Ovo je diskusija na temu Obična kopriva (urtica dionica) u podforumu Ljekovito bilje Citat: Originally Posted by Namjerni prolaznik A, imaš ti pravo... Mada ...
A, imaš ti pravo... Mada ja to samo bacim za plot i kasnije ubacim/umješam u zemlju. A i ubrzo će i paradajzi
Ma mislio sam: ostane malo mrvica koprive u sirupu, pa (ako ne smeta) možda nebi bilo loše pojačati
Odgovor za 21 minutu
Uuu dugo nisam ovdje pisao, ali uvijek provjerim recept ovdje.
Djelovi sirupa koji imaju više mrvica se znaju brže zfermetirati, pa ipak nisam probao, zato jer uvijek radim 20 l sirupa što nam je za 2 mjeseca.
Sad sam napravio koprivu kaj je u zamrzivaću već dvije godine. Zbog zamrzavanja ima više okusa. Pofurim malo za boju.
Koprivu koristim već godinama u obliku čaja, tinkture i salate. Smatram da mi najviše pomaže, a koliko znam to je sigurno jedna od najljekovitijih biljaka na ovom našem planetu.
Dodao malo Aloa vere, u prvi dio procesa mada sam je možda trebao jače zgnječiti ili zmiksati. Gledam dali će se možda pokvariti, tražim i nađem da je možda i konzervans: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33533511/
E, sad, što alternativna medicina misli o ovome???
Kažu naši stari: Da znamo koliko je kopriva zdrava, radili bi joj poklone (klanjali bi joj se)
Inače radim jedan super smoothie s njom : šaka svježe koprive, 2 banane, 1 iscjeđeni limun i 3 dcl.vode. Odličan je