Alternativa Forum

Vitamin B17 (amigdalin, laetril)

Ovo je diskusija na temu Vitamin B17 (amigdalin, laetril) u podforumu Karcinom
Citat: Originally Posted by alison Mislila sam da to znate, dok ...

Natrag   Alternativa Forum > Bolesti i liječenje > Karcinom

Alternativa Forum


Karcinom Alternativno liječenje raka

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 21-04-10, 22:08   #21
Administrator
 
Spring's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 5,566
Spring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond repute
Spring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by alison Pogledaj Post
Mislila sam da to znate, dok slučajno nisam vidjela Paradajz

Rajčica uzrokuje rast samostalnih stanica (raka), osobe koje su rizične stvaranu stanica raka nikako ne bi trebale konzumirati rajčicu ni u kojem obliku. R. Steiner - Biloško dinamička prehrana.
Ovo je nevjerojatno. Hvala, Alison.
Nikada mi nije bilo jasno, zašto se paradajz smatra u ayurvedi najvećim otrovom.

Spring je offline   Reply With Quote

Nepročitano 27-04-10, 04:42   #22
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: istra
Postovi: 9,191
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Zadani

Citat:
Originally Posted by gandalf Pogledaj Post
Čini se da je potrebno "domaće" porijeklo marelice kako bi koštica imala potrebno djelovanje. Tko ima domaću, autohtonu marelicu - pravi je sretnik.

A kad se radi o bademima, onda su potrebni gorki bademi - vrsta koja je uspješno gotovo izumrla. Naime, proglašavani štetnima i opasnima za zdravlje, postali su predmet izbjegavanja i istrebljenja. Tek poneko ima još u svom vrtu drvo gorkog badema i to iz ukrasa ili sentimentalnih razloga, te je zato zaista pravi poduhvat skupiti pola kile - kilu gorkih badema.
U biodinamičkom kalendaru postoje dani (nekoliko ugodini) kada se posebno preporučuje sijenje drveća u ako sjeme određenog drveta dobije impuls zemlje (prvi kontakt) te sjemenke imaju sposobnost povoći praiskonski gen koji nije mutiran i oslabljen evolucijom...
Citat:
Ugodni dani za sjetvu drveca i grmova u 2010. godini
27.1. Kruška, breza, lipa, agacija, vrba
29.1, Hrast, tisa, kesten, jasen, trešnja, Iješnjak, mirabela, crvena mirabelana
13.2. Hrast, tisa, trešnja, pitomi kesten, joha, tisa, brijest
9.3. Breza, kruška, lipa, agacija, vrba, kutina
18.3. Marelica, breskva, šljiva, trnina, kutina
23.3. Jasen, cedar, bor, tuja, klek, lješnjak, smreka, jela, glog
27.4. Kiek, crni ribizi, bijeli grab, tuja
23.5. Jabuka, javor, crvena bukva, bor, pitomi kesten, šljiva
4.6. Trešnja, pitomi kesten
25.6. Jasen, cedar, smreka, jela, glog, lješnjak
27.6. Marelica, breskva
26.7. Kiek, crni ribizi, magnolija, španjolska bazga, tuja, šljiva, dunja
30.7. Trešnja, kesten
4.8. Hrast, tisa, javor, jabuka, kesten, šipak, bazga
7.8. Agacija, topola, vrba
9.8. Vrba, ringlo šljiva, pitomi kesten, breza, kruška, lipa, javor, jabuka
16.8. Pitomi kesten, jabuka, javor, orah
21.9. Jasen, jabuka, orah, mirabelana, smreka, jela, cedar, Iješnjak, jarebika

Da bi sijući drveće i grmlje dobili što bolje rezultate (sijemo ga da bi niknuo), po bio-dinamici postoje određeni dani u godini koji su izrazito povoljni za sijanje (kontakt sjemena sa zemljom - datum rođenja-začeća biljke) tako u mjesečevom sjetvenom kalendaru za ovu godinu imamo datume između ostalog drveća i grmlja. Ako poštujemo ove datume sijeme će imati sposobnost izvući iz svemirske mudrosti praiskonski gen koji krasi povećana plodnost, otpornst na vremenske uvjete, bolesti i štetnike. To je u biti i razlog zašto u bio-dinamici nije potrebno niti gnojenje, niti zaštita od štetnika, a ak je zemlja "bolesna" - pljesnjivi to se rješava sa čajem od njivske preslice - naime on je jako dobar fungicid.
Usput evo i zanimljivost...
Citat:
Preporučeni dani za sječu drveća da bi se dobile izvrsne karakteristike:
21.10. hrast, jasen, kesten, maroni, javor, jabuka, orah, bazga
24.10. tisa, hrast, kesten, trešnja, maroni
4.11. ariš, lipa, brijest, joha, javor, jabuka, maroni, crvena bukva
7.11. ariš, lipa, brijest, joha
16.11. jasen, Iješnjak, smreka, jela, javor, jabuka, crvena bukva, maroni, orah,cedar
19.11. jasen, Iješnjak, smreka, jela
Za sječu drveća, koje nije nabrojeno posebno, pogodni su dani za cvijet u mjesecu studenom i prosincu, koji su u vremenu presadnje. Ako navedenih dana za sječu nema dovoljno, preporučamo da na pogodan dan motornom pilom kod drveta prerežemo samo sloj kambija; time prekinemo protok sokova, rad pak nastavljamo u drugom terminu. Ljudi su u prijašnjim vremenima po predaji znali da u svakom drvetu boravi biće drveta, koji se za to drvo brine. Drvosječe su imali običaj da su biću drveta rekli da bude njihovo drvo porušeno i za koju svrhu se bude drvo upotrijebilo. Biće drveta se je na sječu pripremilo pa je tak moglo garantirati dobru kvalitetu drva.


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bbljPodijeli post!

alison je offline   Reply With Quote
alison, hvala ti na korisnom postu!
zoricab (25-11-10)
Nepročitano 06-11-10, 20:57   #23
Banned
 
Dr.Zivkov's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2010
Postovi: 186
Dr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond repute
Dr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond repute
Zadani Svijet bez raka – Vitamin B17

SVIJET BEZ RAKA – Vitamin B17


Možete li zamisliti svijet bez ove opake bolesti? Da li postoji lijek ili je to nešto što svakodnevno možemo pronaći u namirnicama?

Radi se o vitaminu B17 koji se još može susresti pod nazivom Laetril ili Amigdalin koji je na žalost odbačen od strane službene medicine. Vitamin B17 još je prije pedeset godina sintetiziran pod nazivom Laetril odnosno Amigdalin od strane biokemičara Ernst T. Krebsa. Sve do sedamdesetih godina prošloga stoljeća dr. Krebs je uz velik broj entuzijasta iste struke, zatim medicine i ostalih područja, nastojao etablirati ovaj jedinstveni lijek na tržite, tvrdeći da je rak u stvari avitaminoza, odnosno poremećaj u metablizmu izazvan nedostatkom jednog vitamina u prehrani. Vitamin B17 svakodnevno možemo susresti u pregršt namirnica, a to su prvenstveno koštice i sjemenke plodova: breskve, marelice, šljive, višnje, jabuke, zatim grahorice, proso i drugi izvori.

Kako je globalizacija uzela maha, a u interesu velikih farma kartela kao i službene medicine je potreba što većeg stjecanja profita, američka administracija za ishranu i lijekove (FDA) nazvala je ovaj lijek, odnosno vitamin B17 običnom prijevarom i zabranila njegovo plasiranje na tržište te svako saznanje o njegovim pozitivnim učincima.

No pojava Interneta opet je popularizirala ovu temu i zahvaljujući tome omogućeno je da se prenese istina o djelotvornosti ove supstance. Valja napomenuti da je ljudima koji su radili na promicanju vrijednosti vitamina B17 kao i samom dr. Krebsu na prvom mjestu bila etika i borba za zdravlje čovječanstva, a ne profit.

Jedan od najznačajnijih autora koji promiče ova saznanja je svakako Edward Griffin koji je autor dviju knjiga o vitaminu B17: "Politika u liječenju raka" i "Svijet bez raka". Prema potonjoj je i snimljen istoimeni film koji predstavlja dragocjeni dokument u saznanju o ovom jedinstvenom lijeku protiv raka.

Download cijelog filma s podnaslovom:
SVIJET BEZ RAKA - PART 1
SVIJET BEZ RAKA - PART 2
Dr.Zivkov je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (06-11-10), byanocka (06-11-10), jopa (12-11-10), kozolec (24-10-11), LuckyStar (26-01-12), Natasa33 (28-11-11), ram (07-11-10), Spring (06-11-10), SteveNo1 (06-11-10), Tree (06-11-10)
Nepročitano 02-06-11, 21:51   #24
Super Moderator
 
zoricab's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Srbija
Postovi: 21,709
zoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond repute
zoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond repute
Clapping

U prilog temi, evo knjiga koju svakako vredi pročitati i imati!

Svijet bez raka[1].pdf

Veliki pozdrav


Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova!Podijeli post!

zoricab je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (02-06-11), gordanaa (02-06-11), LuckyStar (26-01-12)
Nepročitano 06-06-11, 08:03   #25
lucy
Guest
 
lucy's Avatar
 
Postovi: n/a
Zadani

Jako interesantan tekst o upotrebi B17:
http://cro-chemtrails.info/index.php...ijecenje-raka/
  Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
gordanaa (06-06-11), zoricab (06-06-11)
Nepročitano 21-06-11, 17:05   #26
New member
 
banetv's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2011
Postovi: 8
banetv will become famous soon enoughbanetv will become famous soon enoughbanetv will become famous soon enoughbanetv will become famous soon enoughbanetv will become famous soon enoughbanetv will become famous soon enough
Zadani

-Primećujem da na ovim forumima dosta učestvuju zdravi koji nemaju nikakvih dodira sa ovim bolestima osim komercijalnih ili drugih namera. Obolelima su ipak važna iskustva; kako dobra tako i loša. Moja supruga je obolela od adenokarcinoma pankreasa koji je brzo metastazirao, žestoko smo se borili ali je nažalost umrla sad u Maju. Ipak stakao sam velika iskustva koja će možda nekoga spasiti. Ovde se dosta piše o B17. I mi smo to koristili (zajedno sa ostalim enzimima) ali nažalost samo nekakv preparat "HUNZA" koji je neproveren i ispostavilo se veopma nepouzdan. Nigde na njemu nije navedeno KOLIKO ima tačno B17 već se samo pominje "ekstrakt". Neka ispitivanja su pokazala da nažalost ima malo čistoga B17. Eto kako se zarađuje. Najbolji se pokazao čisti "amigdalin" jer nije svejedno kako se ekstrahuje B17 iz sirovine. B17 je veoma osetljiv i lako ga je uništiti. Zato je važno KO GA PROIZVODI.
-Naše loše iskustvo je bilo i gubljenje vremena na čekanje preparata iz inostranstva. Metastaze su brze i tu ne smete gubiti ni dan. Posle većeg napredovanja teško ih je zaustaviti jer su veoma brze.
-Druga loša iskustva su informacije. Lekare bih za sada preskočio. A forumi su korisni ali je previše "pametnih" čiji mi motivi učešća baš nisu jasni. Svi jedan od drugog prenose jedan te isti napis i pametuju. Na primer "rak voli šećer"!!! Sve se ćelije hrane glikozom pa i maligne. Bez glikoze ne možemo. Nemojte se zavaravati. Kad nema hrane, maligne ćelije uzimaju hranu iz okolnih tkiva i uništavaju ih. Taško da dijete pomažu. Moja supruga pred kraj jedva ako je imala 35kg. Gde ćete goru dijetu. Rak svojim posebnim enzimima uništava vitalne i funkcijske sisteme u organizmu tako da organizam umesto da se izgrađuje, on se RAZGRAĐUJE. Jedete čak dobro a nestajete. Strašno.
-Dobra iskustva su ipak vezana za čisti B17 (leatril) ali mnogo više za DCA http://www.thedcasite.com/ . Produžili smo joj život i ako ništa drugo bar smo veoma eliminisali bolove koji su upočetku bili strašni. Takođe je preko klinike dobijala studijski lek ISCADOR (preparat Imele).
-Možda sam malo konfuzan (još sam u šoku) ali ću rado pomoći svojim teškim iskusvom. Najvažnije je ne gubiti vreme ni nadu. Zapamtite da postoji mnogo tipova kancera i dosta se razlikuju. Tako im je i pristup specifičan. Nema univerzalnog recepta. Proučite do detalja vaš tip kancera. Kod moje supruge se pobljšalo stanje pankreasa ali su metastaze naglo zahvatile creva, naročito masu oko creva te ih blokirala. Poto više nije bilo moguće normalno se hraniti, već samo infuzijama, to je drastično omelo i naše alternative pa su metastaze nastavile u jetru, želudac, i onda se sistem raspao. Nažalost jako su brze.
banetv je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (21-06-11), teemo (21-06-11), Uoo (21-06-11)
Nepročitano 21-06-11, 17:13   #27
Uoo
OOn
 
Uoo's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Tijelo Kristovo
Postovi: 11,724
Uoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond repute
Uoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond repute
Zadani

zao mi je za vas gubitak

ovakva iskustva jos vise stavljaju naglasak na preventivu jer nekad je nazalost prekasno kad bolest ode u poodmaklu fazu


Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
Ivan 3:16Podijeli post!

Uoo je offline   Reply With Quote
Uoo, hvala ti na korisnom postu!
alison (21-06-11)
Nepročitano 21-06-11, 17:43   #28
New member
 
banetv's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2011
Postovi: 8
banetv will become famous soon enoughbanetv will become famous soon enoughbanetv will become famous soon enoughbanetv will become famous soon enoughbanetv will become famous soon enoughbanetv will become famous soon enough
Zadani

Naravno, treba pričati i o preventivi. Mi smo svi živeli veoma zdravo. Supruga je svuda išla biciklom, i na pijacu, u svemu umerena, imala oko 53kg, vesela, pokretna, mnogo čitala, nije pušila, krvna slika ceo život idealana, nikad bolesna. Dugo se bavimo maditacijama za ublažavanje i otklanjanje stresa. I, eto! Kad se adenokarcinom pankreasa otkrije već je kasno jer je tako podmukao, neprimetan (veoma teška dijagnostika), a brz. A, opet, tumor markeri su jedini pokazali nenormalnost a CT skener je jedva video ali je ipak video. Vidim da sada mnogi rade markere preventivno, mada ni to nije pouzdano jer markere mogu izazvati i drugi problemi često prolazni. Jedino je veoma pouzdan marker prostate za muškarce.
banetv je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (21-06-11), Jomtien (17-12-16), Uoo (21-06-11)
Nepročitano 21-06-11, 19:28   #29
back to basic
 
alison's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2010
Lokacija: istra
Postovi: 9,191
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
alison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond reputealison has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za alison
Zadani

Citat:
Originally Posted by Uoo Pogledaj Post
zao mi je za vas gubitak

ovakva iskustva jos vise stavljaju naglasak na preventivu jer nekad je nazalost prekasno kad bolest ode u poodmaklu fazu


TRAŽIM LJUDE, ŠTO VIŠE LJUDI,
KOJI IMAJU NEOGRANIČENU SPOSOBNOST UVJERENJA
DA NE POSTOJI NEŠTO ŠTO JE NEMOGUĆE UČINITI
(H. FORD).
pridruži nam se u bbljPodijeli post!

alison je offline   Reply With Quote
alison, hvala ti na korisnom postu!
Uoo (21-06-11)
Nepročitano 23-06-11, 16:50   #30
New member
 
banetv's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2011
Postovi: 8
banetv will become famous soon enoughbanetv will become famous soon enoughbanetv will become famous soon enoughbanetv will become famous soon enoughbanetv will become famous soon enoughbanetv will become famous soon enough
Zadani

-Koliko god se trudili u svom životu da mu podignemo kvalitet, kao i nivo zdravlja, to nije garancija da ćemo zaista i uspeti. Ali bar imamo onaj unutarnji mir jer smo sve dobro uradili ili bar pošteno pokušali. Godinama radim tibetance sveko jutro (5 tibetanaca), zatim meditacija, a od suprugine bolesti sam uključio (prvo zbog saradnje s njom a sada nastavljam) razno zrnevlje u jedan zdrav doručak. Tu su suve šljive, sveže voće, jezgra kajsije, jezgra šljive, bademi, orasi, lešnici (napominjem NIŠTA PEČENO - SVE SVEŽE), kikiriki, i šta još nađem, a uz to vitamin C u obliku askorbata koji sam pravim (1gr vitamin C u prahu i 0,5gr sode bikarbone sa malo vode, malo peni pa postane neutralno). Ne oduzima ujutro puno vremena jer svi žurimo ali se jako dobro posle osećam. Eto, tema je o B17 a on je dosta zastupljen.
-Jedan naš član me je pitao o iskustvu sa DCA. Iskustva su veoma pozitivna ali mislim da to zaslužuje posebnu temu zbog specifičnosti i obimnosti.
http://www.chrcrm.org/en/rotm/dr-evangelos-michelakis
-Takoće su me pitali o mogućnosti nabavke. Srećom sada je sve monogo lakše. Kada je mojoj supuzi trebalo jesenas, rečeno mi je da je nemoguće. Sada imam pouzdane informacije da se ovi preparati mogu nabaviti preko interneta direktno, jedini problem je još uvek ostao način plaćanja. Još uvek naša vlada nije potpisala odgovarajuće ugovore i ne možemo otvoriti nalog na PayPal-u. Ali ko god ima neku platnu karticu za inostanstvo može da uplati za vas. Ja sam ranije Amigdalin nabavio preko posrednika koji ima karticu i doneo mi je. http://www.metabolicproductssupply.c...FcQH3wodKXWGnQ
-Takođe ovde ima puno informacija o istraživanjima oko kancera http://www.medicorcancer.com/dca-therapy.html
banetv je offline   Reply With Quote
banetv, hvala ti na korisnom postu!
Uoo (27-06-11)
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 04:19 sati.Iz ponude izdvajamo:Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0