Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Bolesti pluća i dišnih organa (http://www.alternativa-forum.com/bolesti-pluca-i-disnih-organa/)
-   -   Kašalj (http://www.alternativa-forum.com/bolesti-pluca-i-disnih-organa/6859-kasalj.html)

Ivannnnn 06-11-12 12:06

Kašalj
 
Ovako. Prije nekih 10-ak dana ima sam manju prehladu koju sam brzo i bez problema prebolio. Međutim, kašalj je ostao. Prvih cca. 3 dana je bio vlažan i mogao sam bez problema iskašljavati tu sluz(ili štoli već) van. Sada u zadnjih 4-5 dana je on jako suh, ne mogu ništa iskašljati, praktički ne vrijedi ni kašljati. Stanje se niti malo ne mjenja u tih zadnjih 4-5 dana, niti na bolje niti na gore. Imam osjećaj da ću ovako kašljati i idućih par tjedana ako ništa ne poduzmem.

Nije ovo ništa čudno za mene jer mi je još od malih nogu rečeno da imam kronični bronhitis. Ništa strašno, nemam nikakvhi smetnji osim što možda jendom godišnje imam problema (nekad većih nekad manjih) s kašljem kao u ovom slučaju. Nekada me i samo prođe kroz par dana.

Znam što bi se dogodilo kada bih otišao kod doktora. Dobio bih onu pumpicu i to bi bilo to. Nakon jedno tjedan dana vjerojatno bih opet bio kao i prije.

Uvjeren sam da se ovo može, uz pravu informaciju, jednako efikasno liječiti i prirodnim putem.

Pa eto, ima li netko kakvih recepata ili svojih iskustava izliječenja?

Pronašao sam jedan recept ovdje na forumu: http://www.alternativa-forum.com/pce...je-kaslja.html

BTW, razmišljam sada... Po nekoj logici, možda bi trebalo kašljati što je moguće više dok je kašalj još vlažan i dok je još moguće izbaciti tu (pretpostavljam) sluz van. Je li to točno?

lucero 06-11-12 13:20

Pa da,sluz bi trebalo razrjeđivati čajevima ili drugim pripravcima da se lakše čisti. Ako bi htio malo poraditi i na drugi način,javi,pa ti pošaljem materijale.

Adamina 14-10-14 11:11

Ima li tko kakve recepte protiv produktivnog kašlja? Toliko mi ide na živce da sam posegnula za Bisolexom, nadam se da će djelovati jer nemam više volje isprobavati alternativu niti kune dati za bilo kaj...

lucero 14-10-14 12:45

Možeš koristiti mudru "Podizanje", primjenjuje se kod problematičnih stanja pluća, bronhija, grla, nosa i sinusa. Max 45 min dnevno, u intervalima koliko imaš vremena. Ili volje, bolje rečeno. :smilie_smile:

http://www.magicus.info/hr/magicus/tekst.php?id=69033

Mudra br. 13, slika je iznad opisa.

Baš me zanima hoćeš li isprobati. Jer vrlo mali broj ljudi odluči isprobati, nažalost. Ko da je kopat, u najmanju ruku...

http://www.magicus.info/gn/slike/gn_...6046669778.jpg

Adamina 14-10-14 16:36

13. MUDRA “PODIZANJA” Prakticirajte ovu mudru kod prehlade, bolnog grla, upale pluća, kašlja, kad curi nos, kod upale maksilarnih sinusa. Mudra aktivira prirodno samoicjeljenje i ubrzava ozdravljenje. Ako imate VIŠAK KILOGRAMA, smršaviti ćete uz ovu mudru i slijedeću dijetu: tijekom dana treba popiti do osam čaša tople vode. Obrok neka bude sastavljen od voća, riže ili kiselog mlijeka.

Poli 14-10-14 16:58

Za te stvari pijem ulje crnog kumina,koji deluje asepticki na grlo i pomaze sazrevanju i izbacivanju sekreta iz pluca za nekoliko dana.U pocetku do cetiri kasicice dnevno,a posle ujutro i uvece ..meni pomaze uvek.:smile_blush:

lucero 14-10-14 18:36

Citat:

Originally Posted by Adamina (Post 414244)

Ovo nije ta slika. Slika je IZNAD opisa.:smilie_smile:

http://www.magicus.info/gn/slike/gn_...6046669778.jpg

lucero 14-10-14 18:39

Citat:

Originally Posted by Poli (Post 414246)
Za te stvari pijem ulje crnog kumina,koji deluje asepticki na grlo i pomaze sazrevanju i izbacivanju sekreta iz pluca za nekoliko dana.U pocetku do cetiri kasicice dnevno,a posle ujutro i uvece ..meni pomaze uvek.:smile_blush:

I ovo je dobro, naravno, samo što mudre djeluju puno brže, i besplatne su, ne trebaju nam bilo kakva sredstva. Osim vlastitih prstiju.:smilie_smile:

SpectraDiggers 14-10-14 19:41

Za mene licno nema nista bolje za kasalj,sinuse, suho grlo, upala bronhija i slicno...inhalacija sa slanom vodom,naravno vrelom sa sakom kamilice,bosioka,rusmarina,gorke soli i bibera u zrnu. Nisam pusac,ali volim da zapalim navece uz casu dvije vina. Ne bi to bilo ni cudno,ali aktivno treniram, pa me uhvati taj suhi kasalj. Probaj ovo u svakom slucaju. Ne moze da skodi..

Jesam 15-10-14 09:19

Ako imate problema s prehladama, kašljem, općenito sekretom - onda nikako ne treba konzumirati mlječne proizvode jer oni stvaraju dodatnu sluz.


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 08:56 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0