Alternativa Forum

Radiestezija

Ovo je diskusija na temu Radiestezija u podforumu Bioenergija
Radiestezija je osjetljivost svih živih organizama na štetna zračenja koja nam ...

Natrag   Alternativa Forum > Alternativna medicina > Bioenergija

Alternativa Forum


Bioenergija "Vi niste bolesni - Vi ste blokirani"

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 12-09-09, 08:38   #1
Guru
 
Stella's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: Zagreb
Postovi: 630
Stella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond repute
Stella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond reputeStella has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za Stella
Zadani Radiestezija

Radiestezija je osjetljivost svih živih organizama na štetna zračenja koja nam dolaze iz zemlje i svemira

Radiestezija

Radiestezija je osjetljivost svih živih organizama na štetna zračenja koja nam dolaze iz zemlje i svemira, a u spisima se spominje još u drevnoj Kini. Prema nekim zapisima, koji su stari oko 5.000 godina, u Kini su se radiestezijom bavili samo viši slojevi tj. dvorjani, dok je običnom puku radiestezija bila potpuno nepoznata i nedostupna. Ona je bila privilegija kineskih vladara i plemstva.
U Egiptu su nađeni zapisi u piramidama koji, mogli bismo reći, tumače radiesteziju, a nađeni su i određeni visci. Kao najpoznatiji su izis, oziris i karnak, a izvorni primjerci izloženi su u muzeju u Parizu. U svome radu radiestezisti se danas služe upravo kopijama tih pronađenih visaka, a svaki od njih ima svoje određene karakteristike i svrhu primjene u radiestezijskoj praksi.

U Srednjem su vijeku pronađene gravure s prikazima primjene radiestezije u svakodnevnom životu, a na njima radiestezisti tadašnjeg vremena u ruci drže tzv. Mojsijev štap. Mojsijev štap je preteća današnjeg biotenzora, kao što su to i rašlje, ili točnije rašljasta grana, kojom su se ljudi tada služili za traženje vode. Rašlje su služile i za pronalaženje kristala i minerala, za traženje otuđenih predmeta skrivenih u zemlji i sl. To je dokaz kako se rašljama može jednako uspješno detektirati tj. pronaći oba elementa - vodu i metal. Iz Srednjeg nam vijeka potječu i zapisi koji svjedoče o uporabi radiestezije i kod svećenstva, kao i u povlaštenim slojevima tj. aristokraciji. Aristokracija je gradila svoje dvorce i ljetnikovce na radiestezijski zdravim mjestima. Poznato je kako su i crkve građene prema posebnim radiestezijskim pravilima i to na mjestima na kojima nije bilo štetnih zračenja. Na površini gdje se željela sagraditi crkva prethodno se napravio tor sa stadom ovaca, a nakon određenog vremena jetra ovce pokazala bi je li prostor “zdrav” ili nije. Ako je jetra ovce bila zdrava, tada se na tom mjestu gradila crkva.

Šira primjena radiestezije

Ovo je samo kratak pregled začetaka radiestezije, koji nam pokazuje kako se njoj već u davna vremena pridavala velika važnost. Danas nam je poznato kako je radiestezija u primjeni u cijelom svijetu, te da je, pogotovo u novije vrijeme, doživjela svoju veliku popularnost. Poznato je, na primjer, kako je primjenjuje i sama NASA, i to za određena istraživanja u kojima sudjeluju cijele skupine posebno obučenih i prirodno predisponiranih osoba za ovu disciplinu. U primjeni je bila i kod KGB-a.
Radiestezija se koristi sve više u arhitekturi, kao i u građevinarstvu. Kad nas je radiestezija još uvijek nedovoljno poznata. Nažalost, uobičajena je praksa da se radiestezist poziva u već postojeći životni i radni prostor, i to nakon što su zdravstvene tegobe već uzele maha. Poželjno je, dakle, da se teren za izgradnju obiteljske kuće, pa i zgrade, pregleda prije početaka građevinskih radova, te objekt pravilno postavi u odnosu na strane svijeta. Tek nakon toga može se odrediti razmještaj prostorija kako bi se nepoželjni problemi izbjegli već na samom početku. Posebno je opasno postaviti stambeni objekt u blizini dalekovoda, trafostanica i različitih antena koje šire štetna zračenja i štetan utjecaj ( tzv. elektrosmog ). Takva mjesta treba nužno izbjegavati.

Hartmanova mreža

Ovdje bismo mogli postaviti pitanje što se to zapravo radiestezijom detektira, i što je to toliko štetno za naš organizam, a prostim okom nije vidljivo? Svaki boravak duži od četiri sata na energetski nezdravom mjestu, tj. na mjestu izloženom zračenju podzemnih voda, smeta i štetno je za naš organizam. Uslijed toga gubi se energija, te se kroz duži vremenski period javljaju određene zdravstvene tegobe. Sama sjecišta tj. križišta tokova podzemnih voda izuzetno su opasna za svaki živi organizam, a takva se mjesta nazivaju kancerogena, budući da upravo i izazivaju takve bolesti.
U detektiranju podzemnih voda radiestezist se služi viskom kao radiestezijskim instrumentom. Njime detektira magnetnu mrežu koja je poznata kao Hartmanova mreža. Hartmanova mreža ima svoje čvorove koji su izuzetno opasni za zdravlje. U prostoru, ovi se čvorovi nalaze na svakih 2,30 m, a mreža prati putanju Sjever-Jug, Istok-Zapad. Radiestezijom se bavim već trideset godina. Stoga bih napomenuo kako je za opće psihofizičko zdravlje organizma od presudne važnosti mjesto spavanja koje treba biti zdravo tj. izvan dometa podzemnih voda. Ukoliko to nije moguće učiniti, tada se barem treba zaštititi neutralizatorom. Na taj način neutralizirat ćemo i eliminirati štetno zračenje podzemnog toka. U slučaju sjecišta, na temelju mog dugogodišnjeg iskustva, uvijek savjetujem da se s takvog mjesta pomakne ležaj. Izbjegavanjem tokova podzemnih voda, ili njihovom neutralizacijom, mogu se izbjeći mnogi zdravstveni problemi, a već nastali uveliko ublažiti, ili u cijelosti riješiti uz adekvatnu terapiju do potpunog izliječenja. Naveo bih i neke primjere iz svoje prakse u kojima je vidljivo da je ključni problem, pa i sam uzrok zdravstvenog problema, bio upravo u mjestu spavanja.


www.ikm.hr
Velicina ljudske duse mjeri se kolicinom oprastanjaPodijeli post!

Stella je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Dražen-Zgb (12-09-09), jaz (29-09-10), mario532 (07-10-11), networker (19-01-12), RED PILL (12-09-09), sunčica (18-12-10), Tree (30-09-10)

Nepročitano 29-09-09, 20:00   #2
New member
 
frenkix's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: okolica Zagreba
Postovi: 7
frenkix is on distinguished roadfrenkix is on distinguished road
Zadani

Dali , uskoro , ima kakav seminar u Zg-u ili okolici po pitanju radiestezije ?
frenkix je offline   Reply With Quote
frenkix, hvala ti na korisnom postu!
jaz (29-09-10)
Nepročitano 02-03-10, 21:13   #3
Banned
 
maped's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Postovi: 239
maped has much to be proud ofmaped has much to be proud ofmaped has much to be proud of
maped has much to be proud ofmaped has much to be proud ofmaped has much to be proud ofmaped has much to be proud ofmaped has much to be proud ofmaped has much to be proud ofmaped has much to be proud ofmaped has much to be proud ofmaped has much to be proud of
Zadani

frenkix koliko sam ja upućen bio je u hupedu trajao je oko 2 dana čini mi se cjena je bila 1000 kn .Ovdje bih nešto rekao da te stvari bioenergija rad s čakrama radiestezija ne možeš naučiti baš za 2 dana po meni u svakoj metodi trebaju bar godine 2 i više da ti počneš se baviti s tim recimo 40 % znanja preduvjet.
maped je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Diana (02-03-10), jaz (29-09-10)
Nepročitano 08-05-10, 18:17   #4
www.zavjere.net
 
Drug Mile's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Lokacija: Rijeka
Postovi: 208
Drug Mile has a reputation beyond reputeDrug Mile has a reputation beyond reputeDrug Mile has a reputation beyond repute
Drug Mile has a reputation beyond reputeDrug Mile has a reputation beyond reputeDrug Mile has a reputation beyond reputeDrug Mile has a reputation beyond reputeDrug Mile has a reputation beyond reputeDrug Mile has a reputation beyond reputeDrug Mile has a reputation beyond reputeDrug Mile has a reputation beyond reputeDrug Mile has a reputation beyond reputeDrug Mile has a reputation beyond repute
Zadani

Koliko znanja treba za bavljenje radiestezijom? Je li dovoljno kupiti visak i vježbati, pa onda kad visak proradi učiti razne primjene?

Znatiželja me natjerala da objesim jedan novčić o konac i testiram orgonit koji mi je Red napravio. Koliko god puta pokušavao, točno iznad njega mi se počeo vrtiti, uvijek u istom smjeru. Ne odbacujem mogućnost da možda sam pokrećem visak, ali ovo je zaista zanimljivo ponašanje. Dao sam sve od sebe da ipak svjesno ne utječem na visak. Zato bih rado naučio koristiti se ovom tehnikom, ako ne podrazumjeva neke posebne sposobnosti koje možda nemam.
Drug Mile je offline   Reply With Quote
Drug Mile, hvala ti na korisnom postu!
jaz (29-09-10)
Nepročitano 08-05-10, 18:37   #5
Guru
 
Realista's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Postovi: 1,733
Realista has a reputation beyond reputeRealista has a reputation beyond reputeRealista has a reputation beyond reputeRealista has a reputation beyond reputeRealista has a reputation beyond reputeRealista has a reputation beyond reputeRealista has a reputation beyond reputeRealista has a reputation beyond repute
Realista has a reputation beyond reputeRealista has a reputation beyond reputeRealista has a reputation beyond reputeRealista has a reputation beyond reputeRealista has a reputation beyond reputeRealista has a reputation beyond reputeRealista has a reputation beyond reputeRealista has a reputation beyond reputeRealista has a reputation beyond reputeRealista has a reputation beyond reputeRealista has a reputation beyond reputeRealista has a reputation beyond reputeRealista has a reputation beyond repute
Zadani

Nema tajne sile, visak (novcic) pokreces ti. Radi se samo o tome da visak pokazuje sta ti podsvesno mislis da je odgovor. Ne treba puno uciti, ali na zalost nema puno ni koristi od metode.
Realista je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (09-05-10), jaz (29-09-10), RED PILL (30-09-10)
Nepročitano 29-09-10, 23:10   #6
jaz
Alternativa addict
 
jaz's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2010
Lokacija: okolica Rijeke
Postovi: 304
jaz has a reputation beyond reputejaz has a reputation beyond reputejaz has a reputation beyond repute
jaz has a reputation beyond reputejaz has a reputation beyond reputejaz has a reputation beyond reputejaz has a reputation beyond reputejaz has a reputation beyond reputejaz has a reputation beyond reputejaz has a reputation beyond reputejaz has a reputation beyond reputejaz has a reputation beyond reputejaz has a reputation beyond reputejaz has a reputation beyond reputejaz has a reputation beyond repute
Zadani

dakle, sve je ljepo opisano, koje su vrste zračenja i što mogu uzrokovati... stvari koje uglavnom znaju svi.

no, čudno je da nema niti jedne smjernice kako se zaštiti od štetnih zračenja.

znam da je če se mnogi začuditi, ali meni ne pada napamet u zrak dinamitom dignuti trafostanice i dalekovode u blizini, niti se odreći elektrićne energije.

također, vjerujem da je većini ljudi nemoguće preseliti kuću i maknuti se od izvora štetnih zračenja...

dakle, postoji li neka univerzalna zaštita od svih štetnih zračenja, zemaljskih, tehničkih i svemirskih?

ja recimo imam kristalnu kuglu koja neutralizira tehnička zračenja u radijusu od 1,5m... to fino djeluje protiv tehničkih zračenja, ali ne djeluje protiv drugih vrsta štetnih zračenja.

na tržištu ima proizvoda poput madraca koji osim što koštaju nezamislivo puno, pružaju zaštitu samo na spavanju (što je uglavnom dovoljno)

zatrim bioterminator koji štiti u radijusu od 9,5m od svih vrsta zračenja... i to mi se čini najpovoljnije i najdjelotvornije...

mene zanima kakva su vaša iskustva...

(ne zanima me slama, mljeko, kestenje, kristali nego baš proizvodi koji pružaju kompletnu zaštitu životnog prostora i vaša iskustva)
jaz je offline   Reply With Quote
jaz, hvala ti na korisnom postu!
zoricab (30-09-10)
Nepročitano 30-09-10, 11:54   #7
<3
 
Tree's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2010
Postovi: 4,217
Tree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond repute
Tree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond reputeTree has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by Drug Mile Pogledaj Post
Koliko znanja treba za bavljenje radiestezijom? Je li dovoljno kupiti visak i vježbati, pa onda kad visak proradi učiti razne primjene?

Znatiželja me natjerala da objesim jedan novčić o konac i testiram orgonit koji mi je Red napravio. Koliko god puta pokušavao, točno iznad njega mi se počeo vrtiti, uvijek u istom smjeru. Ne odbacujem mogućnost da možda sam pokrećem visak, ali ovo je zaista zanimljivo ponašanje. Dao sam sve od sebe da ipak svjesno ne utječem na visak. Zato bih rado naučio koristiti se ovom tehnikom, ako ne podrazumjeva neke posebne sposobnosti koje možda nemam.

imaju pravila vezano za drzanje viska, kako odrediti koji ti visak najbolje odgovara i sl. Imaš knjige na tu temu (pogledam pa javim naslove koje ja imam). medjutim, gotovo sve moze posluziti kao visak za eksperimentisanje.

u jednoj ruci drzi visak iznad polozenog, otvorenog dlana druge ruke. sacekaj da se visak krene okretati.
lagano, polozenu ruku okreni dlanom dole.
visak ce promijeniti smijer u obrnut.
slicno mozes raditi sa vrhovima prstiju: palac, kaziprst... susjedni prsti uvijek imaju suprotne energije (pozitivno-negativno).
ako ti se visak na dlanu lijeve krece u smijeru kazaljke na satu, na dlanu desne ce to biti obrnuto.

pusti visak da se klati ili mirno stoji. posmatraj ga neko vrijeme. onda mu reci u kojem smijeru zelis da se pocne kretati. gore - dole, lijevo - desno, kruzno - u smijeru...

onda reci visku da ti pokaze kako ce ti reci "da" na neko tvoje pitanje. kako ne, mozda, ne znam... svako ima svoje dogovore s viskom probaj sam.

probaj biti bez emocija i ocekivanja...
slozenija vjezba je sa spilom karata okrenutih licem dole, sa kojeg izvlacis kartu po kartu. s viskom dogovoris kako ce ti pokazati crveno, kako crno, i po odgovoru za svaku pojedinacnu kartu, odvajas karte na dvije hrpice. kasnije brojis po bojama i vidis koliko si uspjesan bio.

ili baterija u kutijici sibica ili kutiji od filma. onda trazis pozitivni i negativni pol.


…a o zmajevom biseru ni rijeci!Podijeli post!

Tree je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Drug Mile (30-09-10), mario532 (07-10-11), Rani (19-05-12), sunčica (18-12-10)
Nepročitano 30-09-10, 22:11   #8
New member
 
lindekica's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2010
Postovi: 1
lindekica is on distinguished roadlindekica is on distinguished roadlindekica is on distinguished road
Zadani knjiga

Osman Hasanpašić: Priručnik iz radiestezije
U ovoj knizi je lijepo opisan rad sa viskom.
lindekica je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Drug Mile (01-10-10), mario532 (07-10-11), sunčica (18-12-10), Tree (01-10-10)
Nepročitano 18-12-10, 10:13   #9
:)
 
sunčica's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2009
Lokacija: Srbija
Postovi: 8,629
sunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond repute
sunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond reputesunčica has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by barajevo Pogledaj Post
Javi mi se na mail pa ću ti poslati dve dobre knjige (u pdf_u) o radu s viskom.
Barajevo, da li bi mogla knjige postaviti na forum, i mene veoma zanima ta tema, volela bih da ih pročitam?


Gledaj dalje nego što vidiš.Podijeli post!

sunčica je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (18-12-10), Apox (18-12-10), zoricab (18-12-10)
Nepročitano 18-12-10, 13:50   #10
Alternativa addict
 
Apox's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Lokacija: otok
Postovi: 169
Apox has a reputation beyond reputeApox has a reputation beyond reputeApox has a reputation beyond reputeApox has a reputation beyond repute
Apox has a reputation beyond reputeApox has a reputation beyond reputeApox has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by sunčica Pogledaj Post
Barajevo, da li bi mogla knjige postaviti na forum, i mene veoma zanima ta tema, volela bih da ih pročitam?
ima nas još
Apox je offline   Reply With Quote
Apox, hvala ti na korisnom postu!
sunčica (19-12-10)
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 07:57 sati.

Iz ponude izdvajamo:

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0