Alternativa Forum

Zašto treba da imate mačku

Ovo je diskusija na temu Zašto treba da imate mačku u podforumu Novosti iz svijeta alternative
Većina ljubitelja životinja nikada neće postaviti pitanje da li više volite ...

Natrag   Alternativa Forum > Dobrodošli > Novosti iz svijeta alternative

Alternativa Forum


Novosti iz svijeta alternative Informacije o novostima u svijetu alternativne medicine

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 30-08-09, 21:06   #1
Super Moderator
 
zoricab's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Srbija
Postovi: 22,078
zoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond repute
zoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond repute
Clapping Zašto treba da imate mačku

Većina ljubitelja životinja nikada neće postaviti pitanje da li više volite mačku ili psa, jer se podrazumeva da volite i jedno i drugo pošto ljubav prema životinjama ili postoji u čoveku ili ne postoji. Bežite glavom bez obzira od osoba koje kažu „ ja volim životinje ali...." Nema ali, osim ako nisu alergični na dlake. Deca takođe nisu opravdanje, naprotiv, i mačke i psi deluju izuzetno pozitivno na čoveka, na decu posebno.

Nemojte da sudite o mačkama na osnovu lutalica koje nisu navikle na lep tretman već su uplašene od pasa lutalica od grubosti ljudi. Mačka nije lukava nego inteligentna, dostojanstvena i ponosna. Njeno mesto je uz vlasnika, ona podjednako kao i pas voli da ima „nekog svog", ne bi bila bez razloga domaća životinja.

Razlika između mačke i psa, što se angažovanja tiče je u tome što psa morate da šetate, što i nije tako loše, jer pri tom morate sami da se prošetate, i ako ga već uzmete veliki greh je da ga držite u dvorištu, osim ako nije zaista neki poveći pas kome to više prija.

I jedni i drugi vole da lutaju, i priče o tome da su psi vezani za čoveka a mačka ne je NAJVEĆA GLUPOST. Mačka je vezana i te kako za svog vlasnika, i ona je „domaćica kuće" i zato je neće napustiti. Mačori i hoće, jer se ponašaju kao muškarci, biće tamo gde im je udobnije. Mogu u svom skitanju odlutati kod nekog drugog gazde i sjajno se udomiti.

Zašto treba imati i macu u kući? Evo koji su razlozi:

1. Učestvuje u svim događanjima, naročito pri donešenju novih stvari u kuću. Ako kupite bilo koju zapakovanu stvar, aparat, moraće prvo da ona sve onjuši, uđe u kutiju, da proveri valjda da li se krije neki miš ili buba. Uvek imate pomoćnika.

2. Kada peglate, tu je , čeka i vreba kada ćete da lepo sklopite ispeglanu stvar da bi ona legla na nju. Nemojte je terati. Mačka je pametna. Maca mora da obeleži opranu stvar „da uplaši neprijatelja" koji pokušava da zaposedne opran i ispeglan deo garderobe, ona u stvari time daje na znanje da se to ne sme dirati.

3.Ako dođe majstor u kuću, naročito moler ili vodoinstalater, imaće pomoćnika. Ulaziće u njegov alat, trudiće se da mu se nametne, sve dok je on ne pomazi. Ona mu u stvari daje na znanje da mu „dozvoljava „ da bude u vašoj tj. njenoj kući.

4. Ne dozvoljava vam da unosite nezdravu hranu tj. meso. Čim počnete da seckate te grozne proteine životnjskog porekla počeće da se dere kao da je niste hranili tri dana iako se možda približava svom 6.kilogramu težine. Moraćete da odvojite koji komad za nju.

5. Kada preslvačite posteljinu neće vam biti dosano, učestvovaće u tome i svesrdno pomagati, ulazeći u navalake i pobedonosno će da se smesti nasred kreveta čim ste ga presvukli.

6. Čim otvorite kutiju s nakitom, „biraće" zajedno sa vama šta ćete staviti na sebe, što ogrlica više zvecka, to će je ona više „hteti „ za sebe.

7. Upijaće negativnu energiju tla na kome spavate tako što će vam leći na noge, stomak, a možda i na grudi i vama neće biti potrebni sedativi, deluje umirujuće bolje od bilo kog leka.

8.Ako inače nema običaj da spava sa vama, što je naravno neuobičajeno za macu, a dođe, i počne da se utrpava u krevet, vreme je da odete kod lekara, pao vam je imunitet ili će se desiti nešto neprijatno što ne očekujete. Unapred vas štiti od budućeg stresa.

9. Svesrdno će se truditi da vam pomogne pri kupanju. Ako više volite da se tuširate, pokušaće da uđe u tuš kabinu ili će dok se brčkate u kadi punoj pene, šetati po ivici kade, pokušavajući da uhvati penu kidajući vam živce pri pomisli hoće li upasti u kadu ili ne.

10.Odličan je detektor kvaliteta suhomesnatih proizvoda. Ako maca odbija određenu šunku ili kobasicu, nemojte je ni vi jesti.

11.Ako insistira da bude na vašem radnom stolu ili vam se utrpava u krilo, ne terajte je, takođe upija negativna zračenja od kompjutera.

12. Ako kucate na tastaturi a dođe i sedne u krilo, stavi glavu ili šapu na vaš zglob od šake, vreme je da prekinete sa radom. Premoreni ste. Ukoliko ne shvatite njenu „opomenu", teško ćete zaspati.

13. Savršena je za vašu liniju. Dok ručate, sedi preko puta na stolici i fiksira vas pogledom da bi stvorila kod vas osećaj krivice što vi jedete a njoj ne date. Naravno, ona mora da učestvuje u tom događaju i treba da se osećate počešćenim što je „pristala" da bude sa vama za stolom.

14. Ako se popne na dvd player ili televizor, ili ekran od kompjutera, ide zahlađenje. Promena vremena u vidu kiše ide i kada počne da ulazi u komode, ormane i da baca stvari iz ormana i ušuškava se unutra.

15. Ako pri ležanju na televizoru njen rep visi preko ekrana promenite kanal, videćete nešto što vam neće prijati.

16.Ako dođe i legne pored vaše glave ili vam šapicama „gnječi" glavu, predstoji skok pritiska, vrtoglavica, pad imuniteta ili upala sinusa, uha.

17.Ako dođu gosti a ona se smesti u vaše krilo i fiksira pogledom gosta, taj je energetski vampir. Hoće da ga otera iz kuće, jer oseća da vas zamara. Ukoliko dođe gostu u krilo, budite sigurni da vas ta osoba iskreno voli.

18.Ukoliko ide prema ulaznim vratima i hoće da uporno izađe napolje a inače je ne puštate iz stana, otvorite da vidite gde je krenula. Ako se radi o sterilisanoj maci ili mačoru, možda joj je dosadno i ako samo pronjuška po hodniku i vrati se u stan, nema opasnosti. Ukoliko pobegne niz stepenice, spakujte se i vi i izađite iz stana. Ponesite vredne stvari i javite prijateljima da će možda doći do zemljostresa. Ponekad, posebno ako je hodnik mnogo hladniji od stana, to nagoveštava da će naići jako topao talas i ona se unapred hladi.A možda joj je jednostavno dosadno i hoće da prošeta

19.Ako imate temperaturu i ona dođe u krevet, a to je sigurno da će učiniti, čak i ako spava na drugom mestu, pustite je da se smesti gde ona hoće, makar to bilo i preko vašeg grla ili iznad vaše glave, pomaže vašem organizmu da se izbori sa padom imuniteta.

20. Ako počne bez razloga da vas grebe ili vas ujede, postane razdražljiva, odnesite je kod veterinara. Ukoliko utvrdi da nije besna ili da je sasvim zdrava, smanjite joj obroke, jedan razlog je višak energije i to bi moglo značiti da vas izaziva na igru, da bi potrošila energiju ali može značiti da ste previše napeti, nervozni i ona vas u stvari opomnje da se smirite. Izgleda paradoksalno ali je tako. U domu u kome su svi smireni i maca je takva.

Ponekad takvo njeno ponašanje nagoveštava da se nekoj osobi za koju ste veoma emotivno vezani može dogoditi nešto neprijatno, da je u nekoj vrsti opasnosti. Mačka je najbolji radar za buduće događaje. Ako je opuštena i spava na leđima i još pri tom sa dignutim šapama, nema problema za domaćine, mogu da budu mirni, svi problemi će se uspešno rešiti.

21. Za decu, čak i malu je pravi melem za dušu. Ako beba plače ili malo dete neće da se uspava a imate macu, pustite je u bebinu sobu. Ako skoči u krevetac i legne pored bebe, i beba se smiri, posle izvesnog vremena je iznesite iz krevetca, odradila je svoje.Mačka nikada neće da ogrebe bebu, jer je doživljava kao svoje mladunče.

22. Ako vas noću probudi iz čista mira, ustanite i pregledajte stan. Možete primetiti da negde curi voda, da ste zaboravili da isključite šporet, peglu, ona zna kada preti opasnost kući, jer ona brine o svojoj teritoriji.

23. Ukoliko vas noću probudi i mijauče kao da hoće nešto da vam pokaže, verovanto je ulovila neku bubašvabu i hoće ne samo da se pohvali nego vas u stvari uči kako da lovite bubašvabe.

24. Ne zaboravite da ste vi na njenoj teritoriji. Iako vas doživljava kao gazdu, ona je duhovni vođa i zaštitnik doma.

25.Ako vam nepoznata mačka iznenada dođe na prag i hoće da uđe u kuću, pustite je, posebno ako je odabrala baš vaš stan. Nekome je u vašem domu potreban energetski doping, ili oseća da je kući potrebna zaštita.

26.Pre nego što hoćete da odete na put a da ostavite ključeve nekome ko će da je obilazi, taj mora da dolazi pre vašeg odlaska češće da se sa njom sprijatelji . Odaberite nekog ljubitelja maca koji će boraviti bar sat - dva pored nje. I ako vas po povratku s puta bude ignorisala, uvređena je što se je ostavili. Obradujete je nekim poklonom, nekim vitamisnkim bombonama za mace ili nekom igračkom. U principu za macu je to veliki šok, bilo bi najbolje da nađete nekoga ko će spavati u vašem stanu sa njom.

27.Ako maca dok spava trza očnim kapcima, ječi ili udziše, nešto sanja. I ona ima svoje brige i traume. Možda sanja kako miševi prelaze ulicu a ona ne može sve da ih pohvata.

28. Ako je vama odlazak kod veterinara trauma, biće i njoj. Najbolje je da dođe veterinar u kuću i da se prvo s njim sprijatelji da vidi da vi s njim lepo pričate a ne s vrata da ide sa špricom prema njoj. Ako je vama veterinar simpatičan i maci će biti.

29. Maca može da se navikne na redovni odlazak u vikendicu ali pošto je za nju šok izlazak iz stana, najbolje je da joj date da pre polaska poliže koren valerijane ( odoljena) jer će je to relaksirati i ona će uglavnom u svojoj korpi dremati. Ukoliko u kolima bude mijaukala, obraćajte joj se tepanjem, i pružite ruku kroz rešetke na njenoj korpi, tj. kontejneru da oseti vaš miris.Povremeno provetrite automobil jer mace ne podnose vrućinu.

30. Nemojte nikada biti grubi prema maci, ona vas iskreno voli ali ako grebe nameštaj pronađite način kako da joj udovoljite da oštri nokte. Grub otirač ili komad parčeta od plute biće joj sjajna podloga za tu aktivnost.

31. Neke mace su prave domaćice Nađu neki vaš odevni predmet i nosaju po stanu, premeštaju s mesta na mesto. Dajte joj štringlu vune da se zabavi.

32. Nemojte nikada vikati na macu ako uradi nešto što je vama nelogično. Treba samo blago povišenim strogim tonom reći „No, no" shvatiće a to će vam biti jasno kada pokunjeno ode sa mesta zločina.

33. Mace vole : merdevine, da se penju na vitrinu, da ulaze u vitrinu, na police, da se sakriju, i dok vi izbezmljeno trčite po hodniku zgrade misleći da je slučajno izašla kada ste poslednji put zatvarali vrata, ona verovatno spava u nekom ormanu. Vole da vrebaju ptice i ne misle kako se vi osećate kada šetaju po simsu prozora ili terase. Lek za to je da stavite komarnik na prozor i samo taj otvarate a što se terase tiče ni kineski zid joj neće biti dovoljan ako nešto naumi. Postoji lek i za to. Ribarska mreža se tako razapne da vi imate pogled a njoj smeta da se penja po ogradi. Biće zadovoljna što i ona ima pogled.

Mačke su veoma prefinjene životinje, one neće jesti bilo šta, njuškati po prljavštini kao psi, morju imati čist tanjir, čistu vodu i mnogo nežnosti i ljubavi koju bezrezervno uzvraćaju

Jasminka Holclajtner


Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova!Podijeli post!

zoricab je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
-Sač- (11-11-10), alina (20-11-10), ars (20-03-11), Ash (21-05-10), Astarea (25-11-12), Blue_Knight (31-08-09), Boris (31-08-09), bsilvia (13-02-11), buda (28-07-11), deatwin (21-07-11), Drvodjelac (28-10-15), el. (29-03-13), Emilly (09-04-13), Eoja (29-07-12), Gollem (14-12-10), Joke (06-01-12), La Luna (07-02-13), Ljubičica (24-06-11), magdas (27-09-11), matko (13-09-09), medvjed (27-11-12), merkat (23-08-11), Mica Ubica (22-09-13), MODULUS (14-02-11), Moldercuker (10-08-12), nebojša (15-11-10), Olio (25-07-11), Pokazivac (27-09-12), RED PILL (13-09-09), roisin (05-11-12), Siouxi (26-01-10), Snape (07-01-12), Spring (30-08-09), stier99 (25-10-11), sunčica (21-01-10), tasa (17-11-11), Travar (24-01-10), Tree (11-11-10), Uoo (11-11-10), Vortex (29-03-13)

Nepročitano 30-08-09, 21:52   #2
Administrator
 
Spring's Avatar
 
Datum registracije: Feb 2009
Lokacija: Hrvatska
Postovi: 5,816
Spring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond repute
Spring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond reputeSpring has a reputation beyond repute
Zadani

Hvala! Jako volim mace, ali na žalost ih ne držim.

Spring je offline   Reply With Quote
Spring, hvala ti na korisnom postu!
Moldercuker (10-08-12)
Nepročitano 31-08-09, 05:27   #3
Super Moderator
 
zoricab's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2009
Lokacija: Srbija
Postovi: 22,078
zoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond repute
zoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond reputezoricab has a reputation beyond repute
Clapping

Citat:
Originally Posted by Ramya108 Pogledaj Post
Hvala! Jako volim mace, ali na žalost ih ne držim.


Ja imam dve!!!


Budućnost pripada onima koji veruju u lepotu svojih snova!Podijeli post!

zoricab je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
buda (28-07-11), Joke (06-01-12), Mica Ubica (22-09-13), Moldercuker (10-08-12)
Nepročitano 01-09-09, 15:53   #4
Banned
 
nano's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Postovi: 118
nano is just really nice
nano is just really nicenano is just really nicenano is just really nicenano is just really nicenano is just really nicenano is just really nice
Zadani

i ja :)
nano je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Joke (06-01-12), Moldercuker (10-08-12)
Nepročitano 13-09-09, 01:27   #5
lost in space
 
stray_cat's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Postovi: 81
stray_cat is just really nice
stray_cat is just really nicestray_cat is just really nicestray_cat is just really nicestray_cat is just really nicestray_cat is just really nicestray_cat is just really nicestray_cat is just really nicestray_cat is just really nicestray_cat is just really nice
Zadani

i ja imam dvije, gluhe....
stray_cat je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Jesam (31-07-12), Joke (06-01-12), Mica Ubica (22-09-13), Moldercuker (10-08-12), tasa (17-11-11)
Nepročitano 13-09-09, 01:38   #6
lost in space
 
stray_cat's Avatar
 
Datum registracije: May 2009
Postovi: 81
stray_cat is just really nice
stray_cat is just really nicestray_cat is just really nicestray_cat is just really nicestray_cat is just really nicestray_cat is just really nicestray_cat is just really nicestray_cat is just really nicestray_cat is just really nicestray_cat is just really nice
Zadani bianco krade pepermintea kaj oces?vidis da samo sjedimotisla je, ajmo sad

stray_cat je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alina (20-11-10), angela (07-05-10), Drvodjelac (28-10-15), Jesam (31-07-12), Joke (06-01-12), Ljubičica (24-06-11), Mary Jenna (16-04-12), Mica Ubica (22-09-13), Moldercuker (10-08-12), nano (13-09-09), Natka0205 (22-01-10), quantec (21-01-10), RED PILL (13-09-09), tasa (17-11-11)
Nepročitano 13-09-09, 10:08   #7
Banned
 
nano's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Postovi: 118
nano is just really nice
nano is just really nicenano is just really nicenano is just really nicenano is just really nicenano is just really nicenano is just really nice
Zadani bianco

heheh bravo majstore
nano je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Joke (06-01-12), Moldercuker (10-08-12)
Nepročitano 13-09-09, 10:25   #8
Banned
 
nano's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Postovi: 118
nano is just really nice
nano is just really nicenano is just really nicenano is just really nicenano is just really nicenano is just really nicenano is just really nice
Zadani

evo jedan linkic
http://www.upnt.org/macka.html
Za razliku od nekih drugih sisara, primjerice pasa, one hodaju tako što pomiču dvije i dvije noge, što je slučaj kod kamila i žirafa, iako ne postoji nikakva veza među ovim životinjama, koja bi objasnila ovu podudarnost.
http://cairocats.com/
Kad su neke vlasnike u medicinskim labaratorijima prikopčali na električne aparate za mjerenje fizioloških reakcija, pokazalo se da se njihovo tijelo primjetno smirivalo kad bi počeli maziti mačku. Smanjuje se unutrašnja napetost i tijelo se relaksira, opušta. Ovaj oblik ''mačje terapije'' dokazao je svoju vrijednost u stanovitom broju akutnih slučajeva, kad se stanje duševnih bolesnika jako popravilo, nakon što im je bilo dozvoljeno da drže mačku.
http://svezamace.blogger.ba/
juhuuu! :)
"Mačje srce kuca dvostruko brže nego ljudsko - oko 110 do 140 puta u minuti.

Mačke hodaju tako da pomiču istovremeno prednju i stražnju šapu, te taj postupak ponovne i s druge strane tijela. Na cijeloj zemaljskoj kugli jedino se još žirafe i deve kreću na taj neobičan način.

Mačići imaju 26 mliječnih zuba koji im počinju izbijati kada su u dobi od dva do tri tjedna. Stalnih trideset zuba dobivaju kada navrše tri do četiri mjeseca života.

Vanjske mačke često traže toplinu i zaklon na motoru automobila gdje se sklupčaju iz zaspe. Zato bi bilo poželjno, prije nego li upalite auto, da zatrubite ili lupite po poklopcu vozila kako ne biste ozlijedili neku zalutalu mačku.

Mačke vole toplinu mnogo više nego mi! Nama je neugodno kad nam temperatura naraste do 38 stupnjeva, ali mačkama je sasvim ugodno sve dok im koža ne dostigne temperaturu od 41 stupanj.

Plastične zdjelice često mogu izazvati malene akne na bradi mačaka koje jedu iz njih. Stoga se preporuča da plastične zdjelice zamijenite čeličnim ili keramičkima.

Kada bi mačke mogle čitati, trebale bi im naočale! Direktno ispred očiju vide vrlo mutno, ali zato imaju izvrstan periferni vid, pa mogu detektirati i najmanje, vrlo udaljeno micanje.

Mačke 70-ak posto dana spavaju! A 10-15 posto dana ližu dlaku. To se ne odnosi samo na kućne mačke, već i na divlje mačke kod kojih možemo izdvojiti lavove koji dnevno provedu 20 sati na spavanje.

Djeca koja odrastaju uz ljubimca (npr. mačku) u budućnosti će biti bolji roditelji od djece koja nisu odrasla brinući se i davajući pažnju životinjskom stvorenju.

Obratite pažnju na mačji govor tijela, pa će vam mnogo toga u njenom ponašanju biti jasnije.

Kada dajete mački ime pokušajte izabrati ime koje ima što više samoglasnika (pogotovo I i U) i da nije predugo kako bi mačka to što lakše upamtila te se odazivala kada ju zovete.

Ako mačka nuždu obavlja u tegli s biljkom, kako se to ne bi ponovilo na zemlju stavite zrna papra, talog kave ili sredstvo protiv moljaca.

Mačke vole kada im mijenjate okuse hrane stoga im ne kupujte stalno hranu s istim okusom. A vrlo ćete ih obradovati ako im u prehranu dodate i malo vitamina za mačke koji se mogu kupiti u specijaliziranim trgovinama. "
nano je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
buda (30-07-11), Ljubičica (24-06-11), Moldercuker (10-08-12), RED PILL (13-09-09)
Nepročitano 13-09-09, 17:48   #9
Guru
 
matko's Avatar
 
Datum registracije: Jun 2009
Lokacija: petrinja
Postovi: 553
matko has a reputation beyond reputematko has a reputation beyond reputematko has a reputation beyond reputematko has a reputation beyond reputematko has a reputation beyond reputematko has a reputation beyond reputematko has a reputation beyond repute
matko has a reputation beyond reputematko has a reputation beyond reputematko has a reputation beyond reputematko has a reputation beyond reputematko has a reputation beyond reputematko has a reputation beyond reputematko has a reputation beyond reputematko has a reputation beyond reputematko has a reputation beyond reputematko has a reputation beyond reputematko has a reputation beyond reputematko has a reputation beyond reputematko has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by zoricab Pogledaj Post
Većina ljubitelja životinja nikada neće postaviti pitanje da li više volite mačku ili psa, jer se podrazumeva da volite i jedno i drugo pošto ljubav prema životinjama ili postoji u čoveku ili ne postoji. Bežite glavom bez obzira od osoba koje kažu „ ja volim životinje ali...." Nema ali, osim ako nisu alergični na dlake. Deca takođe nisu opravdanje, naprotiv, i mačke i psi deluju izuzetno pozitivno na čoveka, na decu posebno.
Mačke su veoma prefinjene životinje, one neće jesti bilo šta, njuškati po prljavštini kao psi, morju imati čist tanjir, čistu vodu i mnogo nežnosti i ljubavi koju bezrezervno uzvraćaju

Jasminka Holclajtner

Imam dvije odrasle-majka i sin i tri male stare oko 2.5 mjeseca-Stvarno su velike maze i pune ljubavi.
matko je offline   Reply With Quote
matko, hvala ti na korisnom postu!
Moldercuker (10-08-12)
Nepročitano 17-09-09, 19:54   #10
Banned
 
nano's Avatar
 
Datum registracije: Apr 2009
Postovi: 118
nano is just really nice
nano is just really nicenano is just really nicenano is just really nicenano is just really nicenano is just really nicenano is just really nice
Zadani

http://www.rtvtk.ba/index.php?option...ies&Itemid=166
nano je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Moldercuker (10-08-12), zoricab (18-09-09)
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 05:46 sati.

Iz ponude izdvajamo:Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0