Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Duhovnost (http://www.alternativa-forum.com/duhovnost/)
-   -   Put duhovnosti - Život ispunjen Ljubavlju (http://www.alternativa-forum.com/duhovnost/98-put-duhovnosti-zivot-ispunjen-ljubavlju.html)

Zockey 13-04-09 13:18

Put duhovnosti - Život ispunjen Ljubavlju
 
Kakav je vaš duhovni put, da li se duhovno uzdižete, da li radite na sebi, šta je za vas duhovnost...?

Moj put duhovnosti je počeo pre 9 godina kada me je Majstor-Učitelj Reikija lečio od neopisivih napada gušenja. To smo brzo rešili pa me je kasnije inicirao u Reiki u sva tri stepena, vremenom naravno i ogromnim radom na sebi!
Učio me je svačemu, kako raditi na sebi, kako se zaštiti od raznih uticaja, kako lečiti itd...Učio sam o Runama, obučavao se raznim energetskim tehnikama, završio obuku za Theta tehniku lečenja i Rekonekciju.

I posle svega sam shvatio da je naš duhovni put težak, mnogo težak ako stalno tragamo za nečim novim, ako nismo zadovoljni onim što imamo i kako se sa tim što imamo ophodimo. Kada prihvatimo stvari kakve jesu, kada gledamo otvorenih očiju i budemo zahvalni na svemu što imamo ma kako to nama izgledalo, kada ne odbacujemo svoj ego onda nezaustavljivo duhovno napredujemo.

Nisam rekao još mnogo toga ali što jednostavnije ljudima koji žele da uče kao i mi kažemo stvari biće lakše i njima i nama.
Uvek pišite i pričajte iz srca i duše, ne prepisujte tudje postove i ne kopirajte druge jer onda to NISTE VI!

Budite zahvalni i zadovoljni onim što imate i ono što je najbolje za vas dobićete, imajte veru i i davajte ljubav nesebično i bezuslovno-vratiće vam se neslućena blagodet!

Spring 13-04-09 21:25

Moje duhovno traganje započelo je prije 14 godina. Nema što nisam prošla. Ali na kraju našla sam svoj put, i želim da ga slijedim do kraja svog života, i nakon toga.

Duhovnost za mene je najvažnija stvar u životu. Ne mogu zamisliti život bez višeg cilja i bez znanja o tome, zašto sam tu, zašto mi se stvari događaju i što će biti nakon smrti...

Nastojim koliko mogu pomoći ljudima oko sebe - da ih pokrenem u smjeru duhovnosti, da im dam znanje koje bi im pomoglo u životu i u trenutku smrti.

zoricab 14-04-09 13:26

Ljudi, neopisiva mi je čast razgovarati sa vama! Nadam se da ćete imati dovoljno snage da ispratite mene, željne komunikacije na ovu temu i sa ovako uzvišenim ljudima! :00020116:
Draga Ramya108, čitala sam tvoj post kojim si se predstavila i ostavila si me bez daha, kao i Lupio Pax i Zocky!!! :00020116:Celog života vas tražim! Hvala što ste ovde za sve nas!
A ja sam jedna od onih koja sve može da razume, zato Ramya108, samo napred, čekam tvoju priču! Imam i jednu knjigu koju ću ti poslati mejlom jer nisam sigurna za sajt. Zove se "DUŠA POSLE SMRTI" od JEROMONAH SERAFIM ROUZ-a. :thumbs:

Zockey 14-04-09 13:33

Zoko, uživaj, tek imamo o čemu pričati!
Ja sam bio na jednom vrlo duhovnom srpskom forumu koji neću ovde reklamirati na kome su mnogi vrlo duhovni ljudi, iscelitelji, javne ličnosti... i bio sam medju zapaženijim članovima ali se i nakupilo se toliko "bolesnika" sa svojim iluzornim stavovima i teorijama da sam morao otići, prosto su gušili ne dajući drugima njihovo mišljenje.

Spring 14-04-09 15:09

Citat:

Draga Ramya108, čitala sam tvoj post kojim si se predstavila i ostavila si me bez daha, kao i Lupio Pax i Zocky!!! Celog života vas tražim! Hvala što ste ovde za sve nas!
A ja sam jedna od onih koja sve može da razume, zato Ramya108, samo napred, čekam tvoju priču! Imam i jednu knjigu koju ću ti poslati mejlom jer nisam sigurna za sajt. Zove se "DUŠA POSLE SMRTI" od JEROMONAH SERAFIM ROUZ-a.
Draga Zorice, ja nisam ništa posebno, pa mi neugodno kada me netko toliko hvali :smilie_smile: inače, puno ti hvala na lijepim riječima. :smile_happy:

Ne znam da li se zaista isplati Vas ovdje pržiti sa dubokom filozofijom?

zoricab 14-04-09 20:56

Citat:

Originally Posted by Ramya108 (Post 468)
Draga Zorice, ja nisam ništa posebno, pa mi neugodno kada me netko toliko hvali :smilie_smile: inače, puno ti hvala na lijepim riječima. :smile_happy:

Ne znam da li se zaista isplati Vas ovdje pržiti sa dubokom filozofijom?

:smile_heart:Ja mislim da si ti samo previše skromna! Ne znam zašto ti je neprijatno, to je moje mišljenje, posle svega što sam pročitala, a posebno na dobrodošlici Lupio Pax! A što se tiče filozofije i duhovnosti, na forumu je to tema, pa prema tome daćemo sve od sebe, što znamo ili imamo, zbog toga smo tu, zar ne! :smile_inlove: A da li se isplati, videćemo :00020116:

Spring 14-04-09 23:42

Nije mi neprijatno, jednostavno sam htjela to izbjeći ali vidim da neće ići tako... :smilie_smile:

Već sam pisala da me je duhovnost počela zanimati u ranim godinama. Sa 13 godina već sam se družila sa ljudima koje je zanimala alternativa i duhovnost.

Proučila sam mnoge religije i duhovna učenja, upoznala sam mnoge gurue, koji su bili tako milostivi da su mi prenijeli svoje znanje.

Nakon mnogih godina došla sam do određenih zaključka, koje ću sa Vama podijeliti ovdje.

Shvatila sam (kao i mnoge druge osobe) da sve religije i učenja svijeta direktno ili indirektno govore o tome, da je ljubav prema Gospodinu najveća religija i najviši cilj života, da je Gospodin jedan, iako ga možemo nazivati raznim imenima, i da Ga ne zanima koliko fanatično slijedimo svoju religiju već u kojoj mjeri smo razvili ljubavni odnos sa Njim.

Mnoge religije zaboravile su što je suština svake religije i postale su kao prazna kapsula bez lijeka. Uzimamo kapsulu, misleći da je u njoj lijek, ali lijeka nema. Slijedimo pravila i religiozne tradicije (ili uopće ih ne slijedimo, samo kažemo da vjerujemo), ali to je samo vanjska strana religije - kao kapsula. Suština svake religije je razviti ljubav prema Gospodinu, a to smo zaboravili.

Nismo ovo grubo tijelo i nismo ovaj suptilni um, nego smo vječne duhovne duše. Duša je vječna, nikad se ne rađa i nikada ne umire, uvijek je sretna i puna je duhovnog znanja i blaženstva.

Došli smo ovdje da bi uživali i tražili sreću odvojeno od Gospodina, poželjeli smo Ga zaboraviti. Tako, prekriveno materijalnim prekrivačem, živo biče luta po ovom svijetu, seli se iz jednog tijela u drugo ovisno o svojoj karmi - svojim grješnim ili dobrim djelatnostima u prošlim životima.

Ali ne možemo reći da karma određuje apsolutno sve - svi imamo slobodnu volju, slobodu izbora. Bez toga bili bi smo strojeve. Bez obzira na karmu, možemo sami odlučiti kako ćemo postupiti u određenom trenutku. Svaki trenutak možemo odlučiti želimo li se predati Gospodinu ili ne.

Ljudska vrsta života je vrlo cijenjena, jer samo u tijelu čovjeka možemo se baviti duhovnim životom. Životinje čak i planine imaju svijest, ali njihova svjesnost nije dovoljno razvijena. Oni se ne mogu baviti duhovnim životom. Zato je ljudska vrsta života vrlo bitna. Čovjeka, koji se ne bavi duhovnim životom - odnosno, ne pokušava razviti svoj odnos sa Gospodinom - nazivaju škrtcem, jer on bez veze troši bescjeni ljudski život!

A što će biti sa nama nakon smrti? To ovisi o nama! Ovisno o našim djelatnostima preselit ćemo se u drugo tijelo, koje će biti bolje ili lošije od našeg sadašnjeg tijela. Ali možemo i otići odavde i pridružiti se Gospodinu u njegovom vječnom obitavalištu, koje se nalazi izvan materijalnih omotača.

Koju god religiju slijedite, nemojte zaboraviti da su pravila i propisi samo pomoć da dostignemo glavni cilj - ljubav prema Bogu. Nemojte kritizirati ili proganjati druge religije, jer oni imaju isti cilj, samo idu drugim putem. Poštujte sva živa bića, jer ona su djelići Gospodina (ali nisu jednaka Njemu).

To je ukratko to. Pozdrav!:smilie_smile::smile_heart::smile_sun:

zoricab 15-04-09 23:26

Draga Ramya108,
Još jednom moram da ponovim da mi je izuzetna čast pričati sa tobom, jer uvek imaš nešto lepo i korisno da kažeš! Divim se svima Vama koji ste imali svoj duhovni put, koji ste učili i naučili mnoge mudrosti i načine da prodrete u suštinu postojanja i življenja! Ja nisam imala prilike da srećem takve ljude, ali sam nekako od uvek želela da saznam više od onoga što mi je servirano u školi, na Tv-u itd. Volela sam da gledam "DosijeX", razne paranormalne knjige sam kradom čitala jer sam se plašila kako će moja okolina da reaguje na to jer je za sve njih to bila tabu tema! Jedino što sam uspela da uradim otišla sam sa prijateljicom na časove meditacije i to je za mene bilio fantastično iskustvo! Prolazile su godine a ja sam se bavila detetom i uz put hranila, negovala, zbrinjavala pse lutalice, vadila ih iz kafilerije, čak sam neke primala u stan, porađala ih, udomljavala mladunce i plakala za njima... To je nekako bila moja misija i ja sam je ispunjavala svesrdno i bez trunke zabušavanja!!! Srećna sam kada sam nekome potrebna i tada dajem sve od sebe! Kada sam dobila drugo dete (posle 16 godina), možete da zamislite koliko sam sada njegova!? U to vreme mi se svekar razboleo i trudila sam se svim silama da mu pomognem i zahvaljujući vama sam i uspela u tome...
Pomagala sam kome god je zatrebalo i to radim i dalje. Zato jesam na ovom forumu da pomognem svima koji se jave za pomoć! Zahvaljujući internetu, našla sam sve one knjige koje su mi nekad bile nedostupne, a uz Vašu pomoć i do svega ostalog što mi treba! Hvala vam po ko zna koji put! Nadam se da ćemo zajedno kroz ljubav, davanje i učenje dostići "put kojim se ređe ide".:00020116:

"Ne traći vreme
Razmišljajući o Večnosti.
Uradi odmah
Ono što bi trebalo.
Pošto Večnost postoji,
Ona će ti konačno doneti nagradu
Za tvoje današnje davanje sebe."

"ŽIVOT

Život je ljubav.
Ljubav je život.
Život ispunjava Boga kroz ljubav.
Ljubav ispunjava Boga kroz život.
Život ima unutrašnja vrata. Otvara ih težnja. Zatvara ih želja. Težnja otvara vrata iznutra. Želja ih zatvara spolja.
Život poseduje unutrašnju svetiljku. Ta unutrašnja svetiljka naziva se težnja. A kada naša težnja gori, ona će nepogrešivo preneti čitavoj Božjoj kreaciji svoj blještavi sjaj.
Život poseduje unutrašnji Glas. Taj Glas je Svetlost Svevišnjeg. Život je zaštita, Život je savršenstvo, Život je ispunjenje kada se otvorimo za tu Svetlost Svevišnjeg.
Bog je u Životu. Ali Život mora uvek da se probudi za Svetlost Njegovog Prisustva, za Njegova Transcendentalna Stopala.
Svaki dan je obnavljanje Života. Svaki dan je ponovno rođenje našeg unutrašnjeg uverenja da je svaki pojedinac odabrani instrument Svevišnjeg za otkrivanje i ispunjenje beskonačno Božanskog ovde na Zemlji.
Spoljašnji život ne nalazi ništa drugo do probleme, muke, jad i nezadovoljstvo. Unutrašnji život otkriva more mira i blaženstva.

Za prosvetljenje našeg života potrebne su nam čiste misli. Svaka čista misao dragocenija je od svih dijamanata na svetu, jer Božji Dah boravi samo u čovekovim čistim mislima.
Kako započeti unutrašnje putovanje života? Jednostavnom idejom, neposrednom mišlju da je ostvarenje Boga naše pravo stečeno rođenjem. Odakle početi? Odavde, iznutra. Kada početi? Sada, pre nego što se rodi sledeća sekunda.
Život je uvek u poslu. On je večito aktivan, dinamičan. On pokušava da pomogne duši da dovrši svoj još nedovršeni zadatak, božansku Misiju. Duši je potrebna pomoć Života da bi se potpuno otkrila. Životu je potrebna pomoć duše da bi se ispunio i fizički i duhovno.
Dugotrajno premišljanje i utučenost su najgori neprijatelji koji ubijaju Život u svoj njegovoj božanskoj inspiraciji. Nema više dugog premišljanja, nema više utučenosti. Vaš život će postati lepota ruže, pesma zore i ples sumraka.
Smrt i rođenje se igraju. Igraju se zajedno. Njihova igra je igra sklada. I ona se uvek igra na beskonačnim grudima Života" :or5bpd:

zoricab 16-04-09 07:58

Duhovno sazrevanje
 
Evo još sajtova o duhovnom sazrevanju! Ima svega i svačega!

suština duhovnog sazevanja
www.skac.hr

Spring 16-04-09 23:14

Za duhovni život nikada nije prekasno!
 
Zorice, iz toga što si napisala vidim da si jako milostiva osoba. Ovo je vrlo važna kvaliteta i odlika duhovne osobe.

U drevnim spisima se kaže, da možemo saznati koliko je osoba duhovno napredna po tome, koliko je samilosna.

Čitala sam priču o jednom velikom kralju, koji je saznao da će umrijeti za 7 dana. Kralj je pozvao sve mudrace i zamolio ih je da mu govore o apsolutnoj istini. Tokom tih 7 dana kralj ništa nije jeo, niti spavao, samo slušao. Na kraju, kada je došla njegova smrt, bio je u potpunosti svjestan Boga.

Ova priča govori o tome, da nikada nije kasno započeti sa duhovnim životom. Za duhovni život nikada nije prekasno, niti prerano. Pravo vrijeme je SADA.

zoricab 17-04-09 00:05

Ramya108
Ova priča govori o tome, da nikada nije kasno započeti sa duhovnim životom. Za duhovni život nikada nije prekasno, niti prerano. Pravo vrijeme je SADA.

Draga Ramya108
Lepo si to rekla! Mojih 5 minuta je došlo i ja sam širom otvorenih očiju i oberučke spremna za duhovnost! Hvala ti što si tu :smile_heart::thanks::smile_heart::00020116::thumbs:

Zockey 17-04-09 05:47

Ja na celom forumu pričam o sadašnjem trenutku, zahvalnosti na svemu što imamo, prihvatanju sebe kakav jesi, Ljubavlju, Bogu kao SVE ŠTO JESTE, Bezuslovnoj Istini.
Da li shvataš o čemu se radi...?
Nemoj se preterano zahvaljivati nikome osim Bogu i Sebi.

Dobro, razumem vas, pitamo, učimo, spoznajemo...ali se ne vezuj ni za koga čak ni zahvalnošću!

zoricab 17-04-09 10:39

Ja sam samo lepo vaspitana, Zockey.:smilie_smile: Pored toga mi je neopisivo drago što imam vas na forumu da mogu da razgovaram o temama koje me zanimaju i sa ljudima koji me razumeju!:or5bpd:
Bogu sam zahvalna, na svemu što imam,:smile_heart: a sebi što se trudim da nađem ono što mi nedostaje!:smile_sports: A po meni, osnovno je kada se neko potrudi da ti pomogne, da savet ili te sasluša da kažeš jedno lepo "HVALA"!:thanks::smile_cake::00020116:

Zockey 17-04-09 14:14

HVALA:00020116:

zoricab 17-04-09 19:53

:thumbs::applause::smile_inlove:

Spring 17-04-09 20:27

Citat:

Hvala ti što si tu
:00020116::smile_heart:

Evo ti par lijepih citata:

"Dostigavši Mene, velike duše, koje su jogiji puni devocije, nikada se više ne vraćaju u ovaj privremeni svijet pun bijeda, jer su dostigle najviše savršenstvo."
"Nakon mnogo rođenja i smrti, onaj tko ima pravo znanje predaje se Meni, znajući da sam Ja uzrok svih uzroka i sve što postoji. Takva velika duša je vrlo rijetka."
"Osobe koje su djelovale pobožno u prošlim životima i u ovom životu i čija su grješna djela potpuno iskorijenjena, oslobođene su dvostranosti iluzije i služe Me s odlučnošću."

maped 27-04-09 00:05

Ramya 108
Duhovnost mislim da o necem dobro zboris kao i zoricab nemoj me krivo shvatit da ti zelim neka uvjerenja govoriti ili pametovati sto bi netko ves ovdje rekao Moje je misljenje ovo naravno ni sam ni sam dosao jos sigurno je da vrijeme i okolina utjecu na covjeka i ponasanje mislim ovo uz sve te tehnike yoge medticaije ishrana ok ali u tome mi se cini ovo da se siklucuje obican zivot duhovnost je u tome pusti nek idu stvari ne mozes mijenjati svijet pomogni suosjecaj i DUHOVNOST JE LJUBAV ja mislim da ti yogiji u stvari sve tolerisu kad ih uvrede i normalno se smiju i vjeruju drugima naprosto otvori srce ljudski voli daj ako drugi nije takav njegov problem,ali to je ovdje svakodnevnom strpljivost ljubav sutra kad zivis s nekim treba razumjeti i zrtvovati se obostrano.TO je ljubav.Ja vjeruje da je sai baba rekao JEDNOM STO JE BOG KAD SU GA PITALI RAZNI LJUDI RAZLICITIH NACIJA KAZE ON LJUBAV JE BOG KAD BI TO BILO U ODNOSIMA I POVJERENJE LAKO BI SE SVE RJESILO SVI OVI RATOVI VIRUSI I OSTALO SVI BI RAZUMJEVALI DRUGE zivjeli bi skormno ali srecno uz ples druzenje i sale recimo medjuljudski odnosi tako nekako.


maped

zoricab 30-04-09 07:34

Tantra Totem za dobru sreću
 
TANTRA TOTEM

Ova TANTRA je došla iz Indije...

Nije važno da li ste sujeverni ili ne. Ovo je zaista

vredno čitanja, OK?

Ovo je Nepalese Tantra Totem za dobru sreću.

Bićete srećno nagrađeni 4 dana posle primanja
i čitanja ovog mail-a:

TANTRA

Pošaljite kopije svakome kome želite sreću.....
Ima ih više... Ako nekoga nismo spomenuli a
imamo ga u srcu, biće takođe srećno nagrađen.

Neću vam slati novac, jer ga nemam.

UPUTSTVO ZA VAS ŽIVOT:

Daj ljudima više nego što žele, i daj im to svim svojim srcem.

Zapamti svoj omiljeni stih.

Ne veruj svemu što čuješ, nemoj potrošiti sve što imaš, nemoj spavati onoliko koliko želiš.

Kad god kažeš “Volim te”, budi iskren.

Kad god kažeš “Žao mi je”, gledaj osobu pravo
u oči.

Veruj u ljubav na prvi pogled.

Nemoj nikad ignorisati snove drugih ljudi.

Voli duboko i strastveno, možda ćeš biti povređen, ali to je jedini način da u potpunosti živiš.

Nesporazume rešavaj čisto i jasno, nemoj se braniti.

Ne ceni čoveka po njegovim rođacima.

Pričaj sporo ali misli brzo.

Kad god te netko pita nešto što ne želiš reći, nasmej se i reci “Zašto to želite znati”?

Zapamti da su najveće ljubavi i najveći uspesi oni koji nose najviše rizika.

Nazovi svoju majku, ako ne bar misli na nju.

Reci “Nazdravlje” kad god neko kine.

Kad izgubiš, nemoj propustiti pouku koju
iz toga možeš izvući.


Zapamti 3 osnovna pravila:

Poštuj sebe,
Poštuj sve ostale,
Budi odgovoran za svoje postupke.

Nemoj dozvoliti da zbog malog nesporazuma
izgubiš veliko prijateljstvo.

Kad god shvatiš da si pogrešio, učini sve
što je potrebno da to ispraviš.

Momentalno.

Nasmej se kad se javljaš na telefon, sagovornik
će biti u mogućnosti da to oseti.

Oženi se osobom sa kojom rado pričaš, kad ostarite, razgovor će biti jedan od najvećih kvaliteta koje možete pronaći u nekom.

Provedi neko vreme sam.

Budi otvoren za promene, ali nemoj izgubiti svoje vrednosti.

Zapamti da je ponekad ćutanje najbolji odgovor.

Čitaj više knjiga a manje gledaj TV.

Vodi dobar i častan život. U starosti ćeš moći sa uživanjem da se sećaš svoje prošlosti.

Dobra atfmosfera u kući i porodici je jako bitna.

Učini sve što je potrebno da zadržiš mir i harmoniju u kući i porodici.

Vjeruj u Boga, ali zaključaj dobro svoj auto.

Ne veruj partneru koji nikad ne zatvara oči dok te ljubi

Govori o sukobima sa ljudima koji su ti dragi, ali imaj na umu samo trenutnu situaciju.

Ne govori o prošlosti.

Čitaj između redova.

Deli svoje znanje, to je jedini način da postaneš besmrtan.

Budi pažljiv prema našoj Planeti....

Ne sprečavaj majku prirodu.

Gledaj svoja posla.

Makar jednom godišnje otiđi negde, gde nikad pre nisi bio.

Ako zarađuješ puno novca, upotrebi ga da drugima za života pomogneš. Ovo je najveća korist koju novac može imati.

Zapamti da je ponekad, kada ne dobiješ nešto što želiš, čudesan udarac sreće.

Nauči sva pravila, tako da ih u pravom trenutku znaš prekršiti s dobrim namerama.

Zapamti:najbolja veza je ona, kad je ljubav jednog prema drugom važnija od same potrebe da budete
zajedno.

Meri svoj uspeh po tome čega si se sve morao
odreći da bi to ostvario.

Uživaj u kuvanju sa potpunom predanošću i ne očekujući previše zauzvrat.


Nemoj zadržati ovu poruku. TANTRA TOTEM mora otići iz tvojih ruku u roku od 96 sati. Pošalji kopije i posmatraj šta će se dogoditi.

U idućih 4 dana primićeš dosta prijatnih iznenađenja.

Ovo je istina, pa čak i ako ne veruješ u to.

Pošalji ovu poruku najmanje 5-oro ljudi i tvoj život

će se promeniti:

0-4 osobe: osetićes donekle promenu.

5-9 osoba: tvoj život će se onako poboljšati kako ti i očekuješ.

9-14 osoba: dobićeš najmanje 5 prijatnih iznenađenja u sledeća 4 dana.

15-ili vise osoba: Tvoj život će se drastično popraviti i desiće se sve o čemu si ikada sanjao.


JA TAKODJE ZNAM DA SE SNOVI ZAISTA OSTVARUJU I ŠALJEM TI SVOJE NAJBOLJE ŽELJE I MOJE NAJBOLJE NAPORE U TOME!:smile_inlove::smile_heart::00020116:

Mirror 02-06-09 18:15

Covek treba da radi na svim aspektima svoje licnosti,i na duhovnim i na zemaljskim. Sta god da napisem osecam da je suvisno,jer su to samo reci,a reci nikad ne mogu preneti nesto u potpunosti.Ja mislim da se covek radja sa odredjenim afnitetima a sredina je ta koja e to da podstakne prilikom rodjenja ili da suzbije.Ako smo radili u proslim zivotima na sebi u ovom ce nam biti dosta lakse.Dosta mudrih ljudi je pisalo o istini,ljubavi,duhovnosti,traganju za vecnim,...ali ja opet verujem da svako od nas ima svoju filozofiju i svoju istinu koju treba da pronadje trazeci je u sebi a ne u drugima i u drugim knjigama.Svi smo mi u Univerzumu ravnopravni,samo je stvar u tome koliko zelimo to biti. Neke knjige koje su u davna vremena spaljivane i ljudi zavrsavali na lomaci zbog njih,danas su dostupne sirokoj javnosti.To je dobra strana tehnologije. :)
Neki ljudi mogu na sebi raditi eo zivot i da nista ne postignu,a neko moze na sebi raditi nedelju dana i prosvetliti se.Stvar je u cistoci duha sto se opet ne moze objasniti recima.
Zelim vam svima mir i srecu na putu uzdizanja. :)

zoricab 03-06-09 08:03

Draga Mirror,
Reči , upravo i postoje da bi smo preneli drugima ono šta želimo da im kažemo, a za potpuno prenošenje misli i osećanja postoje drugi načini "komuniciranja".
Gore postavljen, Tantra totem, dobila sam mejlom od prijatelja i htela sam da ga podelim sa prijateljima na forumu. Kažu da donosi sreću!
Svako od nas ima sopstvenu filozofiju života i istinu, tu se potpuno slažem sa tobom i u mnogim temama se diskutovalo o tome!

Hvala ti na lepim željama!:00020116:

Veliki pozdrav

Mirror 03-06-09 18:18

Drugi nam prenesu samo ono sto mi usvojimo.I to uvek radimo na nas nacin bez obzira sta nam neko govori. Zato je i ovaj svet tako saren,jer svako shvata stvari na svoj nacin,kroz svoje iskustvo... Cist primer je kada kazemo rec "belo".Svakog asocira na nesto drugo.to sam zelela reci u prethodnom odgovoru.Da svako od nas razume reci na svoj nacin i da u tom slucaju nikad ne mogu preneti egzaktno ono sto sam zelela kroz reci.No to je vec filozofija,i onda ovaj forum i teme ne bi imale smisla po tome,ali ne treba ici u krajnost. :)
Drago mi je sto ste tu i sto diskutujemo o svemu i svacemu,i kad je dobro i kad je lose,vazno da se razumemo i slazemo. :)
Ni dva oka u covekovoj glavi ne vide isto a kamoli dva coveka. ;)
Pozdravljam vas sve puno i ljubim! :)

NIMFODORA 10-11-09 11:01

Sto se tice mene, pocla sam da se udubljujem u duhovnost (Hriscansko-Pravoslavnu),pre oko 4godina. Kao tinejdzerku interesovao me je Budizam,ali nisam htela da ulazim dublje u njega dok ne procitam Bibliju. Pre 4 godina sam je i procitala (jednostavno iz nekog razloga nije mi se dalo ranije da je procitam). Iz nekog razloga sam htela da prvo dobro proucim veru u kojoj sam krstena,ali sam preokrenula smer,pa umesto de se udubljujem u Pravoslavlje kroz kao neku religiju i kroz tradiciju,bacila sam akcenat na duhovnost kroz Pravoslavno-Hriscanstvo. A to znaci razmisljanje o sebi i svojoj nesavrsenosti, svojim gresima, moljenje Boga da mi otvori um da jasno vidim gde sam sve pogreslia,citanje molitvi,ucenje kako da se iz srca molim,ispovest i ispravljanje sebe ,pricest. I bas je tesko kad otkrijes svoju nesavrsenost, mane i grehe i kad vidis da put ispravljanja i ciscenja samog sebe ide sporo; i da kad mislis da si uspeo da se resis neceg loseg, pojavi se nesto drugo (duboko zakopano u tebi) kog ranije nisi ni bio svestan. I tako nastavljas borbu sam sa sobom...

svjetlosni_mrav 02-02-10 04:41

Moj duhovni put je započeo sasvim slučajno kada sam upao u teglicu sa medom ... tada još nisam znao ni čitati ni pisati ... ali poslije sam shvatio da je na teglici pisalo 'NEKTAR' i da su je tu pohranili 24 elohima kao univerzalnu zalihu omniverzuma ...

Naravno pošto sam bio tako mali nitko od njih to nije primjetio a možda nisu ni marili ... jer elohimi čuvaju pristup u kozmičke kronike i tajne pa što da se brinu o malom mravu poput mene ... a osim toga oni su ogromni rastom ... pa što mrava da se boje ...

Kušajući nektar potpuno sam se promijenio ... moji stavovi, moji načini razmišljanja i sklonost ka teškom radu ... napustii su me ... no tu priči nije kraj ... što sam se više uzdizao sve sam manje nailazio na razumijevanje ... drugih mrava ... na kraju proglasiše me opasnim, ludim i neuračunjivim ... a zašto? samo zato što sam tvrdio da težak rad nije smisao života ...

bio sam nesretan i tužan i sjedio sam tako razmišljajući kakvo mi je to dobro nektar donio kad vjetar donese u moju sobu neku čudnu spodobu ... tko si ti ? upitao sam radoznalo
a spodoba reče - ja sam zrnce prašine
odakle dolaziš?
sa stopala vrhovnog gospodina
pao sam odmah u duhovni zanos i zrnce prašine postade moj učitelj

ono mi je šapnulo na uho tajnu nad tajnama

a pošto ja nisam sebičan (posljedica pijenja meda)

reći ću vam je ... jer bila je to čarobna formula koja glasi:

... ljubavni mrave
u tvom životu nema strave
nema ni tuge
samo misli na druge ...Tako sam iniciran i dobio sam duhovno ime; ljubavni mrav. Nisam se osjećao baš kao ljubavni mrav, ali moj učitelj zrnce prašine dade mi to ime i ja sam se trudio živjeti po njemu i voljeti i služiti sve druge mrave bez obzira što oni mislili o meni ... u služenju pronađoh radost ali još veća je bila u molitvi ... što sam se više molio utjecaj nektarskog meda je bivao sve jači i na kraju me tako obuzeo da ga više nisam mogao prestati piti ...

postao sam ovisan i jedan dan

utjecaj nektarskog meda bio je tako jak i silovit da me odbacio u svemir ... probio sam njegove omotače i pao na neko neobično mjesto ... kao neko veliko klizalište ...hodao sam danima i odjednom spoznao da je to neki gigantski kozmički palac ... bio sam zbunjen gdje se to nalazim ali ljubav je bila svuda oko mene i onda shvatih da sam na stopalu vrhovnog gospodina ... zavapio sam gospodaru zemlje i neba ... počuj moj glas tvoj mrav te zove ...

i bog se sažalio nadmnom i pogledao me i u tom trenu sam shvatio da sam cijeli svoj život tražio samo njega ... pao sam u ekstazu u zanosni trans, a drhtaji neopsiive ljubavi i sreće prožimali su svaki atom moga mravolikog bića, molio sam ga da ostanem tu na njegovom stopalu cijelu vječnost a on me uzeo u svoj zagrljaj i rekao mi 'još samo malo, još samo malo' imam mali plan za tebe ...

inkarnirat ćeš se u svijetu ljudi u dvostrukoj iluziji koja se zove inter-net i tu ćeš pisati o medu ... samo o medu ... ponekad ćeš se i klizati na 'ledu' ... ali opet ćeš završiti u medu

... viknuo sam gospodine ne bacaj me sa svojih stopala ... neznam ništa o tom svijetu-netu a on mi nježnim glasom punim ljubavi reče ... bit ću sa tobom i kada god daš nekome da se napije iz ove kantice sa medom moći ćeš me jasno vidjeti ...


počeo sam se buniti i mahati rukama i nogama, dok sam ponovo padao na zemlju i u tom trenu se začulo bum, tras, pljas i pao sam sa kreveta ... kad sam se probudio mislio sam da sam sve sanjao ali vidio sam malu kanticu sa medom kraj mog kreveta i kraj nje je bilo 'uputstvo za upotrebu'

bilo je svega u tom uputstvu ali prvo što je pisalo glasilo je 'nikad ne jedi sam' ... ostale stvari možda napišem drugi put ...

Onako tužan i usamljen odmah sam prekršio tu uputu ali ne zato što sam htio već zato što nije bilo nikoga kraj mene, da sa njim podijelim nektarski med a i nisam se osjećao sposoban za društvo jer je u mom srcu bila čežnja za Gospodinom i kušao sam malo od tog meda i on je bio još slađi od onog kojeg sam jeo Elohimima,

i tako sam shvatio da 'ja jesam ljubav' i da med 'jest ljubav' i da je moj san bio stvaran i u slijedećem trentuku nešto me uzelo za ruku i vodilo me i dovelo me točno ovdje ...

i sve mi se tu učinilo jako poznato ... po mednim tragovima prepoznavo sam mnoge ljude ... jer kantica mi je dala čarobne moći ... i sad sam tu ...
provodim besane noći, maštam o slatkoći božanskog stopala i čitam vaše priče ... tražim prijatelje sa kojima bi zajedno med pio i dijelio ...

Mrav ima samo jednu čežnju, samo jednu želju u životu, vratiti se na ono stopalo gospodina ... i pričati o njemu ... ali ovdje većina stvari ... odvlači pažnju u drugom smjeru ... zato mrav voli tišinu ... u mrkloj noći kada svi spavaju on sjedi piše i sanja božanski život i ljubav Stvoritelja ...

eto ... to je mravova duhovna priča :laught:

Diana 02-02-10 06:54

Dijelimo čežnju:)

svjetlosni_mrav 02-02-10 13:02

Citat:

Originally Posted by dianamaximus (Post 26660)
Dijelimo čežnju:)


:) :00020116:

fantazy 06-02-10 14:21

Citat:

Originally Posted by dianamaximus (Post 26660)
Dijelimo čežnju:)

:smile_sun:
Da.
Pitate li se što je moj put?
"Guraju" li me događaji, situacije i ljudi koje susrećem k njemu?
Ili ste jednostavno svjesni ga? Znate da je baš ovo vaš put?
Kako znate?
Pitate li se?

teemo 06-02-10 19:58

Citat:

Originally Posted by fantazy (Post 27702)
:smile_sun:
Da.
Pitate li se što je moj put?
"Guraju" li me događaji, situacije i ljudi koje susrećem k njemu?
Ili ste jednostavno svjesni ga? Znate da je baš ovo vaš put?Kako znate?
Pitate li se?

Ja znam , da je ovo moj put . Jenostavno osjecam , da sam pod zastitom i da je sve dobro za mene.
To, sto ja ponekad nisam zadovoljna i sto ne znam odgovore, na druga pitanja, je nesto drugo.:smile_surprised: Al , sve u svoje vrijeme.:smile_coffee:

fantazy 06-02-10 20:26

Citat:

Originally Posted by teemo (Post 27736)
Ja znam , da je ovo moj put . Jenostavno osjecam , da sam pod zastitom i da je sve dobro za mene.
To, sto ja ponekad nisam zadovoljna i sto ne znam odgovore, na druga pitanja, je nesto drugo.:smile_surprised: Al , sve u svoje vrijeme.:smile_coffee:

A-ha, mislim da sam shvatila :thanks:
Dakle u onim stvarima bez obzira da li sam ja to baš željela ili ne u kojima osjećam određeni mir, bez da moram si govoriti možda je tako i bolje? Jesam dobro shvatila?

svjetlosni_mrav 06-02-10 23:04

Citat:

Originally Posted by fantazy (Post 27702)
:smile_sun:
Da.
Pitate li se što je moj put?
"Guraju" li me događaji, situacije i ljudi koje susrećem k njemu?
Ili ste jednostavno svjesni ga? Znate da je baš ovo vaš put?
Kako znate?
Pitate li se?svi smo na putu ... neki svjesno neki ne ... ali svi putujemo ...

kada nismo svjesni ... put dugo traje ... i ima puno prepreka ...

a kada smo svjesni put nam razotkriva 'univerzalni plan' i mi koračamo s radošću ... više nismo nesigurni samo želimo biti na putu i sve se spontano dešava ... :)

:00020116:

svjetlosni_mrav 08-02-10 23:52

Postoji osjećaj
kada ti ništa nije važno
a sve poštuješ
kada si jednostavno radostan
zato što jesi
kada ti je svejedno
hoćeš li krenuti
lijevo ili desno
jer znaš gdje god kreneš
nemožeš nigdje stići ako
zaboraviš sebe ...
stoga uvijek se pitaš gdje sam?
gdje sam sad?
da li sam svjestan
zašto ovo činim
što me pokreće?
gdje mi je težište?
da li sam se odrekao ljubavi?
Ovo zadnje pitanje je najvažnije ...
to je moj put ...
ukratko ...

Blackey 24-06-10 09:25

ako sam ateist, da li me to može kočiti u napretku?

minjabg 24-06-10 10:14

Citat:

Originally Posted by Blackey (Post 46796)
ako sam ateist, da li me to može kočiti u napretku?

Da li je ovo retoricko ili stvarno pitanje?

Naravno da te nista ne moze spreciti da napredujes,osim sebe samog. :smilie_smile:

Blackey 24-06-10 10:50

pitam zbog toga što se u većini stvari, meditacija, vježbi i sl na ovom forumu spominje bog

LIK 24-06-10 13:47

Citat:

Originally Posted by Blackey (Post 46807)
pitam zbog toga što se u većini stvari, meditacija, vježbi i sl na ovom forumu spominje bog

Pa netreba te to smetati ako vjerujes da ne postoji :smilie_smile:

Ateizam je poprilicno jednak kao i sve ostale religije, vjeruje se nesto ...

Ni jedno ni drugo nije spoznaja ...

-Sač- 24-06-10 22:05

Citat:

Originally Posted by LIK (Post 46821)
Pa netreba te to smetati ako vjerujes da ne postoji :smilie_smile:

Ateizam je poprilicno jednak kao i sve ostale religije, vjeruje se nesto ...

Ni jedno ni drugo nije spoznaja ...

A što je spoznaja po tebi i da li si je ti imao?

LIK 24-06-10 22:25

Citat:

Originally Posted by -Sač- (Post 46842)
A što je spoznaja po tebi i da li si je ti imao?

Činjenica da se život odvija sada

-Sač- 24-06-10 22:32

Citat:

Originally Posted by LIK (Post 46845)
Činjenica da se život odvija sada

Pa to nije spoznaja, kao što sam kažeš to je jednostavna činjenica. :smile_giggle::smile_sun:

nioivo 25-06-10 07:48

Pozdrav i sretno svima

Afroditi 07-07-10 15:08

Dobar dan,
ja sam neizmerno sretna sto sam vas sasvim slucajno u mom traganju preko interneta pronasla. Od ranog detinjstva sam bila naklonjena vise "slabijim" ljudima u zelji da im pomognem. Znate i sami u kakvoj smo sredini odrasli(Komunisticki rezim) gde nam je bilo zabranjeno pominjati religiju a kamoli slediti. Sa svojih 14 god. sam pocela krisom citati knjige posvecene duhovnosti, kao i knjige o parapsiholoskim fenomenima itd. Oduvek me je to zanimalo. Borila sam se sa samom sobom trazeci svoj put. Nasu zemlju sam napustila davne 1981 god. odlazeci za Grcku . Bila sam dovoljno hrabra da se upustim u za mene do tada nepoznat svet. Svojom voljom i ceznjom za boljim zivotom i mukotrpnim radom uspela sam doci do svog cilja. Savladala sam samouka grcki jezik za nepunih sedam meseci i polako korak po korak svojim radom i upornoscu osvajala svoje ciljeve. Tamo sam pocela proucavati hriscansku veru, prvi put sam procitala bibliju, pocela posecivati njihove manastire , crkvu i zaista nasla sam svoj unutrasnji spokoj i mir. U pravu ste, sve religije imaju isti cilj. Put do savrsenstva, put do Boga kroz duboku veru i najvaznije ljubav ali ljubav prema svemu ne samo prema sebi zar ne? Nazalost danas u svetu u kome zivimo gde se sve svodi na materijalizaciju, ljudi su uz put izgubili znacaj pravih vrednosti u ovom zivotu. Surova borba za egzistencijom je od ljudi napravila bukvalno robote. Vecina ljudi je postala bez osecaja i izgubila uz put prave vrednosti ovog zivota. Mene je u zivot vratio moj sin Alexandar. Nakon 16 god pokusaja ostala sam u drugom stanju. Mojoj sreci nije bilo kraja. Svakog dana sam bila Bogu zahvalna sto je moja zelja uslisena. Nisam mogla docekati porodjaj. Dosao je i taj dan 16.06.99 Frankfurt. Porodila sam se nedelju dana ranije carskim rezom jer jednostavno nisam mogla vise cekati. Kako jer moj doktor bio i nas kucni prijatelj nije predstavljalo problem da se ranije porodim. Sve sam unapred pripremila za svoju bebicu. Kada su mi ga doneli, ne mogu opisati taj osecaj potpune srece i ljubavi. U jednom trenutku bebici je postalo lose i morali su ga prebaciti na drugu kliniku. Rejkli su mi da je u pitanju kardiopatija. Molila sam se svakoga dana da prevazidje ovaj problem. Nakon 15 dana su ga ponovo prebacili na kliniku u kojoj sam se porodila. Moj suprug me je nekoliko puta pokusavao pripremiti da budem spremna prihvatiti situaciju, postavljajuci mi pitanja koja sam smatrala bezveznim. Npr. zasto beba na jednoj rucici odnosno dlanu ima samo jednu liniju itd. Dosao je dan kada mi je kardiolog za vreme radjenog ultra zvuka rekao : " Gospodjo, zao mi je ali vasa beba je beba sa sindromom Daun. Moracemo hitno na operaciju otvorenog srca ali vam ne garantiramo nista. Ovo je vrlo redak slucaj i ukoliko se vi slazete izvrsicemo eksperimenat za koji se nadamo da ce se uspesno po zdravlje vase bebe zavrsiti" Ne mogu vam opisati kako sam se osecala. Oko mene je sve bilo crno. Kivna sam bila i na Boga. Hiljadu puta ga zapitala :"Zasto se ovo meni desilo? Zasto? Od 700 jedna se beba rodi sa sindromom Daun . Zasto si mi ovo Boze priredio? Bio je to veliki sok za mene. U jednom trenutku sam pomislila da cu izludeti. Nisam tri dana i tri noci nikoga htela pored sebe pa cak ni moju bebicu. Preobrazila sam se u trenutku u jednu meni do tada nepoznatu licnost. Da zlo bude vece moja svekrva inace lekar dosla je sa zahtevom da damo saglasnost da se beba da u dom. Da njen sin uvazeni arhitekta nije zasluzio takvo dete i da se ja ne brinem rodicu drugo zdravo dete. Vidite te njene reci su u meni izazvale veliki bol i tugu ali istovremeno magicnim za mene putem su mi dale neverovatnu snagu. Predlozila sam suprugu da se rastanemo ukoliko nije spreman da prihvati dete. Tog momenta sam otrcala do sobe u kojoj je bio smesten moj Alexandar. Bukvalno sam ga zgrabila uz sebe i kroz histerican plac sam mu se izvinjavala a potom rekla :"Ja sam tvoja mama , nikada te necu napustiti, uplovoli smo u jednu divlju reku koja se zove zivot, ali ne brini sine moj, zajedno cemo isplivati iz nje i pobedicemo i tu bitku. Mama te voli najvise na svetu i nikada , nikada te necu napustiti." Verujte mi od tog dana do danas ja sam uz svog sina i uz decu kao sto je on. Od pocetka sam ga prihvatila kao normalno dete. Obratila sam se nizu nadleznih institucija u Nemackoj (Hvala Bogu sto se tamo rodio) kako bi sto vise naucila o Sindromu Daun i pomogla svom sinu. Duboko sam verovala da cemo prevazici sve probleme i konstantnim radom, strpljenjem i neogranicewnom ljubavlju postigli smo neverovatne rezultate. Doktor koji ga prati od rodjenja je cak dva puta insistirao da ponovimo genetsku analizu smatrajuci da su pogresili, odnosno da je on dete sa Sindromom Daun ali mozaik forme(laksi slucaj) a ne tryzomije 21. Ja sam mu uvek isti odgovor davala:"meni je doktore sasvim svejedno, ja sam ga prihvatila sa ovom dijagnozom a vama dokazala da se mogu postici zeljeni rezultati ali samo velikim trudom i radom i naravno neogranicenom ljubavlju." Moj sin je sa 13 mes. prohodao. Imao je dve teske operacije na srcu. Danas ima 11 god. i zna 4 jezika(Nemacki, Engleski, Grcki i Srpski).Pohadja redovnu skolu. Bavi se slikanjem. Igra tenis. Pripada reprezentaciji Kipra za paraolimpijske igre i da ne nabrajam vise. On je savrseno dete. Pun ljubavi. Nikada to do sada nisam dozivela od nikoga. On me je naucio da se ponovo radujem svakom svitanju, da se radujem svojoj bastici i napokon da shvatim pravi smisao ovog zivota.On je razlog sto sam se zadnjih 6 god. posvetila humanitarno radu. Moj sledeci cilj je da izgradim S.O.S. selo za tu decu na Kipru. Iskreno se nadam da cu ostvariti svoj cilj za dobrobit te dece. Nasa deca nisu deca nizeg Boga. Oni su nasi andjeli. Od njih mozete dosta nauciti i primiti neizmernu ljubav. Kada mi je lose (inace borim se vec par meseci sa ankcioznoscu i panicnim napadima , pojavili su se niodkuda) dovoljno je da ga pogledam i kazem sebi :"Moras se sama sa ovim izboriti, ne smes dopustiti da te ankcioznost savlada. Moras zbog tvog Alexandra." I kada mi je najteze ja to hrabro izdrzim i idem dalje boreci se za prava te dece. To je moja misija u ovom zivotu. Zahvalna sam danas Bogu i znam da je uz nas i da nas nikada nece napustiti.
Vama hvala sto postojite. Zelim vam svako dobro.

ram 07-07-10 17:51

Draga Afroditi:f030:,
prekrasno je koliko si puna ljubavi. Drago mi je da si se pridružila ovom forumu. Ovo me podsjetilo na jednu prekrasnu knjigu koju svima preporučujem. Zove se "Anđeo pod maskom" A.P. Kezele
Code:

http://zena.hr/webshop/artikl/adrian_p_kezele_andeo_pod_maskom_m_uvez/80
Tko je pročita shvatiti će što sam htijela reći.
Pozz i još jednom dobro nam došla!!!!:smile_heart::smile_sun:


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 00:44 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0