Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Kristali i plemeniti metali (http://www.alternativa-forum.com/kristali-i-plemeniti-metali/)
-   -   Kristali: punjenje i elektriziranje (http://www.alternativa-forum.com/kristali-i-plemeniti-metali/1779-kristali-punjenje-i-elektriziranje.html)

zoricab 07-12-09 20:02

Kristali: punjenje i elektriziranje
 
KRISTALI:PUNJENJE I NAELEKTRISAVANJE

U procesu čišćenja iz kristala se otklanjaju sve neželjene vibracije ili energetski šabloni koji su tu namerno ili nenamerno uskladišteni. Naelektrisavanje kristala je proces revitalizacije i uvek je povezan sa vrstom i kvalitetom energije koja se hoće uskladištiti u njega. Ako želite da programirate kristal za specijalne namene, pre nego što ga programirate trebate ga naelektrisati za tu svrhu.

Postoji više načina kojima se kristali mogu naeletkrisati. U svrhu pojačavanja energije čistoće može se koristiti mlaz vode. Za vitalnost i energiju preporučljivo je smestiti kristale u morsku vodu u trenutku plime, a za relaksaciju i odmor u trenutku oseke. Za naelektrisavanje optimizmom i nadom pogodan je mlad mesec, dok je za obilje i ljubav pun mesec.

U procesu naelektrisavanja kristalu se vraća njegova sposobnost kanalisanja, fokusiranja i pojačavanja energije. Ovo se preporučuje odmah nakon čišćenja kada kristal može da izgleda prilično tupo, neaktivno ili oblačasto. Jedan od najjednostavnijih načina naelektrisavanja je smeštanje kristala na površinu više grupisanih gorskih kristala. Smestite kristale na kvarcni grozd. Kvarc pojačava energiju bilo kog kristala sa kojim dođe u kontakt.

Naelektrisavanje piramidom se može kombinovati sa bilo kojim drugim kristalom ako je to potrebno. Piramide stvaraju negativne jone i zbog toga se veruje da imaju balansirajući efekat na elektromagnetno polje oko tela. Efekat uravnotežavanja se može pojačati upotrebom piramida od posebnih materijala, kao što je 24-karatno zlato ili bakar.Piramide se mogu upotrebljavati u naelektrisavanju i namagnetisavanju kristala. Od svih kristala smatra se da gorski kristal na najefektniji način održava naelektrisanu energiju i do nekoliko nedelja.

Zvuk je pogodan metod naelektrisavanja kristala. Stavite kristal u blizinu zvona i udarite po zvonu nežno par puta. Ovo može da ima jak harmonizirajući efekat na kristal. Ako želite da mantrate i da to bude vaša redovna praksa, činite to u prisustvu vaših kristala koje ste prethodno naelektrisali zvukom. To osobito važi ako želite da ih koristite u meditativnoj praksi.

Vaše misli mogu naelektristati ili razelektrisati kristale.

http://www.sunnyray.org/Kristali.htm

Acarya 15-12-09 17:52

Ovo bas i nije tocno.
Svaki kristal se puni ili programira na svoj nacin.Neki se pune na mjesecu,na suncu,ciste u cistoj vodi,neki u soli s vodom,a neki u cistoj suhoj soli.
A mogu se cistiti i Reikijem i puniti.
Tako da svrstavanje svih kristala u sve nacine ciscenja i punjenja nije tocan.Svaki ima svoj nacin,red.

RED PILL 15-12-09 18:52

nažalost, ovaj internet koliki blagoslov može biti, toliko je i prokletstvo...

pun je kontradiktornih informacija, a mislim da mu je to i funkcija, jer dok čeprkaš po poluistinama koje su postavljene na njemu, zaboravljaš potražiti istinu koja je skrivena negdje u tebi...

znaju oni dobro zašto su ga stvorili :sensored:

LIK 15-12-09 19:04

Bog je stvorio internet, obilo im se o glavu.

Mislili su to što ti kažeš, ali nisu računali na otvorenu razmjenu iskustava

Sorry za offtopic

Siouxi 13-01-10 12:37

OK...nova sam ovdje a i u kristalima.
JUčer sam kupila jedan ametist, ima i alku za vješanje, naime kamenčić kao privjesak. Uzela sam ga radi boje, zadnjih dvije godine izražava moje stanje u kom sam. Tužna sam.
Dakle, nisam ga ispirala 10min pod tekućom vodom nego sam ga ostavila tijekom noći u kristalnoj čaši s vodom u koju sam ostavila cvjetiće sušenog nevena(to sam jedino imala cvjetno u kući ) i nekoliko kapljica eteričnog ulja naranče. Dakle, sad sam ga isprala i učinila programiranje.
Na kraju kaže : ponavljati dok kristal ne preuzme vibracije.
E sad...kako znam da je kamen preuzeo vibracije?
Moram li nešto osjetiti u fizičkom obliku, neku tjelesnu bol, žarenje ili samo "filing" da me je kristal preuzeo..? ne šalim se , pa se i odgovoru nadam ozbiljnijem.. ako može:smile_wink:
:thanks:


Imam uvjete za držanje u soli, zemlji, ali ako može nešto brže....:please-490:


Ima li smisla da kupim i gorski kristal?


Kako uopće znam da je nešto kristal a da nije komadić šarenog stakalca....:icon_gljedam:

Acarya 13-01-10 14:17

Siouxi,dobrodosla na Alternativa forum.
Takoder,predstavi nam se na predvidenoj temi da te bolje upoznamo.

Citat:

Ima li smisla da kupim i gorski kristal?
Naravno da ima.Kristali su divni.Oni su zivi.Njih moras zivjeti.
Sve zavisi za cega ti je gorski potreban.
Citat:

Kako uopće znam da je nešto kristal a da nije komadić šarenog stakalca
Ako kupujes neobradeni kristal lako ga raspoznas.
I s godinama pocenes razlikovati pravo kamenje od laznoga.
Citat:

E sad...kako znam da je kamen preuzeo vibracije?
Ne razumijem.Mislis na to da ste se vibracijski ti i kamen spojili?

Citat:

Moram li nešto osjetiti u fizičkom obliku, neku tjelesnu bol, žarenje ili samo "filing" da me je kristal preuzeo..? ne šalim se , pa se i odgovoru nadam ozbiljnijem.. ako može
Ovako,gle,kada kupujes kristal,njega se ne kupuje tek tako,vec se odabire na nacin da ti kristal sam odgovori dali je potreban tebi.Da je bas taj pravi.
On ti daje signal tako da prilikom potraznje predes rukom preko svakog kamena,ili ga uzmes u ruku i osjetiti ces toplinu kojom on zraci,i razne druge manifestacije.I taj "filing" koji spominjes takoder.

Njih moras redovno cistiti i puniti,i ako ih redovno ne cistis dobijes kontraefekt.

quantec 13-01-10 16:01

sa gorskim kristalom ne možeš pogriješiti. Njegov puni energijski spektar aktivira sve razine svijest. Univerzalan iscjeljitelj i pojačivač. Podržava sve čakre, a naročito solarni pleksus, srčanu i šestu čakru.
Može se koristiti s mnogim drugim kristalima, jer dozira njihove energije.
Čisti se što češće pod mlakom tekućom vodom, a puni na sunčevoj svjetlosti nekoliko sati.

Siouxi 13-01-10 21:01

Citat:

Originally Posted by Acarya (Post 23562)
On ti daje signal tako da prilikom potraznje predes rukom preko svakog kamena,ili ga uzmes u ruku i osjetiti ces toplinu kojom on zraci,i razne druge manifestacije.I taj "filing" koji spominjes takoder.

Moj je kristalić jedan privješčić. Vidim da je obrađen. Ima i kukicu za objesit ga na lančić.


Kad kažem da ne znam da je kamen primio vibracije mislim na to da ne znam prepoznati jesam li dobro primjenila savjet o "čišćenju" tj pripremi za programiranje...
Dakle, ne znam ništa ..
Imam puno pitanja , ne znam odakle početi....:help:

Acarya 13-01-10 21:54

Svaki se kristal cisti i puni na svoj nacin.I na to moras paziti.
A s pitanjima pocni,valjda cemo znati odgovoriti ti...

LunaPia 14-05-10 18:58

Gdje mi savjetujete kupiti kristale u Zagrebu?


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 06:59 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0