Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Izgradnja i uređenje kuća (http://www.alternativa-forum.com/izgradnja-i-uredenje-kuca/)
-   -   Savršena kuća (http://www.alternativa-forum.com/izgradnja-i-uredenje-kuca/6301-savr-ena-kuca.html)

Smederev 30-10-14 14:26

Pred neko vrijeme sam se odlučio za uređenje doma, točnije kuhinjskog prostora pa me zanimaju neki savjeti i preporuke u pogledu najboljeg i najisplativijeg uređenja. Prvi korak je bio istraživanje i surfanje internetom u svrhu pronalaska odgovarajućeg salona namještaja i oblika namještaja. Usmjerio sam se prema uređenju doma po mjeri pa sam zainteresiran za nabavku unikatnog i jedinstvenog namještaja. U pretrazi internetom naletio sam na salone namještaja, Mibel namještaj i Interijeri Zadro moderne kuhinje po mjeri, pa me zanima ako netko ima iskustvo rada i uređenja s njima?

Leda 19-02-16 12:30

Pozz i tebi Smederev :) ! Ovako... mi smo našu kuhinju uzeli u Mibelu i super nam je... tako da... eto da znaš da su kvalitetni zbilja. Mi sada preuređujemo kupaonicu, sve, baš sve, od sanitarija, cijevi, pa sve do namještaja... isto tako sam našla svasta po netu, pa se dvoumim, pa čak i troumim, heheheh... Kako je tvoja kupaonica uređena, imaš li kadu ili tuš kabinu? :help_sign:

tyler_rock 24-03-16 12:11

jel neko postavljao solarne panele? kolko su oni isplatljivi?

Adamina 25-03-16 13:09

Citat:

Originally Posted by tyler_rock (Post 457012)
jel neko postavljao solarne panele? kolko su oni isplatljivi?

Ja imam u vinogradu, dobro je to za svjetlo i slušanje radija tamo :)

Moldercuker 25-03-16 22:46

Isplativo je ovisno o tome dal je isplativo...ovisno kolko se trosi za razliku koliko se ulozi

Tetrapak

Ćubi 13-04-16 11:19

Pozdrav, mi već neko vrijeme uređujemo stan, i za sada smo sve fino sredili, uzeli PVC prozore, u kupaonici izmijenili sve pločice, postavili laminate, ostalo je još samo prefarbati zidove. Sada razmišljamo o postavljanju protuprovalnih vrata, pa me zanima šta vi mislite o tome, ima li netko iskustva s njima? Znam da ni ona ne pružaju potpunu sigurnost ali ipak...

Diamagnetic 13-04-16 22:45

ne odbijaju ali otežavaju tako da će i kineska odbiti najčešće provalnike..

jopa11 24-05-16 12:12

Možda ne bi bilo loše imati temu o uštedama u troškovima kućanstva. Od grijanja, do struje / rasvjete, pa i kod samog uređenja / gradnje. Mene konkretno sada zanima kako vi gledate na rasvjetu koja štedi, tj štedne žarulje i LED žarulje?

Gledao sam malo cijene na netu / primjer / i cijene su osjetno veće nego kod običnih žarulja. Isplati li se time zamarati za obično kućanstvo? Negdje sam čitao da se takve žarulje isplati staviti samo u prostorije gdje je često upaljeno svjetlo. To je zapravo i najlogičnije.

E sad, ima tu i puno tih tipova i vrsta LED i štednih žarulja pa ti znaj koju treba uzet. Pa ti znaj koju da uzmeš, a da ti ne uvaljaju onu s kojom ćeš doći na isto.

Štedite li na rasvjeti i kako vi gledate na to općenito?

Diamagnetic 24-05-16 12:38

traži na ebayu: warm white led E27

inače mandrlo ima vrhunski članak o žaruljama ;)

Adamina 27-05-16 09:26

Da, ebay je puno isplativiji. Pa termofasada je ušteda. Kondenzancijski bojleri na plin štede do 30% energije, ali traze ulaganja i može se dobiti 40% povrata novca. Tu su i peći na pelete koje mi se ćine kao najjeftinija vrsta grijanja, samo je potrebno nabaviti dobre pelete što je navodno teže u RH, naravno ...


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 21:00 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0