Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Bioenergija (http://www.alternativa-forum.com/bioenergija/)
-   -   Čakre (http://www.alternativa-forum.com/bioenergija/265-cakre.html)

Venus 20-05-09 13:17

Čakre
 
Riječ "čakra" sanskrtskog je podrijetla i znači kolo ili vrtlog.

Čakre su središta energije i svjesti u ljudskom organizmu, a označava ih se kao vrtloge energije i središta snage.Prve upute o tome kako ih se može pokrenuti nalazimo več u Upanišadi, svetim vedskim spisima INDIJE.

Čakre nisu materijalna, anatomski dokaziva središta, več vrtolozi ENERGIJE ljudske AURE.

Vidioci i iscjeliteljiiz Indije i Tibeta ta su fina središta spoznali kroz MEDITACIJU.

Učenje o Čakrama preneseno je zahvaljujći JOGE, no same čakre čovjek može spoznati neovisno o pripadnosti kulturi, ili vremenu u kojem živi.

Čakre struje pojedinim dijelovima tjela ovisno o mjestu gdje se nalaze. Utječu na funkciju organa, krvotok, aktivnost hormona ali i na EMOCIJE i MISLI. Svaka čakra je povezana sa određenim djelom kralježnice i određenom hormonalnoj žljezdom.

Pritom transformiraju kozmičku životnu energiju ( pranu) koja neprekidno struji ljudskim tjelom.

Čakre ju preuzimaju, skupljaju i pripremaju za tjelesne , duhovne i misaone procese.

Svakoj ČAKRI pripada određena boja, simbol, mantra, element i BOŽANSTVO koji odgovaraju energetskim frekvencijama pojedinog vrtloga i pomažu pri otkrivanju njegova ezoteričkog značenja.

Uvod iz knjige.."ATLAS ČAKRI" Mozaik knjiga, Kalashatra GovindaKao uputstvo za najmlađe korisnike bioenergije Pozdrav

goci 20-05-09 16:16

Mislim da bi trebali cakrama posvetiti dosta paznje.
One su zaduzene za energiju koja je potrebna nasem tijelu za pravilno funkcioniranje.
A ujedno je to veza sa visim sferama nasega postojanja.
Zavisi o kojoj je cakri rijec.
Nadam se da ces nam malo podrobnije objasniti njihovu ulogu u nasem zivotu i kako da ih odrzimo u ravnotezi.

maped 26-05-09 15:25

Ukljucio bih se ovdje ako dozvolite i rekao ono sto malo znam.Dosad smo o njima doznali u vjezbi pet tibetanaca,preporucio bih je svakom i sam je vjezbam.Tibetanci ako ste shvatili u stvari poticu cakre na okretanje sve i time poticu koliko sam shvatio hormone koji daju vitalnost i lijep izgled u nekoj dobi.Druge vjezbe njihovog poticaja su slijedece knjiga skrivene snage u covjeku govori koje asane poticu cakre na da tako kazem rad pocevsi od najdonje.,ovdje venus napise mantre iskusni kazu oprez z tzv bida mantrama jer nasa podsvijst je oneciscena pa moze svasta izaci na povrsinu kod toga.Evo sto kaze ovaj maheswaranda koji je vec medijska osoba u svijetu o tome,Kako osjetiti okrecu li se cakre u pravom smjeru on KAZE STAVITE DESNI DLAN NA OTPRILIKE JEDAN CENTIMETAR IZNAD MJESTA GDJE JE CAKRA SMJESTENA I RUIKOM CINITE KRUZNE POKRETE U SMJERU KAZALJKE NA SATU TIJEKOM TRI-CETRI MINUTE.Kaze ovu vjezbu ne bi trebalo radtiti s svim cakrama u isto vrijeme-ovako tretirajte samo jednu cakru dnevno.Isad majstor kaze ako radite ovu vjezbu mozete biti sigurni da ce vam se cakre ubjek okretati u pravom smjeru.

Venus 28-05-09 07:45

Citat:

Originally Posted by goci (Post 2058)
Mislim da bi trebali cakrama posvetiti dosta paznje.
One su zaduzene za energiju koja je potrebna nasem tijelu za pravilno funkcioniranje.
A ujedno je to veza sa visim sferama nasega postojanja.
Zavisi o kojoj je cakri rijec.
Nadam se da ces nam malo podrobnije objasniti njihovu ulogu u nasem zivotu i kako da ih odrzimo u ravnotezi.Čakre to jest naši emocionalni ili psihički centri povezuju našu psihu sa našim tjelom i vrlo je bitno biti svjestan kako naše čakre izgledaju i kako kolega maped kaže u koji smjer se vrtiju ili dali su čak blokirane.
U meditaciji netko to može sam odkriti i onda ako jedna čakra neide u pravom smjeru ili je čak zatvorena treba nešto poduzeti da se vrti "normalno" naprimjer posjetiti dobrog bioenergetičara.

Ili kako več maped kaže probati vježbe kako ih sam pokrenuti!

Atlas čakri od Mozaik knjige sadrži i vježbe za svaku čakru..

Stella 19-06-09 21:09

Goci, slazem se da cakrama treba posvetiti dosta paznje, osobito ako se na bilo koji nacin ukljucujemo u lijecenje oboljele osobe. Dobro razumijevanje energetskog sustava od velike je koristi.
Veze sa visim sferama naseg postojanja mozemo jednostavnije shvatiti ako uzmemo u obzir da se nasih sedam cakri veze uz sedam svetih istina, sedam svetih sakramenata u krscanskoj tradiciji i simbolicko znacenje sefirota.
Kada se upustamo u energetsku procjenu ona bi morala sadrzavati svih sedam cakri bez obzira na dio tijela koji je obolio ili koja cakra nema uredan energetski tok. Vecina bolesti veze se za gubitak energije u prvoj, drugoj i trecoj cakri. Primjer: bez obzira sto je bolest nastala na podrucju 4.te cakre recimo da je u pitanju karcinom dojke, energetsko podrijetlo te bolesti nalazi se u prve tri cakre koje su zaduzene za brak ili partnerstvo, obitelj ili zanimanje kroz stresne obrasce. Emocije koje se kriju iza ove bolesti su bol, zalost i emocionalno nedovrsen posao vezan za odrastanje. Odrastanje je u vezi sa odnosima, zdravim ili bolesnim, a za to je odgovorna prva cakra. Dakle bolest u cetvrtoj cakri a uzrok u prvoj.
Prepoznati da cakre nemaju ispravan energetski tok, kruzni u smjeru kazaljke na satu, alarm je za nase zdravlje. A razumjeti kako cakre, sakramenti i sefiroti djeluju udruzenim snagama mocan je saveznik u iscjeljivanju. Tako se dobije uvid u potrebe naseg duha i tijela jer kaze se da ono sto sluzi nasem duhu sluzi i tijelu, ono sto oslabljuje nas duh oslabljuje i nase tijelo.

Venus 19-06-09 21:46

Ja sam imala jednu pacijenticu sa karcinomom dojke ali je bila 7-čakra blokirana a prve 3 uredu pa je došlo do bolesti u 4-toj.

Zara 20-06-09 01:24

Toplo preporucam dvije knjige jedne od vodecih autoriteta na podrucju poznavanja chakri: Anodea Judith, PhD Wheels of Life i Eastern Body Western Mind :smile_sun:

Stella 20-06-09 09:32

navela sam samo jedan od primjera kojem je svrha bila cjeloviti pristup, povezati rad cakri sa uzrokom bolesti. U tome i lezi bit holistickog pristupa. Naravno da uzrok karcinoma dojke moze lezati i u nekoj drugoj razini kako fizickog tijela tako i na pdrucju aure. Ako je 7 cakra blokirana, ta nasa duhovna spojnica, cakra molitve, mjesto gdje zivotna sila utjece u nas energetski sustav i siri se kroz fizicko tijelo i nizih sest cakri onda tesko da bi ostale cakre imale ispravan energetski tok. Energija sedme cakre utjece na sredisnji zivcani sustav, misicni sustav i kozu i potice pitanja duhovnog napustanja, gubitka identiteta, gubitka veze sa zivotom i ljudima oko nas. Veze se na sedmu svetu istinu "zivi u sadasnjem trenutku", na sedmi sakrament bolesnickog pomazanja i sefirah Keter. Odgovor na uzrok bolesti karcinoma dojke sigurno nece doci ukoliko samo odblokiramo sedmu cakru a potpuno izljecenje ovisi bas o tom holistickom pristupu. Do poboljsanja ce sigurno doci jer odblokiravsi sedmu cakru, propustili smo energiju u ostalih sest, medjutim to je tek dio posla. Tako "propustenu" energiju trebalo bi harmonizirati a potom uskladiti tj. povezati 7 sa 1, 6 sa 2 i 5 sa 3. Iz osobnog iskustva upravo sa tom bolescu opet napominjem da uzrok najvjerojatnije lezi u prvoj, ali ostavljam mogucnost da su sva cuda moguca. Razgradnja uzroka je bitan faktor u potpunom izljecenju ali bi trebalo uzeti u obzir ovu blokadu sedme koju navodi Venus, sto moze biti volja duse, volja vise svijesti, da ne dodje do iscjeljenja.
Preporucena literatura od Zare je doista "biblija o cakrama" iako ne podcjenjujem ni ostale autore.

Venus 21-06-09 10:47

Citat:

Originally Posted by Zara (Post 3865)
Toplo preporucam dvije knjige jedne od vodecih autoriteta na podrucju poznavanja chakri: Anodea Judith, PhD Wheels of Life i Eastern Body Western Mind :smile_sun:


Knjiga je odlicna . Imam je vec par godina na njemackom jeziku.

Venus 21-06-09 11:33

Meni cak jos kvalitetnija knjiga od ROSALYN L. BRUYERE , Das Geheimnis der Chakras, Heyne Verlag


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 21:04 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0