Alternativa Forum

Moj silazak u smrt

Ovo je diskusija na temu Moj silazak u smrt u podforumu Duhovnost
Howard Storm Odlomak iz knjige „Moj silazak u smrt“ To je ...

Natrag   Alternativa Forum > Metafizika i duhovnost > Duhovnost

Alternativa Forum


Duhovnost Duhovni put

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 06-08-09, 22:36   #1
.
 
DeteSvetla6's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: .
Postovi: 8,604
DeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond repute
DeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond repute
Hi! Moj silazak u smrt

Howard Storm

Odlomak iz knjige „Moj silazak u smrt“

To je bilo 1. lipnja 1985, kada sam bio u Francuskoj. Bio sam vođa grupe studenata umjetnosti koja je bila na turneji. Moja žena je bila kod mene, a to se desilo na posljednji dan našeg putovanja. Sredinom rečenice, padoh na zemlju, bolovi u mome želudcu bili su toliko jaki da sam pomislio da je bolje umreti. Ubrzo je došla hitna i obreo sam se u bolnici. Liječnik mi je rekao da sam imao rupu u mom dvanaestopalačnom crijevu.

Nakon nekog vremena, uz sve bolove stanje se pogoršavalo, medicinska sestra je došla u moju sobu i rekla je meni i mojoj suprugi da se spremim za operaciju, jer sam na redu sledeći. U to vrijeme, trpio sam velike bolove da sam bio spreman da umrem. Svaki dan sam mislio da idući neću dočekati i da ću umrijeti, ali ujutro sam ponovo mrdao moje nokte shvaćajući da sam još živ.

Problem je u tome što sam bio ateist. Kao tinejdžer sam bio član u liberalno- protestantskoj crkvi. Vjeru sam izgubio na koledžu i postao sam znanstveni ateist. Sada se suočavam sa smrću, osjećao sam to ali i beznađe, depresiju i očaj. Rekao sam da moja supruga nije ateist i da ima neke vjere. Ona je bila u suzama.

Zatvorio sam oči i otišao sam u nesvjesno. Ne znam koliko je vremena prošlo, ponovo sam pronašao sebe, stajao sam uz moje tijelo. Otvorenih očiju posmatrao sam moje tijelo u bolničkom krevetu. Nisam mogao shvatiti kako je moguće da budem izvan moga tijela i da gledam moje tijelo. Bio sam vrlo uzrujan, jer sam se derao na moju ženu da joj privučem pažnju. Ona je čak gledala u mene ali me nije čula.

Govorio sam da je volim, ali reakcija je bila ista. Bila je prosto nesvjesna moje prisutnosti, a ja sam sve više bio ljut i postepeno sam postajao očajan. U tom trenutku čuo sam glas koji me zvao po imenu – dolazio je iz hodnika.

Bojao sam se, ali činilo mi se da je glas prijateljski. Kad sam otišao do vrata u mojoj sobi mogao sam vidjeti kretanje lika u sumaglici, a ja ga zapitah ko je i da se približi. On ne htejde doći dovoljno blizu da ga vidim jasno. Bio sam samo u mogućnosti da vidim siluetu i opće značajke. Još nisam shvaćao da sam u to vreme bio mrtav - to se čuvalo od mene. Iako sam pitao dosta specifična pitanja, on ih je izvrdavao dajući mi samo općenite i nejasne odgovore. Inzistirao je da budem sa njim. Dakle, s puno averzije učinio sam tako.

Nastavio sam da postavljam pitanja, kao ko je on, gdje ćemo ići. On je odgovorili da ću vidjeti kada budemo stigli. I onda sam ga pitao ko je on, a on odgovori rekavši mi da je bilo potrebno da dođe do mene. Tako sam ga slijedio, a put kojima smo išli se odužio i činilo mi se da ima mnogo mnogo milja. Nije bilo pejzaža ili arhitekture, samo zgusnuće, zamračenje, para. Iako je odbio da mi kaže gdje odlazimo, on se u osnovi brinuo za mene, i imao je nešto za mene. I ja sam to htio, ne znajući što je to bilo.

Postupno je postalo sve okrutno, jer je počelo biti još tamnije. To stvorenje je pokušavalo da me zabavi. Neki drugi će reći: "Hej, budite oprezni, nemojte ga uplašiti ', ili' prikriti jer je suviše rano '. Što je gore, je li započela izrada eksplicitnnih viceva o meni., U početku je bilo desetak tih bića, ali kasnije sam mislio možda četrdeset ili pedeset. Kasnije sam dobio osjećaj kao da ih je na stotine i više.

U tom trenutku sam rekao da ne idem dalje. To je bio moj kraj, jer nisam znao kako da se vratim i gdje sam uopšte bio. Nisam mogao shvatiti kako sam mogao u isto vreme i dalje biti u bolnici, i hodati do sada. Razmišljajući o tome nešto me oborilo. Isprva sam se borio dobro. Bio sam u mogućnosti to udarati u lice i mnoge od njih i nogom, da im nanesem boli. Oni su se samo smijali. Tada je jedan uhvatio mali komad mene sa svojim noktima i zubima. Iskusio sam stvarnu fizičku bol dok je odlazio ali ne za dugo. Bio sam u borbi, pokušavajući se braniti i otjerati ih.. Bio sam u centru ogromne gužve, ruke i zubi su svuda bili oko mene. Što sam više vrištao i borio se, više su me napadali.
Buka je bila strašna i glasna sa stalnim osjećajem mučnine. Odmakli su se od mene i počeli su da me vrijeđaju i da o meni pričaju jako ružne stvari. Oni su otišli i dalje, vrijeđali su me i kršili na druge načine, previše strašno da razgovaram o tome. Njihov razgovor je bio pogrdan da tako nešto nikada nisam mogao ni zamisliti.

Na kraju, nisam imao više snage i sposobnosti za borbu, pao sam na zemlju. Činilo mi se da su izgubili interes za mene. Činilo mi se da ljudi dolaze do mene da me šutiraju nogom, ali intenzivan bijes je iz mene izašao. Ležao sam tamo i imao sam nepoznato iskustvo. Izgleda da je moj glas došao iz prsnog koša što je govorilo moje srce. To je bio moj interni razgovor. Moj je glas je bio produkt mojih misli - o 'Bogu'.

Ja sam u sporu sa svojim glasom. Rekao sam da ja ne vjerujem u Boga, da bi mu se molio? Moj glas je rekao, 'Molimo se Bogu', mislio sam, "ali ja ne znam kako da se molim, ne znam što je molitva?" Po treći put moj glas je rekao: 'Molim Vas, Bože! "A ja sam mislio, bolje je probati. Počeo sam misliti stvari poput, 'Gospodin je pastir moj, Bog neka blagoslovi Ameriku'. Samo malo stvari sam se mogo sjetiti koje su ispravne na svijetu. Ubrzo moje misli su postale mrmljanje, budući da su oko mene stvorenja počela vriskanje i deranje na mene da ne postoji Bog, a da je on najgore od najgorih. Kažu mi da nitko nemože čuti ono što molim i što radim?

Zbog tih zlih stvorenja koja su toliko jaka u njihovim prosvjedima, počeo sam više govoriti i ispred njih uzvikivati stvari kao što su, „Bog ljubi mene“. „Odlazite daleko od mene“. „U ime Boga, ostavite me na miru“! Oni su nastavili vikati na mene, osim što su se sada povlačili natrag - unutra. I konačno sam došao do tačke u kojoj sam bio svjestan vlastitog vrištanja. Mislio sam o snazi religioznih, ali sam bio potpuno sam u mraku.

Povlačenjem tih stvorenja imao sam utisak da su ih moje riječi topile. Dok sam još ležao uzvikivao sam komad iz psalama 23, „Da, iako sam šetao kroz dolinu smrti nisam se bojao“, „Gospodine, molim ti se, i vjerujem ti“. Mislio sam to u smislu, da sam mogao vidjeti da su oni u nečijem vlasništvu i pod utjecajem ali da se mogu odstraniti. Bio sam bio uvjeren da moje srce zna istinu o njima.
Bio sam tamo sam, koliko dugo, ne znam. Potonuo sam sve više u beznađe, dublje nego što sam mogao ikada prije zamisliti, jer sam bio ovdje, u mraku, u ništavilu. Da, negdje u tami su zla stvorenja. Nisam se htio premještati ili puzati da nebi otkrili šta radim. U stvari, bio sam na mjestu gdje stvarno nebi želio da postoji bilo ko više.

U trenutku mog najdubljeg očaja počele su da mi kroz glavu prolaze slike iz moga djetinjstva, kada sam išao u školu. "Isus me voli, da znam, a htio sam da to bude istina, više nego što sam ikada želio nešta u mom životu. Iz svake unca moga bića, vrisnuo sam u tami, „Molim te Isuse, spasi me“! Nisam to uputio kao pitanje ili sumnju, Ja sam to mislio svakim djelićem svoga bića. U ovoj mojoj obamrlosti pojavila se zvijezda u tami. Ono je odrastalo jako, jače i jače, i ubrzo je bilo veliko blještajuće briljantno svjetlo koje me usisavalo u sebe. Ono što mi je bilo ukradeno sada sam gledao u njega. Svi moje poderotine, suze i rane polako su nestale. Kako sam nastavio da se dižem, postajao sam cio i dobar. Mogao samo opisati to svjetlo, nešto kao neobjašnjiva ljepota. Znao sam da je sve dobro.
Još samo jednu minutu sam bio ateist, a slijedeće minute sam htio svaki dio Isusa. Izgubio sam sav moj ponos, moju samodopadnost, moju ovisnost, i moje oslanjanje na moj puno-uzvišeni intelekt. Svi su prestali da me više služi - oni su propali. Sav svoj život koji sam živio, moj je Bog stvorio, a ja sam njegov dar, dozvolite mi da se vratim dolje. Osjećao sam da je sve zasađeno u meni, kao u malom djetetu, mnogo godina ranije.

Znao sam da je svjetlost bolja od mene, bio sam u to siguran. Sada sam znao da sam voljen i da sam iskusio ljubav kao nikada prije i počeo sam plakati. Počeo sam se samostalno čistiti od svega što mi se ikada dogodilo. U tim trenutcima sam zavapio vjerojatno dva ili tri puta. Ja vjerujem da je to vapaj od slabosti, a to je bio prvi pravi krik mog odraslog života. Sada mislim da je plač bio vrlo važan, pa mi je dopušteno da se isplačem koliko mi je potrebno.

To svjetlo koje me okruživalo izgledalo mi je kao anđeosko, bilo je okruženo drugim svjetlima, ta svjetla su takođe bili anđeli koji su su došli i otišli. 'Angel' znači glasnik Božji i vjerujem da je to zaista tako. Ovo svjetlo me održavalo, uzdigli smo se sa tog mjesta tame i počeli smo se kretati. Shvatio sam da su svi bili u pokretu, ili smo se udaljavali od centra.

Ovi anđeli su strpljivi, dobri profesori, uvijek su puni ljubavi i osjećanja. Ali, neki su imali vrlo ozbiljne pouke kada su me počeli poučavati. Jedna od prvih stvari koje su htjeli da uradim je da otkrijem određene detalje o svom životu. Rekao sam im da ne želim to raditi, jer me je sramota. Imao sam svoj život, proveo sam ga kako sam htio i poricao istinu, ali ovdje sam bio suočen sa njim. Osjećao sam težinu sveg naroda kome sam se ismijavao, i kao nastavnik, okrenuo sam se od Boga - zanijekao sam istinu. Nisam mogao da prestanem misliti koliku sam štetu nanosio sa svojim cinizmom i vlastitom ohološću.

Zajedno smo vidjeli moj život, odvijao se kao nacrtan, kronološkim redom, od početka do kraja. Neki dijelovi se prolazili vrlo brzo, drugi vrlo sporo. Neke dijelove smo gledali nekoliko puta, iz različitih pogleda. Ne postoji jasno izražena pozadina, samo slike mog života - bilo ljudi koji su kao postavke izgledali važni. Mi smo bili u mogućnosti da se vratimo natrag i naprijed u prošlost i vidimo različita mjesta, a zapravo da nismo tamo.

Vidio sam područja u mom životu kada su se ljudi mnogo trudili da postignem anđeosku suglasnost, nisam imao interesa za njih i oni su se udaljavali. Volio sam da prestanu, jer sam znao da sam uvijek u životu radio samo za vlastitu korist da bi narod mogao da upire prstom na mene kao pobjednika. Ali oni rekoše: „Da, ali to nije važno“. Kad su stigli do incidenata koji su loši, a bila je tendencija da bude više loših nego dobrih, anđeli bi prikazali detalje. Na primjer, jedan od grijehova koji sam učinio u životu, bio je način na koji sam imao kontakte sa ljudima. Vidio sam ljude kao da su stvari. Drugim rječima, ja sam upravljao svim odnosima. Vidio sam moj odnos sa ocem, zbog ovog sam bio ljubomoran u daljnjem životnom procesu. Bilo je to namjerno. Bila je to tinejdžerska ljubomora zbog nedostatka pažnje, moj otac je dao sve za svoj posao, a ne za mene. Druga situacija je bila kada je prekrasna mlada žena došla u moj život, dala mi sebe i zavoljela me je iskreno. Ali ja sam je psihički zlostavljao, a ne fizički. Uzeo sam zdravo za gotovo, ignorisao ljubav drugog ljudskog bića, dar koji mi je Bog dao.

Vidio sam djecu koju mi je Bog dao kao dar, a moja supruga ih podizala. Ali vidio sam ih kao nastavke mog ega. Činio sam što je meni odgovaralo, drugim riječima, ako ste poput mene, onda sam bio oduševljen. Ali, ako ste bili različiti, ja bih vas mrzio, i pokazivo sam otvoreno moju ljutnju. Isto tako, vidio sam sebe kako sam se sve više povlačio od ljudi, živio sam u svome sebičnom svijetu. Nažalost, sve više sam ostajao sam, iako sam imao sve na ovome svijetu. Bio sam u svome poslu jako uspješan, na financijskom planu. Bio sam dobra proizvodnja novca, i svatko je mislio da sam bio prekrasan momak.

Mnogo puta anđeli su morali prestati i jednostavno pustiti me da shvatim sve sam, iako sam znao koliko će me povrijediti život koji sam vodio. Znao sam koliko sam puta propustio njihova očekivanja, a nadali su se da bi mogao i drugačije činiti. Kao mlad imao sam video. Bio sam dijete učeno u ljubavi i davanju, moji su bili pouzdane osobe. Ali ja sam se okrenuo od njih. To nije bila ničija greška, samo moja.

Oni su mi pokazali kako da se okrenem Gospodinu. Imao sam veliki ponos. Ja nisam shvaćao kako je moguće kao tinedžer „biti dobar“ kao vjernik. Primio sam mnogo više liberalno-humanistički racionalizma nego religijskih. Viđao sam ljude koji su išli u moju crkvu, pitao sam ih dali vjeruju u Isusa, u raj i pakao. Oni će reći: 'Pa, ne, ne stvarno. Vidio sam sebe u traženju odgovora. Kada sam došao na sveučilišta pronašao sam Marksističke ateiste. Oni su imali sve odgovore o tome kako oni dolaze da promjene svijet putem socijalizma, i njihovih plemeniti ideala. To je ono što sam kupio.
Postojale su točke u mom životu kada sam mogao vidjeti kako Bog pokušava doći do mene na tako mnogo načina. On je pokušao doći do mene kroz pjesme na radiju, u pričama i romanima koje sam čitao, i kroz biografske skice u povijesnim knjigama. On je pokušao doći do mene kroz dobre ljude poput mene, pokušavajući otvoriti moje srce, i da bude kraj mene. Izgleda da je svaki dan moga života Bog imao vremena za mene ali ja nisam za njega. Prije toga, ako bi me netko pitao da li je Bog dobar, ja bi ga ismijavao. Ali sada sam shvatio da je Bog mnogo bolji, nego što smo mi u mogućnosti vidjeti. To dobro bi nam trebalo služiti kao odraz kvalitete.

Nakon što su čitav život doveli ispred mene, anđeli me zapitaše imam li bilo kakvih pitanja, a imao sam ih milione! Ja ih zapitah dobra pitanja, apsurdna pitanja, intelektualna pitanja, i filozofska pitanja. Što god sam pitao, oni odgovoriše jasno i jednostavno. Ljudi često pitaju, koliko dugo sam bio s anđelima. Ja često kažem, „više od mog diplomskog obrazovanja“. Znam da je to nemoguće, ali mi se činilo. Rekao sam im da želim ići u nebo, ali su rekli da nisam još spreman. Kažu da se moram vratiti i živjeti, kao da me Bog želi još živa. Um mi je bio bistar, bio sam čvrst onoliko koliko sam mogao, ali oni su bili vrlo blagi, ali reski kao dijamant. Kazaše mi, da nebo još nije moja opcija.

Našao sam se naglo u mome tijelu i htio sam reći mojoj ženi što mi se dogodilo. Međutim, moje tijelo je bilo kao raskidano od boli, i odlučih da kada pronađem mir i radost da ću razgovarati s njom. Došla je zapovjed da se pripremim za operacionu salu. Sada je oko 9,30 navečer, a oni rekoše da će liječnik koji će me operisati biti odmah tu. I povezli su me u operacionu salu.

Sljedećeg dana kada moja žena došla u sobu za oporavke ja sam imao cijevi naizgled svugdje po mom tijelu. Pokušao sam joj reći o ljubavi prema Bogu, i kako je on sa s Isusom. Rekao sam joj samo za njega jednu reč, "Da". Imao sam osjećaj da je mislila da sam poludio! Kad sam je sljedeći put vidio pokušao sam da joj kažem još više, ali sam postao vrlo emocionalno potresen. Kada su medicinske sestre došle u sobi rekao sam im da su tu i da rade Božje djelo. Rekao sam im da su podržane, da je Bog sretan sa njihovim radom i da ih voli. Nepotrebno je reći, dobio sam reputaciju kao lud čovjek. Kada sam dobio svoju Bibliju i stavio ruku na nju, pročitao sam pismo. Počeo sam recitirati, a ljudi dođoše da me vide, mislio sam možda moje riječi nisu dovoljno dobre, ali, naravno, ljudi nisu tako mislili.

Morao sam učiti, tijekom mnogih mjeseci, revnosnim pristupom pokušavao sam svijet preobraziti, često sam mislio da neću imati uspjeha.
U početku bi sjedili zajedno, moja supruga i ja, ja bih joj čitao Bibliju, to je trajalo neprekidno. Vikao bi na nju, a ona me slušala satima i satima. Nakon nekoliko mjeseci, kazala mi je da ona odlazi. Rekla je: 'Volim te, ali ovo više ne mogu izdržati. „Nisam mogao vjerovati u to“. Dobar kršćanin, naš prijatelj, mi je rekao da mi je moja supruga dar sa neba, i da bi mi bila velika greška da taj dar ode daleko od mene. Tako sam naučio biti umjeren, i pokazati joj ljubav, prekinuo sam je tući sa svetim pismom. Hvala Bogu, na razumjevanju. Rekao sam joj da bih htio promijeniti moj životni put i postati vjernik.

Mnogi ljudi su pitali, a šta ako sam ja to sve sanjao, i da je to bilo samo vreme kada sam mislio gotovo je.

Ovo je iskustvo potpuno promijenilo moj život. Ne samo da je to bio put kojim sam postao ministar sa punim radnim vremenom, nego to iskustvo je promijenilo način na koji se osjećam. Prijašnji način života, cinizam i tuga, zamijenjeno je novim vremenom - radošću i srećom. Ovime ne kažem da sam svoje prozore „pustio da budu prljavi“. Ali svaki dan je radost. Pokušavam najbolje što mogu, širiti radost i mir.

Nakon nekog vremena sam bio pozvan da govorim jednoj studijskoj grupi o Bibliji, a oni su mi je rekli da je moja priča armirala njihovu vjeru. Osjetio sam ljubav i prihvaćanje od onih koji tu ljubav potiču i daju je meni. Počele su se otvarati druge mogućnosti. Sve ovo „nije važno“, i moja priča nije važna. Što je važno, da mogu potaknuti nekoga u njegovoj vjeri. Za nekoga tko nema vjere, nema se potrebe preispitivati ko je i šta je. Moja je nada, da ću ja biti instrument i voditi ih Kristu. Ne znam zašto je Bog izabrao mene kroz to iskustvo, ali kao nastavnik sam imao priliku da iskažem stvari jasno. Budući da sam bio dobro poznat, potvrđeni ateista, mislim da je Bog pokušao ljudima pokazati svoju snagu.

Učinio sam mnogo istraživanja u knjigama, te intervjuisao ljude koji su imali iskustvo blizu smrti. Našao sam da mnogi nerado govore o svojim iskustvima jer je to u ovoj stvarnosti smiješno. Drugi ljudi idu divljati i u globalu šire netočne interpretacije o onome što su doživjeli. Na primjer, vidio sam ženu na televiziji koja govori o svojim iskustvima. Ona je rekla: „To je sve svjetlost i ljubav. Nema pakla i vrednovanja, samo savršena ljubav i svjetlo“. Osjećao sam se prijatno tada, jer sam sa vama iskusio božanski trenutak, a tada sam imao vrlo nepravilne pretpostavke o tome.

Što činimo u ovom svijetu određuje gdje ćemo izaći od ovoga svijeta. Ljudi nisu spremni da se suoče sa posljedicama svojih postupaka. Mnogi se sami zavaravaju rekavši: "Ja mogu učiniti sve što želim, ne smeta." To je pitanje. Sve što činimo na ovome svijetu možemo dobiti oprost za naša djela, ali mi se moramo mjenjati. To znači da ne možemo zanijekati naše grijehe i naše krivice, oni su dijelovi našeg procesa, ali kroz njih učimo, kroz njih izrastamo, preko njih je put prema ljubavi. Jer je najvažnije, moramo prihvatiti Isusa Krista kao Spasitelja našega.Puno svjedočanstvo Houarda Storma možete pročitati u njegovoj knjizi - "Moj Silazak u smrt"

Zadnja promjena:
DeteSvetla6 je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Afroditi (15-07-10), Blue_Knight (06-08-09), Krishna Balaram (02-09-09), Lusi (02-07-14), MadMax111 (01-07-14), Spring (08-08-09), Stepski Vuk (17-07-15), Uoo (09-08-13)

Nepročitano 09-08-13, 19:36   #2
New member
 
mmmbbb1805's Avatar
 
Datum registracije: Aug 2013
Postovi: 2
mmmbbb1805 is on distinguished roadmmmbbb1805 is on distinguished road
Zadani Ustrajnost u traženju Istine

Jako dugo pokušavam naći Tu knjigu,cijeli ovaj tjedan po odpriike dva sata tražim i tražim,mislim da ste mi posljednja Nada,da privedem sve kraju.Zvao sam sve knjižnice u županiji,ljude koji su označili sa sviđa mi se na facebooku ovu knjigu,tisak media,online prodaja knjiga,oglasnike i NIŠTA. Zamolio bih vas ako ikako znate gdje je mogu pronaći ili kupiti da mi Pomognete.
mmmbbb1805 je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Lusi (02-07-14), Uoo (09-08-13)
Nepročitano 09-08-13, 20:17   #3
padanormalan
 
chameleon's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: prva desno poslije skretanja
Postovi: 12,422
chameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond repute
chameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond repute
Zadani

Inače postoje pravila na forumima da se ne kopiraju golemi tekstovi već da se ukratko opiše o čemu se radi i postavi link.

Ne radi se o pitanju korisnosti teksta već o smislu foruma. Smisao foruma je da se razgovara a razgovor ne postoji ako u velikom opsegu doslovno kopiraš nečije misli bez ikakvog svog obrazloženja, komentara.

Kojeg smisla ima da se npr. ja razgovaram sa drugom osobom koja mi umjesto odgovora šalje citate misli drugih ljudi!?

Dete, ovo svakako nije poruka tebi već stvar općeg principa komunikacije na forumu.
Čvrsto sam za to da se svaki forumaš obavezuje da ukratko ili poduže objasni svoje shvaćanje materijala koje prilaže.
Ja vam u ime toga spremam jednu zgodnu temu sa video materijalima i kratkim uvodima u materijale.


StonePodijeli post!

chameleon je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Lusi (02-07-14), simona (10-08-13), Uoo (09-08-13)
Nepročitano 09-08-13, 20:24   #4
Uoo
OOn
 
Uoo's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Tijelo Kristovo
Postovi: 12,425
Uoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond repute
Uoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond repute
Zadani

tema je stara 4 godine..

ne vidim zasto netko nebi otvorio temu sa duzim tekstom koji mu se svidio, pa da se potencijalno razvije rasprava sa onima koje zanima i koji su to procitali..

s druge strane opis ukratko je dvosjekli mac.. jer moze biti profulana poanta i neki tekst koji bi nas se jako dojmio preskocimo jer nam se nije svidjela interpretacija te osobe..

tako da je po meni osobno.. jel.. sasvim ok.. ovako bez spojlera staviti.. odlomak iz te i te knjige.. pa ko voli i koga zaintrigira nek izvoli.. :)


Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
Ivan 3:16Podijeli post!

Uoo je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Adamina (02-07-14), DeteSvetla6 (01-07-14), Lusi (02-07-14)
Nepročitano 01-07-14, 20:59   #5
.
 
DeteSvetla6's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Lokacija: .
Postovi: 8,604
DeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond repute
DeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond reputeDeteSvetla6 has a reputation beyond repute
Hi! i to je to

Autorka knjige "Zagrobni život Bilija Fingersa", Eni Kejgan ni sama u prvom trenutku nije verovala u svoj zdrav razum kada je čula da joj se obraća mrtav brat.

"Kada me moj brat Bili probudio tri nedelje nakon što je umro, opisujući šta mu se dogodilo nakon smrti, mislila sam da sam se pozdravila sa zdravim razumom", napisala je Kejgan autorka knjige"Zagrobni život Bilija Fingersa", u kojoj je iznela podatke koje joj je rekao o smrti.

Njen stariji brat preminuo je tragično. Nekoliko nedelja nakon smrti obratio joj se iz "zagrobnog život", a ona nije verovala da se to događa dok joj nije pružio konkretne dokaze.

Sve je to iznela u knjizi, a ovo je 8 ključnih stvari koje ju je on naučio o smrti:

1. Prvo što se dogodio je blagostanje. Čim umrete, isisani ste iz svog tela u "Komoru za lečenje". Svetla u toj Komori brišu sve nedaće koje ste trpeli tokom svog života - fizičke, mentalne, emotivne. Tako, u manje od nanosekunde, sva vaša bol nestaje.

2. Još imate osećaj da ste to vi. Iako više nemate svoje telo, još se osjećate kao individua. Zapravo, više se osećate kao vi, nego što ste to ikad osećali dok ste bili živi. Dok ste na Zemlji, na vas mnogo utiču drugi i nemate prostora da budete svoji.

3. Svetlo ima ličnost. U zagrobnom životu, zraci svetla imaju kvalitete poput mudrosti, dobrote, saosećanja i inteligencije. To svetlo omogućuje da ono što je nevidljivo na Zemlji, bude vidljivo. Božanska priroda svih stvari.

4. Greh i kazna je ljudski koncept. Postoje svakakve priče o tome šta nas čeka nakon što umremo. Greške koje radimo dok smo živi su deo zemaljskog dogovora. Da moramo da budemo savršeni da bismo dospeli u takozvani raj, tamo nikoga ne bi bilo.

5. Život na Zemlji takođe nije kazna. Naravno, u životu ima patnje, ali ne zato što je neko napravio nešto da bi je zaslužio. Bol je deo ljudskog iskustva, prirodnog poput disanja, gledanja ili protoka krvi kroz telo.

6. Kada umrete, nema sudnjeg dana. Kada sagledate svoj život, vidite put kojim ste mogli da idete i onaj kojim niste. Vidite kada ste bili pametni, a kada ste mogli da učinite bolje, ali ne osećate osudu radi toga. I iako vam to sada neće imati puno smisla, kada umrete, tek tada razumete da ste imali divan život, iako su neki njegovi delovi bili teški.

7. Srećni ste što izgledate kao vi. Niste opterećeni načinom na koji izgledate. Nema nastojanja da izgledate bilo kako drugačije. Jednostavno zračite, bez imalo napora.

8. Ljubav nije ista kao na Zemlji. Niste voljeni zbog onoga što radite, kako izgledate, koliko ste slavni ili zbog količine novca koji zarađujete. Nije kao da vas je netko juče voleo, a danas vas više ne voli. Ljubav je zaista bezuslovna. Nakon života na Zemlji postoji savršeno saoseećanje i bez obzira na to kako ste živeli, voljeni ste. (Večernji.hr)
DeteSvetla6 je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Lusi (02-07-14), Olio (04-04-19)
Nepročitano 04-04-19, 20:35   #6
tragam...
 
Olio's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: ne znam gde sam
Postovi: 5,706
Olio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond repute
Olio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond repute
Zadani

Ovoliko godina na forumu ne videh ovu temu. Nekada je bilo vise ucesnika. Lako promakne.

Koliko vas je imalo silazak u smrt?
postoji li silazak...
ili samo prelazak?
u smrt?
Ne...

Obracanje mrtvog brata...
ili nije brat... ili nije mrtav.
treceg nema.
Ne, ne govorim o prevari. Vec o zabludi.
Kakvoj zabludi?
...

Pitajte se... sada
veceras...

Olio je offline   Reply With Quote
Nepročitano 05-04-19, 09:12   #7
Supermoderator
 
Jesam's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Postovi: 14,364
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Zadani

Nažalost, ili na sreću, nisam imala iskustvo bliske smrti iako me baš zanima koliko je istine u tome i što to zapravo jeste. Jer, sve dok se možeš vratiti, NISI mrtav i ne zna se što se zapravo događa. Sve to mogu biti i halucinacije. Nitko se još nije vratio nakon 3 dana. Sve su to minute u pitanju.


slobodni.net za slobodni svijetPodijeli post!


Zadnja promjena:
Jesam je offline   Reply With Quote
Nepročitano 05-04-19, 11:58   #8
tragam...
 
Olio's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: ne znam gde sam
Postovi: 5,706
Olio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond repute
Olio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond reputeOlio has a reputation beyond repute
Zadani

Prisecam se jednig dogasjaja iz 1981.
Moja baka bila je u bolnici u beogradu. Moja mama i njene sestre isle su svakodnevno u posetu. To su bile visekrevetne sobe. Jednog dana primetkli su da nema jedne starije bakice na postelji pored. Divna osoba. Prepuna prica i optimizma. Nije vise bila ziva. Prethodne noci je preminula. Medjutim ono sto je usledilo je iznenadjujuce. Sledeceg dana (posete izmedju 15-16h) na istoj postelji kao i ranije lezala je "mrtva" bakica.
znam samo da su svi bili uzbudjeni.... ali da je mama rekla da vise nista nije pricala. Odbijala je razgovor i bila zamisljena. Vec sledece noci ponovo je napustila ovaj svet. Ovog puta zauvek.
nikada nism saznao koliko je bila u "klinickoj smrti" kako se to klasifikuje, ali iz prica kojih se prisecam to je bilo daleko duze od famoznih 8 minuta nakon kojih mozak trajno umire, (nervne celije odumiru usled nedostatka kiseonika) verovatno da je pronadjena ziva tek sledeceg jutra.
na klinici gde je moj otac lezao postojala je i komisija koja je odmah po slicnim dogadjajima posecivala "povratnike" i pomni zapisivala i ispitivala sve.

Nekada mi je to sve bilo fantasticno...

U medjuvremenu sam stekao previse iskustva. Prelepog i manje lepog...
Vise ne vidim nista zanimljivo...
To je posledica saznanja. Gubitak "magije".

Oliver

Olio je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Jesam (05-04-19), Moldercuker (05-04-19)
Nepročitano 05-04-19, 13:16   #9
Supermoderator
 
Jesam's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Postovi: 14,364
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Zadani

S obzirom da znanost jako malo zna o funkcioniranju mozga (o duši da i ne govorim), onda su sve to još uvijek nagađanja, pa i tih famoznih 8 minuta. Indijski i Tibetanski visoki majstori mogu ljude vratiti iz smrti u nekom roku (zaboravila sam kolikom) a isto tako mogu po volji napustiti tijelo, tj. umrijeti snagom volje - to je dio joginske prakse.


slobodni.net za slobodni svijetPodijeli post!

Jesam je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Moldercuker (05-04-19), Olio (05-04-19)
Nepročitano 05-04-19, 15:42   #10
Guru
 
qiqe's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2013
Lokacija: Split
Postovi: 636
qiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond repute
qiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond repute
Zadani

Moj pokojni otac je doživio kliničku smrt davno, kad sam ja još bila beba. Imali smo veliki požar u kući i on je nažalost bio dosta izgorio.

Znam samo da je prolazio kroz tunel, svjetlost je bliještala na kraju tunela, i kad je stigao do kraja neki glas mu je rekao da se vrati jer njegovo vrijeme nije još došlo. Ne znam puno o toj priči, a on nikad o tome nije volio pričat.

Inače, znam jednu dosta groznu priču, još iz vremena kada su mi roditelji bili mladi, u selu je umrla jedna djevojčica. Barem su tako mislili. Pokopali su je i dosta godina je prošlo kad su otvorili grob da njene kosti prebace, ali je uslijedio šok- pronašli su njene kosti, sklupčane, izvan lijesa.


Da mi je bit plankton, pa da svitlin noću dok se oko mene kitovi koprcaju.Podijeli post!

qiqe je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Jesam (06-04-19), Moldercuker (05-04-19)
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 22:47 sati.
Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2023, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0