Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   New World Order (http://www.alternativa-forum.com/new-world-order/)
-   -   Sta ako covek nije na vrhu lanca ishrane na Zemlji? (http://www.alternativa-forum.com/new-world-order/9017-sta-ako-covek-nije-na-vrhu-lanca-ishrane-na-zemlji.html)

ekvador 17-11-14 05:39

Sta ako covek nije na vrhu lanca ishrane na Zemlji?
 
Da li ste nekada uzeli u obzir da covek nije na vrhu lanca ishrane na Zemlji?

Ovde ne mislim direktno na David Icke fore, uopsteno, ne mora biti konkretan odgovor ko sta kako i od kada, jednostavno, da li uzimate u obzir da postoji mogucnost da nas neko poseduje i kontrolise a da nije iz ljudske rase ?

Bamakhepa 17-11-14 11:04

virusi, komarci, stakori... :D

Jesam 17-11-14 11:20

Naravno da postoji takva mogućnost.

ekvador 17-11-14 12:12

Citat:

Originally Posted by Jesam (Post 416012)
Naravno da postoji takva mogućnost.

Da li mozes navesti neki primer zbog cega bi ti to bilo moguce ?

Ako nas neko kontrolise, to bi znacilo da su sve zemlje, mediji pod kontrolom te napredne civilizacije. To bi znacilo na primer da je na najvisem stupnju odlucivanja konfrotacija izmedju velikih sila laz.

Zatim laz je sve iz istorije, nauke,tehnologije, svega gde postoji mogucnost da se nesto otkrije. Prakticno nemoguce je uciti iz bilo kog izvora.

Jesam 17-11-14 14:36

Zato što je sve moguće - svakim danom se otkriva koliko malo znamo, dolaze nova otkrića i spoznaje, ono što je vrijedilo do jučer - danas je već zastarjelo ili gotovo smiješno ... pogledaj samo kako se znanost mijenja i kako znanstvenici mijenjaju mišljenja samo tijekom posljednjih 100 godina ...

Možda smo mi samo paraziti, poput virusa, na ili u organizmu planeta zemlje. Možda je sve samo san, projekcija ... tko uopće išta zna?

Što su to zemlje, vlade, države ...??? Mentalni konstrukti, konvencije.

Mislim da prije treba postaviti pitanje - tko je nama rekao da smo na vrhu hranidbenog lanca i gdje?

Nadalje - mi živimo u svemiru beskonačnih mogućnosti - pa tako tvoj svijet nije isti kao moj, niti približno. Moj doživljaj nikako nije isti kao nečiji tuđi, pa tako ni mojim životom ne vladaju isti zakoni kao što vladaju npr. tvojim.

Ako ćemo navoditi fizikalne zakone koji kakti vrijede svugdje i za sve - onda možemo pitati: a kako smo to utvrdili? Jesmo li ikada bili igdje drugdje nego ovdje i sada?

ekvador 17-11-14 14:48

Ja vise gledam prakticni materijalni deo. Ta fizika i nauka koju spominjes isto bi mogla da bude laz, pogotovo ona koja se bazira na gledanju zvezda i planeta, i koja ne moze da se dokaze na Zemlji.

Cela gravitacija pociva na gledanju zvezda i planeta, i recimo ona kao i jos milion drugih stvari iz fizike pociva na " veruj mi" sistemu .

Uoo 17-11-14 15:21

pitanje o vrhu hranidbenog lanca je samo pitanje o fabrici postojanja

ekvador ako doista svim srcem želiš proniknuti kroz fabriku vremena i prostora trebati ćeš supernaturalnu pomoć koja sama jeste izvan zamke vremena i prostora


ekvador 17-11-14 16:01

Postujem svacije verovanje, u najmanju ruku bilo bi licemerno reci da nesto nije kada ni ne znas sta jeste, ali ako mene recimo zena vara, i vidim da me laze, necu traziti odgovor medju visom silom, zelim prakticno da znam da li me vara i ako vara sa kim.

Pitanje posta je vrlo prakticno, da li je moguce da nismo na lancu ishrane , sto povlaci da nas u mnogo cemu lazu, i prikrivaju pravo stanje putem informacija, dogadjaja.... To su sve materijalne, opipiljive stvari koje je moguce lako dokazati .

Uoo 17-11-14 16:41

Citat:

Originally Posted by ekvador (Post 416027)
Postujem svacije verovanje, u najmanju ruku bilo bi licemerno reci da nesto nije kada ni ne znas sta jeste, ali ako mene recimo zena vara, i vidim da me laze, necu traziti odgovor medju visom silom, zelim prakticno da znam da li me vara i ako vara sa kim.

Pitanje posta je vrlo prakticno, da li je moguce da nismo na lancu ishrane , sto povlaci da nas u mnogo cemu lazu, i prikrivaju pravo stanje putem informacija, dogadjaja.... To su sve materijalne, opipiljive stvari koje je moguce lako dokazati .

tražiš li autentično odgovore ne možeš se zatvoriti unutar paradigme svijeta kreiranoga unutar samoga pitanja

odgovor je uvjek širi od pitanja.. pa se i upitni svijet neminovno širi sa odgovorom.. ponekada svijet rođen iz odgovora potpuno smrska ljusku svijeta iz kojega su sama pitanja nikla

dakle želiš li doista odgovore, moraš imati prostora za njih.. inače sama pitanja nemaju istinit smisao

MadMax111 17-11-14 17:29

Slažem se sa Uoom i Jesam,samo pitanje za sobom povlači odgovor koji je mnogo,mnogo širi negoli pitanje.
Ali razumijem i tvoje pitanje.

Ograničavajući se samo na fizičko,najuži smisao,ljudska vrsta je između 2 sukobljene frakcije u ovoj dimenziji.
Nazovimo to tako pozitivne i negativne.
Smatram i sam da je ljudska povijest,bar ova najzadnja,poslje potopa kontrolirana od strane mentalno naprednijih ali ne i duhovno naprednih bića.
Postoje brojni dokazi koji govore kako su na vrhu sve te brojne zaraćene političke,vjerske,nacionalne frakcije u biti jedan vrh koji manipulira planetom.
To govorimo samo za ljudski vrh.

Smjesno mi je gledat npr.kako govore da je njemačka ovo,britanija ono,amerika nesto trece u 2.svj.rat kada su svi oni odavno na vrhu znali sto se sprema.
Primjer isto kako je rusima rotschild odavao saveznicke vojne tajne o nuklearnoj bombi samo da bi se sovjete odrzalo u utrci sa zapadom te tako odrzao masovni strah od unistenja.
neki primjerci.
Isto tako,neki od vodećih nacističkih znanstvenika su javno rekli da su pri razvijanju naprednih letjelica i tehnologija imali pomoć izvanzemaljskih bića,no naravno,sve se to zaboravilo od strane medija.
Ovo su samo neki sitni primjerci,ljudska povijest (ova zadnja) je puna ovakvih sitnih neslaganja koja nakraju ravni pravac istine saviju u beskrajnu kružnicu obmane.


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 21:59 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0