Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Izgradnja i uređenje kuća (http://www.alternativa-forum.com/izgradnja-i-uredenje-kuca/)
-   -   Obnovljivi izvori energije; (http://www.alternativa-forum.com/izgradnja-i-uredenje-kuca/3610-obnovljivi-izvori-energije.html)

alison 17-12-10 10:06

Obnovljivi izvori energije;
 
Vjetrenjača

http://www.artas.hr/energija/vjetrenjace.htm

http://www.artas.hr/energija/slike/K...a_Hrvatske.gif
gregi 03-05-11 20:14

Evo jedne fantastične vijesti koja bi nas zauvijek mogla riješiti financijskih i energetskih kriza, te u potpunosti promijeniti naš način življenja...

100% dokazano: Besplatna Energija Iz Vakuma - Victor Klimov Free Energy Sustav

Jesam 04-05-11 09:52

Citat:

Originally Posted by gregi (Post 80561)
Evo jedne fantastične vijesti koja bi nas zauvijek mogla riješiti financijskih i energetskih kriza, te u potpunosti promijeniti naš način življenja...

100% dokazano: Besplatna Energija Iz Vakuma - Victor Klimov Free Energy Sustav

Da, da, energija nulte točke :applause::applause::applause: - iliti ZPM (zi-pi-em ili zed-pi-em) za one koji su poput mene odgledali cijeli serijal Stargate i Stargate Atlantisa. :smile_giggle:

lucy 14-05-11 07:30

Citat:

Originally Posted by Jesam (Post 80586)
Da, da, energija nulte točke :applause::applause::applause: - iliti ZPM (zi-pi-em ili zed-pi-em) za one koji su poput mene odgledali cijeli serijal Stargate i Stargate Atlantisa. :smile_giggle:

Na koju foru to funkcionira?

Meni je impressive Graetzelova solarna čelija koja radi na fintu fotosinteze. Pretvara sunčevu energiju u gorivo (u elektricitet).
Ugrađivati će se vjerjatno u prozore, u stakla i tako proizvoditi struju.

simona 18-06-11 22:10

http://h-alter.org/vijesti/ekologija/vjetar

alison 18-06-11 23:09

Citat:

Originally Posted by simonaalba77 (Post 88665)

Zabranjuje se iskorištavanje solarne energije na otocima i obali?:smile_surprised::smile_surprised::smile_surprised:

jELI TAJ NOVINAR NE zna čitati zakon...:smile_sadsmile:

ili mu je samo u interesu senzacionirati banalni zakončić....

Citat:

čl. 51 (1) U ZOP-u se ne može planirati, niti se može izdavati lokacijska dozvola ili rješenje o uvjetima građenja za građevine namijenjene za:

- istraživanje i iskorištavanje mineralnih sirovina,

- iskorištavanje snage vjetra za električnu energiju te snage sunca osim za vlastite potrebe na postojećoj zgradi ili građevnoj čestici postojeće zgrade,
Ovaj drugi dio je meni puno interesantniji i podržavam taj zakon.... ali što mi vrijedi kad su svi vlasnici i hoteli zakupili koncesije na obalnom dijelu i potegli ograde oko mora ko da je njihovo...a i dalje se izgrađuju nove i kolosalne građevine ne samo 50m od mora nego na udaljenosti oa 5m od mora???????:icon_gljedam::smile_surprised::smile_surprised::smile_surprised:
Citat:

Prvo da malo objasnimo što je ZOP: u svrhu zaštite, te održivog, svrhovitog i gospodarski učinkovitog korištenja određuje se Zaštićeno obalno područje mora (ZOP), koje obuhvaća sve otoke, pojas kopna u širini od 1.000 m od obalne crte i pojas mora u širini od 300 m od obalne crte.

SAS 18-06-11 23:42

al da morate imati na umu da te vjetrenjace znaju biti jako bucne kada jace puse vjetar zbog sklopovlja od cega se vec sastoji, bio je i dokumentarac o tome u Njemackoj di su bile nacickane te vjetrenjace pa kako je jace puhao vjetar tako se culo fuckanje koje nije bilo nimalo ugodno ! :smile_surprised:

solarna energija kolko sam uspio naci informaciju o njoj zimi daje svega 10% od maksimalne snage, tako da prakticki zimi nevrijedi nista u odnosu na proljece i ljeto, tako da treba pronaci izvore obnovljive energije u drugim stvarima :thumbsdown:

Neomi 04-04-12 12:27

Jako fino sto se pise o Solarnoj energiji! To nam je buducnost definitivno...I ja pisem koliko stignem blog o istoj temi mozete pogledati ovdje rse-see.net mozda vam i bude od koristi! :)

A Lili 30-04-12 09:52

Moj tata je sklepao sličan početkom zime, za grijanje kata kuće (ušteda plina na mjestim gdje nitko ne boravi a postoji mogućnost smrzavanja cijevi). Ventilator iz kompa prikopčan na adapter (dok ne nađe mali solarni panel za pokretanje istog), šiba vrući zrak u prostoriju kroz cijev namjenjenu za napu. Temperatura je bila oko 24 stupnja kada je bilo sunčano , a bilo je dosta sunca ove zime. Nakon "nestanka" sunca radi još pola sata- 45 min dok se kutija ne ohladi. Važno je da je put zraka od panela do prostorije što kraći. Idealno za vikendice i ušedu plina ili drva za sunčanih zimskih dana. :thumbs: http://www.mikrokuca.com/?attachment_id=569

A Lili 01-05-12 09:27

http://ronja.twibright.com/exciter/ i upute za sklapanje.
Zgodna ideja, jedino nisam sigurna da li bi bila u stanju vrtiti pedale i pisati postove. :D


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 03:23 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0