Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Bolesti mišićno koštanog i vezivnog tkiva (http://www.alternativa-forum.com/bolesti-misicno-kostanog-i-vezivnog-tkiva/)
-   -   Bol pored kraljeznice nakon bicikliranja i vjetra (http://www.alternativa-forum.com/bolesti-misicno-kostanog-i-vezivnog-tkiva/10121-bol-pored-kraljeznice-nakon-bicikliranja-i-vjetra.html)

willian 15-08-16 08:17

Bol pored kraljeznice nakon bicikliranja i vjetra
 
Naime, nakon voznje bicikla, sjedio na mjestu gdje ventilator puse (mokre majice). Mozda i nekoliko puta. Nakon 5,6 dana pocela mi se javljat bol u leđima, sa moje desne stran, tik uz kralježnicu na visini 15 cm od trtice. Na dodir bih rekao da se radi o onom mišiću koji ide uz kralježnicu, kod zadnjeg rebra.

Prvo sam sumnjao na bubreg, ali nisam imao nikakve druge simptome (nema povisene temp, dezorijentiranosti, umora, mokrenje normalno, samo bol pri pokretu, a u stanju mirovanja ne boli). Također sam primjetio da mi toplo tuširanje godi i da smanjuje simptome bola i lagane ukocenosti.

Isao sam kod liječnika da eliminram bubreg, sto je doktor potvrdio i rekao da si kupim neku mast za mazanje da si olakšam bol dok ne prodje.

Danas, evo ukupno je 7. dan da boli, ali manjim intenzitetom, dobio sam na pokretnosti, manje boli kad se krećem, iako nisam mirovao kako treba (nocne smjene, svatovi).

Za tjedan dana idem na go, planirao sam biciklom obici 250 km otoka i obale u nekoliko dana ali sam sad odustao od toura.

No malo me brine jer nemam iskustva sa ovim ozljedama/prehladama.

Pa sam htio pitati za savjete, koliko to moze trajati prije nego se zabrinem da je nesto drugo, i da li cime mogu ublaziti i ubrzati oporavak, osim sa kremama deep heat, voltaren i sl. Čitam da to traje 3,4 dana, negdje pise 10ak dana, negdje pise mjesec dana, negdje kronicno bez mogucnosti lijecenja.


Što se tiče boli kao boli, u početku je bolio veći dio od 15ak cm, koji se širio svugdje pri pokretima. Sada je oštrija bol i fiksirana u jednoj točki mišića koja je bolna na pritisak, ili jače istezanje. A na dodir osjetim da je to mišić uz kralježnicu.

Adamina 15-08-16 13:13

Probaj domaću mast od gaveza, čini čuda :)
Drži to mjesto zaštićenim od propuha, a ubuduće izbjegavaj takve situacije, ne moraš prestati biciklirat zato.
Možeš prakticirati i toplu kupku.

willian 15-08-16 14:42

Znaci, mogu biti spreman da ce to potrajati duze vrijeme, da ne gnjavim doktora bzvz :)?
hvala

Adamina 12-09-16 19:19

Jesi li ozdravio? :P


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 07:03 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0