Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Karcinom (http://www.alternativa-forum.com/karcinom/)
-   -   Totalna terapija po Rudolfu BREUSSU (Brojsu) (http://www.alternativa-forum.com/karcinom/1018-totalna-terapija-po-rudolfu-breussu-brojsu.html)

zoricab 30-08-09 19:20

Totalna terapija po Rudolfu BREUSSU (Brojsu)
 
TOTALNA TERAPIJA

Naprosto je nevjerojatno kako je uopće moguće, kako se netko usudi, otkud mu hrabrosti i morala tvrditi da će se bilo tko izliječiti od tako teške bolesti kao što je rak, ako pije sokić od mješavine cikle, mrkve, celera, rotkvice i krumpira.
Naravno da ti sokovi neće nikome naškoditi ( pod uvjetom da su spravljeni od organski uzgojenog povrća), ali tumačiti Breussovu "totalnu terapiju" na tako opasno-pojednostavljen način i preporučiti je kao takvu nekome, može samo vrlo površna, sebična i neodgovorna osoba.

Zato jer taj sok je samo jedan od čimbenika koji je uključen u "totalnu terapiju".

TOTALNA TERAPIJA u prijevodu znači totalni rat protiv bolesti! I to na svim frontovima!
Da bi taj Breussov sok učinio čudo moraju se strogo poštivati SVA pravila, SVE preporuke "totalne terapije", a koje se otprilike svode na slijedeće:

1. Izbaciti iz kuće SVE otrove,(pogotovo NAFTALIN), sve umjetne mirise, sva kemijska sredstva za čišćenje..uključujući tu i sredstvo za pranje posuđa (masnoća se obriše papirnim ručnicima, posuđe se prokuha i opet obriše papirnim ručnicima - te je savršeno čisto) Strogo izbjegavati svo keramičko posuđe, a pogotovo plastično! NIKADA u njima ne praviti salatu s octom ili limunom. Kad kažem SVE, onda doslovno mislim na sve otrove. Sredstva za pranje, omekšavanje, izbjeljivanje, skidanje mrlja...itd. Još uvijek na tržištu postoje dobri, stari sapuni za pranje rublja, koji ne ostavljaju svoje otrove u rublju, a koje tijelo direktno upija kroz pore kože. Ne tvrdim da morate sve prati na ruke, niti ja to ne radim, ali kad se radi o teškoj bolesti treba iskljuciti i svesti na minimum sva moguća dodatna trovanja organizma. Da ne nabrajam dalje...vi najbolje sami znate što ste sve donijeli u kuću da biste se osjećali "ugodnije", od mirisnih svijeća...preko dezodoransa za osvježivanje zraka...pa do - raznih alergija i bolesti! Breussov savjet, koji nema veze sa religijom, ali ima veze sa zdravim razumom, jer su ga još od biblijskih vremena koristili za raskuživanje prostora - TAMJAN. Pokušajte nabaviti tamjan i svakih 14 dana njime pročistiti zrak, makar u prostoriji gdje boravi bolesnik. Ako netko ne podnosi miris tamjana, jednostavno je nakon toga dobro i dugo zračite.

2. STROGO IZBJEGAVATI podgrijana jela i dubokosmrznute namirnice.NIKADA ne spravljati jela u mikrovalnoj pećnici.

3. izbaciti šećer iz prehrane i sve proizvode spravljene s njim.Isto vrijedi i za bijelo brašno, sve suhomesnate i konzervirane namirnice.

4. pozvati radiestezistu koji ce pomocu specijalnih instrumenata provjeriti eventualno zračenje iz tla ili podzemnih vodotokova."Većina oboljelih od raka i drugih teških bolesti imaju krevet na području utjecaja geobioloških zračenja" (Brojs).Možete vjerovati ili ne, ali ako pozovete pet stručnih osoba i svi odreda otkriju zračenje na istom mjestu, onda je mnogo pametnije pomaknuti krevet nego voditi polemike o tome je li ili nije radiestezija znanost.

5. strogo voditi računa o urednoj probavi ( po potrebi primjenjivati klistire) da se nebi desilo da dođe do samootrovanja organizma, jer primjenom "totalne terapije" tijelo ubrzano izlučuje otrove.
Iz tog razloga obavezno je uz sokove od navedenog povrća koristiti određene čajeve koji podstiču rad bubrega i izlučivanje toksina (zdravac), čiste krv (meum mutellina), smiruju upale (kadulja) i pomažu disanje stanica krvi (neven) po točno određenim receptima za pripravu.

6. "Uvijek sam davao isti odgovor - ja ne mogu preuzeti odgovornost, ako se uz te sokove i čajeve pacijentima daje bilo što drugo za jelo", govorio je Brojs. U svim slučajevima umrli su samo oni koji se nisu držali njegovih uputstava.

7. Preporuka je i najbolji način liječenja spravljanje sokova kod kuće, ali samo ako imamo organski uzgojeno povrće.U suprotnom, može se nabaviti gotov sok, ali samo onaj koji nosi naziv BIOTTA!

8. voditi računa o dovoljno fizičke aktivnosti - mnogo kretanja na svježem zraku - disati duboko i snažno.
Izbjegavati zadimljene prostorije.

9. razmišljati pozitivno, maksimalno izbjegavati sve stresove

10. I na kraju, ono za što nitko ne može preuzeti odgovornost osim nas samih i to samo za sebe - neophodno za pozitivan rezultat jest obustaviti primjenu bilo koje paralalne terapije ( pa makar to bili i samo homeopatski lijekovi). U Breussovoj "totalnoj terapiji" zabranjeno je SVE osim soka od povrća i određenih čajeva i to pripravljenih po točno određenom receptu i sa točnim doziranjem i vremenskim redoslijedom uzimanja.

Na kraju da zaključimo - čuda postoje, čuda se događaju...ali samo onima koji vjeruju u njih. Ako vjerujemo, ako nešto doista želimo i odlučimo to ostvariti, budite sigurni da će se sve sile svemira potruditi da se to doista i dogodi.
Rudolf Breuss i drugi velikani narodne medicine, ostavili su nam jasno ucrtane puteve.
Puteve koji nam se otvaraju kad mislimo da smo došli do kraja i da više nema dalje.
Tad hrabro i s povjerenjem slijedimo njihovu zvijezdu...

VIŠE PROČITATI NA
http://www.aleksinac.net/nauka/rak-l...e-bolesti.html

Blue_Knight 04-06-10 17:13

Lecenje raka sirovom hranom
 
http://www.stazamanade.com/ebooks/dr...vom_hranom.pdf

http://www.cps.org.rs/Zdravlje/sirova.htm

Spring 04-06-10 19:50

Citat:

Originally Posted by Blue_Knight (Post 44984)

:goldy2:


Spring 26-11-10 00:17

RUDOLF BREUSS ( BROJS) I - dio

RUDOLF BREUSS (Breuß)
(24.6.1899 – 17.5.1990)
Autor knjige "Rak i leukemija - i druge prividno neizlječive bolesti"

Da bi se Breussa pravilno razumjelo i shvatilo treba ga čitati najmanje pet puta, tako da nam ne promakne nijedna, ni najmanja pojedinost.

Taj izuzetan čovjek, u svakom pogledu vrijedan divljenja, sa svojim je učenjem o zdravom životu zadužio svijet i spasio tisuće i tisuće života.
A pritom je uvijek ponovo i ponovo naglašavao koliko je za liječenje presudno promijeniti sve one loše navike koje su dovele do bolesti.

Zato odmah na početku da neke stvari razjasnimo - nema puta naokolo! Želimo li pobijediti "neizlječivu bolest", bitno je obratiti pažnju na svaki detalj, svaku sitnicu koja može biti presudna za uspjeh, odnosno neuspjeh bilo koje terapije.
Ima stotine tih naoko nevažnih stvari. Zato pođimo redom - najprije od ZDRAVOG RAZUMA!

Doba u kojem živimo, gdje gotovo da nema porodice u kojoj netko ne boluje ili je umro od raka, nosi sa sobom - IMPERATIV,koji se zove znanje i pravodobna informiranost!
Zašto se pouzdajemo više u znanje "rekla-kazala" nego u vlastitu prosudbu koju cemo sami stvoriti oboružani potrebnim znanjem?
Kad je sve tako kristalno jasno - nijedan lijek, nijedan čaj neće izlječiti nikoga, ukoliko nisu stvoreni preduvjeti za uklanjanje uzroka koji su doveli do pojave bolesti.
Samo jedan banalan primjer, tisuće puta dokazan i potvrđen od Breussa - NAFTALIN!
"Ovaj otrov najpodliji je ubojica čovječanstva!"...upozorenje je stizalo još 60-tih godina prošlog stoljeća.

"Na osnovu mojih dugogodišnjih iskustava uvjeren sam da se gotovo nijedna bolest ne može liječiti u stanu u kojem ima otrova poput naftalina, DDT-a, sprejeva protiv insekata, WC-mirisa i sl." (citat iz knjige)
Dakle, ta INFORMACIJA je odavno poslana u svijet, sa preciznom i vrlo jasnom porukom.
Medutim, zasjenjena je ciljanim "mirisnim" reklamama koje su tu da nam uzmu novac, a najmanja su im briga posljedice po naše zdravlje.
Naposljetku, to nije toliko bitno - jer taj "dežurni krivac" nije sam došao trovati naš dom, vec smo ga mi s ponosom unijeli da bismo bili u "trendu" i da nam nedajbože nebi kuća smrdila po jednom bespravno zanemarenom, prezrenom, odavno odbačenom, najzdravijem, najboljem dezinfekcijskom sredstvu koje nosi tako jednostavan,"zdravoseljački" naziv - OCAT.

Spring 26-11-10 00:18

Ako usto još uzmete da su ozbiljne 15-godišnje znanstvene studije pokazale i dokazale da su otrovi iz kemikalije koje se nalaze u kućanstvu tri puta češći uzrok raka i degenerativnih bolesti nego što je to taj naš gradski zagađeni zrak svagdašnji, tada je došlo vrijeme da se ozbiljno zamislite.

Maxwell Stein u knjizi pod nazivom »Vinegar - Nature‘s Secret Weapon« (Tajno oružje prirode) opisuje ocat kao jedno od najmoćnijih prirodnih dezinfekcijskih sredstva, uz sva njegova već znana ljekovitih svojstva.http://www.advance.hr/images/news_im...ravahrana1.jpg


A o sredstvima za pranje, omekšavanje, odmašcivanje, poliranje...itd. nije uopće potrebno trošiti riječi.

Polazim od pretpostavke da većina ljudi koja kupuje i troši ta razna "pomagala" u domaćinstvu, savršeno dobro zna čitati, a na većini od tih proizvoda,(zahvaljujući udrugama za zaštitu potrošača)sve jasno piše.

Doduše, tako malim slovima da čak i osoba sa najboljim vidom teško pročita.

Ali piše...tako da navodna "neinformiranost" ne može biti i nije nikakvo opravdanje za unošenje otrova u domove koji su direktno povezani sa slabljenjem imuniteta organizma, a što nosi za posljedicu - nemogućnost imunog sistema da se odupre najrazličitijim bolestima.
Dakle, ona "ključna riječ" koju treba slijediti je opet, zapravo je - uvijek ponovno - ZDRAVA PROSUDBA.

Isto kao što ima slab popratni učinak panika i napuhavanje opasnosti, analogno tome i podcjenjivanje opasnosti dovodi do istog (slabog) učinka.
ZNANJE je jedino efikasno sredstvo u borbi za zdrav život.
Nemojmo tražiti "dežurnog krivca", jer sami smo odgovorni za sve što nas je snašlo.

Sve napisane knjige, bilo sa strane znanstvenika ili narodnih liječnika, svi medicinski priručnici prepuni su senzacionalnih uspjeha, ali i zabluda i pogrešaka. Napredak često iza sebe ostavlja žrtve.

Spring 26-11-10 00:19

Nitko umjesto nas samih nema niti će nam dati "čarobnu formulu" za dug i sretan život.Zdrav razum koji nam govori da poznavanjem čim više činjenica o najopasnijim zagađenjima, imamo veće šanse za izbjeći ih, neprikosnoven je ZAKON koji trebamo slijediti.

Na isti način, ako imamo dovoljno predznanja, možemo vrlo lako sami prosuditi i biti najpouzdaniji kritičar nekog pročitanog teksta ili knjige koja nam nudi savjete o zdravlju.

Niti oni koji su čitali knjigu Rudolfa Breussa, niti itko iz službenih medicinskih krugova, ne može zanemariti činjenicu da je preko 40 000 ljudi u potpunosti izliječeno od raka i drugih teških bolesti, primjenjujući Breussovu "totalnu terapiju " tj. 42 dana liječenja pomoću sokova od povrća i biljnih čajeva.

O čemu se tu zapravo radi?

Sve su to prvenstveno izuzetno korisni savjeti koji se redom ponavljaju u svim publikacijama o zdravoj prehrani:

- izbacivanje iz prehrane šecera, bijelog brašna, suhomesnatih i svih konzerviranih namirnica
- ukazivanje na opasnosti koje nam prijete zagađenjem domova raznim kemijskim preparatima
- prirodna ishrana sa puno vitamina i minerala

Ako pođemo od činjenice da većina bolesti nastaje zbog poremećaja metabolizma, odnosno poremećene kemijske ravnoteže organizma, kojoj je uzrok nedostatak i poremećaj razmjene određenih, esencijalnih minerala i vitamina, tada ćemo lako doći do zaključka zašto je Brojs u svojoj totalnoj terapiji dao prednost kombinaciji soka od:

- cikle
- mrkve
- celera
- rotkve
- krumpira

Zato jer je to korjenasto povrće izrazito bogato mineralima i zato što se upotrebljava u prehrani znatno manje od lisnatog povrća.
Ako usput poznajemo naosnovnije postulate makrobiotičkog učenja, onda ćemo vrlo lako shvatiti da uravnotežena prehrana znači istovremeno kombiniranje nadzemnog i podzemnog dijela povrća.Uz, dakako, raznolikost u hrani, kojoj su osnova - žitarice, koje opet - treba koristiti cjelovite, da bi se iz njih dobilo upravo ono što nam je Priroda, kao najsavršeniji liječnik i učitelj odredila kao nužnu hranu za opstanak i preživljavanje na ovoj našoj Planeti.

Štoviše, čak nam i samim bojama plodova voća i povrća ukazala koliko je bitna raznolikost u hrani. Crveno, žuto, narančasto, zeleno, crno, ljubičasto...svaka boja nosi posebne minerale, ukazuje na posebna svojstva.

Spring 26-11-10 00:22

"The Breuss Cancer Cure" na engleskom

nurseberry 02-12-10 16:45

Moj pokojni deda (preminuo od bolesti srca), je izljecio rak debelog crijeva sa ovom terapijom i nastavio svoju ishranu samo sa sirovom hranom.
Milsim da je Breussova terapija pogodna za samo neke vrste karcinoma uz savjetovanje sa doktorom.
Inace, ideja "sokica" od gore navedenih sastojaka je da te odrzi na zivotu, tj. da ti da minimalno dovoljnu, stanicama potrebnu energiju, a da pri tome ne "hrani" karcinom.

nurseberry 06-12-10 13:09

Sa doktorom se treba savjetovati, jer samoinicijativno odluciti jesti iskljucivo po Breussu nije pogodno za svakog pacijenta. Moj tata ima tumor na hypopharinksu, hrani se enteralno i mrsav je do bola. Ne vidim kako je pouzdano takvom pacijentu preporuciti Breussovu dijetu. A sto se tice sokica, on jest tu da daje energiju i enzime koje ste vi dodali. Stvarno ne vidim sta je "potpuno pogresno" u mom postu.

mpodun12@ 19-03-11 11:31

Citat:

Originally Posted by zoricab (Post 9246)
TOTALNA TERAPIJA

Naprosto je nevjerojatno kako je uopće moguće, kako se netko usudi, otkud mu hrabrosti i morala tvrditi da će se bilo tko izliječiti od tako teške bolesti kao što je rak, ako pije sokić od mješavine cikle, mrkve, celera, rotkvice i krumpira.
Naravno da ti sokovi neće nikome naškoditi ( pod uvjetom da su spravljeni od organski uzgojenog povrća), ali tumačiti Breussovu "totalnu terapiju" na tako opasno-pojednostavljen način i preporučiti je kao takvu nekome, može samo vrlo površna, sebična i neodgovorna osoba.

Zato jer taj sok je samo jedan od čimbenika koji je uključen u "totalnu terapiju".

TOTALNA TERAPIJA u prijevodu znači totalni rat protiv bolesti! I to na svim frontovima!
Da bi taj Breussov sok učinio čudo moraju se strogo poštivati SVA pravila, SVE preporuke "totalne terapije", a koje se otprilike svode na slijedeće:

1. Izbaciti iz kuće SVE otrove,(pogotovo NAFTALIN), sve umjetne mirise, sva kemijska sredstva za čišćenje..uključujući tu i sredstvo za pranje posuđa (masnoća se obriše papirnim ručnicima, posuđe se prokuha i opet obriše papirnim ručnicima - te je savršeno čisto) Strogo izbjegavati svo keramičko posuđe, a pogotovo plastično! NIKADA u njima ne praviti salatu s octom ili limunom. Kad kažem SVE, onda doslovno mislim na sve otrove. Sredstva za pranje, omekšavanje, izbjeljivanje, skidanje mrlja...itd. Još uvijek na tržištu postoje dobri, stari sapuni za pranje rublja, koji ne ostavljaju svoje otrove u rublju, a koje tijelo direktno upija kroz pore kože. Ne tvrdim da morate sve prati na ruke, niti ja to ne radim, ali kad se radi o teškoj bolesti treba iskljuciti i svesti na minimum sva moguća dodatna trovanja organizma. Da ne nabrajam dalje...vi najbolje sami znate što ste sve donijeli u kuću da biste se osjećali "ugodnije", od mirisnih svijeća...preko dezodoransa za osvježivanje zraka...pa do - raznih alergija i bolesti! Breussov savjet, koji nema veze sa religijom, ali ima veze sa zdravim razumom, jer su ga još od biblijskih vremena koristili za raskuživanje prostora - TAMJAN. Pokušajte nabaviti tamjan i svakih 14 dana njime pročistiti zrak, makar u prostoriji gdje boravi bolesnik. Ako netko ne podnosi miris tamjana, jednostavno je nakon toga dobro i dugo zračite.

2. STROGO IZBJEGAVATI podgrijana jela i dubokosmrznute namirnice.NIKADA ne spravljati jela u mikrovalnoj pećnici.

3. izbaciti šećer iz prehrane i sve proizvode spravljene s njim.Isto vrijedi i za bijelo brašno, sve suhomesnate i konzervirane namirnice.

4. pozvati radiestezistu koji ce pomocu specijalnih instrumenata provjeriti eventualno zračenje iz tla ili podzemnih vodotokova."Većina oboljelih od raka i drugih teških bolesti imaju krevet na području utjecaja geobioloških zračenja" (Brojs).Možete vjerovati ili ne, ali ako pozovete pet stručnih osoba i svi odreda otkriju zračenje na istom mjestu, onda je mnogo pametnije pomaknuti krevet nego voditi polemike o tome je li ili nije radiestezija znanost.

5. strogo voditi računa o urednoj probavi ( po potrebi primjenjivati klistire) da se nebi desilo da dođe do samootrovanja organizma, jer primjenom "totalne terapije" tijelo ubrzano izlučuje otrove.
Iz tog razloga obavezno je uz sokove od navedenog povrća koristiti određene čajeve koji podstiču rad bubrega i izlučivanje toksina (zdravac), čiste krv (meum mutellina), smiruju upale (kadulja) i pomažu disanje stanica krvi (neven) po točno određenim receptima za pripravu.

6. "Uvijek sam davao isti odgovor - ja ne mogu preuzeti odgovornost, ako se uz te sokove i čajeve pacijentima daje bilo što drugo za jelo", govorio je Brojs. U svim slučajevima umrli su samo oni koji se nisu držali njegovih uputstava.

7. Preporuka je i najbolji način liječenja spravljanje sokova kod kuće, ali samo ako imamo organski uzgojeno povrće.U suprotnom, može se nabaviti gotov sok, ali samo onaj koji nosi naziv BIOTTA!

8. voditi računa o dovoljno fizičke aktivnosti - mnogo kretanja na svježem zraku - disati duboko i snažno.
Izbjegavati zadimljene prostorije.

9. razmišljati pozitivno, maksimalno izbjegavati sve stresove

10. I na kraju, ono za što nitko ne može preuzeti odgovornost osim nas samih i to samo za sebe - neophodno za pozitivan rezultat jest obustaviti primjenu bilo koje paralalne terapije ( pa makar to bili i samo homeopatski lijekovi). U Breussovoj "totalnoj terapiji" zabranjeno je SVE osim soka od povrća i određenih čajeva i to pripravljenih po točno određenom receptu i sa točnim doziranjem i vremenskim redoslijedom uzimanja.

Na kraju da zaključimo - čuda postoje, čuda se događaju...ali samo onima koji vjeruju u njih. Ako vjerujemo, ako nešto doista želimo i odlučimo to ostvariti, budite sigurni da će se sve sile svemira potruditi da se to doista i dogodi.
Rudolf Breuss i drugi velikani narodne medicine, ostavili su nam jasno ucrtane puteve.
Puteve koji nam se otvaraju kad mislimo da smo došli do kraja i da više nema dalje.
Tad hrabro i s povjerenjem slijedimo njihovu zvijezdu...

VIŠE PROČITATI NA
http://www.aleksinac.net/nauka/rak-l...e-bolesti.html

Ajjjjjojjj onda bi bilo najbolje da i struju isključimo i vratimo se u kameno doba ali onda bi imali problema s kugom.Slažem se o fantaziranju da se rak liječi sokićima

lucy 19-03-11 11:44

Citat:

Originally Posted by mpodun12@ (Post 76263)
Ajjjjjojjj onda bi bilo najbolje da i struju isključimo i vratimo se u kameno doba ali onda bi imali problema s kugom.Slažem se o fantaziranju da se rak liječi sokićima

Da je netko od tebi najbližih bolestan i da trebaš napraviti najgluplju stvar na svijetu da ga spasiš (pa bilo to i vraćanje u srednji vijek), da li bi to napravila. Ja bih, bez razmišljanja.

Btw. kuga se pojavila u srednjem vijeku...

mpodun12@ 24-03-11 10:08

Da zlato netko meni jako blizak ako ne i najbliži-Ja sam u remisiji nekih godinu dana,limfom-non hodgin.I znam da je kuga bila u srednjem vijeku zato i kažem da mi je glupo izvaciti deterđente,mirise i šta ti ja znam još šta jer nitko još nikada nije dokazao,ali dokazao,da ljudi oboljevaju od raka zbog toga što se peru gelovima ili koriste deterđent.Isto tako priča da se rak hrani šećerom.Zaboga pa stanice raka se hrane čime i sve druge pa najbolje da prestanemo jesti.Svako ima svoje razmišljanje,ja znam da je nikada nebih odabrala samo alternativni način ljiečenja i to zbog toga jer još nisam čula da je netko ozdravio primjenjujući bilo što od pripravaka.A ako ti jesi molim te reci mi da i ja znam.Pihhh .... kuga je bila u srednjem v:applause:ijeku???!!!

mpodun12@ 24-03-11 10:12

Citat:

Originally Posted by lucy (Post 76264)
Da je netko od tebi najbližih bolestan i da trebaš napraviti najgluplju stvar na svijetu da ga spasiš (pa bilo to i vraćanje u srednji vijek), da li bi to napravila. Ja bih, bez razmišljanja.

Btw. kuga se pojavila u srednjem vijeku...

Šta ti misliš???dali se želim spasiti???ali svejedno se nebih vratila u srednji vijek,jer kako bih se inaće s tobom dopisivala???:hehe:

naftali 24-03-11 15:09

Citat:

Originally Posted by barajevo (Post 65485)
Da li je moguće da se svakom mora ponaosob reći isto ili isto upitati: Šta tražite na ALTERNATVA FORUMU ako mislite da treba da se savjetujete sa doktorom. Vaše je pravo da to radite, ali, molim Vas ne zamarajte time ljude koji su se odlučili za ALTERNATIVU. Kao što je jako teško sjediti na dvije stolice a da ne padneš, tako je teško slijediti službenu i alternativnu metodu iscijeljenja i ozdraviti. Kad to shvatite, možda i ozdravite. Prije toga, NIKAKO, NEMA ŠANSE.

U Vašem postu je pogrešno što "sokići" nisu tu da daju ENERGIJU i ENZIME, jer energiju bi davali i tumorima, već samo ENZIME.

Nikada nisam shvaćala ovaj forum isključivim, s obzirom na odnos između klasične i alternativne medicine.

Mi smo ljudi, sa svojom osobnošću, fizionomijom i sustavom vjerovanja.
Oba vida liječenja smatram komplementarnim, a kad se nađem u situaciji da su liječenja kontrarna, onda u tom trenutku donosim vlastitu procjenu, na temelju uvida koji imam.

Nepotrebno je svako svađanje jer se tu radi o stavu koji je blizak vjerovanju da će ovo ili ono pomoći ozdravljenju.
Ozdravljenje, lišenost bolesti-ali i stanje potpunog blagostanja su važni čimbenici za čovjeka-gotovo, temeljni..i zato čovjek mora posegnuti za svim onim što mu razboritost naloži, a da nije u suprotnosti sa vl.uvjerenjem.

Breussova metoda je nekome pomogla, nekome nije...jer zdravlje nije samo odsutnost bolesti već puno više i uključuje cijelog čovjeka.:confused-smiley-013

Ja sam napisala lijepo svjedočanstvo o raku dojke koje apostrofira klasičnu medicinu i dijagnostiku (ne znam kopirat link), ali isto tako, mogu reći da mi je pripravak od vina i bijelog luka pomogao da se riješim E.coli.(antibiotici nisu pomagali).
Ja to zovem etikom situacije :smile_bigsmile: ovisno o situaciji, čovjek djeluje onako kako misli da je najbolje.Nema univerzalnog lijeka.......na fizičkom planu.:smile_wink:

zoe00 18-11-11 14:14

postoje li nuspojave brojsove terapije, je li poznato ista o tome?
zanimalo bi me koliko takav rezim (dodatno) iscrpi organizam vec iscrpljen karcinomom. pretpostavljam da postoje slucajevi koji su se za brojsov metod odlucili nakon hemoterapije koja, poznato je, unisti organizam. u tom slucaju i jaca gripa bi mogla biti kobna.

sanjiloncaric 21-11-11 01:34

Citat:

Originally Posted by zoe00 (Post 170056)
postoje li nuspojave brojsove terapije, je li poznato ista o tome?
zanimalo bi me koliko takav rezim (dodatno) iscrpi organizam vec iscrpljen karcinomom. pretpostavljam da postoje slucajevi koji su se za brojsov metod odlucili nakon hemoterapije koja, poznato je, unisti organizam. u tom slucaju i jaca gripa bi mogla biti kobna.

Nuspojave? Nehranjenjem je moguće navuć mali milijon bolesti na sebe i baš kako si napisao,ne umreš od raka,ali umreš od gripe.
Moje mišljenje je da je ovu metodu jao teško uspiješno prakticirati u 21 stoljeću. Ne trebaš doma imat otrove,dovoljno je šta živimo u svijetu zagađenog zraka i atmosfere. Osobno nikad nebi savjetovao nikome ovakvu terapiju

AnaLu 03-01-12 09:14

prošla sam brojsovu terapiju ovog ljeta .Moja dijagnoza ,zloćudni tumor debelog crijeva ,jajnika i maternice ,limfnih čvorova.operacijom odstranjeni unutrašnji organi ,izvedena kolostomija .Kemoterapiju odbila.Prije mjesec i po operirana dva puta u roku tijedan dana bez primanja transfuzije.lječnici su mi otvoreno rekli da su moji nalazi dobri s obzirom na dijagnozu.nisam im govorila da sam ¸42¸dana gladovala.U tom periodu moj organizam doživio je veliku preobrazbu.čovjek nemože vjerovati koliko fizičke i mentalne snage ima u periodu posta .no događaju se stvari i krize zbog kojih bi mnogi odustali.Zato je potrebno vodstvo stručne osobe i karakter koji je čvrst ,nepokolebljiv.Mnogi tvrde da to mogu, nek probaju samo ¸21¸dan.za mene osobno brojsova terapija puno je dobra napravila za moj organizam.čovjek nemože dijeliti savjete o nečemu ako ne proba to,i činjenica je da svatko odlučuje za sebe.ako bilo koga od vas zanima više o tome mogu sve objasniti iz iskustva.napominjem ,osobe koje su primile ili primaju kemo ,jako teško a možda čak i nemoguče da će proč brojsa.pozdrav svim forumašima

sanjiloncaric 03-01-12 12:08

Citat:

Originally Posted by AnaLu (Post 196193)
prošla sam brojsovu terapiju ovog ljeta .Moja dijagnoza ,zloćudni tumor debelog crijeva ,jajnika i maternice ,limfnih čvorova.operacijom odstranjeni unutrašnji organi ,izvedena kolostomija .Kemoterapiju odbila.Prije mjesec i po operirana dva puta u roku tijedan dana bez primanja transfuzije.lječnici su mi otvoreno rekli da su moji nalazi dobri s obzirom na dijagnozu.nisam im govorila da sam ¸42¸dana gladovala.U tom periodu moj organizam doživio je veliku preobrazbu.čovjek nemože vjerovati koliko fizičke i mentalne snage ima u periodu posta .no događaju se stvari i krize zbog kojih bi mnogi odustali.Zato je potrebno vodstvo stručne osobe i karakter koji je čvrst ,nepokolebljiv.Mnogi tvrde da to mogu, nek probaju samo ¸21¸dan.za mene osobno brojsova terapija puno je dobra napravila za moj organizam.čovjek nemože dijeliti savjete o nečemu ako ne proba to,i činjenica je da svatko odlučuje za sebe.ako bilo koga od vas zanima više o tome mogu sve objasniti iz iskustva.napominjem ,osobe koje su primile ili primaju kemo ,jako teško a možda čak i nemoguče da će proč brojsa.pozdrav svim forumašima

Pa nisi nam napisala jesi se izliječila od karcinoma,ili si samo proičistila organizam? Ja ti želim sve najbolje i da se zauvijek i u potpunosti riješiš zloćudne bolesti ako još nisi.
I mislim da je nemogiuće provoditi breusovu metodu u uvjeti kakvima mi danas živimo,pošto metoda nalaže da u našem okruženju ne smije biti otrova,a već sam zrak je maksimalno zagađen.Vjerujem da i ostale zanimaju detalji,pa bi bilo lijepo kad bi nam napisala malo opširnije.

AnaLu 03-01-12 13:08

za sada su moji nalazi dosta dobri. ne tvrdim da sam se izlječila od raka .planiram proči još neke pretrage koje koje daju precizniju sliku čega ima ili nema u organizmu.iskreno mogu reči da se osječam bolje,za sada.dokle će to biti samo bog zna,neznamo ni ti ,ni ja a neznaju ni lječnici koji su me začuđeno gledali jer po njihovoj procjeni mene nebi trebalo biti.da je sve zatrovano ,slažem se stobom ,ja osobno proizvodim malo manje otrovno voče i povrče ,hoču reči ne tretiram otrovima.sad ću konkretno reči koje sam poboljšanje osjetila nakon terapije.imala sam gadnu reumu ,za promjene vremena budila se noču u bolovima ,tiga više nema prijatelju moj,vid mi se poboljšao,jetra oporavila ,bubrezi bolje funkcioniraju.vjeruj mi ako poživim svaku godinu pročistit ču tijelo na taj način.meni osobno koristilo je.još uvijek je rak neizlječiva bolest pogotovo za osobe kod kojih se kasno otkrije i koji nemaju love za ciljanu kemo nego preko socijala dobiju onu kemo koja unišava i druge organe.svakako ću probati i druge stvari iz alternative koje si mogu financijski priuštiti ,a koje bi mi možda mogle produžiti i olakšati ostatak života.

Jeronim 07-01-12 21:07

Citat:

Originally Posted by nurseberry (Post 65411)
Sa doktorom se treba savjetovati, jer samoinicijativno odluciti jesti iskljucivo po Breussu nije pogodno za svakog pacijenta. Moj tata ima tumor na hypopharinksu, hrani se enteralno i mrsav je do bola. Ne vidim kako je pouzdano takvom pacijentu preporuciti Breussovu dijetu. A sto se tice sokica, on jest tu da daje energiju i enzime koje ste vi dodali. Stvarno ne vidim sta je "potpuno pogresno" u mom postu.
Citat:

Originally Posted by barajevo (Post 65485)
Da li je moguće da se svakom mora ponaosob reći isto ili isto upitati: Šta tražite na ALTERNATVA FORUMU ako mislite da treba da se savjetujete sa doktorom. Vaše je pravo da to radite, ali, molim Vas ne zamarajte time ljude koji su se odlučili za ALTERNATIVU. Kao što je jako teško sjediti na dvije stolice a da ne padneš, tako je teško slijediti službenu i alternativnu metodu iscijeljenja i ozdraviti. Kad to shvatite, možda i ozdravite. Prije toga, NIKAKO, NEMA ŠANSE.

U Vašem postu je pogrešno što "sokići" nisu tu da daju ENERGIJU i ENZIME, jer energiju bi davali i tumorima, već samo ENZIME.


Hajde da pokušam jednim postom odgovoriti dvojici/dvoma. Prvo, slažem se s načinom razmišljanja nurseberry. Što se tvog posta tiče barajevo ni malo mi se ne sviđa ton s kojim razgovaraš s nurseberry i određuješ što tko smije misliti i govoriti. Pa i da je ovo tvoj forum nemaš se prava tako postavljati. Poanta alternativne medicine nije u tome da za svaku stvar koju nudi konvencionalna medicina ponudi alternativu već da ponudi alternativu tamo gdje je službena medicina nemoćna ili gdje očito mulja. Sigurno je da ima područja u službenoj medicini koja su izvrsna i gdje alternativa ne može ponuditi ništa bolje. Nije sva istina ni na jednoj strani. Logiku i zdrav razum nikada ne treba odbaciti jer onda lako možemo doći u situaciju da nam alternativa postane alternativa zdravom razumu.

Jeronim 07-01-12 21:10

Citat:

Originally Posted by naftali (Post 76790)
Nikada nisam shvaćala ovaj forum isključivim, s obzirom na odnos između klasične i alternativne medicine.

Mi smo ljudi, sa svojom osobnošću, fizionomijom i sustavom vjerovanja.
Oba vida liječenja smatram komplementarnim, a kad se nađem u situaciji da su liječenja kontrarna, onda u tom trenutku donosim vlastitu procjenu, na temelju uvida koji imam.

Nepotrebno je svako svađanje jer se tu radi o stavu koji je blizak vjerovanju da će ovo ili ono pomoći ozdravljenju.
Ozdravljenje, lišenost bolesti-ali i stanje potpunog blagostanja su važni čimbenici za čovjeka-gotovo, temeljni..i zato čovjek mora posegnuti za svim onim što mu razboritost naloži, a da nije u suprotnosti sa vl.uvjerenjem.

Breussova metoda je nekome pomogla, nekome nije...jer zdravlje nije samo odsutnost bolesti već puno više i uključuje cijelog čovjeka.:confused-smiley-013

Ja sam napisala lijepo svjedočanstvo o raku dojke koje apostrofira klasičnu medicinu i dijagnostiku (ne znam kopirat link), ali isto tako, mogu reći da mi je pripravak od vina i bijelog luka pomogao da se riješim E.coli.(antibiotici nisu pomagali).
Ja to zovem etikom situacije :smile_bigsmile: ovisno o situaciji, čovjek djeluje onako kako misli da je najbolje.Nema univerzalnog lijeka.......na fizičkom planu.:smile_wink:

:thumbs: :applause:

Dr.Zivkov 16-02-12 09:50

RUDOLF BROJS - ČAJ OD KADULJE, ŽALFIJE.
 
PRIPREMA

Jednu žlicu kadulje staviti u litru kipuće vode i ostaviti da vrije točno tri minuta, skloniti s vatre, a onda dodati po jedan prstohvat gospine trave, metvice i matičnjaka. Poslije toga sve zajedno ostaviti da stoji poklopljeno 10 minuta (ili samo tri minuta, za one kojima je čaj gorak).

Za ispiranje grla list kadulje preliti vrućom vodom i ostaviti da stoji 10 minuta (jedan prstohvat na jednu šalicu vode). U kadulji je sadržano mnogo eteričnih ulja jako važnih za ispiranje grla. Ta eterična ulja ne smiju biti u čaju koji se pije, zbog čega se on mora kuhati točno tri minuta. Poslije tri minute kuhanja ulje nestane, dok se istovremeno oslobađa jedan životno važan ferment, izuzetno značajan za sve žlijezde, kičmenu moždinu i diskove. Zato čaj od kadulje treba piti svakodnevno, čitavog života. Tko stalno pije čaj od kadulje, teško da će se ikada razboljeti.

Napomena:

Ako je čaj bolesniku i dalje gorak, ostatak biljke kadulje u posudi može baciti pije miješanja s ostale tri vrste bilja, umjesto da stoji u vodi dodatnih 10 minuta, s ostalim čajevima. Čaj od kadulje je najvažniji od svih čajeva. Nije slučajno jedan rimski naučnik napisao: "Zašto još umirati, kada u vrtu ima žalfije!" Hoće reći — zašto rano umirati!

zizu 23-02-12 18:25

Citat:

Originally Posted by AnaLu (Post 196267)
za sada su moji nalazi dosta dobri. ne tvrdim da sam se izlječila od raka .planiram proči još neke pretrage koje koje daju precizniju sliku čega ima ili nema u organizmu.iskreno mogu reči da se osječam bolje,za sada.dokle će to biti samo bog zna,neznamo ni ti ,ni ja a neznaju ni lječnici koji su me začuđeno gledali jer po njihovoj procjeni mene nebi trebalo biti.da je sve zatrovano ,slažem se stobom ,ja osobno proizvodim malo manje otrovno voče i povrče ,hoču reči ne tretiram otrovima.sad ću konkretno reči koje sam poboljšanje osjetila nakon terapije.imala sam gadnu reumu ,za promjene vremena budila se noču u bolovima ,tiga više nema prijatelju moj,vid mi se poboljšao,jetra oporavila ,bubrezi bolje funkcioniraju.vjeruj mi ako poživim svaku godinu pročistit ču tijelo na taj način.meni osobno koristilo je.još uvijek je rak neizlječiva bolest pogotovo za osobe kod kojih se kasno otkrije i koji nemaju love za ciljanu kemo nego preko socijala dobiju onu kemo koja unišava i druge organe.svakako ću probati i druge stvari iz alternative koje si mogu financijski priuštiti ,a koje bi mi možda mogle produžiti i olakšati ostatak života.


AnaLu, hvala na postu. :thanks:Detaljniji savjeti su poželjni svakako!!

Trebao bi mi savjet u vezi bake (84 god). Njoj je dijagnosticiran tumor na zucnoj kesici i vodovima, ali i začepljeni vodovi zbog žučnog kamenca. U bolnici nisu mogli ništa nego staviti cijevčicu kroz koju žuč istječe van tijela u vrećicu (prethodno je baka jako požutila te smo je zbog toga i odveli u bolnicu).

Samo me zanima, po vašem iskustvu ili saznanjima, dali je prestara za breussovu terapiju (u smislu dali je može podnjeti) i dali ima neki liječnik u Hrv. koji može pomoći i dati detaljnije upute (inaće_ pluća i srce su u redu..)

Unaprijed HVALA puno!!

cimbule 18-03-12 22:02

Pozdrav svima ! Imam par pitanja za ovu metodu liječenja .

Može li se ta metoda primjeniti samo ako želim pročistiti organizam , a nisam bolestan ?
Pijem ljekove za štitnjaču tj. euthyrox 125mg (bio sam na operaciji štitnjače prije 2 god i izvađena mi je štitnjača) i zanima me kada bih se odlučio za takvu metodu pročišćavanja organizma što sa tim ljekovima ?
Što nakon 42 dana ? Jel onda opet se sve smije jesti ili ne ?
Smije li se raditi ? Baviti sportom ? Sa kime se savjetovati oko toga ?

neno.sabic@net.hr 27-06-12 22:23

ovako, otac mi boluje od zlocudnog raka, i primjenio je brojsovu terapiju.. i danas je 6. dan, i pljuje krv i u stolici ima krvi, pa jel mi netko moze reci jel to normalno ili ipak ne? unaprjed hvala.. :/

kameleon 20-09-12 22:59

Ja znam za jedan slučaj da je jedna osoba probala sa Brojsovom terapijom da se izliječi, ali nije uspjela. A u pitanju je bio rak pluća...

Benada 15-11-12 20:40

zna li netko, gdje ima za kupiti Brojsov čaj...ja sam iz ZGa...

podspeed 02-04-13 22:37

Zna li se nakon koliko dana bez hrane tumori pocmu odumirati (kako Breuss tvrdi u svojoj knjizi) i/ili nakon koliko dana tijelo pocme jesti tumore?

RinTinTin 07-10-13 11:27

Terapija po Rudolfu Breussu nema nikakvu znanstvenu podlogu, tj on navodi da se ovom metodom dok je provodio istraživanje 45000 ljudi izliječio od zloćudnih bolesti, ali to nije potvrdio niti jedan nezavisni institut. Ovaj vid liječenja dovodi do malnutricije, tj podhranjenosti koja kao takva negativno utječe na pozitivan ishod bolesti kod ljudi sa karcinomom. Metoda u svijetu izaziva velike kontraverze, zato jer se njezinom primjenom pogoršava kvalitet života pacijenata te se u većini slučajeva i pogoršava krajnji ishod bolesti, tj teško bolesni ljudi ovom metodom do krajnjih granica iscrpe svoj organizam, te samim time omogućuju bolju progresiju bolesti i puno brži negativan ishod. Drugim riječima, nije poznat još niti jedan dokazani slučaj da se tumor povukao primjenom ove metode, niti jedan.

lucy 18-11-13 07:02

Citat:

Originally Posted by RinTinTin (Post 380468)
Terapija po Rudolfu Breussu nema nikakvu znanstvenu podlogu, tj on navodi da se ovom metodom dok je provodio istraživanje 45000 ljudi izliječio od zloćudnih bolesti, ali to nije potvrdio niti jedan nezavisni institut. Ovaj vid liječenja dovodi do malnutricije, tj podhranjenosti koja kao takva negativno utječe na pozitivan ishod bolesti kod ljudi sa karcinomom. Metoda u svijetu izaziva velike kontraverze, zato jer se njezinom primjenom pogoršava kvalitet života pacijenata te se u većini slučajeva i pogoršava krajnji ishod bolesti, tj teško bolesni ljudi ovom metodom do krajnjih granica iscrpe svoj organizam, te samim time omogućuju bolju progresiju bolesti i puno brži negativan ishod. Drugim riječima, nije poznat još niti jedan dokazani slučaj da se tumor povukao primjenom ove metode, niti jedan.

Meni su poznata dva slučaja iz stvarnog života. U oba slučaja se radilo o tumoru na štitnjaci, u oba slučaja se tumor povukao, jedan je bez recidiva, a kod drugog je nakon 8 godina došlo do recidiva. Osoba se spremala proći Breussovu terapiju još jednom, nisam više u kontaktu s njom i nisam sigurna da li je išla i kako je bilo.

Zanimljivo istustvo:
http://slobodnadalmacija.hr/Mozaik/t...7/Default.aspx

Relax 18-11-13 08:21

Citat:

Originally Posted by RinTinTin (Post 380468)
Terapija po Rudolfu Breussu nema nikakvu znanstvenu podlogu, tj on navodi da se ovom metodom dok je provodio istraživanje 45000 ljudi izliječio od zloćudnih bolesti, ali to nije potvrdio niti jedan nezavisni institut. Ovaj vid liječenja dovodi do malnutricije, tj podhranjenosti koja kao takva negativno utječe na pozitivan ishod bolesti kod ljudi sa karcinomom. Metoda u svijetu izaziva velike kontraverze, zato jer se njezinom primjenom pogoršava kvalitet života pacijenata te se u većini slučajeva i pogoršava krajnji ishod bolesti, tj teško bolesni ljudi ovom metodom do krajnjih granica iscrpe svoj organizam, te samim time omogućuju bolju progresiju bolesti i puno brži negativan ishod. Drugim riječima, nije poznat još niti jedan dokazani slučaj da se tumor povukao primjenom ove metode, niti jedan.

umjesto riječi "terapija po R.Breussu" zamišljam riječ "kemoterapija"...
ups, kemoterapiju je sigurno potvrdio neki neovisni institut...

livadica 26-02-14 23:21

Citat:

Originally Posted by podspeed (Post 348586)
Zna li se nakon koliko dana bez hrane tumori pocmu odumirati (kako Breuss tvrdi u svojoj knjizi) i/ili nakon koliko dana tijelo pocme jesti tumore?

I mene to zanima. Breuss ne navodi kad tacno to pocinje. Shvatila sam kad se iscrpe rezerve bjelancevina i uglikihidrata.
Da li je neko momentalno na Breussovoj terapiji?

velebit 21-04-14 14:18

Citat:

Originally Posted by livadica (Post 394876)
I mene to zanima. Breuss ne navodi kad tacno to pocinje. Shvatila sam kad se iscrpe rezerve bjelancevina i uglikihidrata.
Da li je neko momentalno na Breussovoj terapiji?

Autorazgradnja počinje nakon 3-4 dana. Teško je reći da li tumori dolaze odmah na red, ali tijelo je prilično selektivno u odabiru hrane. Uvijek prvo koristi najlošiji raspoloživi materijal.
Uspjeh terapije ovisi o više parametara. Treba se striktno držati protokola, a ne pokušavati nešto mijenjati na svoju ruku. Dosta je važan uvjet da organi još uvijek funkcioniraju i da je oboljeli još uvijek u koliko-toliko zadovoljavajućem stanju, uključujući i imunitet.
Odlični su izgledi kod onih koji nisu prošli kemoterapiju i zračenje. Ostali se moraju dodatno boriti i s velikom količinom dodatnih toksičnih ostataka.
Metoda je vrlo obećavajuća, ali ju nije lako izgurati. Treba se dobro psihički pripremiti.

odel 29-06-14 10:55

Svi mi volimo filozofirati i teoretizirati o pročitanom
Nismo isprobali na vlastitoj koži,nemamo konkretne savjete iz iskustva
Što li je sa čovjekom koji je iskušao iz nužde-podspeed ?....

Adamina 29-06-14 15:28

I mene zanimaju konkretna uspješna iskustva, ljudi bi se trebali više s tim hvaliti........

belle 02-01-15 16:53

Iskustva s terapijom breußa ili bilo kojom drugom iz prve ruke
 
Mozda se vec pisalo o tome, ali ja Vas sve molim ako bilo tko ima iskustva s lijecenjem raka metodom po Breußu ili nekom
drugom neka napise svoje iskustvo, pa makar bilo lose.
Tata mi je obolio od raka pluca i sad trazimo sve moguce informacije. Molim Vas, ako se netko izlijecio neka nam napise tu. Moramo se odlucitj sto prije za metodu terapije. Nemojte brisati temu jos :(( mpzda netko i napise nesto! Hvala!!

johanson 02-01-15 19:56

svaki čovjek koji doživi smrtni strah dobije rak pluča.
Hitno se javi dr. Tesiča na adresu:
gnm.prijava@gmail.com

kristina1 15-03-15 16:21

brojs
 
Pozdrav,

zanimaju me takodjer iskustva sa Brojsovom terapijom?
Ocu mi je prije mjesec dana dijagnosticiran tumor bedrene kosti i na V. rebru su vidjene odredjene promjene...
Relativno je u dobrom stanju,nema boli,nije prosao kemoterapiju niti zracenja.
U svakom slucaju ne vjerujem da ce i pristati na kemoterapiju,jer smo misljenja da vise moze odmoci nego pomoci.
Ako netko ima bilo kakav savjet bili bismo Vam zahvalni...

Pozdrav:help:

Adamina 16-03-15 12:48

To je više od promjene prehrane, to je filozofija življenja, najbolje da si nabaviš knjigu Totalna terapija.

Martince 06-04-15 22:00

Trebate pokusati sa Slatki pelin (artemisia annua) imamo u Makedoniji. Probajte na www.bio-herb.org koristi se zajedno sa ulje semena koprive.


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 12:52 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0