zvao sam tvornicu.. poslali su mi analizu faksom.. nema aluminija u nijednoj sodi koju sam do sada istrazio..
aluminija ima samo u prasku za pecivo.. amerikanci i prasak za pecivo i sodu bikarbonu zovu istim nazivom.. baking soda.. zato sva ta konfuzija oko aluminija..
no dok god se kupi soda bikarbona a ne prasak za pecivo oko toga brige nema..
s druge strane prijatelj mi vozi sleper 28 dana mjesecno.. kaze da na granicama cijeli kamion prolazi kroz rendgen.. znaci sve u njemu je ozraceno..
tako da kupujte proizvode koji ne prolaze granice ili koji su prosli sto je manji broj granica moguce.. ja preferiram proizvode iz isticne europe jer rendgen na tim granicama srecom jos nije praksa..
saframova soda je iz austrije.. a dr. oetker je bog zna odakle..
u tuzli ima fabrika sode lukavac.. to mi je trenutno br1 soda na listi.. jedini problem je sta je pakirana u onim malim plavim plasticnim kutijicama pa je radi toga strasno skupa.. 3-4kn za jako malu kolicinu.. no ako se moze nabavit u vecim pakovanjima visoko bi ju preporucio jer i djelatnik koji radi u lukavcu kaze da aluminija u toj sodi nema.. dakle slobodna je i od radijacije i od aluminija.. :)
Hvala ti na informaciji...to me je sve dosta bunilo jer i sama nigdje nisam pronašla podatak o tome da u sodi postoji aluminij....tako da me to strašno mučilo...ovo o rendgenu nisam znala, ali ne znam da li to toliko može utjecati na proizvod? U glanom puno ti hvala na trudu