Alternativa Forum

Imela (Viscum album L.) u terapiji tumora

Ovo je diskusija na temu Imela (Viscum album L.) u terapiji tumora u podforumu Karcinom
TUMORI - TERAPIJA IMELOM Imela se od davnina koristi kao ljekovito ...

Natrag   Alternativa Forum > Bolesti i liječenje > Karcinom

Alternativa Forum


Karcinom Alternativno liječenje raka

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 08-11-10, 10:41   #1
Banned
 
Dr.Zivkov's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2010
Postovi: 214
Dr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond repute
Dr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond repute
Zadani Imela (Viscum album L.) u terapiji tumora

TUMORI - TERAPIJA IMELOM

Imela se od davnina koristi kao ljekovito sredstvo. Već su i stari Grci znali za njezino ljekovito djelovanje, a u Sjevernoj Europi se imela koristi od 16. stoljeća protiv različitih tegoba.

Korištenje imele u terapiji raka počinje Rudolf Steiner, koji je 1917. god. zajedno s liječnicom dr. Idom Wegmann objavio rad o ljekovitim svojstvima imele.

Najučinkovitiji sastavni dijelovi imele su: visco-toksini i lektini imele.

Visco-toksini djeluju ponajprije citolitski, tj. pobliže, oni rastvaraju staničnu membranu tumorske stanice i tako je razaraju.
Lektini imele djeluju sporije i ponajprije citostatski, tj. oni dovode rast tumora do izvjesnog mirovanja.
Značajnije djelovanje lektina očituje se u jačanju imunološkog sistema.

Imele bjelogoričnog drva (npr. imela jabuke, jasena) imaju, čini se, viši cito-toksični efekt od imela crnogorice (npr. jela, abies i bor, pinus), što je objašnjivo, jer sadržavaju veću koncentraciju visco- toksina koji djeluju toksički na stanice tumora.

Zanimljivo je da imela ljeti sadrži više visco-toksina, dok je zimi znatno viši sadržaj lektina. To je razlog da se imela bere dva puta godišnje i urod pomiješa, kako bi se optimalno iskoristila djelotvornost imele.

Imela raste na različitom drveću kao polu-parazit. Polu-parazit stoga, jer drvu domaćinu uzima mineralne soli i vodu, ali je u stanju domaćinu staviti na raspolaganje ugljikohidrate bogate energijom, koje stvara putem fotosinteze. Zanimljivo je također, da se imela posebno obilno pojavljuje ako drvo domaćin raste u geopatskim zonama.

U antropozofskoj medicini svako drvo domaćin, na kojem se smjestila imela, ima poseban značaj. Jer različiti ekstrakti imele djeluju bitno na tumore, spol i konstituciju. To se preko MORA- testiranja može jasno dokazati.

Iz toga proizlazi, da se najdjelotvorniji preparat imele može odrediti samo putem testa. Na preparate, kod npr. firme Weleda, se ne može uvijek pouzdati kod navedenih indikacija, jer se tamo oslanjaju na iskustava, koja individualno ne moraju odgovarati pojedinačnom slučaju. Iscador™- preparati potiču s 4 drva domaćina:

Viscum mali (imela s jabuke) – Iscador M
Viscum pini (imela s bora) – Iscador P
Viscum quercus (imela s hrasta) - Iscador Qu
Viscum ulmi (imela s brijesta) – Iscador U

Da među različitim domaćinima imele zaista postoje relevantne razlike, mogla su potvrditi novija istraživanja, jer su količine, sastavni dijelovi i sadržaji npr. imele s hrasta i imele s jabuke bili potpuno različiti, što onda objašnjava različite profile (načine) djelovanja imele s različitih domaćina.

Vrstu imele, prema njenom domaćinu i firmi proizvođaču, treba u pravilu ispitati za svakog pacijenta individualno!

Navedena, preferirana primjena imele s jabuke za žene, i one s hrasta za muškarce, u velikom postotku nije odgovarajuća. Ukoliko se ne izvrši optimalni odabir, izostat će terapijski učinci!

Slijedeći učinci imele mogu se očekivati u okviru terapije tumora:

• imunološka stimulacija opće jačanje obrambenih mehanizama, npr. protiv virusa
• regulacija topline protiv čestog osjećaja zimice kod oboljelih od tumora
• poboljšanje općeg stanja i radne sposobnosti
• poboljšanje apetita i sna
• ublažavanje bolova kod tumora
• poticanje rada koštane srži
• bolja podnošljivost kemoterapije

Jednom studijom provedenom u više centara, na pacijentima iste dobi dokazano je izvanredno djelovanje preparata imele Eurixor™biosyn na reduciranje nuspojava kemoterapije odnosno zračenja, nakon operacije karcinoma dojke.
U odnosu na kontrolnu grupu postignuta je redukcija do 80 % kod slijedećih nuspojava:
• mučnina, nedostatak apetita
• tegobe u želucu / gornjem dijelu trbuha
• umor / umor, depresija / nedostatak poticaja
• smanjeno pamćenje / koncentracija

Zbog tih uvjerljivih rezultata niti jednom pacijentu se već iz etičkih razloga ne bi smjela uskratiti ova terapija!

Kod slijedećih tumora imamo potvrđenu učinkovitost terapije imelom:

- karcinom grla
- karcinom jajnika
- karcinom rodnice
- karcinom dojke
- karcinom debelog crijeva
- karcinom bronhija
- karcinom želuca
- karcinom mjehura

Neosporno djelovanje imele na smanjenje bolova, pogotovo u uznapredovanom stadiju, određuje njezino korištenje u terapiji. Taj njezin učinak zasnovan je na tome, što imela stimulira izlučivanje endorfina. Endorfini, kao što znamo, omogućuju bolje podnošenje bolova i uz to izazivaju osjećaj sreće.

Prije operacije tumora nije uvijek moguće provesti terapiju imelom, ali bi bilo poželjno nakon operacije osigurati dvije serije (= 14 injekcija Iscador™), kako bi se smanjio imunološki stres i opasnost od metastaza.

Čini se potpuno opravdanim, odgoditi termin operacije na neko određeno vrijeme zbog prethodne terapije imelom. Jer do dijagnosticiranja npr. karcinoma dojke, tumor je imao već nekoliko godina vremena za svoj razvoj.

Nije baš vjerojatno, da će razvoj metastaza započeti baš u tom trenutku, pa treba odvagnuti, nije li bolje prethodno započeti terapiju za podizanje imunološkog sustava. Reagiranje različitih vrsta tumora na terapiju imelom sasvim je različito, tako da rutinska primjena ne dolazi u obzir.
Kod slijedećih tumora pokazalo se nedovoljno reagiranje na terapiju imelom ili je ono potpuno izostalo:

- akutna leukemija
- limfom
- HNO- tumori
- karcinom gušterače
- karcinom želuca
- karcinom jednjaka
- osteo-sarkom
- maligni melanom
- Ewing-sarkom
- Burkitt- sarkom

Ovaj popis ne znači, da je terapija imelom djelotvorna kod tumora koji nisu navedeni.

Za reduciranje nuspojava kemoterapije trebala bi se terapija imelom, nakon ispitane učinkovitosti, provoditi prije i za vrijeme kemoterapije. Eventualno čak i povisiti dozu na 3 x na tjedan, jer je imunološki sustav u to vrijeme posebno opterećen. Enormno opterećenje vidi se po znatno smanjenom broju limfocita i leukocita.

Terapija imelom ima povoljan i ugodan učinak na pacijenta, jer imela djeluje poput piretika, tj. povisuje tjelesnu temperaturu pacijenata, koji uglavnom osjećaju zimicu.

PRIMJENA IMELE


Injekciju treba dati duboko pod kožu. Ako se injektira previše plitko pod kožu, mogu se pogoditi živci osjetljivi na bol koji tuda prolaze. U tom je području povećana i opasnost od alergija.
Paziti: Primjena imele može dovesti do gubitka cinka. Cink treba kontrolirati i po potrebi nadomjestiti!

Ako je moguće, mjesta uboda injekcije trebala bi biti što bliže tumoru, u razmaku od najmanje 3 cm. "Injekcijski sat" pokazao se osobito dobrim na trbuhu oko pupka. Injektira se u udaljenosti širine ruke od pupka, pri čemu se kod svake ponovne injekcije mjesto uboda pomiče svaki put za dva sata.
Kod Iscador™- preparata potrebno je nakon 14 injekcija (= 2 pakiranja po 7 komada) načiniti pauzu od tjedan dana, a zatim ponovo nastaviti terapijom.

Ako su kod visoko rizičnih pacijenata injekcije potrebne svaki drugi dan, nakon 7 dana učini se trodnevna pauza.
Kad bolest poprimi zadovoljavajući tijek, intervali se povećavaju: u 2. godini na dva tjedna i u 3. godini na 3 do 4 tjedna. Godišnje se ipak ne bi smjelo dati manje od deset serija po 7 ampula.
U međuvremenu je terapija imelom kod Iscador™- preparata napredovala. Preparati sadrže uvijek istu određenu količinu lektina s oznakom Iscador™ M 5mg i Iscador™ Qu 5 mg Spezial. U našoj praksi daje se prednost novim preparatima.

• Anti-hormonska terapija kod tumora osjetljivih na hormone ne pokazuje kontraindikacije na terapiju imelom.

IMELA I PROFILAKSA METASTAZA


Klasična medicina trudi se također terapijom obuhvatiti sve metastaze. Taj cilj, unatoč agresivnim terapijama, ostaje nažalost često samo nerealna želja.

Kroz terapije visokog rizika i sa znatnim nuspojavama smanjuje se doduše često veličina i broj metastaza, ali se time ne produžuje ukupno vrijeme preživljavanja.

Jer zbog supresivnih (agresivnih) mjera obrambene snage organizma toliko oslabe, da bi pacijent sigurno dulje poživio bez ikakvih (klasično-medicinskih) tretmana.

Tu nastupa terapija imelom, jer je sprečavanje nastanka metastaza, njihovog rasta i broja, upravo njezina domena. Metastaze, tj. njihova profilaksa tretiraju se u principu kao primarni tumori. Tehniku primjene imele treba proučiti u uputama koje navode farmaceutske firme.

Pacijenti si uglavnom sami daju injekcije i to 2 x tjedno u predjelu trbuha, uz stalno mijenjanje mjesta uboda. Početno djelovanje je gotovo neprimjetno. Lagani porast tjelesne temperature je dobrodošao, pacijenti je u pravilu osjećaju kao ugodu, jer često pate od zimice. Povišena temperatura rijetka je pojava..

• Kod imele se radi o biljnom ekstraktu s mnogo čestica bjelančevine. Teška reakcija u smislu anafilaksije mora se uzeti u obzir, unatoč savjesno provedenom MORA- testiranju. U ordinaciji moraju zato biti na raspolaganju slijedeći preparati: adrenalin, preparati kortizona i antihistaminici. Na raspolaganju bi trebao stajati i aparat s kisikom.

Terapija imelom preporuča se pacijentima nažalost često samo za jačanje imunološkog sistema i kod stanja iscrpljenosti. To ne bi smio biti slučaj, jer terapija imelom predstavlja visokovrijednu terapiju, koju bi trebalo koristiti samo u slučaju prave potrebe.

Razlog za suzdržanost prema terapiji imelom leži u okolnosti, što se učinkovite tvari imele sastoje od biljnih bjelančevina, koje mogu izazvati alergije. Kroz nepromišljeno korištenje može se s vremenom razviti preosjetljivost, tako da se imela više ne može koristiti u svoju pravu svrhu, tj. u terapiji tumora. Treba svakako napomenuti, da je alergija na imelu prilično rijetka. Ona nastupa češće kod pacijenata alergičnih na glavočike i pelud, kao i kod pacijenata s poli-alergičnom dijatezom (pacijenata koji naginjaju različitim alergijama).

Prije primjene terapije pacijente treba ispitati, odnosno testirati.

ALERGIJSKE REAKCIJE NA IMELU


Ukoliko nakon injekcije imele nastupe trenutni simptomi kao vrtoglavica, tahikardija, osjećaj tjeskobe ili slabosti, dovoljna će biti injekcija mješavine kalcija / magnezija (npr. Sandoz™ 10%, Magnesiocard™). Ako se simptomi i dalje pogoršavaju, tako što nastupaju teškoće s disanjem i izbija znoj, onda je potrebna intravenozna injekcija nekog antihistaminika (npr. Fenistil™).

Ako se kod kućne primjene kod pacijenta pojevi svrbež, crvenilo ili oteklina, u pravilu si sam može pomoći kalcijem u šumećim tabletama i stavljanjem hladnih obloga na pogođena mjesta.

Prije nego što se krene na pojedinosti u vezi s imelom, treba promotriti ograničenja.

KONTRAINDIKACIJE IMELE

Kod slijedećih tumora ne smije se koristiti imela:
- primarni tumori mozga,
- Hodginkova bolest (limfogranulomatoza),
- primarni tumori leđne moždine
- Non-Hodgkin limfomi
- leukemije
- plazmacitom
- metastaze u mozgu

Terapije imelom treba izbjegavati kad je stanje tumora povezano s povišenom temperaturom i upalnim procesima, jer imela ima upalno djelovanje s povišenjem temperature. Takva situacija se može pojaviti kod gore navedenih tumora, a isto može biti npr. i slučaj kod karcinoma bronhija.
Kod tumora mozga treba odustati od terapije imelom iz razloga jer postoji opasnost od povećanja pritiska u mozgu koji izaziva imela pojačavajući prokrvljenost (cirkulaciju) u mozgu.

Isto tako, od terapije imelom treba odustati kod tumora krvožilnog sustava, jer djelovanje imele na stimuliranje imunološkog sistema može još više potaknuti napredovanje (progresiju) tumora.

Daljnje kontraindikacije pojavljuju se kod aktivne tuberkuloze kao i kod hyperthyreose (hipertireoza-pojačani rad štitnjače).

Pored korištenja u tumorskoj terapiji, imela se u novije vrijeme dokazala i u terapiji reumatskih oboljenja, gdje utječe na poboljšanje stanja kod tih bolesti - tipičnih pogoršanja CD4 / CD8 Ratio.
Dr.Zivkov je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (08-11-10), Dijete u vremenu (28-02-12), gordanaa (02-05-11), r1chard (08-11-10), Spring (15-03-11), zoricab (28-04-11)

Nepročitano 15-03-11, 12:39   #2
New member
 
BojanaH's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Postovi: 2
BojanaH is on distinguished road
Zadani

Gdje se može nabaviti iscador? Ima li ga za kupiti u Hrvatskoj, izdaje li se na liječnički recept?
unaprijed hvala
BojanaH je offline   Reply With Quote
Nepročitano 28-04-11, 08:13   #3
Banned
 
Dr.Zivkov's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2010
Postovi: 214
Dr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond repute
Dr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by BojanaH Pogledaj Post
Gdje se može nabaviti iscador? Ima li ga za kupiti u Hrvatskoj, izdaje li se na liječnički recept?
unaprijed hvala
Na žalost u Hrvatskoj nema preparta Iscador ali ima preparata u obliku kapi koji se uzimaju oralno.
Dr.Zivkov je offline   Reply With Quote
Nepročitano 02-05-11, 07:45   #4
New member
 
BojanaH's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Postovi: 2
BojanaH is on distinguished road
Zadani

@Dr.Zivkov: hvala :)
BojanaH je offline   Reply With Quote
Nepročitano 02-05-11, 21:53   #5
Banned
 
Dr.Zivkov's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2010
Postovi: 214
Dr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond repute
Dr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by BojanaH Pogledaj Post
@Dr.Zivkov: hvala :)
Nema na čemu...... i drugi put
Dr.Zivkov je offline   Reply With Quote
Nepročitano 03-05-11, 15:44   #6
New member
 
dnina's Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Postovi: 3
dnina is on distinguished road
Zadani

Pitanje za Dr.Zivkov

Ja bolujem of mikoradenoma hipofize i sindorma PCOS. Da li smela da koristim imelu za mikroadenom?

Hvala unapred,

Nina
dnina je offline   Reply With Quote
Nepročitano 03-05-11, 17:09   #7
Banned
 
Dr.Zivkov's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2010
Postovi: 214
Dr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond repute
Dr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by dnina Pogledaj Post
Pitanje za Dr.Zivkov

Ja bolujem of mikoradenoma hipofize i sindorma PCOS. Da li smela da koristim imelu za mikroadenom?

Hvala unapred,

Nina
Malo si mi podataka dala da bih ti mogao sa sigurnošću odgovoriti. Pitanje je koje lijekove koristiš (Bromergon, Dostinex, ili Norprolac). Pretpostavljam da koristiš Bromergon (danas se rjeđe propisuje jer ima jake nuspojave) jer je on na recept dok ova dva nisu. Nadalje pitanje je koliko Vam je visok Prolaktin? Koje simptome imate? Ista pitanja vrijede i za sindrom policističnih jajnika.
Dr.Zivkov je offline   Reply With Quote
Dr.Zivkov, hvala ti na korisnom postu!
Dijete u vremenu (28-02-12)
Nepročitano 03-05-11, 21:00   #8
New member
 
dnina's Avatar
 
Datum registracije: May 2011
Postovi: 3
dnina is on distinguished road
Zadani

Hvala puno na brzom odgovoru!
Sa 24 godina diagonstificirana sam sa mirkoadenom hipofize, prema endokrologu nije funkcionalan: prolaktin je vise puta u granici normale...LH/FSH odonos 2, hiperadrogenemija granicna ( imam problema sa opadanjem kose - alopecia). Nalaz ultrazvuka je PCO sindrom. Od teprapije sam samo dobila kontraceptive.
Sad imam 31 godinu i gotovo sam skroz ocelavila, imam neredovnu menstruaciju, probala sam sa Jamsin tabletama mada ih uposte ne podnosim. Tako da momentalno nista ne koristim. Iako prema nalazu mikroadenom je neaktivan ja ipak mislim da bi izlecenje adenoma poboljsalo stanje PCO sindroma...
dnina je offline   Reply With Quote
Nepročitano 04-05-11, 08:15   #9
Banned
 
Dr.Zivkov's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2010
Postovi: 214
Dr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond repute
Dr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by dnina Pogledaj Post
Hvala puno na brzom odgovoru!
Sa 24 godina diagonstificirana sam sa mirkoadenom hipofize, prema endokrologu nije funkcionalan: prolaktin je vise puta u granici normale...LH/FSH odonos 2, hiperadrogenemija granicna ( imam problema sa opadanjem kose - alopecia). Nalaz ultrazvuka je PCO sindrom. Od teprapije sam samo dobila kontraceptive.
Sad imam 31 godinu i gotovo sam skroz ocelavila, imam neredovnu menstruaciju, probala sam sa Jamsin tabletama mada ih uposte ne podnosim. Tako da momentalno nista ne koristim. Iako prema nalazu mikroadenom je neaktivan ja ipak mislim da bi izlecenje adenoma poboljsalo stanje PCO sindroma...
Vaš Mikroadenom po meni ne zahtijeva terapiju jer nije hormonski aktivan već samo praćenje veličine, nmr hipofize, 2-3 puta godišnje. Uzrok Vašeg opadanja kose, nerodovitih menstruacija je PCOS (sindrom policističnih jajnika). Liječenje je individualno za svaku osobu i ovisi o godinama, debljini, razini inzulina itd…… Službena medicina PCOS liječi kontracepcijskim tabletama koje u sebi sadrže antiandrogene. Terapija kontracepcijskim tabletama mora trajati najmanje 6 do 8 mjeseci kako bi se vidjeli prvi rezultati. PCOS je moguće u nekim slučajevima liječiti i kirurškim putem (laparoskopski drilling), čime bi se smanjili povećani jajnici (zapremina jajnika), kao i pretjerana proizvodnja muških spolnih hormona.
Imela nije lijek koji bi u Vašem slučaju pomogao… Moj savjet je da obratite posebnu pažnju na Vašu tjelesnu težinu koja bi trebala biti u granicama normale jer mršavljenjem na približno normalnu težinu postiže se hormonska ravnoteža u organizmu. Što više obavljati tjelesne aktivnosti, obavezan prestanak pušenja i konzumiranja bilo kakvih alkohola. Izbjegavajte stres koji dovodi do porasta androgenih hormona. Smanjite unos ugljikohidrata u organizam. U svakom slučaju savjetujem Vam ponovni pregled kod ginekologa i specijaliste endokrinih poremećaja kako bi utvrdili Vašu stvarnu dijagnozu i predložili najbolju terapiju za Vas pošto je terapija za PCOS individualna. Nakon toga, (sa svim nalazima) možete me kontaktirati da vidimo koja bi terapija za Vas bila najprihvatljivija i najbolja.
Dr.Zivkov je offline   Reply With Quote
Dr.Zivkov, hvala ti na korisnom postu!
alison (04-05-11)
Nepročitano 07-05-11, 11:16   #10
Banned
 
Dr.Zivkov's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2010
Postovi: 214
Dr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond repute
Dr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond reputeDr.Zivkov has a reputation beyond repute
Zadani IMELA (Viscum album L.) U TERAPIJI TUMORA

Posljednjih godina ne postoji niti jedna nekonvencionalna terapija koja je na kraju dobila službeno priznanje od strane konvencionalne medicine. Niti jedna? A ne, to nije točno. Čuvena iznimka je imela. Onkologija današnjice ne bi bila ista bez tvari s kojom je Rudolf Steiner eksperimentirao 1917.g. Nažalost, čini se da mnogi liječnici koji propisuju preparate od imele nisu razumjeli učenje Rudolfa Steinera (austrijanac, rodio se u Donjem Kraljevcu, Međimurje, 1861.-1925.), ili imaju drukčije mišljenje o imeli jer se u Steinerovoj antropozofiji na tumor gleda isključivo kao na simptom. Danas je imela tvar koja se propisuje češće od bilo koje druge tvari kao dodatak konvencionalnim terapijama. Ovo shvaćanje imele provlači se kroz stotine studija. U mnogim je studijama žarište interesa na ublažavanju popratnih pojava konvencionalnih terapija premda postoji tvar čiji je sastav preciznije istražen.

Počinjući s viskinom, ljepljivom tvari što se prianja na kožu, preko oleanola, kerotina, linolne i linolenske kiseline, arginina, glikogalaktopentosana; sve su to tvari za koje mnogi ljudi smatraju da su najsnažniji inhibitori raka, a nalaze se u imeli.

Moramo malo bolje pogledati tko je odgovoran za ove tvrdnje. Je li to tvrtka kao stoje VVeleda koja prodaje lijek Iscador i koja naravno nastavlja s tvrdnjama kako da svi sastojci djeluju jedino kao mješavina, ili je to na primjer tvrtka Madaus koja tvrdi za konkurentski lijek Lektinol da su prvenstveno lektini (biljni proteini) zaslužni za učinak sprječavanja tumora. Za mene, a pogotovo za oboljelog koji nije posebno izučio pozadinu, potpuno je nemoguće stvoriti objektivno mišljenje o imeli u svjetlu tih različitih tvrdnji. Nema sumnje da se imela može iskazati u onkologiji. F. E. Koch je 1938.g. mogao izazvati ozdravljenje kod 47% miševa kojima je prethodno ubrizgan Ehrlichov karcinom. Tijekom više godina poznati su istraživači, kao što je liječnik P. G. Seeger a i mnogi drugi liječnici, praksom potvrdili učinkovitost imele pri inhibiciji tumora.

Ono što vjerojatno nećete čuti je da postoje protivnici imele, čak i u nekonvencionalnoj onkologiji. Osobno sam od raznih terapeuta saznao više puta da imela potpomaže rast tumora, pogotovo kod napredne faze bolesti, a što se posebno ističe kod tumora jetara i tumora mozga gdje se može dogoditi eksplozivan rast tumora. I argumentacija je slična. Ono što ljudi otprije znaju je da je imela otrovna za čovjeka i da jačanje imunološkog sustava (leukociti, limfociti, T4/T8, i drugo), a što se uvijek može ustanoviti, nije ništa drugo nego prirodni odgovor organizma na pojavu toksina u djelu, i da se na koži može uočiti crveni otok na mjestu uboda injekcije. Posljedica imelinog otrova je ta, da su jetra, koja su već prepuna otrova, još dodatno opterećena.

Potrebno je kritički odnosili se prema podacima koje proizvođači dostavljaju, a koji naravno imaju financijski interes, kad preporučuju ubrizgavanje imele kroz dulji niz godina. Prvo, bezbrojne injekcije zasigurno ne unaprjeđuju vaš imunološki sustav, a drugo, postoji pitanje otpora. Neki su liječnici mišljenja da ako nema reakcije (crvenog otoka) na koži, da se onda ne može postići niti učinak pobuđivanja imunološkog sustava, i da stoga imela predstavlja samo dodatno opterećenje za jetra.

Ipak, jedno se gledište mora uzeti u obzir, a to je temperaturni učinak imele. Doktorica Ita Wegman je 1917.g. po prvi puta opisala ovaj učinak. P. Wolf, N. Freudenberg i M. Konitzer su također to opisali 1994.g. u svojoj knjizi o učincima visokih doza infuzijske terapije Viscum Album (op.izd. - latinski naziv za europsku imelu). Svi holistički onkolozi su zadovoljni kad organizam odgovara povisivanjem temperature, i u ovom području su posebno potrebne studije koje će razdvojiti ovaj učinak od ostalog. Nažalost, proizvođači lijekova napravljenih od imele nisu uopće zainteresirani jer ovako mogu mnogo bolje prodavati svoje
proizvode kao dodatnu terapiju. Najčešći trgovački nazivi lijekova od imele su: Iscador, Helixor, Eurixor, Abnoba Viscum i Lektinol.
Dr.Zivkov je offline   Reply With Quote
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 05:27 sati.Iz ponude izdvajamo:Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0