Alternativa Forum

"Zdravstveni" odgoj Novog svjetskog poretka

Ovo je diskusija na temu "Zdravstveni" odgoj Novog svjetskog poretka u podforumu New World Order
Citat: Originally Posted by riječanka Imam prijatelja vrsnog bioenergetičara (prilično traženog ...

Natrag   Alternativa Forum > Opasno za vaše zdravlje > New World Order

Alternativa Forum


New World Order Chemtrails, Codex Alimentarius, HAARP itd

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 10-06-13, 19:19   #691
Banned
 
Slap's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Postovi: 2,022
Slap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond repute
Slap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond repute
Zadani sa njima je "sve u redu" ....

Citat:
Originally Posted by riječanka Pogledaj Post
Imam prijatelja vrsnog bioenergetičara (prilično traženog i poznatog u RH) koji uspješno liječi homoseksualnost.
Taj bioenergetičar bi mogao završiti u zatvoru ako ih "liječi" jer homoseksualci "nisu" bolesni !

Bog zna kako homoseksualci razmišljaju na ideju kako bi bilo da promjene svoju seksualnu orjentaciji (mislim ne ono da priznaju da su bolesni nego jednostavno da priđu prihvatanju adekvatnog partnera svom spolnom organu...da ne kažemo prirodno adekvatnog jer oni se ljute i na riječ "prirodno" jer je njima homoseksualnost također prirodna varijanta seksualnosti...bože sačuvaj koje su njihove kvazifilozofske idejne vratolomije...)...i da dobrovoljno uđu u program preobrazbe. Dakako da neki to i čine i to uspješno. Oni su trn u oku homoseksualnim udrugama koje ne žele čuti za preobrazbe.

Seks je najbitnija stvar u čovjekovom tjelesnom životu jer strašno kvalitetno upotpunjuje intimnost i ljubav što je čovjeku jako važno, a čovjek je neiskren i len sa jedne strane da prizna neprirodnost homoseksualnosti a sa druge strane da se liječi...a pošto čovjek ne voli poraze u životu i priznati da mu je život promašen radije zamišlja da je i sa njegovom seksualnošću apsolutno sve u redu.

Njihova samouvjerenost i borba za svoja prava te proganjanje koje doživljavaju toliko je ganula ostale ljude da su im počeli tepati "homoseksualnost nije bolest". Nije bolest zato što nisu društveno opasni? Zašto bi to bio jedan kriterij? Pa i mnoge druge psihičke bolesti i poremećaji nisu društveno opasne.
Slap je offline   Reply With Quote
Slap, hvala ti na korisnom postu!
Realista (11-06-13)

Nepročitano 10-06-13, 19:46   #692
Guru
 
qiqe's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2013
Lokacija: Split
Postovi: 620
qiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond repute
qiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond reputeqiqe has a reputation beyond repute
Zadani


TREBA SUDITI PO SRCIMA
Kad god sam popio gorku čašu, imala je talog meda.
Kad god sam savladao neku šumovitu prepreku, dospio sam ulenu ravnicu.
Kad god sam izgubio prijatelja u nebeskoj izmaglici, našao sam ga u osvitu jutra.
Koliko puta sam svoj bol i jad pokrivao trpeljivošću nadajući se da za to slijedi nagrada! Ali, kad bih ih otkrio, vidio bih da se bol u radost preobrazio i da je jad bodrost postao.
Koliko puta sam sa prijateljem prolazio pojavnim svijetom misleći da je glup i nerazuman, ali sam uvijek u tajnome svijetu sebe smatrao tiranom i nasilnikom, a njega mudrim i pronicljivim.
Koliko puta sam, opijen nektarom vlastite duše, sebe i svoga sagovornika smatrao janjetom i vukom, a kada bih došao k sebi vidio bih da smo obojica ljudi. I ja i vi, ljudi, očarani smo onim što se iz nas javno ispoljava, a zatomljavamo suštinu u nama skrivenu.
Ako neko od nas posrne, kažemo da pada; ako polako ide, kažemo da je slabić koji propada; ako zamuca, kažemo da je nijem; ako uzdahne, kažemo da je u samrtnom hropcu i da umire.
I ja i vi strasni smo poklonici ljuštura koje zovemo ”ja” i površnosti zvanih ”vi” – zato ne vidimo tajne duha u svome ”ja”, niti tajne duha u ”vi ”.
Šta možemo učiniti kada smo, zbog vlastite uobraženosti, nemarni prema istini u nama?

Kažem vam, a možda su moje riječi veo koji prekriva lice istine u meni, kažem i vama i sebi:
Ono što vidimo očima samo je oblak koji nam zaklanja ono što treba da vidimo dušama; ono što čujemo ušima samo je buka koja zaglušuje ono što treba da usvojimo srcima.

Ako vidimo policajca kako hapsi čovjeka, ne treba da mi sudimo tko je od njih prestupnik.
Ako vidimo čovjeka oblivena krvlju, a drugoga okrvavljenih ruku, razumno je da ne presuđujemo tko je ubica, a tko žrtva. Ako čujemo čovjeka kako pjeva, a drugoga kako plače, valja da se strpimo dok ne utvrdimo koji od njih je veseo.
Ne, brate, ne sudi o istini u čovjeku prema onome što on ispoljava, niti uzimaj njegove riječi ili neko djelo kao simbol njegove nutrine.
Jer, ima mnogo onih koje omalovažavaš zbog njihovog teškog jezika i oskudna govora, iako su prepuni umnosti i osjećanja.
Takođe je mnogo onih koje nipodaštavaš zbog ružna izgleda i nedolična života, a oni su jedan od nebeskih darova, jer u ljudima ima božanskog daha.
Katkada u jednome danu posjetiš i dvorac i straćaru.
Iz prvoga izlaziš zadivljen, iz drugoga tužan, ali kada bi mogao zanemariti pojavnosti koje čulima opažaš, tvoje divljenje ne bi bilo tako veliko, već bi se u tugu pretvorilo, a na drugoj strani bi se tvoja tuga do divljenja vinula.
U toku dana možeš sresti dva čovjeka. Jedan ti se obraća glasom što liči na bijes oluje i pokretima kao u vojnika dostojna strahopoštovanja, a drugi ti govori bojažljivo i stidljivo, drhtavim glasom i isprekidanim rečenicama.
Ali, kada bi ih mogao vidjeti na iskušenjima, ili u činu žrtvovanja u ime principa, znao bi da napadna plahovitost nije hrabrost i da nemušta stidljivost nije isto što i bojažljivost.
Katkada pogledaš kroz prozor i među prolaznicima ugledaš monahinju kako ide na jednu stranu i prostitutku koja ide na drugu stranu te odmah pomisliš: Koliko li je dostojanstvena jedna, a koliko li je ružna druga.
Ali, kada bi zatvorio oči i za trenutak oslušnuo, čuo bi šaputanje u zraku: Jedna se za me moli, a druga mi bol želi; u duši svake od njih je sjenka Duha.
Katkada ideš svijetom tragajući za onim što se zove civilizacija i razvijenost te uđeš u grad sa velebnim palača, divnim hramovima i širokim ulicama.
Narod u njemu hita na sve strane: neki kao da bi kroz zemlju prodrli, neki kao da bi poletjeli, neki kao da bi munju uhvatili, neki kao da bi sami vjetar dohvatili, a svi su u prelijepoj odjeći, sa sjajnom dugmadi – kao da im je praznik ili festival.
Poslije izvjesnog vremena, put te dovede u drugi grad sa bijednim kućama i tijesnim sokacima koji, kada kiša padne, pretvore se u glinena ostrva u moru blata.
Kada ih sunce ogrije, pretvore se u oblake prašine.
Mještani su prosti i jednostavni, kao tetiva na luku: idu lagano, rade polako, gledaju te kao da kroz tebe gledaju negdje daleko te napuštaš njihovu zemlju osjećajući odvratnost i ogavnost, govoreći:
Razlika između onog što vidjeh u jednom i u drugom gradu je kao razlika između života i smrti.

U prvom gradu je snaga na vrhuncu, a u drugom krajnja nemoć; u prvom je proljetna i ljetnja mladost, a u drugom jesenja i zimska apatija; u prvom je upornost mladosti razigrane u vrtovima, a u drugom je staračka nemoć što iščezava u pepelu.
Ali, kada bi oba grada mogao pogledati božjim očima, vidio bi da su oni kao dva srodna stabla u jednom vrtu.
Kada bi tako mogao duže pronicati u njihovu suštinu, vidio bi da ono što ti se činilo naprednim u jednome samo su kratkotrajni, sjajni mjehurići, a da ono što si smatrao apatijom u drugome je nevidljiva, postojana vrijednost.
Ne, život se ne sastoji od svojih pojavnosti, već od onoga što se ne vidi; sav vidljivi svijet nije sadržan u svojim ljušturama, već u suštinama; o ljudima ne treba suditi po licima, već po srcima.
Ni vjera nije sadržana u izgledu bogomolja, u onome što grade svećenici i tradicija, već u onome što se krije u dušama i što postoji u namjerama.
Ni umjetnost nije u onome što čuješ ušima, bilo da je to tiho zvučanje pjesama, zvonjava riječi u kasidama, ili linije i boje koje na slici opažaš očima.
Umjetnost je u onim nemuštim, treperavim distancama između tonova u pjesmama; u onome što do tebe dospijeva posredstvom kaside, a što je u duši pjesnika ostalo neizgovoreno, mirno, samotno; u onome čime te slika nadahnjuje, gledajući je, vidiš nešto dalje i ljepše od nje.
Ne, brate, ni dani ni noći nisu sadrđani u svojim pojavnostima; ni ja, koji sam samo putnik u vremenu, nisam sadrđan u ovim riječima koje ti izgovaram, osim tek toliko koliko su riječi u stanju da ti prenesu moju mirnu nutrinu.
Zato me ne smatraj neznalicom prije nego što dokučiš moje tajno biće, a ne smatraj me ni genijem prije nego što oslobodiš moje biće onoga što sam od drugih preuzeo.
Ne reci:
On je škrtica tijesne ruke, prije nego što moje srce sagledaš, ili da sam
plemenit i blagodaran prije nego što saznaš šta me podstiče na plemenitost i
blagodarnost.

Ne smatraj me ni zaljubljenikom dok ti se moja ljubav ne objavi u svoj svojoj svjetlosti i žaru, niti me smatraj praznim dok ne dotaknešs moje krvave rane.Halil Džubran
qiqe je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Cvjet (11-06-13), dudy (10-06-13), flok (10-06-13), Furija (11-06-13), Gnosis (11-06-13), Jesam (11-06-13), Moldercuker (10-06-13), Omnis (10-06-13), riječanka (11-06-13), verona (10-06-13)
Nepročitano 10-06-13, 19:49   #693
Banned
 
Slap's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Postovi: 2,022
Slap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond repute
Slap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond repute
Zadani Što bi bilo sa potpunom slobodom govora pa i otvorene mržnje i pozivanja na nasilje ..?

Nekad davno sam čuo da u Engleskoj postoji jedan park potpune slobode govora bez ikakvih sankcija i tamo se ljudi "ispušu",traže svoje istomišljenike.... smatram da je to kao eksperiment dobra stvar. Dobra je stvar iz više razloga; društvo dobije sliku pravog stanja stvari /ili prosjeka/, a kad znaš pravo stanje stvari onda je lakše poduzeti i neke preventivne mjere na društvenoj razini a ne odmah prema određenim osobama, a sa druge strane provoditi program pozitivnog utjecaja.... tako da bi bilo jako poželjno da postoji neki forum potpune slobode govora /ima forum slobodni.net ali on je niš od slobode/. Ako ovog što sam napomenuo nema onda imamo u svijetu i državama hrpe gluposti koje se događaju i tako su svi "iznenađeni" i pitaju se kako to,što se događa sa mladima,ovima,onima,što se događa sa ovim svijetom,pa je li to moguće... i takve zapitkivače treba poslati u pm ako im stvarno nije jasno što je ovaj svijet i kakvi su ljudi.

Kao jugoslavensko bratstvo i jedinstvo a pogotovo BIH primjera fantastičnog suživota u ono vrijeme, a ipak su se tamo dogodili najveći međunacionalni zločini poslije i svi su kao iznenađeni kako je to tako moglo biti. E moglo je...jer su svi imali ko nojevi glavu u pijesku... i nigdje nije dat ventil slobode da se osjeti bilo pravog stanja stvari.

Ne kažem da je zbog toga ovaj forum promašaj...ali kažem ovo što kažem pa se vi slikajte sa svojim naivnim čuđenjem u svijetu...
Slap je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Moldercuker (10-06-13), riječanka (11-06-13)
Nepročitano 10-06-13, 21:30   #694
me,myself & I
 
verona's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2012
Lokacija: in the middle of the heart
Postovi: 813
verona has a reputation beyond reputeverona has a reputation beyond reputeverona has a reputation beyond reputeverona has a reputation beyond reputeverona has a reputation beyond repute
verona has a reputation beyond reputeverona has a reputation beyond reputeverona has a reputation beyond reputeverona has a reputation beyond reputeverona has a reputation beyond reputeverona has a reputation beyond reputeverona has a reputation beyond reputeverona has a reputation beyond reputeverona has a reputation beyond reputeverona has a reputation beyond reputeverona has a reputation beyond reputeverona has a reputation beyond reputeverona has a reputation beyond reputeverona has a reputation beyond reputeverona has a reputation beyond repute
Zadani


...Podijeli post!

verona je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
flok (10-06-13), Gnosis (11-06-13), Jesam (11-06-13), qiqe (10-06-13)
Nepročitano 11-06-13, 08:04   #695
Guru
 
riječanka's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Postovi: 6,278
riječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond repute
riječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond reputeriječanka has a reputation beyond repute
Zadani

Podatke sam pokupila od naroda. Ne trebaju statistike, dovoljno je da popričaš sa ljudima. Kako sam napomenula u tom istom postu, riječ je o predrasudama, a ne o mom osobnom stavu.
Na tvoja pitanja nemam namjeru dati odgovor jer si se obrušila na mene s pitanjima u kojima se ne vidim, a na ista sam u ovih par godina mnoge postove ispisala, tako se i "strah" nije odnosio na strah od tebe nego od mene same i moje savjesti.
Tvoje pisanje ovjdje je prepuno tihe agresije, očuvaj me bože agresivnih konzervativaca kao i agresivnih "otvorenih" ljudi.
A ti još jednom pročitaj zašto branim Slapa, pa možda shvatiš da branim njegovo pravo da misli kako misli, kao što bi branila i tvoje.
Slap osporava pravo na drugačije mišljenje i izbor, kao što i ti osporavaš njemu pravo na drugačije mišljenje i izbor. Koja je razlika između vas dvoje??

I Stabliću, naj se ljutiti, ali držim se teme. Ne sviđa mi se na forumu to što mnogi sebi dopuštaju dvostruka mjerila, i prijavljuju one ili žele da odu oni koji misle drugačije.
Podijeli post!


Zadnja promjena:
riječanka je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Moldercuker (11-06-13), zoricab (11-06-13)
Nepročitano 11-06-13, 08:32   #696
Banned
 
Slap's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2010
Postovi: 2,022
Slap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond repute
Slap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond reputeSlap has a reputation beyond repute
Zadani srce u peti

Citat:
Originally Posted by qiqe Pogledaj Post


TREBA SUDITI PO SRCIMA
Halil Džubran
Kako će mnogi /druge/ suditi po srcu kada su unutar sebe podjeljenji pa tako niti svoje srce ne raspoznaju..

To u biti govori ovaj Halil...upućujući na činjenicu da ne znamo što se u drugom srcu događa da bi njegove površne riječi i djela pravilno raspoznavali i vrednovali.
Slap je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Furija (11-06-13), Moldercuker (11-06-13)
Nepročitano 11-06-13, 09:02   #697
New member
 
flok's Avatar
 
Datum registracije: May 2013
Postovi: 72
flok has much to be proud offlok has much to be proud offlok has much to be proud of
flok has much to be proud offlok has much to be proud offlok has much to be proud offlok has much to be proud offlok has much to be proud offlok has much to be proud offlok has much to be proud offlok has much to be proud offlok has much to be proud offlok has much to be proud offlok has much to be proud offlok has much to be proud offlok has much to be proud of
Zadani

Citat:
Originally Posted by Slap Pogledaj Post
Kako će mnogi /druge/ suditi po srcu kada su unutar sebe podjeljenji pa tako niti svoje srce ne raspoznaju..

To u biti govori ovaj Halil...upućujući na činjenicu da ne znamo što se u drugom srcu događa da bi njegove površne riječi i djela pravilno raspoznavali i vrednovali.

ma bravo Slapić.vidim da svacas ove mudre Gibran-ove..
Pitan se kako onda ne svacas "bezuvjetnu ljubav"..ili ne svacas ni Kahlil Gibrana..
flok je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
denise (11-06-13), dudy (11-06-13), Gnosis (11-06-13), Jesam (11-06-13), Omnis (11-06-13), riječanka (11-06-13)
Nepročitano 11-06-13, 13:37   #698
skeptik
 
Bamakhepa's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2013
Postovi: 2,088
Bamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond repute
Bamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by qiqe Pogledaj Post
Mislim da je današnji čovjek pao od humanog bića do bezočnog dvonošca sposobnog samo za golo preživljavanje...

Slap tvrdi da homoseksualnost nije prirodna... Zašto se onda pojavljuje među pojedinim životinjskim skupinama. Zašto najviše "Gay" populacije među životinjama ima kod dupina? Zašto dupini imaju tako "neprirodne nagone"? Poznato je kako dupini masturbiraju tako što doplivaju u pliću vodu i trljaju se o kamenje...

Izgleda da se dupini seksaju radi užitka, a ne radi reprodukcije.
Argument prirodnosti nema smisla, ako pod prirodu podrazumjevamo "drvece i pticice". Da bi uspostavili apsolutisticku ispravnost moramo dokazati visi autoritet koji bi ju odredjivao. Ta linija dokazivanja morala bi poceti sa dokazivanjem prije svega viseg autoriteta. Ajde to je jos donekle i moguce, iako kao i bilo sto eksperimentalno nedokazivo nikada konacno. Ali onda bi iz toga trebalo ici dokazati da je upravo ova ili ona norma koju pripisujemo takvom "visem autoritetu" bas ta prava i apsolutna, a tu vec dolazi do problema u dokazivanje bez prihvacanja apsolutnosti autoriteta ove ili one osobne nedokazive (prorocke) tvrdnje.

Jednostavno to nije eksperimentalna fizika, nema jasnog odgovora i rjesenja, samo se nabacuje izrazima u ime zastite svojeg stava i aktivizma u promociji odredjenih drustvenih sustava (sa obije strane price). Pa tako i prirodnost ne znaci bas nista. No, ziveci u pluralnom svijetu, a ne vjerskoj drzavi, nema drugog nacina nego prihvatiti da svatko ima svoje ufure, a zakonodavstvo uspostaviti na nivou slobode dok se ne zadire u tudju i u tom smislu mislim da me se nema sto ticati bilo sto sto homici zele ili ne zele do razine kada se govori o posvajanju, a tada treba vidit (ne kazem nuzno da treba niti dozvolit niti zabranit) buduci se radi o trecoj osobi koju ukljucujemo u zajednicu, a koja je jos nezrela dati voljan pristanak. Sve ove druge price i pokusaji davanja konacnog odgovora o ispravnom i neispravnom u pitanjima morala su gubitak vremena.

Citat:
Originally Posted by Slap Pogledaj Post
Da...i jedan od deevolucijskih ponašanja
Ideja deevolucije je posljedica nerazumjevanja evolucije, odnosno puckog pripisivanja njoj nekog pravocrtnog gibanja prema idealu "savrsenog napredka) pa da deevolucija bude udaljavanje od istog. EVolucija je u stvari jednostavno prilagodba promjenama u okolini i nema vrijednost niti usmjereno kretanje, stoga ideja deevolucije nema bas nekog smisla jer je sam osnovni evolutivni princip da neprilagodjenost automatski otpada, a deevolucija bi podrazumjevala da bolje funkcioniraju losije prilagodjeni - samo bolje funkcioniranje ih cini prilagodjenijim, stoga je to oksimoronicno.
Bamakhepa je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Gnosis (11-06-13), Jesam (11-06-13), riječanka (11-06-13)
Nepročitano 11-06-13, 13:40   #699
skeptik
 
Bamakhepa's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2013
Postovi: 2,088
Bamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond repute
Bamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by el. Pogledaj Post
dobar tekst za objašnjenje nekih procesa

http://www.anandainfo.com/cult_leaders.html
Ne znam bas, vecina antikultoida mi je malo jednostrana i subjektivna. Puno sam vise na Zimbardovoj liniji igranja drustvenih uloga i promjena u ponasanju u skladu sa preuzetom ulogom nego demoniziranja psihopatskih lidera kao izdvojenog uzroka.
Bamakhepa je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Gnosis (11-06-13), Jesam (11-06-13), Omnis (11-06-13)
Nepročitano 11-06-13, 15:45   #700
el.
šaman
 
el.'s Avatar
 
Datum registracije: Mar 2013
Lokacija: šuma
Postovi: 753
el. has a reputation beyond reputeel. has a reputation beyond reputeel. has a reputation beyond reputeel. has a reputation beyond reputeel. has a reputation beyond reputeel. has a reputation beyond repute
el. has a reputation beyond reputeel. has a reputation beyond reputeel. has a reputation beyond reputeel. has a reputation beyond reputeel. has a reputation beyond reputeel. has a reputation beyond reputeel. has a reputation beyond reputeel. has a reputation beyond reputeel. has a reputation beyond reputeel. has a reputation beyond reputeel. has a reputation beyond reputeel. has a reputation beyond reputeel. has a reputation beyond reputeel. has a reputation beyond reputeel. has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by Bamakhepa Pogledaj Post
Ne znam bas, vecina antikultoida mi je malo jednostrana i subjektivna. Puno sam vise na Zimbardovoj liniji igranja drustvenih uloga i promjena u ponasanju u skladu sa preuzetom ulogom nego demoniziranja psihopatskih lidera kao izdvojenog uzroka.

zimbardovo tumačenje svakako stoji i znaš (valjda) i sam da sam sklonija njemu.
ALI...i to je također jednostrano gledanje. istina je da soc. uvjeti od nepsihopatološke ličnosti učine monstruma kada se tu osobu smjesti na neku poziciju, a on je prije bio uobičajen/normalan.
ovdje ne vidim tu osobu kao nekoga tko je pratio normalan obrazac ponašanja i interpretacija svoje realnosti već ga ideje grandioznosti, narcisoidnost, egomanija i neke psihopatske crte pucaju naveliko. nije stvar u samoj ulozi, već u tome što je on nadoštukao na svoju ulogu i kakvom ju je učinio.
a sve ostalo kako njihov odnos u toj komuni funkcionira je čisti luciferov efekt, da.


... and each time I will come
each time I will be anotherPodijeli post!

el. je offline   Reply With Quote
el., hvala ti na korisnom postu!
Jesam (11-06-13)
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 16:30 sati.

Iz ponude izdvajamo:Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0