Alternativa Forum

Wilhelm Reich i njegov rad

Ovo je diskusija na temu Wilhelm Reich i njegov rad u podforumu Orgon
Prvi koji je s naučne strane prionuo istraživanju ove pojave je ...

Natrag   Alternativa Forum > Alternativna znanost > Orgon

Alternativa Forum


Orgon svojstva i izrada orgonskih generatora

Odgovor
LinkBack Opcije Teme Način Prikaza
Nepročitano 28-02-10, 18:29   #1
Dijete Svemira
 
quantec's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: na svom sam putu
Postovi: 694
quantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond repute
quantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za quantec
Zadani Wilhelm Reich i njegov rad

Prvi koji je s naučne strane prionuo istraživanju ove pojave je bio austrijski psihoanalitičar Wilhelm Reich (1897-1957), učenik i kasniji suradnik istaknutog psihoanalitičara Sigmund-a Freud-a. Njegova prva istraživanja svodila su se na jednostavna mjerenja električnog potencijala na površini kože pri određenim psihološkim stanjima koristeći običan milivolt-metar. Tako je uočio da se prilikom povećanja zadovoljstva javlja tok energije iz unutrašnjosti tijela prema vanjskom okolnom prostoru (ekspanzija). Suprotno tome prilikom anksioznosti, potištenosti i straha strujanje energije je iz vanjskog prostora prema unutrašnjosti tijela (kontrakcija). Neprestana kontrakcija i ekspanzija tijela dovodi do neprestane pulsacije u specifičnom četverostupanjskom ritmu: naprezanje -> punjenje -> pražnjenje -> relaksacija. Na ovaj način vegetativni (autonomni) živčani sustav je u neprekidnoj pulsaciji izmjenjujući ritmove kontrakcije (simpatetički) i ekspanzije (parasimpatetički). Ova pulsacija postoji i sve do nivoa pojedinih organa, stanične strukture pa sve do molekula, a posebno je uočljiva i mjerljiva kod orgazma pa ju je prema tome i nazvao orgonskom energijom.
Kako bi bolje razumio ovu bioenergetsku pojavu Reich se prvo okrenuo proučavanju jednostavnih životnih formi: mikroskopskih protozoa. Protozoe su jednostanični organizmi koji se ponašaju kao male životinje - love i prikupljaju ostale mikroorganizme kojima se hrane.
Budući da je od biologa dobio informaciju da će se namakanjem suhe trave u vodu vrlo brzo razviti protozoe započeo je sa experimentom. Svakodnevno je promatrao razgradnju trave te je vrlo brzo uočio da se unutar razgrađene trave počinju javljati mali, plavi mjehurići (A. na slici). Ti su se mjehurići odvajali od trave (B. na slici) te vrlo brzo oko sebe formirali membranu sa unutrašnjim autonomnim pokretima (C. na slici). Ovakve membranaste strukture su pokazivale svojstva kontrakcije i ekspanzije (D. na slici). Također je uočeno da ove nove membranaste strukture formiraju usta i počinju jesti što se može smatrati već formiranim živim bićem odnosno protozoom. Ovim experimentom je Reich je pokazao kako iz jedne životne forme, trave, nastaje nova životna forma, protozoa što je tadašnjoj znanosti bilo neobjašnjivo jer se smatralo da nova živa bića nastaju samo od iste vrste razmnožavanjem ili staničnom diobom.
Uočene plave mjehuriće promjera 2-10 µm koji su bili prijelazna faza iz trave u protozoe nazvao je bionima te ih je smatrao odgovornima za formiranje života u različitim formama, a sve je pomno i zabilježio na filmskim vrpcama. Kasniji eksperimenti su pokazali da se bioni i jednostavne životne strukture mogu dobiti i iz nežive materije. Npr. uzimao se morski pijesak koji se izlagao visokim temperaturama (1500°C - do točke taljenja), a koji je prethodno bio frakcijski steriliziran tako da su razgrađene sve moguće biološke i organske strukture. Takva istraživanja provedena su i nedavno, a o čemu više možete pročitati ovdje (Prof. Ignacio Ochoa P. (Neurobiologist) © 2000-2001). Bioni dobiveni iz pijeska pokazivali su radijaciju slabe, plavičaste svjetlosti, a kada bi se stavili na ruku osjetilo bi se peckanje. Okolni, mali laboratorijski alati bi se magnetizirali (vezano uz animalni magnetizam - Franz Mesmer(1734-1815)), a koža radnika u laboratoriju bi bila preplanula od radijacije čak i ispod odjeće. Ukoliko bi se ovi bioni stavili neposredno pored bakterija, njihovo zračenje bi ubrzo te bakterije imobiliziralo i ubilo. Bione je podvrgavao izuzetno visokim tlakovima i temperaturama no nije ih uspio uništiti. Na osnovu toga zaključio je da su bioni prvobitni, primarni oblik života te prijelazni oblik iz nežive u živu materiju i obrnuto.
Reich je opravdano sumnjao da bioni iz pijeska zrače nekakav oblik energije. Da bi ova zračenja izolirao od mogućih zračenja iz okolnog prostora načinio je Faraday-ev kavez od žice te ga prekrio pamukom i drvetom. Dakle unutar takvog kaveza postavio je kulturu sa bionima te ih promatrao kroz mali otvor. Uočio je bljeskove svjetlosti i plavičastu izmaglicu unutar samog kaveza. Što je još začuđujuće kada je kulturu biona izvadio iz kaveza pojava radijacije još je uvijek bila vidljiva unutar kaveza, čak i kada je cijeli kavez rastavio, oprao i ponovo sastavio. Tako je došao do zaključka da su bioni emitirali određeno energetsko zračenje koje se akumuliralo u samom kavezu. Dakle bioni su bili izvor neke nove do tada nepoznate energije koju je nazvao orgon, a kavez je akumulirao tu orgonsku energiju pa je nazvan orgonski akumulator. Kasnije je primjetio da se orgonska energija nalazi svuda u zraku te da se pomoću orgonskog akumulatora može na vrlo jednostavan način akumulirati i dalje koristiti za različite namjene.
Dobar dio svojih istraživanja posvetio je orgonu unutar ljudskog tijela. Uočio je da se crvena krvna zrnca, ako nisu u tijelu razlažu na bione slično kao i u experimentu sa vlasima trave u vodi. Nadalje crvena krvna zrnca unutar organizma su prenosnici orgona. Kod zdravih ljudi orgonsko polje oko crvenih krvnih zrnaca je snažno dok kod bolesnih je ono slabo. Ova istraživanja idu tako daleko da čak utvrđuje da se pri jako smanjenom orgonskom polju crvena krvna zrnca razgrađuju u bione iz kojih nastaju tzv. T-bacilli koji svojom toksičnošću izazivaju bolest. Orgon se može u tijelo unijeti na različite načine: unošenjem hrane, udisanjem zraka, te sunčanjem preko kože. Ovo zadnje može objasniti zašto neki indijski jogiji mogu godinama živjeti bez hrane samo gledajući u Sunce. Inače Reich je utvrdio i da je zračenje sa Sunca glavni izvor orgonske energije u zemljinoj atmosferi. Različiti fizički poremećaji i bolesti su simptomi mnogo dubljeg energetskog poremećaja unutar cijelog organizma. Orgonska energija prožima cijelo tijelo, a njegovo zračenje u okolni prostor naziva se aura tijela. Vraćanje orgonske energije u tijelo i ozdravljenje moguće je unošenjem zdrave hrane, određenim tehnikama dubokog disanja, ali i izlaganju uticajima orgonskih akumulatora.
Proučavajući stanice raka uočio je da one sadrže mnogo manju količinu orgona nego zdrave stanice. Inače smanjenje orgonske energije u tijelu može nastati ili uslijed određene povrede tkiva ili zbog starenja. Smanjenje orgona u stanicama uzrokuje generiranje T-bacila (T nastalo od njem. riječ Tod tj. Smrt). T-bacile nije pronašao samo u stanicama raka nego i u krvi i ostalim tjelesnim tekućinama te ondje se normalno zadržavaju u manjim količinama ne izazivajući poremećaje. Kada je T-bacile ubrizgao u pokusne miševe ubrzo su svi dobili rak. Time je dokazao da su T-bacili prijenosnici i uzrok raka. Međutim nevjerojatna činjenica je da kada je miševe smjestio u orgonski akumulator daljni razvoj raka se zaustavio te da su živjeli duže čak i od zdravih miševa.
Neposredno nakon II svjetskog rata, u doba hladnog rata sve je više bio zabrinut mogućnošću izbijanja nuklearnog rata i posljedicama kao u Hirošimi i Nagasakiju. U nadi da će orgonom (OR) neutralizirati nuklearno zračenje (NR) izveo je tzv. Oranur experiment 1950. godine. Veoma mala količina radioaktivnog radija donesena je u njegov laboratorij odnosno u kuću gdje je stanovao sa obitelji. Polagano miješanje ove dvije energije dovelo je do nuklearne lančane rekacije i katastrofalnih posljedica. Miševi su pocrkali, Reichu i njegovim suradnicima se to odrazilo na fizičko i mentalno zdravlje, a laboratorij je na duže vrijeme morao biti evakuiran. Njegova kćer Eva gotovo da je i umrla u ovom nesretnom slučaju. Reich je uvidio razornost miješanja ove dvije energije pa ju je nazvao DOR (Deadly Orgone Energy).
Nakon neuspjeha na Oranurskom experimentu svoj rad posvetio je izradi orgonskog raspršivača oblaka sa ciljem da kontrolira metereološke uvjete na Zemlji. Pomoću ove naprave bio je u mogućnosti rastjerati oblake ili stvoriti kišu usred Arizonske pustinje. Rastjerivač oblaka ili Cloud buster je u svojoj najjednostavnijoj izvedbi naprava sa šupljim cijevima dužine 5,5 metara. To je pasivna naprava jer ne koristi nikakve kemikalije niti bilo kakvu električnu ili magnetsku energiju, osim 12V izvora koji pokreće elektromotor za usmjeravanje cijevi prema oblacima. Malo je poznato na kojem je principu ova naprava radila no pretpostavlja se da je to u principu bila jedna vrsta orgonskog akumulatora koji je kroz cijevi izbacivao orgonsku energiju utičuči na atmosferu.
Državne institucije SAD-a su već početkom 1940. počele sa uhićenjima Wilhelma Reicha zbog njegovih istraživanja. Kulminacija je bila tzv. Oranurski experiment pa je svaki njegov rad bio pod strogom prismotrom i izložen zabranama. Godine 1956. je uhićen, osuđen i zatvoren što zbog svoje komunističke prošlosti, što zbog svojih istraživanja te je nakon dvije godine provedene u zatvoru, 1957. i umro, kako kažu od srčanog udara. Slična paralela može se povući i sa Philadelfia experimentom Nikole Tesle 1943. godine nakon čega je i Tesla okončao svoj život pod pomalo čudnim okolnostima.
Na tone i tone rukopisa, rezultata istraživanja i knjiga Wilhelma Reicha je kako navode spaljeno, no to je malo vjerojatno budući da se radi o spisima od iznimne vrijednosti pa se vjeruje da je sve pohranjeno u "bunkeru tajnih znanja". Nakon Reichove smrti njegovi suradnici su doživjeli mnoge neugodnosti i progone, a sva istraživanja su se nastojala što više prikriti i omalovažiti sve do današnjih dana. Doduše kasnije su osnovane određene institucije i udruženja za proučavanje ove pojave no vjerojatno sa ciljem da se drže pod kontrolom sva daljnja istraživanja i informacije.
Također u novije vrijeme ekspanzije interneta javlja se sve više informacija koje nemaju nikakve veze sa istraživanjima i radom Wilhelma Reicha, pa čak niti sa zdravim razumom. Ove dezinformacije u dobrom dijelu su najvjerojatnije namjerno plasirane kako bi se cijela stvar oko orgona zavila velom tajnosti i magle pa preporučamo dobru filtraciju svih informacija na koje budete našli na internetu.

Osnovna svojstva orgona

Prilikom svojih istraživanja Reich je utvrdio da organski materijali privlače i zadržavaju orgonsku energiju te da metali privuku a zatim naglo odbiju orgon. Na taj način stvorio je posebnu napravu od nekoliko metalnih ploča između kojih je organska materija, a po mnogo čemu sliči električnom kondenzatoru. Primjetio je da se unutar takvih naprava javlja povišena temperatura te da elektroskop znatno sporije prazni električne naboje nego izvan orgonskog akumulatora.
Na osnovu višegodišnjih istraživanja došao je do spoznaja o osnovnim svojstvima orgona:
orgon ispunjava cio svemir i svugdje je prisutan
orgon je bez mase i predstavlja prvobitnu, kosmičku energiju
orgon prodire u materiju ali pod različitim brzinama
orgon pulsira te je uočljiv i mjerljiv
ima snažan afinitet i privlačenje prema vodi
akumulira se u živim organizmima putem hrane, zraka i kože
međusobno privlačenje i pobuđivanje odvojenih orgonskih sustava rezultira spajanjem i superpozicijom ova dva sustava u novi sustav
orgon je negativna entropija: sustav sa većim orgonskim potencijalom privlači sustav sa manjim orgonskim potencijalom
orgonska energija se pobuđuje pomoću sekundarne energije: elektromagnetske ili nuklearne
u koncentriranom stanju najčešće emitira plavu-do-ljubičastu svjetlost
__________________


Snaga i Energija ljudi može promijeniti svijet
http://www.kvantnikod.com/Podijeli post!

quantec je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (18-12-11), Boris (01-03-10), Drago (13-07-10), ram (28-02-10), RED PILL (11-03-10), Spring (01-03-10), Tree (21-01-11), Uoo (12-08-10), zoricab (28-02-10)

Nepročitano 13-07-10, 09:52   #2
Alternativa addict
 
Drago's Avatar
 
Datum registracije: Sep 2009
Lokacija: Zagreb,Na bregu,u šumi.
Postovi: 292
Drago has a reputation beyond reputeDrago has a reputation beyond reputeDrago has a reputation beyond reputeDrago has a reputation beyond repute
Drago has a reputation beyond reputeDrago has a reputation beyond reputeDrago has a reputation beyond reputeDrago has a reputation beyond reputeDrago has a reputation beyond reputeDrago has a reputation beyond reputeDrago has a reputation beyond reputeDrago has a reputation beyond reputeDrago has a reputation beyond reputeDrago has a reputation beyond reputeDrago has a reputation beyond reputeDrago has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Yahoo za Drago
Zadani

Baš je dobro što si ovo stavio!


DERIIII!!!Podijeli post!

Drago je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (18-12-11), quantec (16-07-10), Uoo (17-12-11)
Nepročitano 20-01-11, 20:47   #3
Dijete Svemira
 
quantec's Avatar
 
Datum registracije: Oct 2009
Lokacija: na svom sam putu
Postovi: 694
quantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond repute
quantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond reputequantec has a reputation beyond repute
Pošalji poruku preko Skype™ za quantec
Zadani


Snaga i Energija ljudi može promijeniti svijet
http://www.kvantnikod.com/Podijeli post!

quantec je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (18-12-11), Mladen987 (20-01-11), RED PILL (21-01-11), SteveNo1 (21-01-11), Tree (21-01-11), Uoo (17-12-11)
Nepročitano 17-12-11, 21:28   #4
ani CAHAL
 
ani CAHAL's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2011
Lokacija: tu oko zagreba
Postovi: 222
ani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond repute
ani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond repute
Zadani

Wilhelm Reich - Univerzalni znanstvenik života

Nekoliko znanstvenika 20. stoljeća izazvali su toliko entuzijazma i toliko bijesa u protivljenju naspram Wilhelm Reich. Za mnoge, on je univerzalni genije, usporediv s Goethe-om ili Leonardom da Vincijem, za druge znanstveni otpadnik i šarlatan.

Svestranost rada W. Reicha je zadivljujuća. U psihijatriji - terapija tijela za istraživanje raka, te kontrola vremena, čine njegova temeljna istraživanja. Reich istražujući prirodu života, otkriva osnove u mnogim područjima i tako iznenađuje i plaši znanstveni establišment. On je otkrio životnu energiju koju Freud naziva "libido" i učinio je praktički dostupnom. On je objasnio tako različita područja kao biogeneza i uzrok nastajanja pustinja na planeti.


Wilhelm Reich: Svrgavanje "princa" Sigmunda Freuda

W, Reich je odrastao u Galiciji, kao sin bogatog židovskog farmera. Kada je imao 11 godina, otkrio je preljub svoje majke. Tijekom sljedećih nekoliko godina roditelji su se rastali i živjeli odvojeno. Ova trauma pratila ga je cijeli njegov život.

Nakon vojnog roka u I. svjetskom ratu, započeo je studij psihoanalize Sigmunda Freuda u Beču. Nakon samo dva semestra, primljen je u psihoanalitičku udrugu i izučavao sa 22 godine psihoanalizu na pacijentima koji su mu dodijeljeni od Freuda. Smatran je mladim, ambiciozanim i pomalo nekonvencionalanim talentom. Sa svojim nekonformističkim i izravnim načinom bavljenja ljudima mnoge je fascinirao - a također si je stvorio mnogo neprijatelja, tako da je uvijek bilo glasina o njegovom stanju svijesti, iako mu duševna bolest nikada nije bila dijagnosticirana.

Njegov glavni cilj, od početka, bio je istražiti neurotičnu i zdravu seksualnost. Orgazam u zdravom obliku ukupno je ispuštanje viška energije. Za većinu ljudi, zbog neurotskog karaktera, koji se odnosi na "normalno", to je sposobnost da se spolni odnos više ili manje ograničava - Reich to nazva "orgazmička nemoć".

Neuroze nastaju u najranijoj dobi, ako su prirodni emocionalni impulsi zaustavljeni silom. Tako se životna energija bori protiv same sebe. Zbroj svih spolno nagonskih pravaca je strukturni karakter.

Reich je imao namjeru koristiti uvide psihoanalize za prevenciju neuroze. On je kritizirao prisilno ograničeno liječenje neuroze i histerije Bečke gornje klase - u kojima je većina njegovih kolega radila - kao elitistički gubitak značajnih uvida u strukturu mentalne bijede čovječanstva.

On je bio posebno zainteresiran za prevenciju neuroze kod djece i adolescenata, kao i u seksualnom higijenskom odgoj mladih. Kako je više konzervativnih psihoanalitičara u Beču bilo upoznato s time i odbacivalo njegove ambicije u tom pogledu, on je osnovao u Berlinu u sklopu KPD "Sexpol pokret" s kojim je vrlo uspješno izvodio seksualni odgoj mladih radnika. Za Freuda takva psihoanaliza osnovana na njegovim socijalističkim orijentacijama bila je vrlo sumnjiva. Tako je isključen iz psihoanalitičke udruge - dijelom zato što je bio protiv teorije nagona smrti po Freudu i zato jer njegov nalaz o funkcijama zdrave seksualnosti nisu potvrđeni od bilo kojeg drugog analitičara kao neurotična bolest.Od psihoanalize prema tjelesnoj terapiji

Reich je bio prvi psihoanalitičar, koji je sjedio ispred pacijenta, promatrajući izraze lica i govor tijela - kao pokazatelje otpora karaktera. On ih je suočavao sa svojim nesvjesnim emocionalnim izrazima npr. potiskivanje bijesa, plač, gađenje, itd. U okviru ove analize Reich je prekinuo s tabuima o psihoanalizi, da se pacijenta ne smije dirati, jer kad on masira ili lagano pritisne određene mišiće, potisnuti impuls može biti otpušten, kao što je jecaj pri doslovno otpuštanju kralješka "zaglavljenog u vratu."

Uz rješavanje ove mišićne blokade rješenje emocionalnih i mentalnih ograničenja

također se rješavaju jer su povezani. Malo dijete gradi ove blokade, kako bi se susrelo s emocionalnim, mentalnim i fizičkim traumama. Blokade su nesvjesno, prisilno, kronično grčenje mišića koji pokrivaju cijelo tijelo u segmentima. Takav "oklopni" organizam mora se stalno naprezati ( za održavanje grčeva – koji uvijek rade), i tako stvarno onemogućuje svrsishodan rad. Reich govori o "karakternom oklopu". Grčenje mišića troši energiju tako da za tijelo ona više nije dostupna, a to ga slabi u svakom pogledu – uzrokuje somatske i mentalne bolesti.

Cilj Rajhove terapija tijela je rješenje blokada i osiguravanje zdrave strukture karaktera koja omogućuje neograničeni protok energije kroz cijelo tkivo.


Geneza karakterne strukture

Struktura oklopa karaktera temelji se na odbijanju libido potreba u djetinjstvu, ovisno o tome u kojoj fazi razvoja je došlo do blokade zadovoljenja.

Npr. beba je spriječena u potrebama usmenog zadovoljstva užitka - kontakt s majčinom dojkom - ili tro godišnje dijete, gdje mu je dozvoljeno da osjeća zadovoljstvo u izmetu, prisiljeno je razviti gađenje i gnušanje jer su postavljenje pojedine karakterne osobine.

W. Reich suprotstavlja neurotični karakter genitalnom karakteru. Kako neurotični karakter više nije u mogućnosti ostvariti izravan način zadovoljstva genitalnog karaktera nikad nije bio previše blokiran, tako da on može ući u zadovoljavajući spolni i društveni kontakt. Normalno bolesni i zdravi elementi karakterne strukture se miješaju, tako da nema čistog genitalnog ili neurotičnog karaktera. Cilj svih psihijatrijskih metoda Reicha je rašireni spektar karakternih osobina.Osnovna prevencije neuroze: Seksualnost adolescenata

W. Reich je već kao mlad analitičar bio oduševljen za provedbu nalaza o neurozi u praksi socijalnog rada. S kolegama je osnovao u Beču ustanovu za seksualno savjetovanje o higijeni, u kojoj je stotinama adolescenata i mlađim ljudima pružena pomoć i svakojake informacije. On je vidio gigantsku dimenziju neuroze koja se temeljila prvenstveno na autoritarnom seksualnom negiranju obiteljskih odnosa.

U male djece utvrđena je neurotičan uzrok. Mladi ljudi koji se sada odluče koliko će se promijeniti u odnosu na neprijateljski seks-standard ili koliko se odmaknuti iz konteksta seksualnog morala. Temelji socijalne seks-negacije je pretpostavka askeze za mlade, a poziv za prinudni monogamni brak. Obje tvrdnje pokazuju da su ljudi podložni na svaki način - po cijeni njihove vitalnosti, sposobnosti da osjećaju zadovoljstvo i da budu sretni.

Pubertet je, dakle, "seksualna borba mladih", u kojem svaki naraštaj pokušava tražiti sposobnost za sreću kao posljedicu cvatnje spolne zrelosti od roditeljske generacije. Ako netko vidi održavanje i razvoj životnih struktura kao cilj ljudskog napretka - načine da se spriječi rat, kriminal, siromaštvo i glad kao neurotična krajnost – shvaća da je napredak u velikoj mjeri određen generacijama mladih.


Masovna psihologija fašizma

W. Reich primjenjuje otkrića o karakteru strukture društvenog i političkog života: Zašto su ljudi neslobodni i organiziraju vlastito tlačenje, iako žude za slobodom? Oni su nesposobni za slobodu zbog iracionalnog karaktera strukture prosječne osobe, koja se smatra kao "normalna".

Fašizam , dakle, nije ideologija ili politički smjer, ali je izraz čežnje običnih ljudi, kako bi se zadovoljile njihove osnovne potrebe, što je onemogućeno od strane autoritarnih ugnjetavanja tijekom tisuća godina. Represija je sačuvana kao neurotična struktura svakog pojedinca i prenosi se na djecu. Pokušaj da se probije ograničenje neuroze nasilno, dovodi do karakternog sloja destruktivnosti, to Reicha smatra kao "emocionalnu kugu". Emocionalna kuga nije samo stalno aktivna kao endemska bolest, nego također izbija kao epidemija, u skupinama ljudi (npr. linčovanje u smislu pravde), u organizacijama (npr. inkvizicija Katoličke crkve) ili država (npr. fašizam).

Emocionalna kuga postoji kao karakterna razina u svim ljudima. To objašnjava kako je "sasvim normalno" da ljudi mogu izdati Židove Gestapu. Masovna psihologija fašizma je posao koji je kao top tema danas, jer se bavi psihološkim i društvenim fenomena koje su svakodnevna stvarnost.

Reich analizira ne samo društvene institucije, koje štite autoritarni sustav emocionalne kuge koja se obično naziva "
​​političkom kugom". Također je proučavao uvjete pod kojima prirodni i zdravi društveni odnosi mogu postojati, ono što on naziva "radna demokracija". Radna demokracija je produkt autonomnih društvenih odnosa koji su temelj svih društava. Politički, ideološki sustavi koriste te zdrave strukture, i to mora biti zaštićeno, ali to ne može biti organizirano.Bioelektricitetna istraživanja za zadovoljstvo i strah

U tridesetim godinama istraživao je mjerenjem W. Reich kako prvi život djeluje kao užitak i strah sa bioelektricitetom. Glavni eksperimenti sastojali su se od ispitivanja, mjerenja potencijalne promjene u erogenim zonama tijekom stimulacije: npr. škakljanje (zadovoljstvo) i iznenadnog pritiska ili buke (strah).

Kada osoba osjeća ugodan osjećaj, osjećaj ugode po tijelu ide u pozitivnom smjeru. Ako osoba osjeća bol, potencijal je negativan. Subjektivni osjećaj intenziteta ima izravan utjecaj na kvantitativnu razinu. Postoji "razočaravajući" odgovor. Nakon straha pozitivne promjene su postizane sa više poteškoća, kao da organizam postaje "oprezan". Također je nastajao i "otupljiujući" efekt. Ako se isti, ugodan poticaj ponovno postiže, pozitivan odgovor je nešto slabiji.

Ovi rezultati su ključni: uvjet testirane osobe da je emocionalno dovoljno zdrava da osjeća zadovoljstvo, a posebno ugodnu energiju koja teče i oni su morali biti sposobni opisati ove osjećaje. Reich je rekao: većina ljudi to ne osjeća ili ih ne može pouzdano opisati, međutim nijedan drugi istraživač nikada nije smatrao vrijednim te pokazatelje.Bions: od ne-žive tvari prema živom biću

W. Reich je promatrao protozoa kulture, uspoređujući podjele i sljubljivanje mikroorganizama sa seksualnom funkcijom viših živih bića. On je zaključio da protozoa ne da ne proizlaze iz zračnih klica - kao što biologija kaže - nego oni nastaju spontano iz propadajuće organske tvari.

Travnata stanica otopljena u vodi, propada u najmanju mjehurićastu strukturu - Reich ih naziva "bions" - oni se sakupljaju u klastere, razvijaju zajedničku membranu i obavljanje autonomne pokrete. Oni se odvajaju od nežive tvari te su "rođeni" kao protozoa. Ovaj proces Reich je mogao pokazati kako u sterilnim tako i u nesterilnim uvjetima. Od svih propadajućih organskih materijala bions je trajni razvojni proces biogeneze koji se događa stalno.

Reich, koji nije izučeni biologijski znanstvenik, vrlo je napadan od strane stručnjaka, ali koji nisu učiniti ništa da objektivno razumiju njegova istraživanja.

U međuvremenu, eksperimenti su nekoliko puta ponovljeni i potvrđeni. Reich, kao i drugi istraživači napravili su impresivne filmove i video priloge u svezi bions-a.

Promatranjem bions raspadanja krvi i tkiva otkriva potpuno novi pogled na rak. Proučavanje fenomena zračenja , koji je promatrao kod bions-a dovelo je do otkrića Orgonske energije.


Otkriće Orgonske energije

Već kao psihoanalitičar W. Reich je namjeravao istražiti psiho-fizičke energije koje Freud zove "libido" kao fizičku snagu i u početku se istraživala kao bio-struja.

Kod bion-kultura, koje su nastale od morskog pijeska, pojavila su se čudna zračenja : kod promatranja pod mikroskopom on i njegovo osoblje dobilo je konjunktivitis. Koža je crvena od upale uzrokovane od bions-a. U mraku, plavkasto zračenje može biti viđeno oko njih. Gumene rukavice su dobile elektrostatički naboj .

Reich je pokušao eliminirati navodno zračenje i za to izoliranje je pripremio vanjski izolirani metalni okvir tako da ih je tu stavio. Fenomen je postao još jači u tim okvirima. On ih je vidio unutra, čak i ako nema pripravaka unutra. Osim plavog odbljeska vidio je bljesak svjetla koji brzo kruži. Fenomen se činio da može biti subjektivne i objektivne prirode. On je bio u mogućnosti to povećati sa povećalom a to je vidio i sa zatvorenim očima. Tek kad je vidio te odbljeske i na zemlji noću kao okretanje valova na plavom nebu, on je shvatio da to mora biti energija, kako u tijelu, tako i u atmosferi i stoga se može promatrati i kao objekt i kao subjekt.

Postupno je Reich uspio dokazati tu energiju, koju je nazvao "Orgon", pomoću fizikalnih metoda, tj. s termometrom, elektroskopom i Geigerovim brojačem. U orgonskom akumulatoru (izolirane kutije), mogao je identificirati doslovno višu temperaturu i pojačan naboj na elektroskopu u trenutku kada je kontrolirao kutiju. Ova dva vrlo jednostavna eksperimenta izazvala su dominantan „fizički svijet slika“, jer su u suprotnosti s drugim zakonom termodinamike, aksiomom fizike.


Orgonski akumulator: životna energija iz atmosfere

W. Reichov ključni pronalazak je razvoj kabine od (pocinčane) željezne oplate, koja je okružena izolacionim materijalom (Celotex). Između ta dva sloja je više slojeva provodnog materijala (čelične vune) i izolatora (vuna). Što više od tih alternativnih slojeva (veća kontaktna površina između provodnika i izolatora), veći je učinak, a to je da se uz unutarnje zidove metala stvara energetsko polje . Ovo energetsko polje može napuniti energetsko polje živih bića s neograničenim količinama životne energije.

ORAC je konstruiran na način da su ploče po mogućnosti blizu tijela, bez da korisnik dotakne zidova. Prostor ispred prsa i zdjelice, ili na bedrima dobiva nešto manje energije zbog smanjenih varijabli štita. Ispod sjedala je mali akumulator (pucač), tako da je moguća simultana lokalna aplikacija.

Organizmi su u stanju napuniti se u takvom uređaju s atmosferskom besplatnom energijom, s orgonom. Električni izolatori, kao što su vuna ili suha drvena vlakna privlače orgon i zadržavaju ga. Metal (željezo ili pocinčano željezo medicinski odobreno) vuku orgon i odmah ga opet ispuštaju. Stoga je protok životne energije u smjeru unutrašnjosti akumulatora. Do smjera protoka je zajedničko slabo energetsko polje duž unutarnje pločice. Energetsko polje (koje je, naša aura ) organizma unutar ORAC-a nadslojevi s energetskim poljem na ploči. I - akumulator i ljudsko biće - na taj način čine zajednički, vrlo jak energetski sustav, koji može izvući velike količine orgona iz okolne atmosfere. Punjenje s energijom će završiti tek kada se napusti uređaj.

Nakon kratkog razdoblja navikavanja korisnik je u mogućnosti povećati svoju energiju i napuniti se značajno: svi organi su stimulirani i podržani sa procesima samo-iscjeljiteljske moći , vitalnost je optimizirana. Ovaj efekt može biti potvrđen pregledom standardnih medicinskih vitalnih znakova (npr. jezgra tjelesne temperature, probava, disanje, snižen krvni tlak).

Spajanjem energetskog polja energije tijela sa nakupljenom energijom je vrlo ugodan doživljaj blagog treperenja i unutarnje peckanje.

Prvo i najvažnije ORAC je medicinski uređaj - napravljen od strane W. Reicha. On i njegovi kolege, i svi oni koji su imali jedinstveni doživljaj za punjenje unutar akumulatora, koristili su ga kako bi si poboljšali vitalnost i dali svom životu dodatnu dimenziju. To je vrlo radostan doživljaj, intimni "dodir", spoj tijela sa energetskim poljem sa akumulatorom, koji se nakon kratkog upoznavanja , može smatrati kao "blago treperenje" ili "sjaj" u tijelu. Jedan od njih je prožet valovima atmosferske energije. Ova percepcija je vrlo jasna i stvarna, jer se temelji na sposobnosti tijela svake stanice da se proširi ispunjavanjem pune energije.

Budući da se živčane stanice također aktiviraju, može doći do mnoge različitih percepcija unutar ORAC: peckanje na koži, osjećaj topline bez porasta temperature, buke ili metalni okus. Također dolazi do određene tjelesne reakcije kao što su jasno čujne uzbuđene crijevne aktivnosti, produbljivanje disanje, povećane detoksikacije ili crvenila kože. To se često događa spontano kao lagana groznica u akumulatoru - organizam reagira na viši energetski potencijal, on reagira spontano na postojeće infekcije. Značajno je povećanje na koži i tjelesnoj temperaturi i otkucajima srca. Nakon duljeg korištenje pokazuje osnovno poboljšanje fizioloških vrijednosti za većinu korisnika, nakon nekoliko tretmana, kao što su znatno usporavanje protoka krvi i kada se poreže – to je jasan znak da upalni proces ide ka izlječenju.

ORAC je vrlo učinkovit medicinski uređaj za bolesne i invalide osobe - i neusporedivo obogaćivanje kvalitetu života svim ljudima.Medicinske primjene orgonskog akumulatora

Orgonski akumulator utječe na biološku jezgru, fiziološki djeluje na najdublje razine organizma, na živući živčani sustav i utječe na sve organske procese.

Stimulira samo-izlječenje organizma. To je osobito vidljivo u izlječenju rana, koje nestaju puno brže i lakše. Opekline, bol i otekline se znatno smanjuju, a one se obično liječe bez oštećenja i ožiljaka.

W. Reich i njegovi suradnici, i mlađe generacije liječnika, posebno u Njemačkoj i dalje koriste orgonski akumulator u terapiji protiv raka, kao i u raznim drugim ozbiljnim bolestima. Vrlo učinkovita terapija s orgonskim uređajima i drugim terapijama koje je W. Reich razvio koriste se u kombinaciji s konvencionalnim medicinskim metodama i naturopatskim tretmanima.

Medicinska uporaba Orgonskog akumulatora je u velikoj mjeri neproblematična, ako se uzmu u obzir vrlo male kontraindikacije, i vrlo često su popraćene spektakularnim oporavcima.

ani CAHAL je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (18-12-11), anadelvito (29-02-12), mandrilo (19-12-11), Uoo (17-12-11)
Nepročitano 17-12-11, 21:32   #5
ani CAHAL
 
ani CAHAL's Avatar
 
Datum registracije: Jan 2011
Lokacija: tu oko zagreba
Postovi: 222
ani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond repute
ani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond reputeani CAHAL has a reputation beyond repute
Zadani

Rak kao posljedica bioenergetske slabosti

W. Reich započeo je u 40-im godinama dosljedno sa imunološkim pristupom istraživati i liječiti rak. On ne istražuju specifične uzroke, nego mogućnost organizma domaćina da razvije rak.

Njegova promatranja da organski materijal propada u obliku mjehurića, "bions", dovela ga je do otkrića sličnog procesa u živom tkivu. Zdrave crvene krvne stanice raspadaju se u vidu "PA bions", dok bioenergetski oslabljeno tkivo se raspada u najmanju mrtvu česticu koju je nazvao "T-bacili". Oni mogu napadati zdrave stanice i pretvoriti ih u "T-bacile". Ovaj proces ima karakter lančane reakcije. Stvarni tumor je onda samo simptom, i rezultat takvog procesa.

"U stvari, rak stanica je proizvod od mnogih PA Bions, koje proizlaze iz krvi ili tkivnih stanica, kao obrana protiv lokalne samo-infekcije s T-bacilima." (W.Raich, Rak Biopathy, Poglavlje VI)

Ovaj proces propadanja stalno se odvija u svim organizmima. Međutim, samo kada je tijelo bioenergetski oslabljeno - Reich koristi izraz "biopathy" - u pitanju je takva degenerativna bolest. Kronični energetsko nisko nabijeni organizam – da se s orgonskim akumulatorom može okrenuti u pozitivnom smjeru - temelji se na dubokom osobnom propadanju. To ne može biti riješeno s akumulatorom, nego samo s psihijatrijskim tjelesnim terapijskim metodama.


Princip zdravlja i bolesti po Wilhelm Reich

W. Reich ne definira zdravlje kao odsutnost simptoma bolesti, nego kako optimalno funkcioniranje u interakciji između unutarnjeg i vanjskog svijeta na svim razinama: od okoliša i društvenog okruženje na organski, vegetativni sustav organizma na staničnoj, molekularnoj i energetskoj strukturi. Oscilacija između vanjskog i unutarnjeg, između ekspanzije i kontrakcije je "temeljni zakon vegetativnog života". Ovaj princip vrijedi za sve koji živuće strukture, to jest za protozoe kao i za ljude.

Različiti utjecaji mogu ograničiti pulsiranje života. Kronične bolesti mogu poremetiti bitno vitalnost organizma. Rezultat "biopathic" bolesti autonomnog živog bića odražava se u svim vrstama simptomatske bolesti – životnih kontrakcija.

Ako kontrakcija postaje kronična, pulsiranje života ograničava se na biološku jezgru, život se doslovno povlači u sebe. Završna faza sužavanja ovog procesa je smrt


DOR - smrtonosna orgonska ustajala atmosferska energija

Kako bi istražio da li orgonski akumulator može pomoći protiv bolesti zračenja, Reich je izveo mali test sa miligramom radija u orgonskom akumulatoru.

Koncentrirana orgonska energije napala je nuklearnu energiju, ali je okrenula taj proces u neprijateljski oblik: DOR - Smrtonosni orgon. DOR ima uglavnom iste fizičke karakteristike kao orgon, ali razorno djeluje na žive strukture: Reich i njegovi kolege postali su ozbiljno bolesni. Na svaku osobu djelovao je kao i na atmosferu, pojačano su patili od pojedinih bolesti i simptoma bolesti od zračenja. Reich je doživio srčani udar.

DOR je bio izvučen sa metalnim cijevima i gumenim crijevom u vodu. Reich je otkrio načelo da se orgonska energija i DOR mogu izvući iz atmosfere.

DOR-ustajala atmosfera je razlog za širenje pustinja: Atmosfera gubi sposobnost za izgradnju oblaka, za prikupljanje vode i kiše. Također, tlo gubi sposobnost da zadrži vodu. Izvlačenjem ustajale energije u vodu - cloudbusting – prirodni proces u atmosferi su obnovljeni: tako da "ponovno pada kiša".

Reich je tada radio u Arizonskoj pustinji na projektu revitalizacije pustinje. W. Reich je to prepoznao - mnogo prije nego što su pojmovi poput "odumiranje šuma" i "globalne klimatske katastrofe" bili poznati - planet pati od širenja pustinja, koje se sve više šire na sjever i jug i ponudio tehnologiju, s kojim bi to mogao biti ispravljeno, ako se razumije.

Nekoliko znanstvenika primjenjuju ovu tehnologiju i uspješno je provode u pustinjama na područjima Australije, Afrike i Amerike.


Djeca budućnosti

U dugom terapijskom radu W. Reich u konačnici je postao vrlo pesimističan glede učinkovitosti psihijatrijskog liječenja neuroze kod odraslih osoba. Prema Rajhu: odrasla osoba ne može povratiti zdravlje putem terapijskih metoda kao što ni krivo stablo se ne može ispraviti .

Pravo zdravlje može se postići jedino od samog početka tako da djeca odrastaju emocionalno zdrava. To je bio jedan od projekata Reicha za izgradnju "Orgonomic Infant Research Center", istražiti uvjete odrastanja zdrave djece . Čak i za razvoj nerođene djece u utrobi uvjeti su odlučni: najvažniji su čimbenici vitalnost majke i njena opskrba energijom, a time i fetusa. Reich i drugi orgonski liječnici preporučuju opsežnu upotrebu orgonskih akumulatora. W. Reich je definirano u 40-tim godinama uvjete rođenja , kasnije su bili poznati pod pojmom "nježno rođenje". Njegova metoda, je otišao mnoga dalje od toga, pomažući majci s vrlo učinkovitim terapijskim metodama za prevladavanje stresa rođenja, tako da je i rođenje za dijete znatno pojednostavljeno.

Čak i na novorođenčad se može djelovati - s velikim izgledima - s tijesnom terapijskom njegom. Eva Reich, kći W. Reich, razvila je ove metode kao pedijatar. Te metode su postale poznate kao "baby masaža" i "ambulanta bebinog plača".

Što je W. Reich mislio pod pojmom "Djeca budućnosti", je mnogo šire: Orgonomy je znanstveni pristup, razumjeti život u osnovnim funkcijama i stvaranje uvjeta tako da djeca mogu odrasti emocionalno zdrava.


Tragičan kraj Wilhelm Reich

Rad W. Reich nije bio shvaćen - i još uvijek nije – od mnogih. Tijekom svog života on je bio napadan od strane nasilnika, često sa sarkastičnim kritikama. To je bilo prije svega zato što znanstveni pogled na svijet ne poznaje životnu energiju. Reich se također bavio pitanjima koja su kod mnogih podizala jake emocije i jaki otpor: neuroze, seksualnost, fašizam, rak, pustinja i još mnogo toga.

Nakon iskrivljene kampanje protiv njega, od strane američkih zdravstvenih ustanova (FDA) je naposljetku intervenirala. Na suđenju je Reicha odbio prihvatiti nadležnost suda da odlučuje o temeljnim pitanjima znanosti i da se samo u znanstvenim razgovorima može nešto dokazati ili opovrgnuti. On je osramoćen u procesu, a sud je odlučio da "nema orgonske životne energije." Reich-ovi orgonski akumulatori su uništeni i sve njegove knjige su spaljene kao reklame za prijevaru. Čak i danas, suđenje protiv Reicha je prikazano kao primjer što se može dogoditi kada optuženi ne priznaje takvo suđenje, čak i ako on ima dobre izglede, da dobije spor.

Reich je zatim na drugom suđenju osuđen na dvije godine zatvora zbog nepridržavanja prvotne presude: jedan od njegovih zaposlenika prevozio je Orgonski akumulator iz države Maine u New York.

1957 umro je u zatvoru Lewisburg, Pennsylvania, nekoliko dana prije svog izlaska iz zatvora.


Tek sada sam našao vremena da se upoznam sa Raichovim radom. Ako netko zna gdje se mogu naći njegove knjige prevedene na hrvatski jezik ( na engleskom i njemačkom mogu nači ) molim da mi javi - osim knjiga Masovna psihologija fašizma i Slušaj mali čovječe

lp Ani
ani CAHAL je offline   Reply With Quote
Hvala na korisnom postu!
alison (18-12-11), anadelvito (29-02-12), mandrilo (19-12-11), Neo (09-01-12), Uoo (17-12-11)
Odgovor

Opcije Teme
Način Prikaza

Pravila Pisanja Postova
Vi ne možete otvoriti novu temu
Vi ne možete odgovarati na postove
Vi ne možete pridružiti datoteku
Vi ne možete editirati Vaše postove

BB kod je On
Smajlići su On
[IMG] kod je On
HTML kod je Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are OnVremenska Zona je GMT +1. Trenutno je 05:19 sati.

Iz ponude izdvajamo:Powered by vBulletin® Version 3.8.1
Copyright ©2000 - 2020, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.3.0