Alternativa Forum

Edukacija djece

Ovo je diskusija na temu Edukacija djece u podforumu Odgoj djece
'Čitamo mi, u obitelji svi' Razvoj čitačke vještine ključan je za ...

Natrag   Alternativa Forum > Alternativna medicina za djecu > Odgoj djece

Alternativa Forum


Odgoj djece Pravilan odgoj djece

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 21-04-14, 14:25   #41
Guru
 
simona's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Postovi: 6,596
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
Zadani

'Čitamo mi, u obitelji svi'

Razvoj čitačke vještine ključan je za razvoj svih drugih pismenosti. Nakon što učenici u prvom razredu osnovne škole nauče čitati, jako je važno da im možemo ponuditi zanimljivu literaturu za čitanje. No, koje god aktivnosti poduzimali školski knjižničari radi poticanja čitanja, radi stvaranja navike čitanja i otkrivanja čitateljskih estetskih užitaka, sve su one veoma ograničenog dometa, ako učenici prikladne poticaje ne dobivaju i u svojoj obitelji – zato jer učenici nižih razreda uče ponajprije oponašanjem, a sve do puberteta glavni su im uzori i autoriteti njihovi roditelji. Nema kvalitetnijeg poticaja i učinkovitije metode svladavanja tehnike čitanja, nego kad učenik svakodnevno gleda svoje roditelje kako čitaju i kako uživaju o pročitanomu štivu.
Nakon što učenici tek nauče razlikovati slova i počnu sricati riječi, često možemo čuti razmišljanja:“Sad možeš čitati sam, više ti ne moram čitati ja.“ To nije dobro! Djeci trebamo dopustiti da sama pokažu interes za određenu knjigu, ali ih ne smijemo prepustiti da potpuno samostalno odlučuju što će i koliko čitati, jer za to još nisu osposobljena. Umjesto toga moramo im pomagati i prilikom izbora i tijekom čitanja, postupno ih upoznavati s nepreglednim mnoštvom dostupnih informacija.
Sve dok djeca ne počnu sasvim tečno čitati dječju literaturu, sve dok sama ne posežu za određenim knjigama i ne pokazuju interes da ih čitaju u svojoj intimi, roditelji ih ne bi smjeli uskratiti za estetski užitak koji proizlazi iz čitanja i pričanja, već bi trebali nastaviti svojoj djeci pričati priče i čitati knjige, postupno omogućujući djeci preuzimanje sve veće uloge u čitanju, prepričavanju i pričanju. Ovisno o težini teksta, roditelj će poticati dijete da zajedno čitaju tekstove tako da dijaloge čitaju po ulogama, da dijete pročita jedan dio, a roditelj drugi dio teksta ili na neki treći način.
Ako učenici u nižim razredima ne usvoje dovoljno dobro tehniku čitanja, kasnije je veoma teško nadoknaditi propušteno te redovito imaju problema s učenjem, a ne samo s čitanjem (lektire).
Projektom „Čitamo mi, u obitelji svi“ roditeljima skrećemo pozornost na činjenicu koliko je vrijedno i nezamjenjivo da tijekom svih nižih razreda budu uzor svojoj djecu u čitanju, umjesto da ih tjeraju na čitanje. No, ovim projektom roditeljima ne skrećemo samo pozornost na važnost čitanja, već ih veoma efikasno pridobivamo da tijekom 5 dana na različite načine čitaju sa svojom djecom te da tako provodeći vrijeme dožive lijepe trenutke koje će dugo pamtiti. Hoće li možda promijeniti i svoje navike – ostaje na njima, no školski im knjižničar nije samo rekao što je dobro za njihovu djecu, već ih je uputio što da čine i motivirao da kroz 5 dana taj model i iskušaju.
Provodeći ovaj projekt, školski knjižničar veoma lako dobiva potporu i naklonost roditelja i nastavnika, a što često zna biti veliki problem. Roditeljima skrećemo pozornost da je školskom knjižničaru stalo do boljitka njihove djece, a boljitak je njihove djece kad u školskoj knjižnici mogu pročitati i posuditi kvalitetnu, lijepu, novu i primjerenu knjigu. A da bi u školskoj knjižnici njihova djeca mogla izabrati za čitanje lijepe i kvalitetne knjige, moraju se založiti i roditelji. Nakon što na temelju provedenog projekta dobijemo od roditelja priznanje, ti roditelji će se založiti za kvalitetnije školske knjižnice, kad budu u prigodi i kad ih kasnije budemo to tražili.

Da bi školska knjižnica bila što korisnija učenicima kao svojim korisnicima, školskom bi knjižničaru trebalo biti omogućeno oblikovati knjižničnu zbirku na temelju ispitivanja potreba svojih korisnika. Školski knjižničar bi unaprijed trebao znati s koliko novaca raspolaže, kako bi mogao na temelju toga planirati nabavu literature. Budući da su ciljevi Hrvatske mreže školskih knjižničara, uz ostalo, promicati čitanje te promicati kvalitetu školskog knjižničarstva, željeli bismo da ovaj projekt bude jedan u nizu koji će pripomoći u ostvarenju želje da školske knjižnice posluju na načelu namjenskih proračuna – radi zadovoljstva svojih korisnika.
Projekt će biti to uspješniji što ga bude provelo više školskih knjižničara zajedničkim i koordiniranim koracima. Na taj način dobit ćemo potporu ne samo roditelja, već i medija, čime smo u mogućnosti dati mu i nacionalnu dimenziju za poticanje čitanja – te na taj način pokušati senzibilizirati i odgovorne za odlučivanje o financiranju školskih knjižnica za donošenje odluke o namjenskim proračunima školskih knjižnica i stalnim izvorima financiranja.
Uključivanjem u ovaj projekt svaki školski knjižničar stječe pravo nabaviti po 8 novih kvalitetnih knjiga za svaki treći razred u svojoj školi po znatno povoljnijoj cijeni od standardne. Potpuno bi bilo neprikladno provoditi projekt koristeći stare, neprikladne ili možda čak nehigijenske knjige. Svaki će knjižničar moći izabrati komplet od 8 knjiga po knjižničnoj naprtnjači, a koje će biti iz sljedećih skupina: Nelektirna knjiga hrvatskog književnika (priče ili roman) za djecu, nelektirna knjiga hrvatskog pjesnika za djecu, nelektirna knjiga hrvatskog književnika za roditelje (za odrasle čitatelje), strip (monografija) hrvatskog autora (za učenike koji slabije čitaju), popularno-znanstvena knjiga o prirodi, životinjama, medicini, znanosti i sl., priručnik za odgoj djece (za roditelje), priručnik za kvalitetno provođenje slobodnog vremena, popularno pisana knjiga o hrvatskoj povijesti (ili tradiciji) za djecu
Projekt se provodi prema unaprijed isplaniranim i vremenski točno određenim fazama unutar Hrvatske mreže školskih knjižničara koja daje logističku potporu provođenju projekta. Školski knjižničari koji se uključe u projekt, dobit će točne upute što i kada trebaju učiniti: dogovor s ravnateljem, dogovor s razrednicima trećih razreda, kada održati roditeljski sastanak, što reći roditeljima i kakve im upute dati, kako i kada provesti razmjenu knjižnične naprtnjače i sl.
Projekt se provodi s učenicima trećih razreda tijekom drugog polugodišta. Svake srijede učenik koji je donio naprtnjaču u školu ima prigodu u nekoliko minuta drugim učenicima prepričati sve lijepo i zanimljivo što mu se dogodilo tijekom proteklih nekoliko dana kad su u njegovoj obitelji svi članovi čitali knjige iz knjižnične naprtnjače. Svaki petak ždrijebom naprtnjaču dobiva jedan od zainteresiranih učenika. U knjižničnoj naprtnjači nalazi se, osim knjiga, i bilježnica u koju učenici sa svojim ukućanima upisuju doživljaje.
Provedbom ovog projekta roditeljima se skreće pozornost na važnost svladavanja tehnike čitanja, motivira ih se i upućuje kako da pomognu svojoj djeci u svladavanju tehnike čitanja, senzibilizira ih se za sklonost školskoj knjižnici i školskom knjižničaru, školski knjižničar se u školi afirmira među učiteljima kao osoba koja aktivno prinosi razvoju čitačkih sposobnosti, skreće pozornost na to da knjižnica nije samo posudionica knjiga, već nudi niz drugih usluga, skreće se pozornost široj javnosti na važnost školske knjižnice i školskog knjižničara, ukazuje nadležnima za donošenje odluke o financiranju školskih knjižnica da se knjižnice trebaju financirati radi dobrobiti naše djece, da je financiranje školskih knjižnica ulaganje u budućnost naše djece.
simona je offline   Reply With Quote
simona, hvala ti na korisnom postu!
Lusi (02-07-14)

Nepročitano 21-06-14, 12:53   #42
Supermoderator
 
Jesam's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Postovi: 14,355
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
ZadaniComply and conform - any resistance is futile - you will be assimilated!


slobodni.net za slobodni svijetPodijeli post!

Jesam je offline   Reply With Quote
Jesam, hvala ti na korisnom postu!
Lusi (02-07-14)
Nepročitano 02-07-14, 10:50   #43
Guru
 
simona's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Postovi: 6,596
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
Zadani

Ambidekster klub


Neformalna edukacija

U današnje vrijeme, kad društveno-ekonomska situacija onemogućuje velikom broju mladih da rade i žive od svojeg rada, i kad se, na globalnoj razini, čini da novi svjetski poredak nastoji unificirati ljude i u što većoj mjeri ih pretvoriti u brojke koje će biti lakše držati pod kontrolom, važnije je nego ikada govoriti o prednostima neformalne edukacije i o svemu što ono nudi pojedincu.
Formalna edukacija , prema definiciji, oblik je odgoja i obrazovanja koji se odvija u školskim institucijama, ima svoj točno definirani plan i program kojim se stječu znanja i vještine i propisano je pravnim aktima. Ovaj tip edukacije ne omogućava pojedincu da razvija vještine koje on želi, nego mu pruža opće obrazovanje iz mnogih disciplina, te ga smještava u određene obrazovne kategorije. To je obrazovanje, do određene razine, obavezno. ......
PROJEKTI:

'Klikni na sigurnost'

On-line savjetovalište „Klikni za sigurnost“ namjenjeno je djeci, mladima, roditeljima i svima vama koji se anonimno želite informirati i savjetovati, saznati stručne i provjerene informacije vezane uz nasilje preko interneta ili druge oblike nasilja. Stručne, educirane osobe pomoći će vam u situacijama kada ste u dilemi, niste sigurni kako postupiti i kome se nadalje obratiti...

'Savjetovalište SPIRIT'

Program savjetovališta zasnovan na postmodernoj paradigmi i multisistemskom pristupu ogleda se u sljedećim učincima: Korisnici su vrlo zadovoljni tijekom i kvalitetom rada, te pristupačnošću "savjetovališta u susjedstvu", stoga je savjetovalište je popularno i nestigmatizirajuće, pojedinci i obitelji samoinicijativno obraćaju za pomoć....

'Koračaj sunčanom stranom ulice'za poslušati:
Civilno društvo - neformalno obrazovanje
simona je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Lusi (02-07-14), Tinker Bell (08-07-14)
Nepročitano 09-07-14, 12:26   #44
Guru
 
simona's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Postovi: 6,596
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
Zadani

Nacionalna stretegija obrazovanja, znanosti i tehonolgije


Škola u infarktnom stanju - Jesper Juul

Škola danas
...
"Trebali bismo uvidjeti da je obvezno školovanje suvišan relikt prošlih vremena i da bi ga trebalo nadomjestiti pravom na obrazovanje."
...
"Nastavnici, učenici i roditelji trebali bi zajedno izaći na ulice i demonstrirati protiv školskog sustava. Kad se to dogodi, ja ću im se pridružiti. "
...
"Situacije pune napetosti u našim školama beskorisnom stresu prije svega izlažu odnose između roditelja i djece."
...
Gospodarstvo u današnje vrijeme ne treba poslušne primatelje zapovijedi, nego odgovorne, snažne osobe koje su kreativne i koje mogu samostalno donositi odluke."
...
"Istina je da od naših škola sve više ljudi oboljeva. Od njih oboljevaju nastavnici i učenici."
...
"Do mobinga dolazi zbog problema vodstva koje se tiče čitave škole, a ne samo učenika."
...
simona je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
Adamina (10-07-14), Jesam (09-07-14)
Nepročitano 11-07-14, 11:25   #45
Guru
 
simona's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Postovi: 6,596
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
Zadani

China College Applications Photos
24 Photos Of China's Insanely Stressful College Entrance Exam Process
simona je offline   Reply With Quote
Nepročitano 15-07-14, 11:39   #46
Guru
 
simona's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Postovi: 6,596
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
Zadani

Nejednakost počinje s rođenjem

...
Značaj univerzalnog ranog obrazovanja odavno je prepoznat: ono poboljšava životne izglede za siromašnu decu i presudno je za održavanje jednakih šansi za sve. SAD su daleko od ovog cilja. U većini evropskih zemalja postoji opšti, kvalitetan predškolski sistem za trogodišnjake i četvorogodišnjake. U Americi najnoviji podaci pokazuju da je manje od polovine trogodišnje i četvorogodišnje dece upisano u neku predškolsku ustanovu. Glavni federalni program, Head Start, obezbeđuje sredstva za predškolsko vaspitanje za samo dve petine siromašne dece tog uzrasta.

Štaviše, Amerika je druga po stopi dečjeg siromaštva od trideset pet zemalja koje meri Dečiji fond Ujedinjenih nacija (samo je Rumunija gora). Dvadeset tri odsto američke dece siromašno je po međunarodnim merilima, za razliku od 10 odsto u Britaniji i 7 ili 8 odsto u nordijskim zemljama. Prema ovim merenjima, u Americi su najsiromašnija deca od pet ili manje godina – zapravo, to je najsiromašnija demografska grupa u zemlji. Mnoga od ove dece žive u dubokom siromaštvu, a prihod njihovih porodica manji je od polovine iznosa koji se smatra granicom siromaštva. Naročito je visoka stopa siromaštva u crnačkim i latinoameričkim porodicama.

Nauka je odavno pokazala da se deca koja odrastaju u siromaštvu suočavaju sa većim preprekama u socijalnom razvoju i zdravlju, i te prepreke ih često doživotno prate. Oni češće pate od hroničnih bolesti poput astme ili hiperkinetičkog poremećaja, malo njih završi srednju školu, rade za manju platu i često završavaju na socijalnoj pomoći. Siromašne tinejdžerke češće neželjeno rađaju.
...
Sociološka istraživanja, sa druge strane, pokazuju koliko je zapostavljanje dece među siromašnima uobičajeno. Siromašni roditelji preopterećeni su brigama o hrani i prevozu, a često i o bezbednosti u svojoj zajednici i stabilnosti svoje porodice. Neki su možda prosto neodgovorni, ili koriste drogu, ali brojna etnografska ispitivanja siromašnih koja su vršili Dečiji zaštitni fond, nezavisni istraživači i drugi, pokazuju da ovi roditelji, uključujući i samohrane majke, brinu za svoju decu jednako kao i imućniji roditelji. Problem je u tome što oni često ne mogu da nađu posao koji im omogućava da provode vreme sa svojom decom i što zbog nedostatka resursa, vremena ili zbog napetosti ne mogu da ispune sve dužnosti. Istraživanja takođe pokazuju da kvalitet prenatalne nege može da utiče na razvoj u ranom detinjstvu i da kod trudnice zavisnost od droge ili depresija takođe može uticati na neurološki razvoj bebe.
...
simona je offline   Reply With Quote
Nepročitano 03-09-14, 13:38   #47
Supermoderator
 
Jesam's Avatar
 
Datum registracije: Mar 2011
Postovi: 14,355
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Jesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond reputeJesam has a reputation beyond repute
Zadani Obrazovanje kod kuće

Kada će ta opcija biti moguća u RH?

Homeschooled children test at least one grade level ahead of public schooled children and have fewer behavioral problems

With fall quickly approaching, many schools are in session again. Perhaps in some homes, school never stops. It is estimated that approximately 2.2 million children in the United States are homeschooled. When thinking of homeschool the common question is asked whether the education is as good as public school. Studies are reporting amazing evidence to support those parents who labor to teach their children within the home.

Homeschooling group performed much better than public school participants in study
A study from Concordia University tested 37 homeschool students and 37 similar age public school students living in the same area. The ages of the students ranged from 5-10 years of age. Nearly all of the students lived with married or partnered adults. Most mothers had a college degree for both homeschool and public school children.

The researchers then administered at 45 minute achievement test. The results reported that the homeschooling group performed much better than the public school participants. It was reported that the margin at which they did better was very dramatic. In 5 of the 7 testing areas the structured homeschoolers were at least one grade level ahead of public school participants. Homeschoolers tested a year and a half ahead in math!

Homeschoolers tested a year and a half ahead of public school participants in math
Researchers calculated the probability of getting these results due to random changes and found that the probabilities for science and calculations were 1.9 percent and 2.6 percent. For word identification, decoding, and social sciences the probabilities were all below .07 percent.

If wondering if socioeconomic privilege tipped the scales, the study made statistical adjustments for differences in family income and mother’s education levels and homeschooler continued to keep their edge.

A 2009 study compared the long term success of college graduates who were homeschooled prior to college. The study reported that 66.7 percent of home school students graduated colleges in comparison to 57.5 percent public school students. The study also reported that home school students earned higher grade point averages as well.

Study demonstrates that homeschoolers had fewer behavioral problems than peers
In regards to socialization concerns, it appears that homeschool students come out ahead in this area as well. A study from Seattle Discovery Institute had counselors watch videotapes of homeschool and public school children playing. The counselors did not know which students were homeschooled. The study demonstrated that homeschooled students demonstrated fewer behavioral problems than peers.

President Brian Ray of National Home Education Research Institute reports, “Public school children have, as their main role models, peers, while homeschool students have as their role models, adults.”

Next time you run into a homeschooled child or homeschooling parents be careful not to judge and instead give them an encouraging word.

Izvor: http://news.therawfoodworld.com/home...oral-problems/


slobodni.net za slobodni svijetPodijeli post!

Jesam je offline   Reply With Quote
Nepročitano 03-09-14, 17:24   #48
padanormalan
 
chameleon's Avatar
 
Datum registracije: Jul 2011
Lokacija: prva desno poslije skretanja
Postovi: 12,422
chameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond repute
chameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond reputechameleon has a reputation beyond repute
Zadani

Citat:
Originally Posted by simona Pogledaj Post
Vittra, koja vodi 30 škola u Švedskoj, želi učenje provesti bilo gdje u školi pa su tako izbacili stari način učenja u redovima školskih klupa unutar četiri zida . Nakon što su se u Estoniji odlučili kako će u niže razrede uvesti programiranje, škole u Švedskoj imaju drugačije viđenje učenja, pa su tako izbacili klasične "dizajn" razreda.

Klupe i stolice u kakvima smo mi odrasli mogle bi postati povijest ako se novi model pokaže dobrim. Naime, Vittra, koja vodi 30 škola u Švedskoj, želi učenje provesti bilo gdje u školi pa su tako izbacili stari način učenja u redovima školskih klupa unutar četiri zida.

Arhitekt Rosan Bosch dizajnirao je školu kako bi djeca mogla raditi nezavisno u otvorenom prostoru prilikom opuštanja ili za vrijeme boravka u "selu" kako bi radili na grupnim projektima.

Sama škola netradicionalna je u svakom smislu, ističe Business Insider, te kaže kako ne postoji slovo razreda, a učenici uče u grupama na svojoj razini, a ne nužno prema dobi.

Upis u samu školu je besplatan, tako dugo dok dijete ima svoj osobni broj, nešto nalik na socijalni broj, odnosno tako dugo dok je roditelj djeteta porezni obveznik.
Ovo mi liči na promociju neke arhitetske tvrtke.

Ne trebaju djeci posebno dizajnirani vrtići i škole nego zdrav odgoj i edukacija. Četiri zida mogu biti beskrajan prostor u dječijoj glavi a mogu biti i tamnica.


StonePodijeli post!

chameleon je offline   Reply With Quote
chameleon, hvala ti na korisnom postu!
ne znam (16-07-15)
Nepročitano 19-12-14, 12:44   #49
Guru
 
simona's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Postovi: 6,596
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
Zadani

Školski vrtovi u odgojnom i edukativnom pristupu djeci. Bilo bi dobro da u cijelosti služi djeci i da ona mogu boraviti u tim vrtovima a ne samo kada skupljaju smeće ili čiste, sade.

OŠ ANTUNA MASLE OrašacVrt u osnovnoj školi Davorin Trstenjak - udruga O.A.ZA.
simona je offline   Reply With Quote
simona, hvala ti na korisnom postu!
Jesam (15-07-15)
Nepročitano 17-03-15, 10:47   #50
Guru
 
simona's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2010
Postovi: 6,596
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
simona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond reputesimona has a reputation beyond repute
Zadani

...i nema više papirića na podu
Attached Thumbnails
Edukacija djece-slika1679.jpg   Edukacija djece-slika1678.jpg   Edukacija djece-slika1677.jpg  
simona je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
dido (17-03-15), Jesam (15-07-15)
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 03:11 sati.
Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2022, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0