Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Odgoj djece (http://www.alternativa-forum.com/odgoj-djece/)
-   -   Price za laku noc (http://www.alternativa-forum.com/odgoj-djece/2053-price-za-laku-noc.html)

minjabg 15-01-10 14:45

Price za laku noc
 
Roditelji koji svojoj deci čitaju priče pre odlaska na spavanje, trebalo bi s tom aktivnošću da nastave i kada njihovi mališani krenu u školu.

Naime, naučnici kažu da obostrana navika čitanja i slušanja ne samo da zbližava porodicu, nego kod osnovaca doprinosi boljim ocenama i većoj koncentraciji na času ili tokom pisanja domaćih zadataka.

Takođe je dokazano da deca kojoj roditelji pre spavanja čitaju bajke, basne ili priče na školskim testovima kao i na opštim testovima inteligencije kasnije ostvaruju mnogo bolje rezultate nego vršnjaci kojima roditelji nisu čitali pre spavanja.
Mališani koje su roditelji odmalena navikli na knjige, kao tinejdžeri nemaju problema s učenjem i čitanjem lektire, nego zadatom štivu pristupaju s radoznalošću i razumevanjem. Uz to, dobijaju i bolje ocene.

Priče za laku noć očigledno imaju dugoročni učinak na psihu i kognitivne sposobnosti deteta.

Naime, dokazano je da devojčice i dečaci koji slobodno vreme umesto uz televizor provode uz knjigu, kao odrasli postižu odlične socijalne kontakte i poslovne uspehe.

U isto vreme, mogu da se pohvale i drugim osobinama kao što su zavidan vokabular, mudrost i opšte znanje na svim životnim područjima.

Naučnici smatraju da bi roditelji trebalo redovno da kupuju knjige i odvajaju slobodno vreme kako bi svojim potomcima putem druženja i čitanja omogućili srećniji i jednostavniji život.

Moldercuker 10-02-19 23:09

Razvoj mašte i slikovitosti je jako bitan [emoji6][emoji42]

Tetrapak

Vortex 11-04-19 10:23

Vjezbajte mozak a ne palac:smile_giggle:


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 19:15 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0