Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Karcinom (http://www.alternativa-forum.com/karcinom/)
-   -   Salmonela je možda novo oružje protiv raka (http://www.alternativa-forum.com/karcinom/2924-salmonela-je-mozda-novo-oruzje-protiv-raka.html)

zoricab 12-08-10 22:34

Salmonela je možda novo oružje protiv raka
 
Salmonela je možda novo oružje protiv raka


SalmonelaOblik trovanja hranom praćen vrućicom i poremećenom probavom zbog bakterije iz roda Salmonella. će se možda koristiti u ratu protiv raka nakon što je otkriveno da može aktivirati obrambene mehanizme tijela protiv bolesti.

Znanstvenici su otkrili da liječenje tumora s bakterijom salmonele može potaknuti imunološku reakciju koja djelotvorno ubija stanice raka, a u isto vrijeme i cijepi protiv daljnjeg rasta.

Stanice raka su osobito opasne jer izbjegavaju imunološki sustav koji obično pronalazi i uništava bilo kakve abnormalnosti.

Liječenje stanicaNajmanja strukturna i funkcionalna jedinica živih organizama sposobna za samostalan život i reprodukciju. raka sa salmonelom ih učinkovito čini "vidljivima" za imunološke stanice i stoga su otvorene za napad.

Istraživači na Sveučilištu u Milanu vršili su istraživanje na miševima u laboratoriju i on funkcionira , a slijedeći korak su im pokusi na ljudima iduće godine.

Dr. Maria Rescigno je objasnila kako nema straha od štetnih posljedica salmonele jer ju daju u malim količinama koje ne uzrokuju štetu, ali zato su idealne za otkrivanje opasnih stanicaNajmanja strukturna i funkcionalna jedinica živih organizama sposobna za samostalan život i reprodukciju. raka.

Objasnila je kako su imunološke stanice trenutno prepoznale i uništile tumorske stanice u miševima.

A još zanimljiviji dio je da su zaštitile miševe od daljnjeg širenja tumora na druge dijelove tijela, tako glumeći neku vrstu cjepiva.

„Vrlo smo uzbuđeni zbog ovih fantastičnih rezultata", rekla je za kraj dr. Rescigno i dodala kako se nada da će daljnja istraživanja na ljudima početi što prije.

www.centar-zdravlja.net

Spring 14-08-10 23:13

Zanimljivo! :smilie_smile:


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 21:35 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0