Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Natural supplements (http://www.alternativa-forum.com/natural-supplements/)
-   -   Gljive Reishi i Cordyceps (http://www.alternativa-forum.com/natural-supplements/2525-gljive-reishi-i-cordyceps.html)

alison 10-05-10 11:07

Gljive Reishi i Cordyceps
 
Reishi gljiva dugog života u Istri
Gljiva Ganoderma lucidum – (Reishi), ili kod nas poznata kao hrastova sjajnica, tisućljećima se konzumira u Kini i Japanu.
Novija istraživanja pokazuju da je gljiva antikancerogena, antivirusna i antibakterijska. Dozira se mljevena u čaju ili se prerađuje u tablete.
Naš laboratorij nakon dugog eksperimentiranja, uspio je na umjetni način proizvesti Ganodermu lucidum, uzevši kao bazu gljivu iz istarskihhrastovih
šuma, te laboratorijskim putem iz spora razviti micelij.
Sada smo u stanju proizvesti veću količinu tih gljiva i ponuditi ih na tržištu.
U eksperimentalnoj fazi gljivu smo ponudili prijateljima sa određenim zdravstvenim tegobama. Rezultati nisu izostali. U tri godine konzumiranja
( tri grama suhe gljive dnevno), ljudi se izvrsno osjećaju, ne napada ih gripa, prestale su reumatske tegobe i stekli su imunitet.
Na internetu institut Amato iz Japana daje opširnu analizu gljive Reishi
(Ganoderma lucidum) i sva njezina ljekovita svojstva.
Iz toga proizlazi da u prirodi postoje lijekovi koji se od pamtivijeka upotrebljavaju, a kod nas su stigli sa dalekog istoka tek na kraju 20. stoljeća.
Vjerujemo da u Istri postoji još mnogo neistraženih ljekovitih gljiva, gdje će naš laboratorij imati posla i istraživanja, te se nadamo ponovnom uspjehu. http://caplinskij-vasilij.hr/DSC00672.JPG
http://caplinskij-vasilij.hr/DSC00644.JPG

http://caplinskij-vasilij.hr/DSC00689.JPG


http://caplinskij-vasilij.hr/photoga...%29%20mala.JPG
Cordycesps Sinensis

Mnogi zapadni učenjaci i herbalisti sa Istoka slažu se da je Cordyceps sinensis najpotentnija ljekovita biljka na svijetu.
Kineski carevi su sa velikom pažnjom ispitivali ovaj Božji dar i smatrali su da je Cordyceps nastao zbog njih, da bi im omogućio dugovječnost i života i vladavine. Kordiceps posjeduje silinu antioksidansa jer u sebi ima ogromne količine betakarotina, vitamina E i C, minerala-selena i cinka, ubihinona (koenzim Q10), imunomodulirajućih polisaharida i drugih supstanci. Cordyceps sa svojim sastavom djelujući na epifizu stimulira proizvodnju melatonina, univerzalnog antioksidanta sa moćnim djelovanjem protiv nastanka i suzbijanju stanica raka.U kordicepsu se nalazi 77 mikro i makro elemenata, više od 80 tipova fermenata, nezamjenjive aminokiseline, nezasićene masne kiseline i td. Tu su prisutni jednako vitamini i minerali neophodni za čovjekovo zdravlje.
Uzimanjem Cordycepsa u bilo kojoj količini nije štetno. Čovjek se ne može predozirati kada koristi Cordyceps. U svakom slučaju je prisutan princip sinergizma, koji naročito koristi kod liječenja određenih bolesti. Brz i odmah vidljiv efekat liječenja je upravo posljedica sinergizma preparata. Američka farmacija je uspjela da iz Kordicepsa izdvoji unikatne supstance kao što je kordicepin, kordicepska kiselina, adenozin, adenin, itd., koji imaju silnu moć jačanja imuniteta ljudi.Ispitivanjima je ustanovljeno da je kvaliteta bioloških efekata Cordycepsa povezan sa specifičnim kompleksom polisaharida. Veća koncentracija polisaharida u eksperimentalnim uslovima pokazala je da imunoregulacija i antitokscVecično djjelovanje bilo jače do 15 puta.


http://urednik.slobodnadalmacija.hr/...0210_thumb.jpg

Cordyceps Sinensis
Mljeveni micelij ljekovite gljive Cordyceps Sinensis.

dani.o 27-04-11 15:01

Ganoderma (Reishi) Ima li tko iskustva sa spomenutom gljivom i njezinim djelovanjem?
 
Čitam malo forum i nisam naišla na ni jedno iskustvo vezano uz Reishi gljivu i njezin proizvod Organogold.
Zanimaju me vaša iskustva jer namjeravam početi koristiti spomenuti proizvod.
Pozdrav

Tazika 05-08-11 13:22

A ja već koju godinu pogledavam Cordyceps, ali isto ne mogu naći nekoga tko je već isprobao.

alison 05-08-11 15:58

Ja popila 200g, ne sjećam se nekih bitnijih poboljšanja, ali odokativno bi se moglo reći da dobro radi na opčem stanju organizma...

(nemam problema sa srcem, a čula sam da je za tegobe sa srcem najbolje uzimati ovu gljivu...):inlove2:

Odijana 30-09-11 20:15

Ja sam pila kordiceps i bila odusevljena kako sam lakse disala i iskasljavala, za bronhije je fantasticna potpuno, bas se spremam sad u jesen na jednu turu.

Geta 02-03-12 09:33

Baš je ova tema zapostavljena, i to mi je baš žao. Jer topli napitci Organo Golda su stvarno odlični.
Ali se moraju konzumirati duže vrijeme, zavisi od stanja organizma. Ganoderma koja se uzgaja u umjetnom
staništu je 5 puta slabijeg djelovanja.

Što je Ganoderma Lucidum ??? Za Ganodermu Lucidum, Ling Zhi Reishi ( japanski naziv) , zna se da je ljekovita 4.000 godina. Stari Kinezi su je obožavali. Zvali su je drvetom života i biljkom dugovječnosti. Vjerovalo se da samo posjedovanje gljive Ganoderme Lucidum produžava život vlasnika. Ova gljiva se može uzimati svakodnevno bez ikakvih nuspojava, a dugoročno korištenje dokazano osnažuje imunološki sistem ljudskog organizma .S obzirom da je drvenastog sastava, ne može se koristiti u ishrani, ali se zato od nje pripremaju čajevi,kava ali i razni drugi preparati.

Osobno imam odlična iskustva s ovim proizvodima.

petar pan 06-03-12 10:46

Ja cordyceps mišam s ghee-em i medom i dobro djeluje.Nadam se da se neću pretvoriti u Hulk-a !

Geta 12-03-12 08:21

Gdje nabavljate kordiceps i koliko košta? Ajd nek mi netko mal pojasni o čemu se radi!:thanks:
Kako se konzumira i tako to...:icon_umm:

petar pan 14-03-12 13:14

Ima ga kupiti i u obliku kapsula a vidio sam da ima kupiti esencija micelija u nekim biljnim ljekarnama.

del 08-04-12 19:17

zadnjih mjesec-dva uzimam ganodermu i cordyceps, dvije kapsule dnevno. osjećam značajan energy boost i nikakve nuspojave. nabavljam ih s www.exqcistus.com, 60 kapsula, 30 grama 300 kn.


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 04:43 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2021, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0