Pio sam kefir par meseci, i taman sam poceo da se navikavam u ukusu (nije mi bio prijatan u pocetku) i onda sam prestao. Evo mi ga sad u zamrzivacu stoji, razmisljam da l ida ga opet pustim u promet
Jutro...
Sad sam vas malo čitala ,i ja pravim mlječni kefir sa domaćim nekuhanim mljekom .Okus je super,zrnca se razmnožavaju pa ih zamrznem nisam ih još probala jesti.U svakom slučajem smatram kupovno trajno mljeko štetnim po zdravlje zato što se najprije pasterizira na 80 stupnjeva a onda se homogenizira na -180 stupnjeva i na taj način se uništi sve vrejdno u njemu i postane štetno .Zato ja mljeko ne kuham,imam svoje i koristimo svaki dan svježe.Sigurno da je najprilagođenije za ishranu teleta ali što god ko ima svoje je puno bolje od bilo čega "zdravoga"što kupiš u trgovini .Tako da najzdravije je ono što sam proizvedeš bez umjetnih prerada dodataka i kemije...
Hvala furija,
kako točno napraviš sladoled? Ma ne znam ni ja gdje sam to pročitala, samo mi je ostala ta glupa info. Drago mi je da nije istina, možda ih i ja počnem jesti... ali imam neku blokadu jer ih doživljavam kao žive
nisan ja radila sladoled, nego san stavila samo citat ali vjerovatno se izmiksa smrznuto šumsko voče sa kefir zrncima i eto
ja san htjela počet sa uzgojom kefira kada san izbacila sve mliječno iz prehrane ali kefir ne bi jela svaki dan pa onda nema koristi od toga
Citat:
Originally Posted by Tinker Bell
Čitala sam o nekim drugim temama na tom blogu, eto promaknuo mi kefir
Pio sam kefir par meseci, i taman sam poceo da se navikavam u ukusu (nije mi bio prijatan u pocetku) i onda sam prestao. Evo mi ga sad u zamrzivacu stoji, razmisljam da l ida ga opet pustim u promet
možda ti je bio ''prekiseo'' pa ti nije pasao? Inače, meni je super što možeš stvarno kombinirati količinu ''gljivica'' i vrijeme koliko ćeš ih držati dugo u mlijeku, pa napraviti prema svojem ukusu. Mi volimo manje kiselo pa mi u početku isto znalo biti odvratno jer je bilo previše gljivica.
Zanimaju me gljivice za vodeni i mliječni kefir... nalazim se u Zagrebu, pa ako netko ima i voljan je podjeliti neka mi se slobodno javi PP. I hvala unaprijed. LP.
Molim nekog za odgovor na pitanje da li je normalno da kefirna zrnca postanu sluzava? Kefir pravim vec nekih mjesec dana i super mi odgovara ali je s vremenom postao gusci i mnogo sluzav pa ne znam da li treba tako da bude?