Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Dječje bolesti (http://www.alternativa-forum.com/djecje-bolesti/)
-   -   Salmonela (http://www.alternativa-forum.com/djecje-bolesti/4827-salmonela.html)

zlatkica 07-09-11 09:16

Salmonela
 
pišem i ovdje u nadi da ce mi netko odgovorit..
malac je 16mj star. vadili smo stolicu za vrtić i u njoj su našli salmonelu, i sad nam je vrtić otkazan dok god nebude negativan nalaz. kako i s čime da se riješimo te beštije što prije?? čula sam da se hoće nastaniti i do 6mj?? inače, nema nikakvih simptoma i da nismo vadili pretragu, nebi niti znali za salmonelu..
please HELP

bojamunje 07-09-11 09:41

probaj kontaktirati bioramu, oni imaju citrofit koji pise da djeluje protiv toga.
neznam sta je sa sirovom prehranom za dijecu, na kratko vrijeme. neka dijeta sa sokovima od povrca i voca

mislim da je najbolje da kontaktiras http://www.biorama.net/citrofit.html i pitas

plus neznam je li zapper dobar za malu djecu :)

alison 07-09-11 09:56

čim prirodnije osnažiti ili čak i oćistiti bubrege....

kad se tijelo izbori sa bakterijom bubrezi imaju prekopreviše posla sa čišćenjem krvi.... pa ih treba osnažiti.... ako on drži bakteriju pod kontrolom bubrezi nisu preopterećeni ali kad uništenu bakteriju treba izbaciti iz tijela postaju problemi jer je tijelo od same bolesti već izcrpljeno....

Citat:Bubrega Snaga je formulirana s ključnim čimbenicima za pomoć u održavanju optimalne funkcije bubrega, pH ravnotežu urina i mineralnih razinama, normalizirati cirkulaciju i ojačati imunološki odgovor na strane tvari u mokraćnog sustava i bubrega. Ovaj napredni formula je kombinacija sastojaka koji sinergijski djeluju na smanjenje razine homocisteina, poboljšati bubrežne protok krvi, pomoći u detoksikacija, te promicati odgovarajuću mineralnu ravnotežu. Bubrega Snaga je formulirana kako bi podržao bubrega je optimalna funkcija za životinje koje treba prevenciju, održavanje i brigu za naglasio bubrega.

Folna kiselina, DMG i vitamina B6 pomoći da se ravnoteža razine homocisteina u roku od normalnog raspona za podršku bubrega.

Kalij, kalcij i magnezij važni su za mineralnu ravnotežu i upijanja vode.

Taurin, L-metionin, L-Arginin je aminokiselina koje pomažu poboljšati funkciju bubrega i cirkulacije.

Rehmannia je kineski bilje tradicionalno se koristi kao diuretik, a je rekao da se "bubrega vlastite hrane."

Lecitin kako bi zaštitili bubrege od masnih izgraditi. Kolin i Inozitol se fosfolipida koji smanjuju zadržavanje tekućine.

DMG, EPA, DHA i pomoći povećati imunitet i poboljšati protok krvi u bubrezima. Uva Ursi može smanjiti sposobnost bakterija u mokraći da se pridržavaju sluznice mokraćnog mjehura i uretre.Bubrega Snaga ™ aktivni sastojci; vitamina B6 (P5P) 25 mg, folna kiselina, Kolin, kalcij (kao kalcijev karbonat), magnezij (kao magnezijev oksid), Kalij (kao glukonat Kalij), DMG HCl, EPA, DHA, Uva Ursi 200 mg .
ILI...

Citat:

Bijeli luk - dobro poznat po antibakterijskim svojstvima, može da uspori i ubije više od 60 vrsta gljivica i bakterija, uključujući i neke od najjačih poznatih čovjeku kao što je salmonela. Svježi bijeli luk se pokazao efikasnim u borbi protiv E. coli, meticilin rezistentnog staph aureus , salmonela enteritidis i candida albicans u laboratorijskim uslovima. Nije iznenađenje što je poznat kao prirodni antibiotik, a također ima i velik sadržaj antioksidanata. Brojna klinička istraživanja potvrđuju efikasnost ekstrakta bijelog luka, kod povišenih masti u krvi, tromboza i drugih kardiovaskularnih oboljenja. Što se tiče kuhanja može da se doda skoro svakom jelu, a posebno se dobro slaže sa crvenim mesom i sa peradi. Možete da napravite ukusnu marinadu za piletinu tako što ćete u maslinovo ulje dodati protisnuti bijeli luk, malo soka od limuna, morske soli, bibera zatim namazati piletinu i ostaviti preko noći u frižideru i peći slijedeći dan.
http://hedera.hr/propolis-hrvatska/zdravlje/salmonela


http://www.evitamins.com/baby-care

Tina 08-09-11 01:49

Citat:

Originally Posted by alison (Post 112267)
čim prirodnije osnažiti ili čak i oćistiti bubrege....

kad se tijelo izbori sa bakterijom bubrezi imaju prekopreviše posla sa čišćenjem krvi.... pa ih treba osnažiti.... ako on drži bakteriju pod kontrolom bubrezi nisu preopterećeni ali kad uništenu bakteriju treba izbaciti iz tijela postaju problemi jer je tijelo od same bolesti već izcrpljeno....

Zlatkica: inače, nema nikakvih simptoma i da nismo vadili pretragu, nebi niti znali za salmonelu..

Koja borba i koja iscrpljenost se tu i kad dogodila :didimiss:;
ovdje kako vidim je jedini problem Upis u vrtić a ne bolest neka.

Iako bih ja ovakav problem stavila na neki forum koji se bavi pravnim pitanjima :smile_giggle: na isti gdje se piše o problematici kod Upisa djece u školu bez cjepiva i potražila neki baka servis il vrtić koji ne maltretira, al ako je sve ovo nemoguće izvesti Možda citrofit ubrza taj upis u vrtić, soda il ovo što si ti rekla propolis... budući da dijete nije bolesno pa mu nije potrebno nešto dodatno. :thumbs:

alison 08-09-11 07:23

Tako je Tina baš sam i ja razmišljala ....

- a da jednostavno odu u drugi lab. i napravae kulturu ponovo....

- tijelo se može protiv malog br. bakterija izboriti i samo....

- a možda su u prvom labu. bili aljkavi i zagadili kulturu sa salmonelom .... jer nje ima fakat posvuda :thumbsdown: (isto i kao i streptococus aureus)

zlatkica 08-09-11 10:40

hvala vam svima!

altea 08-09-11 11:18

Napisat ću svoje iskustvo sa salmonelom.
Inače, bila sam i još uvijek jesam jaaako čudna (drugima) po pitanju prehrane. Prethodna rečenica nikako ne znači da jedem zdravu hranu, ali trudim se mijenjati, nije jednostavno, ali...

Znači, kada mi je bilo otprilike devet godina, na proslavi rođendana dječaka iz razreda, moja prijateljica i ja "zaradile" smo salmonelu.

Moja ja majka odlučila da iz moje prehrane izbaci sve proizvode životinjskog porijekla. Bila je to gotovo nemoguća misija jer nisam podnosila ni voće ni povrće. Međutim, isprepadana bolovima i visokom temperaturom, uspjela sam se pridržavati majčine upute i na prvoj analizi krvi (znači nakon cca 30 dana), pokazalo se da u mome tijelu više nema salmonele.

Majka druge djevojčice nije poslušala savjet moje majke i njena se salmonela vremenima zadržala u tijelu. Znam da je bila prisutna najmanje 1,5 godinu, a možda i više, ali o tome se tada prestaje pričati.

Želim puno sreće na putu prema ozdravljenju.

PS. Bitno samo meni - dječak čiji smo rođendan slavili zvao se BRUNO.

zlatkica 17-09-11 20:50

evo smo da kažem da smo uspjeli izlječiti salmonelu uz pomoć citrofita.. blaženi bio..


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 07:13 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0