Alternativa Forum

Poremećaj estrogena i progesterona u ženskom organizmu

Ovo je diskusija na temu Poremećaj estrogena i progesterona u ženskom organizmu u podforumu Bolesti i stanja kod žena
Ugljikohidrati...

Natrag   Alternativa Forum > Bolesti i liječenje > Bolesti i stanja kod žena

Alternativa Forum


Bolesti i stanja kod žena Bolesti i infekcije u trudnoći, upala jajnika, neplodnost, menopauza...

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 30-07-14, 12:32   #161
Super Moderator
 
Adamina's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2014
Postovi: 4,423
Adamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond repute
Adamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond repute
Zadani

Ugljikohidrati
Adamina je offline   Reply With Quote

Nepročitano 30-07-14, 15:39   #162
New member
 
Dr78's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2014
Postovi: 4
Dr78 is on distinguished roadDr78 is on distinguished roadDr78 is on distinguished road
Zadani

Hvala mila na tako brzom i konkretnom odgovoru
Za rhadiolu sad cula..iako i ja istazujem zadnjih god.dana-dodajem u kolekciju
LCHF dijetu na neki nacin i ja koristim-nemam pcos,videla sam i koliko je od drage Ane Bucevic suprugu pomogla
Ako se moze tako reci iznosim ti moj nedeljni menu,obavezno ribu ili morske plodove 2 puta nedeljno-imam srecu pa zivim na moru..jaja domaca dorucak 2 puta ned. ,svo povrce i zacine od komsije popa koji ima piljarnicu-sve domace,uz naravno socivo i revitja(lat.cicer arietinum),bamije i beli pasulj iso dva puta nedeljno jedna pa sl.ned drugo.,tako da meso jednom eventualno dvaput ako nije pasta
Maticni mlijec mi ne dozvoljava dok ne dobije saglasnost kardiologa-delujem mu krhko(ovde dolazi i prica sa medom koji mi je posle 6 upornih god.digao kilazu na 54kg.sa 48,cak sam i kolonoskopiju na moj zahtev prosla mila,antitela na hranu sve moguce analize-resenje brz metabolizam i da se ne krecem puno kad jedem??eto ti slucaja)
Vrkutu i marulju probala na mesec i po dana-cak i kafu ukinula tad zbog njih,ali nista..mozda pokusam opet za par meseci,jer u feb.planiram drugu ivf
Ricinusovo ulje mi je cerkica koristila za bubuljice mislim-pitacu apotekarku,ja koristila kantarionovo na tampon.
E sad mila ova ti je najbolja za sardalovinu...mmmm upotrbicu isto..
Joj predivne ste sve
Dr78 je offline   Reply With Quote
Dr78, hvala ti na korisnom postu!
Lusi (30-07-14)
Nepročitano 30-07-14, 15:53   #163
New member
 
Dr78's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2014
Postovi: 4
Dr78 is on distinguished roadDr78 is on distinguished roadDr78 is on distinguished road
Zadani

Zaboravih dodati mleko ili jogurt ili pavlaku sa sezonskim vocem,polenom,lanenovim zrnom,kukuruznim pahuljicama i corn flakes sa orasima bademima itd.3 puta nedeljno za dorucak
Posao mi je samo leti i nije tezak-trgovina,tako da zimi dosta odkuliram ali eto .
sutra do doce pa sad kad sam vas upoznala i drage ste mi ono instiktivno javljam novosti na prikladnoj temi naravo
pusa
Dr78 je offline   Reply With Quote
Dr78, hvala ti na korisnom postu!
Lusi (30-07-14)
Nepročitano 01-08-14, 15:17   #164
Super Moderator
 
Adamina's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2014
Postovi: 4,423
Adamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond repute
Adamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond repute
Zadani

Ovako se rade oblozi od ricinusa.

- Natopiš gazu u ulje dovoljno da ne curi.
- Položiš na donji dio trbuha.
- Prekriješ folijom.
- Na to staviš vrući termofor ili bocu s vrućom vodom.
- Držiš 1 sat.
- Obrišeš ostatke ulja rastvorom vode i sode bikarbone.

Ovaj oblog - potiče limfu, ozdravljuje reproduktivni sustav, potiče cirkulaciju, detoksicira, smanjuje upalu...

Nakon ovulacije trebalo bi prestati s korištenjem. Znači počneš nakon završetka menstruacije sve do ovulacije.

Gazu čuvaj u staklenoj ili metalnoj posudi, uporebljiva je 20-25 puta, međutim dobro je svaki put dodati malo svježeg ulja.

Nabavi prirodno hladno prešano ulje.http://www.terra-organica.hr/ulje-ri...ice-kemig.html

P.S. I muž također može koristiti ove obloge.

Zadnja promjena:
Adamina je offline   Reply With Quote
Nepročitano 16-08-14, 22:50   #165
New member
 
Jednababaroga's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2014
Postovi: 1
Jednababaroga is on distinguished road
Zadani

Pozdrav!

Vidim da se zagovara lchf i ketogena dijeta pa da vam se javim. Ja i mm imamo problema sa neplodnoscu vec 5 godina. Moji hormoni u banani, a njegov spermiogram los. Bili na ivf i aih vise puta.
Zadnjih godinu dana mm je prvo bilo na ketogenoj dijeti, da bi presao na lchf i definitivno se nasao u tome.
Problem sam ja, pokusavala sam vise puta, al moja ovisnost o slatkom i uh je grozna. . Nemam pojma kako prijeci na takvu prehranu. Znam da ugljikohidrati, pogotovo rafinirani nisu zdravi, al ne znam kako si pomoci.
Bila sam prije koji mjesec na pretragu kapi krvi. I utvrdilo mi je da imam kandidu u krvi, gljivice i bakterije. Trebala bi potpuno izbaciti ugljikohidrate i mlijecne proizvode, al onda imam osjecaj da nemam sta da jedem
Sad cekam nalaz feririna i ako mi je on los, mislim da je i to povezano sa kandidom i glivicama jer mi je ta dr rekla da su mi stanice bez kisika

Kako da prestanem hest slatko i uh
Jednababaroga je offline   Reply With Quote
Nepročitano 17-08-14, 11:14   #166
Super Moderator
 
Adamina's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2014
Postovi: 4,423
Adamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond repute
Adamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond repute
Zadani

Dok te ulovi žudnja dobro je dodati kap ulja paprene metvice u čaj i to popiti ili si na jezik nakapati srebrnu svilenicu jer uklanja osjet slatkog pa ti ne valja.

Znam da je teško ukloniti tu žudnju, ali ako veliš da ti je i muž na toj dijeti, zar ne bi bilo najlakše izbaciti sve zabranjene namirnice iz kuće...
Adamina je offline   Reply With Quote
Nepročitano 31-08-14, 18:42   #167
New member
 
demi79's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2014
Postovi: 1
demi79 is on distinguished road
Zadani

Dobar dan :)
Nova sam na ovom forumu iako vec duze vrijeme pratim sta se ovdje pise...
Imam problem i nadam se da cu ovdje mozda dobit neki savjet.

Naime..Vec oko 5 godina imam problema sa krvarenjem od ovulacije do menstruacije. Prvo je krenulo 3-4 dana da bi se na kraju spojilo sa menstruacijom. Sada krvarim po 12 dana. Da ne bi bilo zabune, to nije iscjedak, to je svjeza crvena krv, ponekad sa ugruscima, nekad se ujutro pitam da nije mozda menstruacija jer doslovno curi iz mene :(
U tih 5 godina promjenila sam 5 ginekologa, dobila 5 različitih dijagnoza, napravila hrpu pretraga...
1. 2009 - 2011- Liječena sam sa raznim kontracepcijskim tabletama i duphastonima - nije pomoglo
2. 2012 mi je dijagnosticirana polipozna sluznica maternice - polipi uklonjeni - nije pomoglo
3. 2013. dijagnosticiran Hashimoto i hipotireoza. Na euthyroxu sam od 100 ug. TSH mi je varirao od 0.3 do 6.5 i nije bilo nikakve razlike u krvarenju.
4. 2014. U brisu pronađena e. coli i papa CIN 1. - pila antibiotike, bestija je jos tu, ja i dalje krvarim. Spremam se opet na kontrolu i na tipizaciju.
Moram napomenuti da je do sada papa uvijek bio ok i brisevi su bili cisti i na UZV se apsolitno nista ne vidi.
Od pretraga hormona mogu navesti zadnje od
04/2013
4.dc.
LH=5.9 (fol. F. 1.5-8.0),
FSH=8.9 (fol. F. 2.9-12.0),
ESTRAD=205 (66-540),
DHEAS=2.20 (0.95-11.67),
PRL=30 (5-35)
TESTOSTERON=0.5 (0.2-2.9)
TESTOSTERON-slobodni= 0.90 (0.76-2.06)
DHEA-S= 1.91 (2.68-9.23)
SHBG= 88.8 (26.1-110)

22.dc.
ESTRADIOL= 1052.00 (lut.f. 161.0-774.0)
PROGESTERON= 30.27 (lut.f. 5.3-86)

I 08/2014:
Fe 21.7 (8-30)
Feritin 20 (6-180)
TSH 5.00 (0.39-6.16)
Ft3 2.0 (1.4-4.2)
Ft4 17.5 (8-20)
Anti Tg 4.5 (<4)
Anti TPO 88 (<50)

Moja trenutna ginekologica misli da sam imala kronicnu upalu tj da krvarim iz cerviksa i da su bakterije krive za to. Na nalaz hormona (ovaj od 2013) je rekla da je ok tj da tu nema neke neravnoteze da radi takvo sranje svaki mjesec. Ja se bojim da su ipak hormoni u pitanju jer mi je pomoglo dok sam imala Nuvaring. Imala sam ga 3 mjeseca i nisam krvarila, ali kad sam ga makla sve se vratilo na staro. I pocela sam krvariti i prije ovulacije ako imam odnose. Tako da to nekad traje i 17 dana :(

Oprostite sto sam se razvezala, ali pokusajte shvatiti moju agoniju koja traje vec godinama i nitko mi ne zna pomoc :(
Da li netko ovdje ima neki savjet, iskustvo...
Hvala
demi79 je offline   Reply With Quote
Nepročitano 01-09-14, 18:59   #168
Super Moderator
 
Adamina's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2014
Postovi: 4,423
Adamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond repute
Adamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond repute
Zadani

Ovo su stari recepti, ali mislim da su zbilja jednostavni i svakako bi ih trebala probati, nikad ne znaš


SOK OD MAJČINSKOG VRATIĆA(RIMSKE KAMILICE) - (H) Succus Parthenii "H"
Indikacije:
Krvarenja iz maternice
Sastav:
Svježi sok od majčinskog vratića (rimske kamilice)
Uputa o načinu uporabe:
2 žutanjka (pjenasto) istući, dodati 1 jušnu žlicu soka od majčinskog vratića, 4 čajne žličice vinskog octa i 1/2 čajne žličice mješavine cejlonskog cimeta i kurkume (1:1). Sve to izmiješati. S malo vode skuhati nešto gušće jelo. Dulje vrijeme (6 do 8 tjedana) uzimati prije i poslije jela po 1/2 šalice (jesti toplo!).

Zadnja promjena:
Adamina je offline   Reply With Quote
Nepročitano 24-09-14, 01:50   #169
New member
 
biljka je zdravlje's Avatar
 
Datum registracije: Dec 2013
Postovi: 3
biljka je zdravlje is on distinguished roadbiljka je zdravlje is on distinguished road
Zadani

Treba mi pomoć u vezi moje sestre zanima me da li netko zna ili ima rješenje za krvarenje kod menstruacije,znači potrebno je to smanjit jer to je nemoguče više šta moja sestra proživljava kad to ima gubi puno krvi a i po sebi je sama anemična i također ima problema sa željezom.Ima miom na maternici znači on je taj problem največi šta treba rješit ali kad bi bar ta krvarenja smanjila bilo bi puno bolje.Sa željezom je u teškom deficitu šta je normalno i to je problem također.Samo prirodni pripravci me zanimaju ništa lijekovi i te stvari farmaceutske,ako je netko ima iskustva s tim i rješio sve to pomoću prirodnih proizvoda bila bih jako zahvalna za savjet.Hvala
biljka je zdravlje je offline   Reply With Quote
Nepročitano 24-09-14, 10:43   #170
Super Moderator
 
Adamina's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2014
Postovi: 4,423
Adamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond repute
Adamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond reputeAdamina has a reputation beyond repute
Zadani

Preporučila bih joj da proba med s čuvarkućom jer ga jako hvale da rješava miome i odličan je za imunitet, pa sjeme piskavice jer je jako bogato željezom, ulje noćurka je također korisno kod menstrualnih tegoba.

TapaBok!


Let me heal you



Podijeli post!

Adamina je offline   Reply With Quote
Odgovor

Tagovi
estrogen, perimenopauza, progesteron

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 14:03 sati.



Iz ponude izdvajamo:













Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0