Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Metafizika (http://www.alternativa-forum.com/metafizika/)
-   -   Paraliza Sna (http://www.alternativa-forum.com/metafizika/7196-paraliza-sna.html)

dodo 14-02-13 03:09

Paraliza Sna
 
baš me čudi da na forumu nema tema posvećena ovome pa bi volio da ima negdje svoje mjesto.

citat sa 24 sata:
Citat:

Gotovo svaki tjedan dr. Jean-Cristophe Terrillon budi se i osjeća prisutnost prijetećeg, zlog bića kraj svog kreveta. Pokušava se pomaknuti ili dozvati pomoć. No paraliziran je, nemoćan da podigne ruku ili ispusti glas. Katkad osjeća da ga nešto izvlači iz tijela ili vuče kroz tunel. Dr. Terrillon kanadski je liječnik koji pati od paralize sna, a vlastita zastrašujuća iskustva potaknula su ga da se posveti istraživanju tog fenomena, koji je češći nego što se ranije smatralo. Prema novijim studijama, oko polovica ljudi u životu iskusi barem jedu epizodu paralize sna, a za 2-5 posto ona je dio svakodnevice. Nažalost, mnogi ta iskustva čuvaju poput sramotne tajne, bojeći se da gube razum, osobito zato što je paraliza sna često popraćena halucinacijama
a sada moje iskustvo:
uf nerado govorim o ovome ali počelo je u kasnom tinejđerstvu. i od tada traje godinama. moja iskustva su jako slična jedno drugom, nema nekakvih odstupanja.
znači probudim se u neko gluho doba noći i otvorim oči. najčešće se probudim ležeći na leđima što je jako čudno za mene jer nikad nisam uspio zaspati na leđima koliko se god trudio i koliko ja znam ni u snu ne spavam na leđima. također da napomenem u tim trenutcima kada se probudim na leđima imam osjećaj da sam lijepom spavao i osjećam se baš lijepo. tada obično uzdahnem i okrenem se na bok ili na prsa jer to je moja uobičajena poza spavanja i nastavim spavati. i dok tonem u san odjednom nagli osjećaj straha. taj strah dolazi točno u trenutku kada sam na prelazu iz jave u san. s vremenom sam naučio održavati to stanje jer sve dok sam svjestan i svjesno kontroliram mogu odgoditi paralizu. jer u trenutku kada se prepustim nastupa paraliza. to je kao borba. dakle ako sam u tom stadiju straha dovoljno jak i odgodim, strah nestane ali pojavi se uskoro opet (dolazi kao u valovima). ako odolim nekoliko takvih valova osjetim sigurnost i mogu ponovo zaspati iako se nisam riješio toga, to ne pušta tako lako i dogoditi će se opet tijekom noći zasigurno. ako nemam dovoljnu snagu svijesti nastupa paraliza. počinje kao snažan udar u tijelo. paraliza traje obično 20-30 sekundi a to vrijeme se čini kao vječnost. znači nastupa potpuna paraliza tijela praćena snažnim snažnim zujanjem u ušima i jakim strahom. možete zamisliti kako sam prestravljen bio kad se to tek počelo događati. oči uglavnom držim zatvorene ali ako ih otvorim ne vidim ništa čudno, samo svoju sobu. e sad i tu ima varijacija. katkada ne mogu otvoriti oči koliko god se trudio, katkada ih otvorim na silu ali vidim samo crnilo pred očima. događalo se da ih otvorim i vidim svoju ruku u grču kako se milimetarski pomiče. e sada, ja se uvijek borim na silu protiv toga napnem sve mišiće i pokušavam se micati. u par navrata sam se čak i uspio na silu othrvati i tada obično mašem šakama po zraku ko kakav luđak. ja se sjećam da sam čak i psovao i derao se u takvim trenutcima. kada sam sestri pričao o ovome vjerovala mi je i slušala ali kada sam došao do ovog djela o šaketanju sa zrakom pogledala me ko luđaka. tako će vjerovatno i sa vama biti ali ovo je istina.
ovo opisujem ovako u detalje jer znam svaki stadij toga s obzirom da se to događa već godinama. evo nije se dogodilo već mjesecima ali i prije je bilo takvih stanki nakon čega bi se vratilo, uostalom meni intuicija govori da nije otišlo.
istražio sam na internetu i ima mnogo teorija od kojih mi nijedna nije dala odgovor. ima tu svega od izvanzemaljaca, demona bla bla. ima i par znanstvenih teorija od kojih jedna kaže da je to sve san i da se sve to dogodilo u snu. druga kaže da je paraliza samo obrambeni mehanizam koji spriječava tijelo da se miče da se nebi povrijedili tokom sna. ima jedna koja kaže da je to jednostavno neka vrsta kratkog spoja u mozgu da smo se probudili i da to tijelo još uvik nije skužilo bla bla...

znači ovako to kod mene ide u kratko:
-buđenje
-strah
-paraliza zujanje u ušima
zujanje je jako slično ovome:
Code:

http://www.youtube.com/watch?v=v_mjOuo7uic
-nemam halucinacije, ne vidim sjene ili bljeskove

volio bi kada bi netko komu se događa ovo ispričao svoju priču da podjeli iskustva

deltaforce 14-02-13 06:23

Paraliza sna kao prvo nije ništa strašno i to se događa većini samo što su neki toga svjesni a neki ne budući da se ta faza događa u vrijeme kada je frekvencija rada mozga vrlo niska. U delta stanju svijesti. Oni koji su vježbali izlazak iz tijela out of body experiance obično doživljavaju to što zoveš paraliza sna.

Nadam se da si do sada shvatio kako se nemaš čega bojati kad se to pojavi. Prihvati to kao nešto normalno jer to je normalno.

Meni se to isto događa kada radim neke svoje vježbe.

lucy 14-02-13 07:30

Iskusila sam paralizu sna. Čitala sam da se svaka treča osoba na svijetu sjeća barem jedne paralize sna i moguće je da je svi dožive, ali se ne sjećaju.
Slažem se da je zastrašujuća, ni ja je ne volim. Paraliza se javlja prije ili poslije astralne projekcije.

Kratko traje i ne trebaš se bojati - neće ti se desiti ništa loše. :)

Diana 14-02-13 08:11

Isto, dozivjela sam paralizu sna ( da , bile su vezane sa astralom :) ) , isto me bila frka . Sad kad me nije frka nemam ta iskustva :)

Bamakhepa 14-02-13 09:32

Takodjer u vrijeme kad se vjezbalo AP (nikad spontano). Medicinsko objasnjenje mehanizma paralize je vjerojatno najtocnije, ali onda jednom u tome je pitanje da li su iskustva prisutnosti nekih bica halucinacije ili nesto stvarno, ne znam. Kako bilo ja ih tada "otjero" mantrama nekim, vjerujem da bi funkcioniralo bilo sto sto dozivljavamo duhovno pozitivnim (molitve, svjetlost, vatra itd), treba eksperimentirat. Najlakse je prekinuti nastojanjem da se pomakne neki dio tjela (tipa nozni prst) iako trazi nekad dosta napora.

dodo 14-02-13 13:29

da, svi ste napisali da ima veze s astralnom projekcijom i da vam se javila kada ste radili vježbe. ali ja nikada nisam radio vježbe niti iskusio astralnu projekciju paraliza mi dolazi sama ničim izazvana.

Diana 14-02-13 13:35

Evo, meni se javljala jedno tjedan dana prije 7-8 god nisam bila u astralu . Ali sam imala osjecaj da bih ja u astral ali ne mogu, te mi se zato javljala paraliza . Kao nekakav nesklad duse i tijela

lucy 14-02-13 13:36

Citat:

Originally Posted by dodo (Post 331295)
da, svi ste napisali da ima veze s astralnom projekcijom i da vam se javila kada ste radili vježbe. ali ja nikada nisam radio vježbe niti iskusio astralnu projekciju paraliza mi dolazi sama ničim izazvana.

Dešavaju se i spontane astralne projekcije (navodno smo svi na astralu, samo se toga ne sjećamo). To što si opisao je to stanje koje prethodi povratku ili izlasku iz tijela.

lucy 14-02-13 13:42

Citat:

Originally Posted by Diana (Post 331297)
Evo, meni se javljala jedno tjedan dana prije 7-8 god nisam bila u astralu . Ali sam imala osjecaj da bih ja u astral ali ne mogu, te mi se zato javljala paraliza . Kao nekakav nesklad duse i tijela

Heheh, meni baš suprotno. Nakon nezgodnog povratka nisam više htjela ap, pa da je izbjegnem primjenjivala sam suprotnost svih onih finti koje se preporučaju za ap (ne jesti puno, ne piti puno, ne seksati se..)

E, da, dodo, probaj se dobro najesti prije spavanja ili popij veći kakao, pa vidi koliko učestalo će se javljati.

dodo 14-02-13 13:43

ne znam, moje mišljenje je da paraliza nije ništa dobro. jer otkuda onda strah, par momenata prije paralize osjetim strah oadkle dolazi. a i nakon takve noći budim se kao da mi je energija posisana i prestrašen od slijedeće noći.

*update
e i još nešto što sam zaboravio spomenuti u prvoj poruci. gušenje, naime u početku kad je tek počela paraliza imao sam nekoliko slučajeva da nisam mogao disati tijekom paralize.


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 16:16 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0