Alternativa Forum

Kako spriječiti rak

Ovo je diskusija na temu Kako spriječiti rak u podforumu Karcinom
GODINAMA SE LJUDIMA GOVORI DA JE KEMOTERAPIJA JEDINI NAČIN DA SE ...

Natrag   Alternativa Forum > Bolesti i liječenje > Karcinom

Alternativa Forum


Karcinom Alternativno liječenje raka

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 23-09-09, 10:53   #1
Alternativa addict
 
colin's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Postovi: 294
colin has a reputation beyond reputecolin has a reputation beyond repute
colin has a reputation beyond reputecolin has a reputation beyond repute
Zadani Kako spriječiti rak

GODINAMA SE LJUDIMA GOVORI DA JE KEMOTERAPIJA JEDINI NAČIN DA SE POKUŠA ( „POKUŠATI' JE PRAVI IZRAZ) ELIMINACIJA RAKA. JOHN HOPHINS GOVORI DA POSTOJI I DRUGI NAČIN.

Kako se nositi sa rakom prema Johnu Hophinsu?

1. Svaka osoba posjeduje ćelije raka u svom organizmu. Ćelije raka se ne mogu identificirati standardnim testovima, sve dotle dok ne dostignu broj od nekoliko milijardi. Kada liječnici kažu pacijentu da više nema malignih ćelija, poslije terapije, to samo znači da se testom ne mogu identificirati ćelije raka, jer je njihov broj smanjen na nivo koji se ne može registrirati.
2. Ćelije raka se pojavljuju u životu svakog čovjeka 6 do 10 puta.
3. Kada je imuni sistem čovjeka dovoljno jak, ćelije raka se uništavaju i sprječava se njihovo umnožavanje.
4. Kada osoba ima rak to nagovještava da je došlo do smanjenja hranjivih materija. Razlozi se mogu tražiti u genetici, životnoj sredini, hrani ili načinu života.
5. Da bi se ovo smanjenje nadoknadilo, potrebno je promijeniti ishranu kako bi se poboljšao imuni sistem.
6. Kemoterapija podrazumijeva uništavanje ćelija raka, ali također uništavanje i zdravih ćelija u koštanoj srži i digestivnom traktu, a također može doći da oštećenja jetre, bubrega, srca, pluća i dr.
7.Zračenjem se, pored uništavanja ćelija raka, sagorijevaju i oštećuju i zdrave ćelije i organi.
8.U početku se kemoterapijom ili zračenjem smanjuje veličina tumora. Međutim, daljnjom primjenom kemoterapije i zračenja, nema više rezultata kod eliminacije tumora.
9. Kada u organizmu ima previše toksina nastalih kemoterapijom i zračenjem, imuni sistem je poljuljan ili uništen, što dovodi do toga da osoba postaje podložna raznim vrstama infekcija i drugim komplikacijama.
10. Kemoterapija i zračenje može dovesti do mutacije ćelija koje postaju rezistentne i teško ih je uništiti. Operacijom se također može uzrokovati širenje ćelija raka.
11. Preporučuje se da ćelije raka ne treba hraniti i tako poticati njihovo umnožavanje.
a. Šećer hrani ćelije raka. Izbacite šećer i time ćete odstraniti vrlo značajnu hranu ćelijama raka. Zamijene za šećer su također štetne. Bolje su prirodne zamijene u vidu meda ili melase, ali u vrlo malim količinama. Kuhinjska sol posjeduje štetne dodatke koji joj daju bijelu boju. Umjesto nje preporučuju se Bragove amino-kiseline ili morska sol.
b. Mlijeko potiče organizam da proizvodi sluz, pogotovo u digestivnom traktu. Sluz hrani ćelije raka. Izbacivanjem mlijeka i zamjenom sa nezaslađenim soja mlijekom, ćelije raka će „gladovati'
c. Ćelije raka bujaju u kiselom okruženju. Mesna dijeta je kisela i bolje je jesti ribu i malo piletine nego junetinu i svinjetinu.. Meso također sadrži životinjske antibiotike, hormone rasta i parazite, koji su svi štetni, pogotovo za oboljele od raka.
d. Dijeta koja se sastoji od 80% svježeg povrća i sokova, žitarica, klica, jezgra i malo voća stvorit će alkalnu sredinu u organizmu. 20% ishrane može biti kuhana hrana, uključujući fažol. Sokovi od svježeg povrća proizvode žive enzime, koji se lako apsorbiraju i dospijevaju na ćelijski nivo u roku od 15 minuta, čime se hrani i potiče razvoj i rast zdravih ćelija. Da biste omogućili živim enzimima da stvaraju zdrave ćelije, pokušajte piti svježe sokove od raznog povrća. Jedite sirovo povrće 2 do 3 puta na dan. Enzimi se uništavaju na temperaturi od 40˚C.
e. Izbjegavajte kavu, čaj, čokoladu jer imaju visok nivo kofeina. Zeleni čaj je mnogo bolji i ima sastojke koji pomažu borbu protiv raka. Treba piti nezagađenu ili filtriranu vodu da bi se izbjeglo konzumiranje toksina i teških metala, koje sadrži voda iz slavine. Destilirana voda je kisela i treba je izbjegavati.
12. Proteini iz mesa se teško probavljaju i potrebno je mnogo enzima za probavljanje. Neprobavljena hrana ostaje u utrobi i uzrokuje stvaranje dodatnih toksina.
13. Zidovi ćelija raka prekriveni su otpornim proteinom. Suzdržavanjem od konzumiranja mesaoslobađa se više enzima, koji napadaju proteinske zidove ćelija raka i omogućavaju prodor obrambenih ćelija koje uništavaju ćelije raka.
14. Neke materije podižu imuni sistem (IP6, flor, antioksidanti, vitamini, minerali EFA i dr.) i omogućavaju da obrambene ćelije organizma uništavaju ćelije raka. Vitamin E omogućava ubijanje ćelija raka, što predstavlja normalnu reakciju organizma u uklanjanju oštećenih, nepoželjnih i nepotrebnih ćelija.
15. Rak je bolest uma, tijela i duha. Aktivan i pozitivan um pomaže u savladavanju raka. Bijes, netolerancija i gorčina stvaraju u tijelu stres i kiselost. Njegujte duh ljubavi i praštanja. Naučite da se opustite i uživate u životu.
16. Ćelije raka ne napreduju u sredini sa puno kisika. Tjelesne vježbe i duboko disanje dopremaju više kisika do ćelija. Terapija kisikom osigurava uništavanje ćelija raka.

MOLIM VAS PROČITAJTE I OVO:
1. Ne koristite plastičnu ambalažu
2. Ne zamrzavajte vodu u plastičnim flašama
3. Ne koristite plastično suđe u mikrovalnoj pećnici.

John Hophins je ovo napisao u svojim novijim člancima. Ovo je također dostavljeno i Vojnom medicinskom centru Valter Rid. kemijski element Dioxin uzrokuje rak, posebno na dojci.
Dioksin je visoko toksičan za ćelije našeg organizama. Zato ne zamrzavajte vodu u plastičnim flašama jer se na taj način oslobađa dioksin iz plastike. Nedavno je dr Edvard Fudjimoto, welness manager u bolnici Castle, govorio na televijiji o zdravstvenim rizicima. Tada je govorio o dioksinu i njegovom štetnom djelovanju na ljude. Rekao je da ne smijemo grijati hranu u mikrovalnoj pećnici u plastičnom suđu. Ovo se pogotovo odnosi na hranu koja sadrži masnoće. On navodi da kombinacija masnoće, visoke temperature i plastike oslobađa dioksin koji prodire u hranu i na kraju u ćelije organizma. Umjesto plastike on preporučuje upotrebu stakla, kao što je vatrostalno, pireks ili keramika, koji ne sadrže dioksin. Dakle, hrana koja je pakirana u plastiku, mora se izvaditi i podgrijati u nečem drugom.
Papir se može koristiti ako znate od čega je izrađen. Ipak je najsigurnije koristiti vatrostalno staklo. On je također podsjetio da su neki restorani brze hrane zamijenili plastičnu ambalažu sa papirnom. Dioksin je bio jedan od razloga.
Također je podvukao da je plastična ambalaža jednako opasna i ako se koristi za poklapanje sudja u kome se grije hrana u mikrovalnoj pećnici. Umjesto plastike, upotrijebite papir za pokrivanje hrane u mikrovalnoj pećnici
colin je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Acarya (14-11-09), Blue_Knight (07-10-09), Boris (24-09-09), den92 (12-10-09), Komšinica (23-11-09), Linda1968 (04-02-12), matko (23-09-09), nara (23-09-09), odel (20-10-09), RED PILL (23-09-09), zoricab (23-09-09)

Nepročitano 07-10-09, 13:11   #2
Banned
 
pars30's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Postovi: 23
pars30 will become famous soon enoughpars30 will become famous soon enoughpars30 will become famous soon enoughpars30 will become famous soon enoughpars30 will become famous soon enoughpars30 will become famous soon enoughpars30 will become famous soon enough
Zadani Vitamin B17 JEZGRA KOSTICE SLJIVA I KAJSIJA

DOPRINOS DOBROM ZDRAVLJU

JEZGRE SLJIVA, KAJSIJA.... POMAZU U BORBI PROTIV KANCERA

zelim da Vas upoznam da se jezgra iz kostica sljiva, kajsija i drugih mogu efektno
iskoristiti kao prirodni medikament u borbi protiv kancera. Pogotovu, kada najnoviji
podaci navode, da se svake godine u svetu,otkriju novih, oko 3.000.000 bolesnika sa
ovom opakom bolescu.
Zato usmerimo sve snage i znanja u borbi protiv ovog zla.
U jezgrima kostice kajsije, sljive i drugih nalazi se vitamin B17.Odnosno, najveca
koncentracija B17 vitamina je u gorkim bademima, u jezgrima kostica jabuke, kajsije,
nektarine, kruske, sljive, tresnje, limuna, kupina, malina, jagoda i drugih.

Nacin delovanja:
U molekulu vitamina B17 nalaze se dve jedinice glikoze, jedna cijanida i jedna
benzadelhida, koji se u ljudskom organizmu oslobadja samo na mestu gde se nalazi
maligna celija.
Malignoj celiji je glikoza neophodna za rast i odrzavanje. Maligna celija je bogata enzimom betaglikozidazom kojim u spoju sa cijanidom i benzadelhidom iz
jezgra stvara vrlo otrovno jedinjenje hidrocijanid (HCN).
Tako se celija raka truje i unistava.
Enzim betaglikozidazon se u ostalim, zdravim, celijama tela nalazi u izuzetno malim
kolicinama, pa prakticno ne dolazi do trovanja zdravih celija organizma.

Dr. Ernst T. Krebs je postavio semu dejstva vitamina B17

UKRATKO
Rak voli glikozu, a cijanid u JEZGRU koštice ( kajsije, sljive, jabuke i dr.) je okružen
glikozom. Rak jede glikozu i truje se cijanidom. Zato je jako važno da se celije raka
navedu da jedu samo glikozu sa cijanidom.
Unošenje svakog drugog šecera u organizam za vreme lecenja treba eliminisati.
Dnevna kolicina upotrebe:
- za obolele iznosi oko 30 jezgara dnevno
- za zdrave kao preventiva oko 10 jezgara u toku dana.
Svako jezgro u ustima dobro sazvakati i natopiti pljuvackom u ustima potom progutati.
Proizvodjac u Srbiji je firma PLEMIC-KOMERC iz Osecine
www.plemic-komerc.com
Prodavnice zdrave hrane su uglavom prodavci ovih jezgara.


Zadnja promjena:
pars30 je offline   Reply With Quote
pars30, hvala ti na korisnom postu!
sensia (07-03-12)
Nepročitano 29-10-09, 10:17   #3
osmeh
 
minjabg's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2009
Lokacija: Beograd
Postovi: 2,774
minjabg has a reputation beyond reputeminjabg has a reputation beyond reputeminjabg has a reputation beyond reputeminjabg has a reputation beyond reputeminjabg has a reputation beyond reputeminjabg has a reputation beyond reputeminjabg has a reputation beyond repute
minjabg has a reputation beyond reputeminjabg has a reputation beyond reputeminjabg has a reputation beyond reputeminjabg has a reputation beyond reputeminjabg has a reputation beyond reputeminjabg has a reputation beyond reputeminjabg has a reputation beyond repute
Zadani

Brojsov caj jacanje imuniteta:

Jednu supenu kasiku zalfije staviti u 1/2 litra kljucale vode i neka vri tacno3 minuta. Skloniti sa vatre i dodati po prstohvat maticnjaka,kantariona i nane. Poklopiti i ostaviti da odstoji 10 minuta. Zatim caj procediti i podeliti u dve jednake kolicine . Prvu polovinu popiti pre dorucka , a drugu u toku dana ili pred spavanje .
Caj se pije nezasladjen , a kuva se u emajliranoj (iznutra-ne ostecenoj )
posudi.
Ako je nekome caj preterano gorak, ostatak od zalfije moze se procediti i baciti, posle kuvanja od 3 minuta.

Zalfija sadrzi mnogo etarskih ulja, dobrih za ispiranje grla i usne supljine,ali ih u caju za pijenje ne sme biti.Posle 3 min. kuvanja, ulje je iscezlo, ali se oslobadja jedan vazan element koji je dragocen za sve zlezde,kicmenu mozdinu i medjuprsljenske diskove.
Maticnjak umiruje rad srca,prociscava krvne sudove, deluje umirujuce itd.
Kantarion leci organe za varenje,obnavlja celije jetre,celije krvnih zrnaca i ostale celije u organizmu.
Nana osvezava, eliminise gasove iz creva i ima veliku ulogu kod varenja.
minjabg je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
angela (05-03-10), Komšinica (23-11-09), matko (29-10-09), Spring (29-10-09), zoricab (17-11-09)
Nepročitano 07-11-09, 09:05   #4
New member
 
zvjezdana's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Postovi: 93
zvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the rough
Zadani

Kad smo već kod prehrane-nedavno sam počela čitati knjigu KINESKA STUDIJA-dakle doslovno je sve dokumentirano-što većina vegetarijanaca i makrobiotičara zna-životinjske bjelančevine-dakle i meso i jaja i mlijeko pogotovo(+svi mliječni proizvodi) direktno utječu na metabolizam enzima te se mogu povezati sa nastajanjem raka,kao i dugih boleština ...
zvjezdana je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Acarya (14-11-09), Komšinica (23-11-09), Spring (07-11-09), zoricab (17-11-09)
Nepročitano 14-11-09, 19:51   #5
Okupan svjetlošću
 
Acarya's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2009
Postovi: 2,191
Acarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond repute
Acarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond repute
Zadani

Vegetarijanstvo tj.veganstvo je zaista pravodobna mjera za borbu protiv raka i uspjeno prevladavanje bolesti.
Acarya je offline   Reply With Quote
Acarya, hvala ti na korisnom postu!
zoricab (17-11-09)
Nepročitano 15-11-09, 16:44   #6
New member
 
zvjezdana's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Postovi: 93
zvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the roughzvjezdana is a jewel in the rough
Zadani

jeeeee!!!!
zvjezdana je offline   Reply With Quote
Nepročitano 15-11-09, 20:48   #7
Administrator
 
Spring's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 5,816
Spring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond repute
Spring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by Acarya Pogledaj Post
Vegetarijanstvo tj.veganstvo je zaista pravodobna mjera za borbu protiv raka i uspjeno prevladavanje bolesti.
Acarya, ja jesam za vegetarijanstvo i veganstvo, ali na žalost poznajem vegane, koji su se razboljeli od raka. Premda kod vegetarijanaca i vegana postotak oboljelih od raka je puno manji.

Spring je offline   Reply With Quote
Nepročitano 16-11-09, 10:36   #8
Okupan svjetlošću
 
Acarya's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2009
Postovi: 2,191
Acarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond repute
Acarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by Blue_Knight Pogledaj Post
U sebi nosi neku vrstu raka, te da samo on treba izaci na vidjelo.
Pošto sad pročitao, a i sam znam, da se kod čovjeka koji je upoznat s činjenicom da boluje od te bolesti, ista puno brže razvija, volio bih da na jednom mjestu skupimo sve biljne pripravke i ostale metode, koje bi mogle pomoći i u prevenciji, i u liječenju te bolesti.

Tako ćemo spriječiti širenje te bolesti, a da ljudi nisu toga ni svjesni...

?

ja sam tu tezu vec imao,i evo samo trebalo mi je da ju netko potvrdi.Uvijek kada sagledate cinjenice kod ljudi kojima je receno da imaju rak,on se razvija,raste,baca krakove,i buja.I najcesce uzrokuje smrt tijela.Dok kod ljudi koji to nisu znali cesto bude obrnuto.Ne znam zasto je to tako,psiha.Nas mozak je cudesan.
Valjda zbog teorije slicno privlaci slicno...

Zadnja promjena:
Acarya je offline   Reply With Quote
Nepročitano 16-11-09, 10:39   #9
Okupan svjetlošću
 
Acarya's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2009
Postovi: 2,191
Acarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond repute
Acarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond reputeAcarya has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by Ramya108 Pogledaj Post
Acarya, ja jesam za vegetarijanstvo i veganstvo, ali na žalost poznajem vegane, koji su se razboljeli od raka. Premda kod vegetarijanaca i vegana postotak oboljelih od raka je puno manji.
Naravno Ramy,naravno.Nitko ni ne tvrdi da smo mi vegani zasticeni od bolesti,posebice karcinoma.To nikako.Ali prema studijima cak 40 posto veganima je manji rizik za oboljevanje od raka.
Narocito zbog enzima koje stvaraju mlijeko i meso u nasemu tijelu i uzrokuju stvaranje stanica raka.
Acarya je offline   Reply With Quote
Nepročitano 16-11-09, 10:42   #10
Guru
 
Lupio Pax's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Postovi: 724
Lupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond repute
Lupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond reputeLupio Pax has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by Ramya108 Pogledaj Post
Acarya, ja jesam za vegetarijanstvo i veganstvo, ali na žalost poznajem vegane, koji su se razboljeli od raka. Premda kod vegetarijanaca i vegana postotak oboljelih od raka je puno manji.

da, veganstvo ili vegetarijanstvo nije garancija da nećemo oboliti od takve teške bolesti .... no to je zbog toga što su nam neke bolesti i karmički programirane, a kakve ćemo mi odluke u svom životu donositi i kakve će to posljedice donijeti.... treba što ispravnije živjeti pa će se i takvi programi očistiti...

osobno poznajem neke vegije koji su baš nešto zločesti...
ljubav, molitva, poštovanje... to su glavni recepti za kvalitetan i zdrav život...
a i "svako zlo za neko dobro" - tu može imati smisla... bolest nas natjera da se zagledamo tamo gdje griješimo, kad već ne želimo sami, pa trpamo probleme pod tepih...
Podijeli post!

Lupio Pax je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Komšinica (23-11-09), Spring (16-11-09), zoricab (17-11-09)
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 15:45 sati.Iz ponude izdvajamo:Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0