Alternativa Forum

Opasnosti New Agea

Ovo je diskusija na temu Opasnosti New Agea u podforumu New World Order
Draga Mandarina, ne znam gdje si našla ovaj članak, no moram ...

Natrag   Alternativa Forum > Opasno za vaše zdravlje > New World Order

Alternativa Forum


New World Order Chemtrails, Codex Alimentarius, HAARP itd

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 14-03-14, 10:01   #81
Dandapani
 
Jesam's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Postovi: 13,981
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Zadani

Draga Mandarina, ne znam gdje si našla ovaj članak, no moram reći da su to piskaranja osobe koja očigledno o tome nikakvog pojma nema a uz to je i vrlo ograničena i izmanipulirana nekim uvjerenjima.

Bamakhepa je jako, jako dobro u jednom postu opisao o čemu se tu radi pa ako te zanima pročitaj.

Danas se sve trpa u isti koš. Ne kažem da nema svakakvih osoba koje se bave svim i svačim i iskrivljuju osnovni nauk - ali ne možemo tako neinteligentno trpati sve u isti koš. Ima itekoliko zlostavljača i pedofila po crkvama koji su veliki vjernici, i što sad? Hoćemo prema njima suditi sve ostale? Zaista neinteligentno.

No, svatko će vjerovati u ono u što želi vjerovati. A onaj tko ima otvoren um (a samo takav nam i koristi jer je um poput padobrana - koristan je samo ako je otvoren), taj će se prvo dobro informirati i proučiti ono što ga zanima, uzeti u obzir sve okolnosti i implikacije i kritički promisliti o svakoj temi.

A ako vjerujemo u babaroge ... onda će nam naravno i naš svijet biti adekvatan tim uvjerenjima i vidjet ćemo svugdje babaroge i opasnost.


slobodni.net za slobodni svijetPodijeli post!

Jesam je offline   Reply With Quote
Jesam, hvala ti na korisnom postu!
Miu (14-03-14)

Nepročitano 14-03-14, 14:47   #82
skeptik
 
Bamakhepa's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2013
Postovi: 2,088
Bamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond repute
Bamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by mandarina84 Pogledaj Post
[i]Koje su najveće laži yoge?
Ponajprije, yoga želi učiniti od svakoga od nas Krista (samospasiteljem), te tako nema potrebe za Spasiteljem - Kristom.
Netocno. Moze i ne mora. Joga je sredstvo, ne proklamira jedinstveni cilj i razne skupine ju koriste. Koriste ju recimo i ramanadi sadui koja su teisticka devocijska, a ne asketsko-samospasiteljska skupina u hinduizmu. Izvor najznacajnijih pravaca joge na zapadu (astanga, ijengar, vinijoga, indra devi itd), Krishnamacharya je bio Sri Vaisnava, jos jedna teisticko-devocijska tradicija i izjavio je kako mu nije cilj spasenje i oslobodjenje kroz jogu vec po ilosti bozijoj.

Citat:
Po zakonima karme, razbojniku njegova kova bilo bi potrebno stotine života da odradi svoju karmu. Gospodin Isus ponio je taj teret za svakoga od nas. Da je reinkarnacija stvarnost, možda bi neki i željeli provesti stotine života na ovome vrlo tužnome svijetu da se domognu Neba; ali sa Isusom – za to nema potrebe.
Prica krscanskih apologeta kako oni nude nesto posebno kroz ideje spasenja i milosti cega drugdje nema te to suprotstavljanju nekom sabloniziranom istoku vlastitih fantazija gdje je sve asketsko samospasenje je najobicnija laz, kako vec gore napisah. Vec i sam hinduizam, kamoli istok, pozna gomile razlicitih duhovnih tradicija i teologije, neke od njih gotovo da su istovjetne krscanstvu te se izzmedju ostalog pouzdaju prvenstveno u Boziju milost.

A gotovo svaki duhovni pravas smatra da je na karmu moguce utjecati te se kod mnogih, bez obzira radi li se o milosti ili samospasenju, smatra kako je sve to moguce u jednom zivotu, bez obzira kakva karma bila.

Naravno i karma i reinkarnacija su kao i Isus samo vjerski ufuri bez prevelike potvrde pa su takve rasprave ionako besmislene jer nitko ne nudi nista sem maglovite ideje i ufura u vlastitu velicinu i posebnost (koja to uglavnom nikada bas i nije).

Citat:
Drugo, filozofija yoge drži kako mi živimo u svijetu iluzija, u svijetu iz kojega moramo pobjeći.
Yoga je prvenstveno praksa. Iako se navodi i kao filozofija medju ortodoksnim astika sistemima indijskog nasljedja. No kao takva je puno srodnija samkhyi nego advaita vedanti koja svijet smatra potuno nestvarnim i iluzornim.

Ako pak govorimo o jogi kao praksi i to u najsirem smislu onda je svaka duhovna disciplina joga, pa bi i ono sto krscani rade islo u bhakti jogu, te po sebi nije definirana specificnom teologijom vec je teologija ovisna o duhovnom pravcu koji ju prakticira i moze se bitno razlikovati.


Citat:
Kao kršćani, nemamo poziv pobjeći iz svijeta, već da sa sućuti i milosrđem budemo u njemu.
U sta se kladis da bi se dalo pronaci finih citata iz redovnickih, a svakako monaskih/eremitskih svetackih izvora u krscanstvu koji su prilicno vikali protiv svijeta i pozivali na bjeg od njega?

Citat:
Zašto bi tražili učitelja yoge koji ne može na se preuzeti našu karmu kad nam se Gospodin nudi svaki dan da otkupi naše grijehe?
Gurui takodjer tvrde kako je moguce da preuzmu karmu.

Ali i oni vjerojatno seru kvake kao i svecenici, radi se samo o psiholoskim mehanizmima manipulacije. Prvo se ljude uvjeri da su u problemima pa im se onda nude izmisljena rjesenja za izmisljene probleme, sebe predstavi spasiteljem i eto ti ispravnih mozgova i slijepih sljedbenika, a tebi ugodnog parazitskog zivota.

Citat:
Samo te dvije laži su dovoljne da duhovni pustolovi odustanu.
Koliko je lazi krscanskih apologeta potrebno da shvatis kako valjaju gluposti u propagandne svrhe stvarajuci tipicne populisticke crno-bijele slike svijeta kojima cilj nije stvarno razumjevanje icega vec rat za ljudske omove i guranje ovaca u vlastite torove?

Citat:
Kada prihvatite da je svijet iluzija a svatko sam sebi Krist, otvorate se sve većoj okrenutosti sebi jer druge ne trebate – što je suprotno našoj socijalnoj dimenziji.
Teologije koje svijet smatraju iluzijom i nas same smatraju istim, pa se ne mogu sebi niti okretati kada i sebe negiraju.

Citat:
Svjedočiti poklonicima New age-a, je vrlo teško i nikakav argument ih ne dotiče da bi promijenili mišljenje jer su programirani (mentalno i tjelesno usmjeravanje, kondicioniranje)
Cesto jesu, da. NBas kao i krscani i bas kao sto je i ovaj tekst, poptpuno nekritican, pokusaj takvog programiranja vlastite sljedbe.


Citat:
Yoga je vrlo složen sustav, razrađen prije više tisuća godina,
Nema pojma niti o povijesti joge. Kao i u svmu na ovom svijetu i u jogi je stalna samo promjena. Neke elemente imamo prije vise tisuca godina, neke imamo prije 5-6 stoljeca, a neke tek prije 100, 50 godina ili cak manje. Naravno svi si vole pripisivati drevnost jer je to opet jedan od urodjenih i ocito univerzalnih psiholoskih mehanizama, osjecaj za vrijednost drevnosti kao i svetosti. Prisutno svugdje i u svim kulturama i zato volimo sto god radili dozivljavati kao da se radi o ne znam kako davnom i svetom. Iako je vrlo cesto cinjenicna situacija malo drugacija. Uzmi primjer crkvene borbe za vrijednost "tradicionalne obitelj". Koja je u stvari moderna protestantska nuklerana obitelj nastala razvojem sekularnog obrazovnog sustava i srednjeg gradjanskog sloja te nema veze niti sa crkvom niti sa tradicijom (gdje su obitelji bile visegeneracijske, djecu su odgajali svi osim roditelja - od baka do vlastele i majstora obrtnika kojima su ih sprdili da rade nesto cim prohodaju itd)... Drevnost i svetost su poeticni mitovi na koje se lijepomo, to nisu stvarne i realne stvari.

Takodjer joga u mnogo svojih elemenata nije nista drevno. Posebno na zapadu.

Cak i klasicna joga koju dozivljavaju kao nesto tradicionalno nije u stvari predstavnik nekih izvornih indijjskih tradicija u vecini slucajeva. Uglavnom se kod nje radi o skupinama koje svoje porjeklo imaju u Sivanandi bilo direktno (Divine Life, Integral Joga, Bihar School of Yoga, Joga u svakodnevnom zivotu) bilo indirektno kopiranjem. On je bio neokinduski reformator i to sto radi je moderna heterogena mjesavina i u svoje vrijeme je bilo reformatorski, iako nama moze djelovati kao neka drevna hindu tradicija.

Citat:
da oponaša stanja i moći svetaca u cilju postizanja njihovih vrlina, no ona je oruđe skrivene i opasne moći koja uništava umove i živote. U svojoj srži, nije ništa više od iskrivljene sjene istine, kada je usporedimo s moći Isusa Krista. U svakom pogledu ona predstavlja antitezu kršćanstvu.
Ovo je tipican primjer druge jedne tehnike psihicke manipulacije i persuazije, a to je koristenje opcih i nedefiniranih, nekonkretnih izraza (vrlina - kojih, kakvih?; skrivene i opasne moci - koje, kakve?; unistava zivote - kako?; u svojoj srzi - sto je to?; sjena istine - sto je to?) koji djeluju bremenito i vazno, ali u stvari ne govore nista definirano i jasno pa ljudi mogu proicirati vlastite neke iracionalne osjecaja i strahove na njih.

Citat:
Odgovornost je Crkve da osnuje institut za napredno proučavanje tih tema i savjetodavne centre za pomoć onima koji imaju teškoće zbog krive životne prakse.
Besposlen pop jarice krsti.

Citat:
No bitno je kontrolirati i njihov ulaz u škole, bolnice i druge javne ustanove koje nisu kompetentne razlučivati duhve utjecaje i tehnike – te uvođenjem istih mogu nanijeti veliku štetu.
I zato vjeronauk treba iz istih izbaciti. Jogu mozes i ne moras koristiti za indoktrinaciju. Vjeronauk to po definiciji nuzno jest.

A crkva nema sto kontrolirati, to je stvar sekularnih vlasti.


Citat:
Mnogi su iskusili tjedne i mjesece psihoze i duhovnoga ropstva koje zahtijevaju skrb kakvu članovi obitelji i bolnice ne mogu pružiti.
Da, istina. Isto je bilo i na Linicevim seminarima (zena mi je tamo cesto, buduci je teski katoliban).
Moguce je da se desavaju psihicka sranja i to s jedne strane jer ljude sa psihickim problemima duhovnost cesto privlaci u smislu trazenja samo-terapije, slicno kao sto ih narkotici privlace u smislu nekakvog samo-medikamentiranja. Jer traze izlaz. I zato sto psihoze, manije i slicno cesto imaju religijski element. Druga je stvar da stanja transa i duhovne vjezbe mogu isto trigerirati, pojacati ili cak prouzrociti. Tu je velika odgovornost instruktora da procjeni i stane na loptu kada treba. Najveca greska je kod sektaski usmjerenih skupina koje preufurane u savrsenost svog gurua i tehnike (cesto uz u stvari lose tehnicko znanje) umisljaju da je ista savrsena, nepogrijesiva i ne moze stetiti. Stoga kad se nesto desi cesto umjesto da prestanu sa takvim radom forsiraju dodatno, smatrajuci da se radi o ciscenju (jos jedan idiotski naziv koji malo toga znaci, ako ista). Nekada to moze funkcionirati, ali nekada napravi prilicno sranje kada sekte u pravilu okrecu ledja i prave se blesave. Rijetko se to desi preko noci vec obicno usljed forsiranja nakon sto su se vec trebali zamjetiti signali kako nesto ne stima.

No nije tu nikakva razlika u odnosu na krscanstvo. Pogledaj samo biografije svetaca i koliko tu imas demonskih opsjednuca i borbi, rekli bi ocitih psihoticnih epizoda. Samo sto se u svom apologetskom zaru primjenjuju dvostruki kriteriji. Pa kada se desi od joge kriva je okultna joga, ali kada se desi od posta i molitve u samostanu onda to demoni napadaju svetacku cistocu i nije krscanstvo krivo. Nije sija nego vrat.

Sa jogickog stajalista radi se najcesce ili o kundalini poremecaju ili o poremecaju vate u kombinaciji sa manjkom tejasa i ojasa s obzirom na poduzete asketske prakse. Koje usput receno upoce nisu preporucive van eremitskih i monaskih zivotnih uvjeta i ta upozorenja jasno stoje po spisima. Dakle opet je odgovornost na preudoguruima s jedne i preuzivljenim ucenicima sa druge strane koji to ili ignoriraju ili se smatraju iznad svega.


Citat:
U pokretu New age-a postoji mreža dobrovoljaca koji telefonski pomažu onima u kundalinijskoj krizi koji se bave yogom.
Ma nemoj? Gdje?
Znam vise ljudi sa tim poremecajem (i u pravilu se radi o opisanim forsiranjima i ignoriranjima upozorenja, nikada im se nije desilo samo tako od sebe i pod kvalitetnim vodstvom) - svi su imali ogromnih problema kada se desilo da em nisu mogli naci (barem prije internet vremena) odgovore na to sto im se deseva em im nitko nije znao pomoc. Tek sa interentom je postalo moguce doci do poneke informacije Aali i dezinformacije), no neka formalna mreza podrske i dobrovoljaca? Tako mali broj ljudi tu uopce moze pomoc i zna o cemu se radi da je u startu nerealno. najblize tme sto znam bila je jedna web stranica koja je okupljala ljude sa tim problemom, trajala par godina i ugasila se.

Citat:
Sve je veći broj poklonika yoge i bioenergije među zlostavljanom i napuštenom djecom (koja traže roditeljske figure među yogijima).
Imas neke konkretne statisticke podatke za ovo?
Koliko ja primjecujem inijski kultizam je u opadanju, siri se samo puno "obicnija" sekularna joga. Danas su "gurui" vise okrenuti ka lokalnom unutarnjem indijskom nego zapadnom trzistu. Buduci je kod nas opao interes, a kod njih se ekonomski razvila srednja klasa koja je obicno glavni izvor prihoda.

Ovakva strasenja su u rangu onoga kako su nove generacije nemoralne i ne postuju nikog itd... sto svaka generacija za drugu govori od kad uopce postoji pisana povijest. Prazna prica.

Citat:
Yoga i svaka New age praksa je privlačna jer naizgled ispunjava prazninu nastalu napuštanjem Istinskog Boga i odnosa s Njim. Povratak Euharistiji i uključivanje u program poduke o kontemplativnoj molitvi vratit će mnoge katolike od varljivo lijepih praksa i filozofija.
Tj nemojte navijad za Hajduk, oni su zli. Dodjite na okupljanje BBB-a i ne budite zavedeni laznim vrijednostima.


Učenje bez razmišljanja je uzaludno, razmišljanje bez učenje je opasno. - KineskaPodijeli post!

Bamakhepa je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Jesam (14-03-14), kLick (19-03-14)
Nepročitano 14-03-14, 15:19   #83
Guru
 
simona's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Postovi: 6,596
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by mandarina84 Pogledaj Post

...
Vježbanje je svakako dobro, lijepo i crkva ga odobrava, ali ne da postane kult tijela i okretanje samo sebi i svome egu, kršćanin je okrenut drugima i davanju. No, da ne skrenem previše s teme, joga u smislu prakticiranja vježbi za kralježnicu da se malo razgibamo kući je ok, ali dublji ulazak je već ulazak u neku drugu vjeru (ohm mantranje itd...), uglavnom, u ovom konkretno slučaju čovjek gradi idol tijela, sve je okrenuto njemu itd.
...
Jesi li ikada prakticirala bilo što iz sustava yoge? Ako ti je odbojan sustav, ne prakticiraš ništa od toga već se okrećeš onome što te privlači. Ili smatraš da te ugrožavaju one osobe koje prakticiraju recimo yogu??? I što za tebe znači 'dublji ulazak' ako nisi 'zaronila'?????
simona je offline   Reply With Quote
simona, hvala ti na korisnom postu!
Jesam (14-03-14)
Nepročitano 14-03-14, 15:27   #84
Guru
 
simona's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Postovi: 6,596
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by mandarina84 Pogledaj Post
Stvar je u tome što su i svećenici needucirani, jedan kaže jedno, drugi drugo, nemaju svi znanja o tome i čovjek ostane zbunjen. Ja sam osobno davno bila na jednom "tečaju disanja" koje se predstavljao kao tečaj odobren od ministarstva, vježbe joge za kralježnicu, nema veze s vjerom, bla, bla, međutim nakon par sati, osvanula je slika nekog bradonje sri sri kojem su se pjevale pjesme. Naravno da mi je malo postalo sumnjivo, bilo mi je tu lijepo jer sam upoznala ekipu, smirila se (što je svakom sudentu prijeko potrebno), ali crv sumnje me je proganjao, te sam pitala svećenike o jogi...i dobivala kontradiktorne odgovore...naravno, zbog njihovog neznanja...
Uglavnom, da ne duljim, htjela sam reći da u nekim naoko nevinim stvarima zna ležati zlo jer se Sotona zna lijepo zakamuflirati, a kad se fino uljuljamo jer nam se svidi, on još jače zagrabi i onda se teško izvući.

E, sada...vjerujem da crkva ima odgovor zašto, i upravo želim da mi argumentirano razjasni zašto nešto da, a zašto ne, jer po om mišljenju ima i dobrih tehnika i znanja (npr kiropraktika, akupresura, razne vrste masaže) za koje, ako se normalno i profesionalno rade bez ulaženja u dubine istočnjačkih religija, ne kužim zašto ih ne primijeniti???
pa ako nemaš povjerenja u svog svećenika, mislim kakav si ti vjernik?????? Ili bi htjela da ti kaže nešto drugo...??? a još je zanimljivije što kao vjernica dolaziš na alternativa forum a ima mnogo katoličkih foruma koji isto tako dobro obrađuju ovu temu.....
simona je offline   Reply With Quote
simona, hvala ti na korisnom postu!
Jesam (14-03-14)
Nepročitano 14-03-14, 15:59   #85
Uoo
OOn
 
Uoo's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Tijelo Kristovo
Postovi: 12,426
Uoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond repute
Uoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by mandarina84 Pogledaj Post
Zanimljivo mije napisano za jogu, izgleda tako bezazlena, a ipak... Malo je duži post, al kome se ne čita, nek preleti...

Koje su najveće laži yoge?
Ponajprije, yoga želi učiniti od svakoga od nas Krista (samospasiteljem), te tako nema potrebe za Spasiteljem - Kristom. Treba biti svjestan suprotnosti sa Isusovim naukom Evo primjera: pripovijest o dobrome razbojniku. Na križu, Gospodin obećava jednom razbojniku kako će još istoga dana biti s Njime u raju. Po zakonima karme, razbojniku njegova kova bilo bi potrebno stotine života da odradi svoju karmu. Gospodin Isus ponio je taj teret za svakoga od nas. Da je reinkarnacija stvarnost, možda bi neki i željeli provesti stotine života na ovome vrlo tužnome svijetu da se domognu Neba; ali sa Isusom – za to nema potrebe.
Drugo, filozofija yoge drži kako mi živimo u svijetu iluzija, u svijetu iz kojega moramo pobjeći. Kao kršćani, nemamo poziv pobjeći iz svijeta, već da sa sućuti i milosrđem budemo u njemu. Našim prihvaćanjem križa i njegova otkupiteljskoga djelovanja kroz sakrament Pomirenja i žive žrtve Sv. Mise, više nismo vezani uz ropstvo grijeha i postajemo baštinici Neba. Zašto bi tražili učitelja yoge koji ne može na se preuzeti našu karmu kad nam se Gospodin nudi svaki dan da otkupi naše grijehe?
Samo te dvije laži su dovoljne da duhovni pustolovi odustanu. Kada prihvatite da je svijet iluzija a svatko sam sebi Krist, otvorate se sve većoj okrenutosti sebi jer druge ne trebate – što je suprotno našoj socijalnoj dimenziji.
Mnoge posvećene osobe su prihvatili filozofiju yoge umjesto kršćanskih vjerovanja i pokušavali kristijanizirati yogu i ozakoniti je kao duhovnu pomoć u svome hodu s Isusom? Najčešće pitanje "Zašto ne yoga?" Opasnost od bavljenja yogom jednako je velika kao i bavljenje bilo kojom okultnom praksom, usprkos njezinim posvećenim korijenima u povijesti.
Svjedočiti poklonicima New age-a, je vrlo teško i nikakav argument ih ne dotiče da bi promijenili mišljenje jer su programirani (mentalno i tjelesno usmjeravanje, kondicioniranje), ovisni u ponašanju i duhovnim utjecajima. Samo su molitve sposobne podići koprenu varke, da uvide u što su se zapleli.

Yoga je vrlo složen sustav, razrađen prije više tisuća godina, da oponaša stanja i moći svetaca u cilju postizanja njihovih vrlina, no ona je oruđe skrivene i opasne moći koja uništava umove i živote. U svojoj srži, nije ništa više od iskrivljene sjene istine, kada je usporedimo s moći Isusa Krista. U svakom pogledu ona predstavlja antitezu kršćanstvu.
Odgovornost je Crkve da osnuje institut za napredno proučavanje tih tema i savjetodavne centre za pomoć onima koji imaju teškoće zbog krive životne prakse. No bitno je kontrolirati i njihov ulaz u škole, bolnice i druge javne ustanove koje nisu kompetentne razlučivati duhvne utjecaje i tehnike – te uvođenjem istih mogu nanijeti veliku štetu.
Mnogi su iskusili tjedne i mjesece psihoze i duhovnoga ropstva koje zahtijevaju skrb kakvu članovi obitelji i bolnice ne mogu pružiti. Važno je također razdvojiti psihološko od duhovnoga, jer u New age-u to zamjenjuju i trpaju u isti koš i terapeuti i svećenici s odobrenom praksom za psihološko savjetovanje. Trpanje u isti koš tih dvaju polja opasno je i loše po psihoterapeuta, duhovnog savjetnika i klijenta.

Svećenici nerado mole oslobađanje osoba s psihotičnim ponašanjem. Ono što nekome može izgledati kao halucinacije, disocijacijska stanja i gubitak svijesti, ustvari mogu biti prave paklene vizije, izvantjelesna iskustva i bilokacija. Naizgled psihotično ponašanje vrlo je tipična posljedica buđenja kundalinija putem yoge i može rezultirati osjećajem užasa, nesanicom, sve većom osnovnom psihološkom slabosti i/ili demonskim utjecajem. U pokretu New age-a postoji mreža dobrovoljaca koji telefonski pomažu onima u kundalinijskoj krizi koji se bave yogom.
Sve je veći broj poklonika yoge i bioenergije među zlostavljanom i napuštenom djecom (koja traže roditeljske figure među yogijima). Yoga i svaka New age praksa je privlačna jer naizgled ispunjava prazninu nastalu napuštanjem Istinskog Boga i odnosa s Njim. Povratak Euharistiji i uključivanje u program poduke o kontemplativnoj molitvi vratit će mnoge katolike od varljivo lijepih praksa i filozofija.

Jako dobar tekst.. boldao sam ključno.. jer njegovu istinitost iskusio sam na svojoj koži prije nego sam se za pomoć obratio Isusu Kristu i primio ju instantno na svim razinama sva Mu Slava i Hvala!

New age je definitivno nesposoban razlikovati duhovnu dimenziju.. puno je tu sljepoće, nerazumijevanja, neznanja.. baš kako nam je sam Bog rekao..

Duh izričito govori da će u posljednja vremena neki otpasti od vjere i prikloniti se prijevarnim duhovima i zloduhovskim naucima.
Prva Timoteju 4:1

Ljubljeni, ne vjerujte svakom duhu, nego provjeravajte duhove jesu li od Boga, jer su mnogi lažni proroci izišli u svijet.
Prva Ivanova 4:1Ako me ljubite, zapovijedi ćete moje čuvati.

I ja ću moliti Oca i on će vam dati drugoga Branitelja da bude s vama zauvijek: Duha Istine, kojega svijet ne može primiti jer ga ne vidi i ne poznaje. Vi ga poznajete jer kod vas ostaje i u vama je.

Neću vas ostaviti kao siročad; doći ću k vama. Još malo i svijet me više neće vidjeti, no vi ćete me vidjeti jer ja živim i vi ćete živjeti. U onaj ćete dan spoznati da sam ja u Ocu svom i vi u meni i ja u vama. Tko ima moje zapovijedi i čuva ih, taj me ljubi; a tko mene ljubi, njega će ljubiti Otac moj, i ja ću ljubiti njega i njemu se očitovati. Kaže mu Juda, ne Iškariotski: Gospodine, kako to da ćeš se očitovati nama, a ne svijetu? Odgovori mu Isus: Ako me tko ljubi, čuvat će moju riječ pa će i Otac moj ljubiti njega i k njemu ćemo doći i kod njega se nastaniti. Tko mene ne ljubi, riječi mojih ne čuva. A riječ koju slušate nije moja, nego Oca koji me posla.

To sam vam govorio dok sam boravio s vama. Branitelj - Duh Sveti, koga će Otac poslati u moje ime, poučavat će vas o svemu i dozivati vam u pamet sve što vam ja rekoh. Mir vam ostavljam, mir vam svoj dajem. Dajem vam ga, ali ne kao što svijet daje. Neka se ne uznemiruje vaše srce i neka se ne straši. Čuli ste, rekoh vam: 'Odlazim i vraćam se k vama.' Kad biste me ljubili, radovali biste se što idem Ocu jer Otac je veći od mene. Kazao sam vam to sada, prije negoli se dogodi, da vjerujete kad se dogodi. Neću više s vama mnogo govoriti jer dolazi knez svijeta. Protiv mene ne može on ništa. Ali neka svijet upozna da ja ljubim Oca i da tako činim kako mi je zapovjedio Otac. Ustanite, pođimo odavde!

Ivan 14:15-31


Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
Ivan 3:16Podijeli post!

Uoo je offline   Reply With Quote
Uoo, hvala ti na korisnom postu!
Alternativa Forum (14-03-14)
Nepročitano 14-03-14, 16:05   #86
skeptik
 
Bamakhepa's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2013
Postovi: 2,088
Bamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond repute
Bamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond reputeBamakhepa has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by Uoo Pogledaj Post
Jako dobar tekst.. boldao sam ključno.. jer njegovu istinitost iskusio sam na svojoj koži prije nego sam se za pomoć obratio Isusu Kristu i primio ju instantno na svim razinama sva Mu Slava i Hvala!
Tekst je katastrofalan i pun lazi ;)

Nije li tvoje iskustvo prije tek promjena kabanice, ista ekstremno pretjerana, slijepa iracionalna proiciranja i ufuravanja kao i prije, samo uz zamjenu cakri i Osha za molitve i biblijske citate? Uopce mi nije jasno kakve promjene su neki spominjali, osobno ne vidim veliku razliku osim sto su se sa ranijim izjavama mozda vise slagali, ali stil i pristup su potpuno isti.

Pitam se ne bi li u stvari puno bolji put bila psihoterapija i spustanje na zemlju, a ne zabrijavanje na fantazije i sukcesivna zamjena fantazija za zabrijavanje, a sto je u stvari odlican primjer za ono sto prije napisah - da se iste potencijalno problematicne situacije desavaju i po newage skupinama kao i krscanskim (osobito uzivljenijim, karizmatskim, pentekostalnim i opcenito novoobracenickim).

Imam dojam, a naravno uvijek moze biti sve jako pogresno preko nekakvih forumskih postova, da tu postoji prilicno velika potreba pripadanja necemu kao i proiciranja "sebe" na izvanjske objekte i vrijednosne sustave te samopotvrdnjivanje kroz njihovo uzdizanje. Sto bi upucivalo na nedovoljno jaku i izgradjenu ego-strukturu, a ne bi me iznenadile niti psihoticne ili ine epizode ili ozbiljniji afektivni/socializacijski problemi. Iako si vjerojatno previse uzimam za pravo zakljucivati i kako rekoh ovako preko foruma sasvim je moguce da sam debelo pretjerao :D.

No ako je tako bilo bi ti se mozda ipak korisnije uhvatiti u kostac uz strucnu pomoc sa tim stvarima nego od njih bjezati sa "kulta na kult". Jer to sto se jedni pozivaju na Bibliju, a drugi na nesto egzoticnije ne cini bitnu razliku. Kult i kultasko ponasanje definraju psiholoska i socialna dinamika pripadnika i mogu biti prisutni kako u nekoj guruidnoj istocnoj tako i raznim krscanskim crkvama ili unutarcrkvenim skupinama (npr neokatekumeni u katolika su dobar primjer). Zamjeniti jedno sa drugim stoga i nije neki napredak.


Učenje bez razmišljanja je uzaludno, razmišljanje bez učenje je opasno. - KineskaPodijeli post!

Bamakhepa je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
dudy (15-03-14), jataganac (14-03-14), Jesam (14-03-14), kLick (19-03-14), Miu (15-03-14), teemo (16-03-14)
Nepročitano 14-03-14, 16:21   #87
Uoo
OOn
 
Uoo's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: Tijelo Kristovo
Postovi: 12,426
Uoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond repute
Uoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond reputeUoo has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by Bamakhepa Pogledaj Post
Tekst je katastrofalan i pun lazi ;)

A ti si samo promjenio kabanicu, ista ekstremno pretjerana, slijepa iracionalna proiciranja i ufuravanja su tu sada kao i prije, samo zamjenio cakre i Oshoe za molitve i biblijske citate. Uopce mi nije jasno kakve promjene su neki spominjali, osobno ne vidim nikakvu razliku osim sto su se sa ranijim izjavama mozda vise slagali, ali mentalni sklop i pristup su potpuno isti.

Tebi treba psihoterapija i spustanje na zemlju, a ne zabrijavanje na fantazije te si skolski primjer onoga o cemu govorim - da se iste pizdarije desavaju i po newage skupinama i krscanskim (osobito uzivljenijim, karizmatskim, pentekostalnim i opcenito novoobracenickim).

Ocito imas ogrommnu potrebu pripadanju necemu kao i proiciranju sebe na izvanjske objekte i vrijednosne sustave te samopotvrdnjivanje kroz njihovo uzdizanje. Neizrgadjena, nedefinirana osobnost, a ne bi me iznenadile niti psihoticne ili ine epizode ili ozbbiljniji afektivni/socializacijski problemi.

Bilo bi ti se pametnije uhvatiti u kostac uz strucnu pomoc sa tim problemima nego od istih bjezati sa "sekte na sektu".

Neka te čuva i blagoslovi dragi Bog u ime Isusovo. Sva Mu Slava i Hvala u sve vijeke vjekova!


Ja sam istinski trs, a Otac moj - vinogradar. Svaku lozu na meni koja ne donosi roda on siječe, a svaku koja rod donosi čisti da više roda donese. Vi ste već očišćeni po riječi koju sam vam zborio. Ostanite u meni i ja u vama. Kao što loza ne može donijeti roda sama od sebe, ako ne ostane na trsu, tako ni vi ako ne ostanete u meni. Ja sam trs, vi loze. Tko ostaje u meni i ja u njemu, taj donosi mnogo roda. Uistinu, bez mene ne možete učiniti ništa. Ako tko ne ostane u meni, izbace ga kao lozu i usahne. Takve onda skupe i bace u oganj te gore. Ako ostanete u meni i riječi moje ako ostanu u vama, što god hoćete, ištite i bit će vam. Ovim se proslavlja Otac moj: da donosite mnogo roda i da budete moji učenici. Kao što je Otac ljubio mene tako sam i ja ljubio vas; ostanite u mojoj ljubavi. Budete li čuvali moje zapovijedi, ostat ćete u mojoj ljubavi; kao što sam i ja čuvao zapovijedi Oca svoga te ostajem u ljubavi njegovoj. To sam vam govorio da moja radost bude u vama i da vaša radost bude potpuna.

Ovo je moja zapovijed: ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio! Veće ljubavi nitko nema od ove: da tko život svoj položi za svoje prijatelje. Vi ste prijatelji moji ako činite što vam zapovijedam. Više vas ne zovem slugama jer sluga ne zna što radi njegov gospodar; vas sam nazvao prijateljima jer vam priopćih sve što sam čuo od Oca svoga. Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas i postavih vas da idete i rod donosite i rod vaš da ostane te vam Otac dadne što ga god zaištete u moje ime. Ovo vam zapovijedam: da ljubite jedni druge.

Ako vas svijet mrzi, znajte da je mene mrzio prije nego vas. Kad biste bili od svijeta, svijet bi svoje ljubio; no budući da niste od svijeta, nego sam vas ja izabrao iz svijeta, zbog toga vas svijet mrzi. Sjećajte se riječi koju vam rekoh: 'Nije sluga veći od svoga gospodara.' Ako su mene progonili, i vas će progoniti; ako su moju riječ čuvali, da vašu će čuvati. A sve će to poduzimati protiv vas poradi imena moga jer ne znaju onoga koji mene posla. Da nisam došao i da im nisam govorio, ne bi imali grijeha; no sada nemaju izgovora za svoj grijeh. Tko mene mrzi, mrzi i Oca mojega. Da nisam učinio među njima djela kojih nitko drugi ne čini, ne bi imali grijeha; a sada vidješe pa ipak zamrziše i mene i Oca mojega. No neka se ispuni riječ napisana u njihovu Zakonu: Mrze me nizašto.

A kada dođe Branitelj koga ću vam poslati od Oca - Duh Istine koji od Oca izlazi - on će svjedočiti za mene. I vi ćete svjedočiti jer ste od početka sa mnom.
Ivan 15


Uistinu, Bog je tako ljubio svijet te je dao svoga Sina Jedinorođenca da nijedan koji u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni.
Ivan 3:16Podijeli post!

Uoo je offline   Reply With Quote
Nepročitano 14-03-14, 16:46   #88
Dandapani
 
Jesam's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Postovi: 13,981
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Zadani

Cit.: Svjedočiti poklonicima New age-a, je vrlo teško i nikakav argument ih ne dotiče da bi promijenili mišljenje jer su programirani (mentalno i tjelesno usmjeravanje, kondicioniranje), ovisni u ponašanju i duhovnim utjecajima.

Ovo mi je slatko - rugala se sova sjenici ...

Prvo, molim da se definira što se sve smatra New Ageom jer je to vrlo rastezljiv pojam i danas se svašta u to gura, i što treba i što ne treba. Ovakvo proizvoljno razbacivanje pojmovima je neozbiljno i neargumentirano. Jer, Joga nikako ne može biti New Age kad je very, very old age, barem ona izvorna disciplina.

A što je s onima koji nisu ni poklonici NA ni kršćanstva niti bilo kakve religije, sekte, usmjerenja, definicije itd. - ljudi koji razmišljaju svojom glavom i vjeruju u Boga ali ne puše raznorazne gluposti i dječje bajke i mitove koji se serviraju?

Kaj pak njima fali?

Normalni ljudi koji su vježbali jogu, meditirali (pa čak i na Ohm ), bavili se reikijem i raznim drugim tehnikama i koji nisu prošvikali niti su im se aktivirali kundaliniji, nisu poludjeli, postali nestabilni, sebični, asocijalni i neznamštosvenenabroji ...?

Nego su, štoviše, doveli svoj život u red, baš kao i svoje misli, psihu, emocije, uravnotežili se, oslobodili se stresa, duhovno napredovali, približili se Bogu i žive u velikoj sreći i zadovoljstvu okruženi ljubavlju svojih bližnjih te istu ljubav šire i dalje i pomažu drugima?

Ni to ne valja?

Nemam ja problema s kršćanima - nek vjeruje svatko što želi, ako je nekome dobro diviti se riječima svetog pisma, moliti krunicu i ići u crkvu - meni je to drago. Pa neka tako čine ako im odgovara.
Smeta me pokušaj ispiranja mozga svima koji misle drugačije ... i to se dešava već tisućama godina. Srećom sada više ne idu u križarske pohode i ne spaljuju ljude na lomači, a tzv. misionari više ne pobiju sve poganske urođenike, ali svejedno ... naporno je to malo.


slobodni.net za slobodni svijetPodijeli post!

Jesam je offline   Reply With Quote
Jesam, hvala ti na korisnom postu!
Miu (15-03-14)
Nepročitano 14-03-14, 19:12   #89
Dandapani
 
Jesam's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Postovi: 13,981
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by Uoo Pogledaj Post
Jako dobar tekst.. boldao sam ključno.. jer njegovu istinitost iskusio sam na svojoj koži prije nego sam se za pomoć obratio Isusu Kristu i primio ju instantno na svim razinama sva Mu Slava i Hvala!

New age je definitivno nesposoban razlikovati duhovnu dimenziju.. puno je tu sljepoće, nerazumijevanja, neznanja.. baš kako nam je sam Bog rekao..
Eh Uoo, nikad nisi čuo za onu da je umjerenost majka svih mudrosti. Ti stalno ideš u neke krajnosti i onda se čudiš što ti škodi. Kako prije, počevši od golemih količina ispijanja vode, preko tantričkog seksa, itd. da sad ne nabrajam ... naaaravno da ti je naškodilo.

Svaki ekstremizam vodi u ludilo. SVAKI!

Zato se treba služiti umom - on je korigens i Bog nam ga je dao s nekom svrhom. Malo kritičkog promišljanja još nikog nije ubilo. Niti je mrsko Bogu.

A to za što je NA sposoban ili ne - moramo prvo definirati što uopće se smatra New Ageom, kao što sam već rekla. NA je i nastao kao duhovni pokret, pokret buđenja svjesnosti. Krug ljudi s kojima dolazim u kontakt, većinom su ajmo reć "alternativci", oni koji "chantaju Ohm" ... sve redom prekrasni ljudi, uvijek spremni pomoći, često humanitarci, ljudi koji oko sebe šire ugodne i pozitivne osjećaje a ne histeriju, krivnju i fanatizam. Ljudi čiji su se životi popravili za 180 stupnjeva i koji sjajno funkcioniraju u svojim obiteljima i široj zajednici. Ljudi koji ne sude i ne osuđuju (da im ne bi bilo suđeno). Osobno me upravo "alternativa" vratila u Božje okrilje.

Sve su generalizacije loše jer ne radi se o tome da je joga loša, niti reiki, niti chantanje, ni nošenje jin jang simbola ... radi se upravo o tome da čovjek pomoću svog razuma mora upravljati svojim životom i biti odgovoran za svoje postupke.

A nestabilnih, slabih, psihotičnih i neurotičnih ima u svim društvenim slojevima i ideologijama.


slobodni.net za slobodni svijetPodijeli post!

Jesam je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
dudy (15-03-14), Miu (15-03-14)
Nepročitano 14-03-14, 20:52   #90
Road Warrior
 
MadMax111's Avatar
 
Datum registracije: May 2013
Lokacija: Istra
Postovi: 1,011
MadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond repute
MadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond reputeMadMax111 has a reputation beyond repute
Zadani

Majko mila,UOO frende,jel znas ti nes svoje pricat ili pricas preko citata te knjige.

Ja sam trs a otac moj vinogradar,ako nekome to ima smisla onda sam ja čevap.
MadMax111 je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Miu (15-03-14), simona (15-03-14)
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 21:25 sati.

Iz ponude izdvajamo:Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0