Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Karcinom (http://www.alternativa-forum.com/karcinom/)
-   -   Korijen Maslačka liječi rak (http://www.alternativa-forum.com/karcinom/6531-korijen-maslacka-lijeci-rak.html)

Josea 20-07-12 07:37

Korijen Maslačka liječi rak
 
Prof. Marijan Jošt: Lijek protiv raka - neka se ne zaboravi
Četvrtak, 03 Svibanj 2012 21:07

Maslačak

Nemam medicinsko obrazovanje, pa po toj logici ne bih smio pisati o ovako osjetljivoj temi. Međutim, da sam znao ovo što sada znam vjerojatno bi neki od mojih poznanika i prijatelja, koji su preminuli od raka, danas bilo živo. Ovo što vam dolje prenosim najnovija je vijest i kao slamka za koju se hvata utopljenik mogla bi dati nade i vratiti zdravlje teško oboljelim.
Ako pogledate po tratinama sve se žuti od cvijetova maslačka, a povjetarac njiše bijele glavice i raznosi sjemenke uokolo. Bio sam pomalo ljut na tu jestivu korovsku biljku, koja se nekontrolirano širi po mojoj tratini. No danas, nakon što sam saznao koliko je to dragocijena biljka, potpuno sam promijenio mišljenje.
Poznato je da tonik od maslačka povoljno djeluje na jetru, ali da može izliječiti rak, otkriveno je tek nedavno na Sveučilištu Windsor u Kanadi. Dr. Caroline Hamm primijetila je poboljšanje zdravstvenog stanja u nekoliko pacijenata koji su pili čaj od maslačka i s tim zapažanjem upoznala kolegicu biokemičarku dr. Siyaram Pandey, koja opet po nagovoru, nerado započinje istraživanje. Iako sumnjičava, po logici “Ako ne koristi, štetiti ne može”, provela je istraživanja i došla do zapanjujućih rezultata.
Ispitujući uzorke krvi pacijenata oboljelih od leukemije, utvrdile su da ekstrakt korijena maslačka uništava stanice leukemije, dok na normalne stanice nema taj pogubni učinak. Drugim riječima, ekstrakt korijena maslačka djelovao je pogubno samo na kancerozne stanice, dok za razliku danas prihvaćene metode kemoterapije ili zračenja ubijaju sve stanice. Ispitujući in vitro i druge tipove kanceroznih stanica došle su do istog zaključka. Ekastrakt korijena maslačka bio je djelotvoran. Za svoja su istraživanja u dva navrata dobile i financijsku potporu.
Ovaj tim istraživača podnio je zahtjev za kanadsku autorizaciju kako bi mogle nastaviti s kliničkim ispitivanjima, no velika je vjerojatnost da će ovi pozitivni rezultati biti polako prekriveni zaboravom.
Zašto? Naprosto zato što se prirodni ljekovi ne mogu patentirati, a farmaceutska industrija u koliko ne pronađe načina da sintetizira aktivnu substancu maslačka u ovom poslu ne može ostvariti dobit. Dakle: ako nema patenta – nema velike zarade farmaceutske industrije, a ako nema zarade nema ni interesa. No pored odsustva interesa može se javiti zabrana, kao što je to bilo već s nekim prirodnim lijekovima. Moć farmaceutske industrije je ogromna.
Srećom, ako se znanje prenese, maslačka će uvijek biti, pa ako i Codex Alimentarius zabrani njegovu prodaju, moći ćemo ga sami, zlu ne trebalo, brati po livadama.
Evo nekoliko primjera izlječenja:
John DiCarlo primljen u bolnicu, nakon neuspjelog agresivnog tretmana leukemije vraćen je kući da umre. Kod kuće, po preporuci, počeo je uzimati čaj od maslačka i nakon par mjeseci leukemija je nestala. Imao je 72 godine kad je klinički pregledan i proglašen zdravim.
Drugi slučaj: George Cairns, farmer američkog srednjeg zapada, pomoću praška od korijena maslačka izliječio je bolni rak prostate. On je objavio i instrukcije o liječenju: pola žličice praha korijena maslačka isključivo u vodi ili voćnom soku dnevno riješiti će probleme s rakom za par mjeseci.
Uočljiva je razlika u pristupu, dok je prvi bolesnik koristio topli čaj, drugi naglašava da prašak ne koristiti uz tople napitke. Treba izbjegavati šećer, prerađenu hranu i meso. Dakle preporaua se organska, vegetarijanska prehrana s mnogo sokova. Jasno, važna je kvaliteta biljnog pipravka.
Sve sam ovo preveo iz izvornog teksta u nadi da će nekome biti od velike koristi i pomoći, te moguće vašem voljenom prijatelju(ici) ili rođaku(inji) spasi život.
Marijan Jošt

prunus spinosa 28-02-13 19:37

Hvala na ovom korisnom postu

Niang 28-02-13 23:27

A da li postoji neki clanak o nacinu pripreme tog caja, tj kako se koristi maslacak :smilie_smile: ?

prunus spinosa 01-03-13 11:01

Iz mojeg iskustva i saznanja o biljkama i travarstvu, maslačak a i mnoge druge biljke je najbolje koristiti u sirovom obliku, tada je ljekovitost najjača. u prevodu latinskog naziva maslačak bi bio hranjiv i ljekovit lat. Taraxacum officinale

Mlade listove možeš jest na saltu i njih se može i više pojesti

Najljekovitiji dio je upravo bijeli sok koji maslačak ispušta kad se otrgne, relativno je gorak no niš strašno

Terapijska doza bi bila 7 do 10 stapki-stabljika dnevno-ona sadrži dosta tog bijelog soka, osobno sam ih dnevno jeo i preko 20, plus salatu od listova u istom danu

Korijen prosušen i stucan u prah Kao što u gornjem postu piše je ipak mislim bolje uzeti neprokuhan, tj u hladnoj vodi ili tekućini, ipak termička obrada uništi dio ljekovitosti-- mada osobno taj prah nisam koristio


Inače je maslačak jestiv od glave do pete tj od korijena do cvijeta, da i cvijet je jestiv,sirov.

Odlična vam je kombinacija, sad dolazi proljeće kad već berete maslačak, usput uberite i trantinčice, listove cikorije,sljeza, lucerne, to vam je sve jestivo na salatu i izuzetno ljekovito

Josea 08-03-13 17:27

kako se priprema korjen od maslačka, evo link ali je na engleskom

http://www.cancertutor.com/Cancer02/DandelionRoot.html

Pozdrav,

tina07 12-05-13 20:06

Josea, dali poznajes ti nekog direkt - privatno tko se izljecio sa maslackom od raka? Molim te iskreno odgovori!

Vortex 12-05-13 20:33

Citat:

Originally Posted by tina07 (Post 355050)
Josea, dali poznajes ti nekog direkt - privatno tko se izljecio sa maslackom od raka? Molim te iskreno odgovori!

Sad si upoznala nekog ko nece sigurno od raka riknut:smile_giggle:
Koliko sam toga a i drugog bilja pojeo na salatu,auuu...

optimista 13-05-13 09:40

maslacak leci rak
 
Molim i ja za odgovor da li znate nekoga ko se od raka izlecio maslackom,i sta vam to znaci da vi necete ,,riknuti""od raka,da li ste ga vi koristili i ne daj boze da li ste bolesni.Svaki savet dobrodosao,hvala.

Vortex 13-05-13 10:41

Citat:

Originally Posted by optimista (Post 355111)
Molim i ja za odgovor da li znate nekoga ko se od raka izlecio maslackom,i sta vam to znaci da vi necete ,,riknuti""od raka,da li ste ga vi koristili i ne daj boze da li ste bolesni.Svaki savet dobrodosao,hvala.

Za takvo lijecenje nisam nikad cuo.Naslov teme kaze da se maslackom moze boriti protiv raka zato sam i napisao da necu od raka riknut jer sam ga toliko pojeo.Preventiva :smile_wink:
Lijepo bi bilo kad bi to bila istina,ne kazem da nije ali mislim da bi trebalo izolirati stanice raka i vidit kako to mlijeko djeluje na taj rak.
Tek onda bi se moglo nesto zakljuciti.
Ova vijest o maslacku mi je kao grom iz vedra neba tako da ne vjerujem bas...
Ako je bilo uspjesno kod neke osobe ne znaci da ce biti uspjesno i kod drugih,svi smo mi razliciti..

Josea 13-05-13 12:01

Ja ne znam nikog osobno, ali je dobro da se zna, mislim da je jako korisno i vjerujem u ovo, evo postoje već i znanstvena istraživanja, čitajte, na žalost na engleskom je
Researchers say dandelion root extract may help fight cancer

Like this articlehttp://digitaljournal.com/images/chevron-w.gif102
http://digitaljournal.com/images/ava...rge-654780.JPG

By Marcus Hondro Apr 22, 2012 in Health
5 commentsBy Marcus Hondro.

http://w.sharethis.com/images/check-big.png4 http://w.sharethis.com/images/check-big.png133 http://w.sharethis.com/images/check-big.png0 http://w.sharethis.com/images/check-big.png0Google +http://w.sharethis.com/images/check-big.png1
+http://digitaljournal.com/images/image.gif

A researcher in Canada enjoyed a grant increase as he and his research team look to continue studying dandelion root extract with a view to finding a cure for cancer. Dr. Siyaram Pandey, skeptical initially, now feels they may be on to something.

A biochemist at the University of Windsor, Dr. Pandey has been involved in other cancer research projects and did not himself begin to consider dandelion root extract as a cancer fighter but had the idea brought to him. He's had positive results and has been given an additional $157,000 to continue his study of the extract.
Next study step is clinical trials
Dr. Pandey told the Windsor Star newspaper that with the study they have done to date they have shown dandelion root extract causes cancer cells to "commit suicide." Unlike other potential cancer fighting substances, the root extract does not harm healthy cells, he said. Thus far, trials have been done on isolated cancer cells and mice but with the promise shown they will now begin clinical trials with humans.
Describing this latest funding as a “big relief,” Dr. Pandey says they will move on to clinical trials using 30 patients with either leukemia, pancreatic cancer (which has a low survival rate) or melanoma. They will also conduct more lab work aimed at finding which active ingredients in dandelion root extract kills the cancer cells.
Dandelion tea: Cancer fighter?
It was a Windsor oncologist, Dr. Caroline Hamm, who first brought the potential of dandelion root extract as a cancer killing, healthy-cell-ignoring agent to Dr. Pandey. Dr. Hamm was finding that she had cancer patients who began drinking dandelion tea and subsequently recovered. She took this information to Dr. Pandey.
He was, he said, skeptical at first but, while Dr. Hamm acknowledged that it could have been nothing more than coincidence, enough patients were finding benefits from drinking dandelion tea that she felt it worth looking into. Dr. Pandey agreed and started to work.
This new funding comes from the Lotte and John Hecht Memorial Foundation from the Canadian province of British Columbia. The Star quoted Dr. Pandey as saying he feels that they have been given the grant because they've published good work, and that if dandelion root extract proves to fight cancer it will be easy for patients to access and take.
Dr. Pandey and his team intend to begin this next phase of their research immediatelyRead more: http://digitaljournal.com/article/323433#ixzz2TAYYzzGA


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 03:22 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2019, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0