Alternativa Forum

Drugi biološki prirodni zakon Nove medicine

Ovo je diskusija na temu Drugi biološki prirodni zakon Nove medicine u podforumu Germanska nova medicina
Zakon dvofaznosti osmišljenog posebnog programa (ranije označenog kao bolest) kod riješenog ...

Natrag   Alternativa Forum > Alternativna medicina > Germanska nova medicina

Alternativa Forum


Germanska nova medicina GNM- iskustva, rasprave i ostalo

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 28-08-10, 01:08   #1
Guru
 
Tina's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Postovi: 1,049
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
Zadani Drugi biološki prirodni zakon Nove medicine

Zakon dvofaznosti osmišljenog posebnog programa (ranije označenog kao bolest) kod riješenog konfliktaNa ovoj shemi sasvim lijevo predstavljena je eutonija, normalan dan/noć ritam.
Zatim, nakon DHS-a vidimo fazu aktivnosti konflikta, stresnu ili trajnu dnevnu fazu u kojoj vlada trajna simpatikotonija.Ako dođe do rješenja konflikta, svako oboljenje, odnosno svaki biološki posebni program protječe dvofazno, što znači sa:
1. fazom aktivnosti konflikta, hladnom i simpatikotonom koja počinje DHS-om i
2. fazom riješenog konflikta, toplom i vagotonom, zvanom još i faza ozdravljenja ili postkonfliktolitička (pcl-faza).

Znači, svako oboljenje sa konfliktolizom ima ca-fazu i pcl-fazu. Svaka pcl-faza, ukoliko nije prekinuta recidivom aktivnosti konflikta, imati će epileptičnu ili epileptoidnu krizu na najdubljoj točki vagotonije.
Zakon dvofaznosti postavlja naše ukupno dosadašnje prividno medicinsko znanje na glavu. Uzmimo da smo do sada poznavali oko sto bolesti. Ako preciznije pogledamo, utvrditi ćemo da kod polovine ovih bolesti pacijenti pokazuju hladnoću ruku i periferije, a kod druge polovine toplotu ruku i u većini slučajeva povišenu temperaturu. U stvarnosti postoji oko 500 "tandema" faze aktivnosti konflikta i faze ozdravljenja prikazanih na shemi. Ova shema dvofaznosti je biološki prirodni zakon.

Sve bolesti koje su nam uopće poznate protječu fakultativno na ovaj način ukoliko dođe do rješenja konflikta. Ako sad pogledamo unazad, možemo da ustanovimo da nijedna bolest u dosadašnjoj medicini nije bila točno prepoznata. Kod tzv. "hladnih bolesti" se obavezno previđala naknadna faza ozdravljenja ili se pogrešno tumačila kao zasebna bolest (npr. gripa). Kod tzv. "vrućih bolesti", koje uvijek predstavljaju drugu ili fazu ozdravljenja, nakon faze aktivnosti konflikta, previđana je obavezno ova prethodna hladna faza ili je pogrešno tumačena kao zasebna bolest.
U mozgu obje faze imaju svoje Hamerovo žarište, naravno, na istom mjestu, ali u različitom stanju. U fazi aktivnosti konflikta (ca-fazi) je HH uvijek markiran oštrim koncentričnim krugovima kao meta, dok je u pcl-fazi HH nabubrio i edematozan. Edem centralnog prstena označavamo kao intrafokalni, a edem vanjskog kruga kao perifokalni. Ovo su samo neprecizne oznake za jednu po sebi sasvim jasnu stvar. Od početka faze ozdravljenja HH je manje ili više moguće obojiti kontrastnim sredstvom. Najkasnije na kraju ove faze, u HH nalazimo u manjoj ili većoj mjeri glijukoja je znak reparature nervnih sinapsi. Ovi, po sebi bezazleni, gliomi do sada su smatrani tumorima mozga ili "metastazama". Na sreću, radi se o HH već izliječenim ili u fazi ozdravljenja.
Prva faza:
Nivo psihe
Aktivnost konflikta:
- prisilno razmišljanje o konfliktu,
- stresna inervacija sa svrhom rješavanja konflikta,
- trajni dnevni ritam.

Vegetativni nivo
Simpatikotonija:
- gubitak apetita
- gubljenje na težini
- suženje krvnih žila: hladne ruke i noge, hladna koža
- nesanica, često buđenje neposredno po zaspivanju
- povećan pritisak

Cerebralni nivo
HH - konfiguracije mete na mjestima u mozgu koja odgovaraju pojedinom konfliktu i organu.
Organski nivo
a) organi kojima upravlja stari dio CNS-a: razmnožavanje stanica kao osmišljeno dešavanje u cilju rješenja konflkta. Istovremeno se razmnožavaju gljivice i bakterije (mykobakterija TBC) sinhrono sa rastom stanica na organu, iako one smiju započeti sa svojom zadaćom razgradnje tek nakon konfliktolize


b) organi kojima upravlja veliki mozak: nekroze ili ulceracije, ovisno o organu. Nestanak stanica. Osmišljena aktivnost za rješenje konflikta jedinke ili osmišljena aktivnost kao suicidalni program za održanje vrste (hrana za lavove)


Druga faza:
Nivo psihe
Faza riješenog konflikta (pcl-faza)
1. veliko smirivanje
2. trajni noćni ritam
Vegetativni nivo
§ veliki umor
§ vagotonija
§ dobar apetit
§ dobro se osjećati
§ temperatura
§ smetnje u zaspivanju do 3 sata ujutro (=izlazak sunca, biološki početak dana), za životinju plijen šansa da pri dnevnom svjetlu ne bude iznenađena i lako otkrivena u dubokom snu od grabljivaca)
§ rašireni periferni krvni sudovi: tople ruke, noge, topla koža, nizak krvni tlak

Cerebralni nivo
Prstenovi mete Hamerovog žarišta bivaju edematizirani u pcl-fazi, oni su često potpuno zamućeni od edema (intrafokalni i perifokalni edem). S početkom pcl-faze, HH daju se obojati kontrastnim sredstvom i onda su pogrešno protumačeni kao tumori mozga. Ovo bojenje je omogućeno pojačanom razmjenom materija u području žarišta i taloženjem glije koja je vezivno tkivo mozga i ima zadatak reparacije promjenjenih releja. Nakon reparature oni su manje elastični, rigidni i ukočeni. Kod kasnije ponovljenog procesa na istom mjestu može doći do kidanja moždanog tkiva (cista).
Na kraju pcl-faze, odnosno nakon tzv. "faze mokrenja" (diureze) edem se ponovo spontano povlači, kao znak repariranog žarišta.
Nivo organa

a) Organi upravljani starim dijelom CNS-a. Razgradnja umnoženih stanica (samo stanice tumora!) u pcl-fazi pomoću gljivica i bakterija (TBC) do stanja koje je bilo prije oboljenja. Ako mikrobi nedostaju (zbog pogrešne dobronamjerne higijene u civilizaciji – moguće i cjepiva, op. VFS), onda tumor ostaje, ali u tom slučaju već od konfliktolize ne pravi više mitoze; biološka razgradnja stanica izostaje.
b) Organi upravljani velikim mozgom. Ponovna izgradnja stanica koje su prethodno nestale nekrozom, odnosno ponovno ispunjavanje nekroza i ulceracija uz pomoć bakterija ako su prisutne (organima kojim upravlja moždina velikog mozga) ili virusa (organi pod upravom korteksa velikog mozga).
Nepoznavanje ovih zakonitosti u medicinsko-kliničkom smislu do sada nas je sprečavalo kako u tome da jednu jedinu bolest točno vidimo tako i da medicinu razdijelimo u područja. Bez poznavanja ovih bioloških zakona nismo ni mogli spoznati uzročno-posljedične veze kod raka, jer smo ga smatrali neizlječivim. Usredotočili smo se na to da simptome raka liječimo na organskom nivou, što je u biološkom smislu i bila najveća greška (to ćemo još pokazati). Također, nismo imali mogućnosti da razumijemo "infektivne bolesti", jer ih nismo smatrali fazama ozdravljenja, nego smo ih držali za agresivne bolesti u kojima nas mikrobi pokušavaju uništiti.

Slučaj je bio upravo suprotan. Pacijenti su usprkos mikrobima umirali od cerebralne kome i epileptoidne krize. Ovdje se mora naglasiti da faza ozdravljenja ima svoje opasnosti, kao npr. kod srčanog infarkta, što ćemo kasnije još vidjeti. U nekim bolestima je faza ozdravljenja čak opasnija nego faza aktivnosti konflikta.

Ne poznajući ove biološke zakone, mi ne samo da nismo mogli spoznati i obuhvatiti pojedinačne bolesti, nego nismo mogli nijednog pacijenta savjesno liječiti, jer smo faze ozdravljenja tumačili kao zasebne bolesti.
Tina je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (13-09-10), lucero (28-08-10), ram (28-08-10)

Nepročitano 28-08-10, 01:25   #2
Guru
 
Tina's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Postovi: 1,049
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
Zadani

Simpatikotona faza aktivnosti konflikta - tok konflikta

Od sekunde DHS-a, kompletan je organizam u stalnoj simpatikotoniji, pod stalnim stresom. Mi smo već vidjeli da ovaj trajni stres ima svoj biološki smisao. On je način da se opazi "posljednja prilika" za izlazak na kraj sa konfliktom. Za to treba da budu mobilizirane sve snage. Ako osoba za određeno vrijeme ne uspije izaći sa konfliktom na kraj, onda je on prokockao svoju biološku šansu. Onda on umire čak i u slučaju ako uspije nekad kasnije da riješi konflikt. Izuzetak čini tzv. viseći aktivni konflikt (sa njim se može doživjeti normalna starost) koji je transformiran ali u principu ostaje aktivan do smrti. Izuzetak su također šizofrene konstelacije, kod kojih ne dolazi do gomilanja konfliktne mase i sa kojima se također može doživjeti normalna starost.

Tokom trajanja faze aktivnosti konflikta, stresne faze, organizam radi na račun odmora sa "povećanim brojem obrtaja". Govoriti na ovom mjestu o bolesti je, u stvari, nerazumno. Kako organizam da izađe na kraj s konfliktom ako ne bi u tu svrhu mobilizirao sve snage? Rak na organu nam je prije izgledao kao nepoželjno, neplansko, sporedno djelovanje ovog trajnog stresnog tonusa. Ali mi danas znamo da je tumor na organu upravo neizostavan dio ovog osmišljenog posebnog programa prirode.

U ovom postupku odabiranja "stari organi" su manje osjetljivi od "novih organa". "Stari organi" imaju svoje relejne centre u starom dijelu CNS-a, a "novi" u velikom mozgu. Svakako da su organi kojima upravlja stari dio CNS-a vitalni, dok su oni pod upravom velikog mozga to samo djelomično, dok njihova pcl-faza, upravo u slučaju releja teritorija, može biti vrlo opasna (lijevi srčani infarkt, plućna embolija).

U vrijeme faze aktivnosti konflikta pacijent je sa slabim ili nikakvim apetitom, loše spava, konstantno razmišlja o svom konfliktu, odnosno problemu. Postoji periferna vazokonstrikcija i ukratko svi vegetativni procesi odmora reducirani su na minimum. Tijelo je, radi rješavanja problema, generalno mobilizirano. U vrijeme ove faze, u zavisnosti o kakvom je konfliktu riječ, na organu raste rak, nastaje nekroza ili dolazi samo do promjene stanica organa. U ovom vremenu, od DHS-a do konfliktolize, HH u mozgu stoji pod "specijalnim stresom", odnosno "posebnom inervacijom". Samo za vrijeme ovog "specijalnog stresa" dolazi do staničnog rasta, nekroze ili promjena na stanicama organa.

Što je HH razvučeniji utoliko su razvučeniji tumor, nekroza, promjena stanica. Što je konflikt intenzivniji utoliko brže raste tumor, utoliko je veća nekroza i utoliko je jača promjena stanica kod raka koji ne daje mitotički rast i nekrozu.
Najvažniji anamnestički podaci su DHS i konfliktoliza, ako je do nje došlo. Poznavanjem ovih podataka, kao i podatka o dimenziji DHS-a i intenzitetu konfliktnog doživljaja, možemo donositi zaključke o težini promjena sa kojima moramo da računamo, ako nam ove spoznaje već nije omogućio tumor na organu.
Da li su u ovoj fazi aktivnog konflikta alfa stanice pankreasa konstantno stimulirane, lučeći glukagon, tako da u jetri biva mobilizirana glukoza, a zatim je jetra ponovo mobilizira iz supstance tijela jer je probava prekinuta ili snažno reducirana, to ne znamo pouzdano. Ali izgleda da je to vrlo vjerojatno. U svakom slučaju, cijeli organizam je u alarmnoj pripravnosti i trošenje energije na probavu bi pri tom samo smetalo.

U ovoj fazi aktivosti konflikta, sinhrono sa razmnožavanjem stanica na organu, dolazi i do razmnožavanja gljivica i bakterija (TBC) odgovornih za organe kojima upravlja veliki mozak. One služe kao rezerva za razgradnju tumora (sirasta nekroza) koja će početi sa konfliktolizom i nastaviti se u fazi ozdravljenja.


Tina je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (13-09-10), lucero (28-08-10), ram (28-08-10)
Nepročitano 28-08-10, 02:08   #3
Guru
 
Tina's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Postovi: 1,049
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
Zadani

Konfliktoliza, rješenje biološkog konflikta

Do munjevite promjene svih ovih odnosa dolazi ukoliko je nastupilo rješenje konflikta. Ovdje posebno dobro možemo vidjeti kakva se podmitljiva centralna strategija krije iza toga. Mi, "čarobnjački učenici", bili smo samo glupi i naivni da bi ovaj sustav spoznali. Neposredno nakon konfliktolize organizam konačno može da odspava.
Sad hitno mora da bude reparirana i regenerirana opskrbna infrastruktura. Sad su stimulirane ß stanice pankreasa, a povećana produkcija inzulina skrbi se za to da je pacijent uvijek gladan.

Probavi je dana prednost u odnosu na sve. Čitav organizam pada u duboku parasimpatikotoniju ili vagotoniju. Sad kad je konflikt riješen, HH u mozgu počinje da se reparira, pri čemu se u njega obilato skladišti moždano vezivno tkivo - glija, tako da nastaje intrafokalni i perifokalni edem u HH i oko njega.

-Tijekom prvog dijela faze ozdravljenja , HH se pokazuje na ct-u mozga u vidu tamnih prstenova što upućuje na edem u mozgu. Primjer: ct pokazuje HH u pcl fazi ozdravljenja tumora na plućima, što indicira povezanost sa "konfliktom smrtnog straha". Najčešće "strah od smrti konflikt" i rak pluća su zadobiveni tijekom dijagnoze il prognoze šoka.


Bujanje tumorskih stanica na organu zaustavlja se automatski. Tumor također postaje edematozan, a u njemu se javlja sirasta nekroza i razgradnja, posredstvom acidorezistentnih mykobakterija, namnoženih u ca-fazi, tako da on biva resorbiran ili odbačen. Na kraju je izliječen. Ožiljak ili kaverna je sve što podsjeća da je na tom mjestu nekad bio tumor. Ali pacijent je ponovo zdrav tek kad je izdržao i ovu fazu ozdravljenja.
Kod organa pod upravom velikog mozga, nekroze i ulceracije bivaju ponovo ispunjene, a u velikom mozgu vidimo iste procese kao u starom dijelu CNS-a.

-tijekom druge faze ozdravljenja ,HH se pojavljuje na ct-u mozga u obliku bijele prstenaste konfiguracije. Primjer: ct mozga pokazuje HH u centru za kontrolu koronarnih arterija( iznad desnog uha), što indicira povezanost s riješenim "gubitak teritorija konfliktom" .
- tijekom epi krize pacijent je doživio (uspješno) očekivani srčani infarkt( s anginom pektoris tijekom ca-faze ).
Da je prethodna aktivna konflikt faza trajala više od 9 mj, srčani infarkt bi bio fatalan. S poznavanjem GNM na vrijeme, ovakve ozbiljne situacije se mogu spriječiti.Faza ozdravljenja treba da je povod za radost i jedva da bi neko morao u njoj da umre. Jer, za komplikacije koje se očekuju samo u malom broju slučajeva raka, stajale bi nam na raspolaganju optimalne mogućnosti intenzivnih odjela. Ako bi rak bio liječen od pametnih liječnika i sestara po kriterijima Nove medicine njegova smrtnost bi iznosila samo oko 3%. Pretpostavka za ovo je da su kućni liječnik ili liječničko osoblje u klinici, rođaci i prijatelji razumjeli sustav Nove medicine. Jer sve što smo mi do sada smatrali za dobro (npr. "stabilna cirkulacija" = simpatikotonija) sada je loše i ukazuje eventualno na recidiv konflikta ili novu paniku. Sve što je do sada važilo za loše (npr. "slabost cirkulacije" = vagotonija = faza ozdravljenja) sad važi kao dobro. Do sada je pacijent u dubokoj vagotoniji, kratko pred svoje ozdravljenje, bivao "uspavljivan" morfijem jer su se slučajevi u dubokoj vagotoniji smatrali izgubljenim.

U slučaju raka kostiju ova vagotonija redovno se poklapa sa najvećim bolovima koji se pogrešno pripisuju kostima. U stvarnosti, kosti, koje inače u fazi ozdravljenja jako oteknu i rekalcificiraju se, uopće ne bole. Bolovi dolaze od rastezanja hipersenzibilnog periosta koji zbog koštanog edema biva napumpan kao balon. Bolovi periosta su najbolji znak ozdravljenja kostiju. Ovo ozdravljenje se veoma lijepo može promatrati na kontrolnim rendgentskim snimcima kostiju sa progradirajućom rekalcifikacijom, a na mozgu po tamnoj obojanosti koja daje dubinu srži velikog mozga, a koja je znak edema što može
izazivati glavobolje; ovo sve protječe s leukemijom kao najboljim znakom ozdravljenja (a ne bolesti).
U stvari, postoji mnogo mogućih komplikacija, kako u području psihe, tako i u području mozga i organa. Ali uvijek mislite na to: samo 3% pacijenata ne uspijevaju izaći s njima na kraj, ako ih od početka liječimo pravilno, a ne tek onda kad ih liječnici koji ne znaju odbace, proglasivši ih neizlječivim. Pod okriljem ove nerazumnosti, danas umire više od 95% svih pacijenata oboljelih od raka. Među njima ima mnogo slučajeva inaktivnog raka, koji je protekao nekad prije deset godina.
Tina je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (13-09-10), Hazzard007 (23-03-11), Lanna (30-05-11), lucero (28-08-10), Nea (28-08-10), ram (28-08-10)
Nepročitano 28-08-10, 11:25   #4
ram
homosapiens
 
ram's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: negdje daleko
Postovi: 3,405
ram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond repute
ram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond repute
ZadaniDraga Tina, opet ne spavaš?
Podijeli post!

ram je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (07-12-10), Tina (29-08-10)
Nepročitano 29-08-10, 00:51   #5
Guru
 
Tina's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Postovi: 1,049
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by ram Pogledaj Post


Draga Tina, opet ne spavaš?
Ne, proživljavam konflikt . Ja kao Ernest vampir izlazim noću i pišem ,tad je najveći mir, da susjedov pas jadničak ne tuli , a bolje ikad nego nikad !
Tina je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (07-12-10), ram (29-08-10), Spring (06-09-10)
Nepročitano 29-08-10, 12:55   #6
ram
homosapiens
 
ram's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Lokacija: negdje daleko
Postovi: 3,405
ram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond repute
ram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond reputeram has a reputation beyond repute
Zadani

a draga, vrijeme je pseće ljubavi. ove godine malo kasnije krenulo
Podijeli post!

ram je offline   Reply With Quote
ram, hvala ti na korisnom postu!
Tina (29-08-10)
Nepročitano 29-08-10, 15:18   #7
Guru
 
Tina's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2010
Postovi: 1,049
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
Tina has a reputation beyond reputeTina has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by ram Pogledaj Post
a draga, vrijeme je pseće ljubavi. ove godine malo kasnije krenulo
E da bar je vrijeme ljubavi; kod ovog je vrijeme nedovoljne ljubavi vlasnika i traje čini mi se 365 dana godišnje
Tina je offline   Reply With Quote
Tina, hvala ti na korisnom postu!
alison (07-12-10)
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 17:21 sati.

Iz ponude izdvajamo:Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0