Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Bolesti mišićno koštanog i vezivnog tkiva (http://www.alternativa-forum.com/bolesti-misicno-kostanog-i-vezivnog-tkiva/)
-   -   Kiropraktika (http://www.alternativa-forum.com/bolesti-misicno-kostanog-i-vezivnog-tkiva/1405-kiropraktika.html)

akupresura 16-10-09 21:51

Kiropraktika
 
Kiropraktika, istezanje kičme znači kidanje okoštalih veza u zglobovima i najčešće se primenjuje na pacijentima sa vratnom spondilozom i niskim pritiskom

Manipulativne tehnike kičmenog stuba i ostalih zglobova

Kiropraktika-koristi se najčešće u stanjima akutne boli, gde je striktno razgraničeno da ne postoje kontraindikacije za primenu. Metoda se sastoji u postavljanju tela pacijenta u takav položaj koji bi laganim segmentarnim istezanjem rasteretio najćešće kičmeni stub, kukove, rameni pojas.

Indikacija za primenu ove tehnike je bol koja je striktno lokalizovana. Metoda je jako efektna, jer njena primena trenutno oslobađa telo boli, te kao da se ništa nije desilo, pacijent se sa nevericom vraća svojim svakodnevnim aktivnostima odmah po primeni.

Odstranjivanje bola
Oslobađamo meko okolno tkivo zgloba i periferne nerve patološkog pritiska
Dobijanje fiziološke elastičnosti mišića
Rasterećenje tela
Ova metoda je vrlo korisna kod:

Bola u leđima
Bola u grudnom delu leđa
Međurebarne boli isprovocirane disanjem (inspirijumom gde grudni koš vrši pokret)
Bol u zglobovima gde je došlo do patološkog pomeranja zglobnih površina kosti (zglob šake, skočni zglob, stopala, koleni zglob, zglob kuka, ramena i lakta).

Kiropraktika, istezanje kičme znači kidanje okoštalih veza u zglobovima i najčešće se primenjuje na pacijentima sa vratnom spondilozom i niskim pritiskom, a posle narodski rečeno žestokog cimanja, priklješteni krvni sudovi se oslobađaju i povećava pokretljivost. Terapija, da bi bila bezbolna, uvek se kombinuje sa akupresurom i traje 50 minuta.

Zeljko17 09-01-11 22:05

Dobio sam ovaj link od moderatorke Zorice. Nisam probao, ali uliva nadu:

http://www.kiropraktika.in.rs/index.html

alison 05-04-11 10:45

namještanje atlasa ne isključuje daljnje probleme s kralježnicom koji su uzrokovani nepravilnim držanjem - > http://www.google.hr/url?sa=t&source...Y3g-nQ&cad=rja

Spiral 06-06-11 15:40

Tražim dobrog kiropraktičara u Zagrebu, pa ako netko zna nekog stvarno pouzdanog za preporuku. :thumbs: :help:

Nekad sam išla kod Pajdakovića, ali on je pokojni. Pa - molim za informaciju, ako tko zna... ako se ne smije reklamirati - onda na pp. :smile_nod: :smile_wink:

djordje.ritanovic 21-12-11 16:26

:help:Danas sam dobio radioloski snimak i ovako je ocitan spondylosis et spondilarthrosis def. incip.Moja doktorica ne radi ovih dana pa se pojede ziv sta to znaci inace imam probleme sa kicmom tj kukovima 74. godiste sam. HVALA ! :thanks:

alison 24-12-11 00:06

Spondiloza
 
Kod nas baš nema prisutnih stručnjaka za kralježnicu ali evo što sam odabrala na netu da zadovoljim tvoju nestrpljivost....:smile_heart::smile_heart::smile_heart::smile_heart:


Spondiloza simptomihttp://vijesti.gorila.hr/var/mojport...i_news_pic.jpg
Spondiloza je degenerativna bolest kralješnice. Terapija se određuje prema kliničkim simptomima koje je uzrokovala spondiloza.
Naša se kralježnica sastoji od 33 do 34 kralježka koji su povezani međukralješčanim kolutima, diskusima. Ispred i iza trupa svakog kralješka protežu se duge sveze, ligamenti, koji su s jedne strane "nalijepljeni" na trup kralješka, a s druge na diskus.
>>Spondiloza općenito

Što nam je više godina "na leđima", to se diskusi više stanjuju pa kralješci postaju labilni, nestabilni. Zbog te nestabilnosti dolazi do pojačanog istezanja ligamenata i okoštavanja njihova hvatišta, a kao posljedica pojavljuju se koštani kljunovi na gornjim i donjim rubovima kralješaka. Oni mogu biti toliko veliki da spajaju trupove kralješaka. Ti su kljunovi glavno obilježje spondiloze.


Kod liječenja se preporučaju metode [COLOR=#018D25 ! important]fizikalne terapije[/color] kao: elektroterapija, ultrazvuk, magnetoterapija, manuelna masaža, medicinska gimnastika

djordje.ritanovic 20-03-12 12:55

:help_sign:Molim vas da li je nekom poznato da li kiropraktika moze koristiti u ovom slucaju - Sacralisatio vert L5 tj imam problem sa L5 prsljenom.Hvala !

ani CAHAL 21-03-12 12:36

MORE
 
Citat:

Originally Posted by djordje.ritanovic (Post 226743)
:help_sign:Molim vas da li je nekom poznato da li kiropraktika moze koristiti u ovom slucaju - Sacralisatio vert L5 tj imam problem sa L5 prsljenom.Hvala !

Moja DG: Lumboischialgia simp. sin.chr.
Protrusio disci i. v. L4-L5 et L5-S1 gr. I-II alta

Ja sam ponosan što mogu svejdočit da je to apsolutno moguće. Već sam opisao svoje iskustvo kod dr, Kušeca pa da se ne ponavlja.

lp, Ani

Linda1968 08-09-12 19:03

Svima mogu preporučiti kiropraktičara
VIKTORA AGLADIOSA, radi u Utrinama u Zagrebu, nasuprot igrališta


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 08:26 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0