Imam neku vezu, ali to su ljudi koji s vremena na vrijeme dolaze u Petrinju ali ne u Zagreb. Stoga bi mi bilo mnogo jednostavnije da dođem po nju. Pričekat ću još nekoliko dana, možda mi se neko javi iz Zagreba, pa ću vam javiti. Mnogo vam hvala na odgovoru. Pozdrav.
Imam neku vezu, ali to su ljudi koji s vremena na vrijeme dolaze u Petrinju ali ne u Zagreb. Stoga bi mi bilo mnogo jednostavnije da dođem po nju. Pričekat ću još nekoliko dana, možda mi se neko javi iz Zagreba, pa ću vam javiti. Mnogo vam hvala na odgovoru. Pozdrav.
Nema problema.
Prihvati svaku stresnu situaciju kao pas: ako to ne možeš pojesti ili igrati se s time - POPIŠAJ SE NA TO I KRENI DALJE...
Vidio sam da uzgajas kombuchu dugi niz godina pa bi trebao savjet.
Ja imam u pet flasa vec pola godine kombuchu,i do jucer
je sve bilo super.Kad jucer sipam caj i primjetim da je drugaciji,nekako je gust i okus je drugaciji.Znaci caj je gust,i kad sipam kao da je neka sluz kasasta.Gljiva izgleda isto i nisam zamjetio promjenu.Tako mi je u 2 od pet flasa.
Pa te molim za savjet.
Hvala
Vidio sam da uzgajas kombuchu dugi niz godina pa bi trebao savjet.
Ja imam u pet flasa vec pola godine kombuchu,i do jucer
je sve bilo super.Kad jucer sipam caj i primjetim da je drugaciji,nekako je gust i okus je drugaciji.Znaci caj je gust,i kad sipam kao da je neka sluz kasasta.Gljiva izgleda isto i nisam zamjetio promjenu.Tako mi je u 2 od pet flasa.
Pa te molim za savjet.
Hvala
kad skuvamo čaj za kombuhu i u njega stavimo šećer, stvorili smo idealne uslove za život ne samo kombuhe nego i stotina drugih bakterija, plijesni, gljivica i drugih mikroorganizama koji su u svakom momentu oko nas. ovo je jedan od najvećih problema u vezi gajenja kombuhe i jedino što možemo da uradimo je da maksimalno pazimo da se ovo ne desi (osim ako kojim slučajem ne živimo iznad 2000 m nadm. visine ). kad skuvamo čaj prije nego što ga sipamo u tegle one moraju bit što je moguće više čiste. ja ne koristim hemikalije, ali za pranje i dezinfekciju savršeno će poslužiti i acetat (mješavina sirćeta i sode bikarbone) koji će efikasno ubiti sve mikroorganizme. kad smo sipali čaj tegle obavezno prekrijemo debljom tkaninom i stavimo gumicu jer znaju uć i vinske mušice i položit jaja pa kombuha dobije crviće. kombuhu treba držati svjetlom i prozračnom mjestu ali bez direktne sunčeve svjetlosti, i na temperaturama što bližim 20° c.
pošto ti se ovo sa sluzi desilo u svih 5 flaša bojim se da ćeš morati sve baciti i početi ponovo, jer će ta sluz najvjerovatnije sve više napredovati na račun kombuhe ......
Imam jedno pitanje u vezi kombuche gljive.
Imao sam problem sa sluzi kao sto si vidio u mom pitanju sto sam postavio u topicu kombucha.Bacio sam te gljive i nabavio nove.E sad se nakon par mjeseci se pojavio drugi problem.Kad pijem caj lagano pecka po jeziku,grlu i trbuhu.I da napomenem da caj pijemo tako da sipamo iz flase direktno u casu.I primjetio sam da caj dosta vrije,al to je vjerojatno zbog velike vrucine.
Hvala ti puno
Ima li netko u ZAgrebu ili okolice Zg-a Kombuchu?
Lijepo molim da se javi ! Poklanja, prodaje svejedno (skorO).
I da li pomaže kod MS-a? Ako je netko nešto čuo/načuo, zamolila bih info.