Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Lijekovi Konvencionalne Medicine (http://www.alternativa-forum.com/lijekovi-konvencionalne-medicine/)
-   -   Liječnički pregledi (http://www.alternativa-forum.com/lijekovi-konvencionalne-medicine/4749-lijecnicki-pregledi.html)

gordanaa 24-08-11 13:50

Liječnički pregledi
 
Svima nama je dobro poznata priča o tome kako naše zdravstvo muku muči s financijama. Nikako da sastave kraj s krajem i nikad im dosta para. Od brige o trošenju kod njih nema ni b, ali ako i zanemarimo financijsku rastrošnost, naše zdravstvo se ponaša prije svega neracionalno prema našem zdravlju.

Mislim da ni jedan zdravstveni djelatnik neće tvrditi da lijekovi nisu štetni. Pa znaju valjda i oni čitati. U popratnim tekstovima uz svaki lijek stoji niz upozorenja i kontraindikacija, kao da se radi o najjačim otrovima. Pretpostavljam da bi zdravstveni djelatnici onda trebali voditi i računa da se ti isti lijekovi i ne uzimaju bespotrebno, da se bespotrebno ne trujemo.

Prošli tjedan sam išla na CT mozga. Imam savjesnu audiologicu koja želi saznati zašto sam još u 40-tim godinama života izgubila sposobnost dobrog sluha. Zato sam išla na CT da snimim temporalnu kost. Još kada sam se zakazivala za pregled, prije 7-8 mjeseci, sestra na prijemnom šalteru mi je uručila isprintani papir na kojem je pisalo da dan prije snimanja i rano u jutro na dan snimanja moram popiti tri vrste tableta (Peptoran 150mg, Synopen ili Claritine i Medrol 32mg). I tada mi je pao mrak na oči, ali nisam s njom htjela o tome raspravljati.
Tako sam sada, dan prije zakazanog pregleda, otišla na radiologiju i upitala da li oni mogu obaviti snimanje i bez da popijem te tablete. Sestra mi je rekla da ih ne moram popiti. Upitala sam je pa čemu onda one služe. Za alergiju, ako sam alergična na kontrastno sredstvo, koje će mi možda dati. Da li sam alergična? Nemam pojma. Do sada u životu nisam bila alergična ni na što, ali da li sam na to kontrastno sredstvo?!?

Nisam popila tablete i tako sam slijedeći dan otišla na snimanje. Čim sam ušla u prostoriju pitala sam tehničara da li mogu obaviti snimanje bez da mi daju kontrasno sredstvo. (Odlučila sam da ne napravim taj pregled, ako će mi to uštrcavati u venu) Rekao je da to odlučuje doktor. Snimanje je obavljeno bez davanja kontrasnog sredstva, a doktor je komentirao da kada se snima samo temporalna kost, da to sredstvo nije potrebno.

Dakle, osim što rasipaju novac bez razloga (ali nisu ekonomisti pa im to nije prvi problem), oni koji bi najviše trebali skrbiti o našem zdravlju truju nas a da okom ne tepnu.

Uoo 24-08-11 16:17

istina alternativa je mjerilo za zdravlje.. :)

bolnice su odlicne za spasit zivot u slucaju iznenadnog udesa ili nesrece..
za privremena krpanja u stilu "samo da vozi" nakon dugogodisnja nezdrava nacina zivota..

ali opcenito kada je u pitanju istinsko zdravlje i nacin kako do njega doci radije bih poslusao savjet postolara.. http://www.alternativa-forum.com/ima...smiley-014.gif

Jesam 25-08-11 09:29

Citat:

Originally Posted by Uoo (Post 103763)
istina alternativa je mjerilo za zdravlje.. :)

bolnice su odlicne za spasit zivot u slucaju iznenadnog udesa ili nesrece..
za privremena krpanja u stilu "samo da vozi" nakon dugogodisnja nezdrava nacina zivota..

ali opcenito kada je u pitanju istinsko zdravlje i nacin kako do njega doci radije bih poslusao savjet postolara.. http://www.alternativa-forum.com/ima...smiley-014.gif

Ni sama ne bih bolje formulirala misao. Točno je tako! :thumbs:

Ivan20091980 15-07-20 10:27

Post
 
Najbolji pregled koji čovjek može napraviti je da sam napravi post. Svakako preporučam knjige od Arnolda Ehreta koji je sve to detaljno objasnio.


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 06:22 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0