplati, ti si ljepoto bozanstvena roditelj koji voli bezuslovno svoju djecu koja ga PRIZNAJU ZA OCA.
Ti dragi Oce i dragi Isuse koji si dosao na Zemlju da pokazes sprdnju Zlatnih Krava i Sodoma i Gomora, si moj spasitelj od ruke Djavola.
Tako sam srecna da sam razumjela tvoje znake dragi Oce, tako se izlijecih od Hepatitisa C, Hashimota, Hipotirodide i bolesti koje su mi donijeli.
Moja vjera u tebe je mene ozdravila bas kako je i nas Bog-Covjek - Isus ozdravljao one koji vjeruju.
Jer, za nas vjernike duga je i teska borba sa Satanom. Neki od nas krenu pa stanu razocarani pitajuci gdje si ti.
I bice u bolu, i bice u konfuziji, i bice u patnji, i bice u bolesti - sve dok ne postanu ono sto jesu - MIZERNA NULA nizasta sposobna bez blagoslova naseg Kreatora.
Ali, nije ovo lako shvatiti jer MORATE IMATI BLAGOSLOV BOZJI.
Ovo vidite tek kad vam Otac otvori srce da ga vidite.
Ne znam koji su uslovi za ovo osim da iz peta duse predate sebi Stvoriocu.
Ja sam to uradila prvi put kao tinejdjerka u crkvi Sv. Marka u Beogradu. Pala sam na pod, uprkos sto je bilo ljudi u Crkvi i plakala i rigala jer nisam imala nikog nego Boga.
U trenu moj zivot je dobio preokret.

Drugi put sam to isto uradila ali u Crkvi u inostranstvu. Moje srce se slivalo na podove Crkve a zidovi vibrirali od molbe. BUKVALNO ZA 7 dana ja sam dobila sve sto mi je tako bilo potrebno.

RADI LICNIH ISKUSTAVA o Ocevoj moci, velim vama sto ovo citate da se batalite nauke i teorija i trikova i da molite za Bozju pomoc iz samog srca, jadni i zalosni kakvi smo svi mi koji zivimo na planeti dje je Djavo vladar.
Nista vas ne kost da probate ali pri tome nemojte zaboraviti da to ucinite samo onda kad se budete osjecali manji od makovog zrna.
Svima sto citaju ovo zelim: Blagoslov Bozji koji ce rusiti sva ovozemaljska pravila i trt Nauke i trt Zakone i trt norme i morale i sve ostalo cime Djavo vara.
HVALA TI OCE NA BLAGOSLOVU I HVALA TI ISUSE NA CUJANJU I MILOSTI I HVALA TI SVETI DUSE STO SE OBAVI OKO MENE da me Djavo dodirnut ne moze.
Slava ti Oce, slava ti Sinu, Slava ti Svetom Duhu koji si spustio na mene.
Molim te Oce, pokazi put izgubljenim dusama prevarenim od Satane, iako znam da ces to uraditi i bez moje molbe. Neka je tebi Boze, divni, milostivi, vjecna hvala da i nama (meni nekad slugi demona) dah pokajanje i blagoslov.
AMIN, AMIN, AMIN, Aleliuja - nek sjaji i ispunjava rijec Oca naseg i Sina njegovog koji dodje da nas nauci i Duha Svetoga koji trazi duse da krsti ljubavlju, znanjem i spokojem. Zauvijek zahvalna, robinje tvoja koja te je svjesna i koja vise ne brine ako i sjutra umre. Mozda bi me tako spasio neke patnje dragi Oce iako si mi u zivotu priustio samo zadovoljstvo i konfor.
V_O_L_I_M T_E O_C_E i V_O_L_I_M T_E I_S_U_S_E - spasitelju - ljubavi bezuslovna - istino jedina.

Cetrdeset godina si Oce pustio svoj izabrani narod (Jevreje) da hoda po pustinji da nauci da ti nisi Zlatno Tele. Ne znam koliko godina si pustio svoj izabrani narod (Jevreje) da sluzi faraonu u Egipat, jel 40-et il 100-u ili 500-u.
I dodje Josef da ih spasi ali oni ne naucise.
Ne uzvratise ti ljubav Djece prema Ocu koju (bi trebalo da) imamo prema nasem sjemenu. I zato - potopi Oce Svijet sazbi u Nojevu Barku ali EVO NE VRIJEDJASE.
Satana vice da je svaki covjek Bog i da moze stvarat Svijet kako mu se cini.
I upravo radi toga toliko patimo, toliko smo izgubljeni, toliko smo prevareni i kad mislimo da znamo.
Neka je slava nasem Stvaraocu i svima koji imaju blagslov da to vide i neka Kreator ima milost da otvori srce onima kojima je Satana zatvorio glupostima poput egoizma, slave, novca i sitnih ovozemaljskih pobuda.
Molim te Oce, gledaj u moje srce umjesto mojih grijehova, oni su samo slabost u ovom Svijetu u kome je Djavo vladar. Tebe i samo tebe i tvog Sina imam u svom srcu. Amen, Aleluja. :)

PS2
Ako neko ko cita ovo nema Sveto Pismo neka ga nedje online, recimo:
https://www.biblegateway.com/
i obavezno STARI ZAVJET.
Srecno u izlijecenju.

Markiza 21-09-14 19:02

Hvala mnogo, LucyStar. Besjrajno ste me ohrabrili. ;-)

LuckyStar 25-10-14 11:57

Markiza, sad cu da se pomolim za tebe i radice ! XX

LuckyStar 25-10-14 12:30

Ljudi, prosli put sam napisala dugo pismo o Bogu ali ne vidim ni jedan jedini "hvala na korisnom postu" klik. Bitnije je to sto sam napisala nego sve ono prije.
Bas sam se rastuzila :(.
Pa ljudi moji, nismo mi Bogovi shvatite jednom i ako vam je do ozdravljenja onda procitajte sta pisem jer nisam ovdje ni za slavu ni za pare.
Ovdje kod mene pise SRCE i sve ostalo gazim.
Ne interesuju me udvaranja ili samotjesenja ili lazne nade.
Ovo o BOGU je najsurovija istina i molim se bogu da svako ko i malo otvori zakovana vrata - je primi - a time i blagoslov i lijek.
Shvatite ljudi da od 12000 teorija ne mozete biti bistri da izaberete onu pravu.
Samo vas bog moze voditi, to je tako jednostavna i jedina istina.
Batalite teorije i filozofije od kojih vas boli glava i iskukajte iz srca i bog ce vas voditi.
Slava Bogu, Isusu Hristu i Svetom Duhu, amin.
Ako ste musliman slavite Alaha ali u direktnom kontaktu isto poput hriscana koji za ozdravljenje moraju bez crkava i popova moliti DIREKTNO BOGA. Djavo je u crkvama od Hristovog doba, nije dzaba lomio hramove. Amin, neka je u pomoc svakom koji ovo cita. Amin !

Adamina 25-10-14 12:34

Lijepo je što si podijelila svoje iskustvo, psihički - duhovni dio je najbitniji za ozdravljenje.
Prakticiraš li još LCHF dijetu?


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 21:13 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0