Alternativa Forum

Alternativa Forum (http://www.alternativa-forum.com/)
-   Orgon (http://www.alternativa-forum.com/orgon/)
-   -   Beograd - nabavka materijala (http://www.alternativa-forum.com/orgon/11337-beograd-nabavka-materijala.html)

Rajko123 06-03-19 15:34

Beograd - nabavka materijala
 
Pozdrav. Gde u Beogradu kupiti metalne materijale za orgonite? Sav internet sam pretražio i našao sam samo veleprodaju metalnih abraziva za peskarenje i razne metalne granule za veleprodaju i izvoz.

Olio 07-03-19 11:55

Citat:

Originally Posted by Rajko123 (Post 465649)
Pozdrav. Gde u Beogradu kupiti metalne materijale za orgonite? Sav internet sam pretražio i našao sam samo veleprodaju metalnih abraziva za peskarenje i razne metalne granule za veleprodaju i izvoz.

Nisam expert za orgonite. Naprotiv, totalni sam neznalac za orgonite.
medjutim, ako u bg. Mogu i mogao sam nabaviti SVE za razne uredjaje moze se pretpostavljam naci i sve za orgonite. Narocito jer mislim a (jesam moze reci tacnije) da za pravljenje orgonita treba pre svega LJUBAV, MALO UMECA I NESTO MATERIJALA. Ne previse skupog.
vidi koji materijali su potre ni pa ces ih lako nabaviti. To je kljuc.
metalni materijali poput mesinga ili bakra su jednostavni. Kupi ili nabavi nesto od mesinga tipa stara slavina za vodu pa struzi i pravi opiljke i slicno.
Ili parce bakar og kabla ili neki stari kucni uredjaj sa bakarnim na ojima i kalemov ima.

Rajko123 07-03-19 12:53

Lako je naći kablove i cevi i smole. Napravio sam jedan orgonit od najmanjih metalnih podloški. Nije bio dobar, imao sam loše snove. Kupio sam par sa kristalima i izvadio kristal i bili su dobri. Sad koristim jedan lepi koji je odličan. :) Inaće koristim samo orgonite bez kristala.

Problem je što hoću da napravim orgonitnu kuglu prečnika 30-40 cm. Planirao sam da kupim abraziv za peskarenje i da pravim orgonit. Ali se prodaje samo u veleprodaji koliko sam video. Mada je dobra ideja da sam stružem metal. Samo da nabavim stegu.

mklobu43 07-03-19 20:29

@Rajko123
Evo ti par savjeta koji su univerzalni bez obzira di se zemljopisno nalaziš:
Pusti internet i put pod noge, probaj naći ljude ili firme koje imaju tokarske strojeve i rade ili proizvode nešto na bazi metala, npr dijelove za automobile ili metalne konstrukcije , stvari za građevinu, željezare ili ciglane i slično - oni ili imaju tokarske strojeve ili ih neki tokari opskrbljuju.
Također obavezno prvo obiđi firme koje otkupljuju opčenito metalni otpad, kod njih možeš nači već gotovu strugotinu ili špenu koju im je netko prodao i to te neće skupo koštati. A opet manje firme ili privatnici tokari obično imaju kontenjer za strugotinu koju opet prodaju ovima koji odkupljuju metalni otpad. Npr ja sam našao jednog tokara koji mi je za male novce napravio strugotinu kakvu hoću a strugotinu od željeza mi je i darovao. Ili kupiš na otpadu neku šipku jeftino pa odneseš tokaru s tim da ga pitaš što mu je lakše za tokariti te se dogovoriš za neku cijenu.
Ma nađeš jedne koji tokare i pitaš ih za savjet di naći strugotinu, manje više dobiti ćeš informaciju gdje da ideš.

I još nešto, npr teško je naći bakrenu strugotinu(a i skuplja je od ostalih) i kod nas ovi na otpadu nisu uopće oduševljeni da ti to i prodaju pogotovo pod tim ako misle da ćeš nešto izrađivati i prodavati dalje, stoga im trebaš objasniti da si ti hobist i da želiš raditi nešto što će pomoći tebi i ljudima oko tebe, u tom slučaju će ti pomoći jer ljudi vole napraviti nešto dobro.

Eto, sretno ti..


Vremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 17:12 sati.

Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0