Alternativa Forum

Kombucha gljiva

Ovo je diskusija na temu Kombucha gljiva u podforumu Ljekovito bilje
Voljela bih da mi neko kaze da li je moja Kombuha ...

Natrag   Alternativa Forum > Alternativna medicina > Ljekovito bilje

Alternativa Forum


Ljekovito bilje Svojstva ljekovitog bilja

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 10-04-12, 14:24   #31
New member
 
Melica's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2012
Postovi: 2
Melica is on distinguished roadMelica is on distinguished road
Zadani

Voljela bih da mi neko kaze da li je moja Kombuha kako bi trebala da bude. Prije 11 dana sam od prijateljice dobila kombuhu,napravila caj i uradila sve kako treba. Prilikom procesa fermentiranja gljiva je postala kao budjava na jednom mjestu,nije se prosirila kao sto svugdje pise,niti je postala deblja. Danas sam procijedila caj napravila novi ponovno,a gljivu sam prije stavljanja u novi caj, malo oprala,i s donje strane je bila prljava kao zelenkasta budj,mislila sam da jos jednu odvojim sa nje, ali se raspao donji dio. Sada sam stavila da vidim sta ce da bude po drugi put. Moje pitanje je da li je sada ovaj prvi caj koji je 11 dana stojao u redu za piti,s obzirom da je gljiva bila ovakva kao sto sam napisala. Hvala
Melica je offline   Reply With Quote

Nepročitano 11-04-12, 07:51   #32
Ja jesam.
 
dkovacic's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 137
dkovacic has a brilliant future
dkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant future
Zadani

Melica, odmah to baci! Ne koristi ni tekućinu ni gljivu, pogotovo ako se ulovila plijesan! Gljiva mora ostati mutno bjela do smećkasta ako je starija, ali nikako s zelenim ili smeđim točkama po sebi. Možda si ju držala na pretoplom mjestu, možda nisi dobro oprala flašu u kojoj stoji, ne znam. Držala si u staklenoj flaši za zimnicu, zar ne? Ja svoju flašu kad operem stavim malo u pečnicu na 70 stupnjeva nekin 10 min. da se sterilizira. Dakle, svakako ovo sve baci.


Prihvati svaku stresnu situaciju kao pas: ako to ne možeš pojesti ili igrati se s time - POPIŠAJ SE NA TO I KRENI DALJE...



Podijeli post!

dkovacic je offline   Reply With Quote
dkovacic, hvala ti na korisnom postu!
odel (28-12-12)
Nepročitano 11-04-12, 19:57   #33
New member
 
Melica's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2012
Postovi: 2
Melica is on distinguished roadMelica is on distinguished road
Zadani

dkovacic hvala,sada cu da bacim. sve sam uradila kako treba, da u tegli sam drzala, oprala, jedino da mi je prijateljica nije dala dobru gljivu. ok bacam odmah sada,hvala!
Melica je offline   Reply With Quote
Melica, hvala ti na korisnom postu!
dkovacic (17-04-12)
Nepročitano 12-04-12, 14:27   #34
Ja jesam.
 
dkovacic's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 137
dkovacic has a brilliant future
dkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant future
Zadani

Pretpostavljam da ste mislili da gotov napitak steriliziram, neeee, čisu opranu bocu u koju ulijevam novi čaj za pripremu napitka!


Prihvati svaku stresnu situaciju kao pas: ako to ne možeš pojesti ili igrati se s time - POPIŠAJ SE NA TO I KRENI DALJE...



Podijeli post!

dkovacic je offline   Reply With Quote
dkovacic, hvala ti na korisnom postu!
odel (28-12-12)
Nepročitano 15-04-12, 08:04   #35
Zlo
U vladi
 
Zlo's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2012
Postovi: 977
Zlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond repute
Zlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond reputeZlo has a reputation beyond repute
Zadani

a di se ta gljiva uopće može nabaviti?


Jesus is coming - Look busy!



Podijeli post!

Zlo je offline   Reply With Quote
Nepročitano 16-04-12, 07:29   #36
Ja jesam.
 
dkovacic's Avatar
 
Datum registracije: Nov 2009
Lokacija: Koprivnica
Postovi: 137
dkovacic has a brilliant future
dkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant futuredkovacic has a brilliant future
Zadani

Dijeli se.


Prihvati svaku stresnu situaciju kao pas: ako to ne možeš pojesti ili igrati se s time - POPIŠAJ SE NA TO I KRENI DALJE...



Podijeli post!

dkovacic je offline   Reply With Quote
Nepročitano 16-04-12, 17:20   #37
New member
 
Ptica Selica's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2012
Postovi: 2
Ptica Selica is on distinguished roadPtica Selica is on distinguished road
Zadani

Ima li netko u Rijeci ili okolici živuću (svježu) kombuchu viška? Može i Zagreb.

Koristila sam je sretno i uspješno gotovo 15 godina, bila vrlo zadovoljna, no nakon pauze u korištenju mi je krepala, a pokušaj reanimacije nije uspio. Sad bih opet počela :)
Ptica Selica je offline   Reply With Quote
Nepročitano 18-04-12, 09:32   #38
New member
 
jelena_st's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2012
Postovi: 1
jelena_st is on distinguished road
Pošalji poruku preko Skype™ za jelena_st
Zadani

ima li netko u okolici Splita kombuchu za udijeliti?
jelena_st je offline   Reply With Quote
Nepročitano 19-04-12, 23:13   #39
New member
 
namrtvo's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2012
Postovi: 13
namrtvo will become famous soon enoughnamrtvo will become famous soon enoughnamrtvo will become famous soon enoughnamrtvo will become famous soon enoughnamrtvo will become famous soon enoughnamrtvo will become famous soon enoughnamrtvo will become famous soon enoughnamrtvo will become famous soon enough
Zadani

pošto kombuhu gajim skoro 10 god. znam dosta toga o njenom gajenju pa evo par savjeta...
najčešći problem javlja se kad skuvate novi čaj, stavite gljivu u njega i ona potone i posle par dana javlja se plijesan....
to možete riješiti na jednostavan način, u novi čaj sipajte samo tečnost u kojoj je gljiva stajala od prošli put... možda će malo sporije ić fermentacija ali korisno za početnike dok se ne uhodaju....
ako nemate gljivu za početak možete kupit gotov kombuha napitak u većini prodavnica zdrave hrane i slično.... popijete pola i ostavite otvorenu flašu desetak dana... formiraće se mala gljiva koju dalje možete koristit....
čaj pravim od šipuraka koje sam berem, može i crni sljez, zeleni čaj izbjegavam zbog pesticida što sam pomenuo i u posebnoj temi o njemu.... ostale čajeve nisam probao a nema ni potrebe, znam da većina biljaka ima razne antibiotike a to nije baš prijatno za jednu kulturu bakterija i kvasaca.....
što se učinkovitosti tiče, mislim da nije tačno što neko reče da je to samo energetski napitak, znam npr. da efikasno liječi čir na želucu, kamen u bubrezima, pomaže regeneraciju jetre, jača imunitet, povećava mišićnu masu što sam i na sebi primijetio i predstavlja jedno od najboljih sredstava za detoksikaciju organizma.....
namrtvo je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
dkovacic (21-04-12), odel (15-06-14), sinkezg (23-04-12), Zlo (20-04-12)
Nepročitano 23-04-12, 03:51   #40
New member
 
sakal22's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2012
Postovi: 2
sakal22 is on distinguished roadsakal22 is on distinguished road
Hi!

Citat:
Originally Posted by namrtvo Pogledaj Post
pošto kombuhu gajim skoro 10 god. znam dosta toga o njenom gajenju pa evo par savjeta...
najčešći problem javlja se kad skuvate novi čaj, stavite gljivu u njega i ona potone i posle par dana javlja se plijesan....
to možete riješiti na jednostavan način, u novi čaj sipajte samo tečnost u kojoj je gljiva stajala od prošli put... možda će malo sporije ić fermentacija ali korisno za početnike dok se ne uhodaju....
ako nemate gljivu za početak možete kupit gotov kombuha napitak u većini prodavnica zdrave hrane i slično.... popijete pola i ostavite otvorenu flašu desetak dana... formiraće se mala gljiva koju dalje možete koristit....
čaj pravim od šipuraka koje sam berem, može i crni sljez, zeleni čaj izbjegavam zbog pesticida što sam pomenuo i u posebnoj temi o njemu.... ostale čajeve nisam probao a nema ni potrebe, znam da većina biljaka ima razne antibiotike a to nije baš prijatno za jednu kulturu bakterija i kvasaca.....
što se učinkovitosti tiče, mislim da nije tačno što neko reče da je to samo energetski napitak, znam npr. da efikasno liječi čir na želucu, kamen u bubrezima, pomaže regeneraciju jetre, jača imunitet, povećava mišićnu masu što sam i na sebi primijetio i predstavlja jedno od najboljih sredstava za detoksikaciju organizma.....
Ja se ne slazem sa tim da se kupi u zelenoj boci iz zdrave hrane jer je ''izmucena'' kombuha i jako je nestabilna sto ce dovesti do nekvalitetnog caja, mucenja oko njega a na kraju ce jednostavno prestati da fermentira (znam iz sopstvenog iskustva i iskustva drugih) kombuhu ne mozete samo tako napraviti jer to nece biti kombuha.
Najbolje je od nekoga nabaviti i tako uzgajati dalje.
Srdacan pozdrav.
sakal22 je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
dkovacic (23-04-12), odel (28-12-12)
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On



Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 01:10 sati.





Iz ponude izdvajamo:









Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0