Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   New World Order (http://www.alternativa-forum.com/new-world-order/)
-   -   William Engdahl - Mitovi, laži i ratovi za naftu (http://www.alternativa-forum.com/new-world-order/6337-william-engdahl-mitovi-lazi-i-ratovi-za-naftu.html)

vant 24-05-12 13:05

William Engdahl - Mitovi, laži i ratovi za naftu
 
William Engdahl - Mitovi, laži i ratovi za naftu - Imperijalistička doktrina naftno-bankarske oligarhije

"Ne postoji ništa što je tako snažno utjecalo na povijesne događaje posljednjih stotinu godina kao borba za kontrolu nad svjetskom naftom", tim je riječima naš večerašnji gost, William Engdahl, još ranih devedesetih započeo svoju slavnu knjigu, svjetski bestseler "Stoljeće rata". Ovaj najpoznatiji suvremeni analitičar ekonomskih i političkih zbivanja svakom nas svojom knjigom iznova podsjeća da uz onu službenu, postoji i skrivena, paralelna povijest svijeta.

Emisija "Drugi format" HTV, 23.05.2012.vant 13-06-12 02:12

William Engdahl - Nafta je obnovljivi izvor

Mislite da je gorivo skupo zato što ga nestaje? To je ono u što nas naftne kompanije žele uvjeriti kako bi manipulirale nama, tvrdi to najpoznatiji geopolitički analitičar Wiliam Engdahl!

Njegova teorija kako je crno zlato neograničeno, odnosno obnovljiv izvor- srušila bi same temelje moderne ekonomije. I zato se, kaže, neovisna istraživanja - namjerno zataškavaju.

'Današnje cijene nafte nemaju nikakave veze sa ponudom i potražnjom. Ona je zapravo formirana od strane bankarskih kartela' tvrdi Enghdal i nastavlja 'ako kontroliraš naftu, možeš kontrolirati čitave nacije'.

Engdahl tvrdi kako nafta zapravo 'ne dolazi od umrlih dinosaura, algi ili biljaka, nego je nafta stvorena u velikoj pećinci u jezgri Zemlje. Ugljikovodici su potisnuti kroz pukotine u Zemljin plašt,taj granitni prsten oko Zemljine jezgre, i kroz pukotine migracijskim kanalima prolaze prema gore, a ne dolaze od mrtvih životinja koji su potisnuti prema dolje'.

Američke potrebe za naftom trenutno dvostruko premašuju njihovu proizvodnju, no u Saudijskoj Arabiji primjerice, situacija je obrnuta. Prema procjenama, Amerikanci će prvi ostati bez svojih izvora, što objašnjava borbu za premoć nad područjima bogatim naftom. Ratovi za premoć nad naftom, mogli bi svijet uništiti i prije nego nafte nestane. Istovremeno, ideja da je crno zlato neograničeno, srušila bi same temelje moderne ekonomije.

Emisija "Provjereno" 07.06.2012.


vant 13-06-12 02:14

William Engdahl - Lažu da više nema nafte!

"Tko kontrolira naftu, kontrolira države; tko kontrolira hranu, kontrolira ljude; tko kontrolira novac, kontrolira cijeli svijet."


vant 13-06-12 02:15

William Engdahl - Recite Al Jazeeri

Gost u emisiji Recite Al Jazeeri je William Engdahl, znameniti geopolitički analitičar, ekonomista i nezavisni novinar. Autor je nekoliko knjiga, među kojima su Stoljeće rata, Totalna demokratija i novi svjetski poredak, Mitovi, laži i nafta.


chameleon 22-06-12 00:57

Yep, puno se od čovjeka može naučiti ili barem krenut u istraživanje.
Mada neznam zašto ga se "duhovnjaci" vole vatat jer on priča o primjenjenoj logici koja ima pokriće, povijesno dokumentirano.
Ekonomist po struci.

U svakom slučaju, preporučam ga za duhovno trežnjenje. :smile_sun:

DeteSvetla6 03-08-12 18:50

Oh pohlepa i borba za iluzornu moć koja samo pomaže jačanju ega i monstruoznoj evoluciji kompleksa :smilie_smile:

Annabel 03-08-12 20:44

http://24.media.tumblr.com/tumblr_m3...6pp3o1_500.jpg

vant 21-11-14 02:51

William Engdahl - Operacija u Ukrajini je smišljena u Washingtonu

Uništite Kinu: što Washington čini da ograniči utjecaj Kine u svijetu, najnovija je knjiga američkog nezavisnog autora publicističkih knjiga, novinara i istraživača F. Williama Engdahla.

‘Po mom mišljenju, mi se upravo nalazimo usred Trećeg svjetskog rata. On se vodi u Siriji i na području istočnog azijskog mora gdje SAD promovira svoje interese. Također, Treći svjetski rat vodi se i u Ukrajini, gdje je američka CIA uz mobiliziranje ukrajinskih neonacista, oligarha i kriminalaca kakve ne mogu zamisliti ni u nacističkoj Njemačkoj, srušila dotadašnji poredak. Na taj način CIA u Ukrajini pokušava razdvojiti europske zemlje od Rusije.‘

‘Kina, nasamo, je nešto s čim se Amerika može nositi. Međutim, Kina u kombinaciji s Rusijom, s Iranom, s afričkim zemljama, sa zemljama Južne Amerike, zemljama BRIC-a – sve su to zemlje koje stvaraju protutežu SAD-u i to plaši one ljude koji su ovisni o moći.‘

William Engdahl u svojoj knjizi dotaknuo se i pitanja lijekova i cjepiva. Objasnio je to na primjeru autizma koji se u SAD-u počeo povećano pojavljivati prije nekih tridesetak godina, otprilike u isto vrijeme kad su i određena cjepiva u dječjoj dobi postala obvezna. Ta i bolesti poput vodenih kozica, hripavca pojavile su se i u Kini kad su počeli uvoziti cjepivo iz zapadnih zemalja.

‘Danas je izrazito brz razvoj autizma i velik problem za Kinu te je pitanje postoji li povezanost. Moje mišljenje je da svakako postoji povezanost između razvoja autizma i uvoza američkog cjepiva u Kini. Svjetska zdravstvena organizacija, koja bi trebala biti zadužena za prevenciju tih bolesti, zapravo je potpuno u vlasništvu interesnih skupina. Jedan liječnik ne može ništa sam učiniti.’

‘Smatram da su cjepiva jedan oblik eugenike, odnosno pokušaja da se smanji ukupna svjetska populacija.‘Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 13:40 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0